Sveriges

Stoppade hans plan minuter före match

Tifot var godkänt - av förbundet. Då stoppades Anders Ungh, 62, från att tända två tomtebloss på Malmö stadion.– Om jag hade tillåtits bränna dem hade det blivit Sveriges första legala pyroteknik på svenska fotbollsarenor, säger Ungh.
Läs mer om Malmö och Ungh.

Ubers Sverigechef: 33-listan är en fantastisk möjlighet

Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag kommer att presenteras den 16 maj när finalen av den prestigefyllda 33-listan äger rum på A house i Stockholm.
Läs mer om Stockholm.
Skolan först för Liberalerna
Skolan är Sveriges viktigaste framtidsfråga. Det tycker Liberalerna som i sin vårmotion vill se en rad olika skolsatsningar.
Läs mer om Liberalerna.
Hyllade hela Sveriges sångtant - Gullan växte upp i Härnösand
Hela Sveriges barnvisetant, Gullan Bornemark, har fyllt 90 år. Något som måste firas, menar elever och lärare från hennes hemstad Härnösand. Och bjöd på en sprudlande konsert på tisdagen.

Skola, sänkt skatt och försvar i L-budget

– Skolan är Sveriges viktigaste framtidsfråga, säger Liberalernas partiledare på en pressträff där partiets vårmotion presenteras.
Läs mer om L-budget.
Experter: Då höjer Riksbanken räntan
Riksbanken kommer att skjuta fram sina planer för en första räntehöjning. Det tror chefsekonomerna på några av Sveriges största banker som SvD talat med inför Riksbankens räntemöte på torsdag. – Första höjningen blir troligen första kvartalet nästa år, säger SBAB:s nya chefsekonom Robert Boije.
Läs mer om Riksbanken, Robert Boije och SvD.
Festivalguiden 2018
Sveriges största festival Bråvallafestivalen har tagit en paus men det gör nästan ingenting. Det är dags att packa gummistövlarna igen.
Läs mer om Bråvallafestivalen.
Björn Ranelid hyllar Friska Viljor: "Det är Sveriges..."
Författaren Björn Ranelid har varit i Örnsköldsvik och talat. Bland annat om föreningen Friska Viljor. Och han hymlade inte om vad han tycker.
Läs mer om Friska Viljor och Örnsköldsvik.
Instalco får uppdrag utanför Oslo, Norge
Instalcobolaget Elkontakt har fått sitt första uppdrag utanför Sveriges gränser. Uppdraget gäller installation av el och sprinkler i nya Vestby logistikcenter utanför Oslo. Ordervärdet uppgår till cirka 30 miljoner.
Läs mer om Norge, Oslo och Vestby.
Bankexpert drabbad av unga Swish-bedragarna
En expert på en av Sveriges största banker har grundluras av bedragare. I oktober förra året blev han uppringd av en man som låtsades ringa från bankens säkerhetsavdelning.Bankexperten gav honom koderna till sin bankdosa och blev av med 65 000 kronor.
Läs mer om Swish-bedragarna.
Vakter anlitas för stadskärnor
54 kommuner i Sverige har i dag ordningsvakter som patrullerar offentliga platser. I 24 av kommunerna bevakar vakterna hela stadskärnor, visar Sveriges Radio Ekots genomgång.
Läs mer om Sverige.
Vakter anlitas oftare för stadskärnor
Inrikes. Totalt 54 kommuner i Sverige har i dag ordningsvakter som patrullerar på offentliga platser. I 24 av kommunerna bevakar vakterna hela stadskärnor, visar en genomgång som har gjorts av Sveriges Radio Ekot.
Läs mer om Sverige.
Den stora GULDHYLLNINGEN
När Peter Jihde på Stortorgets scen bad Sam Hallam att släppa loss känslorna han hållit tillbaka i båset svarade Hallam: - Hej! Här är vi. Sveriges bästa lag.
Läs mer om Hallam och Sam Hallam.
Viktors val: Ett mycket folkpartistiskt missnöje
Vem har sagt att det ska vara enkelt att vara socialliberal? Starkt folkpartistiskt missnöje i Liberalerna, rapporterar Sveriges ledande samhällsmagasin.
Läs mer om Liberalerna.
Ökat samarbete med Japan
Japan är Sveriges fjärde största exportmarknad utanför EU och vår handel med Japan står redan i dag för 40 miljarder kronor per år. Den ska vi öka med nya avtal och direktflyg mellan Stockholm och Tokyo, skriver handelsminister Ann Linde och energiminister Ibrahim Baylan.
Stefan Löfvens hyllning till Zlatan Ibrahimovic: "Vi ska vara stolta"
Inför årets fotbolls-VM drömmer många om att se Zlatan Ibrahimovic återigen klädd i blågult och kicka boll för Sveriges räkning. En av dem är exempelvis Brommapojkarnas sportchef Daniel Majostorovic, vilket han snackar om här.
Aviciis dominans på Spotify – efter sin död
Tim Bergling, känd som artisten Avicii var en av Sveriges största popstjärnor genom tiderna och hans musik har berört miljoner människor världen över.Efter sin bortgång dominerar nu Aviciis musik på Spotify.Nio av de tio mest spelade låtarna på musiktjänsten är gjorda av stjärnan.
Läs mer om Avicii, Spotify och Spotify.Nio.
De förlänger med succésportchefen - skriver långtidskontrakt
Kent Norberg. Foto: Bildbyrån En av Sveriges mest rutinerade sportchefer blir Timrå trogen. "Nubben" har förlängt kontraktet med klubben. Kent Norberg har nästan blivit en institution i Timrå IK.
Läs mer om Timrå och Timrå IK.
FN-svenskar lämnar Mali tidigare än planerat
Sveriges underrättelseförband i FN-insatsen i Mali, Minusma, kommer att lämna landet tidigare än planerat, skriver Metro. Det var tänkt att insatsen skulle avslutas 2022, men nu uppger Försvarsmakten att förbandet kommer att läggas ner redan under nästa år.
FN-svenskar lämnar Mali tidigare än planerat
Sveriges underrättelseförband i FN-insatsen i Mali, Minusma, kommer att lämna landet tidigare än planerat, skriver Metro.
Läs mer om FN-insatsen, Mali, Metro och Minusma.
FN-svenskar lämnar Mali tidigare än planerat
Inrikes. Sveriges underrättelseförband i FN-insatsen i Mali, Minusma, kommer att lämna landet tidigare än planerat, skriver Metro.
Läs mer om FN-insatsen, Mali, Metro och Minusma.
Grön Ungdom: Ensamkommandelagen handlar om medmänsklighet
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s. På grund av brister i Sveriges mottagande har en stor grupp ensamkommande ungdomar satts i en otroligt utsatt situation.
Trendbrott för svenska apotek
Apotekens vinster försvagades i fjol, och för första gången sågs en avmattning i antalet nya apotek. Men näthandeln växer snabbt. Förutsättningarna för e-handel är väldigt goda, säger Johan Wallr, vd på Sveriges Apoteksförening.
Läs mer om Johan Wallr.
Största namn på Sveriges största marknad - billiga allsvenska fyndaffärer
Med tre omgångar spelade börjar vi nu känna igen målskyttarna, många av de förväntade skyttekungarna har fått igång produktionen direkt.
Håkan Juholt öppnar turistbyrå i residenset
Sveriges ambassadör på Island tar sin uppgift att marknadsföra Sverige på stort allvar. I sommar öppnar Håkan Juholt turistbyrå i residenset.Den som gästar Reykjavik under fotbolls-VM kan också få chans att slå en straff mot ambassadören.