Storm

Full storm i toppen: Airbus byter ut toppchefer

Det stormar friskt hos flygplanstillverkaren Airbus. Stora delar av ledningen byts ut samtidigt som bolaget kämpar med flera misstänkta korruptionsaffärer och måste bestämma sig om framtiden för superjumboplanet A380.

Vit jul? Då ska det mycket till...

Julen kommer två veckor för sent – åtminstone för den som hoppas på en vit jul.För väderprognosens är inte på snöns sida.– Om jag varit oddssättare hade det varit många gånger pengarna på att det blir snö, suckar Johan Groth, meteorolog vid Storm.
Läs mer om Johan Groth och Storm.
Ny superprognos: Här blir julen vit i år
Med elva dagar kvar till julafton undrar många: Blir det en vit jul?Expressens långtidsprognos, som sträcker sig in i januari, avslöjar att det med stor sannolikhet blir barkmark i södra delen av Sverige.– Oddsen ser lite taskiga ut i Götaland och östra Svealand, även om vi fått vinterkänning just nu, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Mysteriet: Ingen vet vad som hänt
Josef Wenzl vann sin första världscupseger redan som 22-åring.Han hade tagit skidvärlden med storm. Men vad hände sen?I det tyska skidlandslaget beskriver man det hela som ett mysterium.– Ingen vet vad som har hänt, säger tyske landslagschefen Andreas Schlütter till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet.

Hårda vindar orsakar tågstopp

Det blåser hårda vindar i Västsverige på fredagsmorgonen.Under dagen kan de bli vindar på upp mot 20 meter per sekund i Göteborg, enligt väderinstitutet Storm.– På Bohusbanan mellan Uddevalla och Strömstad har första tåget på morgonen ställts in, säger Katarina Wolfram på Trafikverket.
Berättade – och blev årets person
Metoo-rörelsen tog Sverige med storm.Tiotusentals kvinnor i hela landet har berättat om sexuella trakasserier eller övergrepp.– Det är omskakande, säger Cissi Wallin, en av dem som gått ut med sin berättelse, om att alla kvinnor som berättat belönas som årets person i Time Magazine.
Ruskväder på väg – meteorologen varnar
Snöfall i norr och vindar i söder kan orsaka stora trafikproblem runtom i Sverige under veckan.– Det kan bli rejält stökigt på olika sätt. Ett riktigt ruskväder ser ut att dra in, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Johan Groth, Storm och Sverige.
Okända bråket – före Kläbos dundersucc
Johannes Hösflot Kläbo har tagit skidvärlden med storm den här vintern.Detta trots att säsongen började med en stor besvikelse för 21-åringen.Redan i april uttryckte han sin besvikelse över att landslagsledningen inte gick hans önskan till mötes.
Den som vill se snö får nog sätta på Vinterstudion i tv
Längtar du efter en vit jul ser läget rätt kärvt ut.Ingenting i statistiken talar nämligen för en vit jul i Sydsverige.– Den som vill se snö får nog sätta på Vinterstudion i tv, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Risk för vinterstorm – stora snömängder
Säsongens första vinterstorm ser ut att vara på väg mot Sverige.– Det finns risk för stormvindar och uppemot 25 centimeter snö. Det är ett väldigt kraftigt lågtryck på intåg, säger Frode Korneliussen, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Läs mer om Frode Korneliussen, Storm och Sverige.
Rekordår – inte regnat lika mycket på 18 år
I Danmark kan 2017 bli tidernas blötaste.Och även i Sverige upplevs årets väder av många som katastrofalt.– Minnet är ofta kort och oktober var rejält blött, precis som november, säger Johan Groth på vädertjänsten Storm och meddelar att mycket regn är att vänta även i december.
Läs mer om Johan Groth, Storm och Sverige.
Varningen: Djupt lågtryck från Polen på väg hit
Ett djupt lågtryck från Polen är på väg mot Sverige.Hård vind och regn eller snö sköljer över de östra landskapen på fredag morgon.– Det är 50/50-läge. Öland och Gotland kommer få en smäll, men sedan är det oklart om det träffar fastlandet, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Sån sak man drömt om sen man var liten
Hon tog skidskytte-Sverige med storm förra vintern när hon imponerade i sin första världscupsäsong.I år är Hanna Öberg lite mer rutinerad – och hon har siktet inställt på OS.– Det klart att det är tungt ibland, säger hon inför premiären.
Läs mer om Hanna Öberg.
Meteorologen: Faran fortsatt under dagen
När blixthalkan slog till Syd inträffar mängder av olyckor.Nu varnar meteorologen för att de kalla vägbanorna.– Faran är nog fortsatt under dagen, säger Cecilia Villanger, meteorolog på Storm.
Läs mer om Cecilia Villanger, Storm och Syd.
Varningen: Ge dig inte ut i onödan i dag
Här kommer vinterorkanen.Norra halvan av Sverige får riktigt hårt väder i dag.SMHI utfärdar klass 2-varningar för 35 centimeter nysnö, drivbildning och storm med orkanstyrka i byarna.Polisens råd är att ta det mycket lugnt om man måste ut på vägarna.– Man ska se till att ha extra tid på sig, säger Peder Jonsson vid polisen i region norr.
Läs mer om Peder Jonsson och Sverige.
Europas ekonomi stark - trots tysk storm
Turbulensen i tysk politik till trots - Europas ekonomi går starkare än på länge. Däremot riskerar den tyska regeringskrisen försätta EU:s arbete om fördjupat samarbete i pausläge.
Mammans knep för att hjälpa sitt förkylda barn hyllas på nätet
Det är aldrig lätt att trösta ett förkylt barn som har ont i bihålorna.Men en mamma tror sig ha hittat lösningen – och tipset tar internet med storm, skriver Huffington Post.
Läs mer om Huffington Post.
Bakslag i sökinsatsen efter försvunna ubåten
En storm med uppemot sju meter höga vågor försvårar sökarbetet efter den försvunna argentinska ubåten. Dessutom visade sig satellitsamtal som antogs komma från ubåten inte göra det.
Ny snödump på väg mot Sverige
Kylan kopplar greppet med minusgrader över stora delar av Sverige.Men på onsdag slår det om brutalt när ett djupt lågtryck från Irland drar in från sydväst.Under morgontimmarna kan det att snöa ymnigt över Götaland.–Det kan bli en decimeter, men snön övergår i regn och sedan blir det plusgrader långt upp över landet, uppger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Massiva snöfall väntar på flera håll i landet
Ymnigt snöfall och fallande temperaturer väntas i landet under kommande vecka.– Kalluften strömmar ner över landet, även långt ner i Småland och norra Skåne, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.På onsdag väntas massiva snöfall i vissa områden.
TV: Se Foppas målsucc här
Förra säsongen tog han Bundesliga med storm. I år har det gått lite trögare för Emil Forsberg i RB Leipzig.Men nu kan det kanske lossna.
Läs mer om Bundesliga och Emil Forsberg.
Varningen: Nu kommer massiva snösmockan
Under lördagskvällen och natten mot söndagen kommer ett lågtryck från Norge att dra in över landet.SMHI har gått ut med en varning för risk för kraftigt snöfall i norra delarna av Västergötland och Östergötland.– Generellt kommer det i Götaland mellan fem och tio centimeter snö, säger Beate Tveita, meteorolog vid väderinstitutet Storm.Lokalt kan det komma ännu mer – upp mot 20 centimeter.
Tove Lo har vuxit upp: Nu ser jag en framtid med en annan person
Ett år efter att Cool girl tog världen med storm är Tove Lo tillbaka med ny musik. DN har träffat henne för ett samtal om plötslig tvåsamhet, icke-lojala fans och att låta killar ta över den feministiska facklan.
Läs mer om Cool och Tove Lo.
Värvade från konkurrenten – skapade världens bästa lag
Det var kvartetterna som sprängdes och skapade en fyrklöver som tagit curlingvärlden med storm. På två år har Lag Hasselborg gått från ingenting till etta på curlingens världsrankning. Nu jagar OS-hoppen revansch för fjolårets snöpliga guldmiss i EM.
Läs mer om Lag Hasselborg och OS-hoppen.