Svenska fotbollförbundet

Jag fick höra att jag skulle rannsaka mig

Spelare i svenska fotbollslandslaget skickade bilder på sina kön till kvinnliga anställda på Svenska fotbollförbundet.Det säger tidigare utvecklingschefen Gunilla Axn - som menar att hon blev nedtystad av förbundet.– Jag fick höra att jag skulle rannsaka mig själv som kvinna, det var en ganska tuff period då kommer jag ihåg, säger Axn till SportExpressen.Men Lars-Åke Lagrell och Sune Hellströmer, förbundets dåvarande ordförande och generalsekreterare, hävdar att de aldrig informerats om trakasserierna.

Svenska fotbollförbundet ska granska sextrakasserier efter larm

Gunilla Axn uppger att hon utsattes för sextrakasserier av spelare i herrlandslaget under sin tid som högt uppsatt inom Svenska fotbollförbundet. Axn säger att hon kopplade in chefer – ändå tystades händelserna ner. Nu uppger generalsekreterare Håkan Sjöstrand att förbundet kommer granska uppgifterna.
Läs mer om Håkan Sjöstrand och Svenska.
Förbundet agerar: Jag blir chockad
Spelare i svenska fotbollslandslaget anklagas för att ha skickat bilder på sina kön till kvinnliga anställda på fotbollförbundet.Det hände tre gånger under Gunilla Axns 17 år på förbundet. SvFF ser allvarligt på uppgifterna och startat en utredning.– Redan i går så tillsatte jag en interngrupp, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.
Läs mer om Håkan Sjöstrand.
Uppgifter: Han kan ta över efter Richt
Svenska fotbollförbundet söker en ny landslagschef och är inne i slutfasen av rekryteringen.Enligt SportExpressens uppgifter är förre landslagsspelaren och tidigare Ajax-stjärnan Stefan Pettersson högaktuell att ta över efter Lasse Richt.– När något är klart kommer vi att kommunicera det, säger landslagets presschef Niklas Bodell.

Svenska fotbollförbundet: Vi har kostnader och någon måste betala

Göteborg. Svenska fotbollförbundet kommer sannolikt att kräva ekonomisk kompensation för det inställda VM-kvalet. – Vi har kostnader och någon måste betala, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.
Läs mer om VM-kvalet.
Bekräftat: Sverige–Danmark ställs in
Svenska Fotbollförbundet bekräftade under onsdagskvällen att VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmarks damlandslag, som skulle spelats på fredag.
Läs mer om Sverige och VM-kvalmatchen.
Sveriges VM-kvalmatch ställs in
Danmark kommer inte till spel i fredagens VM-kvalmatch mot Sverige, uppger Svenska fotbollförbundet till SVT.
Läs mer om SVT, Svenska, Sverige och VM-kvalmatch.
Gäller att hänga på låset när playoff-biljetterna släpps
På tisdagen lottas playoff till VM i Ryssland nästa år. Efter lunch är det klart vilket lag av Italien, Schweiz, Danmark och Kroatien Sverige får möta. Vilka det än blir, och vilken dag det än blir, så blir hemmamatchen på Friends arena slutsåld. – Vi har redan nu sålt 15.000-16.000 biljetter, säger Christoffer Lund, projektledare på Svenska fotbollförbundet.
Svenska fotbollförbundet: Vi beklagar dessa ordval
Att Svenska fotbollförbundet söker spelare med pojkkropp och pojkutseende till ett ungdomsläger har väckt ilska. Nu ursäktar förbundet ordvalet: Vi beklagar dessa ordval, och förstår att de har väckt reaktioner, skriver man på sin hemsida.
Idrottsministern: Extremt olyckliga formuleringar
Svenska fotbollförbundet får skarp kritik från idrottsministern Annika Strandhäll (S). Bakgrunden är det mejlutskick, där förbundet söker 15-åriga spelare med pojkkroppar. – Jag blir mycket överraskad av formuleringarna. Idrotten måste hänga med i samhällsutvecklingen, säger Strandhäll.
Ilska mot SvFF – söker spelare med pojkkropp
Spelare med pojkutseende och pojkkropp eftersökes av Svenska fotbollförbundet. Mejl från riksinstruktören har väckt ett ramaskri bland ungdomsfotbollsledare i landet. – Det här är ett språkbruk som inte hör hemma i det moderna samhället. Är det boskap man tittar på, säger en av ledarna till Dagens Nyheter.
Läs mer om SvFF och Svenska.
För jävligt – det är ju som rasbiologi
Svenska fotbollförbundet letar efter talanger med pojkkroppar.Nu får föreningens utskick kritik.– Jag tänker på Rasbiologiska institutet och tycker det är för jävligt, säger en fotbollsledare till Dagens nyheter.
Läs mer om Rasbiologiska.
Fotbollförbundets brev: Leta efter pojkkroppar
Svenska fotbollförbundet söker 15-åriga spelare med pojkkropp och pojkutseende. Ett mejl från en riksinstruktör till landets 24 distrikt har fått flera fotbollsledare att reagera. – Jag får en klump i magen när jag läser det här, säger en av ledarna.
Uefa ber Sverige att ansöka om EM 2020
Sverige och Friends arena har av Uefa blivit ombedda att delta i en ny ansökningsprocess för att arrangera matcher i EM 2020. Det skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.
Läs mer om Svenska, Sverige och Uefa.
Miljonregn väntar för Blågult: Så mycket?
AMSTERDAM. En plats i VM-slutspelet i Ryssland är värd omkring 100 miljoner kronor för Svenska fotbollförbundet.Samtidigt har Norges landslagsherrar gått med på att sänka lönerna där de skänker mellanskillnaden till damlandslaget. SVFF förhandlar just nu med damlandslaget om nya arvoden.- Det pågår förhandlingar men de håller vi mellan parterna som förhandlar, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.
Nästa Zlatan får en miljon kronor
Zlatan Ibrahimovic vill hitta nästa Zlatan.I samarbete med Volvo Cars och Svenska fotbollförbundet går det nu att söka ett nytt stipendium uppkallat efter Zlatans ikoniska nummer 10.Personen de väljer kommer få 1 miljon kronor.– En självklarhet för mig, säger Zlatan Ibrahimovic.
Sveriges VM-boende: Ett huvudalternativ
Två matcher och ett eventuellt play-off står mellan Sverige och VM i Ryssland – men Svenska fotbollförbundet planerar redan för en sommar österut.Flera ur landslagsledningen har varit i Ryssland – och valt ett boende om Sverige kvalificerar sig.– Vi har valt ett huvudalternativ, säger landslagschefen Lars Richt.
Läs mer om Ryssland, Svenska och Sverige.
Över 50 000 biljetter sålda till VM-kvalet
Svenska fotbollförbundet kanske kan stryka rekordsiffran 49.967. Just nu är 50.026 biljetter sålda till VM-kvalmatchen – och om alla kommer till VM-kvalmötet med Luxemburg sätts ett nytt publikrekord för landskamper på Friends arena. Nu skriver vi historia och jag ser framför mig att vi får uppleva en enda stor och fantastisk gul läktarvägg, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.
Polisen hinner inte utreda alla matchfixningsfall
GÖTEBORG. Polisen har fått in underrättelser om misstänkt matchfixning i ett 20-tal matcher i Sverige bara i år. Så sent som i helgen larmades Svenska fotbollförbundet om en match i division 1. Flera klubbar är stadigt återkommande bland tipsen, men polisen mäktar inte med att utreda alla fallen.
Läs mer om Svenska och Sverige.
Ghoddos: Om Sverige hade kommit tidigare...
Det blir fortsatt spel med Iran för Saman Ghoddos.Trots ett sent övertalningsförsök från det svenska fotbollförbundet väljer anfallaren att representera det landslag han valde för ungefär en månad sedan.– Om de hade kommit tidigare hade vi haft en annan diskussion., säger han.
Läs mer om Iran.
Ghoddos tackar nej till svenska fotbollslandslaget
Östersunds Saman Ghoddos tackar nej till svenska fotbollslandslaget, meddelar Fotbollförbundet. – Det är naturligtvis tråkigt, men jag respekterar hans beslut och önskar honom all lycka till, säger förbundskapten Janne Andersson.
Svenska Fotbollförbundet överklagar demonstrationstillståndet för NMR
Svenska Fotbollförbundet (SVFF) överklagar demonstrationstillståndet för nazistiska NMR. Anledningen är att marschen, enligt förvaltningsrättens dom, ska avslutas vid Gamla Ullevi – bara timmen innan Gais spelar hemmamatch på arenan.
Läs mer om Gamla Ullevi och NMR.
Gais oro – inför nazistmarschen
Nordiska motståndsrörelsens tillståndsgivna demonstration i Göteborg på lördag avslutas utanför Gamla Ullevi – där Gais möter Brommapojkarna i superettan samma eftermiddag.Nu kan Gais och Svenska fotbollförbundet komma att överklaga nazistmarschen.– Förbundet hjälper oss att se över möjligheterna att som part lämna in en klagan på förvaltningsrättens beslut, säger Gais klubbchef Erik Bergkvist.
Gais oro – inför nazistmarschen
Nordiska motståndsrörelsens tillståndsgivna demonstration i Göteborg på lördag avslutas utanför Gamla Ullevi – där Gais möter Brommapojkarna i superettan samma eftermiddag.Nu kan Gais och Svenska fotbollförbundet komma att överklaga nazistmarschen.– Förbundet hjälper oss att se över möjligheterna att som part lämna in en klagan på förvaltningsrättens beslut, säger Gais klubbchef Erik Bergkvist.
Superettanmatch polisanmäld.
Svenska Fotbollförbundet meddelar under torsdagen att utredningen kring matchfixing i matchen mellan Norrby och Dalkurd övelämnas till polisen. Vi avvaktar deras utredning innan vi eventuellt vidtar ytterligare åtgärder, skriver SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette på förbundets hemsida.
Läs mer om Dalkurd och Norrby.