Sture


Bergwalls vård på Säter kritiseras

Sture Bergwall vårdades i 23 år på Säters rättspsykiatriska klinik och släpptes fri i våras. Han har anmält kliniken till IVO som upptäckt brister. Bland annat har Bergwalls besökare kroppsvisiterats utan stöd i lagen.

Läs mer om IVO och Säter.

Skogsägarna vädjar om hjälp

Staten måste bistå även i eftersläckningsarbetet. Det anser Mellanskogs vd Sture Karlsson.

Läs mer om Sture Karlsson.
Tre Hjärtan fyller tomrummet - men något saknas

Najaden. SVAR till Sture Tingwall, 22/7 Av vad som framgår av Sture Tingwalls insändare, sällar han sig till den skara som negligerar Najadens betydelse som Halmstads kommuns oskattbara

Läs mer om Sture Tingwall.
Oväder på väg – men algerna kan försvinna

MALMÖ. För badsugna som vill undvika att doppa sig i ett grönt lager av giftiga cyanobakterier syns nu ljus i tunneln. – Jag tror att algblomningen är i princip över i södra Östersjön, säger Sture Nellbring på länsstyrelsen i Stockholms län.

Läs mer om Sture Nellbring och Östersjön.

Alger kan vara på väg bort

För badsugna som vill undvika att doppa sig i ett grönt lager av giftiga cyanobakterier syns nu ljus i tunneln. — Jag tror att algblomningen är i princip över i södra Östersjön, säger Sture Nellbring på länsstyrelsen i Stockholms län. På söndagens satellitbild som togs en dag tidigare skymmer molnen vissa delar av Östersjön, men Nellbring vågar sig ändå på en positiv prognos.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Här finns det giftiga alger längs kusten

Den giftiga Katthårsalgen blommar i Östersjön och har nått Sveriges kust. Stockholms södra ytterskärgård är drabbad liksom S:t Annas skärgård och Roslagen. – Hundar kan dö av att dricka vattnet och människor kan få allergiska reaktioner av att bada, säger Sture Nellbring, marinbiolog på länsstyrelsen.

Varning för alger i helgen

Risken är stor att det driver in mot kusterna, säger Sture Nellbring, marinbiolog på Informationscentralen för egentliga Östersjön.` Algblomningen har blivit ett lika säkert sommarinslag

Döda fiskar flöt i land vid badplats

Norrköping Ett stort antal döda småfiskar skådades nyligen vid Sköldviks badplats. Det kan vara spiggar som dött efter att de lekt, berättar Sture Nellbring, marinbiolog på Länsstyrelsen.

Regnbågsstaket inspirerade bänk

Falkenberg När Robin Gustafsson och hennes mamma såg en bild i HN på Jan Sture Neumans vandaliserade staket växtes deras skaparlust.

SAS-chef tar över efter Loob i Färjestads BK

Färjestad har hittat en ny vd. Klubben har tillsatt SAS-profilen Stefan Larsson på posten som Håkan Loob lämnade vakant. – Han motsvarar mycket bra den kravprofil vi satt upp, säger Färjestads ordförande Sture Emanuelsson i ett pressmeddelande.

Han fick Tyskland att göra upp med sitt förf lutna

Jüdisches Museum i Frankfurt visar just nu en utställning om Fritz Bauer, den stridbare åklagaren som drev igenom Auschwitzprocessen i Frankfurt för 50 år sedan. Utan honom hade Tyskland varit ett annat land, skriver Sture Packaln.

Men vad hände i matchen?

Fotboll. Artikelbilder Mål!... eller? Sture Tingwall tycker att kommentarerna glömmer bort att berätta om matchen.

Kung Sture sprider glädje

Man märker dem direkt när man susar fram längs St Olavsloppets sträckor. De är till och med väldigt svåra att undgå, genom deras glädjespridande beteende och fantasifulla utstyrsel.

Snickare Sture är en riktig motornörd

VEDDIGE. Vintertid står klenoden väl skyddad i ett ladugårdsgarage några snäpp från hemmet och sommartid alldeles utanför huset. För långt bort bör den inte vara. Artikelbilder Nosen.

Katolsk tro i samklang med naturen?

Kommentar. Vi har tidigare fått veta av Jan Sture Neuman att det onda i världen beror på att vi inte säger ja till gud. Den 5 juni på Ordet är fritt fick vi veta, att de som inte delar

Läs mer om Jan Sture Neuman och Ordet.
Jan Sture fick staketet målat i regnbågsfärger

Hallands Nyheter. – Jag tror att det har ett samband med Pridefestivalen i Falkenberg på lördag, säger han.

Läs mer om Falkenberg och Pridefestivalen.
Gissningar om trafiken är som klimatgissningar

Av BengtOve Högström Sture Åström www.klimatsans.com. Uppdaterad Trafikverket har räknat grovt fel för järnvägarnas underhåll.

Här vandaliseras ungdomarnas hus

Polisen hade järnkoll på Reclaim the streets-aktionen i Lund. Men när allt var över och poliserna hade åkt hem bröt sig ett gäng in i ett ungdomskulturhus och förstörde det fullständigt. Ingen har gripits. - Vi har identifierat 10-20 personer som ska höras efter helgen, säger inre befäl Sture Eremar.

Läs mer om Lund, Reclaim och Sture Eremar.
Sture Nilsson AB i Hammenhög Årets Peugeot-återförsäljare

Alla, Branschnytt | 9 maj, 2014 | Olle Holm | Kommentera Peugeot Sverige utser varje år Årets Peugeot-återförsäljare. I hård konkurrens och efter noga övervägande har Sture Nilsson Bil i Hammenhög kortats till Årets Återförsäljare 2013.

Vilken blåsning!

En långtidsprognos om klimatet kan bara bli en gissning. Om det som Sture Åström skriver (30/4) är rätt har vi som allmänhet och våra politiker som subventionerar vindkraften och annan

Läs mer om Sture Åström.
Grundsundastipendiet var början

Målningen av Hans Wigert och Sture Forsbergs fotografi av konstnären på hans första separatutställning i Stockholm anknyter till någonting som hände för snart 50 år sedan. Hans Wigert

Läs mer om Stockholm.
Mellanskog nådde inte målen

Följderna av en tuff vinter präglar Mellanskogs första delårsrapport för 2014. Rörelseresultatet förbättrades visserligen, men vd Sture Karlsson är inte nöjd. Resultatet för första kvartalet är OK men inte mer.

Läs mer om Sture Karlsson.
Stenkastning stoppar...

All busstrafik till stadsdelen Gottsunda i Uppsala har ställts in kvällstid efter en stenkastningsattack. - Vi kan inte ta ansvar för säkerheten för resenärer och bussförare, säger Sture Jonsson, informationschef på Upplands Lokaltrafik (UL ).

Läs mer om Gottsunda, Sture Jonsson och Uppsala.
Stenkastning stoppar Uppsalabussar

All busstrafik till stadsdelen Gottsunda i Uppsala har ställts in kvällstid efter en stenkastningsattack.Vi kan inte ta ansvar för säkerheten för resenärer och bussförare, säger Sture

Stenkastning stoppar Uppsalabussar

All busstrafik till stadsdelen Gottsunda i Uppsala har ställts in kvällstid efter en stenkastningsattack. - Vi kan inte ta ansvar för säkerheten för resenärer och bussförare, säger Sture Jonsson, informationschef på Upplands Lokaltrafik (UL ).Mest läst senaste veckan
1.  Mannen omkom – tre dagar efter sitt bröllop


2.  En död i lastbilsolycka


3.  E4/E20 öppen igen efter dödsolycka


4.  Jag dök och kände en arm


5.  Skräckbesked för Stefan Löfven


6.  Lastbilschaufför omkom på E4


7.  Stora översvämningar i Munkedal


8.  Olycka stoppade tågtrafik


9.  Vält långtradare blockerar motorväg


10. Ulf Lundell bjöd på riktig allsångsfestSenaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18