Sverige Österrike

Kanada tar integration på allvar

Kanada och Österrike har politik som Sverige borde kopiera Jag läste artikeln den 13/4 om resultat av att politiker och tjänstemän från Uddevalla kommun besökte Kanada hösten 2017!
Läs mer om Jag, Kanada, Sverige, Uddevalla och Österrike.

Internationellt Linköping till SM-final

Schweiz, Norge, Danmark, Österrike - och lite Sverige. Pernilla Winberg, ett mål och en assist, var det blågula inslaget när Linköping tog sig SM-final i ishockey via 3-0 mot Modo på söndagen.
Internationellt Linköping till SM-final
Schweiz, Norge, Danmark, Österrike - och lite Sverige. Pernilla Winberg, ett mål och en assist, var det blågula inslaget när Linköping tog sig SM-final i ishockey via 3-0 mot Modo på söndagen.
Internationellt Linköping till SM-final
Schweiz, Norge, Danmark, Österrike – och lite Sverige. Pernilla Winberg, ett mål och en assist, var det blågula inslaget när Linköping tog sig SM-final i ishockey via 3–0 mot Modo på söndagen.

Österrike och Slovakien väntar för Sverige

David Alaba och Marek Hamsik. Landskamper mot dessa två stjärnors landslag kompletterar det svenska fotbollslandslagets spelschema i höst.
Läs mer om Marek Hamsik, Slovakien och Sverige.
Österrike och Slovakien väntar för Sverige
Att Sverige ska möta Ryssland och Turkiet i sin grupp i det nystartade Uefa Nations League är sedan tidigare fastslaget. Nu är hela svenska fotbollslandslagets höstschema komplett, enligt svenska fotbollförbundets hemsida.
Läs mer om Ryssland, Slovakien, Sverige och Turkiet.
Österrike och Slovakien väntar för Sverige
David Alaba och Marek Hamsik. Landskamper mot dessa två stjärnors landslag kompletterar det svenska fotbollslandslagets spelschema i höst.
Läs mer om Marek Hamsik, Slovakien och Sverige.
Myhrer efter svenska medaljmissen: Ändra reglerna
PYEONGCHANG. Sverige fick möta stornationen Österrike redan i kvartsfinal i lagtävlingen i OS. Då krossades både medalj- och gulddrömmar. Efter missen vill slalomstjärnan Andr Myhrer att seedningsregeln görs om. – Ska man utveckla den här sporten måste man kanske ändra lite grann, säger han.
Läs mer om Andr Myhrer och Österrike.
Svenska kritiken – vill ändra reglerna
PYEONGCHANG. Sverige är en av de främsta slalomnationerna i världen.Ändå missgynnar rankning de svenska åkarna i lagtävlingen.Efter uttåget mot Österrike i OS vill Andr Myhrer se en regeländring.– Man måste ändra om lite grann, säger han.
Läs mer om Andr Myhrer och Österrike.
Sverige försvann i kvartsfinalen av alpina lagtävlingen
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Sverige var en av guldfavoriterna i den alpina lagtävlingen i parallellslalom. Men det svenska laget med Andr Myhrer, Mattias Hargin, Frida Hansdotter och Anna Swenn-Larsson fick aldrig åka om medaljerna. Redan i kvartsfinalen blev Österrike en för svår motståndare. – Det är tråkigt att gå hem tomhänt, men så är det, säger Mattias Hargin.
Svenska mardrömmen – utslagna i kvartsfinalen
PYEONGCHANG. Sverige var stora medaljfavoriter i den alpina lagtävlingen.Men det tog stopp redan i kvartsfinalen. Laget åkte ut mot stornationen Österrike.
Läs mer om Österrike.
Sverige till kvartsfinal mot Österrike
Läs mer om Österrike.
Svenska piken mot norska storstjärnan
PYEONGCHANG. Ante Kostelic OS-bana kostade svenska medaljchanser i Sotji.Nu står det klart att Österrike och Italien sätter banorna i Pyeongchang - med Sverige som reserv.Något som glädjer Mattias Hargin:– Jag tycker det är lite skönt att Norge inte sätter banan.
Det är alldeles för många som är tysta
SHL är en internationell liga.SHL har spelare från Sverige, Norge, Finland, USA, Kanada, Slovakien, Slovenien, Österrike, Tjeckien, Danmark, Lettland och Tyskland.Så det är dags för fler i ligan att höja rösten om människors lika värde.
Maken försökte krossa skallen på frun i sängen
När hustrun låg och sov försökte maken krossa skallen på hustrun med hjälp av en yxa.Efteråt flydde maken till Österrike och sökte asyl under falsk identitet.Men maken kunde gripas och återföras till Sverige. Nu döms han till 2,5 års fängelse och utvisning från Sverige, skriver Smålandsposten.
Sverige vill ha förbud för att minska antibiotikan
Regeringen vill att EU agerar för att få ner antibiotikaanvändningen i djuruppfödningen. I ett brev uppmanar Sverige tillsammans med Finland, Danmark, Österrike och Nederländerna övriga länder att stötta ett förslag som förbjuder att djur gruppbehandlas i förebyggande syfte.
Marcos kritik mot Postnord – efter pinsamma slarvet
Marco Dakic hade beställt varor från Österrike som efter två dagar fanns i Sverige – vad som hände sen är ett mysterium.I två veckor fick han vänta innan Postnord tillslut skickade paketet rätt, som då visade sig vara trasigt.– När det gäller Postnord så hoppas man på mirakel, säger Marco Dakic.
EU föreslår utfasning av gränskontrollerna
EU-kommissionen föreslår att Sverige, Danmark, Österrike, Norge och Tyskland ska fasa ut gränskontrollerna under de kommande sex månaderna.
Sverige lyckligare än USA – men grannarna ligger före
Nu har den årliga rapporten från FN-nätverket SDSN kommit, som granskar hur lyckliga och välmående 155 länders invånare är. På platserna 11 till 15 hittar vi Israel, Costa Rica, Österrike, USA och Irland. Svenskarna är lyckligare än amerikanarna – men har en bit kvar till toppen.
Icas comeback efter det stora grädd-bråket
Är det här Sveriges mest utskällda grädde? När nyheten om att Ica använde mjölk från Österrike och inte från Sverige, blev kunderna rasande. Nu tvärvänder livsmedelsjätten – och driver med sig själva i en reklamkampanj som hyllas på Facebook. – Jag tyckte det var en rolig grej, att företaget vågar driva med sig själva, säger kunden Johan Sjöström, 36.
Brons för Sverige i VM:s lagtävling
Sverige tog ett starkt brons i alpina VM:s lagtävling under tisdagen. Det efter att ha slått ut storfavoriten och regerande mästarna Österrike i kvartsfinalen.
Läs mer om Sverige och Österrike.
Hotet mot svensk medalj - rankningssystemet
St Moritz. Sverige kör förVM-titeln i lagtävlingen i parallellslalom. Men redan i andra omgången kan de blågula alpinstjärnorna tvingas möta storfavoriten Österrike. – Det där rankningssystemet är ju som det är. Men ska vi ta guldet ska vi ju slå alla, säger Andr Myhrer.
Läs mer om Andr Myhrer och Österrike.
EU tillåter fortsatt gränskontroll mellan Sverige och Danmark
EU-kommissionen föreslår att Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Österrike får fortsätta med sina tillfälliga gränskontroller på grund av flyktingkrisen i ytterligare tre månader.
Detta står på spel i valet i Österrike
WIEN. Österrike är inte större än Sverige, men vem som väljs till president i dag kan skaka om en hel kontinent och värld. Frihandelsavtal, sanktioner mot Ryssland, migrationspolitik – allt kan ställas på sin spets om österrikarna väljer Norbert Hofer, från Frihetliga partiet, FÖP.
Världsstäder stoppar dieselbilen – Stockholm kör på
Fyra världsstäder förbjuder dieselbilar: Paris, Mexiko City, Madrid och Aten. I Norge, Nederländerna och Österrike förs liknande diskussioner. Men i Sverige är det tyst – obegripligt tyst.