Svenska fotbollförbundet

Landslaget åker till Abu Dhabi – trots nya kraven

Trots nya krav från Svenska Spel fortsätter Svenska fotbollförbundet att låta herrlandslaget åka på januariläger till Abu Dhabi i Förenade arabemiraten. –Vi ska fråga vad de har att säga om sitt beslut att åka dit igen, Andreas Jerat är presschef på Svenska Spel.

Irans landslag snart i Sverige

Det har varit många om och men och kanske – men nu vågar Svenska fotbollförbundet slå fast:Det blir...
Läs mer om Svenska och Sverige.
Malin Jonson: Hela soppan är ett haveri
Match eller inte match. Juniorer eller seniorer? Torsdag eller fredag? Med ett intensivt arbete har Svenska fotbollförbundet försökt rädda ansiktet genom att se till att träningslandskampen mot Iran blir av. Det senaste beskedet är att matchen flyttas fram ett dygn och spelas på fredag, men innan lagen står på planen vet ingen om den faktiskt kommer att bli av. Svaret på den frågan är hela skillnaden för kvinnors fotboll i Iran. För kvinnors fotboll i Sverige finns en viktigare fråga att ställa: Vad är det SVFF egentligen försöker rädda? För Pia Sundhages landslag är hela Iran-soppan
Läs mer om Iran, Iran-soppan, Iran, Svenska och Sverige.
Förbundet bekräftar: Iran-matchen flyttas
Landskampen mellan Sverige och Iran är flyttad – till fredag. Men iranskorna är fortfarande kvar i Teheran och Svenska fotbollförbundet letar just nu flygbiljetter. – Vi jobbar på att lösa biljettfrågan, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Uppgifter: Irans damer stoppas

Den 20 oktober har det svenska damlandslaget i fotboll en träningsmatch mot Iran inplanerad. Men nu rapporterar flera persiska sajter, däribland YJC och Kayhan, att matchen är inställd. – Regimen har inte råd att ta risken att det protesteras mot att de inte respekterar mänskliga rättigheter, säger Mojtaba Ghotbi, talesperson för intresseorganisationen FFFI (Förenade föreningar för ett fritt Iran). – Vi har ingen annan information från Iran än att de kommer till matchen, säger Karl-Erik Nilsson, ordförande i svenska fotbollförbundet. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Kvinnlig ordförande hoppade av sitt uppdrag
Fyra idrottsförbund saknar helt kvinnor i sina förbundsstyrelser – vilket är långt ifrån Riksidrottsförbundets (RF:s) mål om minst 40 procent senast 2017. – Det är inte bra, säger Mikael Gustafson, ordförande i Svenska amerikansk fotbollförbundet.
Läs mer om Mikael Gustafson och Svenska.
Bangers på arenan – då avbryts matchen
Två allsvenska matcher har avbrutits i år och avgjorts vid skrivbordet. Svensk Elitfotboll, Sef, och svenska fotbollförbundet vill ändra tävlingsbestämmelserna, så att alla matcher spelas klart. Om säkerhetsläget gör att en match bryts, är förslaget att matchen ska återupptas och spelas klart inom 24 timmar – även om det blir inför tomma läktare. – Är det så att det krävs kommer vi till slut kunna gå hela vägen att utrymma arenan om så krävs, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Sef.
Läs mer om Sef.
Fotbollen ska vara inkluderande
När herrlandslaget mötte Iran ifrågasattes Svenska fotbollförbundet.Nu ställs Sveriges damer mot...
Läs mer om Iran och Svenska.
Tvisten om pengarna efter Zlatan går vidare
Zlatan Ibrahimovics gamla barndomsklubb BK Flagg vill få in 450 000 kronor från Paris Saint-Germain i utbildningsbidrag. Svenska fotbollförbundet hävdar att man har gjort allt man kan för att hjälpa föreningen. – Vi har suttit en hel dag med det här utan att lyckas, säger förbundsjuristen Anders Hübinette.
Läs mer om Zlatan.
Kräver en halv miljon efter Zlatan-övergång
Zlatan Ibrahimovic har gjort Malmö FF till Sveriges rikaste klubb. Men BK Flagg, klubben han representerade i fem matcher som tolvåring, har gått helt lottlös när svensken gått mellan Europas storlag, skriver Fotbollskanalen. Nu kräver klubben närmare en halv miljon kronor av PSG. – Det är en jävla cirkus, svenska fotbollförbundet har fuckat upp allt, säger BK Flaggs vice ordförande Anders Henriksson till SportExpressen.
Fotbollen bör få tjäna pengar på spelande
Idrottens organisationer bör kunna ta del av vinsterna på spelmarknaden genom ett direkt ägande. När reglerna nu ses över kan beslutsfattarna ge fotbollen en chans att ta del av de ekonomiska värden den så starkt bidrar till att skapa, skriver Karl-Erik Nilsson och Håkan Sjöstrand, Svenska Fotbollförbundet.
Klubbarna ville stoppa Pias kontrakt
Svenska fotbollförbundet väljer att förlänga Pia Sundhages kontrakt som förbundskapten. Men det är ett kontroversiellt beslut. Samtliga tolv klubbar i damallsvenskan röstade förra veckan emot att Sundhage skulle få fortsatt förtroende. – Ja, det stämmer. Vi anser att det var läge att byta förbundskapten, säger Annika Grälls, som är Elitfotboll Dams representant i förbundsstyrelsen.
Läs mer om Sundhage.
Bekräftat: Sundhages avtal över EM klart
Pia Sundhage, förbundskapten för damlandslaget i fotboll, har förhandlat med Svenska fotbollförbundet om en förlängning av sitt avtal, över EM nästa sommar. Nu är förhandlingarna i hamn, bekräftar generalsekretare Håkan Sjöstrand.
Läs mer om Håkan Sjöstrand och Svenska.
Uppgifter: Sundhages avtal över EM klart
Pia Sundhage, förbundskapten för damlandslaget i fotboll, har förhandlat med Svenska fotbollförbundet om en förlängning av sitt avtal, över EM nästa sommar. Enligt SVT Sport är nu förhandlingarna i hamn.
Läs mer om Svenska.
Förr eller senare tror jag att vi blir överens
GÖTEBORG. Pia Sundhage är den enda kandidaten Svenska fotbollförbundet pratar med om en fortsättning som förbundskapten. Det kunde SportExpressen berätta i går efter samtal med generalsekreteraren Håkan Sjöstrand. I dag svarar Sundhage: – Förr eller senare tror jag att vi blir överens.
Sundhage vill stanna – men bara ett år till
Göteborg. Pia Sundhage vill fortsätta i landslaget, men bara över EM-slutspelet nästa sommar. Frågan är om Svenska fotbollförbundet nappar på förslaget om ett korttidskontrakt.
Läs mer om EM-slutspelet och Svenska.
Tio års avstängning för matchfixning
GÖTEBORG. Alla de sex personer som fälldes i samband med matchfixningsrättegången kring Kristianstads FF stängs av även av Svenska fotbollförbundet. De två huvudmännen blir avstängda i tio år medan en 26-årig mellanhand inte får någon påbackning på sitt tidigare straff.
Läs mer om Svenska.
Herregud – oerhört sömnig stämning...
Svenska fotbollförbundet hade en trög uppladdning inför mötet mellan Sverige och Holland med trög biljettförsäljning. Och lagom till matchstart kom nästa känga. Kritik riktades mot stämningen på Friends arena. Herregud, vilken oerhört sömnig stämning på Friends inför Sverige-Holland, skriver Patrick Ekwall på Twitter.
Hoppas på 35 000 åskådare på Friends
Svenska fotbollförbundet sänkte i fredags biljettpriserna inför VM-kvalet mot...
Läs mer om VM-kvalet.
Berg har blivit pappa – spelklar till kvalet
Det har funnits en osäkerhet kring anfallaren Marcus Bergs medverkan mot Nederländerna eftersom han och hustrun väntar barn. I natt kom tillökningen – vilket betyder att Berg kan spela i VM–kvalet på tisdag. – Marcus Berg blev pappa till en liten grabb klockan 00.10 i natt. Allt gick bra och Berg är tillbaka i eftermiddag, meddelar svenska fotbollförbundet.
Läs mer om Berg, Nederländerna och VMkvalet.
Berg har blivit pappa – spelklar till kvalet
Fotboll. Det har funnits en osäkerhet kring anfallaren Marcus Bergs medverkan mot Nederländerna eftersom han och hustrun väntar barn. I natt kom tillökningen – vilket betyder att Berg kan spela i VM–kvalet på tisdag.– Marcus Berg blev pappa till en liten grabb klockan 00.10 i natt. Allt gick bra och Berg är tillbaka i eftermiddag, meddelar svenska fotbollförbundet.
Läs mer om Berg, Nederländerna och VMkvalet.
Comebacken hotad – Öis får inte dispens
GÖTEBORG. Öis får inte dispens för Johan Elmander, 35. Det beslutet fattade Svenska fotbollförbundet i dag, enligt GP.
Läs mer om Johan Elmander och Svenska.
Elmander nekas dispens – Öis hotat
GÖTEBORG. Öis får inte dispens för Johan Elmander, 35. Det beslutet fattade Svenska fotbollförbundet i dag, enligt GP.
Läs mer om Johan Elmander och Svenska.
Svensk fotboll söker ungdoms-EM
Småland och Halland kan få arrangera EM-slutspel i fotboll för ungdomslandslag. Svenska fotbollförbundet har beslutat att distrikten ska bli värdar för U19 pojkar respektive U17 flickor om Sverige tilldelas mästerskapen.
Läs mer om EM-slutspel, Halland, Sverige, U17 och U19.
Lühr: Biljettpriset är ett galet misstag
Det nya landslaget börjar vänja sig vid ett liv utan Zlatan Ibrahimovic. Värre är det med Svenska Fotbollförbundet. VM-kvalet mot Holland borde ju vara en fest, ett fullsatt Friends arena till varje pris för att med auktoritet sparka i gång Janne Anderssons nystart och livet utan den Störste. Istället väljer förbundet en annan väg, den med svindyra biljetter och en halvtom nationalarena. Galet!