Svampplockande

Svampplockande man i Örnsköldsvik hittad

Mannen som försvann i skogen i Bjästa i Örnsköldsvik när han plockade svamp har hittats. – Han hittades för tio minuter sedan och flygs nu till sjukhus, säger Mats Andersson, polis vid ledningscentralen på Region Nord.

Svampplockande man försvunnen i Örnsköldsvik

En man i 65-årsåldern har försvunnit i skogen i Bjästa i Örnsköldsvik när han plockade svamp. Mannens kompis letade först – men nu har polisen satt in ett stort sökpådrag med helikopter. – Det är mörkt, kallt och regnigt. Vi hoppas få hjälp av Hemvärnet nu, säger Björn Pettersson, polisens ledningscentral i Region Nord.
Experterna varnar för ihärdiga skogsplågan
Älgflugan sprider sig som en löpeld i västsverige – och ger svampplockande västsvenskar kronisk eksem, bakterieinfektioner och långvariga bölder. Nu varnar insektsexperterna för plågan – och svampplockarexperten Bert Karlsson stämmer in. För två år sedan tvingades han till en operation efter ett insektsmöte i skogen. –Jag vaccinerar mig varje år nu, det ska man absolut göra om man är ute i skogen mycket, säger Skara-Bert.
Läs mer om Bert Karlsson och Skara-Bert.
Man hittade en påse knark under rotvälta
I jakt på skogens guld gjorde en svampplockande man en ovanlig upptäckt. Gömd under en rotvälta djupt inne i skogen hittade han narkotika i en påse. – Vi vet i nuläget inte vilken typ av narkotika det rör sig om, men innehållet är skickat på analys, säger Jan Lagerqvist, presstalesman vid Jönköpingspolisen till jnytt.se.