Svenljunga

Insändare: Låt inte Svenljunga kommun klyvas

Centerpartiet är en pålitlig kraft som vågar ta ansvar och visa handlingskraft inom lokalpolitiken. Vi vill ta hela kommunen i bruk för att skapa en levande och växande landsbygd.
Läs mer om Svenljunga.
Kraftig brand i ladugård – byggnaden övertänd
En kraftig brand utbröt i en ladugård i Svenljunga under natten till söndagen. Räddningstjänsten är på plats och bevakar byggnaden som är helt övertänd.
Läs mer om Svenljunga.
Musse ska lära Jonas Hassen Khemiri hur man festar i Svenljunga
Fredrik Dahl är kommunal näringslivsstrateg i Svenljunga. Efter hyllningarna av bioaktuella Amatörer är han nu också filmstjärna. I kväll ordnar han hejdundrande premiärfest med busgroggar och poolparty i samhället där filmen spelades in.
Läs mer om Amatörer och Svenljunga.

Brand i byggnad

En brand ska ha brutit ut på ett glasmästeri i Svenljunga kommun.
Läs mer om Svenljunga.
Åldring hittades ingjuten i soptunna – man frias för mord
Den man som friades av tingsrätten för mordet på en 84-årig man utanför Svenljunga frias nu för mord även av hovrätten. Domstolen dömer dock mannen för grov stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel.
Läs mer om Svenljunga.
Frias för stugmord - döms för grov stöld
Den man som friades av tingsrätten för mordet på en 84-årig man utanför Svenljunga frias nu för mord även av hovrätten. Domstolen dömer dock mannen för grov stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel.
Läs mer om Svenljunga.
Frias för mord utanför Svenljunga – döms för grov stöld
Den man som friades av tingsrätten för mordet på en 84-årig man utanför Svenljunga frias nu för mord även av hovrätten. Domstolen dömer dock mannen för grov stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel.
Läs mer om Svenljunga.
Buss har kört av vägen – halt på platsen
En buss har kört av vägen i Svenljunga.Räddningstjänsten är på väg till platsen.– Bussen ska ha glidit av vägen, det ska vara halt, säger inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänst.
Bil av vägen – en person kvar i fordonet
En trafikolycka har inträffat på en länsväg i närheten av Svenljunga.– Det är en singelolycka, en bil som har kört av vägen. En person ska enligt uppgift fortfarande befinna sig i bilen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.Skadeläget är oklart.
Misstänkt rattfyllerist somnade – mitt på vägen
En uppenbart rattfull bilförare orsakade viss uppståndelse i Svenljunga under söndagen.– Han ska ha somnat i sin bil sedan den fått stopp mitt på vägen, berättar Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.Dessförinnan hade mannen krockat med en parkerad bil.När polis kom till platsen upptäckte man också en yxa i utrymmet mellan förar- och passagerarsätet.
Skolbuss i brand under färd
Strax innan 7.30 på fredagsmorgonen fattade en skolbuss i Svenljunga eld. Femton elever fick utrymmas ur bussen skriver Borås tidning.– Det fattade eld i hjulhuset på bussen. Men ingen som befann sig på bussen kom till skada, säger Christian Karlsson vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
JUST NU: Olyckskaos – tre personer till sjukhus
I Västsverige har det under natten och morgonen inträffat flera olyckor på de hala och snöiga vägarna.Mellan Svenljunga och Ulricehamn har tre personer fått föras till sjukhus efter en singelolycka – och i centrala Ulricehamn har tre bilar krockat.– Ta det lugnt, uppmanar Per Fägersten vid räddningstjänsten.
Läs mer om Per Fägersten och Ulricehamn.
Ätran svämmar över – trafiken leds om
Ätran svämmar över i centrala Svenljunga.Trafikverket har stängt av vägar inne i samhället och leder om trafiken från klockan 17 på fredagen.– Vi har problem med översvämningar lite då och då och försöker bygga bort problemen efter hand, säger Magnus Nilsson, kommunchef.
JUST NU: En till sjukhus efter våldsam bilolycka
En personbil har åkt av vägen och in i en trädgård i Svenljunga. Under sin framfart körde bilen ner ett trästaket.En planka gick rakt in genom framrutan på bilen.
Läs mer om Svenljunga.
Hårdare tag mot internationella stöldligor
Svenljunga. Regeringen vill ta i med hårdhandskarna mot internationella stöldligor som härjar i landet. Det meddelade statsminister Stefan Löfven under ett besök i Svenljunga.
Läs mer om Stefan Löfven och Svenljunga.
Personal på bibliotek bär larm efter ungdomsstöket
Ungdomsgäng ställer till med oreda på biblioteket i Svenljunga.Nu bär personalen larmbrickor för att känna sig trygga.– Det har varit stökigt, säger bibliotekschefen Gunilla Rundqvist.
Misstänkt frias för mordet i Svenljunga
Den man i 50-årsåldern som var misstänkt för att ha dödat en äldre man i Svenljunga frias i Borås Tingsrätt.Den äldre mannen hittades i en soptunna – täckt av cement vid sitt torp.Misstankarna riktade mot mannen i 50-årsåldern men tingsrätten finner det inte bevisat att det var han som dödade den äldre mannen.
Läs mer om Svenljunga.
Friande dom för mord i Svenljunga
Det blev som väntat en friande dom mot en man i 50-årsåldern, som stod åtalad för att ha dödad en äldre man i Svenljunga 2014.
Läs mer om Svenljunga.
Hotfull och beväpnad man greps av polis
Polis larmades under natten mot torsdagen till en bostad i Svenljunga kommun. En man med yxa och vapen ska där ha hotat att döda andra i bostaden. Han ska även ha slagit sönder inredning i bostaden.Mannen greps av polis.
Läs mer om Svenljunga.
Misstänkte mannen i Svenljunga-mordet släppt
En man i 50-årsåldern har suttit häktad misstänkt för mordet på en 86-årig man utanför Svenljunga våren 2014.På rättegångens sista dag beslutade rätten att den misstänkte skulle släppas ur häktet, rapporterar TT.
Läs mer om Svenljunga och Svenljunga-mordet.
Man blev rånmördad och göts in i cement
Mannen i 85-årsåldern mördades och göts därefter in i cement vid sitt ödetorp i Svenljunga.Mördaren är en man i 50-årsåldern som ville komma åt den äldre mannens pengar, menar åklagaren.I dag startade rättegången mot den misstänkte gärningsmannen.
Så spenderade paret offrets pengar – efter rånmordet
Mannen som misstänks för rånmordet på en äldre man i Svenljunga ska enligt åklagaren ha stulit 200 000 kronor från sitt offer.Mannen och hans fru – som hade stora skulder – misstänks ha spenderat pengarna på bilinköp, Gekås Ullared och utlandsresor.– Man har velat kommat över den mördades pengar, har åklagaren Maria Thorell, tidigare sagt.
Läs mer om Maria Thorell och Svenljunga.
Man hittades död i sop- tunna – täckt av cement
Den man i 50-årsåldern som under lång tid suttit häktad misstänkt för mord på en äldre man utanför Svenljunga våren 2014 åtalas nu för mord och grovt rån.Enligt åklagare Maria Thorell har polisen använt sig av hemlig avlyssning under utredningen.–Och då har man hört hur han erkänner att han tagit livet av mannen, säger hon till Borås Tidning.Enligt åklagaren ska den misstänkte ha kommit över 200 000 kronor i kontanter i samband med rånmordet.
Läs mer om Maria Thorell och Svenljunga.
Två bilar i krock på lördagsmorgonen
Två bilar ska ha krockat på vägen mellan Svenljunga och Sexdrega. Polisen är på väg till platsen.
Läs mer om Sexdrega och Svenljunga.