Sverige


Finska uppgifter: Jere Karalahti är nära HV 71

Jere Karalahti är på väg bort från finska Jokerit. Nu kan skandalbacken flytta västerut - till Sverige och HV 71. - Jag har inga kommentarer i frågan. Diskussionerna mellan mig och Jokerit kommer inte upp här, säger Karalahtis agent Juuso Pulliainen till Ilta sanomat.

Arbetslösheten i Sverige minskar

Arbetslösheten i Sverige uppgick enligt SCB:s undersökning till 7,2 procent i september.

Läs mer om Sverige.
Det har blivit naturligt att nedvärdera äldre

Det finns något särskilt otäckt med diskrimineringen av äldre i Sverige, för att den är så omedveten. Det menar Tomas Lappalainen som har skrivit en bok om hur det är att komma in i vad han kallar efteråldern mellan 55 och 60 år.

Läs mer om Sverige.
SMHI varnar för snöfall

Stora delar av Sverige får under torsdagen en försmak av vintern. SMHI varnar för oavbrutet snöfall från Gävle och norrut. På sina håll kan det komma över en decimeter.

Läs mer om Gävle och Sverige.

SMHI varnar för snöfall

Stora delar av Sverige får under torsdagen en försmak av vintern.

Läs mer om Sverige.
Debatt: Skåne drabbas av rödgrön flygpolitik

Beskedet om att snabbavveckla Bromma flygplats till år 2022 är inget mindre än ett dråpslag för hela Sverige. Bromma är i dag Sveriges tredje största flygplats och den ledande flygplatsen för svenskt affärsflyg som är navet där hela vårt land möts.

Läs mer om Bromma och Sverige.
Tidigare toppnyhet hos Metro:
SMHI varnar för snöfall

Stora delar av Sverige får under torsdagen en försmak av vintern. SMHI varnar för oavbrutet snöfall...

Läs mer om Sverige.
SMHI varnar för snöfall

Stora delar av Sverige får under torsdagen en försmak av vintern. SMHI varnar för oavbrutet snöfall från Gävle och norrut. På sina håll kan det komma över en decimeter.

Läs mer om Gävle och Sverige.
Karlsson: SD kan fälla budgetförslag

Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson hotar att fälla regeringens budget och tvinga fram ett nyval. Han går till hårt angrepp mot statsminister Stefan Löfven och beskriver flera förslag som direkt skadliga för Sverige.

Läs mer om Stefan Löfven och Sverige.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Mattias Karlsson: SD kan fälla budgetförslag

Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson hotar att fälla regeringens budget och tvinga fram ett nyval. Han går till hårt angrepp mot statsminister Stefan Löfven och beskriver flera rödgröna förslag som direkt skadliga för Sverige, skriver Dagens industri.

Läs mer om Stefan Löfven och Sverige.
Därför kom e-boken av sig

Trots att Sverige hamnar högst på alla digitala topplistor är e-böcker ett marginellt format.

Läs mer om Sverige.
Stormade bygdegård - rånade pokersällskap

Fyra maskerade män stormade in i Hogdals bygdegård utanför Strömstad. Fjorton personer i ett pokersällskap rånades under pistolhot på pengar och värdesaker. Nu söker polis i både Norge och Sverige efter rånarna. – Vi har tagit hjälp av norsk polis och tull, säger Tony Bengtsson, polisens spaningschef, till Bohusläningen.

Estlands exempel sätter Sverige i skamvrån

Läs mer om Sverige.
Sverige står svagt mot jihadterror

Rädda Sverige, avsätt regeringen

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Sverige måste visa värme och tolerans

Ett ädelmodigt folk som insläpper alla Främlingar genom sina Landsportar, så skrev Karl-Oskar om USA i Vilhelm Mobergs Utvandrarsvit. Björn Ulvaeus vill se liknande formuleringar i dagens brev avsända från Sveriges immigranter.

Här anländer Pamela Anderson till Sverige

Här anländer Baywatchstjärnan till Sverige. På onsdagskvällen kom Pamela Anderson till Berns Hotell i Stockholm inför sin medverkan på Skavlan och invigning av en nattklubb i Sandviken på fredag. Hon log innan hon snabbt begav sig in i foajn.

Löfven tvingas försvara Alliansens klimatmål

Statsminister Stefan Löfven (S) åker på torsdag till EU-toppmöte med uppgiften att driva Alliansens linje när unionens klimatmål för 2030 ska spikas. – Det är inte bra för Sverige, inte bra för EU, inte bra för klimatet, sade han efter att SD valt att ge den borgerliga linjen sitt stöd.

Läs mer om EU-toppmöte och Sverige.
Slår man Zlatan kan man lika gärna sluta

Zlatan Ibrahimovic, Markus Rosenberg eller Lasse Vibe? Om knappa tre veckor avgörs vem som är Årets forward i svensk fotboll. Själv är danske Lasse Vibe ödmjuk inför uppgiften att slåss mot Ibrahimovic. – Han är störst i Sverige - han är större än kungen, säger Vibe till BT.dk.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Så reagerar ryska medier på ubåtsjakten

Att det skulle finnas någon verklig utländsk undervattensfarkost Stockholms skärgård är allt annat än övertygande. Samtidigt är den hysteriska ubåtsjakten ett led i att pressa Sverige allt närmare den västliga försvarsalliansen Nato. Det är några vanliga kommentarer i ryska medier till det febrila sökandet efter en trolig ubåt i svenska farvatten.

Läs mer om Nato och Sverige.
Saab återkallas för fel på krockkuddar

Den amerikanska myndigheten NHTSA har utökat listan över bilmodeller med felaktiga krockkuddar från Takata. På listan finns nu bland annat Saab 9-2X, en modell som såldes i USA men som också letade sig till Saab-entusiaster i Europa och Sverige.

Zlatan har hälsporre

Zlatan Ibrahimovic har varit borta från spel i över en månad. En skadad hälsena ska ha varit problemet, men efter en undersökning i Sverige uppges nu att det i stället handlar om hälsporre.

Läs mer om Sverige.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Finlands krav för att hjälpa till i ubåtsjakten

Finland är redo att hjälpa Sverige med den pågående insatsen i Stockholms skärgård. Det meddelade landets försvarsminister i en tv-sändning under onsdagen, rapporterar finska Yle. Tidigare i veckan har Stefan Löfven sagt att båda länderna är intresserade av ett utökat försvarssamarbete.

Läs mer om Stefan Löfven, Sverige och Yle.
Tidigare toppnyhet hos Metro:
Ökat intresse för extrem islamism

Samtliga är män. De flesta ganska unga. Totalt har minst 90 personer lämnat Sverige för att...

Läs mer om Sverige.
Zlatan uppges ha hälsporre

Enligt uppgifter i flera medier ska Zlatan Ibrahimovic ha undersökts i Sverige på grund av sina hälproblem. Enligt aftonbladet.se ska PSG-stjärnan ha drabbats av hälsporre.

Läs mer om Sverige och Zlatan Ibrahimovic.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11