Sydafrika

Över 170 döda i listeriautbrottet i Sydafrika

Antalet dödsoffer stiger i det listeriautbrott som drabbat Sydafrika. Minst 172 personer har nu avlidit i infektionssjukdomen enligt regeringen, en fördubbling jämfört med uppgifterna i januari.
Läs mer om Sydafrika.

Sydafrika: Över 170 döda i listeriautbrott

Antalet dödsoffer stiger i det listeriautbrott som drabbat Sydafrika.
Läs mer om Sydafrika.
Sex döda i attack mot polisstation
Fem poliser och en soldat har dödats av en grupp beväpnade rånare vid en attack mot en polisstation i Engcobo, Östra Kapprovinsen i Sydafrika. Rånarna var ute efter vapen, enligt polisens talesperson.
M3 provkör nya Audi A7: Fantastisk väghållning!
Audi visade upp sin nya A7-modell i Sydafrika och M3:s utsände har provkört bilen för ett första utlåtande.
Läs mer om A7-modell, Audi A7 och Sydafrika.
Ripasso blickar mot Sydafrika
Ripasso och två av dess aktieägare har tecknat en principöverenskommelse kring bildandet av ett nytt bolag. Detta bolag ska stå för finansieringen av 72 PWR BLOK till priset 500.000 euro per enhet.
Läs mer om Sydafrika.
Sydafrika: Jakten på Guptabroder vidgas
Den sydafrikanska polisen efterlyser nu misstänkta personer som stod den tidigare presidenten Jacob Zuma nära utanför landets gränser. Totalt rör det sig om fem personer, varav en är medlem i den mycket förmögna Guptafamiljen.
Ramaphosa: Vi behöver värdighet och integritet
Cyril Ramaphosa höll på fredagen sitt första riktiga tal som president i Sydafrika. Han inledde med hyllningar till Nelson Mandela och Albertina Sisulu, två giganter inom frihetskampen som skulle ha fyllt 100 i år och som ANC kommer att fira under hela året.
Svåra arvet efter Zuma – ena splittrat land
Sydafrika drog en suck av lättnad när Cyril Ramaphosa valdes och svors in till ny president på torsdagen. Nu är det han som ska ena ett splittrat land med utbredd fattigdom. Redan på fredag drar Ramaphosa upp riklinjerna för hur korruptionen ska bekämpas.
Läs mer om Cyril Ramaphosa, Ramaphosa och Zuma.
Ramaphosalyft på börsen i Sydafrika
Sydafrikas valuta, randen, och börsen i Johannesburg lyfter kraftigt sedan Cyril Ramaphosa tagit över som president efter den omstridde Jacob Zuma. Men ekonomin Ramaphosa tar över är i djup kris.
Presidenten petad – nu tar rivalen över Sydafrika
På onsdagen meddelade Jacob Zuma att han lämnar posten som president i Sydafrika – efter att ha pressats av det egna partiet ANC.Nu tar Zumas rival Cyril Ramaphosa över som landets president.
Gunnar Jonsson: Tungt att röja upp efter Zuma
Cyril Ramaphosa tar över ledningen av Sydafrika. Arvet efter företrädaren Jacob Zuma är bedrövligt.
Läs mer om Jacob Zuma, Sydafrika och Zuma.
Ramaphosa vald till ny president
Cyril Ramaphosa är nu vald till ny president i Sydafrika.
Läs mer om Sydafrika.
Sydafrika får snart en ny president
Sydafrika gör sig redo att välkomna en ny president. Cyril Ramaphosa kommer sannolikt att röstas in som landets nye president under torsdagen eller fredagen.
Jacob Zuma avgår som president för Sydafrika
Sydafrikas president Jacob Zuma avgår med omedelbar verkan, meddelar han själv i ett tv-sänt tal till nationen. Ingen ledare ska stanna längre än vad folket tillåter, sa Sydafrikas president Jacob Zuma i ett tv-sänt tal till nationen. I talet pratade han om hur regeringspartiet ANC vill att han ska avgå, trots att han genom deras nominering utsågs till president.
Läs mer om ANC, Jacob Zuma och Sydafrika.
Erik Esbjörnsson: Ett tragikomiskt drama spelas upp inför öppen ridå i Sydafrika
ANC kräver att president Jacob Zuma avgår – men än så länge håller han ut. DN:s Erik Esbjörnsson om den politiska cirkusen som nu råder i Sydafrika.
Läs mer om Jacob Zuma och Sydafrika.
Torkan i Sydafrika klassas som katastrof
Sydafrika har utfärdat ett nationellt katastrofläge med anledning av den torka som drabbat delar av landet. Läget är så allvarligt att hela Kapstaden riskerar att bli utan kranvatten.
Läs mer om Kapstaden och Sydafrika.
Torka i Sydafrika klassas som katastrof
Läs mer om Sydafrika.
Torka i Sydafrika klassas som katastrof
Sydafrika har utfärdat ett nationellt katastrofläge med anledning av den torka som drabbat delar av landet.
Läs mer om Sydafrika.
SAS och Ving stora vinnare på prisgala
Sydafrika är årets resmål, SAS bästa flygbolaget och Haymarket i Stockholm Sveriges bästa hotell.I alla fall när den svenska resebranschen själv får tycka till.I går hölls den årliga prisgalan Grand Travel Award på Petter Stordalens nyöppnade Hotel At Six i Stocholm.
Elva städer som tros få slut på dricksvatten
I Kapstaden i Sydafrika är bristen på dricksvatten akut. Enligt myndigheterna kommer stadens kranar att stå torra i april. Samtidigt sinar tillgången till rent vatten på fler platser, skriver BBC som har sammanställt elva städer där vattenbristen stundar.
Läs mer om BBC och Sydafrika.
ANC i möte om Zumas framtid
Oppositionen i Sydafrika har krävt att parlamentet ska upplösas och att nya val ska hållas tidigare än nästa år, om president Jacob Zuma vägrar att stiga åt sidan. På måndagen diskuterade ANC:s partistyrelse sin tidigare partiledares öde. Zuma har motsatt sig upprepade krav på hans avgång under den senaste veckan.
Läs mer om Jacob Zuma och Sydafrika.
Svenskarna är det mest medvetna folket i världen
Heja Sverige – vi är bäst!Sverige blir etta i en stor internationell undersökning kring vad boende i olika länder känner till kring aktuella stora världsfrågor.Sydafrika, Brasilien och Filippinerna hamnade i botten.
Läs mer om Brasilien och Filippinerna.