Svenska rally


Ingen rallycross under SM-veckan

Vinterserien av den svenska rallycrosserien, Rally-X On Ice, måste ställa in premiärtävlingen i Örebro på söndag på grund av mildvädret.

Läs mer om Rally-X On Ice, SM-veckan och Örebro.

Ingen rallycross under SM-veckan

Vinterserien av den svenska rallycrosserien, Rally-X On Ice, måste ställa in premiärtävlingen i...

Läs mer om Rally-X On Ice och SM-veckan.
Göransson kör SM på hemmaplan

Racingföraren Richard Göransson är klar för start i årets SM i rallysprint. Det är två år sedan 36-årige Göransson – trefaldig mästare i den svenska standardvagnsserien, STCC – körde rally och 31 januari får Örebrosonen tävla på hemmaplan. Tävlingen avgörs nämligen strax utanför Örebro som en del i SM-veckan för vinteridrotter.

Göransson kör SM på hemmaplan

Racingföraren Richard Göransson är klar för start i årets SM i rallysprint. Det är två år sedan 36-årige Göransson - trefaldig mästare i den svenska standardvagnsserien, STCC - körde rally och 31 januari får Örebrosonen tävla på hemmaplan. Tävlingen avgörs nämligen strax utanför Örebro som en del i SM-veckan för vinteridrotter.

Göransson kör SM på hemmaplan

Racingföraren Richard Göransson är klar för start i årets SM i rallysprint. Det är två år sedan 36-årige Göransson — trefaldig mästare i den svenska standardvagnsserien, STCC — körde rally och 31 januari får Örebrosonen tävla på hemmaplan. Tävlingen avgörs nämligen strax utanför Örebro som en del i SM-veckan för vinteridrotter.

Hallberg-Rassy 37 totalsegrare i ARC+

Svenska Hallberg-Rassy 37:an Shira är totalsegrare bland 49 båtar i ARC+. ARC + är ett rally över Atlanten från Gran Canaria via Kap Verde till St Lucia i Karibien. Hallberg-Rassy 37:an var snabbast på korrigerad tid på bägge etapperna och totalt. Vinnarna är Marita och Rune Lindberg.

Petter Solberg nära comeback i rally-VM

Vi kan få se en sensationell comeback i samband med Svenska rallyt i februari. Årets rallycrossvärldsmästare Petter Solberg är nära en comeback i rally-VM. - Det händer saker och jag gillar Sverige, säger Solberg.

Gullabo maxar i nya BMW M3

Artikel Bilsports testförare tillika flerfaldiga svenska SM-mästaren i rally har kört BMW:s senaste M3 i Bilsport Superstage-banan på Emmaboda flygfält.

Så håller sig cio:erna i form

Dakar-rally, tennis och Vasaloppet. Tre svenska cio:er berättar om vad som hjälper dem koppla av och bli mer effektiva på jobbet.

Läs mer om Vasaloppet.
Latvalas tredje seger i Rally Sweden

2008, 2012 och nu var det dags igen. Finländaren Jari-Matti Latvala tog i dag sin tredje totalseger i det svenska VM-rallyt. Världsmästaren Sbastien Ogier åkte av och tappade mycket

Läs mer om Rally Sweden och VM-rallyt.
Bergqvist hyllades för sin rallysatsning

Motor/Rally Under onsdagskvällens invigning av Svenska Rallyt prisades Hoforsföraren Emil Bergkvist för sin målmedvetna rallysatsning inom rallysporten.

F1-förare gör debut i Svenska rallyt

En formel 1-profil från Polen gör spännande debut i årets Svenska rally. Robert Kubica har bytt från banracing till betydligt smalare vägar. I fjol blev han mästare i klassen WRC2.

Läs mer om Polen och Svenska.
F1-förare gör debut i Svenska rallyt

Karlstad/TT En formel 1-profil från Polen gör spännande debut i årets Svenska rally. Robert Kubica har bytt från banracing till betydligt smalare vägar.

Läs mer om Polen och Svenska.
F1-förare gör debut i Svenska rallyt

En formel 1-profil från Polen gör spännande debut i årets Svenska rally. Robert Kubica har bytt från banracing till betydligt smalare vägar.

Läs mer om Polen och Svenska.
F1-förare gör debut i Svenska rallyt

En formel 1-profil från Polen gör spännande debut i årets Svenska rally. Robert Kubica har bytt...

Läs mer om Polen och Svenska.
Svenska Rallyt: Pontus Tidemand är Sveriges stora hopp

Pontus Tidemand är Sveriges stora hopp i Rally Sweden. Under genrepet i Mountain Rally Norway tog han en övertygande seger och vann alla sträckor tillsammans med sin co-driver Ola Fløene. Men nu väntar en tuffare utmaning. Nu ska han ta sig an den absoluta världseliten i världens tuffaste rally-klass.

Svenska Rallyt: Berggren rankar toppförarna

I dag startar den svenska rallyfesten. Svenska Rallyt, eller Rally Sweden, är andra tävlingen i årets Rally-VM. ALLT OM BILARS Jan-Erik Berggren rankar toppförarna i årets svenska rallyhöjdpunkt.

Läs mer om Rally Sweden och Rally-VM.
Stor guide inför Rally Sweden 2014

På onsdag nästa vecka startar det svenska VM-rallyt, Rally Sweden, med en superspecial i Karlstad. Därefter är det huvudsakligen utmanande specialsträckor i skogen som väntar de deltagande.

Läs mer om Karlstad, Rally Sweden och VM-rallyt.
Intervju med Sbastien Ogier inför Rally Sweden

Efter segern i säsongspremiären, Monte Carlo-rallyt, är det dags för regerande världsmästaren Sbastien Ogier och hans co-driver Julien Ingrassia att ta sig an den svenska VM-deltävlingen

Tidemand överraskade i Norge

Ett av de svenska hoppen i VM-tävlingen Rally Sweden tog en sväng till Norge för att provköra sin nya WRC-bil i Mountain Rally Norway. Resultatet var mycket lyckat

Tidemand besegrade Østberg i genrep

Pontus Tidemand visar kanonform inför Svenska rallyt. På lördagen vann han Mountain Rally i Norge - före Citroëns fabriksförare Mads Østberg. Även Fredrik Åhlin blev en vinnare i tävlingen.

Två minuter från Svenska Rallyt 1970

Ett tv-inslag från förr i tiden! Etta Björn Waldegård i Porsche, tvåa Stig Blomqvist i Saab. I år går Rally Sweden av stapeln den 5-8 februari. Bo Lundvang bo.lundvang@bilsport.se

Fler svenska förare i Rally Sweden

Inte många timmar efter att Pontus Tidemand fått klart med sitt deltagande i Rally Sweden så kommer meddelandet att ännu en ung svensk rallytalang är anmäld till det svenska VM-rallyt

Läs mer om Rally Sweden och VM-rallyt.
Mildväder stoppar rally

Mildvädret i Värmland har fått MK Ratten att ställa in rallytävlingen Finnskogsvalsen 18-19 januari. Tävlingen skulle ha körts i trakterna av Torsby, men vägarna klarar inte påfrestningen. — Vi har inga vägar att åka på, säger Sven Täppers, tävlingsledare för Finnskogsvalsen till P4 Värmland. Kyla är dock på gång, vilket bör glädja arrangörerna av det svenska VM-rallyt, som körs i Värmland 5-8 februari.

Premiär för Dakarbloggen: `Måste vara lite dum i huvudet`

Rally Raid Premiär för Dakarbloggen: `Måste vara lite dum i huvudet` Enda svenska deltagaren Annie Seel bloggar från världens tuffaste ökenrally, Dakarrallyt. Häng med bakom kulisserna!
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01