Sverige Österrike


Säkra straffar i Chisinau

På Friends Arena i Solna missade Sebastian Larsson en tidig straff. Straffläggandet gick bättre i Chisinau. Österrike, som inledde EM-kvalet med 1—1 mot Sverige, tog ledningen på straff i den tolfte minuten sedan Moldaviens högerback Ion Jardan varit oschyst mot Marc Janko. Även kvitteringen slogs in från elva meter.

Säsongens första alpina trupp

Den alpina skidsäsongens första trupp är uttagen. Det är de kvinnliga storslalomåkarna till världscuppremiären i Sölden i Österrike den 25 oktober. Sverige får starta med sju åkare, däribland Jessica Lindell Vikarby och Maria Pietilä Holmner som kom tvåa respektive trea i storslalomcupen den senaste säsongen. Det känns som om vi har en väldigt hög och bra nivå på den trupp som vi startar med nu i Sölden.

Så spelas Davis Cup

Nästa års inledande omgång i högsta divisionen i Davis Cup-tennisen har lottats och spelas så här: Tyskland—Frankrike, Storbritannien—USA, Tjeckien—Australien, Kazakstan—Italien, Argentina—Brasilien, Serbien—Kroatien, Kanada—Japan, Belgien—Schweiz. Matcherna spelas 6—8 mars. Sverige möter 24—26 oktober Lettland i en nedflyttningmatch i grupp 1 i Afrika-/Europazonen. Seger där och Österrike väntar i mars.

Läs mer om Lettland och Österrike.
Sverige tappar igen – Lagerbäck närmar sig

Trots vinst mot Estland och kryss mot Österrike tappar Sverige placeringar på världsrankningen. Enligt Fifas rankning är både Wales och Tunisien bättre än Sverige. Desto bättre går det dock för Lars Lagerbäcks Island - som klättrar tolv placeringar.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:

Det betyder Zlatans alla tatueringar

MALMÖ. I måndags ledde lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic, 32, Sverige till oavgjort i den tuffa EM-kvalmatchen mot Österrike. Och efter succn blottade Ibrahimovic som vanligt sin vältatuerade kropp. Men betyder egentligen Zlatan Ibrahimovics tatueringar? - Kvällsposten bestämde sig för att gräva i bläcket.

Hemligheten bakom Zlatans alla tatueringar

MALMÖ. I måndags ledde lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic, 32, Sverige till oavgjort i den tuffa EM-kvalmatchen mot Österrike. Och efter succn blottade Ibrahimovic som vanligt sin vältatuerade kropp. Men betyder egentligen Zlatan Ibrahimovics tatueringar? - Kvällsposten bestämde sig för att gräva i bläcket.

Tung start för Sverige

Nu är Sveriges första EM-kvalmatch mot Österrike igång. Redan sju minuter in i matchen gjorde Österrike sitt första mål. Målet gjordes av Bayern München-mittfältaren David Alaba - en

Hamrn: Erkan har shining

Erkan Zengin räddade en svensk poäng borta mot Österrike och var en av planens bästa spelare. Förbundskapten Erik Hamrn framhåller ytterns shining. Sverige fick en mardrömsstart borta

Läs mer om Österrike.
Hamrn: Skärpning med bollen

Wien. Erik Hamrn är `väldigt nöjd` med en poäng mot Österrike i går kväll - men inte med att Sverige tappar bollen så mycket. - Jag kräver att vi ska vara bättre, säger förbundskapten.

Läs mer om Sverige och Österrike.
Österrikare pressar Hamrn om `osportsliga Sverige: `Det är ett krig`

1-1 mot Österrike i går, och i dag ställs Erik Hamrn mot väggen av österrikisk media spelar Sverige osportsligt? Förbundskaptenen slår i från sig: - Det här är ett krig på planen, det måste du acceptera, svarar Hamrn.

Läs mer om Erik Hamrn, Hamrn, Sverige och Österrike.
Hamrn: Skärpning med bollen

Erik Hamrn är väldigt nöjd med en poäng mot Österrike i går kväll - men inte med att Sverige tappar bollen så mycket.

Läs mer om Sverige och Österrike.
Hamrn: Skärpning med bollen

Erik Hamrn är väldigt nöjd med en poäng mot Österrike i går kväll — men inte med att Sverige tappar bollen så mycket. — Jag kräver att vi ska vara bättre, säger förbundskapten.

Läs mer om Jag, Sverige och Österrike.
Kanal 5: Därför möttes de aldrig i kvalstudion

Efter sändningen från Österrike mot Sverige risas och rosas Kanal 5. Kanalens sportchef Emir Osmanbegovic berättar nu varför Anders Svensson aldrig mötte Zlatan Ibrahimovic efter matchen – och varför Karin Frick inte fick någon Stefan Löfven-pall. – Vi kanske skulle skapa ett twitterkonto för Karin Fricks pall, skojar Osmanbegovic för SportExpressen.se.

Smarkstart med annan Z i centrum

Stockholm De svenska tidningskrönikörerna var eniga om att Sverige med 1-1 borta mot Österrike fick en smakstart i EM-kvalet och att Erkan Zengin var det stora utropstecknet.

Hyllas av Zlatan: `Då hade jag gått in i omklädningsrummet `

Erkan Zengin ordnade en poäng för Sverige i EM-kvalpremiären mot Österrike och var nära att sätta ett drömmål till 2-1. - Om det skottet hade gått in skulle jag ha gått in i omklädningsrummet,

Tuff kvalmatch för Sverige

Wien/TT Ställningen är fortsatt 1-1 i Sveriges första EM-kvalmatch mot Österrike. Hittills har Österrike skapat flest chanser. Sverige får slita hårt för att freda målet när Österrike

Läs mer om EM-kvalmatch, Sverige och Österrike.
Smarkstart med annan Z i centrum

De svenska tidningskrönikörerna var eniga om att Sverige med 1–1 borta mot Österrike fick en...

Läs mer om Sverige och Österrike.
Smarkstart med annan Z i centrum

De svenska tidningskrönikörerna var eniga om att Sverige med 1-1 borta mot Österrike fick en smakstart i EM-kvalet och att Erkan Zengin var det stora utropstecknet.

Smarkstart med annan Z i centrum

De svenska tidningskrönikörerna var eniga om att Sverige med 1—1 borta mot Österrike fick en smakstart i EM-kvalet och att Erkan Zengin var det stora utropstecknet.

Tidigare toppnyhet hos Sydsvenskan:
Zengin tog chansen att överraska Österrike

Erkan Zengin fixade en poäng till Sverige med sitt första landslagsmål i kväll. Läs Anja Gatus kommentar här.

Läs mer om Sverige och Österrike.
TV: Zengins kanon gav Sverige en poäng i Wien 22:36

TV: Zengins kanon gav Sverige en poäng i Wien Sverige fick en mardrömsstart mot Österrike. David Alaba gjorde 1-0 på straff efter sju minuter, men bara fem minuter senare kvitterade

Läs mer om Sverige, Wien, Wien Sverige och Österrike.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Zengin: Jag tycker jag kan spela stora matcher

Erkan Zengin spelade sin första tävlingsmatch från start i EM-kvalmatchen mot Österrike. Och som han gjorde det. Med sitt första landslagsmål såg att till att Sverige fick med sig en poäng i den svåra matchen i Wien.

FLASH:Oavgjort i EM-kvalpremiären

Sverige fick oavgjort mot Österrike, 1-1, i EM-kvalpremiären i fotboll i Wien. Mer information kommer inom kort.

Zengin om målet: Zlatan sade till mig före matchen - gå bakom när jag skarvar

Erkan Zengin gjorde sitt första mål i landslaget och räddade en poäng för Sverige. Efteråt tackade han Zlatan Ibrahimovic. Zengins mål kom välbehövligt, bara fem minuter efter att Österrike

FLASH:Oavgjort i EM-kvalpremiären

Sverige fick oavgjort mot Österrike, 1-1, i EM-kvalpremiären i fotboll i Wien. Mer information kommer inom kort.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04