Sven melander

Möt gänget i nya komediserien "Lingonligan"

Elisabeth Wernesjö spelar huvudrollen som den nya tränaren för Sveriges kanske sämsta fotbollslag. Andra roller spelas av bland annat Anders Jansson, Morgan Alling, Sven Melander, Claes Månsson och Smail Alihozic.

Melander hyllas – efter videon om sjukdomen

Sven Melander berättade att han opererats för cancer i en video på Facebook.Nu hyllas underhållaren för sin starka video – där han blandar humor med allvar.Alltid denna humor i allt du gör Sven Melander, även när du drämmer denna smocka rätt i ansiktet på svenska folket, skriver en följare på Facebook.
Sven Melander drabbad av cancer
Sven Melander upptäckte i vintras en elakartad tumör i sin kropp meddelar skådespelaren och journalisten själv i en film på Facebook.
Läs mer om Facebook.
Sven Melander drabbad av cancer
Sven Melander upptäckte i vintras en elakartad tumör i sin kropp meddelar skådes...
Sven Melander drabbad av cancer
Sven Melander har drabbats av cancer.Skådespelaren berättar själv i en video på Facebook.– Strax före jul så upptäcktes en tumör i min kropp. Och tyvärr så var den elakartad, säger Sven Melander i klippet.
Läs mer om Facebook och Sven Melander.
Sven Melanders ursäkt – till David Lindgren
I februari riktade Sven Melander mycket hård kritik mot årets Melodifestival, och programledaren David Lindgren. – Jag har jävligt svårt med programledare som står och skriker ut till publiken. Det är någon slags hejarklacksledare, sa Melander.David Lindgren har efteråt sagt att han blev besviken på uttalandet – och i ny film får han nu en offentlig ursäkt av Sven Melander.
Helvete Melander, du kan ju fortfarande!
Ett liv i underhållningsbranschen har mynnat ut i rollen som samhällsdebattör med succartad Youtubekanal. Nu går Sven Melander en ny vår till mötes. DN:s Niklas Wahllöf och Anette Nantell har träffat honom.
David Lindgrens ilska mot stjärnorna – efter hårda kritiken
Babben Larsson, Pekka Heino och Sven Melander.Det är bara några av de kändisar som riktat hård kritik mot Melodifestivalen – något som får programledaren David Lindgren att se rött.– Det känns bittert tycker jag, säger han.
Sven Melander i ensemble när Arlövsrevyn firar 25 år
En av Skånes största revyer firar 25 år nästa år.Det firar Arlövsrevyn med att bland annat bjuda in Sven Melander i sin ensemble tillsammans med en rad andra artister.
Läs mer om Arlövsrevyn och Sven Melander.
Sven Melander-komedi till Göteborg
Läs mer om Göteborg.
Sven Melanders stenhårda kritik mot Melodifestivalen
1994 ledde Sven Melander Melodifestivalen ihop med Kattis Ahlström.Inte mycket har blivit bättre sedan dess – tvärtom, tycker han.Efter delfinalen i Malmö riktar Melander hård kritik mot tävlingen, i en intervju med Aftonbladet.– Manus och manus. Det skulle jag ju inte kalla det. Lite högre krav har jag än Är ni klara? Nu kör vi!. Det kan ju fan en apa i kostym skriva.
Melanders hårda kritik mot Melodifestivalen
Sven Melander riktar hård kritik mot SVT och Melodifestivalen efter att ha sett lördagens delfinal i Malmö.I en intervju med Aftonbladet säger komikern:– Nu tittade jag verkligen och jag tycker att det är ett jätteförakt mot tittarna. Med sådana resurser kan man göra ett jättebra program. Men då måste någon jävel ha en id, men det har de inte.
Sven Melander mörkade sitt sponsorsamarbete
Sven Melanders partiledarintervjuer sponsras av branschorganisationen Svenskt Vatten, uppger nu vänstersajten Politism.Organisationen vill höja taxorna för vatten och avlopp, och har enligt vd Anna Linusson det uttalade målet att påverka beslutsfattare och allmänhet.
Kan inte godta att ett kriminellt nätverk tar över hela förorter
I torsdagens avsnitt av Tala till punkt med Sven Melander gästar statsminister Stefan Löfven (S).Statsministern fick rangordna de viktigaste politiska områdena. Polis och brottslighet satte han på tredje plats.– Vi håller på med ett samhällsbygge och då kan vi inte godta att ett kriminellt nätverk tar och kväver hela förorter. Det är viktigt att vi bygger ett samhälle där ungdomar inte söker sig dit, säger Stefan Löfven i programmet.
Jimmie Åkesson backar om burkaförbud
Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson vill inte längre se ett burkaförbud i Sverige. Han svänger därmed i frågan om att förbjuda kläder som täcker ansiktet.Det uppger han i en intervju med Sven Melander.
Läs mer om Sven Melander och Sverige.
Jimmie Åkesson om avhoppen inom SD-styrelsen: Missnöje
Under måndagen stod det klart att 11 av 13 styrelsemedlemmar i Sverigedemokraternas styrelse i Sölvesborg, lämnar styrelsen.Detta efter att de bara har varit valda i några dagar –och bakgrunden ska ha varit missnöje med partilistan.I en intervju med Sven Melander, svarar partiledaren Jimmie Åkesson:– Jag tycker att man kan hantera det mer vuxet.
Gustav Fridolin om interna strider: Det har varit besvärligt
De interna striderna inom Miljöpartiet har varit besvärliga, säger språkröret Gustav Fridolin i en intervju med Sven Melander.Samtidigt går han till attack mot den svenska partikulturen, som han menar är allt för sluten.– I Sverige har vi en partikultur som är formad av ett starkt socialdemokratiskt parti där man pratar inåt och håller sams utåt i varje enskilt läge. Jag har aldrig gillat den kulturen.
En konst att göra det med en sådan lättsamhet
Som barn stod jag, mina syskon och kusiner och i kockmössor och spelade upp Werner Werner-sketcher för våra föräldrar på söndagsmiddagarna.Liknande mardrömsunderhållning utsattes säkerligen många vuxna för på 1980-talet eftersom Sven Melander och Åke Cato var för barnen vad Youtube-skämtare är i dag. Därför är det extra kul att Melander faktiskt, till skillnad från andra 40-talister, faktiskt är en Youtube-stjärna i dag.
Melanders stora sorg efter familjetragedin
Sven Melanders storebror Jörgen var skådespelarens första stora idol.I sitt sommarprat berättar nu Sven Melander om minnena efter sin bror, som gick bort i cancer.– Andetagen blev korta och vid sjutiden på morgonen drog han sitt sista andetag. Jag höll honom i handen, säger han i Sommar i P1.
Läs mer om Jörgen, Sommar och Sven Melander.
Jan Eklund: Sven Melander Sommar i P1 – börjar svagt men har sina ljusa stunder
Har inte Sommar blivit ovanligt präktigt och konventionellt? Jag har delvis varit på resa och kan ha missat rubrikerna men någon störe skandal eller kontrovers verkar inte ha inträffat; det borde ha hörts över haven.
Läs mer om Sommar.