Strejk

Minns ni hur de skrek ut frustration?

Minns ni när fackförbundet Kommunal gick från ord till handling och faktiskt gick ut i strejk för sina lågavlönade barnskötare? De tryckte upp jackor och banderoller med texten: "Vi tar fajten!".
Läs mer om Kommunal.

Flyg- och tågstrejker lamslår Paris

Stora trafikstörningar väntas i Frankrike idag med strejker inom både flyg och tågtrafiken. Personal på Air France går idag ut i strejk för bättre arbetsvillkor, vilket kommer innebära att vart fjärde Air France-flyg ställs in. Samtidigt inleds en ny tvådagarsstrejk inom det statliga franska järnvägsbolaget SNCF den här veckan i protest mot Emmanuel Macrons reformer. När strejkerna sammanfaller nu sammanfaller väntas tusentals resenärer drabbas av förseningar.
Ny dom utökar flygresenärers rätt till ersättning
EU-domstolen har via en dom slagit fast att resenärer som drabbas vid en vild strejk ska ersättas som vid en vanlig strejk.Detta då en vild strejk inte utgör extraordinära omständigheter.
Danska storstrejken uppskjuten – parterna kommer inte överens
Parterna i den danska arbetsmarknadsstriden hade fram till midnatt på sig att komma överens.Men det gjorde de inte.Efter 19 timmars förhandlingar kom tidigt under onsdagsmorgonen beskedet från huvudmedlaren Mette Christensen om att en eventuell strejk skjuts upp två veckor.
Läs mer om Mette Christensen.

EU-domstolen: Flygresenärer ska ersättas även vid vild strejk

En vild strejk bland personalen på ett flygbolag utgör inte extraordinära omständigheter som befriar flygbolaget från skyldigheten att betala kompensation till drabbade flygpassagerare. Det tillkännagav EU-domstolen i en dom på tisdagen, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om EU-domstolen.
"Klasskamp, facklig strid och vild strejk i bageriet"- Tony Samuelsson läser en ny arbetarskildring
DD Kulturs Tony Samuelsson läser en ny arbetsplatsskildring. Det handlar om Henrik Johanssons nya roman Raya som handlar om arbetare i dagens livsmedelsbranschen. Raya" är Henrik Johanssons tredje egna bok och hans andra roman.
Läs mer om Raya och Samuelsson.
SAS ställer in flyg till Tyskland
SAS ställer in samtliga flygningar mellan Skandinavien och München och Frankfurt, sedan tysk flygplatspersonal tagits ut i strejk, skriver Svenska Dagbladet. Enligt Fredrik Henriksson, presschef på SAS, rör det sig om 26 flygningar tur och retur.
Lufthansa i strejk – ställer in 800 flyg
Tyska Lufthansa tvingas ställa in över 800 flyg under tisdagen.Detta på grund av att facket förlänger den pågående strejken.
Lufthansa ställer in 800 flyg under tisdagen
Tyska Lufthansa ställer in fler än 800 flyg under tisdagen på en förlängd strejk från facket Verdi, rapporterar Reuters.
Läs mer om Verdi.
McDonalds riskerar ny strejk i Storbritannien
Fackföreningen Bakers, Food and Allied Workers Union är i färd med att låta sina medlemmar rösta om en strejk vid fem av McDonalds restauranger i Storbritannien. Det rapporterar Sky News.
Läs mer om Food och Storbritannien.
En tredjedel av Air Frances flyg inställda
Ungefär en tredjedel av franska flygbolaget Air Frances flighter ställdes in på lördagen till följd av en strejk bland piloter, kabinpersonal och markpersonal.
En tredjedel av alla Air France-flyg inställda
Ungefär en tredjedel av franska flygbolaget Air France flighter ställdes in på lördagen, till följd av en strejk hos piloter, kabinpersonal och markpersonal.
Läs mer om Air France och Air France-flyg.
En tredjedel av Air France flyg inställda
Ungefär en tredjedel av franska flygbolaget Air France flighter ställdes in på lördagen, till följd av en strejk hos piloter, kabinpersonal och markpersonal.
Läs mer om Air France.
Strejk i Frankrike – flyg till Sverige drabbas
Anställda i flygbolaget Air France har gått ut i strejk för bättre löner under tisdagen.Vissa av flyglinjerna till och från Sverige är inställda.
Läs mer om Air France, Frankrike och Sverige.
Strejker lamslår tåg- och flygtrafik
Stora störningar är att vänta i tågtrafiken i Frankrike när anställda inom det statliga järnvägsbolaget SNCF går ut i strejk. Även på flygbolaget Air France väntas delar av personalstyrkan lägga ned arbetet.
Läs mer om Air France och Frankrike.
Strejker lamslår fransk tåg- och flygtrafik
Stora störningar är att vänta i tågtrafiken i Frankrike när anställda inom det statliga järnvägsbolaget SNCF går ut i strejk. Även på flygbolaget Air France väntas delar av personalstyrkan lägga ned arbetet.
Läs mer om Air France och Frankrike.
Bussar ska rädda Öresundsresenärer vid strejk
Inhyrda bussar kommer att ersätta tågen på Öresundsbron om strejk utbryter i Danmark. Skånetrafiken planerar för att det ska gå att både jobbpendla över bron och ta sig till Köpenhamns flygplats Kastrup utan bil vid en eventuell strejk.
Dansk storstrejk förestående - 2 000 läkare kan tas ut i strejk / 27 MAR 2018
Avtalsförhandlingarna mellan de offentliga arbetsgivarna och fackförbunden för de offentliganställda i Danmark har brutit samman. Fackförbunden har varslat om att ta ut 10 procent av sina medlemmar i strejk från och med den 4 april.
Läs mer om Danmark och MAR.
Erik de la Reguera: Väntar en ny röd vår i Frankrike?
PARIS. Femtio år efter starten för studentprotesterna våren 1968 gick tusentals lokförare, flygledare, sjuksköterskor och lärare ut i strejk i Frankrike på torsdagen. Väntar en ny röd vår i Frankrike? I nuläget är det enda säkra att det kommer bli besvärligt att flyga och åka tåg de närmaste veckorna.
Läs mer om Frankrike och Reguera.
Stor strejk i Frankrike
Tusentals franska lokförare, lärare och flygledare planerar att gå ut i strejk på torsdagen, i en stor protest mot den franske presidenten Emmanuel Macrons reformplaner.
Läs mer om Frankrike.
Stor strejk i Frankrike
Utrikes. Tusentals franska lokförare, lärare och flygledare planerar att gå ut i strejk i dag i en stor protest mot den franske presidenten Emmanuel Macrons reformplaner. Image-text: Frankrikes president Emmanuel Macron. Arkivbild.
Läs mer om Emmanuel Macron och Frankrike.
Stor strejk mot Macrons reformplaner i Frankrike
Tusentals franska lokförare, lärare och flygledare planerar att gå ut i strejk i dag i en stor protest mot den franske presidenten Emmanuel Macrons reformplaner.
Läs mer om Frankrike.
Stor strejk i Frankrike
Läs mer om Frankrike.
Ingen ny strejk från Hamnarbetarförbundet
Hamnarbetarförbundets företrädare mister inom kort möjligheten till fackligt arbete på arbetstid i flera av Sveriges hamnar. Det är en av flera åtgärder som arbetsgivarorganisationen Sveriges Hamnar varslat om från och med den 1 april.