Svenljunga

Hårdare tag mot internationella stöldligor

Svenljunga. Regeringen vill ta i med hårdhandskarna mot internationella stöldligor som härjar i landet. Det meddelade statsminister Stefan Löfven under ett besök i Svenljunga.
Läs mer om Stefan Löfven och Svenljunga.

Personal på bibliotek bär larm efter ungdomsstöket

Ungdomsgäng ställer till med oreda på biblioteket i Svenljunga.Nu bär personalen larmbrickor för att känna sig trygga.– Det har varit stökigt, säger bibliotekschefen Gunilla Rundqvist.
Misstänkt frias för mordet i Svenljunga
Den man i 50-årsåldern som var misstänkt för att ha dödat en äldre man i Svenljunga frias i Borås Tingsrätt.Den äldre mannen hittades i en soptunna – täckt av cement vid sitt torp.Misstankarna riktade mot mannen i 50-årsåldern men tingsrätten finner det inte bevisat att det var han som dödade den äldre mannen.
Läs mer om Svenljunga.
Friande dom för mord i Svenljunga
Det blev som väntat en friande dom mot en man i 50-årsåldern, som stod åtalad för att ha dödad en äldre man i Svenljunga 2014.
Läs mer om Svenljunga.

Hotfull och beväpnad man greps av polis

Polis larmades under natten mot torsdagen till en bostad i Svenljunga kommun. En man med yxa och vapen ska där ha hotat att döda andra i bostaden. Han ska även ha slagit sönder inredning i bostaden.Mannen greps av polis.
Läs mer om Svenljunga.
Misstänkte mannen i Svenljunga-mordet släppt
En man i 50-årsåldern har suttit häktad misstänkt för mordet på en 86-årig man utanför Svenljunga våren 2014.På rättegångens sista dag beslutade rätten att den misstänkte skulle släppas ur häktet, rapporterar TT.
Läs mer om Svenljunga och Svenljunga-mordet.
Man blev rånmördad och göts in i cement
Mannen i 85-årsåldern mördades och göts därefter in i cement vid sitt ödetorp i Svenljunga.Mördaren är en man i 50-årsåldern som ville komma åt den äldre mannens pengar, menar åklagaren.I dag startade rättegången mot den misstänkte gärningsmannen.
Så spenderade paret offrets pengar – efter rånmordet
Mannen som misstänks för rånmordet på en äldre man i Svenljunga ska enligt åklagaren ha stulit 200 000 kronor från sitt offer.Mannen och hans fru – som hade stora skulder – misstänks ha spenderat pengarna på bilinköp, Gekås Ullared och utlandsresor.– Man har velat kommat över den mördades pengar, har åklagaren Maria Thorell, tidigare sagt.
Läs mer om Maria Thorell och Svenljunga.
Man hittades död i sop- tunna – täckt av cement
Den man i 50-årsåldern som under lång tid suttit häktad misstänkt för mord på en äldre man utanför Svenljunga våren 2014 åtalas nu för mord och grovt rån.Enligt åklagare Maria Thorell har polisen använt sig av hemlig avlyssning under utredningen.–Och då har man hört hur han erkänner att han tagit livet av mannen, säger hon till Borås Tidning.Enligt åklagaren ska den misstänkte ha kommit över 200 000 kronor i kontanter i samband med rånmordet.
Läs mer om Maria Thorell och Svenljunga.
Två bilar i krock på lördagsmorgonen
Två bilar ska ha krockat på vägen mellan Svenljunga och Sexdrega. Polisen är på väg till platsen.
Läs mer om Sexdrega och Svenljunga.
Två personbilar i sidokrock – oklart skadeläge
Två personbilar har krockat i Svenljunga.Enligt SOS Alarm rör det sig om en sidokrock.Skadeläget är oklart.
Läs mer om Svenljunga.Enligt.
40-åring försvann – två män begärs häktade för människorov
Polisen misstänker att 40-årige Samer Ayoub från Svenljunga som försvann i maj har utsatts för brott. Nu har två män som var bekanta med 40-åringen begärts häktade misstänkta för människorov, skriver Borås Tidning.
Läs mer om Samer Ayoub och Svenljunga.
Larm om trafikolycka: Påkörning
En trafikolycka har inträffat i Svenljunga kommun.– Vi är inte framme ännu. Allt jag vet är att larmet säger att det handlar om en påkörningsolycka, säger Mats Hermansson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Bil kraschade genom staket – rakt in i trädgård
En bilförare har kraschat rakt in i en trädgård i Svenljunga kommun, rapporterar polisen.– Det är en kvinna som har kört rakt igenom ett staket, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen.
Läs mer om Svenljunga och Tommy Nyman.
Motorcykel och personbil har krockat – en till sjukhus
En motorcykel och en personbil har kolliderat i Svenljunga.– En person ska avföras med ambulans, säger Jan Kuusisto, inre befäl på räddningstjänsten.Skadeläget är okänt.
Läs mer om Jan Kuusisto och Svenljunga.
Motorcykel och personbil har krockat – oklart skadeläge
En motorcykel och en personbil har kolliderat i Svenljunga.Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.– Inringaren säger att någon ska ha varit fastklämd men kontaktbar, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.Skadeläget är okänt.
Misstänkt granat hittad på återvinningsstation
Något som man bedömer vara en pansarspränggranat har hittats på en återvinningsstation i Svenljunga kommun.– Experter i Stockholm har fått bilder på föremålet. De tittar på den just nu och bestämmer om vi behöver åka upp med en bombgrupp, eller inte, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i Region Väst.Enligt ett vittne är bombgruppen på plats vid klockan 12.
Granat hittad på återvinningsstation
Något som man bedömer vara en pansarspränggranat har hittats på en återvinningsstation i Svenljunga kommun.– Experter i Stockholm har fått bilder på föremålet. De tittar på den just nu och bestämmer om vi behöver åka upp med en bombgrupp, eller inte, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i Region Väst.
Brand på virkesupplag – räddningstjänsten på plats
SOS larmar om att det brinner i en byggfirma i Sexdrega i Svenljunga kommun.– Vi är på plats med flera styrkor. Det brinner i ett virkesupplag och har lyckats begränsa begränsa branden, berättar Björn Christoffersson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Så slösar försäkringsbolag med kundernas pengar
När Rune Bengtsson i Svenljunga körde på en Volvo vid en parkering fick han lindriga skador på sin egen bil. Men trots att Volvon hade dragkrok så blev det en dyr reparation på verkstaden. – Mitt försäkringsbolag brydde sig inte om att besiktiga Volvon ens, säger Rune Bengtsson.
Så lurar försäkringsbolagen varandra på pengar
När Rune Bengtsson i Svenljunga körde på en Volvo vid en parkering fick han lindriga skador på sin egen bil.Men trots att Volvon hade dragkrok så blev det en dyr reparation på verkstaden.– Mitt försäkringsbolag brydde sig inte om att besiktiga Volvon ens, säger Rune Bengtsson.
Mc-förare till sjukhus i helikopter efter krasch
På söndagseftermiddagen kraschade en man på en motorcrossbana i Svenljunga, skriver Borås Tidning.Han fördes till sjukhus i ambulanshelikopter. Skadeläget är oklart men mannen ska enligt BT ha varit vid medvetande.
Läs mer om Svenljunga.
Robin Bengtsson hyllades på hemmaplan
Vilken seger för Robin Bengtsson! I en kommun med drygt 10 000 invånare kom hela 7500 för att hylla Melodifestivalvinnaren när han i lördags återvände till sitt Svenljunga. – De har varit med mig från början av den här resan och att få möta dem i dag var en mäktig känsla, säger han om mottagandet.
Ny person misstänkt för pulverhot mot myndigheter
Västsvenska myndigheter pulverhotades för några månader sedan.HAHAHA Smärtan kommer inifrån, stod det i brevet som en anställd på Svenljunga kommun öppnade.Nu har polisen en man misstänkt för att ha skickat försändelserna, rapporterar P4 Sjuhärad.
Läs mer om Svenljunga.