Svenska fotbollförbundet

Stort säkerhetspådrag inför Europa League-finalen

Manchester United mot Ajax på Friends Arena blev sportsligt en av de bästa tänkbara finalerna i Europa League. Men matchen ställer också höga krav på säkerhetsarbetet. – En direkt följd av att det blev de här lagen är att vi sätter in extra biljettkontroll, säger Martin Fredman, säkerhetschef på Svenska fotbollförbundet.

Spelarnas plikt att anmäla försök till matchfixning

Spelare och ledare har en skyldighet att rapportera eventuella matchfixningsförsök. Oavsett om de är vittnen eller själva har blivit utsatta. – Straffskalan är upp till tio års avstängning från all organiserad idrott, säger Anders Hübinette, chefsjurist hos Svenska fotbollförbundet.
Läs mer om Svenska.
En historiskt usel och unik situation
För första gången flyttas en allsvensk match på grund av misstänkt matchfixning. AIK, IFK Göteborg, Svenska fotbollförbundet och polisen var enade i beslutet. – En historiskt usel och unik situation som har uppstått, säger AIK:s sportchef Björn Wesström vars lags bortamatch mot IFK Göteborg nu skjuts på framtiden.
Läs mer om Björn Wesström och Svenska.
Live: Misstänkt matchfixning stoppar match
Allsvensk match stoppas på grund av misstankar om matchfixning. Svenska Fotbollförbundet har pressträff.

IFK Göteborg–AIK ställs in på grund av matchfusk

Matchen mellan AIK och Göteborg är inställd.Detta på grund av ett matchfixningsförsök.Det här är en mycket allvarlig attack mot svensk fotboll och det kommer vi aldrig, aldrig att acceptera, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska fotbollförbundet, i ett uttalande.
Göteborg mot AIK ställs in på grund av matchfixningsförsök
Svenska fotbollförbundet meddelade under torsdagen att kvällens allsvenska match mellan IFK Göteborg och AIK ställs in på grund av ett matchfixningsförsök.
Läs mer om AIK.
SvFF hoppas Uefa betalar för Europa League-finalen
Pengarna som Svenska fotbollförbundet får av Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) för att genomföra Europa League-finalen räcker inte.
AIK har anmälts – efter Alexander Isak-affären
AIK Fotboll har anmälts till Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd. Bakgrunden: AIK har i strid mot regelverk betalat pengar till en agent i samband med Alexander Isaks rekordövergång till Borussia Dortmund. Den allsvenska klubben utreds just nu av förbundets jurister. – Det stämmer att det finns en anmälan angående brott mot förmedlarreglementet, säger Anders Hübinette, chefsjurist på Svenska fotbollförbundet.
Sverige toppseedat i VM-kvallottning
Sverige är toppseedat i kvalet till damernas fotbolls-VM 2019, skriver Svenska fotbollförbundet på sin webbplats. Kvallottningen äger rum i schweiziska Nyon på tisdag klockan 13.30.
Läs mer om Nyon, Svenska och VM-kvallottning.
Sirius får flytta till Gävle
Den allsvenska nykomlingen Sirius hemmaplan är för dålig. Efter en inspektion meddelar Svenska Fotbollförbundet att lagets nästa hemmamatch, mot Kalmar på måndag, flyttas till Gavlevallen i Gävle sedan Studenternas IP i Uppsala inte anses hålla tillräcklig kvalitet.
Uppdrag: Mångfald och inkludering
Tusentals nyanlända och ensamkommande barn och ungdomar vill spela fotboll – men långt ifrån alla lyckas hitta en klubb. Därför har Svenska fotbollförbundet inlett ett projekt som ska göra det enklare för föreningarna att ta emot fler. – Det här något helt unikt, säger integrationssamordnaren Sevana Bergström.
Läs mer om Sevana Bergström och Svenska.
Kommer ta beslut så tätt inpå som det går
Victor Nilsson Lindelöf var tvungen att stå över VM-kvalmatchen mot Vitryssland. Mittbackens medverkan mot Portugal på tisdag är fortfarande osäker. – Vi kommer ta ett beslut så tätt inpå match det går, säger Niklas Bodell, kommunikationsansvarig hos Svenska fotbollförbundet.
Nytt förlustår för Svenska fotbollförbundet
Fjolåret innebar en ny miljonförlust för Svenska fotbollförbundet, som redovisade resultatet för 2016 – minus nio miljoner kronor – i samband med lördagens årsmöte.
Läs mer om Svenska.
Över 28 000 sålda biljetter till VM-kvalet
Resultatet av Svenska fotbollförbundets nya biljettstrategi? 28.500 sålda biljetter till VM-kvalet mot Belarus. – Så här långt är det en bra siffra, säger Niklas Bodell, kommunikationschef på Svenska fotbollförbundet.
Läs mer om Svenska och VM-kvalet.
Oscar Wendt slutar i svenska landslaget
Oscar Wendt slutar i det svenska landslaget. Det meddelar fotbollförbundet på sin hemsida. – Det var självklart ett svårt beslut, säger han.
Beskedet: Får dispens för hemmaarenan
Vittsjö GIK får spela sina hemmamatcher i damallsvenskan hemma.Svenska fotbollförbundet ger dispens för Vittsjö IP – tills vidare.– Det ger oss ett visst andrum, säger klubbens ordförande Sigvard Gustavsson till klubbens hemsida.
Rosengårdsstjärnan hjälper Vittsjö
Vittsjös hemmarena har inte tillräckligt med sittplatser. Svenska Fotbollförbundet kräver 800 stolar för spel i damallsvenskan, Vittsjö kan erbjuda 640. Klubben – som tidigare haft dispens – har nu startat en insamling för att få ihop pengar till en utbyggnad av läktaren och en av bidragsgivarna är en motståndare.
Läs mer om Vittsjö.
Krav på ökat samarbete mellan RF och SOK: Dags att lämna ankdammen
Göteborg. En klimatförändring inom svensk idrottspolitik är ett faktum. Svenska fotbollförbundet och Svenska fäktförbundet gör gemensam sak för att förbättra samarbetet mellan Riksidrottsförbundet (RF) och Sveriges olympiska kommitt (SOK). – Det är dags att lämna ankdammen, säger Lars Liljegren, Fäktförbundets
Krafth om Ericson: Är jäkligt konstigt
Håkan Ericson tvingas bort från U21-landslaget. Ett märkligt beslut av det svenska fotbollförbundet, tycker Emil Krafth. Han blir förvånad när han nås av beskedet. – Va? Det är ju jäkligt konstigt, säger Bolognabacken.
Peter Gerhardsson tar över efter Sundhage
Peter Gerhardsson är damlandslagets blivande förbundskapten. Den förre Häcken-tränaren tar över när Pia Sundhages kontrakt går ut efter EM 2017, bekräftar Svenska fotbollförbundet.
Live 12.00: Vem tar över efter Pia Sundhage?
Svenska fotbollförbundet har kallat till presskonferens. Med stor sannolikhet är det efterträdaren till Pia Sundhage som ska presenteras. Följ presskonferensen här – via liverapportering från 11.45 och live-tv från 12.00.
Läs mer om Pia Sundhage.
Uppgift: Sundhages efterträdare är klar
FOTBOLL. Svenska fotbollförbundet har kallat till presskonferens i dag. Enligt uppgifter till TT ska en ny förbundskapten för damlandslaget presenteras. Förhandlingar har pågått en tid och ska nu vara klara.
Uppgift: Sundhages efterträdare klar
Svenska fotbollförbundet har kallat till presskonferens i dag. Enligt uppgifter till TT ska en ny...
Bengalböter för klubbar i Stockholm 2016: 0 kr
Knallskott och röken från bengaler har stoppat matcher på Tele2 och Friends arena. Derbyna kan vara rejält stökiga. Men Hammarby, AIK och Djurgården har inte fått en krona i böter av Svenska fotbollförbundet.
Läs mer om AIK, Djurgården, Stockholm, Svenska och Tele2.
Vändningen: Henrik Larsson anmäls inte
Henrik Larsson klarar sig undan en anmälning efter skandal på Olympia. Det bekräftar Svenska fotbollförbundet på sin hemsida. Detta har aldrig varit aktuellt från delegaternas sida, skriver Svff.
Läs mer om Olympia, Svenska och Svff.