Svensk

Svensksuccn: Duo återförenas – i NHL

LOS ANGELES. Det blev en stor svenskdag i Chicago när NHL genomförde den första rundan av draften 2017 i natt, svensk tid.Fyra svenska spelare valdes bland de 17 första i draften.Högst upp gick Elias Pettersson, 18, från Timrå, som listades av Vancouver Canucks som nummer fem.Det betyder att han framöver blir lagkamrat - och kanske kedjekamrat - med Timråkompisen Jonathan Dahln.- Det känns fantastiskt kul att komma till Vancouver, där min bästa kompis också ska spela framöver, sa Elias till nhl.com efteråt.

Två svenskar valdes tidigt i NHL-draften där schweizare blev historisk

Tampa. Nico Hischier blev den första hockeyspelaren från Schweiz att väljas först i NHL:s draft i natt. Elias Pettersson valdes som femma av Vancouver och Lias Andersson som sjua av New York Rangers. En svensk Stanley Cup-mästare fick också byta klubb.
Magnetström i hjärnan införs i psykiatrivården
Behandla depression med hjälp av magnetström – det är en metod som nu vinner mark inom svensk psykiatrivård. Nu är metoden på väg att införas vid psykiatrikliniker i Stockholm.
Läs mer om Stockholm.
Svensk leder efter 66-runda
Joakim Lagergren, 25, hade en finfin midsommarafton vid Europatourtävlingen i München. Åtta birdies bidrog till att den svenske golfaren gick runt på 66 slag.
Chicagos dubbeltrejd – svensk duo inblandade
Niklas Hjalmarsson får lämna Chicago Blackhawks.Klubben trejdar den trefaldige Stanley Cup-mästaren till Arizona Coyotes – där han nu blir lagkamrat med Oliver-Ekman Larsson.Samtidigt står det klart att Chicago knyter till sig Anton Forsberg från Columbus Blue Jackets.
Hur gick det till när svensken skulle bli nykter?
Quiz. Svensken har ett ansträngt förhållande till alkohol – det märks inte minst idag, på midsommar. Men vad har de starka dryckerna gemensamt med liberala falangstrider och korsfarare? Testa dig själv i Dick Harrisons quiz om svensk alkohol- och nykterhetspolitik.
Jag skiter i ceremonin – är det som betyder någonting
1989 vann Mr Magic Guldpucken.En stor svensk hockeyhjälte som gjort 23 raka säsonger som NHL-scout.Fram till förra året då Kenta Nilsson fick sparken i Florida.Tiden efteråt har han tagit vara på väl.Ett helt nytt knä och runt 200 golfrundor.– Det har varit ett grymt år för mig. Jag har fått lite distans till allting. Kör man scoutjobbet fullt ut har man inget socialt liv, säger Nilsson.
Misstänkt serievåldtäktsman gripen på Arlanda
Den misstänkte serievåldtäktsmannen som häktades i sin frånvaro i Örebro i slutet på maj har gripits på Arlanda av svensk polis, uppger flera medier.
Läs mer om Arlanda och Örebro.
Svensk supporter skadade sig allvarligt på midsommarfirande
LUBLIN. U21-EM är över för den här gången, men när det svenska landslaget lämnar Polen i dag gör man det med en av sina supportrar kvar på sjukhus.Under ett stort midsommarfirande i onsdags skadades en supporter riktigt illa.– Han har ådragit sig dubbla ryggfrakturer, säger U21-landslagets presschef Staffan Stjernholm.
Läs mer om Polen och Staffan Stjernholm.
Svensk polis har gripit misstänkt våldtäktsman
Tidigt på midsommaraftonen kunde svensk polis gripa den misstänkte serievåldtäktsmannen på Arlanda flygplats.Mannen som flydde till Thailands turistparadis och har bedömts som farlig flögs hem i vanligt reguljärflyg.– Han satt längst bak i planet i handbojor med poliseskort. Det gick lugnt till, säger en passagerare.
Läs mer om Arlanda.
Svensk film straffar inte längre sina syndare
Nyaktuella Hon dansade en sommar från 1951 kickstartade myten om den svenska synden som sedan använts som både skrämselpropaganda och marknadsföringsploj. DN:s Jacob Lundström ser Sameblod som ett tecken på att svensk film slutat straffa sina syndare.
Läs mer om Sameblod.
Välkomna till familjen Svensk
Visst finns det svenska normer och värderingar, det är de som tagit den stolta familjen Svensk hit där vi är i dag. Resten av svenskheten är ett smörgåsbord – och vi får inte glömma att bjuda in de nytillkomna.
Läs mer om Svensk.
Ludvigsson blev svensk tempomästare
Tobias Ludvigsson är ny svensk mästare i tempocykling. 26-åringen är på bättringsvägen efter att skoskav tvingade honom till vila efter Giro d Italia. – Det är hur skönt som helst, jag fattar det inte riktigt än, säger han.
Läs mer om Giro och Italia.
Känd svensk artist döms för ringa narkotikabrott
Den svenska artisten har en lång karriär bakom sig och har varit med i flera stora tv-program.Nu döms han för ringa narkotikabrott –efter att ha haft flera gram cannabis på sig när han gick på en gata i Stockholms innerstad.Lite klantigt gjort mot vår konstitution, tycker jag i efterhand, skriver artisten i ett sms.
Sarfo presenterad i Malmö: Extremt nöjda
En av de största övergångarna genom tiderna inom svensk fotboll. Så beskrivs Kingsley Sarfos flytt från Sirius till Malmö FF. – Vi är extremt nöjda att få hit honom, säger sportchefen Daniel Andersson på en presskonferens.
Ygeman: Det finns ingen akut polisbrist
Polischefer larmar om en akut polisbrist där de får fler arbetsuppgifter, men inte ökade resurser. Det brottsförebyggande arbetet hinns inte med. Men inrikesminister Anders Ygeman (S) delar inte den bilden. Han kräver mer av svensk polis. – Att säga att polisbristen är akut, det är att ta till överord, säger han till SvD.
Läs mer om SvD.
Säkerhetsbolag gör svensk comeback – vill dra nytta av GDPR-febern
Säkerhetsföretaget RES rustar för en comeback på den svenska marknad man tidigare valt att lämna.
Säkerhetsbolag gör svensk comeback – vill dra nytta av GDPR-febern
Säkerhetsföretaget RES rustar för en comeback på den svenska marknad man tidigare valt att lämna.
JUST NU: Svensk artist åtalas för sexofredande
En medlem i ett svenskt band åtalas för att ha sexuellt ofredat två kvinnor under en spelning på en nattklubb i Västsverige tidigare i år.Han ska ha tryckt den ena kvinnans huvud mot sitt kön, den andra ska han ha pussat och tagit på rumpan.– Jag känner mig förnedrad, det var hemskt. Han tryckte mitt ansikte mot sitt skrev, har en av kvinnorna tidigare berättat för GT.Artisten fick efter det sparken från bandet.
Läs mer om Västsverige.
Alexandra Pascalidou om midsommar: Högtiden som testar svensk integration
Det påstås ibland att inget kan vara mer svenskt än midsommar. Vissa flyr ändå helgfirandet, andra kanske inte är bjudna på festen. För mig är midsommar ett integrationstest, skriver författaren Alexandra Pascalidou.
Bedrägligt lugn inför big bang i svensk e-hälsa
Det bubblar under ytan i svensk e-hälsa. Om något år drar systembyten för miljarder igång men nu är det locket på och hyschhysch. Samtidigt är styrningen på nationell nivå svag och den myndighet som ska driva frågorna är vingklippt.
Bedrägligt lugn inför big bang i svensk e-hälsa
Det bubblar under ytan i svensk e-hälsa. Om något år drar systembyten för miljarder igång men nu är det locket på och hyschhysch. Samtidigt är styrningen på nationell nivå svag och den myndighet som ska driva frågorna är vingklippt.