Sverige

Erikssons utmaning – MP går oftast mot byggplaner

Statsminister Stefan Löfven (S) vill att nye bostadsministern Peter Eriksson ska sätta rekordfart på bostadsbyggandet i Sverige. Men i riksdagen och lokalpolitiken brukar Miljöpartiet prioritera miljön framför nya bostäder.

Här är Gynnings nya drömboende

Hon drömmer om hippieliv på Ibiza. Drömmen om ett hippiehus med tillhörande i atelj har nu också blivit verklighet - hemma i Sverige. – Mitt hippiehus har förändrat min konst och jag har fått lugn i själen, säger Carolina vid vår husesyn i hippiehuset en bit utanför Stockholm.
Läs mer om Carolina, Ibiza, Stockholm och Sverige.
Vill du sälja Volkswagen – minst 100 nyanställningar
Volkswagens dieselskandal är inte helt utagerad och notan är inte slutbetald, men av den befarade försäljningskrisen blev det inte mycket av. Bil Swedens försäljningsstatistik visar snarast att försäljningen av VW-bilar i Sverige har ökat (0,2 procent) under perioden januari-april 2016 jämfört med samma period 2015. Den siffran ska dock ställas mot ökningen för den totala marknaden, vilken är hela 10 procent. Men med en marknadsandel på 14,1 procent kan man konstatera att Volkswagen står fortsatt starkt på den svenska personbilsmarknaden, endast slagen av Volvo med 19,6 procent marknadsandel. Med en f&
Läs mer om Sverige, VW-bilar, Volkswagen och Volvo.
Zlatan: Satt Sverige på kartan
Han har just sagt adjö till sitt Paris, inför gråtande lagkamrater och supportrar.Snart är han...

Wahlgren-familjen får ett eget tv-program

Sverige har fått sina egna Kardashians – nu får Wahlgren-familjen ett eget tv-program, skriver Aftonbladet. Inspelningarna av realityserien började redan förra veckan– programmet sänds på Kanal 5 i höst. – Mitt liv är så stressigt och kaotiskt. Jag tror att det kan bli kul att följa, säger Pernilla Wahlgren till Expressen.
Finländsk ilska över snussmuggling
EU-landet Finland har ett förbud mot snus. Det hindrar inte finländarna från att snusa – produkterna smugglas istället från Sverige. Något som upprör regeringen i Finland.
Läs mer om Finland och Sverige.
Sjuk kvinna avled under förlossningen
En kvinna i södra Sverige har avlidit i samband med förlossning under torsdagsförmiddagen, uppger Aftonbladet. Barnet överlevde dock och mår bra.
Läs mer om Aftonbladet och Sverige.
Lättare att avhysa EU-migranter
Siffran är osäker, men runt 4 700 personer räknas i dag som utsatta EU-medborgare i Sverige. Många...
Parlaments-ja till asylanstånd
Sverige får tummen upp av EU-parlamentet för sin ansökan om ett års anstånd från att delta i...
Läs mer om EU-parlamentet.
Lättare att avhysa EU-migranter
Siffran är osäker, men runt 4 700 personer räknas i dag som utsatta EU-medborgare i Sverige. Många av dem är romer och de bor ofta otillåtet på andras mark. I dag mottar migrationsminister Morgan Johansson (S) en utredning om hur avhysningar ska underlättas.
Just nu: Följ Zlatans presskonferens
Hur nära är en övergång till Manchester United? Vilka chanser har Sverige i EM? Följ Zlatan Ibrahimovics presskonferens här.
Läs mer om Manchester United och Sverige.
Swedbank: Sverige står inför ett vägval
Inget annat jämförbart land i Europa har större klyftor på arbetsmarknaden än Sverige. Swedbank varnar nu för att splittringen kan få allvarliga konsekvenser för ekonomin. –Det finns risk att det blir väldigt många som står utanför arbetsmarknaden, säger Anna Breman, chefsekonom på Swedbank.
Läs mer om Anna Breman, Europa, Sverige och Swedbank.
Landet där kvinnor tjänar nästan lika bra som män
När The Economist rangordnar världens mest jämställda länder att arbeta i, hamnar Sverige högt upp. Men när det gäller lönegapet mellan könen ligger vi långt efter toppen.
Läs mer om Sverige.
Bachner: Slutgullat på den tredje dagen
Det hade skrattats, kramats och bjudits på stora leenden. Solen hade hälsat Sverige välkommet till uppladdningen, men på den tredje dagen drog molnen och allvaret in. Plötsligt syntes det att ingen är här för att vara skön vid sidan av.
Läs mer om Sverige.
Ruskigt regn i mitten – men solsken i sydöst
Ett ruskigt regnväder snurrar in från öst och hotar att svämma över dagvattenbrunnar och källare i mellersta Sverige, enligt SMHI. Resten av landet får däremot sol på många håll under kommande dagar.
Läs mer om Sverige.
När pc-marknaden sviker satsar Lenovo på mobiler. Nu kommer lurarna till Sverige.
Kinesiska pc-jätten Lenovo täcker allt större del av it-prylkedjan. I höst är det dags att sjösätta hela mobilsortimentet på den svenska marknaden.
Läs mer om Lenovo och Sverige.
Här är bilderna från mastraset
Polis och åklagare är övertygade om att Häglaredsmasten rasade efter att någon medvetet lossat på vajermuttrar. Nu vill man ha allmänhetens hjälp för att få fast sabotörerna. – Det vi är intresserade av från allmänheten det är dels då iakttagelser som är gjorda den här söndagen den 15 maj, säger spaningsledare Jan Johansson till TV4:s Brottsplats Sverige – som också kan visa exklusiva bilder av förödelsen efter raset.
När pc-marknaden sviker satsar Lenovo på mobiler. Nu kommer lurarna till Sverige.
Kinesiska pc-jätten Lenovo täcker allt större del av it-prylkedjan. I höst är det dags att sjösätta hela mobilsortimentet på den svenska marknaden.
Läs mer om Lenovo och Sverige.
EU-experten: Viktigt att Sverige har en EU-minister
Sedan S och MP tog över regeringsmakten hösten 2014 har Sverige stått utan EU-minister. Samtidigt möter unionen stora utmaningar och kriser. – Det är därför viktigt att vi nu har tillsatt en EU-minister för att signalera att vi tar vårt EU-arbete på allvar, säger EU-forskaren Björn Fägersten till SvD.
Ryssland sköt bort Sverige
Det tog stopp i kvartsfinalen för Sveriges herrlag i compound i bågskytte-EM i Nottingham, England....
Läs mer om England, Nottingham och Sverige.
Ann Linde: Brexit vore illa för Sverige och EU
Det vore väldigt illa både för EU och Sverige om ett av de länder som vi har allra mest gemensamt med, Storbritannien, röstar för att lämna EU-samarbetet. Det sade Ann Linde, ny handels- och EU-minister, på onsdagen.
Fokus på svenska filmer i Krakow
Vid årets filmfestival i Krakow, som inleds på söndag, ligger fokus på Sverige med över 30 titlar i...
Läs mer om Krakow och Sverige.
Kamp väntar om svenskt asylanstånd
Tät kamp väntar när EU-parlamentet röstar om Sverige bör få anstånd i ett år från fjolårets beslut...
Läs mer om EU-parlamentet och Sverige.
En förlegad syn på USA och Nato
Att sätta likhetstecken mellan Nato och USA är ett vanligt misstag. De olika medlemsländerna har ofta kunnat påverka försvarsalliansen, något som Sverige står helt utanför idag. Det skriver flera debattörer i en replik.
Läs mer om Nato, Sverige och USA.
Gör som filmstjärnorna – ta hem din PT
Ytterligare en Hollywood-trend har kommit till Sverige. Nu kan den som inte orkar ta sig till gymmet i stället få hem sin personliga tränare.
Läs mer om Hollywood-trend och Sverige.