Stockholmspolisen

Uppgifter: Man hittad skjuten vid kyrka

En man har hittats skjuten vid en kyrka i Sollentuna, enligt tidningen Aftonbladet.– Vi fick larm om att en man skottskadats, men det är oklart läge, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen till tidningen.

Kvinna misstänkt våldtagen – förbipasserande slog larm

En kvinna misstänks ha blivit våldtagen i ett flerfamiljshus i Märsta, skriver Aftonbladet.Enligt uppgift till tidningen slog förbipasserande larm när kvinnan kommit utspringande ur huset.– Ingen är gripen men det finns en utpekad misstänkt, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen till Aftonbladet
Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden
En natt utan några större polisiära händelser i Sjuhärad. Sverige Efter larm om skottlossning i Tensta har Stockholmspolisen hittat en skottskadad man.
Maskerade män rånade Ica-butik – polisjakt inatt
En Ica-butik vid Gärdet i centrala Stockholm rånades av två maskerade män sent på söndagskvällen.Enligt uppgifter till Expressen kom de över kassetter med pengar.– De försvann på moped, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Man skottskadad i Tensta

Inrikes. Efter larm om skottlossning i Tensta har Stockholmspolisen hittat en skottskadad man, skriver Aftonbladet. - Det var flera som ringde om det, säger vakthavande befäl Carina Andersson till tidningen.
Oroligheter inför allsvenska fotbollsderbyt – polis på plats
Inför söndagens allsvenska fotbollsderby mellan AIK och Djurgården har supportrar från lagen drabbat samman i stadsdelen Hagalund i Solna.– Vi hade någon skärmytsling vid halv elva-tiden, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Hundar instängda i bur innebrända i Stockholmsförort
Två hundar har blivit brända till döds då de hållits instängda i en bur i ett industriområde i Stockholmsområdet.– Det var inte i en bostad utan i anslutning till något företag, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Kraftigt polispådrag vid stort bråk i centrala Stockholm
En stor polisinsats pågår på Odengatan i centrala Stockholm i samband med ett storbråk. Ett stort antal personer beter sig stökigt på platsen. En person ska vara skadad. – Vi har ett antal patruller på platsen, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.
Stökigt i centrala i Stockholm efter sammandrabbningar – två omhändertagna
Det är oroligheter vid Slussen i centrala Stockholm.Medlemmar ur högerextrema Nordiska Motståndsrörelsen figurerar med flaggor – och polisen är på platsen efter sammandrabbningar:– Vi har två stycken omhändertagna för ordningsstörning. Någon är misstänkt för våld mot tjänsteman, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Stor polisinsats på Mall of Scandinavia
Flera polispatruller har kallats till en galleria i Solna efter larm om att en person har varit beväpnad i området. – Det är en person som har sett detta i garaget, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen till DN.
Helikopterjakt efter flyende förare på E4
En misstänkt drogpåverkad i en stulen bil jagades av polishelikopter – från Skärholmen till en plats utanför Järna under natten mot fredagen.– Bilen visade sig vara stulen och föraren är gripen, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.
JUST NU: Brand i lägenhet – evakuering förbereds
En brand härjar i en lägenhet i Frösunda i Solna utanför Stockholm under fredagsmorgonen.– Man har förberett en evakueringsplats, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.
19-åring begärd häktad efter rekordbeslag av vapen och knark
I söndagskväll gjorde Stockholmspolisen ett av sina största vapenbeslag på mycket länge. Nu har en av polisen känd men tidigare ostraffad 19-årig man begärts häktad misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.
Läs mer om Stockholmspolisen.
Polisen om Akademien: Har fått in en anmälan
En anmälan om brott som rör Svenska Akademien har kommit in till Stockholmspolisen. – Jag kan berätta att ärendet är under bearbetning, säger Fredrik Fallström, gruppledare för joursektionen Stockholmspolisen city.
Polisen har fått en anmälan som rör Svenska Akademien
Polisen har fått en anmälan som rör Svenska Akademien, skriver Svenska Dagbladet. – Jag kan berätta att ärendet är under bearbetning, säger Fredrik Fallström, gruppledare för joursektionen Stockholmspolisen city till tidningen.
Misstänkt för våldtäkt kan ha fångats på övervakningsfilm
Den man som våldtog en kvinna i närheten av Stockholms universitet på påskdagen kan ha fångats på övervakningsfilm.Polisens bildanalysgrupp ska nu gå igenom det bildmaterial som samlats in.– Förhoppningsvis kan det arbetet ge något, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Misstänkt för våldtäkt kan ha fångats på övervakningsfilm
Den man som våldtog en kvinna i närheten av Stockholms universitet på påskdagen kan ha fångats på övervakningsfilm.Polisens bildanalysgrupp ska nu gå igenom det bildmaterial som samlats in.– Förhoppningsvis kan det arbetet ge något, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Misstänkt våldtäkt på Tele 2 arena – gärningsman söks
En våldtäkt misstänks ha begåtts på en toalett på Tele 2 arena i samband med fotbollsmatchen på söndagen.En kvinna är förd till sjukhus – den misstänkta gärningsmannen är på fri fot, uppger polisen.– I nuläget är det ganska oklara omständigheter kring det här, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.
Misstänkt överfallsvåldtäkt i Stockholm
En kvinna har anmält att hon blivit överfallen och våldtagen i ett skogsområde vid Stockholms universitet. - Vi söker en misstänkt gärningsman just nu, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Aftonbladet.
Våldtäkt utomhus i Stockholm mitt på dagen
En man misstänks ha våldtagit en kvinna utomhus i Stockholm mitt på påskdagen, skriver Aftonbladet.Händelsen ska ha inträffat vid Stockholms universitet.– Vi söker en misstänkt gärningsman just nu, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen till tidningen.
Person hittad skjuten utomhus – mordförsök
En person har hittats skjuten i Rågsved söder om Stockholm, uppger polisen.Personen har skjutits i båda benen enligt polisen – händelsen rubriceras som mordförsök.– Två misstänkta gärningspersoner har setts springa från platsen, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.
Två bilar i krock – vägen avstängd
Två bilar har kolliderat på Rissneleden i Sundbyberg strax norr om Stockholm.Räddningstjänsten måste klippa upp taket på ett av fordonen.– Det är stopp i båda riktningar, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Dubbla eldattacker – tolv bilar förstörda i Stockholm
Sammanlagt tolv bilar förstördes i dubbla eldattacker i Skogås under natten mot torsdagen.En person greps på platsen som misstänkt:– Det var en viss odör runt den där personen som gjorde att vi fattade starka misstankar mot honom, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.
Det dödliga våldet i Stockholm har ökat
2016 dog 26 personer av dödligt våld i Stockholmsregionen. 2017 hade antalet fall ökat till 50, enligt ny statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå. – Det moderna dödliga våldet är ett storstadsfenomen, säger Sven Granath, analytiker på Stockholmspolisen.
Rånare med järnrör jagas av polisen
Polisen jagar tre personer, beväpnade med järnrör, efter ett rån mot en livsmedelsbutik i Råcksta i nordvästra Stockholm.– Vi har ett signalement på dem, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.