Svt

Misstänkt mord i Stockholm

En person har hittats död i en lägenhet på Södermalm i Stockholm, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.

Misstänkt mord på Södermalm i Stockholm

Polisen utreder ett misstänkt mord på Södermalm i centrala Stockholm, uppger SVT Nyheter.– En människa kontaktade polisen och berättade att det var en troligen avliden i lägenheten, säger Mikael Pettersson på Stockholmspolisens ledningscentral.
Misstänkt mord i Stockholm
En person har hittats död i en lägenhet på Södermalm i Stockholm, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.
Sverige övervägde en strejk innan EM
Det danska fotbollslandslaget strejkar mitt under VM-kvalet.Enligt uppgifter övervägde det svenska damlandslaget en strejk innan sommarens EM.–Förhandling är nummer ett och det är det enda som gäller fram tills att något annat händer, säger generalsekreteraren Magnus Erlingmark till SVT.
Läs mer om SVT och VM-kvalet.Enligt.

Nytt material visar Bolidens brister

SKELLEFTEÅ. Tidigare opublicerat material från SVT-dokumentären Blybarnen visar att Boliden helt litade på det chilenska bolaget Promel i det som skulle bli stadens Aricas giftskandal. Materialet visar också att Boliden inte förstod hur de chilenska myndigheterna var bemannade.
Läs mer om Boliden och Promel.
Uti bgda tillbaka med en ny säsong
På ett Bed Breakfast någonstans i Västergötland fortsätter humorkollektivet att bjuda på buskis i ny tappning. Nu gör humorserien Uti bgda comeback med en andra säsong på SVT.– Folk tycker att det är jättekul att det blir en fortsättning från bygden och att inte allt är från Stockholm, säger Andreas Magnusson, manusförfattare och skådespelare, till SVT.
Sveriges VM-kvalmatch ställs in
Danmark kommer inte till spel i fredagens VM-kvalmatch mot Sverige, uppger Svenska fotbollförbundet till SVT.
Läs mer om SVT, Svenska, Sverige och VM-kvalmatch.
Hör GW om mordet på Kim Wall
I SVT:s Veckans Brott besöker Leif GW Persson Peter Madsens ubåt UC3. Se ett utdrag ur programmet.
Läs mer om Kim Wall och UC3.
Rickard Olsson i bråk med SVT-kollegan
Rickard Olssons dissade sin SVT-kollega i det populära programmet Vem vet mest?.Nu slår Hanna Persson, mer känd som HanaPee, tillbaka.– Jag tror jag man kan anklaga Rickard Olsson för faktafel.
Allvarliga brister gällande Intraservice utlandsresor
Förvaltningen Intraservice vid Göteborgs stad har flera gånger skickat politiker, chefer och tjänstemän på dyra konferenser utomlands.Förvaltningen får nu allvarlig kritik av Stadsrevisionen, vilket SVT Nyheter Väst var först med att berätta.
Läs mer om Intraservice och Stadsrevisionen.
SVT-profilens svåra tid efter cancerbeskedet
Det var 2014 som SVT-profilen Ellinor Persson upptäckte en knöl i bröstet, och diagnostiserades med bröstcancer.I Cancerpodden berättar På spåret-vinnaren om den svåra tiden med cellgiftsbehandlingar.– Jag var iskall i hela kroppen. För jag har tyvärr haft flera vänner som drabbats av bröstcancer, säger Ellinor Persson i podcasten.
Läs mer om Ellinor Persson.
Reaktionen: Det kunde inte bli värre
Nu har Sveriges motstånd i playoff-kvalet till VM 2018 lottats fram – och det blir stentufft.Janne Anderssons gäng ställs mot Italien.– Det kunde inte bli värre, säger SVT-experten Daniel Nannskog.– För helvete, skriver svenske The Guardian-journalisten Marcus Christenson.
Läs mer om Italien.
Uppgifter: David Lindgren klar för Melodifestivalen
David Lindgren återvänder som programledare för Melodifestivalen, skriver Aftonbladet.Samtidigt stoppas programmets andra programledarfavorit av SVT:s ledning.– Han fick frågan i somras och han vill göra det, säger en källa till tidningen.
Därför använder SVT högerextremt material
Vid åtminstone två tillfällen har public service-medier använt filmer och faktauppgifter man fått från högerextrema källor. Kritiker menar att det riskerar att legitimera nazisternas propagandaorgan.
Läs mer om SVT.
Uppgifter: David Lindgren klar för Melodifestivalen
David Lindgren återvänder som programledare för Melodifestivalen, skriver Aftonbladet.Samtidigt stoppas programmets andra programledarfavorit av SVT:s ledning.– Han fick frågan i somras och han vill göra det, säger en källa till tidningen.
Andra har kopierat vår flyktingpolitik
Moderaterna har gått om Sverigedemokraterna som Sveriges näst största parti. I en intervju i SVT:s Aktuellt på måndagskvällen säger Jimmie Åkesson att M har kopierat SD:s flyktingpolitik . – Ska moderaterna få igenom den här politiken finns det inget annat parti att samarbeta med än vi, säger Jimmie Åkesson.
Därför censurerade SVT artisten i sändning
Ola Salo var en av gästerna i säsongens sista Ebbots ark på SVT.Men när artisten äter frukost med de andra gästerna reagerar tittarna - hela Salos skjorta är bortcensurerad.– I de flesta fallen upptäcker vi och ber dem byta kläder, men i just det här fallet såg vi det inte, säger projektledaren Siri Bergerud.
Läs mer om SVT och Siri Bergerud.
Länsstyrelsen sätter stopp för flaskvatten
Länsstyrelsen i Västra Götalands har förbjudit allt flaskvatten på möten och konferenser.Istället ska man erbjuda vanligt kranvatten.– Det finns ingen som helst anledning att belasta miljön med flaskvatten, säger Elenor Loyd, chef inom länsstyrelsen, till SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Elenor Loyd.
Man i 70-årsåldern döms – filmade flickor i duschen
En man i 70-årsåldern döms av Värmlands tingsrätt till tre månaders fängelse för kränkande fotografering och två fall av barnpornografibrott, skriver SVT Nyheter Värmland.
Johan Croneman: Jag blev helt tagen, rörd och så fullständigt förstörd av Ebbots ark
Har inte formen i Ebbots ark i SVT mest legat och flämtat över sin egen förträfflighet? Men i det sista avsnittet i helgen hände något stort.
Läs mer om SVT.
Debatt om utvisningar till Afghanistan i Agenda
När ett femtontal ensamkommande ungdomar skulle utvisas till Afghanistan tidigare i veckan samlades ett hundratal demonstranter utanför Migrationsverkets förvar i Kållered.Frågan om utvisningar till Afghanistan har varit het under sensommaren och hösten – bland annat på grund av den manifestation som pågått i Stockholm.Maria Ferm, MP, och Johan Forsell, M, debatterar utvisningarna i Agenda i SVT.
Premiär för Jordskott säsong 2 – så bra är de nya avsnitten i SVT
I säsong 2 är Jordskott fortsatt spännande och tankeväckande. Samtidigt lider de fyra första avsnitten av en skev balans mellan seriens olika berättelsenav.
Läs mer om Jordskott och SVT.
Följ med till Jordskotts nya inspelningsplatser
Succn är tillbaka på SVT.Populära tv-serien Jordskott flyttar nu från skogarna runt Silverhöjd till Stockholm.Följ med till några av inspelningsplatserna i den nya säsongen.
Inget gör mig lika irriterad som moderater
Moa Gammel älskar Bernie Sanders och blir irriterad av moderater. Hon vill bli ihågkommen som sin generations bråkstake. Nu syns hon på SVT när den andra säsongen av Jordskott börjar.
Läs mer om Jordskott och SVT.
Därför vinner lättsam morgon-tv över SVT:s prestigeprojekt
SVT:s Morgonstudion har förnyats men har fortfarande svårt att nå de unga tittarna. SvD:s medieanalytiker Malin Ekman förklarar varför.
Läs mer om Malin Ekman.