Sture

Minnesord: Sture Borgvall

Vår vän och arbetskamrat Sture Borgvall, Solna, har avlidit i en ålder av 78 år. Närmast anhöriga är Birgitta och två söner med familjer.
Läs mer om Birgitta, Solna och Sture Borgvall.

Tv-avgiften skrotas – ex-fackbas uppges ligga bakom

Den besvärliga frågan om tv-licensens vara eller icke vara är löst. Det är en bedrift och bakom bedriften står den tidigare TCO-ordföranden Sture Nordh, enligt Jan Scherman, tidigare vd på TV4.
Läs mer om Jan Scherman och TV4.
V75 i sista stund: Sture kan leda loppet runt om
Inte pluggat på inför V75 på Bollnäs?Ingen fara – Jonas Noreen bjuder på alla sina tips.
Läs mer om Bollnäs.Ingen och V75.
Ju lättare bagage man har, desto lättare är det att färdas
Janne Loffe Carlsson har lärt att livet går upp och ner. Just nu är det mycket upp. På lördagen kunde vi se både Göta Kanal och Vem älskar Yngve Frej på tv. Snart har filmen Persona non grata premiär. Där spelar han Sture, en man som blir anklagad för våldtäkt. – Folk blir alltid lika häpna när jag gör en seriös roll. Men inte ens Loffe i Någonstans i Sverige var en glad skit. Läs Karin Thunbergs intervju från 2008 med den nu bortgångne skådespelaren och artisten Janne Loffe Carlsson.

99-årige Stures vädjan till sommarjobbarna

Sture Ahlstedt, 99, läste en artikel om svårigheten att rekrytera ungdomar till hemtjänsten.Artikeln fick honom att fatta pennan och skriva en insändare. Budskapet?– De som arbetar inom hemtjänsten gör ett oerhört viktigt jobb, säger Sture Ahlstedt.
Läs mer om Sture Ahlstedt.
Sture Bergwall vill ha ersättning från staten
Sture Bergwall planerar att lämna in en ansökan om skadestånd till justitiekanslern under sommaren, säger Angelica Rigborn, jurist på Fria advokater som har hand om ärendet.
Läs mer om Angelica Rigborn och Fria.
Bo Eriksson: Sturarna. Makten, morden, missdåden
Rivaliteten mellan släkterna Sture och Vasa präglade det svenska 1500-talet. Jesper Högström läser en ny bok om den blodiga tid som födde det moderna Sverige.
Läs mer om Sture, Sverige och Vasa.
Tågstrul förstörde FN- veteranens jubileum
FN-veteranen Sture Nilsson från Boden var särskilt inbjuden av Försvaret till 50-årsjubileet i Stockholm och ett möte med kung Carl Gustaf. Men Sture Nilssons tåg blev tio timmar försenat. Det blev inget kungamöte, men då klev ÖB Micael Bydn in och räddade veterandagen. – Jag är överväldigad. Det blev ett riktigt bra slut på en riktigt dålig början, säger Nilsson.
Ny festival visar indisk film bortom Bollywood-klicheerna
Kunnie Topden står bakom en festival med indisk kvalitetsfilm som pågår under helgen på Zita, Sture och Bio Mauritz i Stockholm.
Man utnyttjas för att man är papperslös
Svarta löner, inga papper och inget utrymme för klagomål. SVT:s Uppdrag granskning avslöjar en systematisk ommärkning av matvaror som säljs till företagskunder över hela Norden och en arbetsplats där miljövillkoren kan vara direkt farliga. Trots det verkar företaget Hung Fat överleva sin fjärde polisutredning utan konsekvenser. – Tron på rättsväsendet faller ju tyvärr, säger juristen Sture Tersaeus i programmet.
Läs mer om Hung Fat och Norden.
Kändisadvokat säger upp sina anställda
Kändisadvokaten Martin Cullberg säger upp sina anställda, kan Expressen avslöja. Cullberg har företrätt bland annat Hells Angels-medlemmar, misstänkta mördare – och Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick.
Läs mer om Expressen och Sture Bergwall.
JUST NU: Bageri brinner – stora lågor
En dramatisk brand har blossat upp i företaget Sture bröds lokaler i Kristianstad på tisdagsmorgonen.Stora lågor slår ut från taket och en hög svart rökpelare syns från långt håll.
Läs mer om Kristianstad och Sture.
Svårt att få skadestånd för tiden som frihetsberövad
Hittills har advokat Thomas Olsson och hans klient Sture Bergwall inte sökt skadestånd för de 23 åren som Quick/Bergwall satt frihetsberövad på Säter. Men i intervjun inför boksläppet i dag säger Bergwall själv att en ansökan till JK snart kommer att lämnas in.
Läs mer om Bergwall, Sture Bergwall och Säter.
Under Quick-åren var jag ju eländigt sjuk
I terapin på Säters sjukhus erkände han kannibalism, styckningar och ett 30-tal mord. Nu släpper Sture Bergwall en bok om livet i frihet, om syskonens situation då Bergwall förut hävdade att pappan förgripit sig på honom sexuellt och att föräldrarna mördat ett barn framför ögonen på honom, om resningsprocessen där han friades från de åtta mord som han dömts för och om det tidigare drogberoendet. – Det finns saker som jag skäms mer eller mindre för. Till de saker jag skäms mer för hör det här bankrånet och hur illa jag gjorde de personerna, säger ma
Läs mer om Bergwall och Sture Bergwall.
Svårt att få skadestånd för tiden som frihetsberövad
Hittills har advokat Thomas Olsson och hans klient Sture Bergwall inte sökt skadestånd för de 23 åren som Quick/Bergwall satt frihetsberövad på Säter. Men i intervjun inför boksläppet i dag säger Bergwall själv att en ansökan till JK snart kommer att lämnas in.
Läs mer om Bergwall, Sture Bergwall och Säter.
Boken ett sätt att bearbeta skulden till de anhöriga
Han mobbades för sitt läspande, fick insulinchocker mot homosexualitet – och snärjde på Säter, uppmuntrad av medfången Lars-Inge Svartenbrandt, in sig i lögner för att få uppmärksamhet och droger. SvD har träffat Sture Bergwall som i en bok själv beskriver sin omvandling till Thomas Quick – seriemördaren som tog tillbaka sina erkännanden.
Han attackerades av en hund – bets blodig
SKÖVDE. Sture Alfredsson, 83, bets blodig av en hund i Skövde i helgen. Nu kräver han av matten avslöjar sitt namn.– Du borde, som ansvarig, i anständighetens namn ge dig till känna, säger han.
Läs mer om Skövde.
Svante, 77, var nära att dö av getingsticket
Hyperallergiska Svante Ericson, 77, blev getingstucken mitt ute på en ö i Hjälmaren. Lågvatten och vägbommar hindrade ambulansen från att hinna fram och först en timme senare kom hjälpen fram till sommarstugan där Sture befann sig – svävande mellan liv och död.
Läs mer om Hjälmaren och Sture.
De hjälpte flyktingar – hittade ett grishuvud
Sture Johansson och Soledad Ramirez lånar ut sitt fritidshus till två asylsökande familjer. Nu har de blivit utsatta för ett angrepp när någon har placerat ett grishuvud på tomten. – Jag kommer aldrig att vika ner mig för en sådan typ av händelse. Man får inte som svensk medborgare fega ur när det händer något sådant här, säger Sture Johansson.
JO: Fel av Sture Bergwalls läkare
Justitieombudsmannen (JO) riktar skarp kritik mot två chefsöverläkare för hur Sture Bergwall,...
Läs mer om Sture Bergwall.
Pionjär prisas för provokativ konst
Malmökonstnären Sture Johannesson har väckt känslor och brutit ny mark sedan 60-talet. Nu får den 80 år unge undergroundprovokatören ta emot Malmö stads kulturstipendium för Värdefulla insatser.
Läs mer om Malmö och Värdefulla.
Asplunds föräldrar vill ha miljonskadestånd
Försvunne Johan Asplunds föräldrar kräver staten på sammanlagt två miljoner kronor i skadestånd för den skandalösa processen kring Thomas Quick, numera Sture Bergwall, rapporterar lokala medier. –Jag har farit väldigt illa från dag ett, säger Anna-Clara Asplund till SVT Nyheter Västernorrland.
Testamente ogiltigt – förlorade 22 miljoner
Testamentet ogiltigförklarades – och mannen i 40-årsåldern gick miste om 22 miljoner kronor. Nu går han en kamp mot staten för att få tillgång till pengarna. – 22 miljoner är inte fy skam, säger advokaten Sture Larsson.
Läs mer om Sture Larsson.
Sture Stålbens enda mål: Att roa läsarna
Under mer än 20 år har Mats Källblad regisserat Sture Stelbens äventyr på motorcykeln. Och tecknaren fortsätter även om han inte själv kör hoj för tillfället. – Jag har nog inte kört hoj på tio år efter att jag fick barn. Jag har inte haft tid. Men nu börjar det luta åt att det får bli en ny
Så slapp staten stå för fiolerna
Har regionaliseringen av kulturpolitik införts för att staten slippa stå för plågsamma besparingar och nedläggningar inom kulturen? Det ser så ut, skriver Sture Carlsson och David Karlsson i en kommentar efter stormen kring Västerås Sinfonietta.