Sydsvenskan

Man attackerade polisen – med pil

När polispatrullen tagit sig in i lägenheten valde mannen att gå till attack – med dartpilar.Men den ovanliga försvarsmetoden fungerade dåligt och mannen missade samtliga kast.– Han träffade ingen utan blev i stället pepparsprejad i ansiktet, säger Mats Attin, stationsbefäl vid polisen i Malmö, till Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.

Så skyddas Malmöborna mot terror på julmarknad

Nu uppgraderar Malmö stad säkerheten inför julmarknaden på Gustav Adolfs torg.Risken för terror finns närvarande och åtgärder tas i förebyggande syfte.– Vi har satt upp hinder runt delar av marknaden och torget, på ställen som vi uppfattar som kritiska punkter, säger Martin Lundin, avdelningschef på gatukontorets stadslivsavdelning till Sydsvenskan.
Kampanj mot tafsande inför julbordssäsongen
Fulla restauranggäster som tafsar eller gör sexuella anspelningar är ett gissel för personalen.Inför de kommande julborden går de nordiska hotell- och restaurangfacken ut i en gemensam kampanj mot sexuella trakasserier, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Sydsvenskan.
Kampanj mot tafs inför julbordssäsongen
Inför de kommande julborden går de nordiska hotell- och restaurangfacken ut i en gemensam kampanj mot sexuella trakasserier, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Sydsvenskan.

Sålde farlig drog på nätet – åtalas

På den 38-årige mannens sajt gick det att köpa nätdroger som ännu inte hunnit bli narkotikaklassade. Polisen fick upp ögonen för sajten efter att en professor provköpt den farliga drogen akrylfentanyl. Nu åtalas 38-åringen och en kumpan för grovt narkotikabrott och narkotikabrott av normalgraden, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Sydsvenskan.
Pantern kan bli hemlöst
Allsvenska Pantern kan stå utan arena nästa säsong.Klubbens ordförande Mattias Schönhult berättar för sydsvenskan.se att isstadion måste renoveras.– Med stor sannolikhet försvinner hela nästa säsong för oss. Vi blir hemlösa, säger han.
Kriminaltekniker på plats – undersöker misstänkt sexbrott
Polis fanns under natten mot onsdag på plats vid en skola och en busstation i Malmö efter larm om ett misstänkt sexualbrott.Brottet ska ha skett utomhus under natten, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Nazistbilder kuppas in på Google i Skåne
Söker man på ABF Helsingborg och Migrationsverket på Googles karttjänster dyker bilder från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen upp på mobilskärmen.Bilderna har kuppats in på sidorna, skriver Sydsvenskan.– Det här är ju så långt ifrån oss det bara går, säger Artur Malachowski på ABF i Helsingborg.
Utdelningen av diamantbollen kan ställas in
Efter damlandslagets bojkott kan utdelningen av Diamantbollen komma att flyttas från Fotbollsgalan. – I nuläget känns det högst osäkert om jag ska packa ner finklänningen och resa upp till Stockholm om en vecka, säger Pia Rehnquist, chefredaktör på Sydsvenskan som delar ut priset.
Diamantbollen kan ställas in
Efter damlandslagets bojkott kan utdelningen av Diamantbollen komma att flyttas från Fotbollsgalan. – I nuläget känns det högst osäkert om jag ska packa ner finklänningen och resa upp till Stockholm om en vecka, säger Pia Rehnquist, chefredaktör på Sydsvenskan som delar ut priset.
Robin Borgs oro – för sin lillebror
Robin Borg fick kämpa för att ta sig ur pappa Björn Borgs skugga. Länge jämförde han sig ute på tennisplanen med Sveriges bästa tennisspelare genom tiderna. Nu oroar han sig för lillebror Leo Borg, 14.– Jag hoppas att han får utvecklas mer i lugn och ro, säger Robin Borg till Sydsvenskan.
Läs mer om Leo Borg, Robin Borg och Sydsvenskan.
Hoppas ingen annan damspelare gör det
De svenska damlandslagsspelarna ska bojkotta Fotbollsgalan nästa måndag.Så även Linköpings Marija Banusic som menar att hela Linköping gör detsamma.– Jag hoppas att ingen annan damfotbollsspelare gör det, säger hon till Sydsvenskan.
Facket: Malmös poliser behandlas som livegna
Poliser i Malmö behandlas som livegna.Det säger Polisförbundets Sophia Willander till Sydsvenskan.De anställda stoppas från att söka nya jobb, hävdar hon.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.De.
Ättika serverades som dryck på äldreboende
En nyanställd timvikarie serverade 12-procentig ättikssprit som måltidsdryck på ett vårdboende i Malmö, rapporterar Sydsvenskan.Det ska ha skett sedan en anställd bett vikarien att servera en äldre kvinna vatten till maten.I kylen stod ättika, som ska användas till salladsdressing.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.Det.
Brandbeslut på Sularpsfarmen får vänta – ägarna kan inte nås
Delar av två av Sularpsfarmens fastigheter är brandfarliga, enligt räddningstjänsten, och får inte hyras ut.Men det ena beslutet kan inte tillämpas i praktiken, skriver Sydsvenskan.Polisen kan nämligen inte hitta ägaren.
Bil körde ner i hål – höll hög fart
En bil körde under onsdagsförmiddagen ner i ett hål i Lund, uppger Sydsvenskan.Enligt vittne ska bilen ha kommit i hög fart och varit nära att köra på fotgängare.
Läs mer om Lund och Sydsvenskan.Enligt.
E6 avstängd efter krock
E6 har stängts av vid Lomma, enligt Sydsvenskan.Enligt uppgift ska två bilar ha krockat i norrgående riktning.
Läs mer om Lomma och Sydsvenskan.Enligt.
Antalet hemlösa barn i Malmö – nu rekordhögt
I Malmö stad har antalet hemlösa barn ökat de senaste åren – i år är siffran rekordhög.Hela 1070 barn i kommunen står utan tak över huvudet.– Siffror för hemlösa barn har ökat stadigt sedan 2013, säger Lars G Larsson, utvecklingssekreterare på Malmö stad till Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Landslagsspelare med i flygplanskuppen mot IFK Göteborg
MFF-planet över Gamla Ullevi blev en stor allsvensk snackis. Vilka som låg bakom? Landslagsstjärnorna Pontus Jansson och Robin Olsen. – Jag är övertygad om att göteborgarna hade gjort exakt samma sak om rollerna varit omvända, säger Pontus Jansson till Sydsvenskan.
MFF-profilerna betalade för guldhånet mot Blåvitt
När IFK Göteborg spelade mot Sundsvall flög ett plan ovanför arenan och stoltserade med Malmö FF:s två stjärnor.Nu avslöjar Sydsvenskan att både Pontus Jansson och Robin Olsen varit med och betalat för kuppen.– Jag är övertygad om att göteborgarna hade gjort exakt samma sak om rollerna varit omvända, säger den förre MFF-backen till Sydsvenskan.
Beskedet: Talangen blir kvar i Redhawks
18-årige backtalangen Malte Setkov draftades av Detroit Red Wings i sommar.Nu ger NHL-klubbens Europascout besked om löftets framtid i Malmö Redhawks.– Vi är supernöjda med att han är i Malmö. Det är perfekt. Vi har förtroende för Peter Andersson, vi gillar honom som tränare, säger Håkan Andersson till Sydsvenskan.
Bil brann – två gånger under samma natt
Malmö utsattes under natten mot torsdagen för två stycken bilbränder – i en och samma bil.Räddningstjänsten hann knappt lämna platsen innan nästa larm kom.– Det var samma bil båda gångerna. De som tänt eld på den var väl inte nöjda och den andra gången var bilen övertänd, säger en operatör vid SOS Alarm, till Sydsvenskan.
Läs mer om Sydsvenskan.
Knivrånare slog till mot butik
En butik på Ribevägen i Malmö rånades på onsdagskvällen.Gärningspersonen ska ha haft på sig en kniv vid rånet.Rånaren flydde från platsen med cykel, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö, Ribevägen och Sydsvenskan.
Mammor varnar för kidnappningsförsök
Just nu sprids det varningar på bland annat Facebook om kidnappningsförsök av barn i Malmö.Inlägget har fått stor spridning men polisen känner inte till något fall.– Jag har talat med flera olika underrättelsepersonal, men ingen känner igen det här som ett fenomen eller en trend, säger Nils Norling, polisens presstalesperson i Malmö till Sydsvenskan.
Här är Halloweengodiset som kan göra dig sjuk
Frossande i lakrits kan göra dig sjuk – det gäller särskilt personer över 40 år.För stora doser kan ge dig problem med hjärtat och högt blodtryck, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Halloweengodiset och Sydsvenskan.