Sverige


KD bygger luftslott

Kristdemokraternas förslag om asylregler och första tid i Sverige leder i sak ingenstans men riskerar att gynna en invandringsfientlig opinion.

Läs mer om Sverige.

Alla vill jobba från första dagen

Ismail Bakri kommer från krigets Syrien och har lyckats få arbete i sitt nya hemland Sverige. De tycker att KD:s förslag om tillfälliga uppehållstillstånd är en dålig id som bara skapar oro och tar fokus från jobb och studier.

Läs mer om Sverige och Syrien.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Linda Lindorff är fast i Kambodja: Irriterande

Inspelningarna av nya Robinson drar ut på tiden. Nu tvingas programledaren Linda Lindorff, 42, stanna kvar i Kambodja – och missar på samma gång sina barns julavslutningar hemma i Sverige. – Det grämer mig, säger hon.

Det svänger om Sissels jul

Det har gått några år sedan sist, men nu är den norska sångerskan tillbaka i Sverige.

Läs mer om Sverige.

Hägglunds initiativ om integration är välkommet

Sverige hör till världens mest öppna länder.

Man misstänks ha fört tiggarpojke till Sverige

Den tolvårige pojken hittades när han satt och tiggde utanför en matbutik i Jönköping. Han ska ha förts till Sverige utan sina föräldrar. Nu har en 41-årig man gripits och anhållits misstänkt för människohandel. – Han fördes lugnt och stilla in till polishuset, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisen i Jönköpings län.

KD:s förslag skulle fördubbla arbetet för oss

Kristdemokraterna vill minska kostnaderna för asylinvandring till Sverige. Men enligt Migrationsverket skulle partiets förslag om ett temporärt uppehållstillstånd innebära dubbelt arbete för myndigheten. Övriga Alliansledare informerades inför utspelet, men var under torsdagen försiktiga i sina kommentarer.

Läs mer om Migrationsverket och Sverige.
Så ska Sverige hålla sig borta från Norge

Sverige har anlänt till Budapest och bor nu på samma hotell som sjukdomsdrabbade Norge. Det har fått den svenska landslagsledningen att ge spelarna direktiv om hur de ska undvika att smittas. – Var noggrann med handhygienen, desinfektion före maten och krama inte om någon kompis, säger landslagets sjukgymnast Annelie Hallqvist.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Mobilen är spionernas nya verktyg

Det är anmärkningsvärt men inte förvånande om något land spionerar mot regeringen och riksdagen genom att placera ut falska basstationer kring Rosenbad. Det pågår ett omfattande spioneri mot Sverige.

Läs mer om Rosenbad och Sverige.
De tjänade mest i Sverige under året

Ane Maersk Mc Kinney Uggla leder löneligan och slår alla manliga vd:ar. Under förra inkomståret fördubblade hon sin lön från 60 till 120 miljoner kronor, rapporterar Dagens Nyheter.

Läs mer om Sverige.
Kritiken: Där måste klubban vara i isen

Mattias Janmark-Nyln gav Sverige ledningen för första gången i matchen med sitt 5-4 mål. Janmark-Nyln åkte runt hela slottet innan han sköt ur dålig vinkel. Ett avslut som inte såg ottagbart ut för Pavel Francouz i Tjeckiens mål. - Från den vinkeln får man inte släppa in ett isskott. Det är en grundregel, säger TV 10:s expertkommentator Harald Lückner.

Nästa stora MP-strid: Bromma flygplats

Miljöpartiet tvingades ge sig om Förbifart Stockholm. Efter årsskiftet drar motorvägsbygget i gång igen. Samtidigt seglar nästa stridsfråga upp – Bromma flygplats. – Det är ett direkt hot mot jobben i många delar av Sverige, säger Jan Björklund, FP.

Tidigare toppnyhet hos Aftonbladet:
Sverige vände och vann mot Tjeckien

Läs mer om Tjeckien.
Mårts utskällning fick Tre Kronor att vända

När Roman Cervenka gjorde 3-0 för Tjeckien i andra perioden tog Pär Mårts time out. På tv-bilderna såg förbundskaptenen upprörd ut - och efter utskällningen hämtade Sverige upp underläget till 3-3 på en minut och 14 sekunder. Tre Kronor vann till slut med 6–4.

Läs mer om Sverige, Tjeckien och Tre Kronor.
Nu kan apparna dyrare – om du bor i Sverige

Läs mer om Sverige.
Lazovic avstängd i EM-semifinalen

Montenegros Suzana Lazovic fick bara spela i åtta och en halv minut mot Sverige i handbolls-EM...

Läs mer om EM-semifinalen och Sverige.
Lazovic avstängd i EM-semifinalen

Montenegros Suzana Lazovic fick bara spela i åtta och en halv minut mot Sverige i handbolls-EM efter att ha satt två raka armar i bröstet på Linnea Torstenson. Det tilltaget gör att hon inte får spela alls i semifinalen mot Spanien på fredagen. Europamästerskapets disciplinära kommitt gav på torsdagen Lazovic avstängning i en match och böter på 2 000 euro, cirka 19 000 kronor.

Lazovic avstängd i EM-semifinalen

Montenegros Suzana Lazovic fick bara spela i åtta och en halv minut mot Sverige i handbolls-EM efter att ha satt två raka armar i bröstet på Linnea Torstenson. Det tilltaget gör att hon inte får spela alls i semifinalen mot Spanien på fredagen.

Kontringar nyckeln i grannfejden

Sverige mot Norge. Semifinalen i handbolls-EM bjuder på en klassisk grannfejd.

Läs mer om Norge.
Kontringar nyckeln i grannfejden

Sverige mot Norge. Semifinalen i handbolls-EM bjuder på en klassisk grannfejd. Och mitt i allt – en...

Läs mer om Norge.
Kontringar nyckeln i grannfejden

Sverige mot Norge. Semifinalen i handbolls-EM bjuder på en klassisk grannfejd.

Läs mer om Norge.
Svenskar beskjutna i Etiopien

Jan Vallgårda, 67, klarade sig utan skador efter att ha hamnat i en skottlossning under semestern i Etiopien. Nu har han kommit hem till Sverige igen. – Vi har kommit över det och det är lättare efteråt när vi har förstått vad som verkligen hände. I början så vet man ju inte riktigt vad som hände, säger han.

Läs mer om Etiopien och Sverige.
Otränat Sverige vill till final

Efter sex tuffa ronder ska Sverige nu spela semifinal i handbolls-EM.

Läs mer om Sverige.
Otränat Sverige vill till final

Efter sex tuffa ronder ska Sverige nu spela semifinal i handbolls-EM. Vägen dit har gått via att...

Läs mer om Sverige.
Otränat Sverige vill till final

Efter sex tuffa ronder ska Sverige nu spela semifinal i handbolls-EM. Vägen dit har gått via att inte träna. Nästan inte alls, faktiskt. — Den kylan betyder mycket, säger förbundskaptenen Thomas Sivertsson.

Läs mer om Den och Sverige.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07