Svenska fotbollförbundet

Disciplinnämndens dom efter skandalen

I dag föll Disciplinnämndens dom i fallet då en 17-årig ungdom sprang in på plan och attackerade Östersunds målvakt Aly Keita. Nämnden beslutade sig för att 1-1 ska gälla som matchresultat. Disciplinnämnden beslutar att Östersund tilldöms segern med 3-0, meddelar Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.
Läs mer om Aly Keita, Svenska och Östersund.

En av de största finalerna genom tiderna

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet, är på Maracana och ser fram mot OS-finalen. – Det här är en av de största finalerna svensk fotboll varit i genom tiderna, säger Sjöstrand.
Landslaget hyllas – i Kungsträdgården
Sverige ställs mot Tyskland i en stekhet OS-final på fredagen. Men oavsett utgång så kommer alla hjältar att firas stort på hemmaplan. För SportExpressen berättar Niklas Bodell om planeringen kring det stora firandet. – Tillsammans med SOK planerar vi att fira landslaget och övriga OS-medaljörer i Kungsträdgården på söndag eftermiddag, säger Niklas Bodell kommunikationschef på Svenska fotbollförbundet.
Kravet på Sundhage: Vinna eller försvinna
BRASILIA. Vinna - eller möjligtvis försvinna från positionen som en av världens toppnationer. Pressen är blytung på landslaget inför nattens ödesmatch mot Kina. – Det är otroligt viktigt att vi tar oss vidare. Förbundets mål är ju att Sverige ska slåss om medaljerna här, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet.

Sveriges OS-trupp i fotboll kan ha läckt

I morgon fredag släpper Håkan Ericson den slutgiltiga truppen till OS i Rio. Men redan under torsdagseftermiddagen lade Svenska fotbollförbundet upp en trupp på sin hemsida – för att en stund senare ta bort den.
Läs mer om Håkan Ericson, Rio och Svenska.
Jonas Thern nära roll i Anderssons landslag
Jonas Thern är nära att bli en del av Janne Anderssons ledarstab i landslaget. Enligt uppgifter till SportExpressen för svenska fotbollförbundet och VM-hjälten från 1994 långt gångna samtal där Thern skulle få en roll som scout och ledare i Blågult. - Jag jobbar med att sätta staben men kommenterar inga namn, säger Janne Andersson.
Rinne stoppas från OS
36 klubbar hade tackat nej till att släppa svenska spelare till OS-turneringen i fotboll på herrsidan. Nu är det 37. Efter att även målvakten Jacob Rinne stoppats undersöker Svenska fotbollförbundet möjligheten att få göra undantag från bruttotruppen.
Klart: Tom Prahl blir scout för landslaget
Tom Prahl blir ny scout i herrlandslaget. Det meddelade Svenska fotbollförbundet i sin app, Blågult inifrån. – Tom Prahl blir ny scout i landslaget. Det känns bra, med hans fotbollsöga och erfarenhet, säger Håkan Sjöstrand.
Framtiden utan Zlatan är här: Betydelsen har varit enorm
NICE. Zlatan Ibrahimovic har spelat sin sista match i landslaget. Nu börjar en ny epok för svensk fotboll. Det går inte att leta efter den nya Zlatan. Nu får vi börja bygga nytt, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet.
Läs mer om Håkan Sjöstrand, Svenska och Zlatan.
Kritik mot svenska tröjpriset: Inte rimligt
Att köpa en svensk utstyrsel i barnstorlek kostar nästan 900 kronor. Nu får Svenska fotbollförbundet och Intersport kritik från Majblommans riksförbund. – Vi vet att det gör att många barn känner sig utanför, säger generalsekreteraren Lena Holm till TT.
Läs mer om Intersport, Lena Holm och Svenska.
Så kan landslaget dra in en kvarts miljard
Svenska fotbollförbundet har chansen att tjäna 250 miljoner på en vinst i EM. Stjärnorna i det svenska landslaget uppges få knappt 2 miljoner kronor i bonus om de skulle klara av det sensationella – att vinna hela EM.
Folksam hoppar av bjudresa till EM
Försäkringsbolaget Folksam hoppar av Svenska Fotbollförbundets gratisresa till fotbolls-EM. Förutom middag, hotell och matchbiljetter ingår vinprovning i Champagne. Fotbollförbundet uppger att champagneprovningen framställts på fel sätt i inbjudan.
Läs mer om Champagne.
SVT och TV4 betalar hundratals miljoner för EM
Tv-rättigheterna till fotbolls-EM i sommar kostar Sveriges Television och TV4 totalt nära en kvarts miljard kronor. Det uppger källor till SvD Näringsliv. För Svenska Fotbollförbundet och stjärnorna i landslaget kan EM blir en kassasucc. Men då måste målen rulla in.
Läs mer om SvD Näringsliv och TV4.
När landslaget spelar ska det vara fullt
BÅSTAD. Fiasko mot Tjeckien och besvikna spelare - men till söndagens genrep mot Wales på Friends arena har svenska fotbollförbundet redan sålt drygt 33 500 biljetter - och väntar sig ännu mer. - Man vill att det ska vara fullsmetat. Det är viktigt för alla. De som drar dit folk måste jobba hårdare och vi måste spela lite bättre, säger Pontus Wernbloom.
Läs mer om Tjeckien.
Sveriges startelva i EM-kvalet mot Polen
Innermittfältsstjärnan och lagkaptenen Caroline Seger tvingas vila på grund av sina vadkänningar och comebackande Kosovare Asllani går in på mittfältet när fotbollslandslaget gästar Polen i kvällens EM-kvalmatch i Lodz. Det skriver Svenska Fotbollförbundet på sin webbplats.
Hiljemark ersätter Källström
Förbundskapten Erik Hamrn har gjort en ändring i startelvan i kvällens landskamp mot Slovenien. Oscar Hiljemark går in på mittfältet i stället för Kim Källström, som börjar på bänken. Det uppger Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.
Landslaget stoppar Berg från match
Svenska fotbollförbundet stoppar Marcus Berg från att spela Panathinaikos grekiska ligamatch mot Paok på tisdag. –Vi har rätt att kräva hem spelarna till landslagsuppdrag från och med måndag, säger landslagschefen Lasse Richt till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Berg, Lasse Richt och Paok.
Landslaget stoppar Berg från match
Svenska fotbollförbundet stoppar Marcus Berg från att spela Panathinaikos grekiska ligamatch mot...
Läs mer om Berg.
Förbundet anmäler Carlos Strandberg
Carlos Strandberg har redan straffats av AIK efter strypgreppet på lagkamraten Daniel Sundgren. Nu kommer nästa besked – svenska fotbollförbundet anmäler Strandberg till disciplinnämnden. Anmälan görs då domaren inte sett händelsen i samband med matchen, skriver förbundet på sin hemsida.
Läs mer om AIK, Daniel Sundgren och Strandberg.
Om det uppstår får vi ta ställning till det då
Det skulle förberedas för EM - men den första dagen handlade nästan bara om Zlatan Ibrahimovics eventuella flytt till Manchester United. Och det svenska fotbollförbundet utesluter inte att han lämnar truppen för att slutföra en affär under de kommande dygnen. - Om en sådan situation uppstår får vi ta ställning till det då, säger presschefen Niklas Bodell.
Läs mer om Manchester United.
Kan få lämna samling för Manchester-resa
Det skulle förberedas för EM - men den första dagen handlade nästan bara om Zlatan Ibrahimovics eventuella flytt till Manchester United. Och det svenska fotbollförbundet utesluter inte att han lämnar truppen för att slutföra en affär under de kommande dygnen. - Om en sådan situation uppstår får vi ta ställning till det då, säger presschefen Niklas Bodell.
Landslaget öppnar för en Manchester-resa
Det skulle förberedas för EM - men den första dagen handlade nästan bara om Zlatan Ibrahimovics eventuella flytt till Manchester United. Och det svenska fotbollförbundet utesluter inte att han lämnar truppen för att slutföra en affär under de kommande dygnen. - Om en sådan situation uppstår får vi ta ställning till det då, säger presschefen Niklas Bodell.
Efter Zlatans hyllning – duon gör EM-låten
Tidigare i veckan hyllade Zlatan Ibrahimovic den kommande svenska EM-låten. - Det här är på min nivå, säger han i ett klipp från Svenska fotbollförbundet. Nu är låten, som är gjord av Frej Larsson och Joy M'Batha släppt.
Böter på plats för fotbollsbusar?
Ska poliser direkt på plats kunna bötfälla personer som stör ordningen i samband med fotbollsmatcher? Frågan diskuterades när idrottsminister Gabriel Wikström (S) och inrikesminister Anders Ygeman (S) på onsdagen träffade representanter för polisen, Svenska fotbollförbundet och föreningen Svensk elitfotboll.
Läs mer om Gabriel Wikström, Svensk och Svenska.
Zlatan hyllar EM-låten: Det är på min nivå
Zara Larsson gör EM-låten tillsammans med DJ:n David Guetta. Nu hyllar den svenska landslagsstjärnan Zlatan Ibrahimovic låten – som han menar kommer föra Sverige till stora framgångar under sommarens mästerskap. – Det här är på min nivå, säger Zlatan i ett klipp från Svenska fotbollförbundet. Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.