Tände

17-årig flicka tände eld på grannens hår

Den då 17-åriga flickan misshandlade en busschaufför, stal en bil och tände eld på sin grannes hår.Nu har hon dömts till ungdomsvård.– Jag vände mig och frågade vad hon ville. Hon var tyst och skrattade, säger ett av offren i förhör.

Önskar att jag tände på män i min egen ålder

En ung man kan göra att du själv känner dig yngre.Och vara ett sätt att vända på könsordningen där kvinnan traditionellt har varit sexobjekt.– Till viss del handlar det om att ifrågasätta normer, säger Söndags psykolog Maria Farm.Här berättar den 46-åriga undersköterskan Sofia om varför hon väljer yngre män.
Läs mer om Maria Farm.Här och Sofia.
Våldsamma protester efter våldtäkt och mord på sjuårig flicka
Innan den sjuåriga flickan Zainab ströps till döds våldtogs hon upprepade gånger. Mordet har skakat om Pakistan och på torsdagen tände människor eld på bilar och en ledande politikers kontor och kastade sten mot regeringsbyggnader i protest mot polisens långsamma agerande. Två demonstranter har dödats.
Läs mer om Pakistan och Zainab.
Sverige kryssade i säsongspremiären
Sverige spelade 1-1 mot Estland i säsongens första landskamp, i Abu Dhabi. En match som tände till sista tjugo minuterna, då Sverige radade upp möjligheter att avgöra. Inte minst då Kalle Holmberg, som förutom kvitteringen hade ytterligare 4–5 lägen.

Sköt fyrverkeriraketer vid skola – tände eld på byggnad

Baracker intill en skola i Söderköping har börjat brinna.Polisen misstänker att någon skjutit in fyrverkeriraketer som antänt byggnaden.
Läs mer om Söderköping.
Inga tjejer i klassen – då löste killarna årets lucia
Traditionen höll på att få ett slut – men då klev killarna i klass nio fram och tände ljusen.I byn Saxnäs, i Vilhelmina kommun, blev årets luciatåg lite annorlunda.
Läs mer om Vilhelmina.
Demonstranter tände eld på israelisk flagga
Demonstranter tågade genom Stockholms gator för att protestera mot USA:s beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Under demonstrationen, som polisen i övrigt betraktar som lugn, tände personer eld på den israeliska flaggan.
Läs mer om Jerusalem.
Demonstranter tände eld på israelisk flagga
Demonstranter tågade genom Stockholms gator för att protestera mot USA:s beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Under demonstrationen, som polisen i övrigt betraktar som lugn, tände personer eld på den israeliska flaggan.
Läs mer om Jerusalem.
Demonstranter tände eld på israelisk flagga
Demonstranter tågade genom Stockholms gator för att protestera mot USA:s beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Under demonstrationen, som polisen i övrigt betraktar som lugn, tände personer eld på den israeliska flaggan.
Läs mer om Jerusalem.
Kvinna tände raket – siktade på poliser
När poliserna brutit upp en en glipa till kvinnans lägenhet såg hon sin chans.Enligt åklagaren tände hon en fyrverkeripjäs som hon skickade mot poliserna.Nu åtalas den 39-åriga kvinnan vid Malmö tingsrätt.
Läs mer om Malmö.
Djurgårdstränarens kritik efter förlusten: Ingen toppinsats
Mora låg under mot topplaget Djurgården - men vände och vann.Det efter att Mora förlorat de två senaste matcherna med stora siffror.Något som tände laget inför mötet med topplaget.– Man får ge sig fan på det och knyta näven, och visa att vi är ett bra hockeylag. Jag är stolt över gruppen, säger målskytten Robin Johansson i C More.
Kvinna skadad i mordbrand – tände eld på dörr
En kvinna har brännskadats i en misstänkt mordbrand i centrala Göteborg under morgonen.Polis ryckte ut efter att någon hällt brännbar vätska på en lägenhetsdörr och tänt på.
Läs mer om Göteborg.
Byggarbetare skulle hämnas död hund – misstänks för dubbelmord
Beväpnad med kinesiskt svärd gick byggarbetaren till attack.Två fick sätta livet till innan mannen tände eld på lägenheten, enligt polis.Flickvännens sms avslöjar ett möjligt motiv: Du dödade (...) för en HUNDS skull.Nu åtalas mannen för dubbelmord.
Polen – ett land som står i brand
I går begravdes Pjotr Szczesny, mannen som tände eld på sig själv i protest mot den polska regeringen. Irma Kinga Allen ser högerpopulismen så split mellan stad och land.
Läs mer om Pjotr Szczesny.
Josefins otäcka upplevelse med värmeljuset från Rusta
När Josefin Svensson tände ett värmeljus från Rusta upptäckte hon snart att någonting var väldigt fel.Paniken satte in när Josefin insåg att hon inte hade en brandsläckare hemma.– Jag fick en sån panik och hundra tankar snurrade runt i huvudet, berättar hon.
Läs mer om Josefin och Rusta.
Fansen tände bengaler i Malmö efter SM-guldet
Det blev en turbulent och dramatisk avslutning – men nu har tjugonde SM-guldet säkrats!På bortaplan mot IFK Norrköping säkrade Malmö FF guldet och hemma firades det förstås rejält.På Ölcafeet på Möllevångstorget var det bengaler och jubel vid slutsignalen.
Johan Esk: Spelare och supportrar skapade historia tillsammans
Luxemburg var nedsläckt för länge, länge sedan när tusentals mobiltelefoner tände upp läktarna. Det var ett vackert sätt att fira kvällen när Sveriges spelare och supportrar skapade historia tillsammans.
Säkerhetsvakt tände eld på förskola – fem barn dödades
Minst fem barn har avlidit efter att en säkerhetsvakt tänt eld på en förskola i sydöstra Brasilien.Mannen tände även eld på sig själv i samband med branden, rapporterar bland andra CNN.Över 20 barn skadades i dådet som har skakat hela Brasilien.
Läs mer om Brasilien och Brasilien.Mannen.
Man avliden – satte eld på sig själv i Domkyrkan
En man tände eld på sig själv i Domkyrkan i Göteborg under tisdagseftermiddagen.Han har avlidit av sina skador.– Det finns ingen riktig förklaring till varför han gjorde det just där, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen i region Väst.
Man död efter brand vid domkyrka
Mannen som tände eld på sig själv i Göteborgs domkyrka på tisdagen har avlidit, uppger P4 Göteborg. Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.
Ronnie Peterson tände till och satte sig bakom en gaffeltruck
Filmen Superswede om svenske racinglegendaren Ronnie Petersons liv fascinerar just nu en stor biopublik.Dokumentären skildrar Formel 1-cirkusen fram till Petersons tragiska dödskrasch på Monza-banan i Italien den 10 september 1978. Han blev 34 år.Tre år tidigare hade Ronnie, som gäst hos Kvällsposten, gasat in på Krusegatan i Malmö och showat genom att köra en gaffeltruck i tidningens tryckeri.Här minns Rune Smith, Kvällspostens dåvarande reporter, mötet med Ronnie.
Familjens kamp efter mordet på Anna Feldt
Anna Feldt, 25, mördades av sin expojkvän som tände eld på hennes lägenhetsdörr och lät henne brinna inne.Det har gått drygt två år sedan den ödesdigra kvällen, men för familjen finns sorgen efter att ha förlorat en syster och dotter alltid kvar.– Jag vet att Anna är borta, min hjärna vet det. Men acceptera det? Nej, det gör jag inte. Livet är så jävla orättvist, säger mamma Johanna Hansdotter Feldt.
Jessica: Vem tände eld på min mamma?
Nu vädjar Jessica, dotter till den kvinna som började brinna i Skara, om hjälp från allmänheten:– Min mamma har mycket allvarliga brännskador. Hon är dessutom rädd och förtvivlad.Nu hoppas hon på tips och iakttagelser som kan lösa det grova brott som hennes mamma utsattes för.
Läs mer om Jessica och Skara.
Stämningsfylld stund till minne av Kim Wall
Ett hundratal personer samlades på Östra stranden i Trelleborg på onsdagskvällen för att hedra den mördade Kim Wall.I solnedgången tände de ljus och satt en stund i tystnad och stillhet.