Sverige


Tappade Hallenius till Bajen - nu tar de in ny svensk

Schweiziska Aarau fick nyligen se Linus Hallenius lämna klubben för att vända hem till Sverige och Hammarby. Idag står det dock klart att klubben gjort klart med en annan svensk - nämligen

Läs mer om Bajen, Hammarby och Sverige.

Ingesson missar matchen

Elfsborg får klara sig utan managern i morgon. Klas Ingesson blir kvar i Sverige mot sin vilja. Bittert som fan så klart, säger han till GT. Hyllningarna har haglat över Ingesson, som

Läs mer om Ingesson och Sverige.
Norske OS-spelaren flyttar hem efter året i Sverige

Niklas Roest Foto: Bildbyrån Det blev bara en säsong i Sverige för norske OS- och VM-spelaren Niklas Roest. Idag blev det klart att han flyttar tillbaka hem till Norge och återvänder

Läs mer om Norge och Sverige.
Turist till Toronto

Ruben Östlunds film Turist kommer att visas på filmfestivalen i Toronto. Filmen har tagits ut till sektionen Special Presentations. Det meddelades i dag på en presskonferens. Turist belönades tidigare i år med juryns pris vid filmfestivalen i Cannes. Filmen har galapremiär i Sverige på festivalen Way Out West den 8 augusti. Den ordinarie biopremiären blir den 15 augusti.

Läs mer om Sverige, Toronto, Turist och Way Out West.

Sverige importerar allt mer danskt griskött

Importen av danskt griskött till Sverige ökade under årets första fyra månader - trots den livliga debatten och höjda röster om bojkott.

Läs mer om Sverige.
Omar Mustafa: Det är otroligt allvarligt

Så säger Robert Quiding, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Göteborg. Skrämmande och hets mot folkgrupp, tycker Omar Mustafa, ordförande i Islamska förbundet Sverige. – Det är otroligt allvarligt. Jag kan inte förstå att han sitter som nämndeman, säger Mustafa.

Skandinavien möter Medelhavet

Foto: baraBild Sverige AB Inredning Restaurangen Bronda ligger i centrala Helsingfors. Den skandinaviska inredningen ramar in medelhavsmaten som serveras här. Bakom inredningen står

SMHI: Värmevarning i halva Sverige

Sverige kokar i dagarna. SMHI har för första gången gått ut med en klass 1-varning för mycket höga temperaturer - nu för nära halva Sverige. - Vi började varna förra året, men då nådde

Läs mer om Sverige.
Ökat intresse för naturbete

Liksom i Sverige har arealen av ängs -och betesmarker minskat i Finland på senare år. Men nu kan en vändning vara på gång. Boskap och får har börjat återvända till sina naturliga betesmarker,

Läs mer om Finland och Sverige.
Värmevarning i halva Sverige

Sverige kokar i dagarna. SMHI har för första gången gått ut med en klass 1-varning för mycket höga temperaturer - nu för nära halva Sverige.

Läs mer om Sverige.
Värmevarning i halva Sverige

Stockholm Sverige kokar i dagarna. SMHI har för första gången gått ut med en klass 1-varning för mycket höga temperaturer - nu för nära halva Sverige.

Läs mer om Sverige.
Värmevarning i halva Sverige

Stockholm Sverige kokar i dagarna. SMHI har för första gången gått ut med en klass 1-varning för mycket höga temperaturer - nu för nära halva Sverige.

Läs mer om Sverige.
Fontänprojekt förvandlar rondell till vattenkonstverk

Foto: Byggros Foto: Byggros Ny fontän i Hyllie I juni invigdes ett nytt konstverk i det offentliga rummet i Sverige.

Läs mer om Hyllie I och Sverige.
1. toppnyhet hos Metro nu:
Värmevarning i halva Sverige

Sverige kokar i dagarna. SMHI har för första gången gått ut med en klass 1-varning för mycket höga...

Läs mer om Sverige.
One Direction släpper turnfilm

One Directions världsturn Where we are tour blir film, skriver gruppen på sin hemsida. One Direction, som besökte Sverige i juni, kommer att visa en konsert från Milan tidigare i år 10 000 gånger på över 3 000 internationella biografer under en och samma helg.

Läs mer om Milan, Sverige och Where.
Degerhamns ställplats nominerad till bästa i Sverige

Tidningen Husbil & Husvagn har nominerat fem av Sveriges bästa ställplatser för husbilar. På den listan finns ställplatsen i Degerhamns hamn med. Till hösten kommer vinnaren att utses

Läs mer om Husvagn och Sverige.
Wiklund satte nytt distriktsrekord

Trångsvikens Erika Wiklund, numera bosatt i USA, tävlade hemma i Sverige i helgen i Gävle games. I våras gjorde höjdhopparen 1,88 vid en tävling i USA, bara två centimeter från kvalgränsen

Läs mer om Gävle, Sverige och USA.
Framgångar för West Winds IK på Boule-SM

Nio boulespelare från West Winds IK deltog v 29 i årets upplaga av Boule-SM som arrangerades på ett utmärkt sätt av Växjö Boulesällskap.Ca 1800 boulespelare från hela Sverige ställde upp i Trippel, Dubbel och Singel i de olika åldersklasserna.Söndagen inleddes med Mixtrippel i hällande regn där Mona Blixt/Gunnar Ferkau/Göran Olsson gick till åttondelsfinal och skrapade ihop 4 rankingpoäng vardera.

Google Glass nu tillgänglig i Sverige - kostar fortfarande en hel del

Explorer-versionen av Googles smarta glasögon har äntligen hittat sin väg till Sverige. Men endast i en extremt begränsad upplaga.

Läs mer om Sverige.
Google Glass nu tillgänglig i Sverige - kostar fortfarande en hel del

Explorer-versionen av Googles smarta glasögon har äntligen hittat sin väg till Sverige. Men endast i en extremt begränsad upplaga.

Läs mer om Sverige.
Kennedy kan hamna utomlands igen 10:06

Kennedy kan hamna utomlands igen Kennedy Bakircioglü sitter på ett utgående kontrakt och kan vara på väg att lämna Sverige igen - Det är alltid bra att det finns intresse, från utlandet

Läs mer om Det, Kennedy Bakircioglü och Sverige.
Vet inte att de står på SD:s lista

I början av juni publicerade Sverige demokraterna sin valsedel för Gävle kommun med 100 kandidater. Arbetarbladet kan avslöja att minst fyra av dem inte kände till att de stod på listan.

Läs mer om Gävle och Sverige.
One Direction släpper turnfilm

One Directions världsturn Where we are tour blir film, skriver gruppen på sin hemsida. One Direction, som besökte Sverige i juni, kommer att visa en konsert från Milan tidigare i år 10 000 gånger på över 3 000 internationella biografer under en och samma helg. Where we are - the concert film visas bara på bio den 11 och 12 oktober, innan den ges ut på dvd i december.

Läs mer om Milan, Sverige och Where.
Sverige öronmärker 48 miljoner mot kvinnlig könsstympning

Könsstympning av unga flickor fortsätter att vara ett utbrett problem. Sverige öronmärker nu 48 miljoner kronor till ett projekt med syfte att motarbeta den grymma sedvänjan.

Del 7: Dagar som skakade Sverige

Efter sex dagars sökande - här hittar polisen Heln. När hon hittades hade hon varit försvunnen i sex dagar. En mor och hennes dotter hade gjort den fasansfulla upptäckten när de båda varit ute och plockat vitsippor.

Läs mer om Heln och Sverige.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23