Svenska fotbollförbundet


Friad för matchfixning - stängs av

Mannen friades i tingsrätten från mutmisstankar. Men Svenska fotbollförbundet stänger ändå av den 24-årige spelaren, som varit misstänkt för inblandning i matchfixning, från all fotboll i två år, uppger Jönköpings-Posten.

Läs mer om Jönköpings-Posten.

Friad för matchfixning – stängs av

Mannen friades i tingsrätten från mutmisstankar. Men Svenska fotbollförbundet stänger ändå av den...

Friad för matchfixning — stängs av

Mannen friades i tingsrätten från mutmisstankar. Men Svenska fotbollförbundet stänger ändå av den 24-årige spelaren, som varit misstänkt för inblandning i matchfixning, från all fotboll i två år, uppger Jönköpings-Posten. I domen, som överklagats, ansåg Jönköpings tingsrätt att bevisen mot 24-åringen inte räckte till.

Läs mer om Jönköpings-Posten.
Ängelholm får elitlicens

Krisklubben Ängelholm blir kvar i superettan nästa säsong. Svenska fotbollförbundet meddelade på tisdagen att Ängelholm får elitlicens för 2015, skriver klubben på sin webbplats.

Läs mer om Ängelholm.

Ängelholms FF får elitlicens

Krisklubben Ängelholm blir kvar i superettan nästa säsong. Svenska fotbollförbundet meddelade i dag att Ängelholm får elitlicens för 2015.

Läs mer om Ängelholm.
Ängelholm får elitlicens

Krisklubben Ängelholm blir kvar i superettan nästa säsong. Svenska fotbollförbundet meddelade på...

Beskedet från SvFF: Ingen bojkott av Ryssland och Qatar

På flera håll höjs röster för att bojkotta Rysslands-VM. Svenska fotbollförbundet har en annan inställning. "Vi ska vara aktiva och påverka Fifa till det bättre", skriver ordföranden Karl-Erik Nilsson.

Hennes protest får förbundet att sluta skriva han i regelbok

15-åriga Henrietta Berner får Svenska fotbollförbundet att ändra i sin regelbok. Ordet han om domaren stryks sedan Henrietta reagerat. – Det kan låta som en liten sak, men någonstans måste man börja, säger hon.

Dahlin tillbaka i EM-kvaltruppen

Målvakten Johan Dahlin lämnade återbud till EM-kvalmatchen i fotboll mot Montenegro på grund av ett krånglande knä, men är nu tillbaka i truppen igen. Dahlins ersättare Karl-Johan Johnsson fick nämligen en smäll i samband med landslagets träning i Stockholm på torsdagen, och läkarteamet kunde senare konstatera att Randers-målvakten drabbats av en hjärnskakning. Det skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

Dahlin tillbaka i EM-kvaltruppen

Målvakten Johan Dahlin lämnade återbud till EM-kvalmatchen i fotboll mot Montenegro på grund av ett krånglande knä, men är nu tillbaka i truppen igen. Dahlins ersättare Karl-Johan Johnsson fick nämligen en smäll i samband med landslagets träning i Stockholm på torsdagen, och läkarteamet kunde senare konstatera att Randers-målvakten drabbats av en hjärnskakning. Det skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Tvingas lämna Blågult - han ersätter i truppen

Karl-Johan Johnsson har drabbats av en hjärnskakning och tvingas lämna återbud till EM-kvalet mot Montenegro. Johan Dahlin ersätter honom. Det skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

Har inte fastställt vår handlingsplan ännu

Enligt Aftonbladet är polisen, Svenska fotbollförbundet och Svensk elitfotboll (Sef) överens om att få bort den illegala pyroteknikbränningen för gott. Därför ska klubbar få tillåtelse att ansöka om legal pyroteknikbränning. Men Sef slår nu tillbaka mot att något beslut har klubbats. Vi har inte arbetat fram eller fastställt vår handlingsplan ännu, skriver man på sin hemsida.

Läs mer om Svensk och Svenska.
TV4 svarar: Vi har brustit helt enkelt

TV4 har fått massiv kritik för att man missade att hylla Therese Sjögran under Fotbollsgalan – bland annat från Svenska fotbollförbundet. Och nu medger kanalen sitt misstag. – Någonstans har vi brustit, säger producenten Pelle Porseryd till SportExpressen.se.

Tidigare toppnyhet hos Sydsvenskan:
Fotbollförbundet skyller galafiaskot på TV4

Kritiken är massiv mot att hyllningen av Therese Sjögran ströks från Fotbollsgalan i måndags. Svenska Fotbollförbundet skyller på TV4.

Damfotbollen satt på undantag redan från start

Fotbollsgalan blev ett nytt pinsamt självmål i jämställdhetsarbetet för Svenska fotbollförbundet. Inslaget där Therese Sjögran skulle hyllas för sina 200 landskamper ströks – ett närmast ofattbart beslut efter fjolårets bilskandal.

Läs mer om Svenska och Therese Sjögran.
Förbundets svar efter FC Rosengårds attack

FC Rosengårds sportchef Erling Nilsson är fullständigt vansinnig efter måndagens fotbollsgala - och menar att man visade dålig respekt för kvinnlig fotboll. Nu svarar Svenska fotbollförbundet på kritiken. – Jag tycker att det är väldigt tråkigt och väldigt olyckligt att han måste gå via media, säger kommunikationschefen Camilla Hagman till SportExpressen.se.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Thunebro får stöd i natt: Det var modigt

Sara Thunebro kritiserade Svenska fotbollförbundet i direktsändning. Efter galan förklarade hon den syrliga passningen. – Jag vill slippa hämta priser åt Lotta, säger hon till SportExpressen.se. – Det är nog mission impossible, svarar förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

Wendt ersätter knäskadad Olsson

Martin Olsson har lämnat återbud till fotbollslandslagets EM-kvalmatch mot Montenegro den 15 november och landskampen mot Frankrike tre dagar senare. Norwich-backen ersätts av Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, uppger Svenska fotbollförbundet i ett pressmeddelande.

Wendt ersätter knäskadad Olsson

Martin Olsson har lämnat återbud till fotbollslandslagets EM-kvalmatch mot Montenegro den 15 november och landskampen mot Frankrike tre dagar senare. Norwich-backen ersätts av Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, uppger Svenska fotbollförbundet i ett pressmeddelande. Martin Olsson spelade hela matchen mot Nottingham i engelska League Championship på lördagen.

Friad av tingsrätten – döms av förbund för matchfixning

Han friades av tingsrätten, men Svenska fotbollförbundet anser att den 24-årige fotbollsspelaren är skyldig till matchfixning och stänger av honom från all idrott i två år.

Läs mer om Svenska.
Västerås till superserien

Superserien, högsta serien i amerikansk fotboll i Sverige, utökas nästa säsong med ett lag — Västerås Roedeers. Inte sedan 1994 har superserien haft tio lag i serien. Västerås har det senaste året dominerat i division 1 så de är väl förtjänta av en plats i superserien nästa säsong, säger Minette Rogner, tillförordnad ordförande i Svenska amerikansk fotbollförbundet.

Läs mer om Minette Rogner, Svenska och Sverige.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Så hyllas Ingesson efter tragiska nyheten

Klas Ingesson har avlidit. Nu planerar Svenska fotbollförbundet att hedra den fallne hjälten med en tyst minut inför kvällens landskamp mellan svenska damlaget och Tyskland. – Svensk fotboll är i sorg i dag, säger förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till SportExpressen.se.

Åtvidaberg vill ersättas för uteblivet MFF-guldjubel

Åtvidabergs FF anser att Malmö FF:s guldfirande i samband med sista hemmamatchen kostar dem pengar. Därför kräver de 300 000 kronor i ersättning av Svenska Fotbollförbundet.

MFF får guldet hemma – då rasar Åtvidaberg

Inget SM-guld på Kopparvallen. Då kräver Åtvidabergs FF ersättning av Svenska fotbollförbundet. – Vi är självklart negativt överraskade över beslutet och att man bryter traditionen. Man gör det legitimt att fira guldet redan i nästsista omgången, säger ÅFF:s tf ordförande Tom Skarin till Corren.

Svaret: Då får vi inte hem herrlandslaget

Lotta Schelin är kritisk till hur det svenska fotbollförbundet har planerat fotbollsgalan. Men enligt Camilla Hagman, kommunikationschef på förbundet, så finns det inget de kan göra. – Vi kan flytta, men får inte hem herrlandslaget då, säger hon till SportExpressen.se.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08