Syd

Larm om skottlossning i Landskrona – gjorts fynd

Polisen utreder en misstänkt skottlossning i Landskrona tidigt på söndagsmorgonen.– Det är ingen som är gripen som misstänkt, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i Region Syd.

Ung man skjuten i Malmö

En yngre man har hittats skadad efter en misstänkt skottlossning på Erikfältsgatan i Malmö. – Han fördes med ambulans till sjukhus, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen region Syd.
Explosion vid parkerad bil
En explosion skadade på fredagskvällen en parkerad bil på Rosengård i Malmö.– Vi tror att det är någon som har kastat en banger, säger Fredrik Bratt vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Larm om explosion i pizzeria
Strax före 22.30 på torsdagskvällen kom ett larm om en explosion inne i en pizzeria i centrala Malmö.Räddningstjänst och polis skickades till platsen.– Vi är på väg till platsen. Vi har fått larmet både av SOS och av en uppringare, säger Calle Persson på ledningscentralen för polisen i Region syd.Texten uppdateras

Ryckte åt sig nycklarna och tog bilen

En 19-årig kvinna blev sent på onsdagskvällen bestulen på sin bil i Tomelilla.– Två män ryckte åt sig bilnycklarna och körde i väg med bilen, säger Calle Persson på polisens ledningscentral i Region syd.
Läs mer om Calle Persson, Region och Tomelilla.
Stor spricka inom HA – president är häktad
Det har uppstått en stor spricka i mc-gänget Hells Angels i Sydsverige.Presidenten i en av lokalavdelningar sitter just nu häktad – misstänkt för försök till grov utpressning.Ett beslut som enligt källor till Kvällsposten inte var förankrat hos medlemmarna.– Det är aldrig bra om man har gjort något och det inte är sanktionerat av de andra, säger Patrik Andersson, kommissarie vid underrätelseenheten i region Syd.
JUST NU: Två bilar i kraftig frontalkrock
Två bilar har frontalkrockat vid Lövestad utanför Ystad.Larmet kom in klockan 17.28.– Initialt talas det om en frontalkrock, men vi är inte framme än, säger Anna Göransson vid regionledningscentralen vid polisen syd.
Flera uppringare larmar om explosion
Flera uppringare slog på måndagskvällen larm om en explosion på Pilåkersvägen i Malmö.– Det ska vara skador på en bil, men det är inte bekräftat, säger Anna Göransson vid regionledningscentralen syd.Polis finns på platsen just nu.
Man körde in i stolpe – polis på platsen
En bilist har kört in i en stolpe på Storgatan i Staffanstorp.– Bilen ska bärgas. Vi är fortfarande på platsen, säger Anna Göransson vid polisen syd.
En person räddad ut ur brinnande lägenhet
En lägenhet i stadsdelen Persborg i Malmö brinner kraftigt under söndagskvällen.Två stationer från räddningstjänsten jobbar på platsen.– Vi har varit inne och släckt. Vi har plockat ut en person ur den branddrabbade lägenheten, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten syd.
Läs mer om Malmö och Persborg.
Två personer inblandade i krock med taxi
Två personer uppges vara inblandade i en krock mellan en taxi och en personbil på lördagsmorgonen.– Skadeläget är oklart men båda bilarna måste bärgas, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Calle Persson och Syd.
Svenska polisens besked om Peter Madsen-utredningen
Efter att Peter Madsen anhållits för mord började svensk och dansk polis utreda om Madsens DNA kan kopplas till andra mord.Nu har svaret kommit – och det finns ingen träff någonstans.–Sökningen i vårt lands DNA-register är över och det finns inget resultat på Peter Madsen, skriver Mattias Sigfridsson vid sektionen mot Internationell Grov Organiserad Brottslighet vis Polisregion Syd i Malmö till BT.
Larm om brand: lågor från hus
Vid 08.53 larmades räddningstjänsten Syd om en brand i ett hus i Marieholm, Eslöv kommun.Räddningstjänsten har åkt till platsen och även förstärkning har tillkallats.Övriga omständigheter är fortfarande oklara.
Läs mer om Eslöv, Marieholm och Syd.
Tillslag mot nätverk som tvingat till tiggeri
Sex personer är anhållna efter ett stort tillslag mot organiserad brottslighet och människohandel i södra Sverige och i Bulgarien – Man har förmått människor att tigga och nätverket har tagit stora delar eller allt av förtjänsten, säger Mattias Sigfridsson på polisens region syd.
Läs mer om Bulgarien Man och Sverige.
Jättetillslag mot människohandel
Polisen i region Syd har brådskande kallat till presskonferens med anledning av ett stort polistillslag mot organiserad människohandel.Tillslaget genomfördes på flera håll i Kronoberg, Kalmar och utlandet under tisdagsmorgonen.– Det kan vara ett av de största ärendena hittills i Sverige, säger Robert Loeffel, presstalesperson för polisen i region Syd.
Ronneby flygplats evakuerad – misstänkt väska hittad
Ronneby flygplats har evakuerats efter att en misstänkt väska upptäckts i säkerhetskontrollen. – Vi undersöker väskan som en säkerhetsåtgärd, säger Stephan Söderholm, vakthavande befäl på polisen i region syd.
Läs mer om Stephan Söderholm.
JUST NU: Se upp för halka – räddningstjänsten varnar
Räddningstjänsten Syd går på måndagsmorgonen ut med en varning för halt underlag. Flera olyckor ska ha skett i morgontrafiken på grund av halka och trafikanter uppmanas vara försiktiga.
Misshandlad man till sjukhus – gärningspersoner flydde
En man i 30-årsåldern misshandlades grovt i centrala Landskrona under söndagskvällen.De två gärningsmännen flydde från platsen.– Vi har hört ett vittne, och vi ska försöka prata med målsägande, säger Fredrik Bratt vid regionledningscentralen polisen syd.
Läs mer om Fredrik Bratt och Landskrona.
Tjuvar lurade äldre kvinna – stal hennes smyckeskrin
En äldre kvinna i Bräkne-Hoby i Blekinge har blivit bestulen på sitt smyckeskrin.Fem timmar senare blev en 95-åring i Kalmar utsatt på liknande sätt.– Därför vill jag gå ut och varna – ifall de planerar att slå till igen i Kalmar, säger Fredrik Bratt vid polisen i region syd.
Så ska polisen utvisa fler illegala personer
Gränspolisen i region Syd välkomnar regerings nya förslag som ska underlätta utvisning av illegala invandrare.Det handlar bland annat om kroppsvisitering, fingeravtryck från barn, samt fotografering av personer som inte vill bli identifierade.– Vi behöver utöka verktygslådan för att kunna leva upp till de krav som ställs på oss att avvisa fler personer som befinner sig illegalt i Sverige, säger Michael Mattsson, chef för gränspolisen i Syd till SVT.
Läs mer om Michael Mattsson, SVT, Sverige och Syd.
Räddad ur rökfylld lägenhet
Räddningstjänsten slog på tisdagskvällen in dörren till en rökfylld lägenhet på Augustenborgsgatan i Malmö och hjälpte en man ut till väntande ambulans.– Det var rådiga grannar som slog larm, säger Joel Johansson, inre befäl vid Räddningstjänsten syd.
Stal guld från 90-årig kvinna
Två kvinnor trängde sig på måndagseftermiddagen in i en lägenhet hos en 90-årig dam på ett äldreboende i västra Malmö och stal hennes guldsmycken.– Damen blev mycket skärrad av händelsen, säger Fredrik Bratt på ledningscentralen för polisen i Region syd.
Läs mer om Fredrik Bratt, Malmö och Region.
Hårda vindar i syd
Pastor skickar vålds- porr till frikyrkotjejer
Unga kvinnliga ungdomsledare i flera frikyrkor har utsatts för sexuellt ofredande. De får anonyma försändelser hem i brevlådan med grov våldspornografi. Breven är undertecknade av pastorn som önskar Guds frid.Polisen har 34 öppna ärenden, men ingen gärningsman. Åtta av ärendena till hör polisregion Syd.
Läs mer om Syd.
Meteorologen: Faran fortsatt under dagen
När blixthalkan slog till Syd inträffar mängder av olyckor.Nu varnar meteorologen för att de kalla vägbanorna.– Faran är nog fortsatt under dagen, säger Cecilia Villanger, meteorolog på Storm.
Läs mer om Cecilia Villanger, Storm och Syd.