Tände

Man svårt brännskadad efter att ha tänt eld på sig själv
En man i 55-årsåldern tände eld på sig själv på Sergels torg i Stockholm. Han har förts till sjukhus med ambulans. Enligt polisen har mannen svåra brännskador.
Läs mer om Stockholm.
Man tände eld på sig själv på Sergels torg
En man tände eld på sig själv på Sergels torg i Stockholm. Han har förts till sjukhus med ambulans.
Läs mer om Stockholm.
Man tände eld på sig själv på Sergels torg
En man på Sergels torg i Stockholm tände under fredagen eld på sig själv.Enligt polisen ska han ha hällt någon sorts tändvätska över sig själv, och sedan tänt på– Han har förts med ambulans till sjukhus, säger Nicklas Mattsson vid Stockholmspolisen.
Läs mer om Han, Stockholm och Stockholmspolisen.
Man tände eld på sig själv vid Sergels torg
En man på Sergels torg i Stockholm ska ha hällt någon sorts vätska över sig själv och tänt eld. Det uppger Aftonbladet. – Mannen har brännskador och har förts till sjukhus i ambulans, säger Nicklas Mattsson på polisens ledningscentral i Stockholm till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet och Stockholm.
Oroligt i Paris efter protester mot polisvåld
Demonstranter kastade föremål mot poliser och tände eld på bilar och skräpkorgar i Parisförorter på lördagen. Spänningarna har ökat efter misstänkt polisbrutalitet när en man i Aulnay-sous-Bois greps för drygt en vecka sedan.
Läs mer om Parisförorter.
Demonstranter i bråk med fransk polis
Demonstranter kastade föremål mot poliser och tände eld på bilar och skräpkorgar i Parisförorter på lördagen. Spänningarna har ökat efter misstänkt polisbrutalitet när en man i Aulnay-sous-Bois greps för drygt en vecka sedan.
Läs mer om Parisförorter.
17 skadade på tåg av brandbomb i Hong Kong
Mannen tände en brandbomb – och hotade att bränna ihjäl passagerare på ett tåg i Hongkong.När han försökte kasta bomben satte han eld på sig själv.Minst 17 personer skadades i attacken och mannen greps, skriver South China morning post.
Tände cigg med kyrkoljus – riskerar fängelse
En 21-årig kvinna i ryska Belgorod har delat en bild på nätet där hon tänder en cigarett med ett kyrkoljus. Bilden har väckt upprörda reaktioner i konservativa Ryssland, och enligt statliga nyhetsbyrån RIA kan hon riskera rättsliga påföljder.
Läs mer om Belgorod, RIA och Ryssland.
Tvedten: Det tände mig väldigt mycket
Han är en av landets främsta handbollsspelare. Hon inom sport-tv. Nu berättar det norska kändisparet Håvard Tvedten och Guro Fostervold om intervjun som blev startskottet på kärleksrelationen. – Det tände mig. Det var mitt under VM och jag skulle fokusera på handbollen, men jag kunde inte släppa henne, säger Tvedten till VG.
Brännskadade Samuel stöttas av Idol-Axel
Samuel var bara 1,5 år gammal när hans pappa tände eld på honom och hans mamma i ett ohyggligt illdåd. I Sofias änglar får Samuel träffa Axel Schylström från Idol som också har brännskador. – Han gav hopp om framtiden, säger mamma Yvonne.
Yvonnes ex tände eld på henne och sonen
När Yvonne bad sitt ex att gå hällde han bensin över henne och deras gemensamma barn Samuel, 1,5 år, och tände på. På måndag är Yvonne med i Sofias änglar på Kanal 5 och berättar om skräcken, smärtan och om hur familjen trots det ofattbara lyckats gå vidare. – Jag har barnen kvar och för deras skull orkar jag vad som helst, säger hon.
Läs mer om Kanal, Samuel och Yvonne.
Åklagarens nya bevis – 18 år efter mordet
Någon hällde ut bensin på flera platser i den 38-åriga kvinnans lägenhet - och tände på. Kvinnans tonårsdotter vaknade av mammans skrik och klarade sig ut, men kvinnan dog i branden.Misstankarna har i 18 år riktats mot kvinnans ex, en i dag 54-årig man.Nu presenterar åklagarna nya bevis som kan fälla mannen i hovrätten nästa vecka.– Vi menar att vi har visat att han har varit på plats och att vi visat att det inte finns någon alternativ gärningsman. Att det är (54-åringen) som har begått den här gärningen, säger kammaråklagare Fredrik Jönsson.
Läs mer om Fredrik Jönsson.
Patrik Ross tände ett litet hopp
Varning utfärdas.Ett av de tidigare slutspelsklara Luleå, Karlskrona, Färjestad och Malmö kommer bli byte i Djurgårdens jakt på slutspel.Frågan är bara vilket.Och hur långt kan Patrik Ross lyfta Rögle?
Munk tände eld på sig själv i protest – avled
En buddistmunk som tände eld på sig själv under helgens massdemonstration mot Sydkoreas korruptionsanklagade president Park Geun-Hye har avlidit, enligt sjukhuskällor.
Läs mer om Park Geun-Hye.
Abe: Tröstekvinna i brons måste bort från konsulat
Japans premiärminister Shinzo Abe uppmanade på söndagen Sydkorea att ta bort den staty föreställande en sexslav som nyligen placerats utanför det japanska konsulatet i Busan. Konflikten förvärrades när en buddhistisk munk tände eld på sig själv med hänvisning till hanteringen av frågan.
Läs mer om Busan, Shinzo Abe och Sydkorea.
Tände tomtebloss - gran började brinna
Två personer fick på lördagen föras i ambulans till sjukhus efter att ha fått brännskador i ansiktet orsakade av tomtebloss.Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.
Fyrverkerier och fest – så firar världen in 2017
De första skålade in det nya året redan många timmar innan Sverige. Under kvällen firades 2017 och tolvslaget över hela världen med fyrverkerier, vita ballonger och fest. I Seoul tände människor ljus utanför buddhisttempel och under kvällen var Helsingfors – som firar 100 år av självständighet nästa år – upplyst dagen till ära.
Läs mer om Sverige.
Hammarbys Pizzoni stärkte sina VM-aktier mot Edsbyn
Uttagen i VM-truppen – då tände Hammarbys David Pizzoni Elfving till och lade med två mål grunden till Hammarbys viktiga 4–3-seger mot Edsbyn.
Läs mer om Edsbyn, VM-aktier och VM-truppen.
16 års fängelse för yxmord på maken
Först högg hon sin make med en yxa. Sedan hällde hon bensin över mannen och tände på. Därefter fullbordade hon dödsmisshandeln med en hammare.