Svenska fotbollförbundet


Åtvidaberg vill ersättas för uteblivet MFF-guldjubel

Åtvidabergs FF anser att Malmö FF:s guldfirande i samband med sista hemmamatchen kostar dem pengar. Därför kräver de 300 000 kronor i ersättning av Svenska Fotbollförbundet.

MFF får guldet hemma – då rasar Åtvidaberg

Inget SM-guld på Kopparvallen. Då kräver Åtvidabergs FF ersättning av Svenska fotbollförbundet. – Vi är självklart negativt överraskade över beslutet och att man bryter traditionen. Man gör det legitimt att fira guldet redan i nästsista omgången, säger ÅFF:s tf ordförande Tom Skarin till Corren.

Svaret: Då får vi inte hem herrlandslaget

Lotta Schelin är kritisk till hur det svenska fotbollförbundet har planerat fotbollsgalan. Men enligt Camilla Hagman, kommunikationschef på förbundet, så finns det inget de kan göra. – Vi kan flytta, men får inte hem herrlandslaget då, säger hon till SportExpressen.se.

Bara 18 spelare har rätt till medalj

Svenska fotbollförbundet delar bara ut 18 SM-medaljer. Men FC Rosengård tänker belöna fler i laget genom att beställa extra medaljer.

Läs mer om SM-medaljer.

Patrik Andersson: De får dubbla budskap...

Fredrik Ljungberg riktar kritik mot Svenska fotbollförbundet som inte bereder plats åt gamla storspelare som Patrik Andersson, Jonas Thern och Henrik Larsson. Patrik Andersson delar Ljungbergs syn och ser sig själv i en roll inom svensk fotboll. – Det är väldigt viktigt att identifiera var vi befinner oss i dag och därefter bestämma oss för var vi vill befinna oss inom fem, tio eller tjugo år. Då gäller det att identifiera de personer som kan vara med och lyfta oss dit, säger Bjärred.

Ljungberg får stöd av Andersson och Pires

MARGAO/MALMÖ. Fredrik Ljungberg riktar kritik mot Svenska fotbollförbundet för att de inte tar tillräcklig hjälp av gamla storspelare som Patrik Andersson, Jonas Thern och Henrik Larsson. Nu får han stöd av Andersson och Robert Pires.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Europa League-finalen kan spelas på Friends

Friends arena nobbades som värd för EM 2020. Men nu ansöker Svenska fotbollförbundet att få arrangera Europa Leaguefinalen 2017 på nationalarenan. – Friends arena har gott rykte ute i Europa, säger Göran Havik, projektledare för internationella evenemang i ett pressmeddelande.

Oddevold anmäler rasistiska glåpord

I förra veckan anklagade Oddevold-spelaren Pablo Andersson Halmias Sonny Karlsson för att ha skrikit rasistiska tillmälen till honom under division 1-mötet i fotboll. Nu har Oddevold anmält händelsen till Svenska fotbollförbundet, skriver Bohusläningen. Enligt Andersson kallade Karlsson honom jävla neger. Karlsson förnekar att han uttryckt sig rasistiskt.

Zlatan Ibrahimovic äger halva dokumentären om sig själv

Det är Zlatan Ibrahimovic och Svenska Fotbollförbundet som tillsammans äger den hyllade Kanal 5-dokumentären Rosengårds stolthet: Zlatan - och hans pappa, rapporterar Fotbollskanalen.se.

Vi överväger att titta närmare på detta...

En ny Syrianska-match misstänks vara riggad. Nu signalerar Svenska fotbollförbundet att ännu en utredning kan vara aktuell med anledning av gårdagens match mot Gif Sundsvall. – Vi överväger att titta närmare på detta med hjälp av våra kanaler, säger förbundets chefjurist Anders Hübinette till SportExpressen.se.

Kravet: Tuffare straff mot illegala spelandet

Svenska fotbollförbundet och Svensk elitfotboll vill se kraftfulla åtgärder för att stoppa det misstänkta spelfusket. Nästa år kommer de att rösta för tuffare straff för de spelare som fixar uppgjorda matcher. Samtidigt vill de stoppa allt spel på icke matchavgörande moment såsom hörnor och varningar. - Sådant är farligt och måste noggrant tänkas igenom vad man har för spel, säger Mats Enquist, generalsekreterare för Svensk Elitfotboll, SEF.

Läs mer om SEF, Svensk och Svensk Elitfotboll.
Om misstänkta fusket: Vi får ju titta på det ...

Matcher i allsvenskan har varit uppgjorda, hävdar Liridon Leci som intervjuas i Uppdrag granskning. Men det är ingenting som Svenska fotbollförbundet har märkt av. Det är också oklart hur de ska gå vidare med ärendet. – Vi får ju titta på det och se om det finns tillräcklig substans för att gå vidare, säger förbundsjuristen Anders Hübinette till SportExpressen.se.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Friends måste byggas om för 200 miljoner

Konstgräs för AIK – naturgräs åt landslaget. Ombyggnad för 200-300 miljoner kronor. Noll ägande för Svenska fotbollförbundet. Det kan bli framtiden för hårt kritiserade Friends arena.

Läs mer om AIK och Svenska.
Ängelholm hoppas på spel även 2015

Krisande Ängelholms FF har skickat in papper för att få elitlicensen för 2015. Svenska Fotbollförbundet har fått de retroaktiva siffror klubben visade upp vid kontrolldatumet den 31 augusti.

Elitlicensen godkänd för Ängelholm

Krisande Ängelholms FF har klarat första steget för att kunna spela vidare i superettan nästa år - elitlicensen. Svenska Fotbollförbundet har godkänt de retroaktiva siffror klubben visade upp vid kontrolldatumet den 31 augusti, skriver Helsingborgs Dagblad.

Läs mer om Ängelholm.
Ängelholm hoppas på spel även 2015

Krisande Ängelholms FF har skickat in papper för att få elitlicensen för 2015. Svenska Fotbollförbundet har fått de retroaktiva siffror klubben visade upp vid kontrolldatumet den 31 augusti. — Det är en pågående process. Jag har ännu inte sett alla handlingar som Ängelholms FF har skickat in.

Läs mer om Det.
Klubbar har avrått tillträdesförbud

Fotbollsklubbar och Svenska Fotbollförbundet har flera gånger avrått myndigheter från att ge risksupportrar tillträdesförbud till arenorna, uppger SVT i sin granskning av hur tillträdesförbudet tillämpas.

Klubbar har avrått tillträdesförbud

Fotbollsklubbar och Svenska Fotbollförbundet har flera gånger avrått myndigheter från att ge...

Klubbar har avrått tillträdesförbud

Fotbollsklubbar och Svenska Fotbollförbundet har flera gånger avrått myndigheter från att ge risksupportrar tillträdesförbud till arenorna, uppger SVT i sin granskning av hur tillträdesförbudet tillämpas. Ett exempel gäller Gais, där en supporter kastade en fyrverkeripjäs, en bengal, som träffade en person i ansiktet i samband med fjolårets superettanderby mot Örgryte.

Förbundet är nära att sälja Friends arena

Kritiken mot Friends arena har inte varit nådig. Och nu vill Svenska fotbollförbundet dra ner på ägandet i den nya nationalarenan. – Vi hoppas kunna minska vår andel i närtid och det pågår diskussioner för fullt om det, säger förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till Fotbollskanalen.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Larsson: Rädd att de inte blir sista klubben

Ängelholms FF ännu ett steg närmare konkurs. Felet är klubbens eget tillsammans med Ängelholms kommun och Svenska fotbollförbundet. Förlorarna är svensk fotboll och alla de som har ÄFF som sin förening.

Läs mer om Svenska och ÄFF.
Fifa förbjuder tredjepartsinflytande

I onsdags dömdes Åtvidaberg och Gefle till böter av det Svenska fotbollförbundet för tredjepartsinflytande. Nu blir det ett förbud mot den ägarvarianten i hela världen sedan det Internationella fotbollsförbundet Fifa på fredagen tagit beslutet. Det kommer efter påtryckningar från Europa.

Efter svenska domen - Fifa inför ett förbud

I onsdags dömdes Åtvidaberg och Gefle till böter av det Svenska fotbollförbundet för tredjepartsinflytande. Nu blir det ett förbud mot den ägarvarianten i hela världen sedan det Internationella fotbollsförbundet Fifa på fredagen tagit beslutet. Det kommer efter påtryckningar från Europa.

Fifa förbjuder tredjepartsinflytande

I onsdags dömdes Åtvidaberg och Gefle till böter av det Svenska fotbollförbundet för...

Läs mer om Gefle, Svenska och Åtvidaberg.
Fifa förbjuder tredjepartsinflytande

I onsdags dömdes Åtvidaberg och Gefle till böter av det Svenska fotbollförbundet för tredjepartsinflytande. Nu blir det ett förbud mot den ägarvarianten i hela världen sedan det Internationella fotbollsförbundet Fifa på fredagen tagit beslutet. Det kommer efter påtryckningar från Europa. Enligt Fifa-ordföranden Sepp Blatter kommer förbudet att träda i kraft efter en övergångsperiod.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15