Svt

Sjödrama – drivande båt mellan Öregrund och Gräsö

Ett sjödrama pågår utanför pågår i ett område mellan Öregrund och Gräsö.– En privatperson hittade en drivande båt med årorna ute och med motorkåpan av. Personen hittade även vissa fiskeredskap i båten, säger Cecilia Wegnelius räddningsledare vid Sjöfarsverkets sjö- och flygräddningscentral, till SVT Nyheter Uppsala.
Läs mer om Gräsö och Öregrund.

Tob kräver rikspolischefens avgång

Landets poliser har inte förtroende för nuvarande polisledning, enligt Moderaternas rättspolistiske talesperson Tomas Tob. Nu kräver han rikspolischefen Dan Eliassons avgång, rapporterar SVT Nyheter.
Just nu: Tortyrtränare dömd till sex års fängelse
Tränaren och idrottsprofilen som använt tortyrliknande träningsmetoder mot tolv ungdomar dömdes i dag till sex års fängelse, rapporterar SVT Blekinge.

Fick hål i tarmarna under operation – avled

En person som opererades vid Hallands sjukhus i början av året i Halmstad fick hål i tarmarna. En ny operation gjordes, men patientens liv kunde inte räddas, rapporterar SVT Nyheter Halland.
Läs mer om Halmstad.
Jätteslagsmål i för-VM: Han tappar det totalt
Nya Zeeland jagade kvittering mot Mexiko i slutminuterna av Confederations Cup.Då utbröt ett stort slagsmål mellan nästan samtliga spelare – som renderade i ett enda gult kort.– Han tappar det totalt här, domaren, säger experten Daniel Nannskog i SVT.
Läs mer om Daniel Nannskog, Mexiko och SVT.
Allt du behöver veta efter sista avsnittet av Skam
Norsk tv ville dra fler unga till deras sajt.Så de skapade tv-serien Skam. Serien blev en succ, inte bara i Norge. Bara i Sverige har den streamats över 22 miljoner gånger.Här är den stora guiden för dig inför det sista avsnittet som kommer till SVT play 27 juni.Men nej. Det blir ingen Skam säsong 5.
Läs mer om Norge, SVT, Skam och Sverige.
Pojke till sjukhus efter drunkningstillbud
En pojke i tioårsåldern har förts till sjukhus efter ett drunkningstillbud i Lagan vid Värnamo, skriver SVT Nyheter Jönköping.
Läs mer om Lagan och Värnamo.
Mördarens vädjan: Skydda mig, Sverige
Habtom Tesfamichael Gebreyesus, 43, mördade sin hustru och dömdes till 18 års fängelse.I hovrätten accepterade han fängelsestraffet – samtidigt vädjade han om att slippa utvisning.– Jag ber svenska staten att bevilja mig skydd, sa han i rätten, enligt SVT Jönköping.
Läs mer om Sverige.
SVT-profilen hyllas för namnet: Unikt
I april fick SVT-profilen Malin Olsson barn tillsammans med pojkvännen Simon Peyron.På hennes Instagram har flera följare frågat vad barnet ska heta.Nu har SVT-profilen lagt upp en bild på dottern och avslöjar det många undrar.Ni kan kalla mig Blanka Sofie Simonsdotter Peyron, skriver Malin Olsson under bilden.
Ny tv-kanal för kvinnor i Afghanistan
Afghanistan har fått en ny tv-kanal och tidskrift – av och för kvinnor, rapporterar SVT Kultur. Zan-TV och Gelara ska stärka kvinnors rättigheter i ett av världens mest patriarkala länder.
Läs mer om Afghanistan och Gelara.
SVT-profilen berättar: Jag har dejtat 100 män
Tidigare SVT-profilen Carin Hjulström, 53, har blivit expert på nätdejting.Hon har snart släppt fyra romaner som behandlar ämnet – samtidigt berättar hon att hon själv har dejtat 100 män under de senaste 10 åren.–Jag bestämde mig för att våga stå för det, säger profilen till tidningen Allers.
SVT-profilen berättar: Jag har dejtat 100 män
Tidigare SVT-profilen Carin Hjulström, 53, har blivit expert på nätdejting. Hon har snart släppt fyra romaner som behandlar ämnet – samtidigt berättar hon att hon själv har dejtat 100 män under de senaste 10 åren. –Jag bestämde mig för att våga stå för det, säger profilen till tidningen Allers.
Profilens diagnos – efter frånvaron i SVT
I höstas försvann SVT-profilen och meteorologen Pererik Åberg från rutan efter en tids depression.Nu har han fått en diagnos från sin psykolog – samtidigt som han äter medicin för att må bättre.– Lillgrabben trodde jag hade ont i huvudet. Min dotter sa att jag var sjuk i huvudet, säger han till tidningen Allers.
Läs mer om Pererik Åberg och SVT.
Döms för filmade samlag med 13-åring
En man i 20-årsåldern har dömts för barnpornografibrott för att han filmat samlag med en 13-årig flicka, rapporterar SVT Halland. De båda var vid tillfället elever på samma skola för barn och ungdomar med särskilda behov och samlagen skedde i en källarnedgång i anslutning till skolan.
Johanna Ojala: Det är skrämmande...
Leken har blivit allvar.Johanna Ojala gillar inte skidåkningens utveckling på barn- och ungdomssidan.– Det ska vara så – ursäkta språket – jävla allvarligt redan från början. Det är skrämmande, säger SVT-profilen till TT.
Polis varnar för Ikea-ecstacy
Polisen på Jersey varnar allmänheten för ecstasy-tabletter med Ikeas logga på, rapporterar SVT Nyheter Småland.–Det här är fullständigt oacceptabelt, säger Emil Eriksson på Ikeas pressavdelning till SVT Nyheter Småland.
Sjukhus utsatt för miljonstöld
Medicinsk utrustning för miljontals kronor stals under natten till måndagen från ett undersökningsrum på Karlskoga lasarett, rapporterar SVT Nyheter Örebro. Ledningen för lasarettet tror att det handlar om ett beställningsjobb.
Läs mer om Karlskoga.
Klart: Han ersätter Andr Pops i Vinterstudion
Andr Pops har lämnat Vinterstudion för SVT:s nya morgonsatsning.Han ersätts av Yvette Hermundstad - och David Fjäll, meddelar SVT.–Det ska bli oerhört kul att jobba med Vinterstudion, säger David Fjäll.
MIljöministern: fler pantprodukter!
Efter att safttillverkarna anslutit sig till pantsystemet hoppas nu miljöminister Karolina Skog (MP) att även andra produkter ska gå samma väg till mötes. Det rapporterar SVT.
Läs mer om Karolina Skog och SVT.
Väljarna: Rätt att stoppa Löfvens skattehöjningar
Allianspartiernas försök att stoppa regeringens föreslagna skattehöjningar är helt rätt.Det tycker en majoritet av svenskarna enligt en ny opinionsundersökning från Novus, rapporterar SVT.Alliansen har hotat med en misstroendeförklaring i riksdagen om inte en del av förslagen dras tillbaka.
De är med i årets Stjärnorna på slottet
Bosse Parnevik, Ann-Louise Hanson, Marianne Mörck, Regina Lund och Peter Jöback.De blir årets deltagare i Stjärnorna på slottet i SVT.– I år har vi fått till en riktigt underhållande cast på slottet, säger SVT:s projektledare Ulrika Midunger i ett pressmeddelande.
Bråket om Ingrid- scenerna i SVT
Dokumentären Jag är Ingrid, som visades på SVT under måndagskvällen, är en kraftigt nedklippt version av originalet som hyllades på Filmfestivalen i Cannes 2015.Regissören Stig Björkman beklagar SVT:s beslut att visa den kortare versionen om Ingrid Bergmans liv.Björkman har bland annat grävt fram material som visar hur Bergman mörkade sin sjukdom – och valde bort barnen på dödsbädden.– Jag är jätteledsen. Jag tycker inte att det är särskilt roligt att den visas i det skicket, säger han.