Svenskt

OS-stjärnans succ – drog in 1,4 miljoner kr

Josefin Olsson, 28, är ett stort svenskt medaljhopp inför OS i Tokyo 2020.Nu gör den förre världsmästaren succ – som travspelare. Förra veckan drog hon in 1,4 miljoner kronor på spelformen V86.– Jag fick ett sms från min fystränare, Jesper Sjökvist, han gratulerade och var jätteglad, berättar hon.
Läs mer om Jesper Sjökvist, Tokyo och V86.

Regeringen går vidare med förslag – trots motstånd

Regeringen struntar i oppositionens motstånd och går vidare med förslaget om att begränsa vinster i välfärden.Hela premissen är feltänkt, enligt Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne.
Läs mer om Carola Lemne.
Hoppet lever i St. Louis - efter svenskt övertidsmål
Alexander Steen och Patrik Berglund. Foto: Icon Sportswire St. Louis Blues har haft några tuffa månader och rasat genom tabellen.
Läs mer om Patrik Berglund.

Ståljättens plan: Det största teknikskiftet på tusen år

Ett fossilfritt svenskt stål ska bita än bättre på världsmarknaden och sänka Sveriges koldioxidutsläpp med 10 procent. Tillsammans med gruvbolaget LKAB och kraftbolaget Vattenfall har ståljätten SSAB bestämt sig för att genomföra det största teknikskiftet inom industrin på tusen år.
Läs mer om Vattenfall.
Intresse för svenskt porslin exploderar
Farmors vitrinskåp, inredningstrender eller helt enkelt fascinationen för gammal, svensk design. Det är faktorer som spelar in i det ökade intresset för svenska porslinsklassiker. En av alla entusiaster är Karin Benjaminsson, som på senare tid blivit något av en influencer när det kommer till retroporslin och inredning.
Läs mer om Karin Benjaminsson.
Björn Wiman: Benny Fredriksson tog svensk teater dit den är i dag
Benny Fredrikssons död är en chock. Hans bortgång är en enorm förlust – i första hand naturligtvis för hans närmaste familj, vänner och medarbetare. Men också för svenskt kulturliv.
Det är curlande skolsystem som ger unga dålig arbetsmoral
Ironiskt nog klagar Svenskt Näringsliv på elevers arbetsmoral – och förespråkar samtidigt ett skolsystem där eleven är Kund och King. Det aggressiva försvaret av marknadsskolan kan få negativa konsekvenser för hela näringslivet.
Läs mer om King, Kund och Svenskt Näringsliv.
Falk: Sista farten kommer när mössan ryker
Det blev dubbelt svenskt i topp när världscupavslutningen inleddes i Falun. Hanna Falk dominerade sprinttävlingarna, och dessutom kom Jonna Sundling tvåa. – Jag känner jag är lite tagen, jag saknar lite ord, säger Falk.
Läs mer om Falk, Falun och Jonna Sundling.
Champions League-mästaren på plats när Café bjöd in till fotbollskväll
Café bjöd in till fotbollskväll tillsammans med läsare - och en svensk fotbollslegendar som är en av tre svenskar som vunnit Champions League under de senaste 20 åren. För svenskt vidkommande är fotbollsåret 2018 något alldeles speciellt.
Läs mer om Caf.
Skivrecension: Maritza Horn hittar vemodet hos Ola Magnell
Maritza Horns nya album med Ola Magnell-tolkningar är hennes första skiva på svenska sen 80-talet, med ett fint urval låtar och ett vemod som känns mycket svenskt.
Inte vettigt att svenskt trav gödslar norrmän
Överraskande bra senast.Nu förväntas en toppinsats.Quick Fix blir svår att stå emot.
Framtidstro för svenska bolag i Ryssland
Svensk export till Ryssland har återigen börjat växa efter en flera år lång finanskris i landet till följd av oljeprisfall och sanktioner. Ett svenskt bolag som ser blomstrande affärer hos i grannen i öst är lastbilstillverkaren Scania.
Läs mer om Ryssland och Scania.
Och här hörs inte ett knyst
Om tre veckor spelar Nationalteaterns Rockorkester på CCC i Karlstad. Jag såg en av gruppens inledande turnéspelningar och vet vad ni värmlänningar har att vänta: Ett helt okej knippe låtar av ett kompetent svenskt rockband.
Läs mer om CCC och Karlstad.
Framtidstro för svenska bolag i Ryssland
Svensk export till Ryssland har återigen börjat växa efter en flera år lång finanskris i landet till följd av oljeprisfall och sanktioner. Ett svenskt bolag som ser blomstrande affärer hos i grannen i öst är lastbilstillverkaren Scania. – Ryssland har återigen seglat upp som en av våra enskilt viktigaste marknader i Europa, säger presschefen Hans-Åke Danielsson.
Framtidstro för svenska bolag i Ryssland
Svensk export till Ryssland har återigen börjat växa efter en flera år lång finanskris i landet till följd av oljeprisfall och sanktioner. Ett svenskt bolag som ser blomstrande affärer hos i grannen i öst är lastbilstillverkaren Scania. – Ryssland har återigen seglat upp som en av våra enskilt viktigaste marknader i Europa, säger presschefen Hans-Åke Danielsson.
Ett nytt svenskt radarpar - "Burra" och "Bäckis" klickade direkt
SJU POÄNG. T.J. Oshie, André Burakovsky och Nicklas Bäckström hade kul ihop mot New York Islanders. Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports André Burakovsky hade inte gjort poäng på sju matcher.
Läs mer om Andr Burakovsky och Burra.
Alla vinnare på Eldsjälsgalan 2018
I kväll hyllades hjältarna i svenskt föreningsliv på Eldsjälsgalan 2018.Här är alla vinnare.
Läs mer om Eldsjälsgalan.
Icktjärn erbjuder skidor, fiske och värdefull natur nära stan: "Ett fantastiskt rekreationsområde"
Var tjugonde svenskt naturreservat ligger "tätortsnära" - som Icktjärn utanför Kramfors. Med tätortsnära menar Naturvårdsverket upp till tre kilometer. Runt Icktjärn finns faktiskt allt.
Läs mer om Icktjärn och Naturvårdsverket.
Vattenfall byter utseende för signalera miljötänk
Vattenfall har haft samma logotyp i mer än 25 år. Under denna tid har företaget förändrats i grunden. Då, 1992, var Vattenfall ett inhemskt svenskt el- och energiföretag.
Läs mer om Vattenfall.
Inhalation Sciences dotterföretag Ziccum tecknar utvecklingsavtal med ett svenskt läkemedelsbolag med ett ordervärde på ca 200 000 SEK
Inhalation Sciences dotterföretag Ziccum AB har kontrakterats för formulering av ett nytt protein-baserat läkemedel i klinisk utvecklingsfas.
Läs mer om SEK, Ziccum och Ziccum AB.
Foppas nya investering med Hollywoodstjärnan
I höstas lanserades klockmärket Carl Edmond.Nu kliver ishockeylegendaren Peter Foppa Forsberg in som delägare i företaget.Jag kände starkt att jag vill vara med som en del i den här trion och ta något svenskt ut i världen, säger Forsberg enligt Breakit.
Per Tryding: En stark tysk regering
DEBATT. Jämfört med en svensk regeringsförklaring är ett tyskt koalitionsavtal betydligt mer detaljerat, det omfattar nära 200 sidor politisk prosa. Det är alltså mer detaljrikt än ett svenskt partiprogram hos enskilda partier. Man reglerar även hur samarbetet ska gå till. Detta borgar för ett starkt mandat, skriver Tysklandskännaren Per Tryding.
"Svenska" actionhjältinnan Lara Croft kör Volvo XC40
Det blir dubbelt svenskt i nya storfilmen Tomb Raider. Inte bara axlar svenska oscarsvinnaren Alicia Vikander, Hollywoodstjärnan Angelina Jolies paradroll som Lara Croft. Actionhjältinnan kör dessutom Volvo XC40.