Svenska fotbollförbundet

Turbulent kring J-Södras ledning

Tidigare ordföranden i Svenska Fotbollförbundet, Lars-Åke Lagrell, lämnar sin styrelseplats i Jönköping Södra, uppger Jönköpings-Posten.

Turbulent kring J-Södras ledning

Tidigare ordföranden i Svenska Fotbollförbundet, Lars-Åke Lagrell, lämnar sin styrelseplats i...
Prespa: Vi har inget att dölja
Granska oss gärna. Det är Prespa Birlisk uppmaning till Svenska fotbollförbundet efter helgens avslöjanden i Sydsvenskan om klubbens dolda kontrakt.
Inget allsvenskt OS-uppehåll
Både EM och OS blir åtminstone ett mästerskap för mycket nästa år.Åtminstone för fotbollsallsvenskan, som inte tar uppehåll för OS i Rio de Janeiro.— Det är bestämt. Vi har inte årstider för att stå stilla under båda mästerskapen, säger Björn Eriksson, tävlingskonsulent på Svenska fotbollförbundet, till Aftonbladet.

Inget allsvenskt OS-uppehåll

Både EM och OS blir åtminstone ett mästerskap för mycket nästa år.Åtminstone för fotbollsallsvenskan, som inte tar uppehåll för OS i Rio de Janeiro.— Det är bestämt. Vi har inte årstider för att stå stilla under båda mästerskapen, säger Björn Eriksson, tävlingskonsulent på Svenska fotbollförbundet, till Aftonbladet.
Allsvenskan gör inte uppehåll för OS
Herrarnas fotbollsallsvenska kommer att fortgå som vanligt under OS i Rio nästa år. Det har Svenska fotbollförbundet nu bestämt, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Rio och Svenska.
Hamrn slåss för jobbet och 110 miljoner
Erik Hamrn har jobbat i både med– och motgång under sina sex år som svensk förbundskapten. Tisdagskvällens möte med Danmark kan vara sista chansen för honom att behålla jobbet. Svenska fotbollförbundet har redan börjat förbereda för en ny förbundskapten.
Läs mer om Danmark.
Landslaget spelar i Paris på årsdagen av terrorattackerna
Nästa höst inleder fotbollslandslaget kvalet mot VM i Ryssland 2018 och ställs mot Frankrike, i Paris, den 13 november.Det är årsdagen av terrorattacken i fredags. Men det är inget som det svenska fotbollförbundet ägnat någon tanke åt ännu.
Läs mer om Frankrike och Ryssland.
Hamrn kallar in mittbacksduo
Sveriges förbundskapten Erik Hamrn kallar in mittbackarna Alexander Milosevic, Besiktas, och Filip Helander, Verona, i truppen inför den avgörande playoff-matchen mot Danmark på tisdag, skriver Svenska Fotbollförbundet på sin webbplats.
EM-kvalet inleds med tyst minut
Säkerheten höjs men kvällens match mellan Sverige och Danmark kommer att spelas som planerat på Friends arena. Det är beskedet från Svenska fotbollförbundet efter terroristattackerna i Paris.
Läs mer om Danmark, Svenska och Sverige.
Playoff-matchen spelas i sorgband
Landslagsstjärnorna kommer att bära sorgband under EM-playoffet mot Danmark på lördagskvällen. Det meddelar Svenska fotbollförbundet på sin hemsida. Med anledning av händelserna i Paris kommer mötet på Friends arena även att inledas med en tyst minut.
Läs mer om Danmark, EM-playoffet och Svenska.
Höjd säkerhet vid playoff-matchen efter terrordåden
Det är ännu oklart vad terrorattackerna får för effekter på kvällens planerade playoff match mot Danmark. Enligt Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet, talar allt för att matchen kommer att spelas som planerat.
Läs mer om Danmark och Svenska.
Zlatans chef om ångesten: EM-miss får konsekvenser
Han lämnade Ica-Stig för att bli chef över Zlatan. På lördag har Håkan Sjöstrand varit generalsekreterare i Svenska fotbollförbundet i ett år. Han medger att han känner ångest inför dubbelmötet med Danmark.
Efter röda kortet – Rosenberg kan stängas av i Champions League
Svenska fotbollförbundet kan komma att ge Markus Rosenberg en extra lång avstängning efter lördagens röda kort. I så fall gäller avstängningen också i Champions League och Svenska cupen, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Rosenberg, Svenska och Sydsvenskan.
Nykomlingar med höga ambitioner
Det jublas i Jönköping och Östersund sedan städernas fotbollsstoltheter nått fotbollens finrum.När glädjeyran lagt sig väntar hårt arbete och planering för att vistelsen i allsvenskan inte ska bli kortvarig.— Det gäller att inte sitta med för stor kostym, säger Lars-Åke Lagrell, tidigare mångårig ordförande i Svenska fotbollförbundet och numera styrelseledamot i Jönköpings Södra.
Förbundets oro för bengalavbrotten
Samtliga matcher på allsvenskans sista dag ska starta och spelas exakt samtidigt – men bara i teorin. För med hjälp av bengaler kan supportrarna sätta systemet med de synkade matcherna ur spel, en problematik som har diskuterats inom Svenska fotbollförbundet. – Det är orimligt att man väntar in eventuella bengalutbrott. Det skulle kunna innebära att halvtidspauserna skulle kunna bli en halvtimme långa på vissa håll, säger Gerhard Sager, ordförande i tävlingskommittn.
Läs mer om Gerhard Sager och Svenska.
U21-landslaget möter Malmö FF
U21-landslaget ska möta Malmö FF i en träningsmatch i Malmö den 12 november, uppger Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.
Läs mer om Malmö, Malmö FF och Svenska.
U21-landslaget möter Malmö FF
U21-landslaget ska möta Malmö FF i en träningsmatch i Malmö den 12 november, uppger Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.
Läs mer om Malmö, Malmö FF och Svenska.
Malmö äger – kan prisas rejält på Fotbollsgalan
Skåne dominerar när svenska fotbollsspelare ska få pris.På tisdagen släppte fotbollförbundet de nominerade till utmärkelserna.
Läs mer om Fotbollsgalan.
England nobbar - men Sverige stöttar Platini
Michel Platini kandidatur för ordförandeskapet i Fifa har blivit försvagad – igen. Det engelska fotbollförbundet meddelar nu att man drar tillbaka sitt stöd för Platini efter att ha tagit del av ny information om hans korruptionsanklagelser. – Det måste vara någonting de har fått ta del av efter mötet, säger Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.
Kritik mot biljettpriser: Är synd om barnen
I kväll väntar en ödesmatch för Sverige i EM-kvalet – men Friends arena lär inte bli fullsatt. Samtidigt har en debatt kring de höga biljettpriserna blossat upp. – Det är synd om barnen som är tio, elva år och uppåt och som inte har råd att gå, säger Lena Hunt, ordförande för supporterföreningen Camp Sweden. – Jag kan förstå att man tycker att det är dyrt, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet.
Palermo: Vi har agerat enligt reglerna
Palermo vägrade släppa i väg Oscar Hiljemark och och Robin Quaison och fick skarp kritik från Svenska fotbollförbundet.På söndagen svarade den italienska klubben och hävdar att de inte brutit mot några regler.
Lagrells hårda kritik: Är fel - förstör bara
Svenska fotbollförbundet har bekräftat att man har utsett kandidater som kan ersätta Erik Hamrn. Det uppskattar inte forne förbundsbasen Lars-Åke Lagrell. – Jag anser att det är fel. All uppbackning ska ligga på Erik, säger Lagrell.
Fotbollbasen: Ganska luttrade
Svenska fotbollförbundet har haft Michel Platini som sin kandidat till ny Fifa-ordförande. Ett...
Nilsson: Vi ganska luttrade
Svenska fotbollförbundet har haft Michel Platini som sin kandidat till ny Fifa-ordförande. Ett beslut man nu måste ompröva efter att fransmannen stängts av tillsammans med Sepp Blatter.— När det gäller Fifa så är vi ganska luttrade, säger förbundsordförande Karl-Erik Nilsson.