Svenska rally

Pirelli tar grepp på Svenska rallyt

På torsdag kväll går startskottet för Rally Sweden 2018 (Svenska rallyt). Det är Sveriges största rallytävling och den andra deltävlingen i årets rally-VM.
Läs mer om Rally Sweden och Svenska.

Rally Sweden – här är allting du behöver veta

Rally Sweden, som Svenska Rallyt också kallas, drar igång den 15 februari. SportExpressen ger dig en guide till 2018 års upplaga med all väsentlig information.
Läs mer om Svenska Rallyt.
Visa mognad i sportlovstrafiken
Rally Sweden kördes i Värmland för ett par veckor sedan. Men det är på fredag det riktigt svenska rallyt körs. Ja, det kallas så när stressade stockholmare ska på sportlov till fjällen.
Läs mer om Värmland.
Trump-rally på svenska trävaror
Mycket tyder på att Donald Trumps löften om satsningar på infrastruktur, sänkta skatter och tullar bäddar för ökad efterfrågan på trävaror i USA. Det gynnar svensk trävarukonjunktur.
Läs mer om USA.

Berggren: Latvala gjorde det omöjliga

TORSBY. Tvåa i Monte Carlo och etta i Svenska rallyt. Jari-Matti Latvala har gjort det omöjliga. Toyotas comeback i rally-VM slår allt.
Läs mer om Monte Carlo och Svenska.
Neuville körde bort sig i Svenska rallyt
TORSBY. Thierry Neuville förlorade ännu ett rally när han stannade med hjul- och styrningsproblem på dagens sista specialsträcka. Nu blir Svenska rallyt 2017 en sekundfight mellan Jari-Matti Latvala och Ott Tänak.
Här är ALLA förarna i Svenska rallyt
Över 100 förare i flera klasser gör upp om Rally Sweden i år. Kungaklassen WRC kommer naturligtvis att vara i fokus, men många svenska ögon kommer nog också att riktas mot WRC2 där flera svenska namn återfinns. Och missa inte klassen med de historiska bilarna – en mer levande motorhistoria kommer du aldrig att få uppleva!
Läs mer om Rally Sweden och Svenska.
Så följer du Svenska rallyt bäst
9 februari är den stora rallyfesten äntligen i gång. Under helgen finns det många tillfällen att komma både bilar och förare riktigt nära. Här är allt du behöver veta för att följa Rally Sweden.
Läs mer om Rally Sweden och Svenska.
Dödsolyckan får inte hända i Svenska rallyt
Rally-VM drabbades av en otäck dödsolycka redan i VM-premiären i Monte Carlo. Det är något som inte får hända i Sverige och Svenska rallyt. Alla vi som är ute och tittar på Svenska rallyt är också ansvariga för att följa reglerna.
Här är bilen som kan vinna Svenska rallyt
Volkswagen har dominerat rally-VM de senaste åren. Men med VW ute ur bilden är det fritt fram för konkurrenterna att ta över. Och här är en av favoriterna att vinna 2017: nya Hyundai i20 WRC.
Läs mer om Hyundai, Svenska och WRC.
Volkswagens avhopp hårt slag för Svenska rallyt
Nu bekräftar Volkswagen att man drar sig ur rally-VM. Från nästa år ska den tyska biltillverkaren fokusera på nya teknologier och på privata team, skriver man i ett pressmeddelande.
Läs mer om Svenska och Volkswagen.
Avhopp hårt slag för Svenska rallyt
Nu bekräftar Volkswagen att man drar sig ur rally-VM. Från nästa år ska den tyska biltillverkaren...
Läs mer om Svenska och Volkswagen.
Svenska rallyt kan tappa tävlingsdagar
Kortare VM-deltävlingar i rally i Europa. Det blir verklighet när internationella bilsportförbundet plockar in fler arrangörsländer. På väntelistan för att få bli VM-arrangör finns totalt 13 länder.
Läs mer om Europa och VM-arrangör.
Kungen fick motorstopp under rally
Svenska Kungsrallyt kördes på lördagen på Öland för tolfte gången sedan starten 1997. I täten körde kung Carl Gustaf, men redan vid andra kontrollen vägrade hans Volvo PV60 att starta. Ett gäng frivilliga fick putta igång bilen.
Läs mer om Carl Gustaf, Volvo PV60 och Öland.
Kungen fick motorstopp under rally
Svenska Kungsrallyt kördes på lördagen på Öland för tolfte gången sedan starten 1997. I täten körde...
Läs mer om Öland.
Kungen invigde rally: Start your engines!
Har ni tankat? Har ni luft i däcken? Har ni fyllt på vatten i kylaren? Till rungande ja-rop invigde kungen årets upplaga av Svenska Kungsrallyt på Öland på lördagsmorgonen. – Bra, då säger jag bara det jag brukar säga: Start your engines!
Läs mer om Svenska Kungsrallyt och Öland.
Kort och dramatiskt rally att vänta
Nu börjar det svenska rallyt.Det kryllar dock varken av svenskar eller rally i år.Däremot talar...
Rally Sweden – här är tiderna och sträckorna
Det milda vädret har ställt till med problem för Svenska rallyt. Flera sträckor har fått strykas – men rallyt kommer att ändå köras. Här är det uppdaterade tidsschemat med alla sträckor för Rally Sweden 2016.
Läs mer om Rally Sweden och Svenska.
Startlista Svenska rallyt
I Svenska rallyt deltar över 100 förare i totalt sex olika klasser. De bästa svenska förarna finns i WRC2 där vi kan se fram emot en tuff fight om segern. Vi får också se den duktiga rallycrossförare som Johan Kristoffersson och så står rallystjärnan Henning Solbergs son Oscar på startlinjen i en Subaru Impreza. LÄS MER: Här är alla sträckor och tider för Rally Sweden
Rally Sweden
Det milda vädret har ställt till med problem för Svenska rallyt. Flera sträckor har fått strykas – men rallyt kommer att ändå köras. Här är det uppdaterade tidsschemat med alla sträckor för Rally Sweden 2016.
Läs mer om Rally Sweden och Svenska.
Mäkinen ska styra Toyota till toppen
Efter 24 segrar och fyra VM-titlar i WRC står finske Tommi Mäkinen nu inför sin kanske allra största utmaning. Som teamchef för det nya Toyota-teamet ska han utmana toppteamen i rally-VM från och med nästa säsong. Och han ser redan fram emot Svenska rallyt 2017. - Jag hade en lång karriär från insidan av vindrutan och är säker på att det blir minst lika spännande från andra sidan vindrutan, säger Tommi Mäkinen
Dyrare avtal kan sänka svenskt rally
Förutsättningarna inför Svenska rallyt kunde inte vara bättre – vädermässigt. De mörka molnen som...
Läs mer om Svenska.
Mer äventyr än rally
Dakar-rallyt har blivit för mesigt.När den mytomspunna äventyrstävlingen nu startar i Argentina till helgen är det med en återgång till ett mer primitivt format.— Vi som körde på Afrika-tiden gillar när det är tuffare, säger Annie Seel, den enda svenska deltagaren.
Stor svenskhelg i internationell motorsport
Det blev en riktig svenskhelg i motorsporten med segrar i både i rally och rallycross och i Abu Dhabi går två unga svenska förare och väntar på att få göra GP2-premiär.
Läs mer om Abu Dhabi.