Sverige

Tung EM-förlust mot Holland med 30-33

Kvällens EM-match mot Holland slutade i en förlust. Svenskorna hade svårt att få stopp på holländskornas snabba kontringar, och förlorade matchen med 33-30. Nu måste Sverige sannolikt vinna resterande matcher i mellanrundan för att ha en chans att avancera till semifinal. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Holland och Sverige.

Sverige frånsprunget av Nederländerna

Handbollsfesten flyttade med Sverige till Göteborg, och kom av sig något. Det blev förlust mot Nederländerna, 30–33, i den första matchen i mellanrundan och plötsligt blev vägen till semifinal betydligt längre.
Läs mer om Göteborg, Nederländerna och Sverige.
Piken: Jag tror att det är en svaghet för dem
RIGA. Drömfinalen är klar: Sverige gör upp med Finland om guldet i innebandy-VM. Det finska laget har fått kritik för att vara för ålderstiget - och just den faktorn kan bli avgörande. – Jag tror att det är en svaghet för dem. Vi är ganska rappa och pigga killar, säger Alexander Galante Carlström.
Asien går som tåget – svenska företag vill med på resan
Infrastrukturprojekt ska garantera asiatisk tillväxt. Sverige vill ta del av utvecklingen. Men den kommer med geopolitiska utmaningar. Inte minst inom prestigeprojektet: att bygga kontinentens snabbtåg.

Sverige klart för VM-final

Läs mer om VM-final.
Bentley Bentayga är för de rikaste
Det började som en fråga i mejlen från Bentleys representant i Sverige: En fantastisk möjlighet lurar runt knuten! Vi har fått låna en pressbil som finns till ditt förfogande – en Bentley Bentayga.
Läs mer om Bentley Bentayga och Sverige.
Signell om utspelet som expert i Kanal 5
Som expert i Kanal 5 förklarade Henrik Signell för ett år sedan varför tittarna skulle bänka sig framför tv:n för att se Sverige–Nederländerna: Då får ni se Sverige krossa det där jävla tulpanlandet! Nu är han svensk förbundskapten men någon kross utlovar han inte den här gången. – Jag hade en lite annan roll då, säger Henrik Signell och skrattar åt minnet. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Sverige klart för VM-final i innebandy
Riga. Sverige är klart för sin elfte VM-final i innebandy och har på söndagen chansen till det nionde VM-guldet efter en riktig nagelbitare mot Schweiz i semifinalen där Kim Nilsson skrev historia genom att bli den bäste poänggöraren genom tiderna. Efter en stark sista period vann Sverige med 7–2 (2-
Sverige klart för sin elfte VM-final i innebandy
Riga. Sverige är klart för sin elfte VM-final i innebandy och har på söndagen chansen till det nionde VM-guldet efter en riktig nagelbitare mot Schweiz i semifinalen där Kim Nilsson skrev historia genom att bli den bäste poänggöraren genom tiderna. Efter en stark sista period vann Sverige med 7–2 (2-
Sverige till final – Kim Nilsson slog rekord
RIGA. Sverige redde ut stormen och är klart för VM-final i innebandy efter 7–2 mot Schweiz. Mest intressant i övrigt? Stjärnan Kim Nilsson raderade Niklas Jihdes gamla poängrekord.
Läs mer om Kim Nilsson, Schweiz och VM-final.
Kan ändra taktik – för att stoppa kontringar
Sverige har spelat oavgjort mot Nederländerna i de tre senaste mästerskapen. Men blågult vet vad som krävs för att vinna. För att stoppa de nederländska kontringarna kan Sverige ändra sin taktik i kväll. – Fokus kommer vara att springa hem och så får vi se när vi kan byta och vem som kan byta, säger lagkapten och försvarsgeneral Sabina Jacobsen. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Björn Rosengren: Vill dö med stövlarna på
Han ser ingen tidpunkt när han vill sluta jobba. Som 75-åring är den förre näringsministern mer aktiv än någonsin. Björn Rosengren vill dö med stövlarna på, tycker Sverige är åldersfixerat och slår ett slag för mer än en karriär i livet.
Läs mer om Sverige.
Så startar Sverige i VM-semin
Sverige väljer Faluns rutinerade Johan Rehn som målvakt i lördagens innebandy-VM-semifinal mot Schweiz. Det innebär Jonathan Paulsson börjar på bänken. Noterbart att backen Robin Nilsberth är tillbaka efter att ha missat kvartsfinalen mot Tyskland på grund av sjukdom.
Sverige drabbat av goda avsikternas förbannelse
Heliga kor behöver slaktas, säger Mikael Sandström som tidigare var Fredrik Reinfeldts statssekreterare. I Elvakaffet talar han med Tove Lifvendahl om låsningen i migrationspolitiken, det brutala uppvaknandet och stundande utmaningar.
Jacques Wallner: Allt tal om att bilens bästa tid är förbi saknar grund
I fjol slogs rekord för nybilsförsäljningen i Sverige. I år blir det ett nytt rekordår; prognosen är 375.000 bilar.
Läs mer om Sverige.
Rasmus Sundstedt: Se upp för Schweiz snabba kontringar
Statistiken talar för Sverige i lördagens VM-semifinal i innebandy mot Schweiz. Nationerna har mötts 61 gånger genom åren och Sverige har aldrig förlorat. – Vi får se upp med deras snabba kontringar, säger forwarden Rasmus Sundstedt till vardags proffs i Rychenberg i den schweiziska ligan.
Inga besked när det gäller målvaktsvalet
Målvaktsvalet står i fokus när Sverige i dag spelar VM-semi-final i innebandy. Men förbundskapten Jan-Erik Vaara ger inga besked vem som får förtroendet i kassen. –Den frågan får vi återkomma till, säger han.
Wallströms mål: Att skapa en ny atmosfär
Om tre veckor blir Sverige ledamot i FN:s säkerhetsråd, som i dag fungerar uselt. – Att skapa en möjlighet för den nya generalsekreteraren i FN hör till Sveriges främsta prioriteringar, säger utrikesminister Margot Wallström.
Läs mer om Margot Wallström och Sverige.
Margot Wallström om Trump: Mycket oro
NEW YORK. Usel stämning mellan länderna och oro efter Donald Trumps seger. Det är förutsättningar när Sverige vid årsskiftet tar över som ordförande i FN:s säkerhetsråd. – Vi är duktiga förhandlare och får använda det på bästa sätt, säger utrikesminister Margot Wallström om utmaningen.
Läs mer om Margot Wallström, Sverige och Trump.
Vilda segervrålet: Liam vinner Idol 2016
Det är avgjort – Sverige har en ny idol. När rösterna har räknats står det klart att Liam Cacatian vinner finalen av TV4:s Idol 2016 i Globen. – Alltså, wow, säger han.
Läs mer om Globen, Idol, Liam Cacatian och Sverige.
Fornling bäst i Sverige
Sven Fornling höjde handskarna i luften redan före sista ronden. Och visst vann den 27-årige Malmöboxaren Swedish Championship, slaget i lätt tungvikt, över Naim Terbunja i galan i Nyköping.
Sverige tappade till förlust
Sveriges bandyherrar ledde mot Ryssland med både 4–1 och 5–2 i den första matchen i fyrnationsturneringen i Trollhättan. Trots det blev det förlust.
Läs mer om Ryssland och Trollhättan.
Det är ofta målgörare som uppmärksammas
Hon har väntat länge på att få spela ett mästerskap. Nu är 23-åriga Anna Lagerquist en av nyckelspelarna när Sverige spelar för att ta en EM-medalj.
Lena Andersson: Om Sverige vore en storstad
KOLUMNEN. Lena Andersson är författare, skribent och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Tänker man på Sverige som en storstad på tio miljoner invånare i stället för ett land med dess illusion av överblickbarhet, framstår varje försök att strypa de utanförståendes rättigheter som den omöjlighet det
Läs mer om Sverige.
Sverige i FN: Stämningen i säkerhetsrådet är usel
Stämningen är FN:s säkerhetsråd är på närmast historiskt låg nivå inför att Sverige fattar ordförandeklubban i januari. Personliga angrepp mellan USA:s och Rysslands ambassadörer försvårar möjligheterna till lösning kring inte minst Syrien. – Det är uselt, säger Sveriges FN-ambassadör Olof Skoog.
Läs mer om Sverige och Syrien.