Svenska fotbollförbundet

Förr eller senare tror jag att vi blir överens

GÖTEBORG. Pia Sundhage är den enda kandidaten Svenska fotbollförbundet pratar med om en fortsättning som förbundskapten. Det kunde SportExpressen berätta i går efter samtal med generalsekreteraren Håkan Sjöstrand. I dag svarar Sundhage: – Förr eller senare tror jag att vi blir överens.

Sundhage vill stanna – men bara ett år till

Göteborg. Pia Sundhage vill fortsätta i landslaget, men bara över EM-slutspelet nästa sommar. Frågan är om Svenska fotbollförbundet nappar på förslaget om ett korttidskontrakt.
Läs mer om EM-slutspelet och Svenska.
Tio års avstängning för matchfixning
GÖTEBORG. Alla de sex personer som fälldes i samband med matchfixningsrättegången kring Kristianstads FF stängs av även av Svenska fotbollförbundet. De två huvudmännen blir avstängda i tio år medan en 26-årig mellanhand inte får någon påbackning på sitt tidigare straff.
Läs mer om Svenska.
Herregud – oerhört sömnig stämning...
Svenska fotbollförbundet hade en trög uppladdning inför mötet mellan Sverige och Holland med trög biljettförsäljning. Och lagom till matchstart kom nästa känga. Kritik riktades mot stämningen på Friends arena. Herregud, vilken oerhört sömnig stämning på Friends inför Sverige-Holland, skriver Patrick Ekwall på Twitter.

Hoppas på 35 000 åskådare på Friends

Svenska fotbollförbundet sänkte i fredags biljettpriserna inför VM-kvalet mot...
Läs mer om VM-kvalet.
Berg har blivit pappa – spelklar till kvalet
Det har funnits en osäkerhet kring anfallaren Marcus Bergs medverkan mot Nederländerna eftersom han och hustrun väntar barn. I natt kom tillökningen – vilket betyder att Berg kan spela i VM–kvalet på tisdag. – Marcus Berg blev pappa till en liten grabb klockan 00.10 i natt. Allt gick bra och Berg är tillbaka i eftermiddag, meddelar svenska fotbollförbundet.
Läs mer om Berg, Nederländerna och VMkvalet.
Berg har blivit pappa – spelklar till kvalet
Fotboll. Det har funnits en osäkerhet kring anfallaren Marcus Bergs medverkan mot Nederländerna eftersom han och hustrun väntar barn. I natt kom tillökningen – vilket betyder att Berg kan spela i VM–kvalet på tisdag.– Marcus Berg blev pappa till en liten grabb klockan 00.10 i natt. Allt gick bra och Berg är tillbaka i eftermiddag, meddelar svenska fotbollförbundet.
Läs mer om Berg, Nederländerna och VMkvalet.
Comebacken hotad – Öis får inte dispens
GÖTEBORG. Öis får inte dispens för Johan Elmander, 35. Det beslutet fattade Svenska fotbollförbundet i dag, enligt GP.
Läs mer om Johan Elmander och Svenska.
Elmander nekas dispens – Öis hotat
GÖTEBORG. Öis får inte dispens för Johan Elmander, 35. Det beslutet fattade Svenska fotbollförbundet i dag, enligt GP.
Läs mer om Johan Elmander och Svenska.
Svensk fotboll söker ungdoms-EM
Småland och Halland kan få arrangera EM-slutspel i fotboll för ungdomslandslag. Svenska fotbollförbundet har beslutat att distrikten ska bli värdar för U19 pojkar respektive U17 flickor om Sverige tilldelas mästerskapen.
Läs mer om EM-slutspel, Halland, Sverige, U17 och U19.
Lühr: Biljettpriset är ett galet misstag
Det nya landslaget börjar vänja sig vid ett liv utan Zlatan Ibrahimovic. Värre är det med Svenska Fotbollförbundet. VM-kvalet mot Holland borde ju vara en fest, ett fullsatt Friends arena till varje pris för att med auktoritet sparka i gång Janne Anderssons nystart och livet utan den Störste. Istället väljer förbundet en annan väg, den med svindyra biljetter och en halvtom nationalarena. Galet!
Pia ska förhandla om att stanna: Är sugen
Pia Sundhage kommer allt närmare en förlängning som förbundskapten. Om två veckor sätter hon sig ner för att förhandla med Svenska fotbollförbundet. – Jag är sugen, säger Sundhage.
Läs mer om Sundhage och Svenska.
Överklagar domen - resultatet kan ändras
Matchresultatet i den avbrutna matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund kan bli ändrat. Svenska fotbollförbundet Artur Ogelid har överklagat Disciplinnämndens beslut att ge ÖFK en 3-0-seger. – Enligt min uppfattning är det viktigt att Besvärsnämnden får pröva detta principiella ärende och att vi får ett prejudikat, säger Ogelid till Fotbollförbundets hemsida.
Ekdal missar VM-kvalmatchen
Albin Ekdal missar VM-kvalmatchen mot Nederländerna nästa tisdag. Fotskadan kommer inte att hinna läka till dess. Det bekräftar Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.
Fotbollsförbundet vill driva spel
Svenska fotbollförbundet vill ge sig in på den svenska spelmarknaden och har anmält sitt intresse att ta över spelklassikern stryktipset från statliga Svenska Spel, skriver Dagens Industri.
Läs mer om Svenska Spel.
Fotbollförbundet vill driva spel
Svenska fotbollförbundet vill ge sig in på den svenska spelmarknaden och har anmält sitt intresse...
Fotbollsförbundet vill driva spel
Svenska fotbollförbundet vill ge sig in på den svenska spelmarknaden och har anmält sitt intresse...
Bomben: Förbundet kan ta över Stryktipset
Spelkartan i Sverige kan ritas om. När spelutredningen står klar nästa vår kan Svenska fotbollförbundet ta över Stryktipset, Måltipset, Topptipset och Europatipset från Svenska Spel – Om det uppstår en situation framöver vill vi säkerställa att vi kan äga en spelverksamhet, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Dagens Industri.
Disciplinnämndens dom efter skandalen
I dag föll Disciplinnämndens dom i fallet då en 17-årig ungdom sprang in på plan och attackerade Östersunds målvakt Aly Keita. Nämnden beslutade sig för att 1-1 ska gälla som matchresultat. Disciplinnämnden beslutar att Östersund tilldöms segern med 3-0, meddelar Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.
Läs mer om Aly Keita, Svenska och Östersund.
En av de största finalerna genom tiderna
Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet, är på Maracana och ser fram mot OS-finalen. – Det här är en av de största finalerna svensk fotboll varit i genom tiderna, säger Sjöstrand.
Landslaget hyllas – i Kungsträdgården
Sverige ställs mot Tyskland i en stekhet OS-final på fredagen. Men oavsett utgång så kommer alla hjältar att firas stort på hemmaplan. För SportExpressen berättar Niklas Bodell om planeringen kring det stora firandet. – Tillsammans med SOK planerar vi att fira landslaget och övriga OS-medaljörer i Kungsträdgården på söndag eftermiddag, säger Niklas Bodell kommunikationschef på Svenska fotbollförbundet.
Kravet på Sundhage: Vinna eller försvinna
BRASILIA. Vinna - eller möjligtvis försvinna från positionen som en av världens toppnationer. Pressen är blytung på landslaget inför nattens ödesmatch mot Kina. – Det är otroligt viktigt att vi tar oss vidare. Förbundets mål är ju att Sverige ska slåss om medaljerna här, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet.
Sveriges OS-trupp i fotboll kan ha läckt
I morgon fredag släpper Håkan Ericson den slutgiltiga truppen till OS i Rio. Men redan under torsdagseftermiddagen lade Svenska fotbollförbundet upp en trupp på sin hemsida – för att en stund senare ta bort den.
Läs mer om Håkan Ericson, Rio och Svenska.
Jonas Thern nära roll i Anderssons landslag
Jonas Thern är nära att bli en del av Janne Anderssons ledarstab i landslaget. Enligt uppgifter till SportExpressen för svenska fotbollförbundet och VM-hjälten från 1994 långt gångna samtal där Thern skulle få en roll som scout och ledare i Blågult. - Jag jobbar med att sätta staben men kommenterar inga namn, säger Janne Andersson.
Rinne stoppas från OS
36 klubbar hade tackat nej till att släppa svenska spelare till OS-turneringen i fotboll på herrsidan. Nu är det 37. Efter att även målvakten Jacob Rinne stoppats undersöker Svenska fotbollförbundet möjligheten att få göra undantag från bruttotruppen.