Svenska fotbollförbundet

Sverige toppseedat i VM-kvallottning

Sverige är toppseedat i kvalet till damernas fotbolls-VM 2019, skriver Svenska fotbollförbundet på sin webbplats. Kvallottningen äger rum i schweiziska Nyon på tisdag klockan 13.30.
Läs mer om Nyon, Svenska och VM-kvallottning.

Sirius får flytta till Gävle

Den allsvenska nykomlingen Sirius hemmaplan är för dålig. Efter en inspektion meddelar Svenska Fotbollförbundet att lagets nästa hemmamatch, mot Kalmar på måndag, flyttas till Gavlevallen i Gävle sedan Studenternas IP i Uppsala inte anses hålla tillräcklig kvalitet.
Uppdrag: Mångfald och inkludering
Tusentals nyanlända och ensamkommande barn och ungdomar vill spela fotboll – men långt ifrån alla lyckas hitta en klubb. Därför har Svenska fotbollförbundet inlett ett projekt som ska göra det enklare för föreningarna att ta emot fler. – Det här något helt unikt, säger integrationssamordnaren Sevana Bergström.
Läs mer om Sevana Bergström och Svenska.
Kommer ta beslut så tätt inpå som det går
Victor Nilsson Lindelöf var tvungen att stå över VM-kvalmatchen mot Vitryssland. Mittbackens medverkan mot Portugal på tisdag är fortfarande osäker. – Vi kommer ta ett beslut så tätt inpå match det går, säger Niklas Bodell, kommunikationsansvarig hos Svenska fotbollförbundet.

Nytt förlustår för Svenska fotbollförbundet

Fjolåret innebar en ny miljonförlust för Svenska fotbollförbundet, som redovisade resultatet för 2016 – minus nio miljoner kronor – i samband med lördagens årsmöte.
Läs mer om Svenska.
Över 28 000 sålda biljetter till VM-kvalet
Resultatet av Svenska fotbollförbundets nya biljettstrategi? 28.500 sålda biljetter till VM-kvalet mot Belarus. – Så här långt är det en bra siffra, säger Niklas Bodell, kommunikationschef på Svenska fotbollförbundet.
Läs mer om Svenska och VM-kvalet.
Oscar Wendt slutar i svenska landslaget
Oscar Wendt slutar i det svenska landslaget. Det meddelar fotbollförbundet på sin hemsida. – Det var självklart ett svårt beslut, säger han.
Beskedet: Får dispens för hemmaarenan
Vittsjö GIK får spela sina hemmamatcher i damallsvenskan hemma.Svenska fotbollförbundet ger dispens för Vittsjö IP – tills vidare.– Det ger oss ett visst andrum, säger klubbens ordförande Sigvard Gustavsson till klubbens hemsida.
Rosengårdsstjärnan hjälper Vittsjö
Vittsjös hemmarena har inte tillräckligt med sittplatser. Svenska Fotbollförbundet kräver 800 stolar för spel i damallsvenskan, Vittsjö kan erbjuda 640. Klubben – som tidigare haft dispens – har nu startat en insamling för att få ihop pengar till en utbyggnad av läktaren och en av bidragsgivarna är en motståndare.
Läs mer om Vittsjö.
Krav på ökat samarbete mellan RF och SOK: Dags att lämna ankdammen
Göteborg. En klimatförändring inom svensk idrottspolitik är ett faktum. Svenska fotbollförbundet och Svenska fäktförbundet gör gemensam sak för att förbättra samarbetet mellan Riksidrottsförbundet (RF) och Sveriges olympiska kommitt (SOK). – Det är dags att lämna ankdammen, säger Lars Liljegren, Fäktförbundets
Krafth om Ericson: Är jäkligt konstigt
Håkan Ericson tvingas bort från U21-landslaget. Ett märkligt beslut av det svenska fotbollförbundet, tycker Emil Krafth. Han blir förvånad när han nås av beskedet. – Va? Det är ju jäkligt konstigt, säger Bolognabacken.
Peter Gerhardsson tar över efter Sundhage
Peter Gerhardsson är damlandslagets blivande förbundskapten. Den förre Häcken-tränaren tar över när Pia Sundhages kontrakt går ut efter EM 2017, bekräftar Svenska fotbollförbundet.
Live 12.00: Vem tar över efter Pia Sundhage?
Svenska fotbollförbundet har kallat till presskonferens. Med stor sannolikhet är det efterträdaren till Pia Sundhage som ska presenteras. Följ presskonferensen här – via liverapportering från 11.45 och live-tv från 12.00.
Läs mer om Pia Sundhage.
Uppgift: Sundhages efterträdare är klar
FOTBOLL. Svenska fotbollförbundet har kallat till presskonferens i dag. Enligt uppgifter till TT ska en ny förbundskapten för damlandslaget presenteras. Förhandlingar har pågått en tid och ska nu vara klara.
Uppgift: Sundhages efterträdare klar
Svenska fotbollförbundet har kallat till presskonferens i dag. Enligt uppgifter till TT ska en ny...
Bengalböter för klubbar i Stockholm 2016: 0 kr
Knallskott och röken från bengaler har stoppat matcher på Tele2 och Friends arena. Derbyna kan vara rejält stökiga. Men Hammarby, AIK och Djurgården har inte fått en krona i böter av Svenska fotbollförbundet.
Läs mer om AIK, Djurgården, Stockholm, Svenska och Tele2.
Vändningen: Henrik Larsson anmäls inte
Henrik Larsson klarar sig undan en anmälning efter skandal på Olympia. Det bekräftar Svenska fotbollförbundet på sin hemsida. Detta har aldrig varit aktuellt från delegaternas sida, skriver Svff.
Läs mer om Olympia, Svenska och Svff.
Mathias Lühr: Det är inget annat än vansinne
Jag trodde inte saker kunde bli mer dåraktiga, men så såg jag nyheten och var tvungen att sätta mig ner och bara andas. Samla tankarna. Men det blev inte lugnare i hjärnan. Att Henrik Larsson ska anmälas för våldsamheterna på Olympia är inget annat än vansinne. Gör nu rätt Svenska Fotbollförbundet, knyckla ihop den där papperslappen och kasta den i papperskorgen.
Ibra nobbar middagen: Jag vet inte varför...
Zlatan Ibrahimovic skulle ta plats mellan Andreas Isaksson och Kim Källström på kvällens fotbollsgala. Men när det var dags för middag så saknades den svenska storstjärnan. – Jag vet faktiskt inte varför han valt att göra så, säger Ester Kristiansson. kommunikatör för Svenska fotbollförbundet.
Kåmark är inte med i juryn: Har fattat fel
Pontus Kåmark vill inte uttala sig om vem som kommer att vinna Diamantbollen på måndagens fotbollsgala då han sitter med i juryn. Tror han själv i alla fall. Men faktum är att Kåmark inte är en del av juryn. – Nej, då har han fattat fel, säger Ester Kristiansson, kommunikatör för Svenska fotbollförbundet.
Kritik mot förbundet – inför årets fotbollsgala
Svenska mästarna Linköpings FC kommer att hyllas på kvällens fotbollsgala. Och nu tar kommunstyrelsens ordförande i Linköping, Kristina Edlund (s), tillfället i akt och riktar hård kritik mot Svenska fotbollförbundet. – Den ekonomiska orättvisan mellan dam- och herrlag är total, skriver Edlund i ett pressmeddelande. Ladda ner SportExpressens populära app här!
Klart: Löfven kommer till Fotbollsgalan
Hyllningar från statsministern. Det kan Zlatan Ibrahimovic och kompani räkna med på måndag kväll. Stefan Löfven kommer, precis som idrottsminister Gabriel Wikström, att vara på plats på Fotbollsgalan i Globen. – Det är en stor ära för oss att de är på plats och hyllar fotbollen ett historiskt år som detta, där OS-silvret, första OS-medaljen någonsin för damlandslaget, givetvis är det största, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska fotbollförbundet. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Nytt publikfiasko för Blågult i VM-kvalet
PARIS. Det blir få svenska supportrar på Stade de Frances läktare i morgonkväll. Svenska fotbollförbundet har bara sålt omkring 800 biljetter till de Blågula fansen. - Säljer vi 1000 stycken biljetter är det bra, säger landslagschefen Lars Richt.Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Blågula, Blågult, Stade och VM-kvalet.
Landslaget åker till Abu Dhabi – trots nya kraven
Trots nya krav från Svenska Spel fortsätter Svenska fotbollförbundet att låta herrlandslaget åka på januariläger till Abu Dhabi i Förenade arabemiraten. –Vi ska fråga vad de har att säga om sitt beslut att åka dit igen, Andreas Jerat är presschef på Svenska Spel.
Irans landslag snart i Sverige
Det har varit många om och men och kanske – men nu vågar Svenska fotbollförbundet slå fast:Det blir...
Läs mer om Svenska och Sverige.