Svt

Peter Springare ska utredas för dataintrång

Polisen Peter Springare ska utredas för dataintrång, meddelar Särskilda åklagarkammaren till SVT Nyheter.Beslutet kommer efter att Springare sammanställde egen brottstatistik i en uppmärksammad debattartikel – vilket ledde till att polisen själva anmälde den kontroversielle polisen.
Läs mer om Springare och Särskilda.

Johan Croneman: SVT:s hjärndöda underhållning har ingen rätt att breda ut sig

Vi lagar bästa maten och Duellen är två aktuella exempel på att SVT drivs av en ängslig jakt på tittare. Dålig smak och dålig humor är ingen lyckad kombination.
Läs mer om Duellen och SVT.
Pojkvännen: Tänker på henne hela tiden
Victor Öhling Norbergs flickvän Anna Holmlund försattes i koma efter en dramatisk skidolycka.Nu håller Öhling Norberg på att förbereda sig inför OS – men sorgen lever kvar inom honom.– Man tänker på det så klart hela tiden, säger Öhling Norberg till SVT.
Sverige tog EM-brons: Det är fantastiskt kul
Det blev succ för det svenska laget på EM i fälttävlan.Redan inför Sara Algotsson Ostholts avslutande ritt var en medalj i hamn.Och när Algotsson Ostholt ridit stod det klart att Sverige hade kammat hem ett brons.–Jag är jätteglad för laget. Vi har gjort en jättebra insats och det är fantastiskt kul, säger Algotsson Ostholt till SVT.
Läs mer om Algotsson Ostholt, SVT och Sverige.

Edward Bloms stora ilska mot SVT-maten

Gastronomen Edward Blom medverkar som gästdomare i SVT-programmet Vi lagar bästa maten, som ska sändas i höst.Men inspelningen blev en chock för honom.– Jag hade aldrig förväntat mig att det skulle bli så mycket halvfärdigt, råa inälvor och degiga smeter, säger han till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
Sorgerna och dödfallen efter succn med Saltön
Kärlek, galenskap, lycka men också sorg och död. Nu återvänder SVT:s älskade dramaserie Saltön med en helt ny säsong. Samtidigt har tv-serien drabbats av flera dödsfall. Här är vad som hände med människorna bakom succn.
Läs mer om Saltön.
SVT-profilens pik till Klüft – visste inte att hon var gravid
Lördag klockan 20.00 är det premiär för SVT:s nya satsning Duellen.Programledare är Micke Leijnegard och Carolina Klüft, som snart väntar barn.Nu berättar hon hur det var att vara gravid under inspelningen.– Det var ingen vidare stor mage, säger hon.
Medaljläge för Sverige i EM
Inför söndagens banhoppning har Sverige slagläge på EM i fälttävlan.Sara Algotsson Ostholt ingår i laget som kan ta medalj - och har även chans på en individuell medalj.– Helt suveränt, säger Algotsson Ostholt till SVT.
Läs mer om Algotsson Ostholt, SVT och Sverige.
Carolina Neurath tvingas skjuta upp smekmånaden
Svt-profilen Carolina Neurath tvingas skjuta upp smekmånaden pågrund av jobb.Journalisten var tvungen att åka hem och jobba direkt efter bröllopshelgen.– Det blev ingen smekmånad, utan det blev direkt hem och börja jobba och förbereda sig för det här, berättar Carolina Neurath.
Läs mer om Carolina Neurath.
Anne Lundberg om kaoset: Vi fixade det inte riktigt
Anne Lundberg förbereder sig för en ny säsong av SVT:s Antikrundan.Nu berättar hon om förväntningarna, varför hon efter 18 år inte tröttnat på konceptet - och om det där kaoset i Höganäs.– Vi fixade det inte riktigt, säger den populära programledaren.
Pajalagruvan kan snart öppna igen
Pajalagruvan kan öppnas på nytt.Konkursförvaltaren Hans Andersson har gjort en bindande överenskommelse: resten av Northlands konkursbo tillfaller Abecede.– En möjlig omstart av verksamheten är positiv på många plan, säger han till SVT Nyheter.
Läs mer om Abecede.
Zlatans hemliga projekt med SVT
Zlatan Ibrahimovic och SVT samarbetar med ett hemligt projekt.För produktionen står produktionsbolaget B-Reel Films.
Läs mer om SVT.
Jill Johnsons krav på SVT
Jill Johnsons krav under inspelningen av tredje säsongen av Jills VerandaArtisten vill jobba med samma fotografer som under de andra säsongerna.– Det har varit väldigt viktigt för mig, berättar sångerskan.
Läs mer om SVT.
Höjdpunkterna under hösten i SVT: Utmanar med kött och migration
Utvandring, helikopterrån, småfolk i Stockholm och nya lustmord kring Öresundsbron. Utöver förhöjd nyhetspuls med debuterande Morgonstudion ser hösten i SVT ut att kunna bjuda på starka kort inom drama och dokumentär.
Klüft i parterapi med SVT-profilen
Carolina Klüft och Micke Leijnegard gick i parterapi inför jobbet som programledare för SVT:s nya lördagsunderhållning Duellen. Övningarna framkallade starka känslor – och blev ibland intima. – Det är modigt av Carro och modigt av mig att göra det, för det är en situation då det blir väldigt intimt, säger Micke Leijnegard om parterapin.
Läs mer om Carro, Duellen och Micke Leijnegard.
SVT-profilens nya kärlek: Superkär
SVT-programledaren Sofia Rågenklint, som tidigare var gift med sångaren Patrik Isaksson, avslöjar nu att hon har en ny kärlek - en man i Helsingborg.– Jag är superkär, säger hon och berättar att hon långpendlar till honom.
Läs mer om Helsingborg och Patrik Isaksson.
En överanvänd komiker ska slakta djur – dåligt SVT!
Lyteskomik, uppföljare och Erik Haag som for fortsätta leka mansbebis. SVT presenterar ett deprimerande höstutbud.
Läs mer om Erik Haag och SVT.
Parisa Amiri tar över Kobra i höst
Journalisten Parisa Amiri blir ny programledare för SVT:s kulturmagasin Kobra när programmet återvänder i höst. – Det känns som det största man kan göra, säger hon.
Läs mer om Kobra.
Lundgren och Haag lämnar Sverige i höst
Matduon emigrerar i Bye bye Sverige, Jordskott återkommer med en andra säsong och Henrik Schyffert problematiserar köttkonsumtionen. Här är SVT:s nya satsningar i höst.
Lotta Lundgren och Erik Haag får nytt tv-program
Lotta Lundgren och Erik Haag är tillbaka i SVT i vinter.I det nya programmet Bye bye Sverige syns tv-paret igen, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Bye, Erik Haag, SVT och Sverige.
Västtrafik utsatt för överlastningsattack
Trafiksystemet på länstrafikbolaget Västtrafik utsattes i helgen för en överlastningsattack.–Den var riktad inte bara mot trafikledningssystemet utan hela Västtrafik, säger Jens Holmberg vid pressavdelningen på Västtrafik till SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Västtrafik.
SVT avbröt inspelning – profilen kollapsar i tv
Inspelningen av Trädgårdstider i SVT fick avbrytas – efter produktionens uppmaning. Programledaren Pernilla Månsson Colt kollapsade i sändning – efter att hon ätit av en stark chili. – Min kropp säger så här: vad i helvete har du gjort?, säger Pernilla Månsson Colt innan tårarna börjar rinna och hon lämnar inspelningsplatsen.
Kulturnyheterna i SVT får morgonsändningar
Kulturnyheter får en framträdande roll när SVT:s nya satsning Morgonstudion börjar sändas.
Läs mer om Morgonstudion och SVT.