Svenska fotbollförbundet

Utsövda svenskar ska lyckas i EM

Sverige ska nå framgångar i EM i sommar genom god nattsömn.Svenska fotbollförbundet har tagit fram...

Sundsvall kan kastas ut ur allsvenskan

Gif Sundsvall har överraskat spel- och resultatmässigt i årets allsvenska, men ekonomiskt ser det dystrare ut för klubben. Svenska Fotbollförbundet gick på måndagseftermiddagen ut och varnade klubben – vars elitlicens kan vara i fara.
Sundsvall kan kastas ut ur allsvenskan
Gif Sundsvall har överraskat spel- och resultatmässigt i årets allsvenska, men ekonomiskt ser det dystrare ut för klubben. Svenska Fotbollförbundet gick på måndagseftermiddagen ut och varnade klubben – vars elitlicens kan vara i fara.
Elitlicensen är i fara för Gif Sundsvall
FOTBOLL. Gif Sundsvall har överraskat spel- och resultatmässigt i årets allsvenska, men ekonomiskt ser det dystrare ut för klubben. Svenska Fotbollförbundet gick på måndagseftermiddagen ut och varnade klubben – vars elitlicens kan vara i fara.
Läs mer om Gif Sundsvall.

Fotbollförbundet yrkar på Malmöseger

Svenska fotbollförbundets riksombud, juristen Anders Hübinette, har lämnat in anmälan till disciplinnämnden angående den avbrutna matchen på Ullevi.
Läs mer om Malmöseger och Ullevi.
Allbäck hyllar valet av Andersson
Svenska fotbollförbundet gjorde rätt. I alla fall enligt Marcus Allbäck. Fotbollslandslagets players manager tror att Janne Andersson blir en bra förbundskapten efter Erik Hamrn.
Allbäck hyllar valet av Andersson
Svenska fotbollförbundet gjorde rätt.I alla fall enligt Marcus Allbäck.Fotbollslandslagets players...
Läs mer om Andersson.
Att de ska hota - det är helt oacceptabelt
Svenska Olympiska kommittn har retat upp Svenska fotbollförbundet rejält - och nu riskerar svensk fotboll en miljonsmäll. När SOK sammanträder för sitt årsmöte på tisdag väntas man rösta igenom ett beslut som tvingar fotbollslandslagen att bära HM-kläder vid OS i Rio, något som skulle tvinga SvFF till ett kontraktsbrott. Nu öppnar Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand för att helt enkelt strunta i SOK:s beslut. – Vi har alltid för avsikt att följa våra ingångna avtal, säger han. – Det är helt oacceptabelt, svarar SOK:s ordförande Stefan
Misstänkt domare stoppades inte
Svenska fotbollförbundet stoppade inte domaren som misstänktes för delaktighet i matchfixning i en division 2-match 2014.
Klädkonflikt kan kosta miljoner
Om de svenska OS-lagen i fotboll måste använda matchställ från SOK:s klädsponsor tvingas Fotbollförbundet betala ett stort belopp i vite till Adidas. Enligt Aftonbladet handlar det om tio miljoner kronor.
Läs mer om Fotbollförbundet och OS-lagen.
Misstänkt domare stoppades inte
Svenska fotbollförbundet stoppade inte domaren som misstänktes för delaktighet i matchfixning i en...
Nykomling får plandispens
Svenska fotbollförbundet ger den nya damallsvenska klubben Kvarnsveden dispens att spela på sin hemmaarena Ljungbergsplanen, uppger P4 Dalarna.
Läs mer om Kvarnsveden och Ljungbergsplanen.
Nykomling får plandispens
Svenska fotbollförbundet ger den nya damallsvenska klubben Kvarnsveden dispens att spela på sin...
Läs mer om Kvarnsveden.
Historiskt tv-avtal ska få Superserien att lyfta
På fredagen sparkar Superserien i amerikansk fotboll i gång. Den stora nyheten för säsongen är att en match från varje omgång direktsänds i TV4 Sport. –Helt fantastiskt, det är en viktig del av byggandet av sporten i Sverige, säger Martin Söderberg vice ordförande i Svenska amerikanska fotbollförbundet.
Damlandslaget blev försenat till Slovakien
Klockan 11 i dag skulle damlandslaget ha rest till Slovakien för morgondagens EM-kvalmatch. Men planet lyfte inte som planerat eftersom en person ombord blev sjuk, uppger Svenska fotbollförbundet på Twitter.
Överraskad om de diskuterat med Zlatan
Sveriges nästa förbundskapten blir IFK Norrköpings mästartränare Janne Andersson, enligt Fotbollskanalen avslöjande under onsdagen. Senare bekräftade Svenska Fotbollförbundet uppgifterna - och nu kommenterar SportExpressens EM-expert, Johan Mjällby, uppgifterna. – Han har inte figurerat som ett av namnen - men spännande och intressant. Janne Andersson har gjort ett fantastiskt arbete med IFK Norrköping, säger Johan Mjällby till SportExpressen.
Janne Andersson ny förbundskapten
IFK Norrköpings guldtränare Janne Andersson blir ny förbundskapten efter Erik Hamrn. Det var Fotbollskanalen som först gick ut med uppgiften. Svenska Fotbollförbundet bekräftade senare för TT.
Bekräftat: Janne Andersson förbundskapten
Svenska fotbollförbundet bekräftar att Janne Andersson blir förbundskapten för herrlandslaget efter sommarens EM-slutspel.
Läs mer om EM-slutspel och Janne Andersson.
Kan bli tredje sämsta publiksiffran någonsin
Sverige-Tjeckien lockar ingen storpublik i kväll. Bara omkring 16 000 biljetter är sålda till den sista träningslandskampen innan EM-truppen tas ut. Siffran ser ut att bli den tredje sämsta någonsin på Friends. - Det är ganska normalt. Träningsmatcher i mars brukar vara lite sämre, säger Lena Danielsson, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet.
Landslaget till Turkiet – trots terrorhoten
Terrorattackerna i Turkiet har väckt frågetecken för Sveriges landskamp i Antalya på torsdag. Svenska fotbollförbundet följer utvecklingen, men är inte oroligt för säkerheten. – Vår resa till Turkiet kommer att genomföras som planerat, säger Niklas Bodell, kommunikationsansvarig på förbundet.
Läs mer om Antalya och Turkiet.
Svenska landslaget till Turkiet som planerat
Terrorattackerna i Turkiet har väckt frågetecken för Sveriges landskamp i Antalya på torsdag. Svenska fotbollförbundet följer utvecklingen, men är inte oroligt för säkerheten. –Vår resa till Turkiet kommer att genomföras som planerat, säger Niklas Bodell, kommunikationsansvarig på förbundet.
Läs mer om Antalya och Turkiet.
Svensk fotboll kan införa kvotering
Svensk fotboll kan bli mer jämställd med hjälp av kvotering. Inför årsmötet på lördag föreslår styrelsen i Svenska fotbollförbundet stadgeändringar som innebär att minst en tredjedel av de valda personerna i de styrande organen ska vara kvinnor.
Läs mer om Svenska.
Svaret – efter ilskan: Det är löjeväckande
GÖTEBORG. Häcken är klara för semifinal i Svenska cupen – men vet inte när eller mot vilka de ska spela. Det har fått tränaren Peter Gerhardsson att se rött. Men nu ger Svenska fotbollförbundet svar på tal. – Kritiken är okunnig och inskränkt. Jag blir illa berörd av att folk inte fattar detta. Det är löjeväckande, dundrar Gerhard Sager, ordförande i tävlingskommittn, till Sydsvenskan.
Fotbollen kan införa kvotering
Svensk fotboll kan bli mer jämställd med hjälp av kvotering. Inför årsmötet på lördag föreslår styrelsen i Svenska fotbollförbundet stadgeändringar som innebär att minst en tredjedel av de valda personerna i de styrande organen ska vara kvinnor.
Läs mer om Svenska.
Turkisk oro påverkar inte landskamp
Svenska fotbollförbundet har koll på säkerhetsläget i Turkiet. Och i dagsläget ska oroligheterna...
Läs mer om Turkiet.