Svenska fotbollförbundet

Fotbollförbundet om ÖFK: Inga fakta på bordet

Det är för tidigt att dra slutsatser om hur anhållandet av ÖFK:s Daniel Kindberg påverkar klubbens framtid. Generellt kan degradering bli följden vid allvarliga oegentligheter. – Men vi har inga fakta på bordet, säger Anders Hübinette vid Svenska fotbollförbundet.
Läs mer om Svenska och ÖFK.

SvFF: Inga fakta på bordet

Det är för tidigt att dra slutsatser om hur anhållandet av ÖFK:s Daniel Kindberg påverka klubbens framtid. Generellt kan degradering bli följden vid allvarliga oegentligheter. – Men vi har inga fakta på bordet, säger Anders Hübinette vid Svenska fotbollförbundet.
Läs mer om Svenska.
Förbundet: Då kan Östersund straffas
Östersund FK:s ordförande Daniel Kindberg utreds för grovt bedrägeri.Svenska fotbollförbundet vill inte peka ut någon innan det finns en fällande dom – men kan straffa ÖFK om det framkommer ekonomiska oegentligheter i klubben.– Det beror på vad som kommer fram och vad som kan bevisas. Då får man ta ställning till om det är individer eller klubbar eller både och som ska bli föremål för sanktioner, säger Svff:s chefsjurist Anders Hübinette.
Läs mer om Daniel Kindberg, ÖFK och Östersund.
Känns som ett sätt av honom att dramatisera boken
Fem frågor till Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet, med anledning av att förbundet begärde att få läsa Olof Lundhs bok i förväg.
Läs mer om Håkan Sjöstrand och Svenska.

Förbundets jurister begärde ut Lundhs bok innan den kom ut

Svenska fotbollförbundet ville ta del av hans nya bok i förväg. För att förbundet har saker att dölja, menar Olof Lundh, en av svensk fotbolls ledande opinionsbildare, som efterlyser större öppenhet från idrottsledare och hårdare granskning av sportens värld från medierna.
Läs mer om Olof Lundh.
Sollefteåtalang uttagen till Svenska Fotbollförbundets utvecklingsläger
Sollefteå GIF har fått med en spelare till regionalt utvecklingsläger som arrangeras av Svenska Fotbollförbundet.
Malmö FF får nobben: Besvikna på förbundet
Malmö FF ville få lika lång vila som Djurgården inför cupfinalen.Men tävlingskommittn säger nej till begäran att flytta klassikermötet med IFK Göteborg.– Vi är besvikna på Svenska Fotbollförbundet, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till Sydsvenskan.
"Fotbollen kan inte bekämpa matchfixning på egen hand - spel på lägre divisioner måste förbjudas"
REPLIK/DEBATT - av Anders Hübinette, chefsjurist och Tobias Tibell, integruty officer, Svenska Fotbollförbundet Gustaf Hoffstedt, generalsekreterare för Branschföreningen för onlinespel, BOS,
Läs mer om Branschföreningen och
SvFF:s och Sef:s svar i agentfrågan efter polisens svidande kritik: "Ett jätteproblem"
I maj förra året sköt Svenska Fotbollförbundet upp stormötet mellan IFK Göteborg och AIK efter ett matchfixningsförsök.
Supportrar förstörde stolar under Östermatch
Några av de 389 åskådarna som såg superettanpremiären mellan Öster och Degerfors gjorde sig skyldiga till handlingar som nu resulterat i en anmälan till Svenska Fotbollförbundet.
Goda möjligheter till spel på Stora valla
FOTBOLL: Kontrollant från fotbollsförbundet inspekterade planen Under onsdagen var en kontrollant från Svenska fotbollförbundet på plats på Stora valla för att inspektera planen. - Vi fick mycket beröm, säger sportchefen Patrik Werner.
Läs mer om Patrik Werner, Stora, Svenska och Under.
Turerna runt cupfinalen: "Vi sätter inga matchtider"
TV4 passar tillbaka bollen till Svenska Fotbollförbundet. Fortfarande saknas bes...
TFF får dispens - Blåvitt premiärspelar på Vångavallen
På söndag spelar IFK Göteborg allsvensk premiär mot nykomlingen Trelleborg. Efter viss osäkerhet står det nu klart att matchen spelas på Vångavallen, sedan TFF har fått dispens av Svenska Fotbollförbundet.
Hanna Marklunds nya uppdrag på TV4
Hanna Marklund är klar för VM - i en helt ny roll.Nu avslöjar TV4-profilen att hon ska kommentera mästerskapet i Ryssland tillsammans med Lasse Granqvist.Samtidigt ger hon sin syn på Zlatan Ibrahimovic framtid och valet att lämna sitt uppdrag i det Svenska fotbollförbundet.
Beskedet till Trelleborg inför hemmapremiären
TFF väntar fortfarande på ett formellt beslut om Vångavallen godkänns för spel i allsvenska premiären mot IFK Göteborg.Frågan är om trelleborgarna kan se allsvensk fotboll i premiären?– Absolut. Det tror jag inte är några problem, säger Pierre Blomqvist på Svenska fotbollförbundet.
MFF-supportrar rasar mot sen avspark - men tv-tablån styr he...
Cmore och Svenska Fotbollförbundet vill ha sändning i öppen kanal. Många Malmösu...
Svenska Akademien: Vi stryker mesig tjejfotboll
Svenska fotbollförbundet (SvFF) har riktat skarp kritik mot Svenska Akademiens ordbok som beskriver ordet mesig med benämningen mesig tjejfotboll.
Blåvitt-ordföranden bekräftar: Lennartsson nobbade landslaget: "Förfärligt det som hänt"
Svenska Fotbollförbundet hade flera kandidater när man letade efter en ersättare till Erik Hamrén. En av de som var högaktuell var Jörgen Lennartsson - som då var tränare för IFK Göteborg.
Uefa avvisar Sveriges Danmarksöverklagan
Svenska fotbollförbundet tyckte Uefas straff mot Danmark var för vekt. Det tyckte inte Uefa. Det europeiska fotbollsförbundet har nu avvisat SvFF:s överklagan efter den uteblivna VM-kvalmatchen.
Läs mer om Danmark, Uefa och VM-kvalmatchen.
Förbundet vill skärpa 18-årings avstängning för matchfixning
Den 18-årige fotbollsspelaren dömdes till nio månaders avstängning för att ha spelat på egen match, men Svenska fotbollförbundet vill förlänga straffet och överklagar domen från sin egen disciplinnämnd till Riksidrottsnämnden (RIN).
Läs mer om Riksidrottsnämnden och Svenska.
SvFF kräver ersättning för inställd match
Sveriges VM-kvalmöte med Danmark ställdes in. Nu vill Svenska fotbollförbundet (SvFF) få en kompensation på ungefär två miljoner kronor. – Vi anser att vi inte ska bli drabbade ekonomiskt av något sådant här, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Expressen.
Spelet bakom – efter utpekandet
I början av oktober kliver Gunilla Axn, före detta utvecklingschef på Svenska fotbollförbundet, fram med en historia om sexuella trakasserier i hjärtat av svensk fotboll.Minst en före detta landslagsspelare pekas ut. Under hela hösten arbetas det med en utredning.I bakgrunden utspelar sig ilskna telefonsamtal, krismöten och känsliga förhör.
Läs mer om Gunilla Axn och Svenska.
Rakip ut – Karlström in inför januariturnn
Malmö FF-mittfältaren Erdal Rakip har lämnat återbud till kommande januariturn i Abu Dhabi med det svenska fotbollslandslaget. Det skriver Svenska fotbollförbundet på sin webbplats. Anledningen enligt SvFF är att Rakip inom kort kommer att byta klubbadress.
Läs mer om Abu Dhabi, Karlström, Rakip, SvFF och Svenska.
Förbundet bekräftar: Rakip lämnar MFF
Erdal Rakip uppges vara på väg till portugisiska Benfica.Övergången är inte officiell men nu bekräftar Svenska fotbollförbundet att mittfältaren lämnar Malmö FF.Mittfältaren Erdal Rakip lämnar återbud till Vinterturnn. Anledningen är att han inom kort kommer att byta klubbadress, skriver förbundet i ett pressmeddelande.
Spelade på egen match – stängs av i nio månader
Svenska fotbollförbundet stänger av en fotbollsspelare i nio månader efter ett beslut från disciplinnämnden. Orsaken är vadhållning på en match som spelaren själv deltog i.