Strejk

MI: Unikt fredlig avtalsrörelse 2017

Under avtalsrörelsen 2017 tecknades nya löneavtal för 2,3 miljoner anställda. Trots det förlorades inte några arbetsdagar på grund av strejk eller lockout i samband med förhandlingarna. Det skriver Medlingsinstitutet i sin årsrapport, enligt ett pressmeddelande på måndagen.
Läs mer om Medlingsinstitutet.
Buya hotar med strejk: "AFC förstör min karriär"
Mohamed Buya Turay är förbannad kräver att få lämna AFC Eskilstuna. I en intervju med podden "Studio Allsvenskan" hotar anfallsstjärnan med strejk. - AFC försöker förstöra min karriär, säger han.
Läs mer om Studio Allsvenskan.
Ryanair flaggar för nytt flygkaos – lagom till påsk
Har du bokat en påskresa med Ryanair?Då riskerar du att få det riktigt jobbigt.Nu flaggar nämligen bolagets vd Michael OLeary om att piloterna kan gå i strejk lagom till påsk.
Läs mer om Michael OLeary och Ryanair.Då.

Strejk när Grekland klubbar nytt reformpaket

Strejk och protester lamslog stora delar av Grekland på måndagen då parlamentet skulle rösta igenom ett paket på 100 reformer. Demonstranterna är särskilt upprörda över hårdare regler för att utlysa strejk.
Läs mer om Grekland.
Bankstrejk trolig i Finland
Bankkontoren i Finland håller sannolikt stängt torsdag och fredag till följd av strejk.
Läs mer om Finland.
Ryanairs piloter hotar att gå ut i bolagets första strejk
Ryanair-piloter i Tyskland hotar med att gå ut i strejk på fredag.Om det blir allvar med hotet blir det första gången flygbolagets piloter strejkar.Strejken är planerad att pågå i fyra timmar och kommer beröra ett 15-tal flygningar från Tyskland.
Läs mer om Tyskland.
Ryanairs piloter i strejk – dagarna för jultrafiken
Ryanairs piloter kommer gå i strejk den 20 december nästa vecka.Det är lågprisbolagets första strejk någons, skriver AFP bland annat.(Texten uppdateras)
Läs mer om AFP.
Konflikten avblåst – här är nya avtalet
De hotades med diskkvalificering, dömdes till flera hundra tusen i böter och förlorade tre VM-kvalpoäng efter det danska damlandslaget gick ut i strejk i oktober.Nu har det danska fotbollsförbundet uppnått lagets villkor.– Det är ingen hemlighet att vi hade en tvist, säger Kim Hallberg, elitchef på DBU.
Läs mer om DBU, Kim Hallberg och VM-kvalpoäng.
Hårda svaret på landslagets hot
Damlandslaget har öppnat för att bojkotta fotbollsgalan.Anledningen är att ett års av avtalsförhandlingar inte lett någonstans.Men generalsekreterare Håkan Sjöstrand tror inte att strejk är lösningen. – Det är inte något bra sätt att hitta en lösning på. Det ska vara en ära att representera sitt land, säger han.
Läs mer om Håkan Sjöstrand.
Seat skakas av konflikten i Barcelona
BARCELONA. Protester och en stor strejk störde Seats stora presentation för Car of The Year juryn.När juryn skulle resa till fabriksområdet vid Martorell utanför Barcelona var motorvägarna blockerade.Hela den politiska situationen i Barcelona och Katalonien skakar om Seat.
Sverige övervägde en strejk innan EM
Det danska fotbollslandslaget strejkar mitt under VM-kvalet.Enligt uppgifter övervägde det svenska damlandslaget en strejk innan sommarens EM.–Förhandling är nummer ett och det är det enda som gäller fram tills att något annat händer, säger generalsekreteraren Magnus Erlingmark till SVT.
Läs mer om SVT och VM-kvalet.Enligt.
Stenåldersmänniskor som är på fel positioner
GÖTEBORG. I Danmark tog man till strejk i ett försök att få igenom ersättningskrav mot förbundet.I Norge tog herrlandslaget initiativ till att dela lönerna lika med damerna.I det svenska landslaget har man följt de båda debatterna på nära håll.– Problemet ligger djupt hos Fifa och Uefa. Det är stenåldersmänniskor som sitter på fel positioner där uppe, säger Kosovare Asllani.
Läs mer om Fifa, Kosovare Asllani och Uefa.
Uppmaning till strejk i Katalonien
Katalanerna uppmanas till en fredlig proteststrejk under tisdagen, efter att två framstående ledare för de katalanska självständighetsförespråkarna fängslats.
Läs mer om Katalonien.
Sveriges VM-kvalmöte i farozonen: Det kan bli strejk igen
Nästa fredag ska Sverige VM-kvala i fotboll i Göteborg – men i värsta fall står landslaget utan motstånd. – Ja, det kan bli strejk igen. Men jag hoppas verkligen vi får ett avtal innan dess, säger FC Rosengårds danska landslagsspelare Sanne Troelsgaard till Sydsvenskan.
Efter polisvåldet – nu inleds strejken i Barcelona
Nu går Barcelonaborna i strejk – efter att uppemot 900 personer katalaner skadats av polisvåldet under folkomröstningen.Även flygplatser och tågtrafik påverkas av strejken.
Läs mer om Barcelona och Barcelonaborna.
Stor strejk väntas i Katalonien
Ett stort antal katalaner väntas gå ut i strejk i dag, i protest mot polisvåldet under folkomröstningen om självständighet. Samtidigt ökar pressen på Spaniens regering att lösa den värsta politiska krisen i landet på länge.
Läs mer om Katalonien.
Efter oroligheterna – FC Barcelona strejkar
I söndags tvingades Barcelona spela mot Las Palmas – mot klubbens vilja. Matchen spelades inför tomma läktare på grund av oroligheterna i och med Kataloniens val för självständighet.Nu meddelar Barcelona att klubben går ut i strejk.
Läs mer om Barcelona.
Ökad risk för präststrejk efter avbrutna förhandlingar
Söndagens kyrkoval sker i en turbulent tid för Sveriges präster. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation avbröt på onsdagskvällen alla förhandlingar om nytt kollektivavtal med prästernas största fackförbund. Ytterst kan det leda till att tusentals präster går ut i strejk.
SAS vd: Omöjligt gå med på pilotkraven
Med bara timmar söker SAS svenska vd Rickard Gustafson hjälp för att undvika att norska piloter går ut i strejk i morgon.– Jag sitter med en annan verklighetsbild än piloterna, och anser att vi har erbjudit dem ett bra avtal som är likt det piloterna i Sverige och Danmark har fått, säger han till norska E24.
Landslaget öppnar för strejk: Allt är möjligt
Succ i fotbolls-EM.Nu vägrar de danska spelarna spela mot Nederländerna i VM-kvalet.Och Caroline Seger utesluter inte att samma sak kan hända i det svenska landslaget.– Allting kan hända och allting är möjligt. Det måste till en förändring, säger hon enligt Sveriges Radio.
Läs mer om Nederländerna och VM-kvalet.Och.
Strejken ett faktum i danska landslaget
Det danska landslaget dök inte upp när laget i dag skulle samlas inför den kommande landskampen och EM-finalreprisen mot Nederländerna. Så sent som i förra veckan hotade laget med strejk efter att kollektivavtalsförhandlingarna med det danska fotbollsförbundet brutit samman. Nu har alltså danskorna gjort skäl för strejkhotet.