Svenska fotbollförbundet

Rosengårds kritik: Uefa missköter sig

WOLFSBURG. Champions League-framgången förändrar inget för FC Rosengårds vd Klas Tjebbes. Han sågar Uefa - rakt av. - Deras uppgift är att driva fotbollen i Europa. Jag tycker att de missköter det. Sen riktar sig Tjebbes mot Svenska fotbollförbundet och Svenska spel. - När de ökar orättvisorna känns det hopplöst.
Läs mer om Europa, Svenska och Uefa.

Marcus Rohdn har tagits ut i landslaget

Elfsborgs Marcus Rohden är uttagen till EM-kvaltruppen. 23-åringen ska ersätta den skadade Alexander Farnerud, skriver Svenska fotbollförbundet. – Det var ju inget man förväntade sig men det ska bli otroligt roligt, säger han till SportExpressen
Barrow missar U21-debut
Modou Barrow tvingas lämna återbud till U21-landslaget, skriver Svenska fotbollförbundet på sin webbplats. 22-åringen - som tillhör Premier League-laget Swansea, men som för tillfället är utlånad till Nottingham Forest i den engelska andradivisionen - utgick skadad i Nottinghams förlustmatch mot Norwich på lördagen. Barrow, som förra sommaren värvades till Swansea från superettanlaget Östersund, blev i fredags uttagen till U21-landslaget för första gången efter att ha valt landslagsspel för Sverige framför födelselandet Gambia.
Barrow missar U21-debut
Modou Barrow tvingas lämna återbud till U21-landslaget, skriver Svenska fotbollförbundet på sin webbplats.
Läs mer om Svenska.

Barrow missar U21-debut

Modou Barrow tvingas lämna återbud till U21-landslaget, skriver Svenska fotbollförbundet på sin...
Läs mer om Svenska.
Förbundet minskar ägandet i Friends arena
Svenska Fotbollförbundet har sedan tidigare tvingats överlåta driften av Friends Arena till det franska bolaget Lagardère. Förbundet behövde under hösten dessutom avyttra stora delar av sitt ägande, från 22,2 procent till 17,2 för att över huvud taget klara ekonomin.
Förbundet minskar ägandet i Friends
Svenska Fotbollförbundet har sedan tidigare tvingats överlåta driften av Friends Arena till det...
Förbundet minskar ägandet i Friends
Svenska Fotbollförbundet har sedan tidigare tvingats överlåta driften av Friends Arena till det franska bolaget Lagardère. Förbundet behövde under hösten dessutom avyttra stora delar av sitt ägande, från 22,2 procent till 17,2 för att över huvud taget klara ekonomin.
SvFF: FIFA har inte gjort tillräckligt i Qatar
FIFA har inte gjort tillräckligt för migrantarbetarna som bygger arenor till fotbolls-VM i Qatar. Det säger förbundstopparna i Svenska Fotbollförbundet (SvFF) till SvD Näringsliv. Men en svensk bojkott av mästerskapet är inte ett alternativ.
Hotar med stämning efter stora tv-bråket
Svenska Fotbollförbundet har sagt upp avtalet. Men schweiziska Kentaro ger sig inte i striden om tv-rättigheterna till det svenska landslaget. Nu hotar man med domstol om samarbetet inte återupptas - och ett skadeståndskrav på upp emot 100 miljoner kronor. - Om domstolen dömer till vår fördel så väntar en rejäl räkning för förbundet, säger Kentaros vd Philipp Grothe.
Läs mer om Kentaro och Philipp Grothe.
Asllani bänkas i bronsmatchen
Efter 4–2 mot Tyskland, 0–2 mot Brasilien och 3–0 mot Kina avslutar det svenska fotbollslandslaget Algarve Cup med bronsmatch mot Tyskland på onsdagen. När Svenska fotbollförbundet sent på tisdagskvällen presenterade startelvan på sin webbplats stod det klart att förbundskaptenen Pia Sundhage väljer att bänka anfallaren Kosovare Asllani, som spelade samtliga gruppspelsmatcher.
Friends arena fortsätter kosta förbundet miljoner
På fredag presenterar Svenska fotbollförbundet (SvFF) fjolårets bokslut, och med det ännu en mångmiljonförlust för driften av Friends arena. Vid årsskiftet tog franska Lagardère över driften, och förbundets målsättning är att halvera sitt ägande under året.
Läs mer om Svenska.
Kanske bara säger grejer utan att bry sig
Anders Svensson fick en bil av svenska fotbollförbundet. Therese Sjögran fick ingenting. I den efterföljande debatten sa Zlatan Ibrahimovic att Sjögran kunde få en cykel med hans autograf på. – Han kanske bara säger grejer utan att bry sig över huvud taget, säger Sjögran i podcasten Lundh.
SvFF om Figos kandidatur: "Ett spännande framtidsnamn på fotbollshimlen" 18:56
SvFF om Figos kandidatur: "Ett spännande framtidsnamn på fotbollshimlen" Luis Figos vill utmana Sepp Blatter och bli ny Fifa-president. Svenska fotbollförbundet gillar portugisen, men står redan bakom en annan kandidat.
Läs mer om Fifa-president och Sepp Blatter.
'Är väldigt nära att få Europa Leaguefinalen'
Sverige får inte arrangera U19-EM 2018. Men enligt svenska fotbollförbundet finns det en förklaring - och ett större evenemang som väntar. –Vi är väldigt nära att få Europa League-finalen 2017, säger förbundets projektledare för internationella evenemang, Göran Havik till Fotbollskanalen.
Sverige kan få Europa League-finalen
Sverige får inte arrangera EM för U19-herrlandslag 2018, men Svenska fotbollförbundet kan i stället få ett annat arrangemang. Vi är väldigt nära att få Europa League-finalen 2017, säger projektledaren Göran Havik till TV4:s Fotbollskanalen.
Sverige kan få EL-finalen
Sverige får inte arrangera EM för U19-herrlandslag 2018, men Svenska fotbollförbundet kan i stället...
Läs mer om EL-finalen och Svenska.
Sverige kan få EL-finalen
Sverige får inte arrangera EM för U19-herrlandslag 2018, men Svenska fotbollförbundet kan i stället få ett annat arrangemang.
Läs mer om EL-finalen och Svenska.
Det har läckt ut och jag vet inte varför
På sin hemsida har det svenska fotbollförbundet publicerat hela spelprogrammet för allsvenskan 2015. Trots att det inte är färdigförhandlat. – Det ni har sett nu skulle egentligen inte gå ut. Det har läckt ut och jag vet inte varför och varifrån, säger Mats Enquist, SEF:s generalsekreterare.
Utredning kring Landskrona läggs ner
Svenska Fotbollförbundet (SvFF) lägger ner utredningen om Landskrona Bois och dess riskkapitalbolag, uppger fotbollskanalen.se.
Läs mer om Landskrona.
Utredning kring Landskrona läggs ner
Svenska Fotbollförbundet (SvFF) lägger ner utredningen om Landskrona Bois och dess...
Läs mer om Landskrona.
Utredning kring Landskrona läggs ner
Svenska Fotbollförbundet (SvFF) lägger ner utredningen om Landskrona Bois och dess riskkapitalbolag, uppger fotbollskanalen.se. Fotbollförbundet har granskat oklarheterna kring klubben och riskkapitalbolaget Landskrona Bois Support AB. Flera av styrelseledamöterna i föreningen var delägare i bolaget, som ägde spelarrättigheter i samma förening.
Läs mer om Landskrona.
Väntan snart över - nästa vecka bestäms allsvenskans spelschema 12:07
Väntan snart över - nästa vecka bestäms allsvenskans spelschema Snart är fansens väntan över. På onsdag nästa vecka bestämmer svenska fotbollförbundet hur allsvenskans spelschema ska se ut.
Läs mer om Snart.
Därför nobbade "Henke" SvFF: "För mig var det inte ens en tanke att åka dit" 13:33
Därför nobbade "Henke" SvFF: "För mig var det inte ens en tanke att åka dit" Svenska fotbollförbundet bjöd in till konferens under januariturnén - men det blev nobben från sex allsvenska tränare.
Läs mer om Henke SvFF och Svenska.
Nobbar Hamrn: Mitt ansvar ligger här
Svenska fotbollförbundet har bjudit ner de allsvenska tränarna för konferens i samband med landslagets januariturn. Men bland andra Henrik Larsson har tackat nej och nu förklarar han varför han nobbat Erik Hamrn och de övriga i Abu Dhabi. – Mitt ansvar ligger här i Helsingborg, säger Larsson till HD.se.