Strejk

Hårda svaret på landslagets hot

Damlandslaget har öppnat för att bojkotta fotbollsgalan.Anledningen är att ett års av avtalsförhandlingar inte lett någonstans.Men generalsekreterare Håkan Sjöstrand tror inte att strejk är lösningen. – Det är inte något bra sätt att hitta en lösning på. Det ska vara en ära att representera sitt land, säger han.
Läs mer om Håkan Sjöstrand.

Seat skakas av konflikten i Barcelona

BARCELONA. Protester och en stor strejk störde Seats stora presentation för Car of The Year juryn.När juryn skulle resa till fabriksområdet vid Martorell utanför Barcelona var motorvägarna blockerade.Hela den politiska situationen i Barcelona och Katalonien skakar om Seat.
Sverige övervägde en strejk innan EM
Det danska fotbollslandslaget strejkar mitt under VM-kvalet.Enligt uppgifter övervägde det svenska damlandslaget en strejk innan sommarens EM.–Förhandling är nummer ett och det är det enda som gäller fram tills att något annat händer, säger generalsekreteraren Magnus Erlingmark till SVT.
Läs mer om SVT och VM-kvalet.Enligt.
Stenåldersmänniskor som är på fel positioner
GÖTEBORG. I Danmark tog man till strejk i ett försök att få igenom ersättningskrav mot förbundet.I Norge tog herrlandslaget initiativ till att dela lönerna lika med damerna.I det svenska landslaget har man följt de båda debatterna på nära håll.– Problemet ligger djupt hos Fifa och Uefa. Det är stenåldersmänniskor som sitter på fel positioner där uppe, säger Kosovare Asllani.
Läs mer om Fifa, Kosovare Asllani och Uefa.

Uppmaning till strejk i Katalonien

Katalanerna uppmanas till en fredlig proteststrejk under tisdagen, efter att två framstående ledare för de katalanska självständighetsförespråkarna fängslats.
Läs mer om Katalonien.
Sveriges VM-kvalmöte i farozonen: Det kan bli strejk igen
Nästa fredag ska Sverige VM-kvala i fotboll i Göteborg – men i värsta fall står landslaget utan motstånd. – Ja, det kan bli strejk igen. Men jag hoppas verkligen vi får ett avtal innan dess, säger FC Rosengårds danska landslagsspelare Sanne Troelsgaard till Sydsvenskan.
Efter polisvåldet – nu inleds strejken i Barcelona
Nu går Barcelonaborna i strejk – efter att uppemot 900 personer katalaner skadats av polisvåldet under folkomröstningen.Även flygplatser och tågtrafik påverkas av strejken.
Läs mer om Barcelona och Barcelonaborna.
Stor strejk väntas i Katalonien
Ett stort antal katalaner väntas gå ut i strejk i dag, i protest mot polisvåldet under folkomröstningen om självständighet. Samtidigt ökar pressen på Spaniens regering att lösa den värsta politiska krisen i landet på länge.
Läs mer om Katalonien.
Efter oroligheterna – FC Barcelona strejkar
I söndags tvingades Barcelona spela mot Las Palmas – mot klubbens vilja. Matchen spelades inför tomma läktare på grund av oroligheterna i och med Kataloniens val för självständighet.Nu meddelar Barcelona att klubben går ut i strejk.
Läs mer om Barcelona.
Ökad risk för präststrejk efter avbrutna förhandlingar
Söndagens kyrkoval sker i en turbulent tid för Sveriges präster. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation avbröt på onsdagskvällen alla förhandlingar om nytt kollektivavtal med prästernas största fackförbund. Ytterst kan det leda till att tusentals präster går ut i strejk.
SAS vd: Omöjligt gå med på pilotkraven
Med bara timmar söker SAS svenska vd Rickard Gustafson hjälp för att undvika att norska piloter går ut i strejk i morgon.– Jag sitter med en annan verklighetsbild än piloterna, och anser att vi har erbjudit dem ett bra avtal som är likt det piloterna i Sverige och Danmark har fått, säger han till norska E24.
Landslaget öppnar för strejk: Allt är möjligt
Succ i fotbolls-EM.Nu vägrar de danska spelarna spela mot Nederländerna i VM-kvalet.Och Caroline Seger utesluter inte att samma sak kan hända i det svenska landslaget.– Allting kan hända och allting är möjligt. Det måste till en förändring, säger hon enligt Sveriges Radio.
Läs mer om Nederländerna och VM-kvalet.Och.
Strejken ett faktum i danska landslaget
Det danska landslaget dök inte upp när laget i dag skulle samlas inför den kommande landskampen och EM-finalreprisen mot Nederländerna. Så sent som i förra veckan hotade laget med strejk efter att kollektivavtalsförhandlingarna med det danska fotbollsförbundet brutit samman. Nu har alltså danskorna gjort skäl för strejkhotet.
Just nu: SAS-piloter tar ut strejk
Två piloter går ut i strejk – efter att förhandlingarna mellan SAS oh piloterna strandat.Det skriver norska tidningen VG.
Danska EM-tvåorna hotar med strejk
EM-tvåan Danmark hotar med strejk i nästa veckas landskamper om inte ett landslagsavtal är på plats till dess. – Utan avtal kommer vi inte till landslagssamlingen, säger landslagsanfallaren Sanne Troelsgaard.
Läs mer om Sanne Troelsgaard.
Brexit och strejk orosmoln för SAS
Flygbolaget SAS redovisar en betydligt högre vinst än väntat och höjer sin prognos för verksamhetsåret 2016/2017. Orosmoln på himlen framöver är strejkvarsel i Danmark och Norge samt att Storbritannien lämnar EU utan ett nytt flygavtal.
Läs mer om Danmark, Norge och Storbritannien.
Ilska hos SAS-piloter – hot om ny strejk
SAS hotas återigen av strejk. Den här gången är det piloterna i Danmark och Norge som varslat om konflikt, men en eventuell strejk påverkar även svenska resenärer. Piloterna är missnöjda med att SAS öppnar nya baser för att sänka kostnaderna.
Läs mer om Danmark och Norge.
SAS-piloter varslar om strejk
Tre norska och danska pilotföreningar har varslat SAS om strejk, skriver branschsajten Check-in.dk. Men det svenska pilotfacket följer inte efter.
Läs mer om Check-in.dk.
SAS-piloter varslar om strejk
Danska och norska piloter vid SAS skickade i fredags ett första konfliktvarsel till flygbolaget via tre fackförbund, två norska och ett danskt. Det skriver den danska flygnyhetssajten Check-in.dk enligt Ritzau.
Läs mer om Check-in.dk och Ritzau.
Just nu: Pilotstrejk hotar på SAS
Danska och norska piloter på SAS har varslat om en strejk.Det skriver Børsen.dk.
Läs mer om Børsen.dk.
Just nu: Pilotstrejk hotar på SAS
Danska och norska piloter på SAS har varslat om en strejk.Det skriver Børsen.dk.
Läs mer om Børsen.dk.