Syd ersättare

Vi har ett allvarligt läge här i Malmö

I måndags avgick den hårt kritiserade Annika Stenberg som chef för polisen i region Syd.Ersättare blev Klas Friberg, polischef i region Väst.Idag gjorde han sitt första offentliga framträdande som ny regionpolischef under en pressträff.– Vi har ett allvarligt läge i Malmö. Alldeles för många unga män har dödats här och de efterlämnar en stor sorg till släkt och vänner. Jag kommer fokusera på den grova brottsligheten och gängkriminaliteten, säger Klas Friberg.

Nye polischefen om stora utmaningarna

I måndags avgick den hårt kritiserade Annika Stenberg som chef för polisen i region Syd.Ersättare blev Klas Friberg, polischef i region Väst.Idag gjorde han sitt första offentliga framträdande som ny regionpolischef under en pressträff.– Alldeles för många unga män har dödats här och de efterlämnar en stor sorg till släkt och vänner. Jag kommer fokusera på den grova brottsligheten och gängkriminaliteten, säger Klas Friberg.
10.15: Nye polischefen om stora utmaningarna
I måndags avgick den hårt kritiserade Annika Stenberg som chef för polisen i region Syd.Ersättare blev Klas Friberg, polischef i region Väst.Idag gör han sitt första offentliga framträdande som ny regionpolischef under en pressträff.
Fler stjärnor nobbar SVT
Krisen fortsätter för Stjärnorna på slottet efter Ewa Frölings avhopp. Tilltänka Anita Ekberg dömer ut programmet - men SVT hoppas kunna presentera en ersättare den närmaste tiden. - Vi arbetar just nu med två andra namn, säger Emma Kronqvist, programchef för SVT Syd.
Läs mer om Emma Kronqvist, SVT, SVT och Stjärnorna.