Svar

Familjens mardröm: Varför dog Anna, 32?

Flera gånger har polisen varit på Gits gård i Falkenberg, där Anna Spång-Lyng, 32, hittades mystiskt död för drygt ett år sedan.För Annas familj är det en tuff väntan på svar i mordutredningen.– Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi får sådana, säger mamman Git Spång.

2 frågor om språket – sammansatta ord och ingångna skor

Bruket vacklar mellan en och ett Det heter egenansvar men eget ansvar, enplansvilla men villa i ett plan. Däremot verkar språkbruket vackla mellan enbarnspolitik och ettbarnspolitik. Hur fungerar det med genusval i sammansatta ord av den här typen? Margareta Svar: Det vanligaste mönstret för sammansättningar med adjektiv och pronomen som förled är att förledet står i grundform, som i egenansvar eller lågpris.
Läs mer om Det.
Realister, hur många tål vi se mejas ner?
Naiva, det kallar självutnämnda realister alla de som inte köper idn om att Sverige går under av invandring. Men att hoppas på att realisterna sitter inne på alla svar är det verkligt naiva.
Läs mer om Sverige.
Felsök i utbildningsfabriken: Katastrof för studenterna
Få undervisningstimmar, toppstudenter som inte håller måttet och en finansieringsmodell där skolorna får mindre pengar ju bättre det går för svenska företag. Hur kunde det bli resultatet av målet att göra Sverige till en ledande kunskapsnation? SvD:s Cecilia Garme hittar ett svar på det amerikanska toppuniversitetet Stanford.
Läs mer om Stanford och Sverige.
Expert om Bjärred-fallet: Extremt svårt att förstå
Två föräldrar dödar sina barn.Fallet i Bjärred har sänt chockvågor över hela landet.– Man önskar att det fanns ett enkelt svar på frågan vem som gör detta – och hur vi kan förhindra det, säger forskaren Henrik Lysell.
Expert om Bjärred-fallet: Extremt svårt att förstå
Två föräldrar dödar sina barn.Fallet i Bjärred har sänt chockvågor över hela landet.– Man önskar att det fanns ett enkelt svar på frågan vem som gör detta – och hur vi kan förhindra det, säger forskaren Henrik Lysell.
Fick de svar han ville ha
GÖTEBORG. En lovande första halvlek.En svårbedömd andra eftersom Blåvitt gjorde nio byten.Trots 1–3-förlusten var nye tränaren Poya Asbaghi nöjd med mycket av det han fick se av sitt nya lag.– Ser man till första halvlek gör vi många saker väldigt bra, säger han.
Läs mer om Blåvitt och Poya Asbaghi.
JUST NU: Märkliga bilder på Jönsson
PLANICA/STOCKHOLM. Alla damer vidare i sprintkvalet.Herrarnas svar? Alla vidare där också.Men Emil Jönsson var mycket nära att missa - och i målfållan haltade han svårt.
Läs mer om Jönsson.
Stjärnans hemska hemlighet – bryter tystnaden efter alla år
Keira Knightley berättar nu för första gången om de gånger hon utsatts för sexuella trakasserier.Det hände aldrig något under en inspelning, men flera gånger i hennes vardagliga liv.–Allt för länge tänkte man att 'det är normalt'. Det är helt förskräckligt att det var vårt svar, säger hon till den brittiska tidningen The Mirror.
Läs mer om The Mirror.
Astro: Så blir vecka 4 - tecken för tecken
HOROSKOP. Romantiska upplevelser, nya bekantskaper eller vågade projekt?Expressen Söndags astrolog Li Larsson ger svar på vad stjärnorna säger om din vecka - tecken för tecken.
Läs mer om Li Larsson.
Quiz: Vad kan du om forskningen 2017?
Har du hängt med i DN:s vetenskapsbevakning under 2017? Testa och se vad kan du om tidskristaller och p-piller. Av alla som skickade in svar lyckades bara en få alla rätt. Klarar du dig lika bra?
Arsne Wenger bekräftar affären
Arsne Wengers presskonferens på torsdagsförmiddagen blev en orgie i transferfrågor.Och fransmannen gav en hel del intressanta svar.
Google har en need for speed – snabba sajter ska premieras i mobilen
Google vill ge användarna snabbare svar på mobilen.
Så arbetar rättsläkarna med Bjärred-fallet
Efter att en hel familj hittats död i en villa i Bjärred väntar polisen på svar på en rad frågor från de rättsmedicinska undersökningarna av de fyra kropparna.Den kanske viktigaste frågan handlar om dödssättet, säger Brita Zilg, rättsläkare på Rättsmedicinalverket.– Av de här fyra, vem var det som begick självmord och vem var det som blev mördad?
Sökte lavinutrustning – fick oväntade svar
Göteborgaren Magnus Markling delade ett inlägg på Facebook – och inom loppet av några timmar blev han viral under namnet Dr. Göteborg.– Först var det tyst, sedan började det dyka upp lustiga svar i sann Göteborgs-anda, säger Magnus Markling.
Läs mer om Facebook och Göteborgs-anda.
Åkesson pressade Kristersson om flyktingtak
Jimmie Åkesson (SD) krävde besked i riksdagens partiledardebatt av M-ledaren Ulf Kristersson om hur många asylsökande Moderaterna anser att Sverige kan ta emot. – Ert svar är alltid: stäng världen ute, replikerade Ulf Kristersson.
Nu finns ett hopp om svar på våra frågor
Det finns ett åtal.Det finns ett datum.Det finns ord.Och det finns hopp – om svar.
Svenska dieselmörkret: Ägare till 1,8 miljoner bilar blåsta
27 frågor och svar om dieselbilen: Prisras? Vågar jag köpa? Går det att bekosta reningen själv? Efter alla skandaler hopar sig frågorna för svenska dieselbilsägare. SvD:s motorredaktör Jonas Fröberg ger dig allt du behöver veta.
Guide: Så väljer du rätt bland de onoterade bolagen
Löften om unga lovande företag och hög framtida avkastning låter ofta bra. Men hur står sig bolagens försäkran om framtida succer i praktiken? SvD Näringsliv har samlat sex avgörande frågor som du bör söka svar på innan du bestämmer dig för att köpa aktier i onoterade bolag.
8 enkla steg – så kommer du i gång med släktforskningen
Vill man ha svar på frågor om släktforskning bör man prata med experten Ted Rosvall.Efter 50 år av släktforskande och mängder av böcker i ämnet vet han vad han pratar om.– Det har aldrig varit lättare att släktforska, säger han.
Läs mer om Ted Rosvall.Efter.
SVT:s svar på kritiken – efter hyllningen till Anna
Anna Holmlund tog sig mot alla odds till Idrottsgalan tillsammans med sin pojkvän Victor Öhling Norberg.I sändningen hyllades hon med ett videoklipp som rörde upp väldigt mycket känslor.De hade inte blivit förvarnade av ledningen för Idrottsgalan – information som inte nått SVT.– Det är inte den uppgift jag har fått, säger projektledaren Anders G Carlsson.
Theresa May avslöjad – tog åt sig äran för EU-beslut
Det kan straffa sig att ljuga för sina väljare på sociala medier. När Storbritanniens premiärminister Theresa May tog på sig äran för populära konsumentregler som hon inte haft ett skvatt med att göra, fick hon genast svar på tal.
Läs mer om EU-beslut och Theresa May.