Syrien

16 civila döda i flygangrepp i Syrien

Läs mer om Syrien.

Underrättelseutbyte stoppar terrordåd

EU:s säkerhetstjänster samarbetar tätt för att hindra att IS ökar sin terrorverksamhet i Europa efter förlusterna i Irak och Syrien.–Samarbetet är absolut nödvändigt för oss, säger Säpochefen Anders Thornberg.
Läs mer om Europa, Irak och Syrien.Samarbetet.
IS flyr Raqqa – Donald Trump tar åt sig äran
IS uppges ha besegrats i huvudfästet Raqqa i Syrien – och Donald Trump tar åt sig äran.På frågan om varför detta inte hänt tidigare svarade den amerikanska presidenten:– Eftersom vi inte hade Trump som president.
Nytt stopp för Trumps inreseförbud
En domare i Honolulu stoppar nu USA:s president Donald Trumps tredje försök att genomföra ett inreseförbud riktat mot ett antal länder. Presidenten vill se ett stopp för invånare från Iran, Libyen, Syrien, Jemen, Somalia, Tchad och Nordkorea att resa in i USA. Förbudet riktar sig också mot vissa personer inom Venezuelas regering.

Kriget i Syrien avgjort innan årsskiftet

IS har besegrats i självutnämnda huvudstaden Raqqa i Syrien. En psykologiskt viktig seger, enligt Per Jönsson på Utrikespolitiska Institutet (UI). Han menar att Syriens president al-Assad och Rysslands Putin i praktiken redan vunnit kriget.
Terese Cristiansson: Det finns inte mycket kvar av terrorrörelsen
Islamiska staten (IS) uppges ha besegrats i sin självutropade huvudstad al-Raqqa i Syrien, enligt den kurdisk-arabiska rebellalliansen SDF.
Läs mer om SDF och Syrien.
IS uppges besegrat i Raqqa
Islamiska staten (IS) har besegrats i sin självutropade huvudstad Raqqa i Syrien. Det rapporterar det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
Läs mer om Raqqa, Syrien och Syriska.
IS uppges besegrat i al-Raqqa
Islamiska staten (IS) har besegrats i sin självutropade huvudstad al-Raqqa i Syrien, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
Läs mer om Syrien och Syriska.
Striden om IS-fästet al-Raqqa fortsätter
Slutstriden om Islamiska statens (IS) självutnämnda huvudstad al-Raqqa i Syrien fortsätter. En del av terrorgruppens anhängare tilläts under gårdagen lämna staden, framförallt stridande från Syrien, enligt vissa uppgifter med civila som mänskliga sköldar.
Läs mer om IS-fästet, Islamiska och Syrien.
IS-anhängare uppges kapitulera i al-Raqqa
Ett hundratal IS-anhängare ska ha kapitulerat under striderna om terrorgruppens självutnämnda huvudstad i Syrien, al-Raqqa. Enligt kurdiska rebellgrupper kan slutstriden vara nära.
Läs mer om IS-anhängare och Syrien.
IS-anhängare uppges kapitulera i Raqqa
Drygt hundra IS-stridande har kapitulerat under de senaste dagarnas strider i Raqqa, enligt den USA-ledda alliansen mot IS i Syrien.– Daesh (Islamiska staten) står på randen till att krossas. I dag eller i morgon kan staden vara befriad, säger Nouri Mahmoud, talesperson för den kurdiska YPG-gerillan, till Reuters.
Många dödade av IS i nordöstra Syrien
Tre självmordbombare från terrorgruppen IS har med hjälp av bilburna sprängladdningar dödat minst 50 människor och skadat många andra i nordöstra Syrien, enligt en källa i det kurdiska Röda Korset.
Läs mer om Röda Korset och Syrien.
Minst två döda efter attack mot polishögkvarter
Minst två personer har dött i Syrien efter attacker vid polishögkvarteret i Damaskus, enligt inrikesministeriet.Det rapporterar statskontrollerad tv.
Läs mer om Syrien.
En kväll med SvD:s utrikeskorrespondenter
Hur bevakar man kriget i Syrien eller skriver om USA under president Donald Trump? Nu har du en unik chans att kika in bakom kulisserna och träffa SvD:s utrikeskorrespondenter under en utrikeskväll.
Läs mer om Donald Trump, Syrien och USA.
Syriens VM-dröm är över: De kämpade med allt de hade
Med ett 1–1-resultat med sig från hemmamatchen i Malaysia hade Syrien inget att förlora när laget på tisdagen mötte Australien i den avgörande matchen om en playoff-plats till VM, men två mål från den australiske kaptenen Tim Cahill krossade Syriens VM-dröm.
Syriens VM-dröm krossad i rysaren
Hit men inte längre.Syrien tog sig till playoff i asiens VM-kval, men väl där tog det stopp.Australien vann avgörandet mötet med 2-1 efter förlängning och går vidare.Det var starka känslor för de syriska spelarna på plan.
Läs mer om VM-kval.
Besättningen dog när ryskt stridsflyg kraschade i Syrien
Ett ryskt stridsflygplan av typen SU-24 har kraschat i Syrien. Hela besättningen dog i kraschen som ska ha skett när flyget skulle lyfta, enligt det ryska försvarsdepartementet. Ett tekniskt fel uppges ligga bakom olyckan, som skedde vid flygbasen Hmeymim.
Läs mer om Hmeymim och Syrien.
Flydde krigets Syrien – nu har han hittat hem på Stockhagens IP
Från proffslivet i Syrien till tränare för 250 barn i Stocksund. Said Hosayns resa har varit lång, men nu har han hittat lugnet i att träna fem lag i Stockholmsföreningen. Medan hans landsmän skapar rubriker, formar Said nya talanger i Sverige.
Yazidiska kvinnor strider för hämnd mot IS
Slutanfallet mot IS självutnämnda huvudstad al-Raqqa i norra Syrien kommer att inledas under natten till måndagen, enligt uppgifter till Reuters från den USA-stödda SDF-milisen. Vid fronten kämpar nu åtta yazidiska kvinnor för att frita systrar, släktingar och vänner som hålls fångna av terrorgruppen IS.
Läs mer om Syrien.
Erik Ohlsson: Talet om en politisk lösning i Syrien ekar alltmer ihåligt
ANALYS. De senaste veckornas bombningar i Syrien väcker på nytt frågan om en verklig fred huvud taget är möjlig. Talet om en politisk lösning ekar alltmer ihåligt.
Läs mer om Syrien.
Med barnets blick från helvetet i Syrien
I Samar Yazbeks Hon som vandrar skildras helvetet i Syrien genom den tonåriga Rima.Martina Montelius läser en roman om ofattbara förluster.
Läs mer om Rima.Martina och Syrien.
51-årig mor till jihadist dömd till tio års fängelse
I fransk press har hon kallats Mamie jihad. I dag dömdes hon, Christine Rivière, mamma till en ung man som radikaliserats och flyttat till Syrien, till tio års fängelse för förberedelse till terrorhandlingar. Enligt domstolen gjorde hon sin son till ett vapen.
Läs mer om Mamie och Syrien.
Värsta Syrienstriderna sedan Aleppo i fjol
FN oroas av det civila lidandet under striderna i Syrien – som enligt Internationella rödakorskommittn (ICRC) är de värsta sedan slaget om östra Aleppo i december i fjol. Uppemot tio sjukhus har förstörts de senaste tio dagarna, skriver ICRC i ett uttalande.
Läs mer om Aleppo, Internationella och Syrien.