Svt

V vill utesluta två medlemmar

Kvinnan hånades av partikamrater efter att hon polisanmälde tidigare V-ledaren Lars Ohly för sextrakasserier.Nu vill hennes hemdistrikt utesluta två manliga medlemmar på grund av deras agerande enligt.– Jag kan bekräfta att vi har fått in ett ärende. Vi ska titta på det, mer kan jag inte berätta, säger Aron Etzler, Vänsterpartiets partisekreterare, till SVT Nyheter.
Läs mer om Aron Etzler.

Harryson om Oldsberg: Det får stå för honom

Peter Harryson är kritisk mot de som går ut anonymt och kritiserar Ingvar Oldsberg, som sparkats från sitt jobb som programledare för Bingolotto på TV4.Men den tidigare SVT-programledaren köper samtidigt inte Oldsbergs förklaring om att en programledare styr och dikterar.– Jag har aldrig lett ett program på det sättet, säger Harryson.
JUST NU: Kalla tar ny seger!!!!!
TOBLACH/STOCKHOLM. Charlotte Kalla har gjort det - igen.På favoritdistansen över 10 kilometer fritt i italienska Toblach tog hon säsongens tredje världscupseger med minsta möjliga marginal mot norskan Ragnhild Haga.– Hon disponerar krafterna på ett perfekt sätt, säger Mathias Fredriksson i SVT.
Läs mer om Ragnhild Haga, SVT och Toblach.
Vanna Rosenberg: Jag kände mig både sviken och förkastad
Skådespelaren Vanna Rosenberg har behållit sin gudstro genom livet. Familjen är nummer ett i hennes liv, och i nya SVT-serien Brevet till farmor utforskar hon sina rötter.– Det var något som skakade hela min grund.

Först biter Ernst huvudet av en gris – sedan dubbelslakt i SVT

Det börjar med att Ernst Kirchsteiger biter huvudet av en gris.Sedan pratas det slakt i SVT:s båda kanaler samtidigt.
Läs mer om Ernst, Ernst Kirchsteiger och SVT.
Frälsningsarmns enorma gåva – efter fula stölden
Under lucianatten bröt sig tjuvarna in i Frälsningsarmns lokaler och stal 14 000 kronor.Pengarna skulle gå till utsatta barn och upptäckten gjorde personalen förkrossad.Men på bara två dagar har 150 000 kronor samlats in.– Vi är helt överväldigade, säger Theres Frisk, kårledare Frälsningsarmn i Jönköping till SVT.
Läs mer om Frälsningsarmn, Jönköping och SVT.
Text är en självklar del av SVT:s nyheter
Om samhället vill att det ska finnas ett starkt public service-alternativ online är text ett viktigt redskap. Det skriver Anne Lagercrantz, SVT Nyheter, i en replik till Tidningsutgivarna.
Kalle Moraeus skämt – om sitt äktenskap
Artisten Kalle Moraeus skilde sig 2014 efter en 20 år lång relation.I Björn Skifs – Ja, jäklar i min lilla låda på SVT levererar spelmannen flera skämt om sitt äktenskap – något som får både Björn Skifs och publiken att vika sig dubbla av skratt.Jag har i många år varit gift med en finsk kvinna. Hon var med i en finsk tjejklubb, de träffades varannan söndag och kastade spjut. Vi skulle titta på finska nyheter: Uutiset. Fy fan vad jag har sett Uutiset i mina dagar sa Kalle Moraeus.
Läs mer om SVT och Uutiset.
Svenskt EM-silver – pikade Danmark
Sverige – med Michelle Coleman, Sarah Sjöström, Louise Hansson och Nathalie Lindborg i laget – tog silver i lagkappen över 4x50 meter frisim på tiden 1.35,92.Svenskorn höll undan i kampen om silvret före Danmark – och pikade värdnationen efteråt.– Det är jätteskönt. Viktigt att vi slog Danmark på deras hemmaplan, säger Michelle Coleman till SVT.
Svenske jättetalangen firade med kyss i SVT
Victor Johansson har gjort succ i kortbane-EM.Under fredagen slog han på nytt svenskt rekord och han firade det med en kyss tillsammans med bronsmedaljören Henrik Christiansen.Där efter tog han över intervjurollen från SVT:s reporter.
Läs mer om Henrik Christiansen.Där och SVT.
Nya missen – Sarah Sjöström rasande
I går missade Sarah Sjöström final på 50 meter frisim.Ett dygn senare missade Sjöström guldmedaljen på den dubbla distansen.Sjöström slutade tvåa efter Ranomi Kromowidjojo.–Jag vet inte vad jag som inte klaffar. Jag har ingen jävla aning, säger en besviken Sjöström till SVT.
Sarah Sjöström tog EM-silver
Sarah Sjöström fick ingen revansch efter gårdagens finalmiss. Svenskan tog silver på 100 meter frisim i kortbane-EM i Köpenhamn. – Jag kan inte göra någonting rätt på den här tävlingen, säger hon till SVT.
Läs mer om EM-silver, Köpenhamn och SVT.
SVT Sport-profilen anklagad för våldtäkt
En SVT-profil fick återvända till jobbet på sportredaktionen efter anklagelser om trakasserier.Nu rapporterar Aftonbladet att mannen tidigare blivit polisanmäld för våldtäkt.
Läs mer om Aftonbladet.
Gunthers Gåta: Gasten på vinden
DN:s vetenskapsredaktör, civilingenjör, disputerad i partikelfysik, samt deltagare i SVT:s Genikampen, utmanar dig med sina egna gåtor. Har du vad som krävs för att lösa dem?
SVT sänder VM-finalen i fotboll
Öppningsmatchen Ryssland–Saudiarabien och finalen i SVT, Sverige–Tyskland på midsommardagen i TV4.
Läs mer om SVT, SverigeTyskland, TV4 och VM-finalen.
Väntetiden i vården ska kortas till tre dagar
Den som är sjuk ska snabbare få medicinsk bedömning - väntetiden kortas från nuvarande sju dagar till tre.Samtidigt ska den medicinska bedömningen kunna göras av annan vårdpersonal än just läkare.– Det blir fler som kanske träffar en fysioterapeut eller specialistsjuksköterska i sin första kontakt med primärvården, säger socialminister Annika Strandhäll (S) till SVT Nyheter.
Läs mer om Annika Strandhäll.
KLART: Så ser du fotbolls-VM
Fotbolls-VM blir sommarens stora tv-fest för sportälskare.Nu har SVT och TV4 meddelat hur matcherna kommer att sändas.
Läs mer om SVT och TV4.
Tv-kollegorna i bråk om Ingvar Oldsberg
Ingvar Oldsberg fick sparken på stående fot.Nu försvaras han av den legendariske SVT-kommentatorn Tommy Engstrand, som reagerar starkt på uppgifterna.Samtidigt riktar både han och Arne Weise kritik mot de tv-kolleger som tagit ställning mot Ingvar Oldsberg.– Ingvar kan ju vara lite stökig, det är han ju. Men att han skulle ha gått fram så här har jag oerhört svårt att förstå, säger han.Programledaren själv vill inte utesluta att det här är slutet för karriären.
Läs mer om Arne Weise och Ingvar Oldsberg.
Efter dödsfallet – nu kan Alvedon 665 förbjudas
En person har avlidit och två har fått skador som krävt levertransplantationer efter att ha fått i sig för höga doser paracetamol från medicinen Alvedon 665. Nu kan tabletten förbjudas, enligt SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Alvedon.
Nu kan du se Vasaloppet hemma hos Andr Pops
Bänkar du dig för Vasaloppet varje år?Då har du chansen att göra 2018 års Vasalopp extra minnesvärt.Du kan nämligen se loppet tillsammans med - och hemma hos - SVT-profilen Andr Pops.– Det är ju onekligen en lite udda id, säger Pops till SVT.
Läs mer om SVT, Vasalopp och Vasaloppet.
Hård kritik mot svensk grisslakt – efter rapport
Svensk grishållning kritiseras efter starka bilder i SVT:s Rapport.Filmerna visar hur grisar blir gasade inför slakt och är tagna från SLU:s nya forskningsrapport.– Koldioxiden triggar ångestcentrum i hjärnan. Det väcker väldigt negativa känslor, säger Bo Algers, djurskyddsdebattör och professor vid SLU, i Rapport.
Läs mer om Rapport och SLU.
Schyffert i blåsväder – kritiseras och hyllas
Det stormar om Henrik Schyfferts program Köttets lustar på SVT.På torsdagen sändes det andra avsnittet – som både kritiseras och hyllas.Svåraste jag gjort tror jag, kommenterar Schyffert själv.
Läs mer om Schyffert.