Sverige

Thomas Bodströms bråk med Gladiatorn

Gladiatorn Roddy Hero Benjaminsson hänger ut namnen på brottsmisstänkta och dömda. Nu kritiseras han av Thomas Bodström i Mix Megapol - och försvarar sig själv. – Något måste hända, det får vara nog. Sverige är rättslöst för kvinnor, säger Roddy Benjaminsson i Mix Megapol.

Ny app ska guida nyanlända till jobb

Hur validerar jag som nyanländ i Sverige min utbildning och mina kunskaper? Den utmaningen står många inför i dag. För att underlätta integrationen har Lernia och Telia tagit fram en enkel gratis-app som ska guida hela vägen fram till ett jobb.
Läs mer om Lernia, Sverige och Telia.
Nu inleds Brexit: Så påverkas vi i Sverige
I morgon onsdag väntas Storbritannien inleda den formella processen för att lämna EU. Nu håller Europa andan i väntan på vad Brexit ska ge för följder. Dina Pengar frågade en rad experter om vad vi kan vänta oss nu.
Läs mer om Brexit, Europa, Storbritannien och Sverige.
Sverige överlägsen etta i EU:s klimatmätning
Trea: Frankrike. Tvåa: Tyskland. Och överlägsen etta: Sverige. Klimatminister Isabella Lövin (MP) är nöjd över att Sverige enligt en ny mätning leder EU-ländernas resa för att uppnå målen i klimatuppgörelsen i Paris.
Läs mer om Sverige.

Turkiet kartlägger regimkritiker i Sverige

Turkiet kartlägger oppositionella i Sverige som sympatiserar med Gülenrörelsen, rapporterar Ekot.
Läs mer om Ekot, Gülenrörelsen och Sverige.
Sanningen om profilernas bråk
Programledarduon Filip och Fredrik ledde välgörenhetsgalan Hela Sverige skramlar med Petra Mede för två år sedan – sedan skar det sig. En ordväxling före sändningen utvecklades till ett bråk mellan programledarna. – Det var intressant att han registrerade att jag blev så fruktansvärt förbannad på detta, säger Petra Mede i Nemo möter en vän
Läs mer om Fredrik, Hela Sverige, Nemo och Petra Mede.
Turkiet spionerar på regimkritiker i Sverige
Turkiet spionerar på regimkritiker i Sverige, visar en granskning som Ekot gjort. Ekot har tagit del av inspelningar där en man som står nära regeringspartiet AKP pressar en utpekad regimkritiker på information. – Det är intressant information som vi gärna tar del av för att kunna säga om det är brottslig verksamhet, säger Lisa Simonsson på Säpo till Ekot.
Läs mer om AKP, Ekot, Lisa Simonsson, Sverige och Säpo.
Kompetensbrist i Sverige – då riktas blickarna mot Baltikum
Branschen letar nya vägar för att råda bot på kompetensbristen. Med 600 it-experter i Baltikum hoppas svenska Baltic Quality kunna hjälpa bolag i akut behov av it-kompetens.
Läs mer om Baltic Quality, Baltikum och Sverige.
Kompetensbrist i Sverige – då riktas blickarna mot Baltikum
Branschen letar nya vägar för att råda bot på kompetensbristen. Med 600 it-experter i Baltikum hoppas svenska Baltic Quality kunna hjälpa bolag i akut behov av it-kompetens.
Läs mer om Baltic Quality, Baltikum och Sverige.
Sverige vill se krympt EU-budget efter Brexit
Sverige vill att EU:s budget krymper rejält när Storbritannien lämnar unionen. Dessutom vill regeringen att EU-stöden minskar och att pengarna i stället går till bland annat säkerhet och migration.
U21-landslagets sköna kross mot Tjeckien
Sveriges U21-landslag vann komfortabelt mötet med Tjeckien. Carlos Strandberg stod för en imponerande insats och målade två gånger om. Sverige vann med totala 4-0.
Läs mer om Tjeckien.
Sverige studsade tillbaka mot Tjeckien
Efter en tung match mot Serbien som slutade i 0–2-förlust repade sig Sverige i den andra matchen i spanska Marbella. Tjeckien besegrades med klara 4–0.
Läs mer om Marbella, Serbien, Sverige och Tjeckien.
Danmark välkomnar Nordea – efter svenska skattebråket
Välkommen till Danmark! Det är danska näringsminister Brian Mikkelsens budskap till Nordea, efter storbankens hot att lämna Sverige. – Vi har inte för avsikt att införa en skatt som motsvarar den i Sverige, säger Brian Mikkelsen.
Obehaglig människosyn i skademinskningspolitiken
REPLIK. Till kören av politiker och journalister som vill montera ned den restriktiva svenska narkotikapolitiken sällar sig nu Joar Forssell, förbundsordförande i Liberala Ungdomsförbundet (DN Debatt 26/3). Han upprepar påståendet att den svenska linjen strider mot vad forskningen rekommenderar och att den förklarar de höga dödstalen för missbrukare i Sverige.
Efter brexit: Sverige vill ha slimmad EU-budget
Sverige vill se en slimmad budget efter Storbritanniens utträde ur EU, uppger statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff.
Läs mer om EU-budget och Stefan Löfven.
Sverige vill ha slimmad EU-budget
Sverige vill se en slimmad budget efter Storbritanniens utträde ur EU, uppger statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff.
Läs mer om EU-budget och Stefan Löfven.
Publikfest när Sverige kvalar mot Frankrike
MADEIRA. Efter Sveriges 4-0-seger mot Vitryssland är intresset stort för svenska landslaget. Över 32 000 biljetter år sålda till VM-kvalmatchen mot Frankrike den 9 juni. - Vi kämpar som ett lag och krigar för varandra. Det tror jag svenska folket uppskattar, säger lagkaptenen Andreas Granqvist.
Därför måste alla som varnar för Sverige ha fel
En trettio år lång trend av sjunkande räntor ser ut att ha brutits av en viss Donald Trump. Det borde oroa Sveriges politiker.
Läs mer om Donald Trump och Sverige.
Ska du skifta vinterhjul till sommardäck – här är datum, lagar och tips
Vårsolen har värmt upp stora delar av södra Sverige och vägarna är torra, snön borta. Dags att skifta till sommarhjul? Kanske redan bytt däck? När det är dags att skifta till sommardäcken beror förstås väldigt mycket på var man bor i vårt avlånga land. Den gångna helgen (25-26 mars) bjöd på 15 plusgrader och mer i södra Sverige. Men tyvärr ser det ut som att vi får nattliga minusgrader och snö (!) igen redan i den här veckan. De som ska skifta till sommardäck gör förmodligen klokt att vänta ytterligare någon vecka. Dessutom är det lag på a
Läs mer om Sverige.
Apples tv-app har översatts till svenska
Kan betyda att appen kommer släppas i Sverige inom kort.
Läs mer om Sverige.
Bob Dylan kan förlora sina Nobelmiljoner
När Bob Dylan kommer till Sverige i helgen aktualiseras frågan. Kommer han hålla sina föreläsningar?
Läs mer om Nobelmiljoner och Sverige.
Banker inom EU flyr skatter i paradis
Var fjärde vinstkrona hos Europas 20 största banker tjänas in i skatteparadis, uppger organisationerna Oxfam och Fair finance guide i en ny rapport. Vinsterna i Luxemburg är större än i Storbritannien, Tyskland och Sverige tillsammans.
Ungern vägrar ta emot 5 000 asylsökande från Sverige
Irritationen växer över Ungerns nej till att ta hand om asylsökande som åkt vidare till andra EU-länder. Om inget händer måste saken tas till domstol, är regeringens bud till EU-kommissionen.
Vädret delar Sverige: Kan bli rekordvarmt
Väderveckan börjar med vårvärme i söder och vind- och snövarningar i norr. –Sverige är riktigt tudelat vädermässigt i dag, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.
Läs mer om Lisa Frost och Sverige.