Svt

Bengt, 68, lurades att spela bort två miljoner

Strokedrabbade Bengt, 68, håller på att förlora sitt livs besparingar på två miljoner kronor. Spåren från vad som verkar vara ett bedrägeri inom ramen för börshandel leder till ett rumänskt företag med postadress i Vilnius, Litauen. – Pappa förstår inte att det handlar om spel på börsen. Han sa att han blivit bestulen och visade mig flera kontoutdrag som han sa att han inte hade godkänt, säger Bengts son till SVT.
Läs mer om Litauen och SVT.

Jörgen Lantz efter SVT-konflikten: Björnen i Björnes favoriter är inte Björne

Jörgen Lantz, känd för sin roll som björn i Björnes magasin, gör scencomeback i vår. Men björnen i showen är inte Björne, säger Lantz själv.
Läs mer om Björne och Lantz.
Björne tillbaka – helt utan SVT
För 17 år sedan slutade han som den populära figuren Björne i SVT.Nu gör Jörgen Lantz comeback som en björn i en egen scenshow, skriver Aftonbladet.–Jag har ingen kostym, det är SVT:s kostym så den kan vi inte använda, säger han till tidningen.
Journalister ska inte vara så himla snarstuckna
På måndagskvällen valdes SVT:s profilerade programledare Anna Hedenmo till ny ordförande i Publicistklubben.Hon vill bland annat lyfta frågan om journalisternas professionella roll.– Vi måste bli bättre på att skilja mellan våra egna värderingar och vårt uppdrag som journalister, säger hon.

Barnprogramledaren har blivit en sprallig storasyster

SVT söker en ny barnprogramledare.Kalle Lind läser en jobbannons och ser tillbaka på de växlande idealen inom Public service.
Läs mer om Public.
Fridolin pressades hårt i KU-förhöret
Gustav Fridolin pressades hårt i KU om Mehmet Kaplan-skandalen då Miljöpartiet försökte få SVT att tysta kritiken mot den avhoppade bostadsministern. – Jag var inte förvarnad om samtalet, jag medverkade inte vid samtalet och kan därför inte redogöra för samtalet, sa Gustav Fridolin som valde att lämna förhöret utan att svara på pressens frågor. KU:s ordförande Andreas Norln var inte nöjd med svaren som gavs.
SVT-expertens kritik mot United: Märkligt
Manchester United läcker locket på kring Zlatan Ibrahimovics skada. Nu får storklubben kritik av SVT-experten och före detta landslagsspelaren Anna Pohjanen. – Det känns lite märkligt att de har hållit inne med det. Det är svårt att förstå, säger Pohjanen enligt SVT.
Läs mer om Anna Pohjanen, Pohjanen, SVT och United.
Svenska politikerna om valresultatet i Frankrike
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson föredrar högerextrema Marine Le Pen framför oberoende Emmanuel Macron.Men de första preliminära valresultaten från Frankrike visar att det har gått sämre för Le Pen än väntat.– Vågen som alla är rädda för kanske inte är fullt så stark man förställer sig, säger före detta utrikesminister Carl Bildt i SVT:s Agenda.
Anders Svensson mörkade för SVT
Anders Svensson utklassade de andra i Vattenhinderbanan – trots sin vattenskräck. Vad SVT inte visste var att fotbollspelaren tränat på just simningen. Samtidigt fick Helen Alfredsson ett vredesutbrott efter att hon tvingats avbryta tävlingen. – Jag lite sur på dig också, du har ju mörkat dina simkunskaper, säger Micke Leijnegard till Anders Svensson i programmet.
Helen Alfredssons vredesutbrott i SVT
Det har dragit ihop sig till gruppfinal i Mästarnas mästare. När allt står på spel får Helen Alfredsson ett rejält vredesutbrott framför kamerorna. – Åh! Fan också. Så jävla dåligt, skriker hon i programmet.
Läs mer om Helen Alfredsson och SVT.
Falun är svenska mästare efter drama
Falun höll för favorittrycket. De slog Växjö med 5-4 och tog hem SM-guldet. – Det är lättnad och glädje, säger Johan Rhen till SVT.
Läs mer om Johan Rhen, SM-guldet, SVT och Växjö.
Iksu tar SM-guldet – vann finalen mot Mora
Iksu är svenska mästare i innebandy.Umeålaget besegrade Mora med 4-1 i finalen, och vann sitt första SM-guld sedan 2012. – Det är svårt att sätta ord på det här. Det här fantastisk, säger Iksus Amanda Delgado Johansson till SVT.
Läs mer om Mora, SM-guld, SM-guldet och SVT.
SVT-profilen lämnade landet – så lever han i dag
Pelle Edin bytte Aktuellt-studion mot solen.Nu berättar SVT-profilen om sitt nya liv där han bor säsongsvis i Sverige och Mallorca.– Det var nervöst att inte köpa ett färdigt objekt men det har gått jättebra, säger han till Aftonbladet.
Har alltid vägrat prideflagga – nu ändrar sig kommunen
Öckerö kommun har vägrat att hissa regnbågsflaggan under alla år – nu byter de linje totalt.Efter att en ny flaggpolicy införts står det klart att det kommer vaja annat än den svenska flaggan på Öckerö, skriver SVT Nyheter Väst.–Det har varit en diskussion under flera år, säger kommunstyrelsens ordförande Arne Lernhag, M.
Läs mer om Arne Lernhag och Öckerö.
C vill sänka sjukersättning för flyktingar
Centerpartiet väntas föreslå en ändring som skulle innebära drastiskt sänkt sjukersättning för många flyktingar, uppger SVT. Bara den som arbetat länge i Sverige ska kunna få full ersättning.
Läs mer om SVT och Sverige.
C vill sänka sjukersättning för flyktingar
Centerpartiet väntas föreslå en ändring som skulle innebära drastiskt sänkt sjukersättning för många flyktingar, uppger SVT. Bara den som arbetat länge i Sverige ska kunna få full ersättning.
Läs mer om SVT och Sverige.
C: Flytta till landet – och slipp studielånen
Centerpartiet har kommit med ett nytt förslag:Flytta till glesbygden – och slipp betala studieskulderna.– Vi ser att vissa landsbygdskommuner har svårt att locka till sig utbildad personal, säger Emil Källström, Centerns ekonomiska talesperson, till Aftonbladet.Samtidigt föreslår partiet sänkt förtidspension för flyktingar, skriver SVT.
Silar bort insekter från mat – fick statliga miljonbidrag
Turerna kring skandalföretaget Hung Feng Trading Asien Livs rullar vidare. Nu avslöjar SVT:s Uppdrag Granskning att företaget kvitterat ut ungefär fyra miljoner i bidrag från Arbetsförmedlingen.– Arbetsförmedlingen skickade sju personer till oss som fick nystartsbidrag. Chefen bad mig också att söka nystartsbidrag. Men jag hade ju redan ett jobb. Varför skulle jag söka? När jag hade fått sparken fattade jag att jag hade fått svart lön, berättar en källa som artbetat på företaget till SVT.
Läs mer om Arbetsförmedlingen och SVT.
Bron-Sofia: Vi måste tala mer om självmord
Var sjätte timme tar en människa sitt liv i Sverige. Det blir 30 liv i veckan. Skådespelerskan Sofia Helin, aktuell tv-serien Bron, hoppas att dokumentärserien 30 liv i veckan som hon och Anne Lundberg medverkar i ska få människor att börja prata mer om det känsliga ämnet. – Det är bara så vi kan rädda liv, säger de i SVT-programmet.
Läs mer om Anne Lundberg, Bron och Sverige.
SVT-profilens sista sändning – då går allt fel
SVT-meteorologen Helen Tronstad gjorde sin sista sändning i morse.Då gick det lite tokigt för den rutinerade meteorologen, rapporterar Aftonbladet.Tronstad kom nämligen sent till sändningen.– Ljudteknikern kom springandes och sa Helen, det är du nu!, säger Helen Tronstad till Aftonbladet.
Gunthers gåta: Vem ser vem?
DN:s vetenskapsredaktör, civilingenjör, disputerad i partikelfysik, samt deltagare i SVT:s Genikampen, utmanar dig med sina egna gåtor. Har du vad som krävs för att lösa dem?
Engstrand: Han har en jävla integritet
Klassiske SVT-kommentatorn Tommy Engstrand är Hyland-pojken som har hunnit bli 77 år gammal. I en stor intervju berättar Engstrand om livet som pensionär, vänskapen med Björn Borg, hur han hjälper sjuke ex-kollegan Arne Hegerfors i vardagen – och varför han inte planerar en comeback i rutan. – Det skulle inte vara bra att släppa fram gubben till en mikrofon, säger Engstrand.
Lindas 15-årige son William tog livet av sig
För tre år sedan tog William, 15, från Jokkmokk sitt liv. Kärleken är starkare än döden, står det på hans gravsten. –Det värsta man kan vara med om är att ett barn dör. Att ens eget barn tar sitt eget liv är ett steg värre, säger Williams mamma Linda i SVT:s dokumentärserie 30 liv i veckan.
Läs mer om Jokkmokk, Linda och William.
Spioner ligger bakom attacker mot banker
Organiserade utländska spioner har attackerat svenska banker och andra finansföretag i syfte att komma över information, uppger SVT. Detta cyberkrig är spritt över hela världen. – De använder sig av mer sofistikerade metoder vilket gör att angreppen blir allvarliga, säger Mattias Olander, avdelningschef på Finansinspektionen till SVT.
Läs mer om Finansinspektionen och SVT.