Stordalen

Petter Stordalen ger hotellkedja till barnen

Den norske hotellkungen Petter Stordalen skriver över sitt ägande av holdingbolaget Strawberry Holding AS till sina tre barn Emile, Jakob och Henrik. Det innebär att trion nu äger Nordic Choice Hotels och blir 25 miljarder kronor rikare, enligt nyhetssajten E24.
Läs mer om E24, Emile, Henrik, Jakob och Petter Stordalen.
Stordalen skriver över sin förmögenhet till sina barn
Norske hotellmagnaten Petter Stordalen har skrivit över sin förmögenhet på 25 miljarder till sina barn, skriver E24.
Läs mer om E24 och Petter Stordalen.
Gunhild Stordalens lycka: En ny start
Hon har länge kämpat mot sin dödliga sjukdom och själv sagt att hon rört gravkanten med bägge benen.Men nu går Gunhild Stordalen in i det nya året fylld av glädje.En ny start, utbrister hon.
Läs mer om Gunhild Stordalen.

Stordalens lista – innan Gunhild dör

År 2014 fick Gunhild Stordalen höra att hon i värsta fall bara hade några månader kvar att leva.Då gjorde hon och maken Petter Stordalen en lista – på allt de ville hinna med innan hennes död, det säger hon i en stor intervju i norska Dagbladet.–Jag har fått ett utgångsdatum på livet som jag inte hade räknat med, säger hon till tidningen.
Prestigefyllda priset till Gunhild Stordalen
Under flera års tid har hon gått en kamp mot sin dödliga sjukdom –samtidigt som hon försökt förändra världen med projektet EAT.Nu tilldelas Gunhild Stordalen den prestigefyllda utmärkelsen Årets fighter av norska veckotidningen KK.– Det är detta som gör att jag går upp varje morgon. Det är detta som håller mig gående, säger Gunhild Stordalen om initiativet som hon brinner så mycket för.
Läs mer om Gunhild Stordalen.
Därför vågade Gunhild slänga peruken i Skavlan
Gunhild Stordalen slängde peruken under en uppmärksammad intervju med Fredrik Skavlan under 2015.I SVT:s Min sanning avslöjas nu att det var maken Petter Stordalens kärleksförklaring som fick henne att våga ta steget.– Och så skulle hon vara med i Skavlan, och då sa jag: Varför ska du ha den jävla peruken? Ta den inte. Du är den enda som är vackrare utan peruken än med, och det menar jag. Och hon trodde mig, säger Stordalen i programmet.
Världen har alltför länge sysslat med 'plåster-lösningar'
När Gunhild Stordalen valde att leva med hotellmiljardären Petter Stordalen valde hon också bort att bli traumakirurg i Sydafrika. Hon insåg att hon kunde göra större skillnad genom den stiftelse som hon fick i morgongåva- och i dag håller hennes EAT Foundation toppmöten i FN och har samarbeten med World Economic Forum i Davos. – Vad du lägger på tallriken är det viktigaste beslutet för din egen och planetens hälsa, för djuren och för människorna som producerar maten, säger den 38-åriga läkaren och filantropen som är en av våra viktigaste klimatinfluencers.
Stordalen pressas – att avslöja sina hemligheter
Sin ögonsten Öbbe.Eller sin livspartner och stora kärlek Gunhild.Framför kameran pressas Petter Stordalen att göra det svåra valet.
Gunhild Stordalens hyllning till sin hjälte
Gunhild Stordalen har under de senaste åren varit sjuk i bindvävssjukdomen systemisk skleros.Hon har varit inlagd på specialsjukhus i Nederländerna två gånger för att genomgå en riskfylld behandling. Nu har hon varit tillbaka för en 18 månaders kontroll.I ett inlägg på Instagram hyllar hon sin läkare: Anledningen till att jag lever, en hjälte i vit rock, skriver hon.
Läs mer om Instagram och Nederländerna.
Stordalen minskar rejält i Evolution Gaming
Den norska hotellentreprenören Petter Stordalen och fondförvaltaren Didner & Gerge minskade båda sitt ägande i livekasinooperatören Evolution Gaming under oktober.
Gunhild Stordalens varning inför halloween
Firandet av den skräckfyllda högtiden halloween stundar.Det får filantropen och miljökämpen Gunhild Stordalen att gå ut med en varning på Instagram.Ett av de största hoten mot barns hälsa året runt, skriver hon och skickar samtidigt en uppmaning till sina följare om ett hälsosammare halloweenfirande.
Gunhilds Stordalens krav på maken Petter
Inför tiotusentals följare på Instagram sätter Gunhild Stordalen ner foten mot maken Petter.Då har han inget annat val än krypa till korset och lägga sig paddeflat.Superälsklingen. Du har rätt som vanligt, svarar Petter Stordalen efter hustruns reprimand.
Petter Stordalen avslöjar hur han träffade Gunhild
Både Petter Stordalen och frun Gunhild Stordalen lever upptagna liv.Men främst fokuserar de på att just leva.Nu berättar Petter om kärleken till Gunhild. Redan från första gången de träffades visste han att det var något speciellt med henne.– Jag bara visste att hon var en på en miljon, säger Petter Stordalen.
Petter Stordalen: Så pratar jag och Gunhild om döden
Petter Stordalen hade gjort allt för att hustrun Gunhild inte skulle vara sjuk – samtidigt vill han inte vara utan de långa, tuffa år som de båda spenderat på sjukhus.Det var där deras kärlek växte sig som starkast.– Vi har bara pratat om döden en gång, men vi pratar väldigt mycket om livet och om hur vi kan använda det, säger Petter Stordalen till danska Alt for damerne.
Läs mer om Alt, Gunhild och Petter Stordalen.
Petter Stordalen sågar toppolitikerna inför valet
OSLO. Den norske mångmiljardären och hotellmagnaten Petter Stordalen gör tummen ned för de norska toppolitikerna och partierna inför Stortingsvalet på måndag.– I dag är visionerna svåra att hitta. Jag saknar de stora politiska projekten, säger Stordalen till Expressen.
Gunhild Stordalens rekordhektiska höst
Gunhild Stordalen avslutar sitt uppdrag som krönikör i Dagens Industri – för att få ännu mer tid till att ägna sig åt stiftelsen EAT Foundation.På höstens schema står bland annat ett besök till FN:s generalförsamling i New York.– Det är lyckligtvis inte bara i Sverige som folk bryr sig om hälsa och miljö, så den här hösten har jag och mina Eat-kolleger ett rekordhektiskt program, säger hon till DI.
Läs mer om Eat-kolleger, New York och Sverige.
Stordalens kärlekshyllning – till sitt älskade Göteborg
From Barcelona with love!På Instagram delar Petter Stordalen nu med sig av en kärlekshyllning till staden som erövrat en stor del av hans hjärtaLämnar en favoritstad för en annan: #Göteborg next!, skriver hotellmagnaten.
Läs mer om Göteborg och Petter Stordalen.
Här är Petter Stordalens galna tandläkarbesök
När Petter Stordalen var ute på en löprunda en tidig morgon fick han en tandvärk av Guds nåde.Tur då för honom att hans tandläkare är lika morgonpigg och lika sportig – och lagar tänder iklädd full cykelmundering.När du vaknar med en förstörd tand är det bra med en sportig tandläkare, skriver Stordalen på Instagram.
Läs mer om Instagram och Stordalen.
Stordalen har lagts in på sjukhus i Frankrike
Gunhild Stordalen har blivit inlagd på sjukhus i Frankrike.Det är via sin Instagram som hon skickar en hälsning till alla sina följare och hyllar samtidigt den franska sjukvården.Även om sjukhusbesök under semestern är fel med tanke på både tid och plats, så är det den rätta platsen att få negativa (test)resultat, skriver hon på sin Instagram.
Gunhild Stordalens glädje– besked i sjukdomskampen
Läkaren, miljöaktivisten och filantropen Gunhild Stordalen diagnostiserades 2014 med den mest aggressiva formen av den dödliga bindvävssjukdomen systemisk skleros.Hon har varit inlagd på specialsjukhus i Nederländerna två gånger för att genomgå en riskfylld behandling och ger nu ett glädjande besked till sina följare på Instagram.Firar min tolvmånaderskontroll med den största glassen jag kunde hitta, skriver hon i inlägget.
Här blir Petter Stordalen piskad med hundkoppel
Här gör Petter Stordalen armhävningar samtidigt som sonen Jakob hejar på genom att piska honom över ryggen med ett hundkoppel.Hotellmogulen är känd för sin galna ledarstil och hans semester verkar gå i samma stil.Stugliv kan bestå av så mycket. Som Bootcamp med Jakob till exempel. Jag kommer aldrig att acceptera att han blivit starkare än mig, skriver Stordalen på Instagram.
Nytt skyskrapehotell i Göteborg: Som Nirvana
Den norska hotellmagnaten Petter Stordalen ska öppna ett nytt hotell i den planerade skyskrapan Karlatornet i Göteborg. Beskedet kommer efter att den kinesiska fordonskoncernen Geely, som äger Volvo, beslutat om en storsatsning på Hisingen i Göteborg.
Stordalen öppnar hotell i Karlatornet
Här är Petter Stordalens nya högtflygande plan:Den norske hotellmagnaten ska öppna hotell – i Karlatornet.– Det finns de som tror att the sky's the limit. Det är fel, säger Petter Stordalen.
Läs mer om Karlatornet och Petter Stordalen.
Petter Stordalens 10 smultronställen i Norge
Hotellmagnaten Petter Stordalen har gjort sig känd för att öppna hotell på löpande band i Sverige och Norge. Han reser mycket, hyllar Sverige, men älskar så klart sitt hemland. Här är hans tio smultronställen i Norge.
Läs mer om Norge och Sverige.