Storm

Sydkoreansk jättesucc värd miljarder

K-pop – koreansk pop – har tagit världen med storm. Sydkoreas produktion av lättsamma popband har vuxit till en storindustri värd nära fem miljarder dollar och blivit en exportraket. SvD Näringsliv har besökt ett av skivbolagens pop-tempel i Seoul dit fans lockas för att köpa prylar med sitt favoritband.
Läs mer om Seoul.

Först ny rysskyla – sedan väntar våren

Våren är ovanligt sen i år.Ett lågtryck från Ryssland ställer återigen temperaturerna upp och ned i Sverige: iskyla i söder och plusgrader i norr.Men efter en kall och solig helg väntar våren runt hörnet.– Det går åt rätt håll, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Politisk storm i Österrike efter razzia mot myndighet
En husrannsakan hos myndigheten mot terror och extremism skakar den österrikiska politiken. Det högerpopulistiska partiet FPÖ:s inblandning väcker misstankar om att razzian skulle ha politiska motiv.
Läs mer om Österrike.
Se Alicia Vikanders sjuka träningsvideo - inför Tomb Raider
Filmen Tomb Raider har tagit världen med storm. Och extra stolta blir vi ju självklart eftersom att den svenska skådespelaren Alicia Vikander spelar huvudrollen som Lara Croft.

Det galna vädret: Polarvind drar in i söder – samtidigt plusgrader i Norrland

Våren är försenad och nu kommer ett nytt bakslag.Iskalla polarvindar väntas över södra Sverige i slutet av veckan. Samtidigt blir det minusgrader även mitt på dagen.På natten går temperaturen ner till tvåsiffriga minus.– Är man ute i vinden kommer det att kännas bistert, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Vad tänker regeringen göra åt #metoo?
Om man verkligen vill göra något åt #metoo ska man stödja kvinno- och tjejjourerna som jobbar med dessa frågor varje dag. Metoo tog hösten 2017 med storm och frågan är nu vad Sveriges feministiska regering ska göra åt saken.
FD SPECIAL: Fynden - allsvenskans bästa "under radarn-värvningar"
Inte de största namnen - än. Men spelare som kan komma att ta allsvenskan med storm. FD:s krönikör Magnus Österberg lyfter här fram fem nyförvärv kan bli succéer - de bästa "under radarn-värvningarna".
Ekonomerna varnar för bostadskrasch i Köpenhamn
Den glödheta bostadsmarknaden har gjort Köpenhamnsborna rikare än någonsin. Men olika faktorer på marknaden kan komma att skapa en perfekt storm, varnar Danske Bank, enligt Bloomberg News.
VW:s vd: Lättklädda kvinnor är inget problem
Trots att #metoo har tagit världen med storm de senaste månaderna så verkar inte bilbranschen tagit intryck. På bilsalongen i Genve sitter machokulturen till stor del kvar i karosserna och för flera utställare är det lättklädda damer som gäller när de nya bilmodellerna ska marknadsföras, rapporterar SvD:s Jonas Fröberg.
Läs mer om Genve.
Vem gör egentligen något åt #Metoo?
Metoo tog hösten 2017 med storm och frågan är nu vad Sveriges feministiska regering ska göra åt saken. Hittills har regeringen haft möten med myndigheter och arbetsmarknadens parter för att påvisa att de förstår allvaret i #Metoo-uppropen.
Här blir det snö – så blir vädret för sportlovsfirare
Nu blir vädret mildare – även i norra Sverige där sportlovet nu är i gång.Under dagen blir det mest grått och mulet på de populära skidorterna.– Det är inte ett jätteroligt väder, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på Storm.Häng med på Expressens vädersajt – och få dagsaktuella väderprognoser från de största skidorterna, men också vädret där du bor.
Äntligen kom solen och oj vad alla njöt!
Många sydsvenskar passade på att njuta av strålande sol och plusgrader som tittade fram under tisdagen.Men säg den lycka som varar för evigt.– Under onsdagen kommer det ett snöfall strax efter lunch över hela området, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm.
Läs mer om Storm och Tora Tomasdottir.
Dirty Dancing-stjärnan berättar – efter alla år
Den romantiska dansfilmen Dirty Dancing tog världen med storm 1987.I huvudrollerna såg vi Jennifer Grey och Patrick Swayze. Men efter succfilmen försvann Grey från rampljuset.Stjärnan berättar om en svår bilolycka alldeles innan premiären av Dirty Dancing:– Min ambition blev aldrig densamma igen, säger Grey till People, enligt The list.
Eibar – småklubben som utmanar jättarna i Spanien
Imponerad av Östersunds framgång i Sverige? Se då på lilla Eibar, som med små medel tar världens bästa liga med storm. –Det är galenskap, säger lagets tidigare tränare Asier Garitano.
Läs mer om Asier Garitano, Eibar, Spanien och Sverige.
Nu kommer våren och solen på besök
Nu är våren långsamt på väg och redan under tisdagen gör den ett kort gästspel med upp till fem plusgrader i Sydsverige.– Det blir en dag med en fin försmak av våren, bekräftar meteorolog Tora Tomasdottir på väderinstitutet Storm.
Nu kommer våren på (tillfälligt) besök
Nu är våren långsamt på väg och redan under tisdagen gör den ett kort gästspel med upp till fem plusgrader i Sydsverige.– Det blir en dag med en fin försmak av våren, bekräftar meteorolog Tora Tomasdottir på väderinstitutet Storm.
Team Dignitas are the Western Clash champions again
Heroes of the Storm's Western Clash competition returned to IEM Katowice this past weekend, and speaking of returns, it was Team Dignitas once again who lifted the trophy after fulfilling everyone's expectations to win the whole tournament,
Läs mer om Western Clash.
Polska förintelselagen första fall – i Argentina
Den polska Förintelselagen, som gör det straffbart att beskylla Polen och det polska folket för nazisternas judeutrotning, har vållat storm i Polen och Israel. Men lagen har nu väckt ännu större uppståndelse – i Argentina.
Så blir sportlovsvädret i morgon
Morgondagen blir molnig – men en stor del av landet ser ut att slippa nederbörd. För de som ska ge sig ut i Vasaloppet kan det däremot falla lite snö precis vid starten. – Molnen håller temperaturen uppe, som kallast blir det runt 15 till 20 minusgrader i norr, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Så blir sportlovsvädret i morgon
Morgondagen blir molnig – men en stor del av landet ser ut att slippa nederbörd.För de som ska ge sig ut i Vasaloppet kan det däremot falla lite snö precis vid starten.– Molnen håller temperaturen uppe, som kallast blir det runt 15 till 20 minusgrader i norr, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Minst fem döda i oväder i USA
En storm härjar i nordöstra USA med höjda havsnivåer, starka vindar och snöfall. Minst fem personers död kopplas till ovädret.
Läs mer om USA.
Prognosen: Rysskylan kan stanna hela mars
Rysskylan är här för att stanna – möjligtvis ända in i slutet av mars.Under helgen väntas fortsatt låga temperaturer och stor risk för halka.– Folk borde vara extra försiktiga, det kan bli plötsligt halt, säger Ina Ynnestal, meteorolog på Storm.
Läs mer om Ina Ynnestal och Storm.
Minst fem döda i storm i USA
En kraftig storm har lamslagit nordöstra USA. Minst fem personer har dött i samband med ovädret, och tusentals flyg har fått ställas in.– Det här är ett av de mest extrema ovädren vi haft, säger en talesperson för Massachusetts Emergency Management Agency till CNN.
Läs mer om CNN och USA.
Minst fem döda i oväder i USA
En storm har dragit in över nordöstra USA med vindbyar på upp till 36 meter per sekund.
Läs mer om USA.
Så blir sportlovsvädret i morgon – molnigt men varmare
Den allra värsta kylan är över. Men det är också det klara vädret – i morgon väntar i stället en molnig dag med varmare temperaturer på många håll i landet. – Molnigheten ökar och det dämpar den här riktiga kylan, säger Lasse Rydkvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Lasse Rydkvist och Storm.