Sverige


Ny SvD/Sifo: Ökad dramatik i spel om nyval

I SvD/Sifos väljarbarometer för november har skillnaden mellan blocken minskat - gapet har inte varit så litet på nästan tre år. Det skruvar upp dramatiken inför Adventsspelet som hela det politiska Sverige väntar på: utlöser Sverigedemokraterna en regeringskris den 3 december?

Sverige inledde med segrar i EM

Tre matcher. Tre segrar. De svenska curlinglagen fick en perfekt start på EM i Schweiz.

Läs mer om Schweiz.
Sverige inledde med segrar i EM

Tre matcher. Tre segrar.

Sverige inledde med segrar i EM

Tunnellopp lockade 34 351

Löparvågen i Sverige gick under jorden på lördagen. När milloppet Stockholm Tunnel Run avgjordes kom 34 351 entusiaster till start.(TT) Det speciella loppet startade och slutade vid Värtahamnen och hade några sträckor ovan jord.

Tunnellopp lockade 34 351

Löparvågen i Sverige gick under jorden på lördagen.

Läs mer om Sverige.
Kravet inifrån M: Våga tala om invandringen

Anna Kinberg Batra måste som trolig ny Moderatledare lyfta partiets tabu att diskutera flyktingströmmen till Sverige. De som tar upp frågan ska inte behöva beskyllas för att vara rasister. Det anser företrädare i kommuner där M drabbats hårt av väljarflykten till SD.

Läs mer om Moderatledare och Sverige.
Sverige inledde med segrar i EM

Sverige inledde med segrar i EM

Tre matcher. Tre segrar. De svenska curlinglagen fick en perfekt start på EM i Schweiz.

Läs mer om Schweiz.
"Trots vad SD säger så har Sverige generös invandring och tillväxt"

Fredrik Schulte (M): "Sedan 2006 har Sverige haft västvärldens starkaste tillväxt, och parallellt med detta har vi haft västvärldens kanske mest generösa invandringspolitik.

Läs mer om Sverige.
Tunnellopp lockade 42 500

Löparvågen i Sverige gick under jorden på lördagen.

Läs mer om Sverige.
Hur ser Sverige på ett palestinskt återvändande?

När Sverige den 30 oktober erkände staten Palestina räknade regeringen knappast med att erkännandet kommer i konflikt med Sveriges stöd till UNRWA, den FN-organisation som bildades 1949 för att stödja de palestinska flyktingarna. Det skriver svenske debattören Magnus Norell med flera.

Lindström: Sverige är dominant i utveckling

Det fanns en tid då nidbilden av en målvakt var en säregen person, slentrianmässigt förknippad med ord som lata och udda. Ofta har man hört hur speciell man måste vara för att vilja stå i mål vilket förstärker bilden. Om det är en rättvis beskrivning låter jag vara osagt. Däremot har det hänt otroligt mycket de senaste åren.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Krister, 70, sugen på en sista thaiboxningsmatch

Krister Bergenhall tog thaiboxningen till Sverige på 1970-talet. Som tränare har han varit framgångsrik och han är fortfarande, vid 70 års ålder, sugen på att gå en match.

Läs mer om Sverige.
Vändning i EU-röstning om GMO

Sverige lade ner sin röst.

Läs mer om EU-röstning och GMO.
Prestigefull plats till högt pris

Statsminister Stefan Löfven (S) fortsätter att arbeta för sin något idealistiska förhoppning, att Sverige ska ta plats i FN:s säkerhetsråd.

Läs mer om Sverige.
Skattar och syns i Sverige

Verkar utan att synas är orden som brukar förknippas med familjen Wallenberg och dess investmentbolag Investor. I veckan både verkade och syntes dock Investors vd Börje Ekholm med en intressant debattartikel i Dagens Industri.

Hetast i landet - och iskallast

Trenden i Sverige är att allt fler söker sig till städerna och allt färre vill bo i landsorten. Enligt EU:s statistik urbaniseras Sverige snabbast av alla länder i unionen.

Läs mer om Sverige.
Medeltida madonnor på Historiska

Konst från svenska medeltida kyrkor ställs nu ut på Historiska museet i Stockholm. Konstverken är daterade från 1100-talet till 1500-talet och från en tid då Sverige fortfarande var katolskt.

Läs mer om Historiska, Stockholm och Sverige.
Biståndet avslöjar MP:s epic split

Fundis och realis. Så brukar radikaler och pragmatiker kallas i det tyska miljöpartiet. I Sverige tycks de nyblivna MP-ministrarna bära den spänningen inom sig själva.

Läs mer om MP-ministrarna.
Tunnellopp lockade 34 351

Löparvågen i Sverige gick under jorden på lördagen. När milloppet Stockholm Tunnel Run avgjordes kom 34 351 entusiaster till start.

Läs mer om Stockholm Tunnel Run och Sverige.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Bakteriesmittan kommer att kräva fler vårdplatser

I Sverige har antalet personer som bär på resistenta bakterier ökat från 2000 till 10000 på mindre än tio år. –Jag är väldigt orolig för vad som kommer att hända de närmaste fem åren, säger Otto Cars, expert på antibiotikaresistens. Fler vårdplatser och enkelrum kommer att behövas i sjukvården för att hantera smittan.

Satsning på unga efter tortyrkritik

FN:s tortyrkommitt har riktat hård kritik mot Sverige för långa häktningstider och isolering av unga. Men nu ska Kriminalvården anställa fler psykologer och bygga ett tiotal specialavdelningar för unga.

Läs mer om Kriminalvården och Sverige.
Löfven impad av USA-migranter i jobb

Vi har ett problem i Sverige med att så många människor som kommer från andra länder, även om de har en akademisk utbildning, inte kommer in på arbetsmarknaden i det yrke de utbildat sig till. Eller så tar det väldigt lång tid.

Läs mer om Sverige.
Helsingborg prisas som årets Håll Sverige Rent kommun

Men alla tycker inte att det är rent i staden.

Läs mer om Håll Sverige Rent.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06