Sydsvenskan

Man anhållen för sprängdåd i Rosengård

Ytterligare en man har anhållits misstänkt för inblandning i sprängdådet mot en kontorsbyggnad i Rosengård i Malmö, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö, Rosengård och Sydsvenskan.

Man anhållen för sprängdåd i Rosengård

Ytterligare en man har anhållits misstänkt för inblandning i sprängdådet mot en kontorsbyggnad i Rosengård i Malmö, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö, Rosengård och Sydsvenskan.
Pantern bröt dystra sviten
Det har varit stor omsättning i IK Pantern.Mot Björklöven mönstrade man i mångt och mycket ett helt nytt lag.– Skönt att vi kunde vinna direkt, känns som om de nya har kommit in bra i gänget, säger Martin Janolhs till Sydsvenskan.
Läs mer om Sydsvenskan.
Båda familjerna i Staffanstorp hade vittnat mot gängmedlem
Två familjer i Staffanstorp har under veckan utsatts för sprängdåd utanför sina bostäder.Kvällsposten har tidigare berättat att en medlem i den ena familjen har vittnat mot en gängmedlem i ett tidigare fall. Nu skriver Sydsvenskan att även den andra familjen har vittnat mot gänget.Polisen säger att de ser ett samband mellan händelserna, men bekräftar ingenting.
Läs mer om Staffanstorp och Sydsvenskan.

Förklaringen till skolornas pannkaksstopp – för dyrt

Malmö stad har slutat servera pannkakor på skolorna. Det finns inte längre något recept för ägg- och mjölkallergiker.Förklaringen till stoppet är, enligt Sydsvenskan, att Findus tjänade för lite pengar på de veganska pannkakorna.– Vi slutade att tillverka våra veganska pannkakor i maj 2017 eftersom vi bedömde att produkten inte var ekonomiskt lönsam, skriver Findus marknadsdirektör Emma Pålsson i ett mejl till Sydsvenskan.
Läs mer om Emma Pålsson och Sydsvenskan.
Två kvinnor anhållna för Malmömord
Två kvinnor har anhållits som misstänkta för mordet på en man i Malmö i mellandagarna, rapporterar Sydsvenskan. Mannen, som var i 30-årsåldern, hittades livlös i en vändzon i stadsdelen Nydala i Malmö den 28 december.
Läs mer om Malmö, Malmömord, Nydala och Sydsvenskan.
Filmade och förnedrade sin kompis
En 19-årig man i Malmö förnedrade sin kompis när de blivit osams och filmade samtidigt händelsen. Materialet har nu lett till att han åtalas, misstänkt för olaga tvång, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Här har skolorna pannkaksförbud
Pannkaksserveringen visade sig bli pannkaka – därför har den klassiska rätten förbjudits i Malmös skolmatsalar.Med anledning av allergiska elever togs pannkakorna bort från menyn.– Vi fick ta bort pannkakor, säger Emely Lindholm, enhetschef vid Malmö stads skolrestauranger till Sydsvenskan.
Chef stal kunduppgifter – startade eget företag
På sin dator hade Telenor-chefen en fil döpt till Master File – som innehöll affärshemligheter.Mappen innehöll två stulna kundregister med namn på en miljon kunder. Nu döms chefen för grov troslöhet mot huvudman.– Vi anser att det personen gjorde var väldigt allvarligt, säger Anna Bysröm, chefsjurist Anna Byström, till Sydsvenskan.
AIK:s störste genom tiderna
AIK-ikonen Nils-Eric Johansson tvingas sluta på fotboll på grund av ett hjärtfel.Nu hyllas Nisse unisont av med- och motspelare.AIK:s störste genom tiderna, skriver Alexander Milosevic på Twitter.– Det är en stor AIK:are. Mycket respekt, och så älskad, säger Markus Rosenberg till Sydsvenskan.
Vändningen – föreslår nya höghastighetståg
Nu svänger Trafikverket om höghastighetstågen.I en ny rapport vill myndigheten se snabbtåg med hastigheter upp mot 320 km/h, skriver Sydsvenskan.Det innebär att restiden Stockholm–Malmö kan kortas till två timmar och 28 minuter.
Rosenberg hyllar Nils-Eric Johansson: "En stor AIK:are"
Nils-Eric Johansson tvingas avsluta spelarkarriären. Nu hyllas den mångårige AIK-kaptenen runt om i fotbollssverige. Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg har haft - Det är en stor AIK:are, säger Rosenberg till Sydsvenskan.
Vägrade skaka hand – bråket avgörs i domstol
Lärarvikarien Fardous El-Sakka ville inte skaka hand med sina manliga kolleger.Då fick hon inte längre jobba kvar på Kunskapsskolan i Helsingborg.Nu kräver hon skolan på 120 000 kronor i diskrimineringsersättning, skriver Sydsvenskan.
God man stal från 14 klienter
På kort tid har överförmyndaren i Malmö polisanmält två gode män som misskött sina uppdrag. Bägge har entledigats och nu måste nya gode män hittas till deras 46 klienter, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
God man stal från 14 klienter
På kort tid har överförmyndaren i Malmö polisanmält två gode män som misskött sina uppdrag. Bägge har entledigats och nu måste nya gode män hittas till deras 46 klienter, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Dyra köpet petas i Svenska cupen
Han värvades in för 10 miljoner kronor.Nu petas Bonke Innocent helt ur Malmö FF:s trupp inför Svenska cupen-premiären mot Dalkurd – av lärlingen Samuel Adrian.– De har presterat ganska jämnt den här försäsongen, men Samuel kan ju både spela som box till box-mittfältare och i den lite mer defensiva rollen, säger Magnus Pehrsson till Sydsvenskan.
Sexbrottsmisstänkte spelaren får ingen lön
Malmö FF har vidtagit ekonomiska åtgärder mot den sexbrottsmisstänkte MFF-spelaren.– Han får ingen lön nu, säger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson till Sydsvenskan.
Läs mer om Håkan Jeppsson och Sydsvenskan.
MFF-spelaren vill bli frisläppt
Åklagaren Ola Lavie begärde att den våldtäktsmisstänkte Malmö FF-spelaren skulle omhäktas.Det accepteras inte av mannen och hans försvarsadvokat.Därför kommer en omhäktningsförhandling hållas under måndagen, rapporterar Sydsvenskan.
MFF hemma från Florida - positiva besked direkt
Markus Rosenberg, Arnor Traustason och Pavle Vagic drogs alla med skadebekymmer på lägret i USA, men för Sydsvenskan berättar nu tränaren Magnus Pehrsson att trion väntas kunna spela premiären i Svenska cupen till helgen.
Larmade rektorn – en månad före ofredande
I decennier ska en lärare utsatt elever för sexuella kränkningar.Men trots att två föräldrar larmade rektorn om lärarens förflutna hände ingenting. Inte förrän veckor senare när ett barn berättat om ett sexuellt ofredande.– Även om rektorn var korrekt mot oss uppfattade jag det som att rektorn valde tro på läraren, säger en förälder till Sydsvenskan.
Läs mer om Sydsvenskan.
Malmö FF:s glädjebesked inför cup-premiären
Tre spelare drogs med skadebekymmer under lägret i Florida.Samtliga är tillgängliga för spel i Malmö FF:s Svenska Cupen-premiär mot Dalkurd på söndag.– Får vi en bra vecka på alla, så ska nog alla kunna vara uttagningsbara till matchen, säger Magnus Pehrsson till Sydsvenskan.
Kritiken mot spelarna: Egoistiskt tänkande
Lugis damer tappar segern i absolut sista sekunden – sedan plockar tränaren Dragan Brljevic fram sågen.– Det är för mycket egoistiskt tänkande hos vissa spelare, säger han till Sydsvenskan.
Läs mer om Dragan Brljevic och Sydsvenskan.
Hockesverige sörjer – Des Moroney har gått bort
Des Moroney har gått ur tiden. Det bekräftar hans familj för HD och Sydsvenskan. Hockeylegendaren som öppnade dörren för utländska spelare i Sverige blev 82 år gammal.
Läs mer om Sverige och Sydsvenskan.
Hockeyikonen död – blev 82 år gammal
Han var med och öppnade dörren för transatlantiska hockeyspelare i Sverige.Nu har Des Moroney somnat in – 82 år gammal, skriver Sydsvenskan.Hockey-Sverige befinner sig i sorg.– Han drog folk till ishallarna var han än kom, säger Tingsryds ordförande Johan Blomster.
Förslaget: Inget kött på skolor och sjukhus
Klas Sivn, språkrör för Grön Ungdom Syd, vill att det ska slutas servera animaliska produkter på skolor och sjukhus. Det skriver han i en debattartikel i Sydsvenskan.– Det är helt absurt vilken stor miljöpåverkan köttindustrin har, säger han.Samtidigt får han inte fullt medhåll från experten.– Det finns inga övertygande skäl varför vi inte skulle äta kött eller mjölk alls, säger Stefan Wirsenius, docent vid instutionen geo- och miljövetenskap vid Chalmers i Göteborg.