Sverige nu

Jägarkravet: Skjuta vart tredje lodjur

Det finns ungefär 1 220 lodjur för närvarande i Sverige.Nu har Jägarnas Riksförbund meddelat att de vill ha jakt på nästan vart tredje – det vill säga 355 stycken.
Läs mer om Sverige.Nu.

Sverige missar VM-final – föll efter ett jättedrama

Sverige var så nära - men räckte inte hela vägen fram.Trots att man hämtade upp två fyramålsunderlägen förlorade Sverige rysarsemifinalen mot Frankrike med 24-22.Nu väntar bronsmatch mot Holland.– Vi lyckades inte utnyttja den gyllene chans vi hade, säger Kanal 5:s expert Linnea Torstenson.
Just nu: Följ Sverige i handbollsrysaren
Sverige är för första gången i semifinal i handbolls-VM och ställs mot Frankrike. Följ direktrapporteringen från matchen här.
Läs mer om Frankrike.
Norge till VM-final – efter ny storkross
Norge är klart för VM-final i handboll.De regerande världsmästarna krossade Holland med 32-23 i semifinalen.Nu kan norskorna få möta Sverige i söndagens 2final.
Läs mer om Holland, Sverige och VM-final.

Misstänkt serievåldtäktsman avslöjad i svenska idyllen

Jagad av polis flydde den misstänkte serievåldtäktsmannen till Sverige.Här antog han en falsk identitet – och började söka efter nya kvinnor i idyllen utanför Enköping.Efter en omfattande insats kunde polisen storma ett radhus där han låg och vilade, kan Expressen avslöja.Nu dömer tysk domstol ut maxstraff för en brutal överfallsvåldtäkt.
Isabelle Gulldn: Nu går vi för medalj
Hamburg. Vinner Sverige kvällens semifinal mot Frankrike är VM-medaljen säkrad. – Nu går vi för medalj, något annat vore dumt att säga. Om det är någon gång vi har chansen så är det nu, säger Isabelle Gulldn.
Fruktar bara Gulldn - det kan straffa sig
Sverige föll mot Frankrike på EM.Då matchade Signell ett omoget lag.Nu står handbollsdamerna i Hamburg och njuter.I kväll kliver de in i semifinalen som ett helt nytt lag.
Läs mer om Frankrike, Gulldn, Hamburg och Signell.
Cellprov för livmoderhalscancer blir avgiftsfria 2018
Riksdagen har nu beslutat att gynekologiska cellprov för livmoderhalscancer blir gratis i hela Sverige från och med nästa år.
Läs mer om Sverige.
Efter anklagelserna mot Ohly – styrelsen håller krismöte
Lars Ohly utreddes för sexuella trakasserier inom Vänsterpartiet redan för 15 år sedan, avslöjade TT under torsdagen. Nu hålls ett extrainsatt styrelsemöte i Funktionsrätt Sverige, där Ohly sitter som ordförande.– Styrelsen har enhälligt sagt att detta kan bli svårt för honom att sitta kvar, säger styrelseledamoten Maritha Sedwallson.
Stefan Lisinski: Ett tryck från andra länder att Sverige ska skärpa lagstiftningen
Nu föreslås att även samröre och deltagande i en terrororganisation ska vara straffbart. Antagligen kommer kritiken att vara starkast från juridiskt håll, enligt DN:s kriminalreporter Stefan Lisinski.
Läs mer om Stefan Lisinski och Sverige.
Storspionen om hur han sålde ut Sverige
Han var officer och gentleman – och storspion. Överste Stig Wennerström sålde ut det svenska försvaret till Sovjet – och gav i praktiken ryssarna öppet mål om det kalla kriget hade utvecklats till en het, väpnad konflikt. Nu kan vi höra landsförrädaren själv berätta om sitt svek på knastriga förhörsband, som Säpo släppt fria, i en ny TV4/C More-dokumentär.
Läs mer om Sovjet, Sverige och Säpo.
Vi har blivit giriga – och arroganta
Norge har dominerat längdskidåkningen i många år vilket har förändrat oss.Vi har blivit giriga och arroganta.I vinter är det dags för alla norrmän att heja på Sverige.Lars Backe Madsen är en norsk författare och har skrivit omdiskuterade boken Gullracet, medaljer, makt och mysterier i norsk langrenn. Nu skriver han en gästkrönika för SportExpressen.
Läs mer om Gullracet och SportExpressen.
DN gratulerar: Kulturföreningen Selam och Teshome Wondimu
Meningen var att Teshome Wondimu skulle bli chefdirigent i etiopiska armn. I stället blev han ambassadör för global musik i Sverige. Nu fyller kulturorganisationen Selam 20 år.
Läs mer om Selam, Sverige och Teshome Wondimu.
Swish och appar nu vanligare än kontanter
För första gången använder svenskarna nu betalappar som Swish oftare än kontanter. Svenskar gillar kort bäst, medan förtroendet för kryptovalutor som bitcoin är nästan noll. Det visar rapporten Sverige Betalar.
Läs mer om Sverige Betalar och Swish.
De säljer andras kroppar – i Sverige
Vilka är de som säljer andras kroppar i Sverige idag? Ekot och P1-programmet Kaliber har granskat alla domar om koppleri och människohandel de senaste tre åren. I samarbete med Sveriges Radio publicerar Expressen nu en del av den granskning som reportrarna Maria Ridderstedt och Christian Ströberg gjort.
Det här är svenska skyttarnas favorithörn
Hamburg. Sverige kör full fart framåt och har ett snitt på drygt 31 mål per match. Statistiken visar att de svenska skyttarna helst skjuter nere i målvaktens högra hörn. – Det är bra att vi får se det nu för det bör vi noga tänka på mot Frankrike, säger Hanna Blomstrand, matchhjälten som gjorde sju mål i kvartsfinalen mot Danmark.
Blondinbella slår tillbaka – efter lyxkritiken
Isabella Blondibella Löwengrip bloggade om sin lyxiga skidresa och skrev att hon inte behövt ta på pjäxorna själv en enda gång.Att Löwengrip köpt sig tjänsten, fick läsarna att reagera i kommentarsfältet – nu slår hon tillbaka mot kritiken.Vi behöver lite mer good for you-anda i Sverige skriver Blondinbella i ett nytt inlägg.
Läs mer om Blondinbella och Sverige.
17-åringens dröm före knivmordet
Han hade en dröm att alla ensamkommande skulle få stanna i Sverige.En annan var att få hit sina nära och kära, från Iran.Nu är 17-årigen död – knivmördad på en skola i Enskede.– Jag började skrika rakt ut när jag fick veta, säger Fatemeh Khavari från organisationen Ung i Sverige.
Ny myndighet ska öka integritetsskyddet
Nu trappar Sverige upp skyddet för den personliga integriteten. Ett nytt vapen är kraftiga böter. Myndigheten Datainspektionen blir nästan dubbelt så stor som i dag och byter namn till Integritetsskyddsmyndigheten.
Nu kommer den omtalade jättesängen till Sverige
För en vecka sedan kunde Leva Bo berätta om den enorma familjesängen.Världens största säng – två dubbelsängar i en, som säljs i USA.Tack vare vår artikel kommer den nu även börja säljas i Sverige.
Läs mer om Leva Bo och Sverige.
Sverige först ut när nya Polestar 1 släpps
2019 lanseras nya sportladdhybriden Polestar 1.Nu står det klart att Sverige är ett av de länder som får ta del av bilen först.Därmed kommer Sverige även få en så kallad Polestar Space där kunderna fysiskt kan interagera med varumärket, skriver biltillverkaren i ett pressmeddelande.
Läs mer om Polestar, Polestar Space och Sverige.
Så ska fler ensamkommande få stanna i Sverige
Regeringen behöver få med sig ett borgerligt parti för att få igenom förslaget för att fler ensamkommande ska få stanna. Nu har M, KD och L sagt nej – och allt ljus hamnar på Centerpartiet.
Läs mer om Centerpartiet och Sverige.
Milstolpen: Nu betalar svenskar oftare med appar än med kontanter
Nu är det vanligare att svenskarna använder Swish eller andra betalappar än att de använder kontanter när de betalar. Det är första gången som undersökningen Sverige betalar visar detta resultat. Plastkorten är dock fortfarande kung.
Läs mer om Sverige och Swish.
Milstolpen: Nu betalar svenskar oftare med appar än med kontanter
Nu är det vanligare att svenskarna använder Swish eller andra betalappar än att de använder kontanter när de betalar. Det är första gången som undersökningen Sverige betalar visar detta resultat. Plastkorten är dock fortfarande kung.
Läs mer om Sverige och Swish.
Nya siffrorna: Så mycket sjunker bostadspriserna
Bostadspriserna sjunker på bred front i hela Sverige.Nu kommer dagens andra tunga undersökning – som visar att priserna föll med 3,5 procent i november.Även på årsbasis faller priserna.
Läs mer om Sverige.Nu.