Svenska rally

Här är bilen som kan vinna Svenska rallyt

Volkswagen har dominerat rally-VM de senaste åren. Men med VW ute ur bilden är det fritt fram för konkurrenterna att ta över. Och här är en av favoriterna att vinna 2017: nya Hyundai i20 WRC.
Läs mer om Hyundai, Svenska och WRC.

Volkswagens avhopp hårt slag för Svenska rallyt

Nu bekräftar Volkswagen att man drar sig ur rally-VM. Från nästa år ska den tyska biltillverkaren fokusera på nya teknologier och på privata team, skriver man i ett pressmeddelande.
Läs mer om Svenska och Volkswagen.
Avhopp hårt slag för Svenska rallyt
Nu bekräftar Volkswagen att man drar sig ur rally-VM. Från nästa år ska den tyska biltillverkaren...
Läs mer om Svenska och Volkswagen.
Svenska rallyt kan tappa tävlingsdagar
Kortare VM-deltävlingar i rally i Europa. Det blir verklighet när internationella bilsportförbundet plockar in fler arrangörsländer. På väntelistan för att få bli VM-arrangör finns totalt 13 länder.
Läs mer om Europa och VM-arrangör.

Kungen fick motorstopp under rally

Svenska Kungsrallyt kördes på lördagen på Öland för tolfte gången sedan starten 1997. I täten körde kung Carl Gustaf, men redan vid andra kontrollen vägrade hans Volvo PV60 att starta. Ett gäng frivilliga fick putta igång bilen.
Läs mer om Carl Gustaf, Volvo PV60 och Öland.
Kungen fick motorstopp under rally
Svenska Kungsrallyt kördes på lördagen på Öland för tolfte gången sedan starten 1997. I täten körde...
Läs mer om Öland.
Kungen invigde rally: Start your engines!
Har ni tankat? Har ni luft i däcken? Har ni fyllt på vatten i kylaren? Till rungande ja-rop invigde kungen årets upplaga av Svenska Kungsrallyt på Öland på lördagsmorgonen. – Bra, då säger jag bara det jag brukar säga: Start your engines!
Läs mer om Svenska Kungsrallyt och Öland.
Kort och dramatiskt rally att vänta
Nu börjar det svenska rallyt.Det kryllar dock varken av svenskar eller rally i år.Däremot talar...
Rally Sweden – här är tiderna och sträckorna
Det milda vädret har ställt till med problem för Svenska rallyt. Flera sträckor har fått strykas – men rallyt kommer att ändå köras. Här är det uppdaterade tidsschemat med alla sträckor för Rally Sweden 2016.
Läs mer om Rally Sweden och Svenska.
Startlista Svenska rallyt
I Svenska rallyt deltar över 100 förare i totalt sex olika klasser. De bästa svenska förarna finns i WRC2 där vi kan se fram emot en tuff fight om segern. Vi får också se den duktiga rallycrossförare som Johan Kristoffersson och så står rallystjärnan Henning Solbergs son Oscar på startlinjen i en Subaru Impreza. LÄS MER: Här är alla sträckor och tider för Rally Sweden
Rally Sweden
Det milda vädret har ställt till med problem för Svenska rallyt. Flera sträckor har fått strykas – men rallyt kommer att ändå köras. Här är det uppdaterade tidsschemat med alla sträckor för Rally Sweden 2016.
Läs mer om Rally Sweden och Svenska.
Mäkinen ska styra Toyota till toppen
Efter 24 segrar och fyra VM-titlar i WRC står finske Tommi Mäkinen nu inför sin kanske allra största utmaning. Som teamchef för det nya Toyota-teamet ska han utmana toppteamen i rally-VM från och med nästa säsong. Och han ser redan fram emot Svenska rallyt 2017. - Jag hade en lång karriär från insidan av vindrutan och är säker på att det blir minst lika spännande från andra sidan vindrutan, säger Tommi Mäkinen
Dyrare avtal kan sänka svenskt rally
Förutsättningarna inför Svenska rallyt kunde inte vara bättre – vädermässigt. De mörka molnen som...
Läs mer om Svenska.
Mer äventyr än rally
Dakar-rallyt har blivit för mesigt.När den mytomspunna äventyrstävlingen nu startar i Argentina till helgen är det med en återgång till ett mer primitivt format.— Vi som körde på Afrika-tiden gillar när det är tuffare, säger Annie Seel, den enda svenska deltagaren.
Stor svenskhelg i internationell motorsport
Det blev en riktig svenskhelg i motorsporten med segrar i både i rally och rallycross och i Abu Dhabi går två unga svenska förare och väntar på att få göra GP2-premiär.
Läs mer om Abu Dhabi.
Filmstjärnan laddar för rally i Töcksfors
Actionstjärnan Dolph Lundgren är för de flesta känd som den svenska skådespelaren i fartfyllda filmer som Rocky IV och The Expendables. På söndag kommer han till den lilla värmländska orten Töcksfors och kör rally när Gumball 3000 stannar till på sin väg till Norge, vilket Nya Wermlands-Tidning skriver på sin webbsida.
Berggren: Något har gått fel i svensk rally
Kartläsaren Jonas Andersson är vårt enda hopp. Så brukade det inte vara i Svenska rallyt. Så behöver det inte vara.
Läs mer om Svenska.
Rally VM: Ordningen återställd
Pontus Tidemand ledde Svenska Rallyt över natten, men nu forsar WRC-bilarna fram. Bäst hittills är VW-teamet. Men Citroën och Hyundai bjuder motstånd.
Läs mer om Hyundai, Svenska Rallyt och VW-teamet.
Svenska rallyt – de har kul i svårkörd Porsche
BARCELONA. Från Barcelona till skogarna i Värmland. För Per Lidström är det tvära kast in i rallybilen för Rally Sweden Historic.
Ogier snabbast under Svenska rally-testet
Inte helt oväntat var den regerande världsmästaren Sebastin Ogier, Volkswagen Motorsport, snabbast under torsdagförmiddagens fullfartstest i Råda strax utanför Hagfors inför starten av Rally Sweden. Men det stora samtalsämnet inför fredagen, då rallyt drar igång på allvar var vädret.
Rallypubliken flockas vid Colin s Crest
Rally går inte bara ut på att köra fortast.Man kan hoppa längst också.Slår någon det gällande rekordet – 37 meter – under Svenska rallyt?
Läs mer om Colin, Crest och Svenska.
Vem kan slå 37 meter?
Rally går inte bara ut på att köra fortast.Man kan hoppa längst också.Slår någon det gällande rekordet — 37 meter — under Svenska rallyt?
Läs mer om Svenska.
Vem kan slå 37 meter?
Rally går inte bara ut på att köra fortast.Man kan hoppa längst också.Slår någon det gällande rekordet — 37 meter — under Svenska rallyt?
Läs mer om Svenska.
Svenska rallyt – så ska Mikkelsen vinna i år
LIMA. Förra året ledde han sensationellt Rally Sweden under några sträckor. Men norrmannen Andreas Mikkelsen fick nöja sig med en andraplats, hans bästa VM-placering dittills i karriären. ALLT OM BILAR var på plats när Mikkelsen gjorde de sista finjusteringarna inför Svenska rallyt.
Svenska rallyt – vi sänder tävlingen live
Nu kan du se Svenska rallyt från din dator eller mobiltelefon. I ett samarbete mellan Svenska rallyt och Expressen sänds delar av Rally Sweden Historic live. - Det är jätteroligt att vi kan via Expressens alla kanaler nå ut med den här godbiten till alla rallyälskare, säger Svenska rallyts vd Glenn Olsson.