Stormgeo

Meteorologen ger inget hopp om vår

Kylan fortsätter hålla Sydsverige i ett järngrepp – hela veckan ut.Först framåt måndag–tisdag kan den ge med sig.– Det är ett riktigt bakslag. Kylan kom precis när det blivit meteorologisk vår, säger Lasse Rydqvist på väderinstitutet StormGeo.

JUST NU: Sibiriska kylan drar in över syd

Just som man trodde våren snart var på väg kommer vintern tillbaka med stormsteg.Det blir en riktig köldknäpp i hela Sydsverige lagom till nästa vecka.På onsdagsförmiddagen snöade det kraftigt i Malmö.– Vintrigare och kallare blir det, säger Lars Rydqvist, meteorolog på StormGeo.
Läs mer om Malmö, StormGeo och Sydsverige.
Brrr... nu kommer kylan till Sydsverige
Efter både solsken och regn kommer kylan tillbaka till södra Sverige, och den kommer troligtvis hålla i sig ett tag.– Dessvärre kommer vi även få brottas med ett par snöfall, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på StormGeo.
Värmevåg efter kylan kan orsaka trafikproblem
Efter kylan kommer temperaturerna i landet nu att gå upp – i Skåne väntas upp till 10 plusgrader. Runtom i landet kan temperaturändringarna leda till trafikproblem. – Det kan bli väldigt dålig sikt under onsdagen, Tora Tomasdottir, meteorolog vid Stormgeo.
Läs mer om Skåne, Stormgeo och Tora Tomasdottir.

Stormen Cora drabbar de svenska skidorterna

Meteorologerna varnar för extremväder på söndagen – en vinterstorm som i Norge döpts till Cora.Det är ett djupt lågtryck från Island som drar in över fällen i Jämtland och Härjedalen.SMHI har utfärdat klass 2-varningar och hemvändande jullovsfirare uppmanas nu se upp för snödrev och kastvindar.– Man får räkna med vind på 25-30 meter per sekund, säger meteorologen Olav Krogsæter vid väderinstitutet StormGeo.
Julaftons väder timme för timme
Regn och rusk hela julen är att vänta i Sydsverige och någon snö är inte i sikte.Kvällsposten har listat vädret i Sydsvenska städer – hela julafton – timme för timme.– Det är en riktig tråkig jul vädermässigt i södra Sverige. Man får se till att ha annat roligt för sig som piggar upp, säger Johan Groth, meteorolog på StormGeo.
SMHI varnar för blåsväder
Det blåser på rejält i hela Sydsverige under tisdagskvällen och nu har SMHI valt att gå ut med en varning för mycket hårda vindbyar.– Det kommer blåsa mycket, säger Cecilia Villanger, meteorolog på StormGeo.
Efter ruskvädret – nu kommer kylan
Oktober gjorde sitt intågande och med det även den riktiga hösten.Nu följer dessutom vädret efter med både regn, blåst och kyla.– Det kommer nog kännas väldigt höstigt, det kan man nog säga, sägerDaniel Fredriksson, meteorolog på StormGeo.
Läs mer om Fredriksson och StormGeo.
Ruggig helg i sikte – danska regnet på väg
Just när man trodde att solen kommit tillbaka verkar det vända igen till helgen.I stora delar av Sydsverige kommer regnmolnen hota semesterfirare.– Det blir inget roligt väder, säger Johan Groth, meteorolog på StormGeo.
Läs mer om Johan Groth, StormGeo och Sydsverige.
Regn och åska väntas i hela landet
Det blir regn och åska under helgen – och värre ska det bli. Hela Sverige har en hel del nederbörd att vänta de närmaste dagarna.Vill du bada i helgen bör du befinna dig på Norrlandskusten på lördag, eller på Västkusten dagen därpå. Det säger meteorologen Frode Korneliussen vid det norska väderföretaget StormGeo.
Nämen titta, nu kommer solen!
Efter flera dagar med ösregn på många håll i Sydsverige får semesterfirare ett lugn i stormen – nu kommer solen tillbaka, i alla fall tillfälligt.– Det blir i stort sett uppehållsväder, säger Henriette Skaret, meterolog på StormGeo.
Det våras för Valborg – sol och värmesmäll
Det blir en härlig Valborgshelg att se fram emot. Ett högtryck letar sig sakta men säkert in över Sydsverige och maj inleds med solsken och 15 plusgrader. – Man kan säga att sydvästra Sverige är vinnaren i Valborgsvädret, säger Johan Groth, meteorolog och vd för StormGeo.
Helgens vårhärliga start: Värmesmäll!
Efter regn kommer, om inte solsken, i alla fall rejält med värme.Lagom till helgens start kan det bli säsongens rekordtemperaturer, upp till 19 grader i Sydsverige.– Det är ovanligt väder annars med påhälsning av lite varmare luft i söder, säger Johan Groth, meteorolog och vd på på StormGeo.
Läs mer om Johan Groth, StormGeo och Sydsverige.
Glädjebeskedet: Våren är på väg
Om du är en av dem som väntar på att våren och värmen behöver du inte vänta mycket längre. I alla fall om du bor i söder, i Kalmarområdet kan temperaturen nå upp till åtta plusgrader kommande vecka. – I början av nästa vecka kommer man att kunna känna lite vårfeeling i södra Sverige, säger Johan Groth, vd på StormGeo.
Grått nytt år – sedan gör vintervädret entr
Det väntar en gråaktig nyårskväll för alla som tänker fira in det nya året i Sydsverige.– Men molnen ligger så pass högt att nyårsfyrverkerierna ändå syns, tröstar meteorologen Johan Groth på väderföretaget StormGeo.Först i nästa vecka kan det riktiga vintervädret göra entr - med ett tunt snötäcke som lägger sig på flera håll i de sydsvenska landskapen.
Grått nytt år – sedan gör snövädret entr
Det väntar en gråaktig nyårskväll för alla som tänker fira in det nya året i Sydsverige.– Men molnen ligger så pass högt att nyårsfyrverkerierna ändå syns, tröstar meteorologen Johan Groth på väderföretaget StormGeo.Först i nästa vecka kan det riktiga vintervädret göra entr - med ett tunt snötäcke som lägger sig på flera håll i de sydsvenska landskapen.
Grått Nytt År - sedan kommer äntligen snön
Det väntar en gråaktig nyårskväll för alla som tänker fira in det nya året i Sydsverige.– Men molnen ligger så pass högt att nyårsfyrverkerierna ändå syns, tröstar meteorologen Johan Groth på väderföretaget StormGeo.Först i nästa vecka kan det riktiga vintervädret göra entr - med ett tunt snötäcke som lägger sig på flera håll i de sydsvenska landskapen.
Meteorologens dom: En kall sensommar
Meteorologernas dom just nu är tydlig: Det blir ingen sensommarvärme – lågtrycksryggarna fortsätter att dra in över Sverige. Under fredagen stabiliserar det sig något innan regnet väntas, men några höga temperaturer kommer det inte att bli. – Det är kalla luftmassor på väg in över Sverige, säger Stig-Arild Fagerli, meteorolog på Vädertjänsten StormGeo.
Sommarvärme i en hel vecka i Sverige
Solen är här! Och i en vecka framöver får hela Sverige sommarväder. –Temperaturerna kommer att stiga hela veckan, sedan förväntas ett lågtryck komma in, säger Ina Innesdal, meteorolog på Stormgeo.
Läs mer om Ina Innesdal, Stormgeo och Sverige.
Regn, rusk och sol – så blir valborgsvädret
Regn, vind och rusk i vissa delar av landet. Sol och 15 grader varmt i andra. Hoppet står till ryssvärmen för ett bra valborgsväder. –Solchanserna blir ganska stora efterhand under dagen, säger Kristen Reikvam Ravnestad, meteorolog på StormGeo.
Nu kommer värmen på allvar – så varmt blir det
Ja! Nu är värmen här på allvar! Under de närmaste dagarna kommer det att bli sol i nästan hela Sverige – och det kan bli så varmt som 15 grader. – Solen står högt på himlen nu och värmer gott. Och kommer göra det fram till tisdag ungefär, säger Kristen Reikvam Ravnestad, meteorolog på väderinstitutet Stormgeo.
Äntligen, nu blir det varmt – på riktigt!
Nu lättar dimman och solen tittar äntligen fram bakom molnen. I dag kan man jubla längs norrlandskusten – men fram emot torsdag är det sydsvenskarnas tur att njuta, då kan det bli topptemperaturer på uppemot 13 grader. – De närmaste dagarna kan vi räkna med säsongsbästa-temperaturer, säger Johan Groth, meteorolog vid StormGeo.
Läs mer om Johan Groth och StormGeo.
Varning för snöhalka – tio klass 1-varningar
Nu kommer vintern tillbaka med besked. Tio klass 1-varningar för snöfall är utfärdade från Jönköping till Gävleborg. Trafikverket varnar för snöhalka i inre Götaland och Svealand. – Det är ett lågtryck som bildades väster om Biscaya och nu drar in söderifrån via Tyskland, berättar meteorologen Solbjørg Apeland vid väderinstitutet StormGeo.
Nu är sibiriska kylan på väg mot Sverige
Redan nu på måndag sjunker temperaturen och kan vålla nya trafikproblem. Och nästa år inleds med sibirisk kyla. Rejält kalla vindar kommer under nästa vecka att ge minusgrader i hela landet –och mer snö. En stor del av snön ligger kvar och då uppstår fara för dåligt väglag enligt vädertjänsten StormGeo.
Läs mer om StormGeo och Sverige.
Kyla från Norska havet på väg
Vi kommer få vänta ett tag på att värmens återkomst. Riktigt kyliga luftmassor från norr om Norska havet är på ingång. –Njut i dag, för blixten och åskan kommer – och därefter blir det mindre sommarlikt, säger Stig Arild Fagerli, meteorolog på Stormgeo.