Svenska fotbollförbundet

Svenska fotbollförbundet vill se Infantino som Fifa-ordförande

Sverige kommer att rösta på Gianni Infantino när Fifas nya ordförande ska väljas. Det bekräftar fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson för Fotbollskanalen.

Se presskonferensen med Erik Hamrn här!

Svenska fotbollförbundet håller presskonferens med anledning av att Erik Hamrn bestämt för att sluta som förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll efter sommarens EM-slutspel.Se presskonferensen här!
Läs mer om EM-slutspel.Se och Erik Hamrn.
Larsson: Självklart vilka som ska ta över
Erik Hamrn meddelar att han avgår efter EM i sommar. Ett besked som kommer två år för sent och ett halvår för tidigt. Men det är inte bara dags för en ny förbundskapten – det är dags för Svenska fotbollförbundet att byta ut hela den sportsliga ledningen och ta svensk fotboll in i samtiden. Namnen som ska göra det är i mina ögon självklara.
Läs mer om Svenska.
FLASH:Hamrn avgår
Erik Hamrn lämnar sitt arbete som förbundskapten efter fotbolls-EM, bekräftar Svenska fotbollförbundet för SVT.
Läs mer om SVT och Svenska.

Hamrn möter press – Expressen sänder live

Erik Hamrn slutar efter EM. Nu kallar Svenska fotbollförbundet till presskonferens. Expressen TV livesänder klockan 13.30. – Han har lämnat besked att han slutar, säger Lars-Christer Olsson, andre vice ordörande på förbundet, till SVT Sport.
Staden vill värva ett helt landslag
Diskussioner pågår med Svenska Fotbollförbundet och snart lägger helsingborgarna ett konkret förslag.
Lennart Johansson: Sverige köpte röster för att få EM
Sveriges tilldelning av fotbolls-EM 1992 föregicks av löften om gentjänster till andra länders fotbollsförbund, i utbyte mot röster. Jag gav dem vissa fördelar, berättar Lennart Johansson, tidigare ordförande för Svenska fotbollförbundet, till DN.
Läs mer om Lennart Johansson och Svenska.
Klart – de möts i den allsvenska premiären
Nu har Svenska fotbollförbundet släppt spelschemat för nästa säsong. Och det blir spännande redan i premiäromgången - när svenska mästarna IFK Norrköping gästar Malmö FF.
Läs mer om Malmö FF och Svenska.
Titta på rättsliga åtgärder
Svenska amerikansk fotbollförbundet (SAFF) tilldelades VM 2015 – och fick senare...
Professorns svar efter kritiken från profilerna
Svenska fotbollförbundet beslutade att ta bort tävlingsmomentet från cuper och serier för barn upp till tolv år. Glenn Hysn och Martin Åslund var kritiska till beslutet - men professor Tomas Peterson menar att de tidigare elitspelarna inte har tillräcklig kunskap i frågan. – De är undantag, de kan inte konstatera hur det är för alla, säger Peterson.
Läs mer om Martin Åslund och Peterson.
Turbulent kring J-Södras ledning
Tidigare ordföranden i Svenska Fotbollförbundet, Lars-Åke Lagrell, lämnar sin styrelseplats i Jönköping Södra, uppger Jönköpings-Posten.
Turbulent kring J-Södras ledning
Tidigare ordföranden i Svenska Fotbollförbundet, Lars-Åke Lagrell, lämnar sin styrelseplats i...
Prespa: Vi har inget att dölja
Granska oss gärna. Det är Prespa Birlisk uppmaning till Svenska fotbollförbundet efter helgens avslöjanden i Sydsvenskan om klubbens dolda kontrakt.
Inget allsvenskt OS-uppehåll
Både EM och OS blir åtminstone ett mästerskap för mycket nästa år.Åtminstone för fotbollsallsvenskan, som inte tar uppehåll för OS i Rio de Janeiro.— Det är bestämt. Vi har inte årstider för att stå stilla under båda mästerskapen, säger Björn Eriksson, tävlingskonsulent på Svenska fotbollförbundet, till Aftonbladet.
Inget allsvenskt OS-uppehåll
Både EM och OS blir åtminstone ett mästerskap för mycket nästa år.Åtminstone för fotbollsallsvenskan, som inte tar uppehåll för OS i Rio de Janeiro.— Det är bestämt. Vi har inte årstider för att stå stilla under båda mästerskapen, säger Björn Eriksson, tävlingskonsulent på Svenska fotbollförbundet, till Aftonbladet.
Allsvenskan gör inte uppehåll för OS
Herrarnas fotbollsallsvenska kommer att fortgå som vanligt under OS i Rio nästa år. Det har Svenska fotbollförbundet nu bestämt, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Rio och Svenska.
Hamrn slåss för jobbet och 110 miljoner
Erik Hamrn har jobbat i både med– och motgång under sina sex år som svensk förbundskapten. Tisdagskvällens möte med Danmark kan vara sista chansen för honom att behålla jobbet. Svenska fotbollförbundet har redan börjat förbereda för en ny förbundskapten.
Läs mer om Danmark.
Landslaget spelar i Paris på årsdagen av terrorattackerna
Nästa höst inleder fotbollslandslaget kvalet mot VM i Ryssland 2018 och ställs mot Frankrike, i Paris, den 13 november.Det är årsdagen av terrorattacken i fredags. Men det är inget som det svenska fotbollförbundet ägnat någon tanke åt ännu.
Läs mer om Frankrike och Ryssland.
Hamrn kallar in mittbacksduo
Sveriges förbundskapten Erik Hamrn kallar in mittbackarna Alexander Milosevic, Besiktas, och Filip Helander, Verona, i truppen inför den avgörande playoff-matchen mot Danmark på tisdag, skriver Svenska Fotbollförbundet på sin webbplats.
EM-kvalet inleds med tyst minut
Säkerheten höjs men kvällens match mellan Sverige och Danmark kommer att spelas som planerat på Friends arena. Det är beskedet från Svenska fotbollförbundet efter terroristattackerna i Paris.
Läs mer om Danmark, Svenska och Sverige.
Playoff-matchen spelas i sorgband
Landslagsstjärnorna kommer att bära sorgband under EM-playoffet mot Danmark på lördagskvällen. Det meddelar Svenska fotbollförbundet på sin hemsida. Med anledning av händelserna i Paris kommer mötet på Friends arena även att inledas med en tyst minut.
Läs mer om Danmark, EM-playoffet och Svenska.
Höjd säkerhet vid playoff-matchen efter terrordåden
Det är ännu oklart vad terrorattackerna får för effekter på kvällens planerade playoff match mot Danmark. Enligt Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet, talar allt för att matchen kommer att spelas som planerat.
Läs mer om Danmark och Svenska.
Zlatans chef om ångesten: EM-miss får konsekvenser
Han lämnade Ica-Stig för att bli chef över Zlatan. På lördag har Håkan Sjöstrand varit generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet i ett år. Han medger att han känner ångest inför dubbelmötet med Danmark.
Efter röda kortet – Rosenberg kan stängas av i Champions League
Svenska fotbollförbundet kan komma att ge Markus Rosenberg en extra lång avstängning efter lördagens röda kort. I så fall gäller avstängningen också i Champions League och Svenska cupen, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Rosenberg, Svenska och Sydsvenskan.
Nykomlingar med höga ambitioner
Det jublas i Jönköping och Östersund sedan städernas fotbollsstoltheter nått fotbollens finrum.När glädjeyran lagt sig väntar hårt arbete och planering för att vistelsen i allsvenskan inte ska bli kortvarig.— Det gäller att inte sitta med för stor kostym, säger Lars-Åke Lagrell, tidigare mångårig ordförande i Svenska fotbollförbundet och numera styrelseledamot i Jönköpings Södra.