Sverige


Media i Sverige förtjänar att dö

GÖTEBORG. Ett hätskt ordbråk blossade på måndagskvällen upp mellan de två medieprofilerna Emanuel Karlsten och Britt-Marie Mattsson. – Media i Sverige förtjänar att dö, sa Karlsten i debatten.Nu går Mattsson till hårt angrepp. – Att sitta och kokettera när man lever på skattepengar på Sveriges Radio, det är obegripligt, säger Britt-Marie Mattsson till GT.

Den senaste tidens skyfall och översvämningar visar hur dåligt rustat Sverige är för att möta klimatförändringarna.

Försörjningen av dricksvatten måste ses över.

Läs mer om Sverige.
Svensken på väg att ta Serie A-lag till domstol

STOCKHOLM/MILANO. Joakim Olausson var på väg att få lämna Atalanta. Då stoppade klubben en övergång – och krävde att han först skulle skriva på ett nytt kontrakt. Nu flyger Olausson hem till Sverige – och kan komma att anmäla Atalanta till Fifa-domstol.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Reinfeldt och Löfven rök ihop om jobben

Det blev heta diskussioner i Aftonbladets partiledardebatt på måndagskvällen. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och S-ledaren Stefan Löfven rök ihop i jobbfrågan. Här har vi en man som inte kan erkänna att Sverige har fått fler jobb. Det är skamligt, dundrade Fredrik Reinfeldt.

Petter 42:a i Ö till ö

75 kilometer och 26 öar senare: Ö till ö — som räknas som VM i sporten swimrun har avgjorts i Stockholms skärgård. Den svenska duon Lelle Moberg och Daniel Hansson kom i mål som segrare på nya banrekordet 8 timmar och 16 minuter. Duon var nästan åtta minuter före tvåorna och fjolårssegrarna Björn Englund, Sverige, och Paul Krochak, Kanada.

VM-succ för Brunnsbergs IF

Det blev succ för Sverige, och landslagsdragarna från Brunnsbergs IF i Älvdalen, vid VM i Madison i Wisconsin i USA. Tolv av de 48 i den svenska truppen har Brunsberg som klubbadress

Prylarnas internet ruskar om Sverige

Prylarnas internet, IoT, kommer att skaka om den egna branschen. Det anser sex av tio svenska företag. De har också rankat problemen.

Läs mer om IoT och Sverige.
`Säkerhetskontroller är mer regel än undantag`

Hur är det att vara en ung kvinna med en annan kulturell bakgrund i dagens Sverige? Bita Yari guidar oss #iminoritet.

Läs mer om Sverige.
Medaljregn över svensk traktorpulling

Mängder av mekande gav resultat. Det blev två guld, ett silver och en fjärdeplats på europamästerskapen i traktorpulling den gångna helgen. Sverige vann två klasser i EM för lätta traktorer,

TV-kändis spelar på Södergatan

I wouldn't be out here begging if I had enough to eat sjunger Doug Seegers där han sitter och spelar på Södergatan i Malmö. Han bor på ett hotell i närheten några nätter under sin Sverige-turn.

Läs mer om Malmö, Sverige-turn och Södergatan.
Här är Prins Daniels hjärtvärmande gåva

RIDDARHUSET. Prins Daniel brinner inte bara för idrotten. Vår prins värnar också om vår hälsa och i dag delade han ut hela 6 miljoner kronor för att minska antalet hjärt- och kärlsjukdomar i Sverige: - Det här gör skillnad, konstaterar han.

Läs mer om Sverige.
Anna Troberg (PP): `Regeringen smyger in Sverige i NATO`

Med eller utan folkligt och politiskt stöd lyckas regeringen ändå att steg för steg smyga Sverige närmare ett Nato-medlemskap`, skriver Piratpartiets partiledare Anna Troberg.

Läs mer om Anna Troberg och Sverige.
Fredricson först ut för Sverige

Peder Fredricson och Sibon är först ut av svenskarna när VM-hoppningen börjar i morgon. Han följs av Alexander Zetterman på Cafino. Henrik von Eckermann och Gotha är trea och Rolf-Göran

Stor marin övning i Östersjön

På måndagen startade den årliga, stora marina militärövningen Northern Coasts på allvar i Östersjön. Foto: Scanpix På tyskt initiativ, men med Finland som värd, deltar Sverige som ett

Läs mer om Finland, Sverige och Östersjön.
Fredricson först ut för Sverige

Caen/TT:s utsände Peder Fredricson och Sibon är först ut av svenskarna när VM-hoppningen börjar på tisdagsförmiddagen. Han följs av mästerskapsdebutanen Alexander Zetterman på Cafino.

Fredricson först ut för Sverige

Peder Fredricson och Sibon är först ut av svenskarna när VM-hoppningen börjar på tisdagsförmiddagen. Han följs av mästerskapsdebutanen Alexander Zetterman på Cafino.

Fredricson först ut för Sverige

Peder Fredricson och Sibon är först ut av svenskarna när VM-hoppningen börjar på tisdagsförmiddagen. Han följs av mästerskapsdebutanen Alexander Zetterman på Cafino. Henrik von Eckermann och Gotha är tredje blågula ekipage och veteranen Rolf-Göran Bengtsson är siste man på Casall sent på eftermiddagen.

Fredricson först ut för Sverige

Peder Fredricson och Sibon är först ut av svenskarna när VM-hoppningen börjar på tisdagsförmiddagen. Han följs av mästerskapsdebutanen Alexander Zetterman på Cafino.

Fredricson först ut för Sverige

Peder Fredricson och Sibon är först ut av svenskarna när VM-hoppningen börjar på...

Läs mer om Sibon, Sverige och VM-hoppningen.
Sverige halvvägs in i Nato med nytt avtal

Det borde stå klart för oss att en allt starkare Natointegration kommer att leda Ryssland till att trappa upp sin militära förmåga och aktivitet i Östersjöområdet. Det skriver fd utrikesminister Hans Blix och fd ambassadör Sven Hirdman.

Fredricson först ut för Sverige

Peder Fredricson och Sibon är först ut av svenskarna när VM-hoppningen börjar på tisdagsförmiddagen. Han följs av mästerskapsdebutanen Alexander Zetterman på Cafino. Henrik von Eckermann och Gotha är tredje blågula ekipage och veteranen Rolf-Göran Bengtsson är siste man på Casall sent på eftermiddagen. Förbundskaptenen Sylve Söderstrand motiverar startordningen i den inledande tidshoppningen.

Ska bara de rika rösta?

Insändare I Sverige kan man köpa nästan allt. En snygg kostym, en fin bil, ett stort hus. Du kan köpa människor som jobbar åt dig. Du kan köpa plats i reklamen så att alla lyssnar på

Elekta pressas ytterligare efter delårsrapport

Stockholmsbörsen har parkerat sig en bit under nollstrecket efter lunchtid. Riskviljan hålls tillbaka något av försvagade inköpschefsindex från Sverige, EMU och Kina samt fortsatta turer i Ukraina-konflikten.

Läs mer om EMU, Kina, Sverige och Ukraina-konflikten.
Stor marin övning i Östersjön

I dag startar den årliga, stora marina militärövningen Northern Coasts på allvar i Östersjön. På tyskt initiativ, men med Finland som värd, deltar Sverige som ett av ett femtontal länder.

Läs mer om Finland, Sverige och Östersjön.
Stor marin övning i Östersjön

På måndagen startade den årliga, stora marina militärövningen Northern Coasts på allvar i Östersjön. På tyskt initiativ, men med Finland som värd, deltar Sverige som ett av ett femtontal

Läs mer om Finland, Sverige och Östersjön.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01