Sverige Österrike

Maken försökte krossa skallen på frun i sängen

När hustrun låg och sov försökte maken krossa skallen på hustrun med hjälp av en yxa.Efteråt flydde maken till Österrike och sökte asyl under falsk identitet.Men maken kunde gripas och återföras till Sverige. Nu döms han till 2,5 års fängelse och utvisning från Sverige, skriver Smålandsposten.

Sverige vill ha förbud för att minska antibiotikan

Regeringen vill att EU agerar för att få ner antibiotikaanvändningen i djuruppfödningen. I ett brev uppmanar Sverige tillsammans med Finland, Danmark, Österrike och Nederländerna övriga länder att stötta ett förslag som förbjuder att djur gruppbehandlas i förebyggande syfte.
Marcos kritik mot Postnord – efter pinsamma slarvet
Marco Dakic hade beställt varor från Österrike som efter två dagar fanns i Sverige – vad som hände sen är ett mysterium.I två veckor fick han vänta innan Postnord tillslut skickade paketet rätt, som då visade sig vara trasigt.– När det gäller Postnord så hoppas man på mirakel, säger Marco Dakic.
EU föreslår utfasning av gränskontrollerna
EU-kommissionen föreslår att Sverige, Danmark, Österrike, Norge och Tyskland ska fasa ut gränskontrollerna under de kommande sex månaderna.

Sverige lyckligare än USA – men grannarna ligger före

Nu har den årliga rapporten från FN-nätverket SDSN kommit, som granskar hur lyckliga och välmående 155 länders invånare är. På platserna 11 till 15 hittar vi Israel, Costa Rica, Österrike, USA och Irland. Svenskarna är lyckligare än amerikanarna – men har en bit kvar till toppen.
Icas comeback efter det stora grädd-bråket
Är det här Sveriges mest utskällda grädde? När nyheten om att Ica använde mjölk från Österrike och inte från Sverige, blev kunderna rasande. Nu tvärvänder livsmedelsjätten – och driver med sig själva i en reklamkampanj som hyllas på Facebook. – Jag tyckte det var en rolig grej, att företaget vågar driva med sig själva, säger kunden Johan Sjöström, 36.
Brons för Sverige i VM:s lagtävling
Sverige tog ett starkt brons i alpina VM:s lagtävling under tisdagen. Det efter att ha slått ut storfavoriten och regerande mästarna Österrike i kvartsfinalen.
Läs mer om Sverige och Österrike.
Hotet mot svensk medalj - rankningssystemet
St Moritz. Sverige kör förVM-titeln i lagtävlingen i parallellslalom. Men redan i andra omgången kan de blågula alpinstjärnorna tvingas möta storfavoriten Österrike. – Det där rankningssystemet är ju som det är. Men ska vi ta guldet ska vi ju slå alla, säger Andr Myhrer.
Läs mer om Andr Myhrer och Österrike.
EU tillåter fortsatt gränskontroll mellan Sverige och Danmark
EU-kommissionen föreslår att Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Österrike får fortsätta med sina tillfälliga gränskontroller på grund av flyktingkrisen i ytterligare tre månader.
Detta står på spel i valet i Österrike
WIEN. Österrike är inte större än Sverige, men vem som väljs till president i dag kan skaka om en hel kontinent och värld. Frihandelsavtal, sanktioner mot Ryssland, migrationspolitik – allt kan ställas på sin spets om österrikarna väljer Norbert Hofer, från Frihetliga partiet, FÖP.
Världsstäder stoppar dieselbilen – Stockholm kör på
Fyra världsstäder förbjuder dieselbilar: Paris, Mexiko City, Madrid och Aten. I Norge, Nederländerna och Österrike förs liknande diskussioner. Men i Sverige är det tyst – obegripligt tyst.
S-ledare vill stoppa högerpopulism
S-ledarna i Sverige, Tyskland och Österrike lanserar tillsammans med ländernas fackliga...
Läs mer om Sverige, Tyskland och Österrike.
S-ledare vill stoppa högerpopulism
S-ledarna i Sverige, Tyskland och Österrike lanserar tillsammans med ländernas fackliga organisationer en tiopunktslista för mer ordning och reda på arbetsmarknaden och stärkta rättigheter för löntagare. Ett försök att möta de högerpopulistiska vindar som blåser just nu.
Läs mer om Sverige, Tyskland och Österrike.
EU-ja till förlängd gränskontroll
EU-kommissionen säger ja till en förlängning av de återinförda gränskontrollerna i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Österrike. Bra, anser inrikesminister Anders Ygeman (S), men avvaktar med besked om regeringen vill förlänga.
Här sänker man hyrorna så att fattiga får råd
Så här fungerar social housing i sex länder, där Danmark, Österrike och Nederländerna liknar Sverige lite mer. Men till skillnad från i Sverige satsar grannländerna på öronmärkta bostäder utan kommersiella hyror.
SCA reserverar miljardbelopp
Hygien- och skogsbolaget SCA reserverar runt 1,3 miljarder kronor med hänvisning till pågående skattemål i Sverige och Österrike, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.
Läs mer om SCA, Sverige och Österrike.
Farligaste länderna i världen – & de säkraste
Syren, Sudan och Irak är världens farligaste länder. Island, Danmark och Österrike de tryggaste. Sverige hamnar som världens fjortonde säkraste land.
Läs mer om Danmark, Irak, Sudan och Österrike.
EM-guiden: Onsdag 22 juni
Förutom Sverige–Belgien spelar Italien–Irland samt Island–Österrike och Ungern–Portugal.
Så stor är Frans chans – Amster tippar finalen
Favoriten som inte blev utbuad – Har Frans någon chans? Kanske, men det blir nog Ryssland, Australien eller Ukraina. Om inte Österrike skräller med årets bästa låt. SvD:s Harry Amster konstaterar att lördagens kamp står mellan pop, pampigt och avskalat, med länder som Sverige, Nederländerna och uppstickaren Österrike.
Sverige förlorade mot Österrike i EM-kvalet
Sveriges F19-landslag förlorade med 1-0 mot Österrike i EM-kvalet. Österrikes Julia Kofler kunde ge gästerna ledningen i början av andra halvlek - och svenskorna lyckades inte få in kvitteringsmålet trots flera fina lägen.
Läs mer om EM-kvalet och Österrike.
Terroristen Mohamed Belkaids liv i Sverige
Bilderna skvallrar om den utpekade IS-terroristens vardagsliv i Sverige. Mohamed Aziz Belkaid bakar jordgubbstårta, firar nyår i snön och ligger på stranden tillsammans med sin dåvarande svenska hustru – innan han anmälde sig själv som självmordsbombare. – Han ville få henne att konvertera, säger en person som hade kontakt med honom. Redan i september stoppades Belkaid i en vägspärr i Österrike – tillsammans med terroristen Salah Abdeslam.
Mäktiga hyllningar till Stenmark – i Europa
Ingemar Stenmark fyller 60 år. Det uppmärksammas inte bara i Sverige – utan i hela Europa. Namnet Ingemar Stenmark står för rekord och självbehärskning, skriver Nachtrichten i Österrike.
Sverige tog hockeyguld i ungdoms-OS
Sverige var överlägset under ungdoms-OS i Innsbruck, Österrike. I Lillehammer, Norge, ställdes hockeylandslaget mot aningen tuffare motstånd – men resultatet blev det detsamma: Sverige försvarade OS-guldet i och med 3–1-segern mot Tjeckien.
Lundin avgjorde finalen i Lillehammer
Sverige var överlägset under ungdoms-OS i Innsbruck, Österrike. I Lillehammer, Norge, ställdes...
Advokaten: Domaren förbannad på Sverige
Domaren i IS-rättegången mot den 17-åriga Linköpingsflickan i Wien, Österrike, planerar ett angrepp mot svensk lagstiftning i torsdagens rättegång. Det avslöjar flickans försvarsadvokat. – Han är förbannad på att det inte är brottsligt i Sverige, säger Wolfgang Blaschitz.