Sverige Österrike


LO-basen tar ny strid mot Lavaldomen

I mitten av december kallar statsminister Stefan Löfven till sitt första toppmöte på Harpsund. Då träffas ledarna för S och LO i Sverige, Tyskland och Österrike för att diskutera Laval-frågan. –Det här kommer inte att gå fort, det är ett långsiktigt arbete, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

Österrike föll mot Brasilien

Sveriges EM-kvalmotståndare Österrike leder och är obesegrat i kvalgrupp G. Men i årets sista landskamp mot Brasilien hemma på Ernst Happel-stadion blev det förlust med 1–2 – samma resultat som då Österrike senaste förlorade en landskamp, mot Sverige i oktober förra året.

Sveriges U21 vann mini-turnering efter straffar - Peterson och Manns målskyttar 20:15

Sveriges U21 vann mini-turnering efter straffar - Peterson och Manns målskyttar Sverige vann finalen i mini-turneringen på Cypern efter straffseger mot Österrike. I matchen, som slutade 2-2, målade Kristoffer Peterson och Jesper Manns.

Österrike föll mot Brasilien

Sveriges EM-kvalmotståndare Österrike leder och är obesegrat i kvalgrupp G. Men i årets sista landskamp mot Brasilien hemma på Ernst Happel-stadion blev det förlust med 1-2 - samma resultat som då Österrike senaste förlorade en landskamp, mot Sverige i oktober förra året.

David Luiz målskytt när Brasilien vann

STOCKHOLM. Sveriges EM-kvalmotståndare Österrike leder och är obesegrat i kvalgrupp G. Men i årets sista landskamp mot Brasilien hemma på Ernst Happel-stadion blev det förlust med 1–2 – samma resultat som då Österrike senaste förlorade en landskamp, mot Sverige i oktober förra året.

Österrike föll mot Brasilien

Sveriges EM-kvalmotståndare Österrike leder och är obesegrat i kvalgrupp G. Men i årets sista landskamp mot Brasilien hemma på Ernst Happel-stadion blev det förlust med 1—2 — samma resultat som då Österrike senaste förlorade en landskamp, mot Sverige i oktober förra året. Efter VM-smällen har Walter Dungas Brasilien radat upp sex segrar.

Sverige inte oroliga trots Österrikes ryck

PODGORICA. Österrike har kopplat ett grepp om Sveriges EM-kvalgrupp efter segern mot Ryssland i Wien. Men de svenska stjärnorna känner ingen oro. - Jag tror inte de kommer flyga i väg, de har svåra bortamatcher nu, säger Mikael Lustig. Fyra poängs försprång - men Blågult inte oroligt

Läs mer om Blågult, Mikael Lustig, Ryssland och Wien.
Österrike ryckte i tabelltoppen

Österrike vann gruppfinalen i grupp G - som ju Sverige också spelar i - hemma mot Ryssland i fotbollens EM-kval på lördagen. Detta trots att storstjärnan David Alaba satt på läktaren med en knäskada.

Läs mer om David Alaba, EM-kval, Ryssland och Sverige.
Österrike ryckte i tabelltoppen

Österrike vann gruppfinalen i grupp G - som ju Sverige också spelar i - hemma mot Ryssland i fotbollens EM-kval på lördagen. Detta trots att Österrikes storstjärna David Alaba satt på läktaren med en knäskada.

Läs mer om David Alaba, EM-kval, Ryssland och Sverige.
Österrike ryckte i tabelltoppen

Österrike vann gruppfinalen i grupp G — som ju Sverige också spelar i — hemma mot Ryssland i fotbollens EM-kval på lördagen. Detta trots att storstjärnan David Alaba satt på läktaren med en knäskada. Bayern München-spelaren och de övriga hemmafansen på Ernst Happel-stadion fick jubla ändå. Även om det första jublet fastnade i halsen.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Österrike ryckte i tabelltoppen

Österrike vann gruppfinalen i grupp G – som ju Sverige också spelar i – hemma mot Ryssland i fotbollens EM-kval på lördagen. Detta trots att Österrikes storstjärna David Alaba satt på läktaren med en knäskada.

Läs mer om David Alaba, EM-kval, Ryssland och Sverige.
Österrike ryckte i tabelltoppen

Österrike vann gruppfinalen i grupp G – som ju Sverige också spelar i – hemma mot Ryssland i...

Läs mer om Ryssland och Sverige.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Ryssland förlorade - öppnar för Sverige

Det blev en tung förlust för Ryssland i EM-kvalet. Österrike vann med 1-0 och förstärker sin plats som gruppledare. Resultatet öppnar upp för Sveriges chanser i grupp F.

Läs mer om EM-kvalet, Ryssland och Sverige.
Seger på straffar för nya U21-laget

Det var premiär för det nya U21-landslag i fotboll som ska ta över efter det lag som spelar EM-slutspel till sommaren. Det unga U21-laget besegrade Cypern med 6—4 efter straffar. Ställningen i cypriotiska Paphos efter 90 minuter var 1—1. Dino Islamovic, Groningen, gjorde det svenska målet som gav 1—1 i 65:e minuten. Sverige möter segraren mellan Tjeckien och Österrike på tisdag.

Säkra straffar i Chisinau

På Friends Arena i Solna missade Sebastian Larsson en tidig straff. Straffläggandet gick bättre i Chisinau. Österrike, som inledde EM-kvalet med 1—1 mot Sverige, tog ledningen på straff i den tolfte minuten sedan Moldaviens högerback Ion Jardan varit oschyst mot Marc Janko. Även kvitteringen slogs in från elva meter.

Säsongens första alpina trupp

Den alpina skidsäsongens första trupp är uttagen. Det är de kvinnliga storslalomåkarna till världscuppremiären i Sölden i Österrike den 25 oktober. Sverige får starta med sju åkare, däribland Jessica Lindell Vikarby och Maria Pietilä Holmner som kom tvåa respektive trea i storslalomcupen den senaste säsongen. Det känns som om vi har en väldigt hög och bra nivå på den trupp som vi startar med nu i Sölden.

Så spelas Davis Cup

Nästa års inledande omgång i högsta divisionen i Davis Cup-tennisen har lottats och spelas så här: Tyskland—Frankrike, Storbritannien—USA, Tjeckien—Australien, Kazakstan—Italien, Argentina—Brasilien, Serbien—Kroatien, Kanada—Japan, Belgien—Schweiz. Matcherna spelas 6—8 mars. Sverige möter 24—26 oktober Lettland i en nedflyttningmatch i grupp 1 i Afrika-/Europazonen. Seger där och Österrike väntar i mars.

Läs mer om Lettland och Österrike.
Sverige tappar igen – Lagerbäck närmar sig

Trots vinst mot Estland och kryss mot Österrike tappar Sverige placeringar på världsrankningen. Enligt Fifas rankning är både Wales och Tunisien bättre än Sverige. Desto bättre går det dock för Lars Lagerbäcks Island - som klättrar tolv placeringar.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Det betyder Zlatans alla tatueringar

MALMÖ. I måndags ledde lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic, 32, Sverige till oavgjort i den tuffa EM-kvalmatchen mot Österrike. Och efter succn blottade Ibrahimovic som vanligt sin vältatuerade kropp. Men betyder egentligen Zlatan Ibrahimovics tatueringar? - Kvällsposten bestämde sig för att gräva i bläcket.

Hemligheten bakom Zlatans alla tatueringar

MALMÖ. I måndags ledde lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic, 32, Sverige till oavgjort i den tuffa EM-kvalmatchen mot Österrike. Och efter succn blottade Ibrahimovic som vanligt sin vältatuerade kropp. Men betyder egentligen Zlatan Ibrahimovics tatueringar? - Kvällsposten bestämde sig för att gräva i bläcket.

Tung start för Sverige

Nu är Sveriges första EM-kvalmatch mot Österrike igång. Redan sju minuter in i matchen gjorde Österrike sitt första mål. Målet gjordes av Bayern München-mittfältaren David Alaba - en

Hamrn: Erkan har shining

Erkan Zengin räddade en svensk poäng borta mot Österrike och var en av planens bästa spelare. Förbundskapten Erik Hamrn framhåller ytterns shining. Sverige fick en mardrömsstart borta

Läs mer om Österrike.
Hamrn: Skärpning med bollen

Wien. Erik Hamrn är `väldigt nöjd` med en poäng mot Österrike i går kväll - men inte med att Sverige tappar bollen så mycket. - Jag kräver att vi ska vara bättre, säger förbundskapten.

Läs mer om Sverige och Österrike.
Österrikare pressar Hamrn om `osportsliga Sverige: `Det är ett krig`

1-1 mot Österrike i går, och i dag ställs Erik Hamrn mot väggen av österrikisk media spelar Sverige osportsligt? Förbundskaptenen slår i från sig: - Det här är ett krig på planen, det måste du acceptera, svarar Hamrn.

Läs mer om Erik Hamrn, Hamrn, Sverige och Österrike.
Hamrn: Skärpning med bollen

Erik Hamrn är väldigt nöjd med en poäng mot Österrike i går kväll - men inte med att Sverige tappar bollen så mycket.

Läs mer om Sverige och Österrike.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21