Sverige nu

Sverige slår tillbaka mot italienska ilskan

ZÜRICH. Här är Sveriges svar på den italienska due-due-passningen.Blågult räds inte Italien i det kommande dubbelmötet.– Vi har slagit Holland på vägen till playoff, slagit Frankrike hemma och om vi nu slår ut Italien blir vi väl en av favoriterna i VM, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Sverige överväger att avbryta insatsen i norra Irak

Tyska Bundeswehr har gjort halt i sin träning av peshmergasoldater i Irak. Nu överväger den svenska regeringen att göra samma sak. Inom kort ska beslut fattas om framtiden för den svenska insatsen i Irak.
Läs mer om Irak.
Nu krävs det dubbla bragder av landslaget
Italien väntar i playoff. En mardrömslottning. Dessutom börjar Sverige hemma, vilket är en nackdel. Det krävs dubbla bragder av Janne Anderssons landslag för att VM-drömmen ska bli sann.
Läs mer om Sverige och VM-drömmen.
Allt du behöver veta inför Sverige-Italien
Det är dags för playoff till VM i Ryssland 2018.Nu står det klart vilka lag som möter vilka i de kommande matcherna.Sverige fick en mardrömslottning – möter Italien.
Läs mer om Italien, Ryssland och Sverige-Italien.

Nu ska vi hämnas på fuskarna Sverige

Sverige har en vana att reta upp italienarna under stora fotbollsmästerskap.Nu, när lagen har lottats mot varandra i playoffmatcherna inför VM 2018, skriker både press och supportrar på hämnd.
Läs mer om Sverige.
Just nu: Rysarlottning för Sverige
Italien, Kroatien, Danmark eller Schweiz? Vilken nation blir sista hindret för Janne Anderssons mannar och spel i fotbolls-VM i Ryssland nästa år? Följ vår direktrapportering här.
FI föreslår senareläggning av skärpta amorteringskrav
Finansinspektionen föreslår nu att de skärpta amorteringskraven i Sverige ska börja gälla från den 1 mars 2018. Tidigare har myndigheten pratat om att förslaget skulle börja gälla i början av 2018.
Läs mer om Sverige.
Google Wifi till Sverige: Lovar bättre wifi-täckning i större bostäder
Nu kan vi lägga Google till den växande skara tillverkare som kränger meshnätverk i Sverige. Ett trepack med Google Wifi-puckar ska täcka 420 kvadratmeter.
Google Wifi till Sverige: Lovar bättre wifi-täckning i större bostäder
Nu kan vi lägga Google till den växande skara tillverkare som kränger meshnätverk i Sverige. Ett trepack med Google Wifi-puckar ska täcka 420 kvadratmeter.
Erik Ohlsson: Koalitionen riskerar att kriga på bägge sidor
Den internationella koalition som stöder Iraks krigsmakt i kampen mot IS hamnar i en svår situation när regeringsstyrkorna nu vänder vapnen mot de irakiska kurdernas peshmerga. Sverige och de 72 andra länderna i koalitionen riskerar att kriga på bägge sidor.
Ge oss Danmark eller schweizarna
ZÜRICH. Sverige har haft otur med lotten tidigare.Så ge oss nu Danmark eller Schweiz - och låt oss för Guds skull slippa Italien.
Läs mer om Danmark, Italien och Schweiz.
Färjan-Håkan försvann utomlands – i sju år
Färjan-Håkan, eller varför inte Baren-Håkan.Kärt barn har många namn – ett tag var Håkan Hallin, 48, ett känt ansikte i svensk tv, inte minst efter att han försökte äta världens starkaste korv i Expressen TV.För några år sedan valde dock tv-stjärnan att lämna Sverige.Nu berättar han om hur det går med kärleken och om sitt nya liv i Thailand.– Jag var trött på kalla Sverige, säger han.
Tusentals inlägg om sexuella trakasserier
Skandalen kring filmproducenten Harvey Weinstein har skakat om Hollywood.Skådespelaren Alyssa Milano har uppmanat kvinnor att berätta om sina erfarenheter av sexuella trakasserier och övergrepp under hashtaggen #Metoo i syfte att visa hur utbrett problemet är.Nu berättar tusentals kvinnor sina historier under hashtaggen som även fått stor spridning i här i Sverige där den trendar på Twitter.
Svaret efter stjärnbråket
Malmö FF tar plats bland de europeiska storlagen som har tagit minst 20 ligatitlar.Nu kan mästarna också sy tillbaka den andra stjärnan ovanför klubbmärket – efter stjärnornas krig.– Vi tycker själva att vi är bäst och störst i Sverige och nu bevisar andra stjärnan det också så nu vet väl alla det, säger Markus Rosenberg.
Läs mer om Sverige.
Stugägare protesterar mot kommunalt vatten
Tusentals fastighetsägare runtom i Sverige riskerar att tvångsanslutas till kommunala vatten- och avloppssystem – för dyra pengar och på tveksamma grunder. Det framkommer i måndagens Kalla fakta i TV4.På flera håll är folk nu rejält förbannade.– Det är så mycket känslor. Man är ledsen, förbannad, sover inte knappt, säger Gerd Andersen i programmet.
Läs mer om Gerd Andersen, Kalla och Sverige.
Ophelias rester fortsätter mot Sverige – regnväder att vänta
Orkanen Ophelia har skapat förödelse sedan den dragit in över Irland – tre personer har mist livet, enligt BBC.Nu fortsätter resterna från Ophelia mot Sverige i form av regnväder som väntas drabba delar av landet.– Det blir ganska intensivt och kortvarigt, säger Johan Groth på Storm.
Läs mer om Irland, Johan Groth, Ophelia, Storm och Sverige.
Melodifestivalvinnare byter karriär – helt
Han vann Melodifestivalen och landade Sverige i topp fem i Eurovision song contest.Nu byter Robin Bengtsson karriär och öppnar en barbershop - samtidigt som han planerar bröllop, skriver Aftonbladet.– Det ska bli fantastiskt roligt, säger Robin Bengtsson till tidningen.
Gäller att hänga på låset när playoff-biljetterna släpps
På tisdagen lottas playoff till VM i Ryssland nästa år. Efter lunch är det klart vilket lag av Italien, Schweiz, Danmark och Kroatien Sverige får möta. Vilka det än blir, och vilken dag det än blir, så blir hemmamatchen på Friends arena slutsåld. – Vi har redan nu sålt 15.000-16.000 biljetter, säger Christoffer Lund, projektledare på Svenska fotbollförbundet.
Varningen: Överraskat hela hockey-Sverige
Säsongens främsta insats i två perioder senast.Nu vill Frölunda och Roger Rönnberg bygga vidare på framgången mot Örebro.Ett lag som överraskat Frölundatränaren så här långt.– De har förändrat sitt spelsätt, säger han.
Greenpeace blockerar SCA:s största pappersmassefabrik
SCA:s största pappersmassefabrik utanför Timrå blockeras just nu av 40 aktivister från Greenpeace. – Vi kommer att försöka stanna tills SCA slutar avverka skyddsvärd skog, säger Lina Burnelius, ansvarig för skogsfrågor inom Greenpeace Sverige. Polis är på plats och har fått aktivister att klättra ned från ett högt torn på industriområdet.
Mörka valparna visade sig vara varghybrider
Den mörka pälsen förbryllade länsstyrelsen.Men nu har DNA-analys konstaterat att vargvalparna som fångades på bild tidigare i år är hybrider – en blandning mellan hund och varg.Det är det första konstaterade fallet i Sverige någonsin.– Det är så otroligt sällsynt, säger Johan Varenius, funktionschef på länsstyrelsen.
Läs mer om Sverige.
Regeringen måste agera i hamnkonflikten
Göteborgs hamn är det i särklass viktigaste godsnavet för svenskt näringsliv. Mer än hälften av all containertrafik till och från Sverige passerar där. Återkommande störningar innebär att svensk industri tappar i konkurrenskraft. Parterna är vid vägs ände. Nu måste regeringen agera, skriver M-politikern Jonas Ransgård och Johan Trouv, Västsvenska Handelskammaren.
Sveriges VM-kval i fara efter bråket
Den danska fotbollskonflikten fortsätter – och nu är VM-kvalet mellan Sverige och Danmark i fara.Sedan förhandlingarna om ett kollektivavtal på nytt strandat säger förre Linköpingsstjärnan Pernille Harder:–Vi har meddelat DBU att vi är redo för spel när vi har ett nytt kollektivavtal. Vi spelar inte under individuella avtal.
Orkan slår till mot Irland – kan närma sig Sverige
Den hårda orkanen Ophelia drar in över Irland och de brittiska öarna.Ovädret har ökat i kraft – nu gör irländarna sig redo för att skydda sina liv, uppger CNN.När stormen drar vidare kan den komma nära Sverige och röra om i grytan, befarar meteorologer.
Läs mer om Irland, Ophelia och Sverige.
Fotbollskonflikten fortsätter – VM-kvalet i fara
Den danska fotbollskonflikten fortsätter – och nu är VM-kvalet mellan Sverige och Danmark i fara. Sedan förhandlingarna om ett kollektivavtal på nytt strandat säger förre Linköpingsstjärnan Pernille Harder: – Vi har meddelat DBU att vi är redo för spel när vi har ett nytt kollektivavtal. Vi spelar inte under individuella avtal.