Supertyfonen

7-åring skulle hjälpa till – blev ihjälkörd

Han klarade sig undan supertyfonen som drabbade Filippinerna. Men dog när han höll på att städa upp efter ovädrets framfart. Nu sörjs Edmark Rhian Respicio, 7, i Filippinerna.
Supertyfonen Maranti tar fart mot Kina
Tusentals människor har evakuerats när en stor tyfon har dragit över Taiwan de senaste dagarna, rapporterar CNN. Nu drar tyfonen, som beräknas bli den värsta i år, mot Kina - med en hastighet upp mot 370 km/h.
Läs mer om CNN, Kina och Taiwan.

Supertyfonen Meranti slår till mot Taiwan

Värsta i år – 1 500 personer har evakuerats
Läs mer om Taiwan.
Supertyfonen Meranti slår mot Taiwan
Tiotusentals hushåll har drabbats av strömavbrott runt om i Taiwan sedan supertyfonen Meranti slagit till mot ön, ett oväder som ses som det starkaste i världen hittills i år.
Läs mer om Meranti och Taiwan.
Supertyfonen Meranti slår mot Taiwan
Tiotusentals hushåll har drabbats av strömavbrott runt om i Taiwan sedan supertyfonen Meranti...
Läs mer om Meranti och Taiwan.
Rikard fast i flygplan efter tyfonen Dujuan
Supertyfonen Dujuan närmar sig Taiwan. Nästan 3000 personer, de flesta av dem turister, har evakuerats från öarna utanför Taiwan. På ett flygplan vid Taipei flygplats sitter göteborgaren Rikard Jonsson, 42, fast med ett hundratal passagerare. – Vi var mitt uppe i tyfonen och kaptenen hade svårt att landa. Nu är vi på marken men vi kommer inte ut. Flygplatsen har stängt. Det är läskigt och vindarna blir bara värre, säger han.
Läs mer om Dujuan, Rikard Jonsson, Taipei och Taiwan.
Supertyfon är på väg mot Taiwans olika öar
TAIWAN. Nästan 3000 personer, de flesta av dem turister, har evakuerats från öarna utanför Taiwan medan supertyfonen Dujuan närmar sig landet.
Läs mer om Dujuan och Taiwan.
Supertyfonen Soudelor hotar Taiwan
Supertyfonen Soudelor är den värsta stormen som härjat planeten hittills i år. Med vindhastigheter på uppemot 200 km/h är den på väg rakt mot Taiwan och den kinesiska kusten.
Läs mer om Taiwan.
Clara och Gustav fast i supertyfonen i Kina
Supertyfonen slår till mot ett område där 2 000 svenskar befinner sig. Två av dem är det svenska paret Clara Rinhammar och Gustav Danielsson. – Vinden viner i lägenheten, det ligger nedfallna grenar på gatorna, säger Clara Rinhammar.
Supertyfonen lamslår – 800 000 evakuerade
En så kallad supertyfon drar just nu in över Kina med oerhörd kraft. Stormvindarna väntas slå till i 200 kilometer i timmen och nu flyr nästan en miljon kineser från sina hem.
Läs mer om Kina.
Supertyfon närmar sig Filippinerna
Den har redan dragit med sig allt inom räckhåll och skördat fem liv i Mikronesien. Nu är supertyfonen Maysak på väg mot Filippinerna. Satellitbilder visar hur stormens öga just nu rör sig över Stilla havet.
Tyfonen väntas dra in över Filippinerna
Filippinerna håller andan i väntan på supertyfonen Hagupit. I kväll förväntas stormen dra in över öarna som i fjol ödelades av tyfonen Haiyan. – Jag är rädd. Jag ber till gud att inte låta en ny katastrof slå till mo oss. Vi har inte återhämtat oss från den förra, säger Jojo Moro till nyhetsbyrån AP.
Japan förbereder sig för ny naturkatastrof
Minst 14 ska ha skadats och över 20 000 hushåll står utan ström. Supertyfonen Vongfong närmar sig Okinawas södra kust och Japan förbereder sig för ännu en naturkatastrof.
Läs mer om Japan.
Supertyfonen Vongfong närmar sig Japan
Jättetyfonen Vongfong har redan klippt av fingrar och utlöst strömavbrott på Okinawa, trots att stormens öga natten till lördagen ännu befann sig tiotals landmil ut till havs.
Läs mer om Japan och Okinawa.
Supertyfonen hot mot Japan – då slår den till
På lördag når supertyfonen Vongfong Japan. Tyfonen är den starkaste i år och jämförs nu med den ödesdigra supertyfonen Haiyan. – Vongfong är den starkaste stormen på jorden sedan Haiyan förra året, säger Michael Lowry, stormspecialist på The Weather channel.
Yohio drabbad av japanska tyfonen
Yohio som är i Japan hindras nämligen av den inkommande supertyfonen Neoguri.
Läs mer om Japan och Neoguri.
Yohio missar Sommarkrysset
Yohio skulle ha varit med i TV4:s Sommarkrysset på lördag, men en tyfon ställer till det för artisten som för närvarande befinner sig i Japan, skriver Aftonbladet. I och med supertyfonen som härjar i Japan blev det svårt att komma hem i tid, skriver Yohio i ett mejl till tidningen. TV4 flyttar i stället Yohios medverkan till lördag den 19 juli.
Supertyfonen Neoguri slår till mot Japan
Så här ser supertyfonen Neoguri ut - från rymden. Den kraftiga stormen nådde under tisdagen Okinawa-öarna i Japan och har hittills krävt ett liv och en halv miljon människor har evakuerats, skriver AFP. – Jag har aldrig sett något liknande, skriver ESA-austronauten Alexander Gerst på Twitter efter att han sett stormen från den europeiska rymdstationen.
Läs mer om AFP, Japan, Neoguri, Okinawa-öarna och Twitter.
Nu drar supertyfonen Neoguri in över Japan
Tyfonen Neoguri har dragit in över Okinawaöarna söder om det japanska fastlandet. Minst en person saknas och flera har skadats, uppger myndigheter. Nära en halv miljon människor som bor i området har uppmanats att stanna inomhus och skolor har stängts. Dessutom ligger flyg- och sjötrafiken nere.
Läs mer om Japan, Neoguri och Okinawaöarna.
Supertyfonen närmar sig Japan
Japan förbereder sig för en av de värsta stormarna på åratal då tyfonen Neoguri närmar sig Okinawaöarna söder om det japanska fastlandet. Nära en halv miljon människor som bor i området har uppmanats att stanna inomhus och skolor har stängts. Dessutom ligger flyg- och sjötrafiken nere.
Läs mer om Japan, Neoguri och Okinawaöarna.
Supertyfonen Neoguri på väg mot Japan
TOKYO. Japanska väderlekstjänsten har utfärdat högsta larmberedskap inför tyfonen Neoguri som närmar sig Okinawaöarna söder om det japanska fastlandet.
Läs mer om Japan, Neoguri och Okinawaöarna.
Svenskar förbereder sig på supertyfonen Neoguri
Tyfonen Neoguri hotar de japanska Okinawaöarna.Vi har checkat in på ett större hotell och köpt extra vatten, sägerLinus Johansson från Ängelholm.