Tände

Judy mördades av sitt ex - nu vittnar hon efter sin död

Det var sommaren 2015 vid en bensinstation i Gahanna, i Ohio, USA, som tvåbarnsmamman Judy Malinowski, 33, blev allvarligt skadad när hennes pojkvän Michael Slager, 42, kastade bensin på henne och tände på.

Känd advokat tände eld på sig själv i miljöprotest – dog

En advokat I New York har avlidit efter att ha tänt eld på sig själv. Enligt ett mejl som den 60-årige mannen skickat till flera medier var handlingen en protest mot miljöförstöring och själviskt leverne.
Läs mer om I New York.
Advokat tände eld på sig själv i protest
Utrikes. En amerikansk advokat och aktivist har dött efter att ha tänt eld på sig själv i protest mot miljöförstöring och människors negativa påverkan på naturen.

Brandattack mot villa – man på cykel jagas

En man jagas efter en brandattack mot en villa.Han flydde på cykel.– Han bröt på dörren, hällde på tändvätska och tände på, säger Per Vikman, polisens vakthavande befäl i Bergslagen.
Läs mer om Bergslagen och Per Vikman.
Dansmusiken har ersatt de ungas politiska protester
För sju år sedan tände Egyptens unga ett uppror i den arabiska vårens anda. Men i dag har de oppositionella skrämts till tystnad. Protesterna får sitt utlopp i dansmusiken där DJ Sadat är den stora stjärnan.
Beutler i slutspelsform när Malmö vann
Målvakten Dan Beutler tände till när handbollsslutspelet inleddes och han ledde HK Malmö till seger mot Sävehof, 22–18.
Läs mer om Malmö och Sävehof.
Man tände rosa lampa och onanerade i fönster
Kvinnan dukade upp för en mysig kvällsmiddag på balkongen tidigt i höstas.Plötsligt lös ett rosa sken upp i höstkvällen och blottade en granne som onanerade.Men trots att poliser blev vittnen till onanin frias mannen.
Ökat tryck mot ståltullar tände Wall Street
Ett ökande motstånd mot president Trumps föreslagna tullar på stål och aluminium fick USA-börserna att piggna till på måndagen. Förutom upprörda protester från i stort sett hela världen uppmanade också talmannen i USA:s representanthus, republikanen Paul Ryan, presidenten att inte gå vidare med planen.
Läs mer om Paul Ryan och Wall Street.
Briljant Larsson knäckte tabelljumbon
Gästerna tände eld på alla offensiva cylindrar – och Emil Larsson brann mest. Luleåforwarden ledde vägen med sitt hattrick i 5–1-segern mot tabelljumbon Karlskrona i SHL. – Vi tog hand om det på ett jäkla bra sätt, säger Larsson till C More.
DN gratulerar: Emma Shields, kock och årets Rising star
Farmor tände matlusten 27-åriga Emma Shields, kökschef på restaurang Flickan i Stockholm, är en blivande stjärna enligt restaurangguiden White Guide. På måndag hyllas hon i Blå hallen.
Fräcka flyttbluffen mot Rakel, 81: Dramatiskt
Rakel Grönlund, 81, från Mariestad skulle flytta till Alingsås.Så blev det inte.Flyttfirman hon trodde sig ha anlitat visade sig vara en helt annan.– Det var sån dramatik. Jag blev så förbannad och tände till på alla cylindrar.Tre män är nu anhållna misstänkta för stöld.
Läs mer om Alingsås.Så, Mariestad och Rakel.
Döms för mordbrand - allt finns på video
En kvinna i 40-årsåldern döms av Borås tingsrätt till tre års fängelse för mordbrand. Hon hade bråkat med sin partner och tände i vredesmod eld på sin egen lägenhet.
Gruppseger – men det sprakar inte om Tre Kronor
Efter medaljregnet första veckan var vi på väg mot en svensk fiaskodag i Pyeongchang. Då tände Tre Kronor äntligen till och gick till kvartsfinal.
Läs mer om Pyeongchang och Tre Kronor.
Någon tände eld på Kerstin med bensin
Kerstin Elander, 60 skulle sortera soporna när hon fick syn på en brand.– Sen förstod jag, åh nej det är ju jag som brinner, säger hon.Nu berättar hon om brandattacken och hoppas att någon ska träda fram och tipsa polisen om mordförsöket.
Läs mer om Kerstin.
Peter Loewe: Skottdramat tände en krutdurk
ROM. Med en månad kvar till det italienska parlamentsvalet har valkampanjen över en natt blivit extremt laddad. Lördagens attack, då en högerextremist medvetet sköt och skadade sex mörkhyade personer i staden Macerata, var som att tända på en politisk krutdurk fylld med rasism och hat.
Läs mer om Macerata.
Kim tog fajten: Man kan slå på
Skånederbyt i Ystad tände till rejält.Kim Andersson, 35, hyllar domarna som höjde nivån – och Kristianstadspelarna som tog smällarna.– Man kan slå på. Det är sällan de ligger och gnäller, säger YIF-kanonen.
Läs mer om Kristianstadspelarna och Ystad.
Med den sista cigaretten slocknar en hel kultur
Förbudet mot rökning på uteserveringar i nästa steg på väg mot ett totalförbud mot cigaretter.Jens Liljestrand sörjer inte det giftiga blossande, men minns också glöden som tände en hel kulturvärld.
17-årig flicka tände eld på grannens hår
Den då 17-åriga flickan misshandlade en busschaufför, stal en bil och tände eld på sin grannes hår.Nu har hon dömts till ungdomsvård.– Jag vände mig och frågade vad hon ville. Hon var tyst och skrattade, säger ett av offren i förhör.
Önskar att jag tände på män i min egen ålder
En ung man kan göra att du själv känner dig yngre.Och vara ett sätt att vända på könsordningen där kvinnan traditionellt har varit sexobjekt.– Till viss del handlar det om att ifrågasätta normer, säger Söndags psykolog Maria Farm.Här berättar den 46-åriga undersköterskan Sofia om varför hon väljer yngre män.
Läs mer om Maria Farm.Här och Sofia.
Våldsamma protester efter våldtäkt och mord på sjuårig flicka
Innan den sjuåriga flickan Zainab ströps till döds våldtogs hon upprepade gånger. Mordet har skakat om Pakistan och på torsdagen tände människor eld på bilar och en ledande politikers kontor och kastade sten mot regeringsbyggnader i protest mot polisens långsamma agerande. Två demonstranter har dödats.
Läs mer om Pakistan och Zainab.
Sverige kryssade i säsongspremiären
Sverige spelade 1-1 mot Estland i säsongens första landskamp, i Abu Dhabi. En match som tände till sista tjugo minuterna, då Sverige radade upp möjligheter att avgöra. Inte minst då Kalle Holmberg, som förutom kvitteringen hade ytterligare 4–5 lägen.
Sköt fyrverkeriraketer vid skola – tände eld på byggnad
Baracker intill en skola i Söderköping har börjat brinna.Polisen misstänker att någon skjutit in fyrverkeriraketer som antänt byggnaden.
Läs mer om Söderköping.