Sverige

10 kryddiga namn som folk faktiskt heter

Känner du att du skulle vilja sätta lite krydda på tillvaron? Då kanske du ska byta namn till Curry, Chili eller Basilika. Här är några ört- och kryddnamnen som folk i Sverige heter.
Läs mer om Basilika, Chili, Curry och Sverige.

Bolånefest i Sverige – så stora är våra skulder

Lånefesten fortsätter.Nu har bolånen i Sverige passerat en symbolisk gräns: 3 000 miljarder kronor.För alla som äger eller ska köpa en bostad gäller det nu att minimera riskerna, enligt SBAB.
Läs mer om Sverige.
Upptäck skönheten i norra Sverige – 11 tips!
Norrland är stort, landsdelen omfattar mer än halva Sveriges yta. Kom hit och vandra, fiska, bada bastu och hoppa i älven, bo på något av världens mest omtalade hotell, ät ren och röding Allt om Resor bjuder på elva toppentips i Sveriges norra halva.
Läs mer om Allt, Resor och Sverige.
Bergh: Måste vila även som travkusk
Nu börjar stallet skörda frukterna av att vi har full fokus på att tävla i Sverige. Vi visar att prispengarna här räcker till.Jag ska även unna mig lite ledigt. För att nå ännu bättre resultat.
Läs mer om Sverige.

Miljonregnet över Håkan Hellström

Håkan Hellström avslutar superturnn med dubbla Ullevispelningar – sen tar han en paus från musiken.Men miljonerna fortsätter att regna över Håkan Hellström – artisten väntas dra in drygt 50 miljoner kronor bara på spelningarna i Göteborg.Då tillkommer intäkterna från hans sommarturn.– Omkring 300 000 personer kommer ha sett Håkan spela innan sommaren är slut, säger Niklas Westergren som är marknadschef på konsertarrangören FKP Scorpio Sverige.
Evelyn Schreiber: Det räcker inte med en vattenspridare i förrådet
Vi har nog alla sett rubrikerna och hört de oroade experterna. Det råder akut vattenbrist i Sverige, den värsta på hundra år.
Läs mer om Sverige.
Färre svenskar vill få bort Hultqvist
Stödet har minskat bland svenskarna för en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist (S), enligt två Sifo-undersökningar. Men Kristdemokraterna vill att ministern lämnar sin post. – Förtroendet är förbrukat, säger Ebba Busch Thor (KD) i SVT:s Gomorron Sverige.
M: Vi ställer fem krav på de nya ministrarna
Med regeringsombildningen efter haveriet i Transportstyrelsen har Sverige fått flera nya ministrar. Även om regeringen nu är ännu svagare än tidigare kommer vi fortsätta ställa höga krav på leverans av konkreta åtgärder inom sjukvård och infrastruktur. Därför ställer vi i dag fem skarpa krav på nya inrikesministern Morgan Johansson (S), infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) och sjukvårdsministern Annika Strandhäll (S). Det skriver Irene Svenonius (M) och Kristoffer Tamsons (M).
Schenkenbergs utspel – om vännen Donald Trump
NEW YORK. Han har dejtat några av världens kändaste kvinnor. Är kompis med Donald Trump och har tjänat miljoner på sitt utseende.Men nu längtar Marcus Schenkenberg, 48, efter lugnet.I en lång intervju berättar han om det nya livet, flytten till Sverige och längtan efter barn.
Läs mer om Donald Trump och Sverige.
Schenkenbergs utspel – om vännen Donald Trump
NEW YORK. Han har dejtat några av världens kändaste kvinnor. Är kompis med Donald Trump och har tjänat miljoner på sitt utseende. Men nu längtar Marcus Schenkenberg, 48, efter lugnet. I en lång intervju berättar han om det nya livet, flytten till Sverige och längtan efter barn.
Läs mer om Donald Trump och Sverige.
Kungafamiljen och tyska tidningar
MÜNCHEN. Sverige jublar!, Victoria – vad hon vill förändra som drottning och Drottning Silvia – en sådan förnedring!.Det är bara några av veckans rubriker i de tyska veckotidningarna som hårdbevakar svenska kungafamiljen.–Folk vill läsa glada, lyckliga saker om Victoria och Silvia, säger Roland Hag, chefredaktör för Neue Post.Efter flera övertramp är relationen mellan tysk press och det svenska hovet bitvis frostig – och kungafamiljen följer noga allt som skrivs.
Populär i många läger – men Hultqvist kan förlora striden
Han har vunnit respekt genom att rusta Sverige. Men nu måste försvarsminister Peter Hultqvist utkämpa sitt livs politiska strid.
I en skog av sumak, del 34 av 56
Roman av Klas Östergren. Historien utspelar sig i ett Sverige i Vietnamkrigets skugga. Berättaren Kenneth Jansson blir vän med den nye, gåtfulle klasskamraten Dan Schoultze och hans syster Hellen. De bor ensamma i ett hus, omgivet av en vildvuxen sumakskog.
Läs mer om Dan Schoultze, Hellen och Sverige.
Då anläder Obasi – i speldugligt skick
Chinedu Obasi är tillbaka i AIK – men inte riktigt än.Först på söndag väntas anfallaren landa i Sverige, men då vara i fullt speldugligt skick.– Det är fantastiskt att vara hemma igen, säger han till AIK:s hemsida.
Läs mer om AIK, Obasi och Sverige.
USA och Italien dominerar på Venedigs filmfest
Rom. Alexander Paynes Downsizing öppnar den 74:e filmfestivalen i Venedig där årets guldlejonjakt helt domineras av regissörshannar från Hollywood och Italien. Sverige lyser helt med sin frånvaro i det officiella programmet.
Läs mer om Hollywood, Italien och Venedig.
Mordmisstänkt lämnas ut till Sverige
En 19-årig man som på sannolika skäl misstänks för mordet på en 25-årig kvinna i Karlstad kommer att lämnas ut från Tyskland till Sverige. Mannen greps på ett tåg i Offenburg den 6 juli, och har sedan dess suttit häktad i Karlsruhe, skriver Värmlands Folkblad.
Bloggerskan hotar att lämna Sverige
Nellie Berntsson hamnade i konflikt med ridsportslandslaget och petades.Nu hotar 16-åringen att lämna landet – och i stället ta karriären vidare i Europa.Mamma tror inte jag kommer tillbaka då och kanske är det så, skriver Berntsson på sin blogg.
Läs mer om Berntsson, Europa.Mamma och Sverige.
19-årig mordmisstänkt lämnas ut till Sverige
En 19-årig man som på sannolika skäl misstänks för mordet på en 25-årig kvinna i Karlstad kommer att lämnas ut från Tyskland till Sverige. Mannen greps på ett tåg i Offenburg den 6 juli, och har sedan dess suttit häktad i Karlsruhe, skriver Värmlands Folkblad.
Stjärnans kaxiga pik – till Sverige
ZEIST. Hon har varit en av EM:s bästa spelare hittills.De svenska spelarna fruktar hennes fart och offensiv.Nu skickar nederländskan Shanice van de Sanden, 29, en hälsning inför kvartsfinalen:– Jag har något att visa Sverige. Ni ska få se det på lördag, säger hon.
Läs mer om Sanden, Shanice och Sverige.
Efter Stefan Löfvens besked: Så kan din ekonomi påverkas
I politiker-Sverige stormar det.Men på ekonomisidan är det stiltje – Stefan Löfvens besked rör knappast om i grytan, enligt experterna.– Men Sverige står inför stora utmaningar som knappast får se lösningar när riksdagen hamnar i politiskt baklås, säger Robert Bergqvist på SEB.
Läs mer om Robert Bergqvist och SEB.
Spitse ser Sverige som ett steg mot EM-seger
ARNHEM. Spelfördelaren och bollvinnaren Sherida Spitse har varit en starkt bidragande orsak till att Nederländerna gick igenom gruppspelet i EM med full poäng. Nu ser hon fram emot kvartsfinalen mot Sverige, och en turnering där Nederländerna kanske kan gå hela vägen.
Stefan Löfven: Jag kommer att sitta kvar
Efter långa förhandlingar meddelade statsminister Stefan Löfven att han inte tänker lämna sin post. – Jag har sett ett antal handlingsvägar. Ett extraval är inte vad Sverige behöver, säger han.
Läs mer om Stefan Löfven och Sverige.
Ser inte slutet: Det blir för sorgligt då
ARNHEM. Fördel Sverige, ju längre matchen pågår.Assisterande förbundskapten Lillie Persson har hittat Nederländernas svaghet – och vill inte tänka på att det kan vara hennes sista match.– Det där stöter man bort – det blir för sorgligt annars, säger hon.
Läs mer om Lillie Persson.