Svenska fotbollförbundet

Förbundet vill skärpa 18-årings avstängning för matchfixning

Den 18-årige fotbollsspelaren dömdes till nio månaders avstängning för att ha spelat på egen match, men Svenska fotbollförbundet vill förlänga straffet och överklagar domen från sin egen disciplinnämnd till Riksidrottsnämnden (RIN).
Läs mer om Riksidrottsnämnden och Svenska.

SvFF kräver ersättning för inställd match

Sveriges VM-kvalmöte med Danmark ställdes in. Nu vill Svenska fotbollförbundet (SvFF) få en kompensation på ungefär två miljoner kronor. – Vi anser att vi inte ska bli drabbade ekonomiskt av något sådant här, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Expressen.
Spelet bakom – efter utpekandet
I början av oktober kliver Gunilla Axn, före detta utvecklingschef på Svenska fotbollförbundet, fram med en historia om sexuella trakasserier i hjärtat av svensk fotboll.Minst en före detta landslagsspelare pekas ut. Under hela hösten arbetas det med en utredning.I bakgrunden utspelar sig ilskna telefonsamtal, krismöten och känsliga förhör.
Läs mer om Gunilla Axn och Svenska.
Rakip ut – Karlström in inför januariturnn
Malmö FF-mittfältaren Erdal Rakip har lämnat återbud till kommande januariturn i Abu Dhabi med det svenska fotbollslandslaget. Det skriver Svenska fotbollförbundet på sin webbplats. Anledningen enligt SvFF är att Rakip inom kort kommer att byta klubbadress.
Läs mer om Abu Dhabi, Karlström, Rakip, SvFF och Svenska.

Förbundet bekräftar: Rakip lämnar MFF

Erdal Rakip uppges vara på väg till portugisiska Benfica.Övergången är inte officiell men nu bekräftar Svenska fotbollförbundet att mittfältaren lämnar Malmö FF.Mittfältaren Erdal Rakip lämnar återbud till Vinterturnn. Anledningen är att han inom kort kommer att byta klubbadress, skriver förbundet i ett pressmeddelande.
Spelade på egen match – stängs av i nio månader
Svenska fotbollförbundet stänger av en fotbollsspelare i nio månader efter ett beslut från disciplinnämnden. Orsaken är vadhållning på en match som spelaren själv deltog i.
Förbundet stänger av spelare i nio månader
En spelare stängs av i nio månader av Svenska fotbollförbundet - efter att ha spelat på en match som han själv deltog i. Spelaren gör sig skyldig till brott mot antimatchfixing-reglementet. Det skriver Fotbollskanalen.– Det här är ett prejudicerande fall, eftersom det är första gången det händer överhuvudtaget, säger Disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson till Fotbollskanalen.
Asllani: Damfotbollen hånas om och om igen
Svenska landslagsspelaren och årets diamantbollvinnare Kosovare Asllani riktar skarp kritik mot internationella fotbollförbundet (Fifa) i en längre intervju med Expressen.
Läs mer om Expressen och Kosovare Asllani.
Fotbollen vill ha hjälp i kampen mot matchfixning
Spelbolagen borde i högre grad bekosta kampen mot matchfixning. Det anser Svenska fotbollförbundet. – Pengar och personella resurser som vi vill lägga på vår idrottsliga verksamhet går i stället till att försöka bekämpa problemet med uppgjorda matcher, säger Håkan Sjöstrand, förbundets generalsekreterare.
Läs mer om Håkan Sjöstrand och Svenska.
SvFF: Vi har brustit i sättet att agera
Svenska fotbollförbundet (SvFF) brast i sitt agerande som arbetsgivare när Gunilla Axn utsattes för sexuella trakasserier. Det framgår av den internutredning som SvFF tillsatte efter Axns vittnesmål i höstas.
Läs mer om Gunilla Axn och SvFF.
Kritiserat SvFF-beslut om fria byten kan rivas upp
Protesterna mot fria byten i herrarnas division 2 och 3 samt damernas division 1 blev för starka. Svenska fotbollförbundet har därför beslutat att ha ett nytt representantskapsmöte den 9 januari då man lägger fram ett nytt förslag.
Sverige vill ha en lättare väg
Svenska fotbollförbundet tycker att Danmark borde dömas hårdare för walk-overn i VM-kvalet i oktober.Det stod klart på tisdagen då förbundet meddelade att man överklagar domen.Nu slår danska fotbollsförbundet tillbaka mot kritiken.– Sverige vill ha en lättare väg till VM, säger förbundets presschef till Ekstrabladet.
Läs mer om Danmark, Ekstrabladet och VM-kvalet.
Överklagar domen mot danska strejken
Danmark hoppade av den planerade VM-kvalmatchen med Sverige.Nu vill Svenska fotbollförbundet se att grannlandet får ett hårdare straff.– Vi menar att de utdömda sanktionerna inte står i proportion till brottet mot regelverket, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand i ett pressmeddelande.
Dalkurd mot AIK i allsvenska premiären
Dalkurd får möta AIK på Friends arena i klubbens första match någonsin i allsvenskan. Det står klart efter att Svenska fotbollförbundet släppt spelprogrammet inför nästa säsong.
Läs mer om AIK och Svenska.
Inga EM-matcher i Sverige 2020
Svenska fotbollförbundet får inte ta över de fyra matcher i EM-slutspelet 2020 som ursprungligen skulle ha spelats i Bryssel, uppger Reuters. Matcherna spelas i stället på Wembley i London. Det rör sig om tre gruppspelsmatcher och en åttondelsfinalmatch. Beskedet togs av Uefa, det europeiska fotbollsförbundet, vid ett sammanträde i Nyon.
Domarbas avgår efter metoo-anklagelse
Domarbasen Bo Karlsson avgår och lämnar posten som ordförande för domarkommittn i Svenska fotbollförbundet – efter #metoo-anklagelse, enligt Aftonbladet. – De uppgifter som framkommit gör det omöjligt för mig att fortsätta mitt uppdrag, säger han till Fotbollskanalen.
Utpekade spelaren: Behöver inte ringa
Bragd i Milano, konflikt om landslagens ersättning och Fotbollsgalan.Efter att ha ruskat om svensk fotbolls fundament hamnade Gunilla Axns vittnesmål i skymundan. En månad efter att hon berättade om sexuella trakasserier inom Svenska fotbollförbundet har ingen bett om ursäkt, och utredningen drar ut på tiden.– Det har varit lite tyst, säger hon.Samtidigt säger den utpekade landslagsspelaren att han inte behöver ringa Axn.
Hård konkurrens om VM-biljetter
5 december öppnar Svenska Fotbollförbundet för ansökningar om biljetter till Sveriges matcher i VM i Ryssland. Intresset är stort, men långt ifrån alla kommer att få möjlighet att köpa.
SvFF godtar förslag mot klubbflytt
Svenska fotbollförbundet har klubbat igenom ett förslag att försvåra för fotbollsklubbar som vill byta ort.
Emil Forsberg är riktigt förbannad
Emil Forsberg snuvades på sitt livs chans att vinna Guldbollen.Nu påstår tyska Bild att Leipzig-stjärnan är arg på Svenska fotbollförbundet.
Evelyn Schreiber: Välkommen in i matchen, Svenska fotbollförbundet
Penisbilder, trakasserier och könsord i direktsändning. Förhandlingarna med damlandslaget är äntligen avslutade, men för Svenska fotbollförbundet har arbetet bara börjat.
Läs mer om Svenska.
Damlandslaget och Fotbollförbundet överens om nytt avtal
Svenska fotbollförbundet och damlandslaget är överens om ett nytt fyraårsavtal. Det skriver förbundet på sin hemsida. Överenskommelsen gör att stjärnorna kommer till Fotbollsgalan. – Nu när avtalet är påskrivet och klart firar vi gärna tillsammans med övriga fotbolls-Sverige på galan på måndag, säger målvaktsstjärnan Hedvig Lindahl.
Just nu: Förbundet överens med damlandslaget
Svenska fotbollförbundet och damlandslaget är överens om ett nytt fyraårsavtal.
Eniga – nu kommer damerna till galan
Den stora konflikten mellan damlandslaget och Svenska fotbollförbundet är över.Parterna är överens om ett nytt avtal – och landslaget kommer till Fotbollsgalan.
Läs mer om Fotbollsgalan och Svenska.
Här är summorna bakom bojkotten
De kvinnliga landslagsspelarna i fotboll hotar att bojkotta fotbollsgalan på måndag om inte ett nytt landslagsavtal blir klart.Enligt Aftonbladet får de i dag bara 230 kronor om dagen av Svenska fotbollförbundet.
Läs mer om Svenska.