Sverige Österrike

Sunt att Sverige och Norge dominerade

Det finns en fördel med att åkare från Finland, Österrike och Ryssland fick storstryk av de svenska och norska stjärnorna i VM. Det innebär att längdskidåkningen mår bättre på dopingfronten än på länge, menar Dagbladets krönikör Esten O. Sæther. – Jag ser det som ett friskhetstecken när åkarna som kommer från Sverige och Norge dominerar, säger Sæther till SportExpressen.

Torka tårarna – Sverige är bäst i slalomvärlden

– Nu vill Österrike träna med oss
Läs mer om Sverige och Österrike.
Örebro arrangerar DC-match
Idrottshuset i Örebro blir spelplats för Davis Cup-mötet i tennis mellan Sverige och Österrike den 6-8 mars nästa år. Det blir första gången Örebro arrangerar en DC-match.
Läs mer om DC-match, Sverige, Örebro och Österrike.
Örebro arrangerar DC-match
Idrottshuset i Örebro blir spelplats för Davis Cup-mötet i tennis mellan Sverige och Österrike den 6—8 mars nästa år. Det blir första gången Örebro arrangerar en DC-match. Jätteroligt att komma till en ny modern anläggning i en stad där vi tidigare inte spelat. Vi ser fram emot några riktigt spännande speldagar, säger Henrik Odervall, tävlingsansvarig i Svenska tennisförbundet i ett pressmeddelande.

Örebro arrangerar DC-match

Idrottshuset i Örebro blir spelplats för Davis Cup-mötet i tennis mellan Sverige och Österrike den 6-8 mars nästa år. Det blir första gången Örebro arrangerar en DC-match.
Läs mer om DC-match, Sverige, Örebro och Österrike.
Örebro arrangerar DC-match
Idrottshuset i Örebro blir spelplats för Davis Cup-mötet i tennis mellan Sverige och Österrike den...
Läs mer om DC-match, Sverige, Örebro och Österrike.
LO-basen tar ny strid mot Lavaldomen
I mitten av december kallar statsminister Stefan Löfven till sitt första toppmöte på Harpsund. Då träffas ledarna för S och LO i Sverige, Tyskland och Österrike för att diskutera Laval-frågan. –Det här kommer inte att gå fort, det är ett långsiktigt arbete, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.
Österrike föll mot Brasilien
Sveriges EM-kvalmotståndare Österrike leder och är obesegrat i kvalgrupp G. Men i årets sista landskamp mot Brasilien hemma på Ernst Happel-stadion blev det förlust med 1–2 – samma resultat som då Österrike senaste förlorade en landskamp, mot Sverige i oktober förra året.
Sveriges U21 vann mini-turnering efter straffar - Peterson och Manns målskyttar 20:15
Sveriges U21 vann mini-turnering efter straffar - Peterson och Manns målskyttar Sverige vann finalen i mini-turneringen på Cypern efter straffseger mot Österrike. I matchen, som slutade 2-2, målade Kristoffer Peterson och Jesper Manns.
Österrike föll mot Brasilien
Sveriges EM-kvalmotståndare Österrike leder och är obesegrat i kvalgrupp G. Men i årets sista landskamp mot Brasilien hemma på Ernst Happel-stadion blev det förlust med 1-2 - samma resultat som då Österrike senaste förlorade en landskamp, mot Sverige i oktober förra året.
David Luiz målskytt när Brasilien vann
STOCKHOLM. Sveriges EM-kvalmotståndare Österrike leder och är obesegrat i kvalgrupp G. Men i årets sista landskamp mot Brasilien hemma på Ernst Happel-stadion blev det förlust med 1–2 – samma resultat som då Österrike senaste förlorade en landskamp, mot Sverige i oktober förra året.
Österrike föll mot Brasilien
Sveriges EM-kvalmotståndare Österrike leder och är obesegrat i kvalgrupp G. Men i årets sista landskamp mot Brasilien hemma på Ernst Happel-stadion blev det förlust med 1—2 — samma resultat som då Österrike senaste förlorade en landskamp, mot Sverige i oktober förra året. Efter VM-smällen har Walter Dungas Brasilien radat upp sex segrar.
Sverige inte oroliga trots Österrikes ryck
PODGORICA. Österrike har kopplat ett grepp om Sveriges EM-kvalgrupp efter segern mot Ryssland i Wien. Men de svenska stjärnorna känner ingen oro. - Jag tror inte de kommer flyga i väg, de har svåra bortamatcher nu, säger Mikael Lustig. Fyra poängs försprång - men Blågult inte oroligt
Läs mer om Blågult, Mikael Lustig, Ryssland och Wien.
Österrike ryckte i tabelltoppen
Österrike vann gruppfinalen i grupp G - som ju Sverige också spelar i - hemma mot Ryssland i fotbollens EM-kval på lördagen. Detta trots att storstjärnan David Alaba satt på läktaren med en knäskada.
Läs mer om David Alaba, EM-kval, Ryssland och Sverige.
Österrike ryckte i tabelltoppen
Österrike vann gruppfinalen i grupp G - som ju Sverige också spelar i - hemma mot Ryssland i fotbollens EM-kval på lördagen. Detta trots att Österrikes storstjärna David Alaba satt på läktaren med en knäskada.
Läs mer om David Alaba, EM-kval, Ryssland och Sverige.
Österrike ryckte i tabelltoppen
Österrike vann gruppfinalen i grupp G — som ju Sverige också spelar i — hemma mot Ryssland i fotbollens EM-kval på lördagen. Detta trots att storstjärnan David Alaba satt på läktaren med en knäskada. Bayern München-spelaren och de övriga hemmafansen på Ernst Happel-stadion fick jubla ändå. Även om det första jublet fastnade i halsen.
Österrike ryckte i tabelltoppen
Österrike vann gruppfinalen i grupp G – som ju Sverige också spelar i – hemma mot Ryssland i fotbollens EM-kval på lördagen. Detta trots att Österrikes storstjärna David Alaba satt på läktaren med en knäskada.
Läs mer om David Alaba, EM-kval, Ryssland och Sverige.
Österrike ryckte i tabelltoppen
Österrike vann gruppfinalen i grupp G – som ju Sverige också spelar i – hemma mot Ryssland i...
Läs mer om Ryssland och Sverige.
Ryssland förlorade - öppnar för Sverige
Det blev en tung förlust för Ryssland i EM-kvalet. Österrike vann med 1-0 och förstärker sin plats som gruppledare. Resultatet öppnar upp för Sveriges chanser i grupp F.
Läs mer om EM-kvalet, Ryssland och Sverige.
Seger på straffar för nya U21-laget
Det var premiär för det nya U21-landslag i fotboll som ska ta över efter det lag som spelar EM-slutspel till sommaren. Det unga U21-laget besegrade Cypern med 6—4 efter straffar. Ställningen i cypriotiska Paphos efter 90 minuter var 1—1. Dino Islamovic, Groningen, gjorde det svenska målet som gav 1—1 i 65:e minuten. Sverige möter segraren mellan Tjeckien och Österrike på tisdag.
Säkra straffar i Chisinau
På Friends Arena i Solna missade Sebastian Larsson en tidig straff. Straffläggandet gick bättre i Chisinau. Österrike, som inledde EM-kvalet med 1—1 mot Sverige, tog ledningen på straff i den tolfte minuten sedan Moldaviens högerback Ion Jardan varit oschyst mot Marc Janko. Även kvitteringen slogs in från elva meter.
Säsongens första alpina trupp
Den alpina skidsäsongens första trupp är uttagen. Det är de kvinnliga storslalomåkarna till världscuppremiären i Sölden i Österrike den 25 oktober. Sverige får starta med sju åkare, däribland Jessica Lindell Vikarby och Maria Pietilä Holmner som kom tvåa respektive trea i storslalomcupen den senaste säsongen. Det känns som om vi har en väldigt hög och bra nivå på den trupp som vi startar med nu i Sölden.
Så spelas Davis Cup
Nästa års inledande omgång i högsta divisionen i Davis Cup-tennisen har lottats och spelas så här: Tyskland—Frankrike, Storbritannien—USA, Tjeckien—Australien, Kazakstan—Italien, Argentina—Brasilien, Serbien—Kroatien, Kanada—Japan, Belgien—Schweiz. Matcherna spelas 6—8 mars. Sverige möter 24—26 oktober Lettland i en nedflyttningmatch i grupp 1 i Afrika-/Europazonen. Seger där och Österrike väntar i mars.
Läs mer om Lettland och Österrike.
Sverige tappar igen – Lagerbäck närmar sig
Trots vinst mot Estland och kryss mot Österrike tappar Sverige placeringar på världsrankningen. Enligt Fifas rankning är både Wales och Tunisien bättre än Sverige. Desto bättre går det dock för Lars Lagerbäcks Island - som klättrar tolv placeringar.
Det betyder Zlatans alla tatueringar
MALMÖ. I måndags ledde lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic, 32, Sverige till oavgjort i den tuffa EM-kvalmatchen mot Österrike. Och efter succn blottade Ibrahimovic som vanligt sin vältatuerade kropp. Men betyder egentligen Zlatan Ibrahimovics tatueringar? - Kvällsposten bestämde sig för att gräva i bläcket.