Sverige Österrike

Här sänker man hyrorna så att fattiga får råd

Så här fungerar social housing i sex länder, där Danmark, Österrike och Nederländerna liknar Sverige lite mer. Men till skillnad från i Sverige satsar grannländerna på öronmärkta bostäder utan kommersiella hyror.

SCA reserverar miljardbelopp

Hygien- och skogsbolaget SCA reserverar runt 1,3 miljarder kronor med hänvisning till pågående skattemål i Sverige och Österrike, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.
Läs mer om SCA, Sverige och Österrike.
Farligaste länderna i världen – & de säkraste
Syren, Sudan och Irak är världens farligaste länder. Island, Danmark och Österrike de tryggaste. Sverige hamnar som världens fjortonde säkraste land.
Läs mer om Danmark, Irak, Sudan och Österrike.
EM-guiden: Onsdag 22 juni
Förutom Sverige–Belgien spelar Italien–Irland samt Island–Österrike och Ungern–Portugal.

Så stor är Frans chans – Amster tippar finalen

Favoriten som inte blev utbuad – Har Frans någon chans? Kanske, men det blir nog Ryssland, Australien eller Ukraina. Om inte Österrike skräller med årets bästa låt. SvD:s Harry Amster konstaterar att lördagens kamp står mellan pop, pampigt och avskalat, med länder som Sverige, Nederländerna och uppstickaren Österrike.
Sverige förlorade mot Österrike i EM-kvalet
Sveriges F19-landslag förlorade med 1-0 mot Österrike i EM-kvalet. Österrikes Julia Kofler kunde ge gästerna ledningen i början av andra halvlek - och svenskorna lyckades inte få in kvitteringsmålet trots flera fina lägen.
Läs mer om EM-kvalet och Österrike.
Terroristen Mohamed Belkaids liv i Sverige
Bilderna skvallrar om den utpekade IS-terroristens vardagsliv i Sverige. Mohamed Aziz Belkaid bakar jordgubbstårta, firar nyår i snön och ligger på stranden tillsammans med sin dåvarande svenska hustru – innan han anmälde sig själv som självmordsbombare. – Han ville få henne att konvertera, säger en person som hade kontakt med honom. Redan i september stoppades Belkaid i en vägspärr i Österrike – tillsammans med terroristen Salah Abdeslam.
Mäktiga hyllningar till Stenmark – i Europa
Ingemar Stenmark fyller 60 år. Det uppmärksammas inte bara i Sverige – utan i hela Europa. Namnet Ingemar Stenmark står för rekord och självbehärskning, skriver Nachtrichten i Österrike.
Sverige tog hockeyguld i ungdoms-OS
Sverige var överlägset under ungdoms-OS i Innsbruck, Österrike. I Lillehammer, Norge, ställdes hockeylandslaget mot aningen tuffare motstånd – men resultatet blev det detsamma: Sverige försvarade OS-guldet i och med 3–1-segern mot Tjeckien.
Lundin avgjorde finalen i Lillehammer
Sverige var överlägset under ungdoms-OS i Innsbruck, Österrike. I Lillehammer, Norge, ställdes...
Advokaten: Domaren förbannad på Sverige
Domaren i IS-rättegången mot den 17-åriga Linköpingsflickan i Wien, Österrike, planerar ett angrepp mot svensk lagstiftning i torsdagens rättegång. Det avslöjar flickans försvarsadvokat. – Han är förbannad på att det inte är brottsligt i Sverige, säger Wolfgang Blaschitz.
Säpochefen: Känner inte till något liknande
Den 17-åriga flickan från Linköping som var på väg till IS har åtalats i Österrike - misstänkt för terrorbrott. Det faktum att hon stoppades på vägen ner gör fallet unikt i Sveriges historia, enligt Säpo-chefen Anders Thornberg. – Något liknande det här känner jag inte till, säger han. Snart förväntas terrorresor kriminaliseras även i Sverige.
Läs mer om Linköping, Sverige och Österrike.
Mammans oro för gripna svenskan
Den svenska 17-åriga flickan som greps i Österrike i december misstänkt för att försöka ansluta sig till IS har omhäktats ytterligare en månad. Beskedet var ett bakslag för hennes mamma som hade hoppats få tillbaka sin dotter. – Hon vill hem till Sverige igen, säger mamman.
Läs mer om Sverige och Österrike.
Österrike bidrar med transportplan
Österrike har – i likhet med Sverige – beslutat att hjälpa Frankrike i kampen mot terrorgruppen...
Läs mer om Frankrike och Sverige.
Här är lagen som Erik Hamrn hoppas på
PARIS. Erik Hamrn är öppen med sina önskemål inför lottningen i kväll. Framför allt hoppas han på två lag – som Sverige nyligen förlorade mot. – Jag skulle väldigt gärna vilja få Ryssland eller Österrike i vår grupp, säger Hamrn.
Polisen i Wien: Säkra på att svenskan skulle ansluta till IS
Den 17-åriga flicka från Linköping som skulle ansluta sig till Islamiska staten (IS) sitter fortfarande i förvar i Österrike. Sociala myndigheter i Sverige vill omhänderta henne, men måste först få hem henne – och det är oklart hur det ska gå till.
Beskedet: Profilen stannar i Österrike
Återvänder inte till Sverige
Läs mer om Sverige och Österrike.
Sverige klart för minst playoff
Jobbet gjordes i Vaduz. Men det bästa hände i Podgorica. Där hängde Österrike av Montenegro i kampen om playoff-platsen och landslaget är minst trea i gruppen.
Liechtenstein hoppas på skräll mot Sverige
VADUZ. Sverige är skyhöga favoriter mot Liechtenstein i morgon - och är pressade att vinna.Hemmanationen hoppas kunna skrälla.- Jag är förvånad över att Sverige haft sådana problem. Mot Österrike spelade det med en svag offensiv trots att de var tvungna att vinna, säger Liechtensteins förbundskapten Ren Pauritsch till SportExpressen.
Tomt på läktaren mot Moldavien på måndag
I september såg 48.355 personer Sverige förlora med 1–4 mot Österrike på Friends arena. Till nästa hemmamatch i EM-kvalet, mot Moldavien på måndag, har Svenska fotbollförbundet i dagsläget sålt knappt 23.000 biljetter.
Erik Hamrn: Var en bra samling senast...
Sverige förlorade mot Ryssland borta. Sen förlorade de mot Österrike hemma. Men Erik Hamrn ser inte bara negativt på förra landslagsuppehållet. – Det låter kanske lite löjligt, men det var en bra samling senast, säger han.
Läs mer om Ryssland och Österrike.
Rodic byter landslag - fixar svensk EM-plats?
MALMÖ. Här är MFF:aren som kan skjuta Sverige till EM. Vladimir Rodic byter landslag till Montenegro som i kvalavslutningen möter båda Sveriges topprivaler Österrike och Ryssland. – Bara lite pappersarbete återstår innan jag är klar för spel för Montenegro, säger Rodic.
Löfven inför mötet: Det här håller inte
BRYSSEL. Inför kvällens extrainsatta toppmöte i Bryssel säger statsminister Stefan Löfven: – Sverige, Tyskland och Österrike har tagit ett orimligt stort ansvar. Det här håller inte. Europeiska rådets ordförande Donald Tusk hoppas att EU-ledarna i kväll ska enas om en ny flyktingdeklaration – men något utkast med skrivningar har ännu inte skickats till medlemsländerna.
S-trio i EU ska driva fackliga krav
Socialdemokraterna i Sverige, Tyskland och Österrike och deras fackliga grenar ska driva på för ett...
Läs mer om Sverige, Tyskland och Österrike.
S-trio i EU ska driva fackliga krav
Socialdemokraterna i Sverige, Tyskland och Österrike och deras fackliga grenar ska driva på för ett protokoll om löntagares rättigheter vid ändringar av EU:s grundfördrag.
Läs mer om Sverige, Tyskland och Österrike.