Sveriges

Foppa: Det tror jag alla förstår...

PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Peter Forsberg riktade under Sveriges förlustmatch mot Tyskland kritik mot förbundskapten Rikard Grönborg. Nu menar Foppa att pressen på Grönborg ökar inför VM i maj. – Jag tror att alla förstår att det kommer bli stora krav på att prestera under VM, säger Peter Forsberg.

Berlin 2018 Unga Astrid: Finstämt porträtt av vår främsta författarinna En efterlängtad filmatisering av en av Sveriges mest älskade författare är änt

Hon är en av den svenska historiens mest ikoniska personer. Hon har fostrat och påverkat miljontals barn med hjälp av sina berättelser.
Läs mer om Unga Astrid.
Wallström krävs på svar om försvunnen FN-rapport
Utrikesdepartementet svängde – och en icke-existerande rapport dök plötsligt upp som arbetsmaterial. Det handlar om den saknade utvärderingen som gjordes kring Sveriges kampanj för en plats i FN:s säkerhetsråd. Nu krävs utrikesministern på svar om vad som hände.
Läs mer om FN-rapport.
S: Lärarbristen en av Sveriges största utmaningar
S-ministrarna Magdalena Andersson och Helene Hellmark Knutsson konstaterar att personalbristen i skolan är en av Sveriges största utmaningar framöver. Detta efter en artikel i SvD där Sveriges kommuner och landsting, SKL, larmar om att 190 000 nya lärare behövs till 2031.
Läs mer om Helene Hellmark Knutsson, SKL och SvD.

OS-guiden: Torsdag 22 februari

Dags för en av Sveriges största guldfavoriter i OS, Sandra Näslund i skicross. Dessutom herrarnas slalom, damernas alpina kombination, semifinal för curlingherrarna och skidskyttestafett för damerna. Ny medalj på gång?
Läs mer om Sandra Näslund.
Här är Sverige sämst på 24 år
Sveriges längdherrar har misslyckats under OS i Pyeongchang.Ingen medalj hittills – och nu kan det bli det Sveriges sämsta OS sedan 1994.– Ja, det är en missräkning, skriver SVT-kommentatorn Jacob Hård i SVT:s liverapport.
Läs mer om Pyeongchang.Ingen och Sverige.
Tappade motivationen och avslutade karriären - nu vill hon ta Bajen upp till SDHL
Michelle Yucel vill ta Hammarby upp till SDHL. Foto: Ronnie Rönnkvist Hon ansågs vara en Sveriges mest lovande talanger. Men för tre år sedan valde hon att sluta med ishockeyn.
Läs mer om Bajen och Hammarby.
Michelinstjärnan ger facket besk eftersmak
Facket rasar mot Sveriges första och enda trestjärniga krog, Restaurang Frantzn, efter uppgifter om att stjärnkrogen saknar kollektivavtal för sina anställda.
Läs mer om Restaurang Frantzn.
Dubbel fördel Sverige i semifinalen
GANGNEUNG. Sveriges curlingherrar kommer att ha två stora fördelar när det är dags för OS-semifinal. Motståndarna har redan spelat en match tidigare under dagen och Sverige kommer att ha den viktiga sista stenen.
Läs mer om OS-semifinal och Sverige.
Volvo-vd: Goda chanser att V60 blir Sveriges mest sålda
Nya Volvo V60 är här – i två laddhybridutföranden. Den nya folkkombin som ska fylla en lucka mellan lilla XC40 och V90. Och den är precis som väntat – en mindre kopia på V90.
Läs mer om V60 och V90.
Foppas hårda fråga efter Sveriges fiasko
Sverige ställdes mot Tyskland i kvartsfinalen i eftermiddag. Det blev en skrällförlust för Tre Kronor, och efter en kaosperiod fick förbundskapten Rikard Grönborg tuff kritik av legendaren Peter Forsberg. – Det är ett fiasko, säger Forsberg i Kanal 5. – Man coachar för dåligt, man är så jäkla passiva, säger SportExpressens expert Sanny Lindström
Utbrottet – efter Sveriges fiasko
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Sverige är ute ur OS i Pyeongchang.Detta sedan Tyskland gjort mål i förlängning – ett mål som borde ha dömts bort.Åtminstone om man frågar målvakten Viktor Fasth.– Jag tycker han trycker in hela mig och allt, säger Fasth.
Sveriges vapenexport ökar
Den svenska exporten av krigsmateriel uppgick till cirka 11,3 miljarder under 2017, uppger Inspektionen för strategiska produkter i ett pressmeddelande. Det innebär en ökning med två procent jämfört med 2016.
Läs mer om Inspektionen.
Kalla nära bli bäst någonsin: Det ger mig rysningar
PYEONGCHANG. Efter silvermedaljen i sprint är Charlotte Kalla på väg att bli Sveriges bästa vinterolympier genom tiderna. Redan nu har hon lika många medaljer som 50-och 60-talssuveränen Sixten Jernberg. Ett guld på söndag skulle göra henne störst. – Det ger mig rysningar, det är galet, det är svårt att förstå, säger Kalla.
Nu är hon störst genom tiderna
Charlotte Kalla är Sveriges genom tiderna främsta idrottskvinna. Och det bästa av allt: hon blir bättre för varje år som går så det kommer säkert mera.
Nu är hon störst genom tiderna
Charlotte Kalla är Sveriges genom tiderna främsta idrottskvinna. Och det bästa av allt: hon blir bättre för varje år som går så det kommer säkert mera.
20.53: Gick nära Olof Palme för att provocera
PALMEMORDET – I REALTID. Den 28 augusti är det 32 år sedan mordet på Sveriges statsminister Olof Palme. Många vittnen såg Olof Palme under kvällen och med dessa vittnesmål som grund gjorde SvD och Stadsarkivet 2016 en genomgång av mordnatten i realtid – från klockan 20 till 01.30. Här nedan kan ni se hela skeendet.
Läs mer om Olof Palme, Stadsarkivet och SvD.
SOK:s medaljmål uppfyllt: Ser fram emot att överträffa det
PYEONGCHANG. Sveriges olympiska kommitt hade räknat med åtta svenska OS-medaljer i Pyeongchang. Med fyra dagar kvar är medaljmålet redan uppfyllt. – Nu ser jag fram emot möjligheten att överträffa målet, säger truppchefen Peter Reinebo.
Finansministerns prognos: Så går Sveriges ekonomi
Finansminister Magdalena Andersson presenterar finansdepartementets prognos för det ekonomiska läget i Sverige.
Läs mer om Sverige.
Wallström tonar ned Sveriges roll: Ska inte ta på oss för stora uppgifter
Margot Wallström, S, är på plats i Sydkorea för att diskutera den spända relationen mellan Nord- och Sydkorea.Utrikesministern säger att olympiska spelen kan spela en roll för världsfreden men tonar ned förväntningarna på Sveriges roll.– Vi ska inte ge intryck av att vi kan mäkla världsfred eller ta på oss för stora uppgifter, men tänk om vi kan bidra till att skapa de bästa förutsättningarna för det? säger hon.
Vilken dramatik – nu är Kalla en av de största
Uppförsbacken, nedförsbacken, upploppet. Avgörandet i sprintstafetten var spelens mest dramatiska minut. Och nu är Charlotte Kalla en av Sveriges främsta genom tiderna.
Läs mer om Charlotte Kalla och Kalla.
Nya statistiken: Här är Sveriges 10 största kommuner
Den 20 januari förra året gick Sverige över den magiska gränsen. Då blev vi 10 miljoner invånare - och det kan du läsa mer om här.
Läs mer om Sverige.
Forskare: Vi kommer välja att arbeta mindre
Oron för att robotar ska ta våra jobb är överdriven – i stället talar allt för att vi själva kommer att välja att jobba mindre framöver. Det hävdar en av Sveriges ledande ekonomiprofessorer, Per Krusell, som ser tydliga samband mellan ökat välstånd och hur mycket vi arbetar.
Läs mer om Per Krusell.
Brorsson får chansen trots bommarna
Mona Brorsson sköt bort Sveriges medaljchanser i mixedstafetten i OS – men får chans till revansch i damstafetten. Då tar Brorsson hand om andrasträckan.
Läs mer om Brorsson.