Sverige

Manchester United på plats i Sverige

Zlatan och co. har landat på Landvetter
Läs mer om Landvetter och Sverige.

Signalfel på Kastrup – varnar för förseningar

Ett signalfel på Kastrup påverkar just nu tågtrafiken mellan Danmark och Sverige. Trafikverket varnar för förseningar. I nuläget finns ingen prognos.
Läs mer om Danmark, Kastrup och Sverige.
De bortglömda pensionärerna
Fattigpensionärerna i Sverige blir allt fler. Till Stadsmissionens äldrecenter kommer 11 000 personer om året för att äta lunch – för tre år sedan var siffran 3 000. Pensionären Elisabet Servaeus måste panta tomflaskor för att ha råd med mat. – Jag tycker inte att man ska skämmas. De som ska skämmas är politikerna och arbetsgivarna som inte ger kvinnor lika lön för lika arbete. Det är de som ska skämmas. Inte vi, säger Elisabet.
Läs mer om Elisabet och Sverige.
Tillbaka till Sverige
Lidija Praizovic reser i Balkan
Läs mer om Balkan och Sverige.

Expert: Tränar barn i nazistisk disciplin

Sommarlägret i södra Sverige är ett indoktrineringsläger där barn tränas i militärdisciplin och skolas in i den nazistiska ideologin. Det säger den tyska prisbelönta journalisten och experten på tysk nazism Andrea Röpke. – De här hemliga nazistiska tältlägren som numera Sturmvogel regelbundet anordnar är mycket farliga, eftersom barn där får en hård ideologisk och soldatinspirerad högerextrem uppfostran. Många relationer uppstår på lägren och på det viset har det genom årtionden växt fram högerextrema parallellsamhällen.
Läs mer om Andrea Röpke, Sturmvogel och Sverige.
Tyskt högerextremt barnläger i Sverige
SMÅLAND. Den röd-vita fanan pryds av en svart rovfågel. Nedanför fanan står barn uppställda i givakt, alla blonda med traditionella frisyrer, uniformsliknande kläder med det röd-vit-svarta emblemet. På en given signal ställer de upp, hälsar flaggan och sjunger. Det är i slutet av juli 2016 och tyska högerextremister håller barnläger i södra Sverige. Under en vecka drillas små barn - några knappt i skolåldern - på en avlägsen plats i de småländska skogarna. Expressen och Expo har dokumenterat den tyska organisationen Sturmvogel och dess lägervecka i Sverige.
Läs mer om Expo, Sturmvogel och Sverige.
Sverige möter Australien i VM-final
Australien blir det fjärde och sista laget in till finalen i lag-VM i speedway. Detta stod klart efter att laget vann raceoff i Manchester.
Läs mer om Australien, Manchester och VM-final.
Är mycket bättre än när vi vann
En elvaårig guldtorka tog slut förra året. Förutsättningarna för att Sverige ska stanna på speedwaytoppen? Goda. –Vi är mycket bättre än i fjol, säger lagkaptenen Andreas Jonsson till TT inför lördagens lag-VM-final i Manchester.
Läs mer om Manchester och Sverige.
Sverige möter Australien i VM-final
Australien blir det fjärde och sista laget in till finalen i lag-VM i speedway. Detta stod klart...
Läs mer om Australien och VM-final.
Zlatan ser fram emot debuten
Zlatan Ibrahimovic följer med sin nya klubb Manchester United till Sverige och spelar lördagens träningsmatch mot Galatasaray. – Att få göra debuten i mitt hemland känns mycket bra, säger han.
Bra svenskt genrep trots förlust
Förlust med stora siffror, men OS-genrepet lämnade ändå en bra känsla.Skadefritt, kommunikativt och hoppfullt är Sverige nu redo att flytta till OS-byn för den sista uppladdningen inför premiären mot Sydafrika på onsdag.
Läs mer om OS-byn, OS-genrepet, Sverige och Sydafrika.
Zlatans ord: Känner mig alltid välkommen
Zlatan Ibrahimovic har genomfört sina första träningar med nya klubben Manchester United.Nu pratar svensken ut i en intervju med klubbens officiella tv-kanal.– Jag ser fram emot att debutera i Sverige med mitt lag, jag känner mig alltid välkommen, säger Zlatan Ibrahimovic MUTV.
Turkisk journalist söker asyl: Framtiden ser mörk ut
Under de senaste åren har flera av hans kollegor gripits. Efter det misslyckade kuppförsöket i Turkiet i juli insåg Ömer att han, som journalist och Gülen-sympatisör, kunde stå näst på tur. För några dagar sedan landade han i Sverige, där han nu har sökt asyl.
Är mycket bättre än när vi vann
En elvaårig guldtorka tog slut förra året.Förutsättningarna för att Sverige ska stanna på...
Läs mer om Sverige.
VM i rephoppning i full gång
Rephoppningen är på framväxt i världen. I år står Sverige för första gången som arrangör av...
Läs mer om Sverige.
Oj vilket tungt genrep, Sverige
Skulle möta 16-åriga pojkar – ställdes mot vuxna spelare
Läs mer om Sverige.
Avslöjar: Björn Goop deltar i Hambletonian
Här är Björn Goops nya stora äventyr. Efter de makalösa framgångarna i Sverige och Frankrike korsar han nu Atlanten för att köra USA:s största lopp. – Det är en kapabel häst under stark utveckling, säger Goop om kändishästen Dominion Beach.
Klart: Zlatan till Göteborg
Zlatan Ibrahimovic följer med sin nya klubb Manchester United till Sverige och träningsmatchen mot...
Om svenska politiker vore som Donald Trump
Amerikanerna är allt bra tokiga som överväger att välja Donald Trump till president. Medan vi skrattar åt deras dumhet kan det vara kul att leka med tanken hur det hade sett ut om politiker i Sverige betett sig som de gör i USA.
Läs mer om Donald Trump, Sverige och USA.
Bästa platserna för att spela Pokmon Go i Sverige
Den här sommaren har förändrat vårt semesterbeteende i Sverige. Det är inte längre något problem att få ungarna att vara ute – alla vill spela Pokmon Go. Vi har kartlagt de bästa platserna att hitta monstren i Sverige just nu, från städer till hela landskap. Av: Krister Berntsson
Läs mer om Pokmon Go och Sverige.
Gülenist i Malmö: De som grips nu är demokratiförkämpar
Efter kuppförsöket i Turkiet den 15 juli förstod Baris genast att Erdogan skulle skylla på Gülen-rörelsen. Han har bott i Sverige sedan 90-talet och bland annat arbetat ideellt med läxläsning i en Gülen-inspirerad förening. Nu får Baris ta emot meddelanden via sociala medier där han anklagas för att vara en terrorist och landsförrädare.
Nilla Fischer inför OS: Det är ansträngande
Tre matcher på kort tid. Räkna därför med att Sverige laborerar rejält med startelvorna i OS. – Det blir definitivt inte samma spelare varje gång med tanke på det tajta schemat och värmen, säger Pia Sundhage.
Läs mer om Pia Sundhage och Sverige.
Svenska ekonomin växer sämre än väntat
Sverige bromsar in och den svenska ekonomin växte sämre än väntat, det visar nya siffror från Statistiska centralbyrån.
Läs mer om Statistiska.
Säpo och Europol utökar samarbetet
Det internationella samarbetet mot terrorism bör stärkas, enligt Säpo. Därför ska säkerhetspolisen i Sverige nu placera en sambandsman på plats inom EU:s polisorgan Europol i Haag, uppger Sveriges Radio.
Läs mer om Europol, Haag, Sverige och Säpo.