Sverige

Turkiska ambassaden ville stoppa festivalfilm

Fallet med Seyfo 1915 på TV4 var inte första gången som Turkiets ambassad försökte stoppa en dokumentär i Sverige. I höstas försökte ambassaden även påverka vilka filmer som skulle visas på Stockholms filmfestival, erfar SvD.
Läs mer om Seyfo, SvD, Sverige och TV4.

Trafikstörningar efter olycka över Öresund

SOS har fått in larm om en olycka på Öresundsbron. – Det ska vara en stillastående bil i ett av körfälten i tunneln på den danska sidan så det har inte genererat någon respons från Sverige, säger Gustaf Sandell, inre befäl på räddningstjänsten Syd.
Flyktingar gömmer sig under lastbilar för att ta sig hit
Flyktingar har gömt sig under lastbilar för att ta sig till Sverige vid flera tillfällen den senaste tiden. Tullen i Skåne har har höjt beredskapen för att förhindra fenomenet – som i värsta fall kan leda till dödsfall.
Läs mer om Skåne och Sverige.
Adele i Sverige – på väg till Tele 2
Smet ut köksgången i skydd av fem biffiga vakter
Läs mer om Sverige och Tele.

Har tjänat mer än en allsvensk spelare här

Superfinalen mot Floorball Köniz i morgon lördag. Då jagar den svenske superstjärnan Kim Nilsson det perfekta slutet med Grasshoppers innan det bär hemåt till Sverige igen. Att det bär hemåt redan nu har att göra med familjesituationen och rädslan att bli en sämre spelare. - Skulle man spelat här nere i fem, sex år skulle man nog komma ur tempot lite, säger 27-åringen som kommer hem med en välfylld plånbok. - Jag har nog tjänat mer än en genomsnittlig allsvensk fotbollsspelare.
Sjukt älskvärd och väldigt, väldigt rolig
Världens största artist är i Sverige. Ikväll uppträder hon på Tele2 Arena. Men vad har gjort henne...
Läs mer om Sverige och Tele2 Arena.
Rysslands utrikesminister varnar Sverige
Rysslands utrikesminister, Sergej Lavrov, varnar för att landet kommer att vidta nödvändiga åtgärder om Sverige går med i Nato. Det säger han i en intervju med Dagens Nyheter. – Om militär infrastruktur närmar sig Rysslands gränser, då kommer vi givetvis att vidta nödvändiga militärtekniska åtgärder. Inget personligt i det. Det är bara ren business.
Läs mer om Nato, Sergej Lavrov och Sverige.
Förslag: Sverige och Finland bör gå med i Nato samtidigt
Om Finland ska gå med i Nato bör det ske i en samordnad process med Sverige. Det menar expertgruppen som har utrett konsekvenserna av ett finskt Natomedlemskap i den rapport som blev offentlig på fredagen.
Läs mer om Finland, Nato, Natomedlemskap och Sverige.
Efter Rysslands utspel – Löfven kräver respekt
Onödigt och opåtalat – så beskriver statsminister Stefan Löfven uttalanden av Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov om vad som kommer att hända om Sverige går med i Nato.
Studenter lånar balkläder till varandra i nytt initiativ
Att känna sig fin på skolbalen ska inte vara en klassfråga. Det tycker ett flertal personer som under hashtaggen #projektbalsolidaritet nu lånar ut sina klänningar. Initiativet har spritt sig över hela Sverige och ett hundratal klänningar finns nu att låna till de stundande skolbalerna.
Läs mer om Sverige.
Sverige går mot ekonomisk krasch
Sverige har under en längre tid byggt upp obalanser i ekonomin, och en framtida kris riskerar att bli än värre än krisen under 1990-talet, enligt en rapport från tankesmedjan Intelligence Watch som bedriver analys och opinionsbildning inom hållbar utveckling.
Läs mer om Intelligence Watch.
Här gömmer sig de två svenska IS-cellerna
BEIRUT. IS-terrorcellen som misstänks vara i Sverige för att utföra terrordåd mot civila mål är uppdelad i två mindre grupper – en gömmer sig i en ort nära Danmark och den andra i en ort i mellersta Sverige. Det avslöjar en säkerhetskälla i Irak för Expressen. –Cellens ledare är en av IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadis närmaste män och kallas Jouneid al-Baghdadi, säger källan till Expressen.
Nya sökmöjligheter i Spotlight för El Capitan
Nu har funktionen Spotlight-förslag aktiverats även i Sverige.
Skyttekungen lämnar – är klar för ny klubb
Hockeyallsvenskans skyttekung Mitch Wahl, 26, byter Sverige mot Finland.Den amerikanske forwarden har skrivit ettårskontrakt med Ilves.– Han tillför laget offensiv styrka och är även en glad personlighet i omklädningsrummet, vilket är kännetecknande för Ilves, säger huvudtränaren Karri Kivi till klubbens hemsida.
Prognosen: Så går det för Sverige i EM
Enorma uträkningen inför fotbollsfesten i Frankrike
Läs mer om Frankrike och Sverige.
Nu startar reparationerna av VW Golf – 15.000 kunder får kallelse
I februari inleddes reparationerna av Volkswagens dieselmotorer, först ut var Amarok. Nu startar åtgärderna av Golf, och första modellen ut är Golf TDI BlueMotion Technology (BMT) med 2-litersmotor. I Europa kommer 15.000 kunder att kontaktas. Vi är väldigt glada över att vi nu kan börja åtgärda Golf, som är en av våra mest populära modeller, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige. Berörda Golf-ägare har redan fått ett brev som informerar om åtgärden. I ett senare skede kommer fordonsägarna att ombedas boka en tid vid valfri märkesverkstad för Volkswagen. Drabbade bilar ko
Deltagarna i Ex on the beach riktar kritik
Deltagarna i Ex on the beach Sverige riktar skarp kritik mot sitt eget program. Nu upprörs flera av dokusåpaprofilerna den hårda klippningen av avsnitten. – Jag känner mig lite besviken, det är en lite felaktig bild av hur vi hade det där inne, säger Jasmine Gustafsson.
Läs mer om Jasmine Gustafsson och Sverige.
Stillsam paroll på 1 maj för (S)
Tillsammans för Sverige är i år socialdemokraternas paroll för förstamajfirandet. En stillsam...
Läs mer om Sverige.
Nytt larm om hängande flyktingar
FLYKTINGKRISEN. Polisen har redan gått ut med en varning.Nu kommer ett nytt larm om att flyktingar tar sig till Sverige hängande under lastbilar.Den här gången är det färjebolaget HH Ferries som uppmärksammar den livsfarliga flyktvägen.
Läs mer om Sverige.
Nytt larm om hängande flyktingar
Ett nytt larm utfärdas om att flyktingar tar sig till Sverige hängande under lastbilar. Den här...
Läs mer om Sverige.
Sörenstam kritisk: Det är supertrist
GOLF. Det blir ingen Europatourtävling i golf för damer i Sverige i år. Däremot ska tävlingen komma tillbaka nästa år. –Det är supertrist, säger den förra golfstjärnan Annika Sörenstam till Svensk Golf.
Sörenstam kritisk till tävlingsbrist
Det blir ingen Europatourtävling i golf för damer i Sverige i år. Däremot ska tävlingen komma...
Läs mer om Europatourtävling och Sverige.
Patti Smith gör exklusiva spelningar i Sverige
Patti Smith kommer till Sverige. Artisten, som vann Polarpriset 2011, är klar för tre framträdanden på festivalen Stockholm Music Arts 2016.
Läs mer om Polarpriset och Sverige.
Osama Krayem vill avtjäna straff i Sverige
Terrorsvensken Osama Krayem vill avtjäna sitt fängelsestraff i Sverige, uppger Sveriges Radios Ekot. 23-åringen från Malmö är kopplad till terrordåden i Bryssel i år och Paris i höstas. – Det är så klart en tungt vägande faktor om man är svensk medborgare, säger Lisa Gezelius, chef för Kriminalvårdens rättsenhet, om Krayems önskemål.
Läs mer om Bryssel, Malmö och Sverige.