Storbritannien

God of War levererade seriens hittills bästa brittiska premiärvecka

Inte helt otippat blev det en kanonfin premiär för God of War som klev direkt upp i topp i Storbritannien. Och detta med stil, Chart Track skriver att att det är den bäst säljande premiärveckan hittills för ett spel i denna serie.
Läs mer om Chart Track, God, Storbritannien och War.

Fagerhult känner av inbromsad byggboom i Storbritannien

STOCKHOLM (Direkt) Fagerhult såg blandad marknadsaktivitet under första kvartalet. Vi har sett en oförändrad orderingång i Nord-, Väst- och Sydeuropa och en ökning i Storbritannien, Asien och Australien, heter det i kvartalsrapporten.
Läs mer om Asien, Australien och Storbritannien.
Demonstranter förbjuds närma sig abortmottagning
Abortmotståndare får inte längre närma sig abortmottagningen i området – ett historiskt beslut som har fattats i den lummiga Londonförorten Ealing. Åtgärden får stöd av bland andra Londons borgmästare Sadiq Khan och väntas tas i bruk också i andra delar av Storbritannien.
Nissan kapar hundratals jobb i Storbritannien
Biltillverkaren Nissan uppges skära ned på hundratals jobb vid en tillverkningsfabrik i den brittiska staden Sunderland, mot bakgrund av fallande dieselbilsförsäljning. Det rapporterar AFP med hänvisning till en källa.
Läs mer om AFP, Storbritannien och Sunderland.
Kemisten som skapade nervgiftet: Vår statsledning har en historia av att ljuga
På 1970-talet var Vladimir Uglev en av de ledande sovjetiska kemisterna som utvecklade en grupp nya, fruktansvärda nervgifter. De fick samlingsnamnet Novitjok. I dag håller Uglev det för sannolikt att den tidigare spionen Sergej Skripal och hans dotter förgiftades med hans skapelse i Storbritannien.
Attacken mot Syrien hjälper inte den civila befolkningen
Konflikt USA, Storbritannien och Frankrike attackerar Syrien med motiveringen att den syriska regeringen misstänks ha kemgasattackerat sin egen befolkning.
Läs mer om Frankrike, Storbritannien och Syrien.
Jack, 18, rasar – efter arga lappen
I helgens avgjordes galopptävlingen Grand National i Storbritannien.Ett event som för de flesta brukar innebära stor fest.För Jack Kavanagh, 18, blev tillställningen mindre festlig.Hans helg slutade med en pajad bil, Facebook-hån och en fastlimmad hotfull lapp.– Jag var upprörd och rasande, säger han till The Sun.
Sugrör och tops förbjuds i Storbritannien
Storbritannien planerar att sätta stopp för försäljningen av sugrör av plast, plastpinnar som drinktillbehör och bomullstops.
Läs mer om Storbritannien.
Sugrör och tops förbjuds i Storbritannien
Storbritannien planerar att sätta stopp för försäljningen av sugrör av plast, plastpinnar som drinktillbehör och bomullstops.
Läs mer om Storbritannien.
Tungt tapp för detaljhandeln i Storbritannien
Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, sjönk 1,2 procent i mars, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år ökade försäljningen 1,1 procent.
Läs mer om Storbritannien.
Storbritannien utreder ryska nyhetskanalen RT
Storbritanniens granskningsmyndighet för medier, Ofcom, har startat sju utredningar kring ryska statsstyrda nyhetskanalen RT. Ofcom kommer att undersöka huruvida RT bröt mot reglerna kring opartiskhet vid rapporteringen om den ryske ex-agenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal, som förgiftades i brittiska Salisbury.
Storbritannien utreder ryskt statligt mediebolag
Storbritanniens granskningsmyndighet för medier, Ofcom, har startat sju utredningar kring ryska statsstyrda nyhetskanalen RT. Ofcom kommer att undersöka huruvida RT bröt mot reglerna kring opartiskhet vid rapporteringen om den ryske ex-agenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal, som förgiftades i brittiska Salisbury.
Expert efter it-angreppet: Pekar mot Kreml
Spåren efter it-angreppet pekar i en tydlig riktning mot Kreml – det är enda slutsatsen som går att dra efter larmet från USA och Storbritannien, säger en underrättelseexpert till SvD.
Läs mer om Kreml, Storbritannien, SvD och USA.
Bergs Timber köper verksamhet i Baltikum
Sågverksbolaget Bergs Timber har nu träffat avtal om att köpa sin huvudägare Norviks trävaruverksamhet i Baltikum och Storbritannien.
Läs mer om Baltikum och Storbritannien.
Bergs Timber reviderar finansiella mål efter förvärv
Bergs Timber reviderar sina finansiella mål i samband med förvärvet av bolagets isländska huvudägare Norviks trävaruverksamhet i Baltikum och Storbritannien. Det framgår av förvärvskommunikn.
Läs mer om Baltikum och Storbritannien.
EU vill förhandla om fler medlemmar
Utrikes. Storbritannien förhandlar om utträde ur EU. Då vill EU-kommissionen förhandla om inträde i stället - med Albanien och Makedonien.
EU vill förhandla om fler medlemmar
Storbritannien förhandlar om utträde ur EU. Då vill EU-kommissionen förhandla om inträde i stället – med Albanien och Makedonien.
Volvo XC90 är Storbritanniens säkraste bil
Varken förare eller passagerare har omkommit i Volvo XC90 under de 16 år som har sålts. Enligt Thatcham Research gör det XC90 till Storbritanniens säkraste bil. Ingen har dött i en Volvo XC90, i Storbritannien.
Läs mer om Storbritannien och Volvo XC90.
TRADING DIREKT: STOCKHOLM UPP KNAPPA PROCENTEN
Länk till tisdagens Trading Direkt: https://www.youtube.com/watch?v=BAzAng9vefM&feature=youtu.be Makrohändelser i veckan: TISDAG DEN 17 APRIL 10.30: Storbritannien: arbetslöshet (ILO) februari 11.00: Tyskland: ZEW-index april
Läs mer om Trading Direkt.
Ingen har någonsin dött i en Volvo XC90 i Storbritannien
Sedan Volvo XC90 lanserades i Storbritannien 2002 så har ingen omkommit i modellen. Varken förare eller passagerare.Nu rankas den som den säkraste bilen på brittiska vägar av experterna på undersökningsföretaget Thatcham Research.
Världen varnas för global it-attack: Förberedelser
USA och Storbritannien varnar omvärlden för en global rysk hackerattack. Även svenska myndigheter är informerade: – Det kan röra sig om förberedelser för mer riktade attacker, säger Kim Hakkarainen, svensk IT-expert.
G7: Ryssland erkänn giftattacken
G7-ländernas utrikesministrar kallar nervgiftattacken i Storbritannien, som riktades mot den ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal, för ett "hot mot oss alla". De uppmanar nu Ryssland att berätta allt om attacken.
G7 vill att Ryssland berättar om giftattacken
G7-ländernas utrikesministrar kallar nervgiftattacken i Storbritannien, som riktades mot den ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal, för ett hot mot oss alla. De uppmanar nu Ryssland att berätta allt om attacken.