Stordalen

Full fart för Stordalen när han hämtade sitt eget öl

Hotellmagnaten Petter Stordalen rattade en racerbåt över Göta älv till Vega Bryggeri inför invigningen av nya ölet som bär hans namn. Fullt spektakel - som vanligt.
Läs mer om Göta, Stordalen och Vega Bryggeri.

Stordalen – miljardären som vägrar trappa ner

Petter Stordalen har 193 hotell och skrev nyligen över en förmögenhet på 25,7 miljarder kronor på sina barn. Men han har inte en tanke på att trappa ner.– Jag har nog med pengar för att kunna ligga på en söderhavsö resten av livet och dricka pia colada, men det är ju ingen mening i det!
Stordalens hemlighet: Två miljarder i cash
Petter Stordalen skrev nyligen över sin förmögenhet på drygt 25 miljarder kronor till sina barn.Men hotellkungen är långt ifrån fattig, säger han till SVD:– I dag har jag två miljarder tillgängligt i cash.Samtidigt berättar han om sin nya vision.
Läs mer om SVD.
Petter Stordalens dotter tar över miljardimperiet
25 miljarder kronor, en hotellkoncern 16 000 anställda. I januari skrev Petter Stordalen över sin förmögenhet till sina barn.Nu står dottern Emilie Stordalen, 26, redo för att ta sig an miljardimperiet.– Jag är mindre konflikträdd än pappa, säger Emilie Stordalen till norska DN.

Stordalen: Jag har två miljarder i cash

Hotellkungen tar sikte på ny marknad: kryssningsfartygen. Efter att Petter Stordalen skänkt bort alla 190 hotell till sina barn avslöjar han för SvD Näringsliv sin nästa dröm – att storsatsa på resor till Arktis och Antarktis.
Stordalens ärliga bild från sjukhuset
Gunhild Stordalen hade inte varit i livet i dag om det inte vore för antibiotika, det skriver hon själv i ett blottande inlägg på Instagram.Bilden till inlägget är tagen på specialistsjukhuset i Utrecht där hon genomgått flera tuffa behandlingar.Men det finns en mörk baksida med antibiotika – vilken Stordalen vill sprida kunskap om:700 000 människor dör varje år, skriver hon.
Petter Stordalen stäms på 70 miljoner kronor
En tidigare hotellägare anklagar hotellmagnaten och miljardären Petter Stordalen för att ha lurat honom vid ett hotellköp, skriver den norska Finansavisen.Hotellägaren menar att Stordalen uppträtt oärligt – och anser att han förlorat minst 70 miljoner norska kronor i affären.Grundlösa anklagelser, menar Stordalens advokater.
Petter Stordalen: Så ser framtidens hotell ut i Sverige
Om Petter Stordalen skulle bo någon annanstans skulle det vara i Stockholm. För Metro berättar den norske hotellmagnaten om varför han aldrig misslyckas, hur framtidens hotell ser ut och vilka områden i Stockholm, Göteborg och Malmö han tror kommer växa mest.
Läs mer om Göteborg, Malmö, Stockholm och Sverige.
Gunhild Stordalens plan med svenska regeringen
Här är Gunhild Stordalens samarbete – med den svenska regeringen.Sverige är nummer ett på i stort sett allt, skriver Gunhild Stordalen på Instagram.Något av det bästa med mitt uppdrag är att få möta människor som, precis som jag, vill förändra världen, skriver vice statsminister Isabella Lövin (MP) på Facebook.
Gunhild Stordalens starka ord om jämställdhet: No brainer
Gunhild Stordalen som ofta ger uttryck för sina åsikter på sitt Instagramkonto har på internationella kvinnodagen upp en bild på sig och maken Petters exfru Ingrid och skriver att ingen av dem behöver kalla sig feminist då deras make/exmake gör det.Att stå upp för lika rättigheter för andra innebär inte mindre rättigheter för dig, skriver hon bland annat.
Läs mer om Ingrid och Instagramkonto.
Norsk kritik mot Stordalens deckarvärvningar
I februari blev det känt att den norske hotellmagnaten Petter Stordalen ger sig in i förlagsbranschen. Sedan dess har han värvat ett antal stora författare. Men från branschhåll är man kritisk till Stordalens tillvägagångssätt.
Läs mer om Petter Stordalen.
Norsk kritik mot Stordalens deckarvärvningar
I februari blev det känt att den norske hotellmagnaten Petter Stordalen ger sig in i förlagsbranschen. Sedan dess har han värvat ett antal stora författare. Men från branschhåll är man kritisk till Stordalens tillvägagångssätt.
Läs mer om Petter Stordalen.
Stordalens oväntade drag – tappar miljoner
Hotellmagnaten och mångmiljardären Petter Stordalen går mot strömmen och satsar på HM – nyligen köpte han HM-aktier för nära 17 miljoner kronor, skriver Dagens industri.Detta trots klädjättens börsras den senaste tiden.Stordalen har nu tappat nära sju miljoner.
Läs mer om HM-aktier och Petter Stordalen.
Stordalen backar upp H&M – trots börsraset
Finansprofilen och hotellmagnaten Petter Stordalen går mot strömmen och tror stenhårt på HJag har alltid varit imponerad av dem, säger han till Di i samband med att han inviger sitt nya hotell i Stockholm.
Läs mer om HJag, Petter Stordalen och Stockholm.
Jag hade fixat världens dejt, men hon noterade det inte ens
Han inviger sitt 190:e hotell och har prisats för bästa hotellkedja, men hustrun Gunhild Stordalen imponeras inte i första taget.Nu berättar hotellmagnaten om hur alla hans ansträngningar kan gå obemärkta förbi.- Jag förstod redan vid första dejten att det inte är lätt att imponera på Gunhild. Jag hade fixat världens dejt, men hon noterade det inte ens, säger Petter Stordalen, 55, i en stor intervju om varför han skrev över förmögenheten på 25,7 miljarder till de tre barnen och hur det är att vara anhörig när ens äkta hälft drabbas av en svår sjukdom.
Norska hotellkungen strippar hotellets rum – och nyanställer
Enkelt och avskalat är ledorden i Nordic choices lågprissatsning. Petter Stordalens lågprissatsning breder ut sig i flera svenska städer och han räknar med stora rekryteringar. – Folk vill inte lägga mycket pengar på hotell, men de vill fortfarande bo centralt. Vi kommer att behöva anställa många, säger hotellmagnaten Petter Stordalen till DN.
Läs mer om Nordic och Petter Stordalen.
Stordalen om beskedet: Fullständigt maktlös
Gunhild och Petter Stordalen fick veta att hon hade en dödlig sjukdom.I ett öppenhjärtligt inlägg på sin blogg berättar hotellmagnaten nu om hur han tog emot beskedet.När Gunhild blev sjuk kände jag mig för första gången fullständigt maktlös, skriver han.
Läs mer om Petter Stordalen.
Stordalens besked om Gunhilds svåra sjukdom
Hotellmagnaten Petter Stordalen har flera gånger tidigare berättat öppenhjärtigt om hustrun Gunhilds svåra sjukdom.I fredagens avsnitt av SVT:s Skavlan berättar han om tacksamheten han känt när okända personer hört av sig under den svåra tiden.– Jag blir stolt över att leva i ett samhälle med människor som tänker på främmande människor och vill dem allt gott och lägger tid på att be för oss, säger han i programmet.
Petter Stordalens stora satsning i Göteborg
Hotellkungen Petter Stordalen satsar nu allt hårdare också på att köpa upp lägenher i Sverige.Senaste förvärvet är 350 lägenheter i Göteborg.– Det västsvenska näringslivet går som en kula, och Göteborg växer i alla riktningar, säger Stordalen.
Stordalens kamp för utvisningshotade Ali
Petter Stordalen tror att Ali Popal, 28, kommer bli hotelldirektör en dag.När Ali nu hotas av utvisning gör hans högste chef allt för att Ali och andra i hans situation ska få stanna i Sverige.– Det är fantastiskt. Jag kommer behöva en vecka till för att förstå det här, säger Ali Popal.
Läs mer om Ali, Ali Popal, Ali och Sverige.
Stordalens oväntade bröllopskupp: Dröm
Andra Buhre, 33, trodde hon skulle på en vanlig konferens – men hennes chef, Petter Stordalen, hade helt andra planer.– Han kom fram till mig och sa: Litar du på mig? Sedan tog han min hand och vi sprang i väg, säger Andra.Några minuter senare ledde Petter henne fram till hennes älskade Ola och inför tusentals åskådare i Tele2 Arena fick Andra sitt drömbröllop.
Petter Stordalen ger hotellkedja till barnen
Den norske hotellkungen Petter Stordalen skriver över sitt ägande av holdingbolaget Strawberry Holding AS till sina tre barn Emile, Jakob och Henrik. Det innebär att trion nu äger Nordic Choice Hotels och blir 25 miljarder kronor rikare, enligt nyhetssajten E24.
Läs mer om E24, Emile, Henrik, Jakob och Petter Stordalen.
Stordalen skriver över sin förmögenhet till sina barn
Norske hotellmagnaten Petter Stordalen har skrivit över sin förmögenhet på 25 miljarder till sina barn, skriver E24.
Läs mer om E24 och Petter Stordalen.
Gunhild Stordalens lycka: En ny start
Hon har länge kämpat mot sin dödliga sjukdom och själv sagt att hon rört gravkanten med bägge benen.Men nu går Gunhild Stordalen in i det nya året fylld av glädje.En ny start, utbrister hon.
Läs mer om Gunhild Stordalen.