Svenska fotbollförbundet

Isak väljs bort i landslaget: Behöver speltid

Lublin. Han var hetast av alla under hösten och vintern. Nu är Alexander Isak iskall. – Kommer han inte i gång i Dortmund kommer Svenska fotbollförbundet, oavsett vilket landslag det är, inte ha någon nytta av Isak, säger Claes Eriksson, ungdomsansvarig på förbundet.
Läs mer om Alexander Isak, Dortmund, Isak och Svenska.

Jag har skickat cv:n till lite olika hörn i världen

Håkan Ericsons tid som förbundskapten för U21-landslaget är över.Han har jobbat för svenska fotbollförbundet i över 20 år och varit förbundskapten de senaste sex åren, men i december kom beskedet att han inte får förlängt kontrakt.Nu lämnar han, och är osäker på vad framtiden har att erbjuda.– Tack livet, det har varit häftigt, säger Ericson om sin tid som förbundskapten.
Läs mer om Ericson.
Ericson har inte fått förlängt – då rasar Cibicki: Det är fel beslut
Lublin. Pawel Cibicki är mycket kritisk till att Svenska fotbollförbundet inte vill förlänga avtalet för U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson. – Otroligt tråkigt, säger Cibicki. Det är fel beslut, hans framgångar talar för sig själv. Han har haft framgångar som ingen annan.
Läs mer om Cibicki, Håkan Ericson och Svenska.
Cibicki: Jag tycker att det är fel beslut
LUBLIN. Svenska fotbollförbundet valde att inte förlänga Håkan Ericsons kontrakt.Pawel Cibicki är kritisk till beslutet.– Enligt mig är det fel beslut. Håkans resultat talar för sig själva, säger anfallaren.

Några tvingas vända hem med svansen mellan benen

Lublin. Varje år tar ett tiotal unga spelare chansen att flytta utomlands. – Det är några som tvingas vända hem med svansen mellan benen, konstaterar Claes Eriksson som är utbildningsansvarig på Svenska fotbollförbundet.
Läs mer om Svenska.
Förbundet förnekar schism med Ericson
Att Håkan Ericsons raka och rättframma sätt stoppar honom från vidare jobb inom Svenska fotbollförbundet förnekar landslagschefen Lasse Richt. – Inte alls, vi tycker att det är ganska bra att folk är raka.
Läs mer om Ericson, Lasse Richt och Svenska.
Lindelöf nobbar frågor om Manchester United
Victor Nilsson Lindelöf är klar för Manchester United.Men läkarundersökningen och den officiella presentationen dröjer. På söndagen tränade mittbacken med landslaget på Nationalarenan – och han kommer att följa med till Norge.Svenska Fotbollförbundet meddelar dessutom att Vigge avstår från att kommentera uppgifterna om klubbytet till Manchester United.– Victor vill fokusera på landslaget. Det är det vi har att hänvisa till, säger landslagets presschef Niklas Bodell.
Fotbollförbundet utreder ny stor anläggning
Ett nationellt träningscenter för svensk fotboll kan bli verklighet inom tre år. Svenska fotbollförbundet och Arlandastad Holding AB har beslutat inleda en förstudie för en anläggning i närhet till Arlanda flygplats.
Regeringens plan – för att stoppa matchfixning
Vårens allsvenska match mellan IFK Göteborg och AIK sköts upp sedan en AIK-spelare erbjudits en stor summa pengar för att underprestera i matchen.Nu tar Svenska fotbollförbundet och regeringen krafttag mot matchfixningen.– Matchfixning är ett hot mot fotbollen, säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.
Läs mer om AIK, Håkan Sjöstrand och Svenska.
Civilministern håller presskonferens om matchfixning
Den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och AIK fick ställas in på grund av matchfixningsförsök. En AIK-spelare ska ha erbjudits pengar och hotats. Nu håller Svenska fotbollförbundet och civilministern Ardalan Shekarabi presskonferens om händelsen.
Läs mer om AIK, Ardalan Shekarabi och Svenska.
Nobbar Ghana – kan välja spel för Sverige
Svenska fotbollförbundet lyckades inte få Kingsley Sarfo spelklar till U21-EM.Nu väljer Sirius-stjärnan att tacka nej till Ghanas landslag.–Han måste bestämma sig för om han vill spela för Sverige eller Ghana, säger Ghanas assisterande förbundskapten Ibrahim Bako enligt Ghana Soccernet.
Konate missar U21-EM
Pa Konate hinner inte tillbaka efter sin lårskada. Malmö FF:s vänsterback missar U21-EM i fotboll i Polen i sommar, skriver Svenska fotbollförbundet på sin webbplats.
Läs mer om Polen och Svenska.
Efter matchfixningsförsöket: IFK Göteborg–AIK spelas i augusti
Den uppskjutna allsvenska fotbollsmatchen mellan IFK Göteborg och AIK kommer att spelas den 10 augusti klockan 19.00 på Gamla Ullevi, skriver Svenska fotbollförbundet i ett pressmeddelande.
Läs mer om AIK, Gamla Ullevi och Svenska.
Stort säkerhetspådrag inför Europa League-finalen
Manchester United mot Ajax på Friends Arena blev sportsligt en av de bästa tänkbara finalerna i Europa League. Men matchen ställer också höga krav på säkerhetsarbetet. – En direkt följd av att det blev de här lagen är att vi sätter in extra biljettkontroll, säger Martin Fredman, säkerhetschef på Svenska fotbollförbundet.
Spelarnas plikt att anmäla försök till matchfixning
Spelare och ledare har en skyldighet att rapportera eventuella matchfixningsförsök. Oavsett om de är vittnen eller själva har blivit utsatta. – Straffskalan är upp till tio års avstängning från all organiserad idrott, säger Anders Hübinette, chefsjurist hos Svenska fotbollförbundet.
Läs mer om Svenska.
En historiskt usel och unik situation
För första gången flyttas en allsvensk match på grund av misstänkt matchfixning. AIK, IFK Göteborg, Svenska fotbollförbundet och polisen var enade i beslutet. – En historiskt usel och unik situation som har uppstått, säger AIK:s sportchef Björn Wesström vars lags bortamatch mot IFK Göteborg nu skjuts på framtiden.
Läs mer om Björn Wesström och Svenska.
Live: Misstänkt matchfixning stoppar match
Allsvensk match stoppas på grund av misstankar om matchfixning. Svenska Fotbollförbundet har pressträff.
IFK Göteborg–AIK ställs in på grund av matchfusk
Matchen mellan AIK och Göteborg är inställd.Detta på grund av ett matchfixningsförsök.Det här är en mycket allvarlig attack mot svensk fotboll och det kommer vi aldrig, aldrig att acceptera, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska fotbollförbundet, i ett uttalande.
Göteborg mot AIK ställs in på grund av matchfixningsförsök
Svenska fotbollförbundet meddelade under torsdagen att kvällens allsvenska match mellan IFK Göteborg och AIK ställs in på grund av ett matchfixningsförsök.
Läs mer om AIK.
SvFF hoppas Uefa betalar för Europa League-finalen
Pengarna som Svenska fotbollförbundet får av Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) för att genomföra Europa League-finalen räcker inte.
AIK har anmälts – efter Alexander Isak-affären
AIK Fotboll har anmälts till Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd. Bakgrunden: AIK har i strid mot regelverk betalat pengar till en agent i samband med Alexander Isaks rekordövergång till Borussia Dortmund. Den allsvenska klubben utreds just nu av förbundets jurister. – Det stämmer att det finns en anmälan angående brott mot förmedlarreglementet, säger Anders Hübinette, chefsjurist på Svenska fotbollförbundet.
Sverige toppseedat i VM-kvallottning
Sverige är toppseedat i kvalet till damernas fotbolls-VM 2019, skriver Svenska fotbollförbundet på sin webbplats. Kvallottningen äger rum i schweiziska Nyon på tisdag klockan 13.30.
Läs mer om Nyon, Svenska och VM-kvallottning.
Sirius får flytta till Gävle
Den allsvenska nykomlingen Sirius hemmaplan är för dålig. Efter en inspektion meddelar Svenska Fotbollförbundet att lagets nästa hemmamatch, mot Kalmar på måndag, flyttas till Gavlevallen i Gävle sedan Studenternas IP i Uppsala inte anses hålla tillräcklig kvalitet.
Uppdrag: Mångfald och inkludering
Tusentals nyanlända och ensamkommande barn och ungdomar vill spela fotboll – men långt ifrån alla lyckas hitta en klubb. Därför har Svenska fotbollförbundet inlett ett projekt som ska göra det enklare för föreningarna att ta emot fler. – Det här något helt unikt, säger integrationssamordnaren Sevana Bergström.
Läs mer om Sevana Bergström och Svenska.
Kommer ta beslut så tätt inpå som det går
Victor Nilsson Lindelöf var tvungen att stå över VM-kvalmatchen mot Vitryssland. Mittbackens medverkan mot Portugal på tisdag är fortfarande osäker. – Vi kommer ta ett beslut så tätt inpå match det går, säger Niklas Bodell, kommunikationsansvarig hos Svenska fotbollförbundet.