Stockholmsbörsen

Välfärdsbolag tappar på börsen

Stockholmsbörsen inleder veckan med fallande kurser i likhet med omvärlden. Bland förloraraktierna finns flera av de privata vårdföretagen efter söndagens uppgifter om att regeringen och Vänsterpartiet går vidare med förslaget om att begränsa vinstuttagen från företagen.
Läs mer om Vänsterpartiet.

Stockholmsbörsen backar

Stockholmsbörsen öppnar med en bred nedgång i linje med den globala marknadsoron. Efter drygt tio minuters handel har OMXS-index backat 0,9 procent och samtliga OMXS30-bolagen ligger på minus.
Börsen i Stockholm sjönk
Nedgången på Stockholmsbörsen håller i sig. OMXS-index backade 0,7 procent på torsdagen. Även på de stora börserna i Europa var det nedåt.
Tiden rinner ut för fientligt bud
Tyska Knorr-Bremses fientliga bud på Haldex har alla de ingredienser man inte vill se på Stockholmsbörsen. Det behövs en svensk praxis som avskräcker oseriösa budgivare och hedgefonder som ser vinster i segdragna budprocesser.
Läs mer om Haldex och Stockholmsbörsen.

Börsen backar – Skanska och SKF tappar mest

Stockholmsbörsen inleder handelsdagen med fallande kurser. I den inledande handeln har OMXS-index backat 0,3 procent.
Läs mer om SKF och Skanska.
Ica rasade på börsen
Stockholmsbörsen steg på onsdagen. Även på de ledande Europabörserna var det uppåt. OMXS-index lyfte med 0,5 procent.
Läs mer om Europabörserna.
Börsens rikaste – en har aktier för 150 miljarder
Från en 36-årig arvtagare till en 79-årig greve – här är svenskarna som äger aktier till störst värde på Stockholmsbörsen. SvD har listat landets tio aktiekungar och –drottningar utifrån ägartjänsten Holdings uppgifter.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Tekniska problem hos Swedbank
Samtidigt som Stockholmsbörsen dyker kommer inte Swedbanks kunder åt sina aktiedepåer, enligt tidningen Aftonbladet.– Det är en it-störning hos vår leverantör och vi jobbar för fullt för att lösa det här, säger Josefine Uppling, presschef vid Swedbank, till Aftonbladet.
Stockholmsbörsen fortsätter nedåt
Det är fortsatt spänt mellan Nordkorea och USA och världens aktiemarknader sjunker. Stockholmsbörsen är inget undantag.
Läs mer om Nordkorea och USA.
Nordkoreakris oroar börserna
Efter de hotfulla utspelen mellan USA:s president Donald Trump och diktaturen Nordkorea har Stockholmsbörsen sjunkit under onsdagen, i likhet med de asiatiska börserna.Investerare söker sig nu till guld, vilket anses vara en trygg investering i oroliga tider.– Man ska inte ha mer aktier i sitt sparande än att man kan sova gott om natten, säger Joakim Bornold, sparekonom hos Nordnet.
Fingerprint rasade på stigande börs
Stockholmsbörsen steg något på tisdagen, vilket var i linje med de ledande Europabörserna. När Stockholmsbörsen stängde hade OMXS-index stigit 0,3 procent till 571,2.
Läs mer om Europabörserna.
Svagt uppåt på Stockholmsbörsen
Börsen inleder handelsdagen svagt uppåt. Efter drygt en halvtimmes handel har OMXS-index stigit med 0,1 procent. De ledande Europabörserna sjunker.
Här är börsvinnarna som stått emot sommarens ras
Efter sommarens rapportflod har Stockholmsbörsen backat rejält. Flera storbolag har tappat kraftigt – men det finns även flera vinnare. Här är listan på senaste månadens vinnare och förlorare.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Fingerprint vinnare på avslagen börs
Stockholmsbörsen inledde handelsveckan svagt uppåt. Rörelserna på de ledande Europabörserna var också relativt små.
Läs mer om Europabörserna.
Fingerprint stiger på svag börs
Stockholmsbörsen rör sig sidled i eftermiddagshandeln. Vid 15.15 är OMXS-index oförändrat på 568,4. Rörelserna på de ledande Europabörserna är också relativt små, uppåt i London och nedåt i Paris och Frankfurt.
Läs mer om Europabörserna, Frankfurt och London.
H&M stiger på svag börs
Stockholmsbörsen backar på onsdagsöppningen. Vid 9.30-tiden tappar OMXS-index 0,2 procent i linje med de ledande Europabörserna.
Läs mer om Europabörserna.
Bred uppgång på börsen
Stockholmsbörsen steg på tisdagen, i linje med de ledande Europabörserna. Bland vinnarna fanns indextunga klädjätten Hennes & Mauritz som ökade 3,1 procent.
Läs mer om Europabörserna och Mauritz.
Alfa Laval tar täten på börsen
Stockholmsbörsen öppnar positivt på tisdagsmorgonen. Under de inledande handelsminuterna stiger OMXS-index med 0,4 procent medan det är blandade rörelser på de ledande Europabörserna
Läs mer om Europabörserna.
Fingerprint steg på backande börs
Stockholmsbörsen rörde sig runt nollstrecket på måndagen, men tappade på eftermiddagen och OMXS-index stannade på minus 0,4 procent. På de ledande Europabörserna var utvecklingen blandad.
Läs mer om Europabörserna.
Astra Zeneca lyfter på börsen
Stockholmsbörsen inleder handelsveckan med en svag uppgång. Efter en knapp halvtimme har OMXS-index stigit med 0,2 procent i linje med de ledande Europabörserna.
Läs mer om Europabörserna.
Bred nedgång på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen avslutade veckan med en bred nedgång. Vid stängning hade OMXS-index fallit 0,9 procent – en nedgång i linje med de ledande Europabörserna. En majoritet av aktierna på storbolagslistan OMXS30 backade.
Svagt nedåt på börsen efter regeringsombildningen
Stockholmsbörsen sjönk något och ligger på förmiddagen på minus 0,41 procent efter statsministerns besked att ombilda regeringen.
Astra Zeneca rasar på börsen
Stockholmsbörsen öppnar med små rörelser. Efter en kvart hade OMXS-index stigit med 0,1 procent. På de ledande Europabörserna är utvecklingen blandad.
Läs mer om Europabörserna.
Fondförvaltare: Klart att det inte är något positivt
Cecilia Auvray, förvaltare för Handelsbankens Nordenfonden, konstaterar att regeringskrisen kan påverka kurserna på Stockholmsbörsen kortsiktigt. – Men börsen är enligt min åsikt ändå ganska okänslig för politik, säger hon.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Små rörelser på Stockholmsbörsen
Rörelserna är små på Stockholmsbörsen i den inledande handeln. Efter tio minuters handel hade OMXS-index gått upp 0,1 procent. På de ledande Europabörserna låg uppgångarna samtidigt på mellan 0,3 och 0,5 procent.