Sverige

Lovar Finland att inte svänga i Natofrågan

ÅLAND. Säkerhetsläget har försämrats över tid men det finns inget direkt hot mot Sverige. Det är Stefan Löfvens besked om återmilitariseringen av Gotland när han träffar sina nordiska kollegor under mötet på Åland. Samtidigt lovar Löfven Finland att inte plötsligt svänga i Natofrågan. – Det är helt uteslutet, säger han.

Axels revansch i TV4 efter tuffa skoltiden

Axel Andersson sökte in till Hela Sverige bakar – för att ta revansch. Skolåren var kämpiga för 18-åringen, som alltid har lidit av dåligt självförtroende. – Det har varit jättetufft och har tagit hårt på mig, säger han.
Läs mer om Hela Sverige och TV4.
Amning har slutat minska i Sverige
Läs mer om Sverige.
Ryssland avvisar flyganklagelserna
Ryssland avfärdar anklagelserna om att två bombplan flugit farligt nära ett passagerarplan på väg mot Arlanda, uppgifter som väckt stor uppmärksamhet i Sverige. – (De) är inget annat än fantasifoster, säger ryska försvarsdepartementets talesman enligt statliga ryska nyhetsbyrån Tass.
Läs mer om Arlanda och Sverige.

Aktivister larmar: Svenskar får organ från kinesiska fångar

Varje år mördas tiotusentals samvetsfångar i Kina för att utnyttjas i landets organindustri. Även svenska patienter bidrar till att systemet hålls vid liv. Det menar aktivisterna David Matas och David Kilgour som nu besöker Sverige för att få till lagstiftning mot problemet. Men än så länge är intresset svalt bland de svenska politikerna.
Läs mer om David Kilgour, Kina och Sverige.
Finansministern: EU-avgiften ska inte stiga
Om solidaritet ska vara frivillig inom EU kan Sverige inte tvingas betala en högre EU-avgift när Storbritannien lämnar unionen. Det sa finansminister Magdalena Andersson i samband med en konferens om EU:s långtidsbudget på tisdagen.
Tusentals kan utvisas till konflikthärjat Afghanistan
UD bedömer säkerhetsläget i Afghanistan som mycket farligt. Ändå kan Sverige komma att utvisa runt 25 000 människor inom en nära framtid – varav de flesta barn. – Det är skrämmande. Riskerna för de som utvisas är väldigt stora, säger Omid Mahmoudi, ordförande i Ensamkommandes riksförbund.
Så vill Saab-chefen lyfta kvinnorna
På onsdag kväll delar försvarskoncernen Saab ut priset Årets kvinnliga förebild till en kvinna som verkar inom teknikområdet i Sverige. Internt på Saab har vd Håkan Buskhe målmedvetet ökat antalet kvinnliga chefer.
Utanför städerna håller Sverige på att försvinna
Det är nog dags att vi börjar tala om regionalpolitiken
Läs mer om Sverige.
V75: Vi ska göra allt för att försöka vinna
Han vinner inte lika ofta som förr. Men till betydligt högre odds. När Thomas Lönn selar ut en V75-vinnare får Sverige nya miljonärer. - Jag hoppas att vi kan göra det på lördag också, säger skrälltränaren med två hästar till start under under veckans jackpottomgång.
Läs mer om Sverige.
Bli först med Sveriges nya mynt och sedlar
Bli först i Sverige med de nya mynten och de senaste sedlarna. Riksbanken bjuder nu in allmänheten till premiärdagen den 3 oktober. Då kan vem som växla till sig de det allra senaste i pengar som banken har att erbjuda.
Läs mer om Sverige.
Både Trump och Clinton hotar frihandeln
En envis motvind fylld av populism och protektionism hänger som ett mörkt moln över världshandeln. För Sverige innebär det att exporten ökar i långsammare takt än tidigare.
Läs mer om Clinton.
Riksbankschefen om svenska ekonomin: Vi lever farligt
Sverige lever farligt, anser riksbankschefen Stefan Ingves, som fortfarande oroar sig för...
V86: Järnladyn testar hårda hingstar igen
Hon travade under världsrekordet för ston när hon kvalade in till Svenskt Travderby. Nu utmanar Pasithea Face killarna på nytt när hon som ensam tjej i Sverige går ut i kvalen till Europaderbyt. - Hon är stenhård och det förvånar mig om hon inte levererar, säger Adrian Kolgjini.
Uppgifter: Sundhage förlänger sitt kontrakt
Pia Sundhage förlänger sitt kontrakt som förbundskapten för svenska landslaget.Enligt SVT Sport är det nu helt klart att Sundhage blir kvar ytterligare ett år, och därmed leder Sverige under EM 2017.
Läs mer om Sundhage och Sverige.
Stor mängd rysk råolja i svenska tankar
Sverige har de senaste åren importerat allt mer rysk råolja för att framställa bensin och diesel. På fem år har andelen rysk olja i svenskproducerade drivmedel gått från 0,4 procent till 39 procent. Även importen av palmolja till drivmedel har ökat kraftigt.
Tre Kronor-tröjorna reas nu ut i Toronto
Det råder inte Tre Kronor-feber i Toronto direkt. Sverige fick hård kritik efter uttåget mot Team Europa och nu reas landslagströjorna ut i World Cup-staden.
Ny publik för Bieber i Stockholm
Förra gången Justin Bieber spelade i Sverige rådde det kaos på Stockholms gator. Gråtande ungdomar...
Springsteen gick på sexklubb i Sverige
Bruce Springsteen har gett svenskar många minnesvärda ögonblick. Det The Boss själv minns mest från sina Sverigevistelser är när han spelade sönder Ullevi i Göteborg 1985 – och ett sexklubbsbesök i Stockholm 1975.
Ny sajt ska kvalitetssäkra vård och omsorg i Sverige
Till våren kan en kvalitetssajt för vården och omsorgen lanseras. –Det här skulle kunna vara den reglering som många efterlyser, säger projektledaren Anna-kari Modin.
Läs mer om Anna-kari Modin och Sverige.
Bruce minns sexklubbsbesök i Sverige
Bruce Springsteen har gett svenskar många minnesvärda ögonblick. Det The Boss själv minns mest...
Läs mer om Sverige.
Såg ut som en atombomb
Märkligt molnfenomen har setts runtom i Sverige
Läs mer om Sverige.
Bruce minns sexklubbsbesök i Sverige
Bruce Springsteen har gett svenskar många minnesvärda ögonblick. Det The Boss själv minns mest...
Läs mer om Sverige.
Hoverboardfaror ska kartläggas
Efter flera olyckor med så kallade hoverboards i Sverige tar nu flera myndigheter ett gemensamt...
Läs mer om Sverige.
Skadad Gaborik missar World Cup-finalen
Marian Gaboriks World Cup är över. Han skadade sig i mötet med Sverige och missar nu finalserien mot Kanada. – Han har en skada på underkroppen, säger Europalagets tränare Ralph Krueger.