Sverige Österrike

Säpochefen: Känner inte till något liknande

Den 17-åriga flickan från Linköping som var på väg till IS har åtalats i Österrike - misstänkt för terrorbrott. Det faktum att hon stoppades på vägen ner gör fallet unikt i Sveriges historia, enligt Säpo-chefen Anders Thornberg. – Något liknande det här känner jag inte till, säger han. Snart förväntas terrorresor kriminaliseras även i Sverige.
Läs mer om Linköping, Sverige och Österrike.

Mammans oro för gripna svenskan

Den svenska 17-åriga flickan som greps i Österrike i december misstänkt för att försöka ansluta sig till IS har omhäktats ytterligare en månad. Beskedet var ett bakslag för hennes mamma som hade hoppats få tillbaka sin dotter. – Hon vill hem till Sverige igen, säger mamman.
Läs mer om Sverige och Österrike.
Österrike bidrar med transportplan
Österrike har – i likhet med Sverige – beslutat att hjälpa Frankrike i kampen mot terrorgruppen...
Läs mer om Frankrike och Sverige.
Här är lagen som Erik Hamrn hoppas på
PARIS. Erik Hamrn är öppen med sina önskemål inför lottningen i kväll. Framför allt hoppas han på två lag – som Sverige nyligen förlorade mot. – Jag skulle väldigt gärna vilja få Ryssland eller Österrike i vår grupp, säger Hamrn.

Polisen i Wien: Säkra på att svenskan skulle ansluta till IS

Den 17-åriga flicka från Linköping som skulle ansluta sig till Islamiska staten (IS) sitter fortfarande i förvar i Österrike. Sociala myndigheter i Sverige vill omhänderta henne, men måste först få hem henne – och det är oklart hur det ska gå till.
Beskedet: Profilen stannar i Österrike
Återvänder inte till Sverige
Läs mer om Sverige och Österrike.
Sverige klart för minst playoff
Jobbet gjordes i Vaduz. Men det bästa hände i Podgorica. Där hängde Österrike av Montenegro i kampen om playoff-platsen och landslaget är minst trea i gruppen.
Liechtenstein hoppas på skräll mot Sverige
VADUZ. Sverige är skyhöga favoriter mot Liechtenstein i morgon - och är pressade att vinna.Hemmanationen hoppas kunna skrälla.- Jag är förvånad över att Sverige haft sådana problem. Mot Österrike spelade det med en svag offensiv trots att de var tvungna att vinna, säger Liechtensteins förbundskapten Ren Pauritsch till SportExpressen.
Tomt på läktaren mot Moldavien på måndag
I september såg 48.355 personer Sverige förlora med 1–4 mot Österrike på Friends arena. Till nästa hemmamatch i EM-kvalet, mot Moldavien på måndag, har Svenska fotbollförbundet i dagsläget sålt knappt 23.000 biljetter.
Erik Hamrn: Var en bra samling senast...
Sverige förlorade mot Ryssland borta. Sen förlorade de mot Österrike hemma. Men Erik Hamrn ser inte bara negativt på förra landslagsuppehållet. – Det låter kanske lite löjligt, men det var en bra samling senast, säger han.
Läs mer om Ryssland och Österrike.
Rodic byter landslag - fixar svensk EM-plats?
MALMÖ. Här är MFF:aren som kan skjuta Sverige till EM. Vladimir Rodic byter landslag till Montenegro som i kvalavslutningen möter båda Sveriges topprivaler Österrike och Ryssland. – Bara lite pappersarbete återstår innan jag är klar för spel för Montenegro, säger Rodic.
Löfven inför mötet: Det här håller inte
BRYSSEL. Inför kvällens extrainsatta toppmöte i Bryssel säger statsminister Stefan Löfven: – Sverige, Tyskland och Österrike har tagit ett orimligt stort ansvar. Det här håller inte. Europeiska rådets ordförande Donald Tusk hoppas att EU-ledarna i kväll ska enas om en ny flyktingdeklaration – men något utkast med skrivningar har ännu inte skickats till medlemsländerna.
S-trio i EU ska driva fackliga krav
Socialdemokraterna i Sverige, Tyskland och Österrike och deras fackliga grenar ska driva på för ett...
Läs mer om Sverige, Tyskland och Österrike.
S-trio i EU ska driva fackliga krav
Socialdemokraterna i Sverige, Tyskland och Österrike och deras fackliga grenar ska driva på för ett protokoll om löntagares rättigheter vid ändringar av EU:s grundfördrag.
Läs mer om Sverige, Tyskland och Österrike.
S-trio i EU ska driva fackliga krav
Socialdemokraterna i Sverige, Tyskland och Österrike och deras fackliga grenar ska driva på för ett protokoll om löntagares rättigheter vid ändringar av EU:s grundfördrag.
Läs mer om Sverige, Tyskland och Österrike.
Tv-toppen: Många ville se fotbollen
Det var många som ville se Sverige spela fotboll mot Österrike i EM-kvalet i förra veckan. Matchen hade 1,3 miljoner tittare och slogs endast av Lasse Kronr och hans Doobidoo som hade 1,5 miljoner tittare.
Tv-toppen: Många ville se fotbollen
Det var många som ville se Sverige spela fotboll mot Österrike i EM-kvalet i förra veckan. Matchen...
Läs mer om EM-kvalet, Sverige och Österrike.
Tv-toppen: Många ville se fotbollen
Det var många som ville se Sverige spela fotboll mot Österrike i EM-kvalet i förra veckan. Matchen hade 1,3 miljoner tittare och slogs endast av Lasse Kronr och hans Doobidoo som hade 1,5 miljoner tittare.
Efter fiaskot – nu ber landslaget om ursäkt
Sverige stod för en svag insats och förnedrades av Österrike på hemmaplan i EM-kvalet. Och nu ber Marcus Allbäck, players manager för landslaget, om förlåtelse. Det var prestationer som inte är tillräckligt bra för ett svenskt landslag och vi vill be om ursäkt till svenska folket för det, skriver han på Svenska Spels Instagram.
Läs mer om EM-kvalet och Österrike.
Förbundets besked: Hamrn har vårt stöd
Dagen efter fiaskot mot Österrike satte sig förbundsstyrelsen ner och höll ett möte. Ett av ämnena som diskuterades: Erik Hamrn. Och de enades om att han är rätt man för att lösa den här uppgiften och ta Sverige till EM 2016. – Han har vårt stöd, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.
Lui vill att Sverige tar hjälp av profilerna
Förnedrade av Österrike. Nu vill den tidigare landslagsstjärnan Teddy Lui att Erik Hamrn tar hjälp av bronshjälten Patrik Andersson och inspireras av Lars Lagerbäck för att stoppa hopplös fotboll och rädda en EM-biljett. – Det finns inga ider framåt och bakåt är det totalt haveri. De måste in med lite ider. Vi kan inte fortsätta att tro att det ska ändras av sig själv, säger Lui.
Norge: Sverige och Zlatan totalslaktades
Sverige förnedrades av Österrike med 1-4 på hemmaplan i EM-kvalet. Omvärlden har inte gått miste om nyheten – och sågar den svenska insatsen. Österrike förödmjukade Sverige, skriver spanska As. Sverige och Zlatan totalslaktades, skriver norska TV2.
Läs mer om EM-kvalet, Sverige, TV2, Zlatan och Österrike.
Larsson: Det går inte att göra så på den här nivån
Sverige glömde det man pratat om. Då blev det brakförlust i måstematchen mot Österrike.
Läs mer om Österrike.
Inkast kastade Sverige ur matchen
Österrike är i EM. Det tog bara nio minuter innan Sveriges väg dit blev brantare än en alptopp.
Läs mer om Sverige.
Inkast kastade Sverige ur matchen
Österrike är i EM. Det tog bara nio minuter innan Sveriges väg dit blev brantare än en alptopp.– Nu är vi i ett pressat läge, men vi har varit med om det förut, förklarade förbundskapten Erik Hamrn till Kanal 5.
Läs mer om Erik Hamrn, Kanal och Sverige.