Sverige nu

Allsvenskan kan byta namn

Efter 94 år med samma namn kan Allsvenskan komma att heta något annat, det skriver Expressen. Sedan 1924 har namnet på högstaserien i fotboll i Sverige varit Allsvenskan. Enligt Expressen kan serien nu byta namn.
Läs mer om Allsvenskan, Expressen och Sverige.

Ryssland pekar ut Sverige efter nervgiftsattacken

Storbritannien har pekat ut Ryssland efter att tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter förgiftats.Nu skriver Kremls påkostade tv-kanal RT att giftet kan ha kommit från Sverige.Ryska utrikesministeriets talesperson Maria Zakharova hävdar att flera länder – däribland Sverige – har forskat på substansen Novitjok (Novichok).– Den mest troliga ursprungskällan för giftet är länderna som har utfört omfattande studier på substansen, säger talespersonen enligt propagandakanalen.
Marcus svarar & förklarar: Så tycker partierna om att förbjuda religiösa friskolor
Giftskandal i Storbritannien, presidentval i Ryssland och valkampanj i Sverige - det händer mycket just nu. Och så är ju Nordkoreas utrikesminister i Sverige hela helgen.
Läs mer om Ryssland, Storbritannien och Sverige.
Doktorander skräms bort av stelbent byråkrati
Nu är det dags för regeringen att visa att man menar allvar med intentionen att utveckla Sverige till en framstående kunskapsnation. En viktig faktor för att nå målet att ta tillvara det kompetenstillskott som utländska doktorander bidrar med. Sverige måste göra det mycket enklare för utländska doktorander att få uppehållstillstånd, skriver Mats Ericson, SULF, och Göran Arrius, Saco.
Läs mer om Saco och Sverige.

Kvällspostens medarbetare nominerade till journalistpris

Den afghanske 16-åringen kom ensam till Sverige under den stora flyktingkrisen 2015. En måndagsmorgon i september 2016 hittas hans mördade kropp på Östra kyrkogården i Malmö.Kvällspostens medarbetare Federico Moreno och Jens Christian ville veta vem han var och vad som låg bakom.Deras reportage är en del av en artikelserie i Kvällsposten och Expressen som nu blivit nominerad till Röda korsets journalistpris.
Ordbråket om polisen: Saknar helt krisinsikt
Otryggheten växer i Sverige. Expressens granskning har visat att endast två poliser ska garantera trygghet för 100000 invånare.Inrikesminister Morgan Johansson (S) lägger skulden på den förra regeringen:–Vi ärvde 60 miljarder i budgetunderskott. Det var svårt för oss att genomföra några satsningar.Moderaterna kräver nu en riksdagsdebatt om poliskrisen.–Morgan Johansson saknar helt krisinsikt, säger Tomas Tob (M).
Läs mer om Sverige.
JUST NU - PÅ FD: Flera allsvenska klubbar jagar brasilianske "Robert"
En 21-årig offensiv mittfältare med bakgrund i brasilianska storklubben Fluminense och FC Barcelonas b-lag. Nu vill Robert Gonçalves Santos, med artistnamnet Robert, till allsvenskan. - Han vill till Sverige.
Läs mer om Fluminense, Robert, Robert och Sverige.
Malin Åkerman återvänder till Sverige – för karriären
Malin Åkerman, 39, kan inte en enda Tomas Ledin-hit. Trots det är det hon som ska förkroppsliga hans sensuella Isabella i storfilmen baserad på den folkkära artistens låtar.Det blir mycket nytt för skådespelerskan som nu får flytta hem till Sverige.– Jag får en härlig svensk sommar i år, säger hon till Expressen.
Läs mer om Expressen, Isabella och Sverige.
Kvinnor misstänks ha tvingats att sälja sex
Inrikes. Ett stort antal kvinnor misstänks ha tvingats till prostitution på olika platser i västra och södra Sverige. Fyra personer - två män och två kvinnor - har nu begärts häktade misstänkta för grovt koppleri, rapporterar SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Sverige.
Nordkorea förlänger sitt besök i Sverige
Mötet mellan Nordkoreas och Sveriges utrikesministrar och andra politiker pågick till sent igår kväll, och samtalen följs av hela världen. Och nu rapporteras utrikesmninister Ri Yong-ho förlänga sitt besök i Sverige.
Läs mer om Ri Yong-ho och Sverige.
Kontroversiell islamism sprids i Sverige
Inrikes. Den första MSB-rapporten fick kritik. Nu tar man ett nytt grepp om islamistiska Muslimska brödraskapets inflytande i Sverige.
Läs mer om Muslimska och Sverige.
Kontroversiell islamism sprids i Sverige
Den första MSB-rapporten fick kritik. Nu tar man ett nytt grepp om islamistiska Muslimska brödraskapets inflytande i Sverige.
Läs mer om Muslimska och Sverige.
Kontroversiell islamism sprids i Sverige
Den första MSB-rapporten fick kritik. Nu tar man ett nytt grepp om islamistiska Muslimska brödraskapets inflytande i Sverige.
Läs mer om Muslimska och Sverige.
Kontroversiell islamism sprids i Sverige
Den första MSB-rapporten fick kritik. Nu tar man ett nytt grepp om islamistiska Muslimska brödraskapets inflytande i Sverige. Rapporten varnar för att svenska skattepengar används i organisationer som sympatiserar med rörelsen och kan bidra till radikalisering.
Läs mer om Muslimska och Sverige.
Lågpriskedjan skruvar upp öppningstakten i Sverige
Den danska lågpriskedjan Normal ligger inte på latsidan när det kommer till att expandera till Sverige. Nu höjer bolaget målet för antalet butiksöppningar till 25 från tidigare 15-20 butiker under 2018. Det rapporterar Market.
Läs mer om Market, Normal och Sverige.
Profilen flyttar till USA: Målet är att återvända
Fanny Olsson är en av Sveriges största stjärnor inom galoppsporten.Nu hoppas den 24-åriga profilen, känd från SVT-dokumentären Jockey, ta nästa steg i karriären.I dagarna blev det nämligen klart att hon flyttar till USA.– Många vet inte ens vad galoppsport är i Sverige, säger hon.
Läs mer om Sverige och USA.
Nej nu får ni faktiskt sluta vara så förbannat ängsliga
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s. Jahapp, nu var det dags igen. Vi ska prata böneutrop i Sverige.
Läs mer om Sverige.
Ebba Busch Thor vill förbjuda böneutrop
Ebba Busch Thor är emot böneutrop från mosker i Sverige.Hon uppmanar nu sina kommunala företrädare att rösta nej i frågan.– Det är inte rimligt med återkommande institutionaliserade böneutrop, säger hon till Ekot.
Läs mer om Ekot och Sverige.Hon.
SHL väljer Hearts & Science
Dagens Media har tidigar berättat om att Omnicom startat upp byrån Hearts & Science i Sverige. Nu står det klart att Svenska Hockeyligan (SHL) efter en upphandling valt Hearts & Science som sin nya byrå.
Ebba Busch Thor vill inte ha böneutrop i Sverige
Just nu pågår det en debatt i Sverige om böneutrop från moskéer. I Växjö vill en moské ha ett böneutrop en gång i veckan för att kalla till fredagsbönen. Detta har rört upp en hel del känslor.
Läs mer om Sverige.
06.45: Putin vill bli vald på riktigt
SvD:s Maria Georgieva kommenterar helgens viktiga val i Ryssland i Ekonomistudion torsdag. Och hur mycket kostar Thailandsresan egentligen? Ordförande på Naturskyddsföreningen Johanna Sandahl medverkar och diskuterar flygbranschens subventioner. Under torsdagen noteras irländska mjukvaruföretaget Zutec på Stockholmsbörsen, det första irländska bolaget som genomför en notering i Sverige. Nasdaq märker nu ett ökat noteringsintresse från icke-nordiska bolag. Gäst i Ekonomistudion är Adam Kostyl, noteringschef på Nasdaq. Programmet sänds live 06.45 varje vardag.
Nu ger sig Telia in i 5g-rejset – här vill de börja bygga
När Telia i år ska bygga sina första 5g-noder i Sverige är ambitionen att bygga den första på KTH:s campus och nästa i Boliden-gruvan. Inom de här ytorna kan vi börja testa tillsammans med industripartners, säger strategichefen Magnus Leonhardt.
Läs mer om Boliden-gruvan, Sverige och Telia.
Avhopparen: Riksdagsvalet kan manipuleras genom Youtube
Om ett halvår går Sverige till val.Svenska myndigheter varnar för utländsk inblandning.Nu berättar en Googleavhoppare hur Youtubes algoritmer enkelt kan manipuleras för att påverka höstens riksdagsval.–Youtube kommer aldrig erkänna det, säger Googleavhopparen Guillaume Chaslot, i dag på organisationen Algo Transparency.– Det finns ofta en dold och smutsig agenda bakom en hel del av de här klippen som figurerar, säger centerledaren Annie Lööf.
Nu ger sig Telia in i 5g-rejset - här vill de börja bygga
När Telia i år ska bygga sina första 5g-noder i Sverige är ambitionen att bygga den första på KTH:s campus och nästa i Boliden-gruvan.
Läs mer om Boliden-gruvan, Sverige och Telia.
Nu ger sig Telia in i 5g-rejset – här vill de börja bygga
När Telia i år ska bygga sina första 5g-noder i Sverige är ambitionen att bygga den första på KTH:s campus och nästa i Boliden-gruvan. Inom de här ytorna kan vi börja testa tillsammans med industripartners, säger strategichefen Magnus Leonhardt.
Läs mer om Boliden-gruvan, Sverige och Telia.