Strejk

Ökad risk för präststrejk efter avbrutna förhandlingar

Söndagens kyrkoval sker i en turbulent tid för Sveriges präster. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation avbröt på onsdagskvällen alla förhandlingar om nytt kollektivavtal med prästernas största fackförbund. Ytterst kan det leda till att tusentals präster går ut i strejk.

SAS vd: Omöjligt gå med på pilotkraven

Med bara timmar söker SAS svenska vd Rickard Gustafson hjälp för att undvika att norska piloter går ut i strejk i morgon.– Jag sitter med en annan verklighetsbild än piloterna, och anser att vi har erbjudit dem ett bra avtal som är likt det piloterna i Sverige och Danmark har fått, säger han till norska E24.
Landslaget öppnar för strejk: Allt är möjligt
Succ i fotbolls-EM.Nu vägrar de danska spelarna spela mot Nederländerna i VM-kvalet.Och Caroline Seger utesluter inte att samma sak kan hända i det svenska landslaget.– Allting kan hända och allting är möjligt. Det måste till en förändring, säger hon enligt Sveriges Radio.
Läs mer om Nederländerna och VM-kvalet.Och.
Strejken ett faktum i danska landslaget
Det danska landslaget dök inte upp när laget i dag skulle samlas inför den kommande landskampen och EM-finalreprisen mot Nederländerna. Så sent som i förra veckan hotade laget med strejk efter att kollektivavtalsförhandlingarna med det danska fotbollsförbundet brutit samman. Nu har alltså danskorna gjort skäl för strejkhotet.
Just nu: SAS-piloter tar ut strejk
Två piloter går ut i strejk – efter att förhandlingarna mellan SAS oh piloterna strandat.Det skriver norska tidningen VG.
Danska EM-tvåorna hotar med strejk
EM-tvåan Danmark hotar med strejk i nästa veckas landskamper om inte ett landslagsavtal är på plats till dess. – Utan avtal kommer vi inte till landslagssamlingen, säger landslagsanfallaren Sanne Troelsgaard.
Läs mer om Sanne Troelsgaard.
Brexit och strejk orosmoln för SAS
Flygbolaget SAS redovisar en betydligt högre vinst än väntat och höjer sin prognos för verksamhetsåret 2016/2017. Orosmoln på himlen framöver är strejkvarsel i Danmark och Norge samt att Storbritannien lämnar EU utan ett nytt flygavtal.
Läs mer om Danmark, Norge och Storbritannien.
Ilska hos SAS-piloter – hot om ny strejk
SAS hotas återigen av strejk. Den här gången är det piloterna i Danmark och Norge som varslat om konflikt, men en eventuell strejk påverkar även svenska resenärer. Piloterna är missnöjda med att SAS öppnar nya baser för att sänka kostnaderna.
Läs mer om Danmark och Norge.
SAS-piloter varslar om strejk
Tre norska och danska pilotföreningar har varslat SAS om strejk, skriver branschsajten Check-in.dk. Men det svenska pilotfacket följer inte efter.
Läs mer om Check-in.dk.
SAS-piloter varslar om strejk
Danska och norska piloter vid SAS skickade i fredags ett första konfliktvarsel till flygbolaget via tre fackförbund, två norska och ett danskt. Det skriver den danska flygnyhetssajten Check-in.dk enligt Ritzau.
Läs mer om Check-in.dk och Ritzau.
Just nu: Pilotstrejk hotar på SAS
Danska och norska piloter på SAS har varslat om en strejk.Det skriver Børsen.dk.
Läs mer om Børsen.dk.
Just nu: Pilotstrejk hotar på SAS
Danska och norska piloter på SAS har varslat om en strejk.Det skriver Børsen.dk.
Läs mer om Børsen.dk.
Odinga manar till strejk i Kenya
Kenyas oppositionsledare Raila Odinga uppmanar sina anhängare att strejka på måndagen. På söndagen mötte han anhängare i slumområdet Kibera i huvudstaden Nairobi.
Läs mer om Kenya, Kibera, Nairobi och Raila Odinga.
Bank of England i strejk efter futtig löneökning
Delar av personalen på anrika Bank of England går nu ut i en tre dagar lång strejk.Detta efter att Storbritanniens största fackförbund vägrat acceptera en löneökning – på en procent.Nu hålls protester utanför bankens kontor i London.
Läs mer om Bank, England och London.
Strejk på Bank of England
En tre dagar lång strejk har i dag inletts av anställda i brittiska centralbanken Bank of England, enligt BBC.
Läs mer om BBC, Bank och England.
Venezuelanska oppositionella strejkar
Under torsdagen genomförde oppositionen i Venezuela en 24-timmars nationell strejk. Under morgontimmarna blockerades vägar för fordonstrafik och många affärer höll också stängt.
Läs mer om Venezuela.
Två döda under strejk i Venezuela
Läs mer om Venezuela.
Två döda under strejk i Venezuela
Två personer har dödats under generalstrejken i Venezuela, uppger åklagare.
Läs mer om Venezuela.
Oppositionen utlyser strejk i protest mot Maduro
Oppositionen i Venezuela har utlyst en 24-timmars nationalstrejk för att visa sitt missnöje med president Maduros planer på att skriva om grundlagen. Målet är att få bort Maduro från makten genom ett tidigarelagt presidentval, uppger nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Maduro och Venezuela.
Sopstejken i Stockholm är över
Sopåkarnas strejk i Stockholm är över.Det uppger Krister Schultz, vd på Stockholms vatten, för Stockholm Direkt.
Oppositionen i Venezuela manar till nationell strejk
Oppositionen i Venezuela uppmanar till en 24-timmars strejk på torsdagen – för att sätta ytterligare tryck på president Nicols Maduro. – Nedräkningen har börjat, säger oppositionsledaren Freddy Guevara, enligt Reuters.
Läs mer om Freddy Guevara och Venezuela.
Chef tog strypgrepp – nu hotar sopstrejk
På fredagen hotade sophämtare i Malmö för att gå i strejk.Det efter att en arbetsledare misstänks ha tagit strypgrepp på en anställd.Arbetsledaren har gått på semester men sophämtarna i Malmö tänker inte acceptera hans återkomst.– Kommer han tillbaka så kommer vi strejka, säger Kim Jensen, huvudskyddsombud på Reno Norden.
Läs mer om Kim Jensen, Malmö och Reno Norden.
Chef kopplade stryptag på Zoltan: Känner mig rädd
När Zoltan Cikos, 55, skulle gå hem från jobbet tog hans chef ett stryptag om hans hals.Nu hotar Malmös sophanterare med strejk, om chefen är kvar på måndag.– Jag ser hela tiden hans arga blick framför mig, efter detta känner jag mig rädd, säger Zoltan Cikos.
Läs mer om Zoltan.