Sture

Svar: "Stödet för Norrsundets Arbetarmuseums fortlevnad är beundransvärt"

Svar till Lutfisktorparen och Sture Larsson 20 februari och 2 mars.

Du kan slippa böter om skylten är översnöad

Om det är snöigt ute kan du slippa fortkörningsböter, men bara på vissa platser.– Det beror på omständigheterna. I ett tättbebyggt område vet nästan alla det är 50 som är högsta tillåtna hastighet, då kan man inte skylla på snöiga skyltar, säger trafikpolisen Sture Strand till P4 Norrbotten.
Läs mer om Sture Strand.
Krönika: Sturegymnasiet dominerar Övik i helgen
Mellan åren 2001 och 2004 gick jag på Sturegymnasiet. Det var en väldigt rolig tid, med duktiga lärare, ett skönt studieklimat och bra kompisar. En av sakerna som gjorde tiden på Sture så kul var allt som hände mellan lektionerna.
Läs mer om Sture, Sturegymnasiet och Övik.
"Vi tänker på Michelin hela tiden"
Sanningens ögonblick närmar sig för köksmästaren Karim Khouani på Sture, en av de restauranger som förra året tilldelades en stjärna av Guide Michelin. Nu vill han ha två.

Vi tänker på Michelin hela tiden

Sanningens ögonblick närmar sig för köksmästaren Karim Khouani på Sture, en av de restauranger som förra året tilldelades en stjärna av Guide Michelin. Nu vill han ha två.
Haschflickan träder fram för första gången
Hon hade just fyllt 20 år när hon tackade ja till att posera för Sture Johannessons affisch inför undergroundutställningen på Lunds Konsthall 1969. Efter nästan 50 år träder Ninna Ljung fram och berättar om tiden som för alltid kom att förknippa henne som haschflickan på bilden. – Jag har levt med dubbel identitet sen den dagen för att bli tagen på allvar och seriöst utöva mitt arbete som narkossköterska, säger Ninna.
Läs mer om Ninna Ljung och Ninna.
Riksåklagaren går på Sture Bergwalls linje
Riksåklagaren (RÅ) anser att Sture Bergwall bör få skadestånd och att det är rimligt att staten bär allt ansvar för att han dömts på oriktiga grunder,
Läs mer om Sture Bergwall.
Sture Bergwall bör få skadestånd av staten
Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, bör få skadestånd och det är rimligt att staten får bära hela ansvaret för att han dömts på oriktiga grunder. Det skriver Riksåklagaren (RÅ) i ett yttrande till Justitiekanslern, JK, som nyhetsbyrån Siren var först att skriva om.
Sture Johannesson förd till sista vilan i Skanör
Han har roat, oroat och tagit den svenska popkonsten långt utanför landets gränser.I dag begravdes den internationellt erkända och hyllade Malmökonstnären Sture Johannesson i Skanörs kyrka.En stillsam, mer eller mindre hemlig, tillställning, med endast de närmaste närvarande.
Birgitta Rubin: Vi behöver bråkmakare som Sture Johannesson
Den kultförklarade konstnären Sture Johannesson har avlidit, 82 år gammal. Han är mest känd för sin censurerade affisch Haschflickan från revolutionsåret 1968, men var konstnärligt aktiv in i det sista.
Sture Johannesson död – blev 82 år
Den grafiske bildkonstnären Sture Johannesson har gått bort i 82 års ålder.
Läs mer om Sture Johannesson.
Haschflickans skapare retade upp i alla läger
Kalle Lind minns konstnären Sture Johannesson.
Läs mer om Sture Johannesson.
Malmökonstnären Sture Johannesson är död
Sture Johannesson är död.En av få svenska konstnärer sprungna ur 60-talets hippie-kultur har hyllats som Sture på den internationella konstscenen.Med böcker, analyser och utställningar i flera av världens konstmetropoler.
Läs mer om Sture.
Elinas raketilska: Kan leda till döden
Åttaåriga vallacken Stay tuned, även kallad Sture blir vettskrämd när fyrverkerier smäller av.På nyårsaftonen sköt någon raketer under dagtid i närheten av stallet där Elina Borgelsson, 19, red sin häst – något som hade kunnat sluta riktigt illa.– Det behöver inte vara att vi rider, utan att vi hanterar dem i stallet och det händer en olycka. Det kan ske olyckor som i värsta fall kan leda till döden, säger hon.
Läs mer om Elina Borgelsson, Stay och Sture.
Minnesord: Sture Jogevall
Sture Jogevall, Järfälla, har avlidit vid en ålder av 93 år. Hans närmaste är döttrarna Marie, Christina och Birgitta med familjer.
Läs mer om Birgitta, Christina, Järfälla och Marie.
Sture Carlsson ska leda Stadsteatern
Sture Carlsson blir ny tillförordnad vd för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.Han tar över efter Benny Fredriksson som tvingades sluta efter uppgifter om att han bland annat låtit manliga skådespelare begå övergrepp.
Vem tog makten? Erik Trolle eller Sten Sture den yngre?
I svenska regentlängder efterträds vanligtvis Svante Nilsson av sonen Sten Sture den yngre på posten som riksföreståndare. Men inte i alla. Ibland skjuter man in en person vid namn Erik Trolle mellan de båda personerna. Vilket är rätt? Var Erik Trolle riksföreståndare eller inte?
Säl och skarv tar lika mycket fisk som människan i skärgården
Fåglar och sälar konkurrerar med människan om fisken i Östersjön, särskilt längs kusten, visar en ny vetenskaplig studie. På sikt kan sälen slåss med människan även om de kommersiella fiskbestånden på öppet hav, menar Sture Hansson, professor i ekologi.
Läs mer om Sture Hansson och Östersjön.
Sture Bergwall kräver 15 miljoner av staten
Sture Bergwall ansöker om 15 miljoner kronor i skadestånd från staten för den tid han suttit frihetsberövad. Ansökan lämnades in till Justitiekanslern på fredagen, rapporterar Dala-Demokraten.
Sture Bergwall begär miljonskadestånd
Sture Bergwall begär 15 miljoner kronor i skadestånd från staten, rapporterar Avesta tidning.Anledningen uppges vara det psykiska lidande Bergwall ska ha utsatts för under Thomas Quick-åren.
Läs mer om Avesta och Bergwall.
Sture Bergwall begär miljonskadestånd
Sture Bergwall begär 15 miljoner kronor i skadestånd från staten, rapporterar Avesta tidning.Anledningen uppges vara det psykiska lidande Bergwall ska ha utsatts för under Thomas Quick-åren.
Läs mer om Avesta och Bergwall.