Sverige

Buffon för besviken över VM för att spela i Serie A

Gianligi Buffon och Andrea Barzagli återhämtar sig fortfarande från VM-playoffmatcherna mot Sverige och spelade inte mot Sampdoria. Då föll Juventus och tappade mark i toppstriden i Serie A. – De håller på att smälta besvikelsen, säger tränaren Massimiliano Allegri.

Buffon förkrossad – kunde inte spela

Gigi Buffon har varit given i Juventus sen urminnes tider.Men i förlustmatchen mot Sampdoria satt målvaktsgiganten på bänken – då han var för ledsen för att spela.– Han har fortfarande inte hämtat sig efter förlusten mot Sverige, säger tränaren Massimiliano Allegri.
Kyrkbänkskomfort – men VW:s gamling imponerar
Volkswagen Amarok är en av de populäraste lätta lastbilarna i Sverige. Med inredning som en personbil och stark, sexcylindrig turbodiesel kan den kanske rent av locka privatförare som egentligen inte behöver ett flak för jobbskubb.
Läs mer om Sverige.
Sverige inte favorit när läkemedelsmyndighet måste flytta
På måndag kväll blir två effekter av Brexit uppenbara. EU-länderna röstar då om vilka städer som får ta över läkemedelsmyndigheten och bankmyndigheten från Storbritannien.
Läs mer om Brexit och Storbritannien.

Ny undersökning: Arbete utomlands bra för karriären

Arbete något eller några år utomlands påverkar karriären positivt. Det tycker sex av tio tjänstemän med utlandserfarenhet, visar en ny undersökning. Men bara två av tre tycker att det var lätt att komma tillbaka till ett arbetsliv i Sverige.
Läs mer om Sverige.
Åsa Regnr: Nu måste ni män kämpa för jämställdhet
Jag uppmanar män i politiken att kliva fram och ställa sig på kvinnors sida. Hur ska ni bidra till det jämställdhetspolitiska målet om att jämnt fördela makt och inflytande i Sverige? Det skriver jämställdhetsminister Åsa Regnr (S) efter politikers upprop om övergrepp och trakasserier.
Läs mer om Sverige och Åsa Regnr.
Rekordstort utbud av lägenheter: Avkylt
Utbudet av bostadsrätter i Sverige skjuter i höjden. Antalet lägenheter som finns till salu på bostadssajten Hemnet har samlats på hög under hösten. Enligt den senaste noteringen fanns 50 procent fler lägenheter jämfört med samma vecka i fjol.
Läs mer om Hemnet och Sverige.
Sverige bör gå med i bankunionen
Sverige bör gå med i EU:s bankunion. Fördelarna överväger nackdelarna, anser forskaren Nicolas Veron, väl insatt i EU:s regelverk.
Sverige stödde Mugabe under mycket lång tid
Svenska regeringar stödde Zimbabwes ledare Robert Mugabe under lång tid – även sedan det stod klart att han hade diktatoriska tendenser. Enligt Afrikakännaren Bengt Nilsson hade svenska politiker en naiv inställning till afrikanska frihetsrörelser.
Läs mer om Mugabe och Robert Mugabe.
Det fick en hel nation att glömma Sverige
Tibern var upplyst för att avskräcka sammandrabbningar.Den södra och den norra kurvan hade lagt polemiken åt sidan och slutit upp kring sina respektive lag.Gabriele Sandri skulle hedras och Daniele de Rossi för första gången få vara capitano.Il derby della capitale fick en hel nation att glömma Sverige.
Läs mer om Daniele, Rossi och Sverige.
JUST NU: Zlatan byts in till publikens jubel
Här är ögonblicket hela Sverige har väntat på.I den 77:e matchminuten i hemmamatchen mot Newcastle gjorde Zlatan Ibrahimovic sensationell comeback efter det sju månader långa skadehelvete som plågat honom.Svenskens inhopp fick enormt mottagande av publiken på Old Trafford.
TFF redo för kvalrysaren: Spelar inte som Sverige
90 minuter från allsvenskan.Då jämför TFF-kaptenen Kristian Haynes, 35, med svenska landslagets läge inför avgörandet i Milano.– Vi är inte som Sverige. Vi har inte tränat på att ligga på försvar och spela hem matcher, säger Haynes.
Läs mer om Milano och Sverige.
Italienske fotbollsbasen i tårar: Inte sovit på fyra dagar
I en tårfylld intervju skyller den italienske förbundsordföranden Carlo Tavecchio förlusten mot Sverige på förbundskapten Giampiero Ventura. – Mot folk som som är nästan 1,90 långa skulle vi ha spelat med de små killarna, men de satt på bänken, säger Tavecchio.
Här säger Ekwall ja – hemma hos Bodström
Nu har Patrick Ekwall gift sig även i Sverige.Under lördagen vigdes TV-profilen – av ingen mindre än Thomas Bodström i hans lägenhet vid Norr Mälarstrand.– Det var nog den snabbaste vigseln någonsin, säger Ekwall med ett skratt.
Från mirakel till storförlust för Granqvist
Andreas Granqvist gjorde karriärens bästa landskamp och hyllades stort när Sverige säkrade en VM-plats i miraklet i Milano. Lika kul blev det inte när Granen var tillbaka i sin ryska fotbollsvardag. Med landslagskaptenen i mittförsvaret åkte FC Krasnodar på en storförlust, 1–4 hemma mot Spartak Moskva.
Polisens livsfarliga upptäckt i bilen: Tror man sett allt
I Sverige kan förare som använder mobiltelefon på ett trafikfarligt sätt bötfällas.Liknande lagstiftning finns på flera håll i världen –men trots detta finns de som gör allt för att kunna använda mobiler och surfplattor när de kör bil.Till exempel gjorde kanadensisk polis nyligen en livsfarlig upptäckt i en personbil, något som brittiska Metro rapporterat om.
Läs mer om Metro.
Johan Hilton: Wolff var en av hjältarna som förändrade Sverige
Rikard Wolff slog aldrig ned blicken och han tvekade aldrig när det gällde något, skriver Johan Hilton.
Läs mer om Johan Hilton och Sverige.
Är du vänsterhänt? Så här ställer du om mobilen så den passar dig!
Det finns ungefär tio procent vänsterhänta i Sverige. Ändå görs nästan alla prylar för högerhänta. Så här ställer du om din Androidenhet.
Läs mer om Androidenhet och Sverige.
Playoffhjälten: Min fru visste inte vem jag var
Herrlandslaget hyllas som hjältar efter kvalmatcherna som tog Sverige till VM.Men lagkaptenen Andreas Granqvist vet även hur det känns att sitta på avbytarbänken.- När jag för fyra år sedan fick min dotter mognade jag som person. Det var helt andra saker som blev viktiga, säger den 32-årige Krasnodarstjärnan i en stor intervju om att gråta offentligt av glädje, om proffstillvaron och familjelivet i Ryssland, mångmiljonkontrakten i branschen, föräldraskapet, #MeToo-kampanjen och ledarrollen.
Sverige är ett skatteparadis – för de rika
Det är svårt att bli rik på arbete i Sverige, men det är gratis att vara rik. Jag tror inte att någon karibisk ö i dag kan konkurrera med Sverige när det gäller förmånliga villkor för rika människor, skriver nationalekonomen Stefan de Vylder.
Läs mer om Stefan, Sverige och Vylder.
Olindas sexreligion – nu berättar tv-profilen
Hon bytte namn från Olinda Borggren till Olinda Castielle, lämnade Sverige och hängav sig åt erotik.Den tidigare skandaldrottningen från Paradise hotel ägnar sig åt ett andligt liv med fokus på sex - och mediterar gärna med nakna män.Om vi vill resa till Indien och meditera med en naken munk gör vi det skriver Olinda Castielle i ett mejl.
Så stor är chansen för en vit jul i södra Sverige
För många är sinnebilden av julafton ett vitt landskap utanför fönstret.Så blir det sällan i södra Sverige.Men vågar man hoppas? Kvällsposten har rett ut sannolikheten för snö just i ditt område med hjälp av sydsvenske stjärnmeteorologen Nils Holmqvist:– Man har definitivt inte oddsen på sin sida, säger han.
Läs mer om Sverige och Sverige.Men.
Macrons hyllning av Sverige
Läs mer om Sverige.
Mona Sahlins sorg: Som han kämpade
Sverige är i chock efter Rikard Wolffs död.Jonas Gardell, Lena Endre, Colin Nutley, Lotta Brom och Mona Sahlin är bara några som nu uttrycker sin sorg.– Som han kämpade för att leva. Så tufft han hade det. Men han visste om hur älskad han var. Kommer att sakna honom varje dag resten av mitt liv. Älskade Rikard, säger Mona Sahlin.