Syd

27 bilar i seriekrock nära Lund

Inrikes. Totalt 27 fordon är inblandade i en seriekrock på E22 i Lund, uppger Räddningstjänsten Syd. - Det är mest personbilar, men även en lastbil som ligger i diket, säger Mattias Sköld på Räddningstjänsten Syd till TT.
Läs mer om E22, Lund och Räddningstjänsten Syd.

20-tal bilar i seriekrock nära Lund

Totalt 27 fordon är inblandade i en seriekrock på E22 i Lund, uppger Räddningstjänsten Syd på Twitter. Vägen är helt avstäng i södergående rikting.
27 fordon i krock på motorväg: Jättehalt
Enligt räddningstjänst Syd är 27 fordon inblandade i en krock.Totalt ska fem personer ha skadats.Räddningstjänsten varnar nu för att det är halt på platsen.– Det var en rätt lång bit med bilar som låg utspridda, säger Maria Falk, som satt fast i köerna.
Läs mer om Maria Falk och Syd.
Man hittad död - en gripen misstänkt för mord
Inrikes. En man har hittats död i en bostad i Lund och annan man har gripits. Polisen har inlett en förundersökning om mord. - Han greps i närheten, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Syd.
Läs mer om Anna Göransson, Lund och Syd.

Var våldsam mot anhörig – jagades av polishelikoptern

Polisen slog till mot den misstänkte våldsmannens bostad.Samtidigt bevakades husets innergård – av polisens helikopter.– De har bra koll och kan notera vad som händer på marken, säger Anna Göransson vid polisens regionledningscentral syd.
Läs mer om Anna Göransson.
Två knivskurna i Kristianstad - en gripen
Inrikes. Två män har knivskurits i centrala Kristianstad. En man har också gripits för brottet. - Minst en av de skadade har förts med ambulans till sjukhus, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Syd.
Läs mer om Anna Göransson, Kristianstad och Syd.
JUST NU: Livsmedelsbutik rånad av beväpnad man
En maskerad man, beväpnad med en misstänkt pistol, tvingade till sig pengar av personalen i en matbutik.Rånaren flydde sedan springande från platsen.Gärningspersonen jagas av helikopter och förstärkt regional insatsstyrka.– Vi är där och söker, och förhör vittnen, säger Anna Göransson vid polisens regionledningscentral syd.
Läs mer om Anna Göransson.
Två skadade efter bråk i Pressbyrån
Två personer uppges ha blivit stick- eller skärskadade i samband med en händelse i Kristianstad på torsdagskvällen.– Minst en person förs till sjukhus med ambulans, säger Rickard Lundqvist vid polisens regionledningscentral i region Syd.En man uppges ha gripits.
Serneke rekryterar regionchef i syd
Kristian Jansson, med lång karriär inom NCC, tillträder som regionchef för Serneke, affärsområdet Bygg i region Syd. Jansson kommer närmast från en tjänst som affärschef och marknadsansvarig hos NCC i sydvästra Skåne.
Läs mer om Bygg, NCC, Serneke, Skåne och Syd.
Ung man knivskadad efter storbråk i park
En ung man har blivit knivskuren vid ett bråk i Malmö.Han tog sig till akuten med hjälp av privatpersoner.Mannen är allvarligt skadad och händelsen utreds som mordförsök.– Vi tror att det har samband med ett större bråk i Folkets park, säger Fredrik Bratt vid polisens regionledningscentral syd.
Läs mer om Fredrik Bratt och Malmö.Han.
Bottensiffran: Två poliser på 100 000 invånare
Otryggheten ökar – och nu erkänner Polismyndigheten allvaret.En söndag i februari vaktade endast tolv polispatruller hela polisområdet Stockholm Syd – där tio procent av Sveriges befolkning bor. Ett vanligt arbetspass brukar det vara dubbelt så många poliser.I norra Stockholm saknas det kommande veckor poliser till 600 arbetspass.–Generellt är trygghet en känsla, det är inte fakta, säger ställföreträdande rikspolischef Mats Löfving.
Bil missade skarp kurva – landade i trädgård
En bil har kört av vägen och rakt in i en trädgård.En privatperson larmade om olyckan och en polispatrull jobbar på platsen.– Ingen ska vara skadad, säger Fredrik Bratt vid polisen region syd.Föraren medtogs av polisen, misstänkt för rattfylleri.
Läs mer om Fredrik Bratt.
Fyra skadade när bil körde in på kyrkogård
Inrikes. Fyra personer har förts till sjukhus efter en singelolycka i Simrishamn. - Det är en bil som har kört av vägen och rakt in på en kyrkogård genom en grind, säger Fredrik Bratt, presstalesperson polisregion Syd.
Läs mer om Fredrik Bratt, Simrishamn och Syd.
Personbil och lätt lastbil i olycka – en till sjukhus
En personbil och en lätt lastbil är inblandade i en olycka där länsväg 110 och 107 går ihop utanför Bjuv, enligt polisens uppgifter.En kvinna har förts till sjukhus med ambulans.– Båda bilarna behöver bärgas, säger Fredrik Bratt, vid polisens ledningscentral Syd.
Läs mer om Bjuv, Fredrik Bratt och Syd.
Larm om brand i lägenhet var falsklarm
Polis och räddningstjänst har fått larm om en lägenhetsbrand i Malmö.Det var fråga om kraftig rökutveckling, enligt larmuppgifterna.– Brandkår är på väg, och vi har också skickat en bil, säger Calle Persson, kommunikatör vid polisen region syd.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.Det.
Fyra skadade när bil körde in på kyrkogård
Fyra personer har förts till sjukhus efter en singelolycka i Simrishamn. - Det är en bil som har kört av vägen och rakt in på en kyrkogård genom en grind, säger Fredrik Bratt, presstalesperson polisregion Syd.
Läs mer om Fredrik Bratt, Simrishamn och Syd.
Fyra skadade när bil körde in på kyrkogård
Fyra personer har förts till sjukhus efter en singelolycka i Simrishamn. – Det är en bil som har kört av vägen och rakt in på en kyrkogård genom en grind, säger Fredrik Bratt, presstalesperson polisregion Syd.
Läs mer om Fredrik Bratt, Simrishamn och Syd.
Tåg över Öresundsbron ställdes in
Tågtrafiken från Malmö central mot Danmark var inställd i en timmes tid på söndagskvällen.– Vi begärde trafikstopp eftersom tre personer hade setts springa på spåren i Hyllie, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral i Region syd.
Trump: Stor nyhet om Syd- och Nordkorea i natt
Sydkorea kommer inom kort att tillkännage något stort gällande Nordkorea, enligt USA:s president Donald Trump.
Polis söker efter bilder och filmer på Lelle Hildebrand
Polisen söker efter foto och filmmaterial från kvällen då Lelle Hildebrand försvann.Hildebrand såg senast vid livet kvällen den 25 januari 1999 i samband med en Hammerfall-spelning i Sölvesborg.– Det handlar först och främst om Lelle Hildebrand som person. Vi är särskilt intresserade av en klocka som han haft, säger Bo Lundqvist, chef för Kalla fall-gruppen i polisens region syd.
Fräcka åldringsbrottet – distraherade med purjolök
På kort tid har flera åldringsbrott inträffat i södra Sverige och tricken blir allt märkligare.I det senaste fallet bestal en gärningsman en 75-årig kvinna med hjälp av en purjolök.– Kvinnan fick intrycket av att han ville ha hjälp, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen i Syd.
Läs mer om Robert Loeffel, Sverige och Syd.
JUST NU: Akuten avspärrad – flera skadade i jättebråk
Polisen har hittat flera skadade efter ett storbråk i Helsingborg på tisdagskvällen.Några av personerna har själva kommit in till sjukhuset – där akuten har spärrats av.– Det är väldigt rörigt, det är otroligt mycket folk, säger ett vittne.– Det handlar om grovt våld och är allvarliga skador, säger Fredrik Bratt, polisens presstalesman i syd.
Läs mer om Fredrik Bratt och Helsingborg.
Matbutik rånad av knivman – en person skadades
En livsmedelsbutik i Kalmar rånades strax före klockan 23 på måndagen.En anställd ska ha fått en skada.Rånaren flydde springande från platsen.– Det är oklart om han har fått med sig något, säger Åsa Emanuelsson vid polisens regionledningscentral syd.
Läs mer om Kalmar och Åsa Emanuelsson.
Lastbil och bil i krock – totalt stopp på E6
En bil har kört in i mitträcket på E6.Samtidigt har en lastbil ställt sig mitt över vägen.Ena körfältet mellan Malmö och Trelleborg är nu avspärrat.– Det kommer att ta tid, eftersom det är en lastbil som ska bärgas, säger Calle Persson vid regionledningscentralen syd.
Läs mer om Calle Persson, Malmö och Trelleborg.
Bil med fyra passagerare voltade – hade änglavakt
En bil har voltat vid Smedby, väster om Kalmar.– Bilen ligger upp och ner, och det ska vara någon person kvar i bilen, säger Fredrik Bratt, kommunikatör vid polisens regionledningscentral syd.Men samtliga fyra som var inblandade i olyckan klarade sig utan skador.
Läs mer om Fredrik Bratt, Kalmar och Smedby.