Storm

Ophelias rester fortsätter mot Sverige – regnväder att vänta

Orkanen Ophelia har skapat förödelse sedan den dragit in över Irland – tre personer har mist livet, enligt BBC.Nu fortsätter resterna från Ophelia mot Sverige i form av regnväder som väntas drabba delar av landet.– Det blir ganska intensivt och kortvarigt, säger Johan Groth på Storm.
Läs mer om Irland, Johan Groth, Ophelia, Storm och Sverige.

Svenskan har bytt namn: Förvirrande

Efter succåret 2016 så blev VM i London inte alls vad Sarah Lahti hade hoppats på.Efter det har den svenska löparstjärnan gift sig - och nu blickar hon framåt mot att ta friidrottssverige med storm under 2018 - med sitt nya namn.
Läs mer om London och Sarah Lahti.
Nu sveper den spanska värmen in över Sverige
För den som gillar värme väntar några fina dagar för majoriteten av svenskarna. Stora delar av landet får en så kallad Indiansommar närmaste dagarna.– Det är resterna av ett högtryck som tränger upp från Spanien som ger osedvanligt höga temperaturer i den södra halvan av landet, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm Geo.
Eminems attack på Trump gjuter nytt liv i protestsången
Med The storm har rapparen Eminem åstadkommit det där protestmusikaliska ögonblicket vi har väntat på. Så här bra och relevant har inte protestsången varit på mycket länge.
Läs mer om Eminem och Trump.

Nu kommer sommaren tillbaka till Sydsverige

Hela 18 grader och sol – det kan boende i Sydsverige se fram emot till helgen.I slutet av veckan drar det in varm luft över de södra delarna och sommaren kommer tillbaka på en snabb visit.– Det kommer riktigt behaglig luft och det blir betydligt varmare, säger Johan Groth, meteorolog på Storm.
Läs mer om Johan Groth, Storm och Sydsverige.
SMHI varnar för snöfall i norr
Vintern är i antågande.Nu varnar SMHI för snöfall i landets norra delar.– Det blir någon minusgrad i norr, säger Henriette Skaret vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Henriette Skaret och Storm.
Det blåser upp till storm på svenska bostadsmarknaden
Behovet av bostäder, som har ökat kraftigt efter flyktingvågen, har felaktigt likställts med efterfrågan och överskattats. Det har aldrig byggts fler dyra lägenheter i förhållande till hur köpsvag efterfrågan är. Det politiska systemet har misslyckats och sannolikheten för storm på bostadsmarknaden ökar, skriver ekonomen Anders Olshov.
Trumps kryptiska uttalande: Det här kan vara lugnet före stormen
I ett kryptiskt uttalande kallade Donald Trump landets militära ledare för lugnet före stormen. När han fick frågan vilken storm svarade han: Ni kommer att få se.
Läs mer om Donald Trump.
Trump hintar om en storm
Donald Trump hintar om en storm under en fotografering med högt uppsatta personer inom den amerikanska militären men vägrar säga vad det är för slags storm.
Flera döda i oväder i Tyskland
En kraftig storm som har fått namnet Xavier drar fram över norra Tyskland. Flera människor har dött och många har skickat nödanrop.
Läs mer om Tyskland och Xavier.
Storm: Lite overkligt att det går så bra
MALMÖ. Malmö Redhawks tog första hemmasegern mot Färjestad sedan 2006.Matchvinnare: Frederik Storm – som har fått karriärens bästa start på säsongen.– Det är lite overkligt att det går så bra, säger Frederik Storm.
Läs mer om Frederik Storm och Färjestad.
Redhawks stoppade Färjestads segertåg
Färjestad kom till Malmö fulla av självförtroende.Men i Skåne nådde det värmländska segertåget sin slutstation.Fredrik Storm såg till att Malmö vann med 3-2 efter övertid.
Läs mer om Malmö och Skåne.
SMHI:s vädervarning: Mycket kraftiga vindar
SMHI varnar nu för mycket hårda vindar. Det finns risk att träd välter och vinden kan innebära problem för höga fordon. – Det är svårt att veta vad som kan hända. Det kan vara allt från att inte ha förankrat byggställning till att grenar knäcks, säger Daniel Fredriksson, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Daniel Fredriksson och Storm.
Flickans Zlatan-sång tar världen med storm
Här är Zlatan-klippet som tar världen med storm.En treårig flicka har gjort en egen version av den populära läktarsången om Zlatan – som dock är något barnförbjuden emellanåt.Jag fick ändra lite, skriver pappan James Lee på Twitter.Se klippet längre ner i artikeln.
Läs mer om Twitter.Se, Zlatan och Zlatan-klippet.
Varning: Nu drar det kraftiga ovädret in
Regn och hårda vindar drar in över landet. Under måndagen varnar SMHI för kulingvindar längs kusterna och även Vänern. Det är då riskfyllt för småbåtar och mindre yrkesfartyg att ge sig ut.– Det rör sig om vindar på mellan 14 och 20 meter per sekund, säger Daniel Fredriksson, meteorolog vi väderinstitutet Storm.
Läs mer om Daniel Fredriksson, Storm och Vänern.
Kvinna blottade sig för barn under fotbollsmatch
23-åriga Rose Picklo har orsakat en mindre storm i hemlandet USA.Detta efter att hon blottat sig för ett sjuårigt barn under en MLS-match i helgen.Picklo greps av polis och är nu misstänkt för förargelseväckande beteende.
Läs mer om Rose Picklo.
Nya knallen – ÖFK slår Hertha Berlin
Östersund fortsätter att skapa storm i fotbolls-Europa.Jämtlänningarna skrällslog på torsdagskvällen tyska Hertha Berlin på hemmaplan med 1-0 och toppar sin Europa Leaguegrupp.Brwa Nouri blev matchhjälte med sitt mål från straffpunkten.– Jag är riktigt stolt, säger Nouri till Kanal 9.
Superhösten håller i sig – men sen kommer frosten
Riktigt än är det inte dags att hämta in utemöblerna och ställa in grillen.Just nu är det faktiskt ovanligt varmt i Sverige – särskilt under nätterna.Det kan vi tacka de kraftiga moln som bildas i samband med högtrycket för.– Hade det varit klart på nätterna hade det varit kallare och det hade bildats frost, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Läs mer om Johan Groth, Storm och Sverige.
Mary om sin hemlängtan: Saknar vänner och familj
Den danska kronprinsessan Mary har tagit sitt nya hemland med storm. Och det nya hemlandet har fått en speciell plats i Marys hjärta.Men nu berättar Mary, som är född och uppvuxen i Australien, om sin hemlängtan.– Jag saknar mina vänner och min familj, att kunna ha dem nära när jag behöver, säger hon till Ud Se.
Läs mer om Australien, Mary och Ud Se.
TC Electronic lättar upp stämningen med nya UniTune
TC Electronic har de senaste åren tagit marknaden med storm med sina olika versioner av stämapparaten PolyTune. Nu är det dock dags för något betydligt enklare.
Läs mer om PolyTune och UniTune.
Ryssvärmen stannar – höga temperaturer
Ryssvärmen stannar - i stort sett hela landet får en solig och varm höstvecka.– På något håll kan det bli 20 grader, säger Frode Corneliussen, meteorolog på Storm.
Läs mer om Frode Corneliussen och Storm.
Ryssvärmen ger sol i hela landet
Lagom till en ny vecka kommer ett högtryck från Ryssland som ger fint väder med goda solchanser på många håll i landet.På sina håll kan det bli närmare 20 grader mitt på dagen.– Det blir fint väder, men högtrycksryggen tar med sig en fuktig luftmassa som kan ge en del dis och dimma på morgnarna, säger Lilian Bergheim, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Lilian Bergheim, Ryssland och Storm.
Martin Gelin: Inte överraskande att Trump hänger på drevet
ANALYS. I helgen attackerade Donald Trump flera av de sportstjärnor som protesterat mot rasism i USA under året. Han möttes av en storm av arga kommentarer från flera av landets mest älskade idrottsstjärnor.
Läs mer om Donald Trump, Trump och USA.