Svt

Bengt Ågerup driver skattesmällen vidare

Travhästägaren och miljardären Bengt Ågerups infekterade tvist med Skatteverket fortsätter. Nu överklagar han det tidigare beslutet till högsta instans, Högsta förvaltningsdomstolen, enligt SVT.
Läs mer om Högsta, SVT och Skatteverket.

Barnprogram i SVT kritiseras för vikthets

Artisten Dogge Doggelitos viktnedgång uppmärksammades i barnprogrammet Gäst i spenaten - och nu växer kritiken på sociala medier om att barn utsätts för vikthets.Tydligen tycker Barnkanalen att barn behöver fundera på kost och viktnedgång, skriver bloggaren Natasha Lady Dahmer Blomberg på Instagram.Men SVT slår ifrån sig kritiken.
Hynek Pallas: SVT har en lång historia av misslyckanden
Public service har aldrig klarat av att skapa en verklig mångfald av röster, därför är det korrekt att som Pascalidou tala om mångfaldens istid. Hynek Pallas skriver om mångfaldsdebatten på SVT.
Läs mer om Pascalidou och SVT.
SVT och MTG delar på ishockey-VM
SVT, som har tv-rättigheterna till ishockey-VM från och med nästa år, har kommit överens med MTG, där bland annat TV3 ingår, om att dela på evenemanget och sända vartannat år mellan 2018 och 2023.
Läs mer om MTG och TV3.
SVT:s kris - inte råd att sända hela VM
Kostnaderna för hockey-VM har blivit ett tungt ok för SVT.Nu har man bekräftat att man kommer att dela på rättigheterna med konkurrenten MTG framöver.– I ett läge med skenande kostnader för sporträttigheter är detta ett bra sätt för oss att kunna erbjuda vår publik de mest attraktiva evenemangen, samtidigt som vi tar ansvar för helheten i SVT:s utbud, säger programdirektör Jan Helin i ett pressmeddelande.
Läs mer om Jan Helin och MTG.
Bo Hansson missar folkfesten i helgen
Den före detta SVT-profilen Bo Hansson har travet som kärt intresse. Men han kommer inte att vara på plats när det på söndag är dags för Elitloppet. – Det är inte bra för mig att var utomhus, jag är inte bra skick, säger han.
Läs mer om Elitloppet.
Fler svenska kvinnor kan tvingas föda barn i Finland
Nu kan fler kvinnor tvingas föda barn i Finland, enligt SVT Nyheter Uppsala.På grund av platsbrist tvingas Akademiska sjukhuset också reservera platser för för tidigt födda barn utomlands –för första gången.– Jag har blandade känslor inför det här, säger Erik Normann, sektionschef på neonatalogin, till SVT.
Läs mer om Akademiska, Erik Normann, Finland och SVT.
Marianne Rundströms nya jobb – efter SVT
Efter att ha jobbat på SVT i 22 år meddelade Marianne Rundström i mitten av maj att hon sagt upp sig.Nu berättar hon att sajten News55 kommer bli hennes nya arbetsplats.– Efter ett helt yrkesliv i public services tjänst är det dags att pröva nya vingar, säger hon i ett pressmeddelande från News55.
Läs mer om Marianne Rundström, News55 och SVT.
SVT säkrar rättigheter för skidskytte i fyra år
Skidskyttet är tillbaka på heltid i SVT.Kanalen har säkrat rättigheterna för världscupen och VM i fyra säsonger från och med 2018/19.- Det blir fantastiskt med hemma-VM i Östersund, säger SVT-experten Björn Ferry i ett pressmeddelande.
Läs mer om Östersund.
Han tog på mig första gången när jag var 12 år
En rutinerad ridtränare i södra Sverige anklagas för att ha sexuellt utnyttjat tidigare elever.I SVT:s program Dold kliver nu tio tjejer fram och berättar om hur de blivit utnyttjade av tränaren.– Han tog på mig första gången när jag var 12 år. I dag har jag förstått att det var sexuella övergrepp, men då förstod jag inte det, säger en av tjejerna.
Läs mer om Dold och Sverige.
HD: Inte dömas dubbelt för knarkbruk
Den som använt en del av den narkotika som personen ertappats med ska inte kunna dömas för både innehav och eget bruk. Det slår Högsta domstolen fast i en vägledande dom, rapporterar SVT Nyheter.
Läs mer om Högsta.
Därför dog Lara, 32, efter tvillingfödseln
32-åriga Lara förblödde efter förlossningen på Centralsjukhuset i Kristianstad.Nu visar internutredningen att man gjorde allt man kunde, men inte tillräckligt snabbt.– Vi har gjort allt vi kunnat, men vi kunde inte ge tillräckligt med blod och vätska tillräckligt snabbt, säger Sergio Padoan, chefläkare vid kirurgidivisionen till SVT.
Läckta EU-dokument: Sverige kan ha euro 2025
Sverige kan vara tvunget att införa euro senast 2025.Det framgår i läckta EU-dokument som tyska FAZ Frankfurter Allgemeine Zeitung har tagit del av, skriver SVT Nyheter.Men EU-kommissionen slår ifrån – och kallar det hela ett missförstånd.
Läs mer om EU-dokument.
Kvinna död i trafikolycka
En kvinna i 50-årsåldern har avlidit efter en trafikolycka.Olyckan inträffade på söndagskvällen E20 i höjd med Marieberg, rapporterar SVT Nyheter Örebro.
Läs mer om E20 och Marieberg.
Anders Arborelius från Lund utnämnd till påvens kardinal
Han är Stockholms biskop men växt upp i Lund.Anders Arborelius som utnämnts till kardinal, Sveriges första, blev själv överraskad av beskedet.– Jag trodde först att det var ett skämt. Det var som en blixt från klar himmel, säger han till SVT Nyheter Skåne.
Läs mer om Lund.
Uppgifter: Henke spelar VM-finalen
Henrik Lundqvist gjorde en akrobatisk räddning i slutet av semifinalen mot Finland och grinade därefter illa. Efter matchen tvingades målvakten till behandling, och i morse var det ännu oklart om han skulle kunna spela VM-finalen.Enligt SVT:s reporter Dusan Umicevic står det nu klart att Henrik Lundqvist spelar matchen.– Allt är okej, inga problem, säger presschefen Anders Feltenmark.
Favorittippad Östlund fick stående ovationer
Ruben Östlund tävlar om Cannes-festivalens finaste pris, Guldpalmen, med sin film The Square.Vid galapremiären fick han ta emot publikens jubel och stående ovationer, skriver SVT.
Läs mer om Guldpalmen, SVT och The Square.Vid.
Påven utnämner Anders Arborelius till kardinal
Påven Franciskus har utnämnt fem nya kardinaler – och en av dem är svenske Anders Arborelius, skriver SVT. Det är första gången som en svensk utnämns till kardinal.
Läs mer om SVT.
Elever tvingas skolka om de fastar under ramadan
När den muslimska fastemånaden ramadan inleds i slutet av maj riskerar elever i Ronneby att tvingas skolka om de vill fasta.Detta efter att rektorerna i skolan förbjuder elever som fastar att gå i skolan, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.
Läs mer om Ronneby.
Jag är så less på det här jävla målet
I dokumentären Therese Johaug - dopingsdomen har tittarna kunnat följa den norska skidstjärnans liv under perioden för det uppmärksammade fallet.Tv-bilderna på Johaugs reaktion om avstängningen har visats tidigare – och nu berättar SVT om Johaugs ord efteråt.–Jag är så less på det här jävla målet! Det var bara en läppsalva, säger Johaug enligt kanalen.
Läs mer om Johaug, SVT och Therese Johaug.
Säpo rustar för intrång under valrörelsen
Både under det amerikanska och det franska presidentvalet utsattes kandidaterna för hackerattacker.Nu växer oron för dataintrång under den kommande valrörelsen i Sverige.Säpo har fått i uppdrag att informera partierna om hur de skyddar sig, rapporterar SVT:s Agenda.
Läs mer om Sverige.Säpo.
Lina Thomsgård: Jag är avundsjuk på Donna Tartt
Lina Thomsgård är programledare för kulturprogrammet Kobra som har säsongsavslutning på tisdag den 23 maj i SVT.
Läs mer om Donna Tartt, Kobra och SVT.
Tyvärr var jag för naiv och blåögd
MONACO. Inkompetenta rådgivare låg bakom Pernilla Wibergs flytt till Monaco.Efter en skattesmäll på drygt åtta miljoner kronor kände sig den alpina stjärnan tvungen att lämna landet.15 år har gått sedan pengarna betalades in, men förlusten svider än.– Tyvärr var jag för naiv och blåögd. Jag gick på allt. Men jag har lärt mig otroligt mycket av de misstag jag gjorde.I dag sköter Pernilla Wiberg sin ekonomi från ett garderobskontor.För SPORT-Expressen berättar SVT-profilen om framtidsplanerna - och tävlingscomebacken som närmar sig.
Läs mer om Monaco.Efter och Pernilla Wiberg.