Tände

Flera bränder på gata i Stockholm

Någon tände eld på flera ställen längs en längre sträcka på en gata på Kungsholmen i centrala Stockholm tidigt på onsdagsmorgonen.
Läs mer om Kungsholmen och Stockholm.

Han tände eld på gravida flickvännen inför barnen

Paret bråkade om cigaretter.Det slutade med att mannen hällde bensin över sin gravida flickvän och tände eld på henne, skriver New York Post.
Läs mer om New York Post.
Blev arg på föräldrarna – tände eld på ostbågar
En ung pojke blev på torsdagsförmiddagen osams med sina föräldrar på Willys i Gävle – och blev så upprörd att han, i stundens hetta, tände eld på ostbågar i butiken, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Mördade Victorias pojkvän inte psykiskt sjuk
Pojkvännen misstänks ha knivhuggit Victoria Örnberg, 19, till döds innan han tände eld på lägenheten.Den 21-årige mannen lider inte av någon allvarlig psykisk störning, visar den större rättspsykiatriska undersökning som han nu genomgått.Tingsrättsförhandlingarna mot den mordmisstänkte mannen kommer att återupptas under tisdagen.
Läs mer om Victoria Örnberg.
Blixt tände på träd – två till sjukhus
Strax efter klockan tio på fredagskvällen slog en blixt slog ner i ett träd i Linehäll i Jämtland. Trädet fattade eld och branden spreds till ett närliggande hus, rapporterar P4 Jämtland.
Läs mer om Jämtland och Linehäll.
Evelyn Schreiber: Lugna barn längst bak i bussen
År 1955 arresterades Rosa Parks efter att hon vägrat ge upp sitt säte på bussen för en vit amerikan. Det var gnistan som tände elden mot den systematiska diskrimineringen av svarta i USA.
Läs mer om USA.
Han hade Victorias blod på sina kläder
Pojkvännen misstänks ha knivhuggit Victoria, 19, till döds innan han tände eld på lägenheten.I förhör hävdar mannen att han inte minns vad som hände.Men vid gripandet var hans kläder nedfläckade av blod – från byxorna till kalsongerna och strumporna.
Läs mer om Victoria.
Man stal och tände eld på båt
Polis har larmats till Nockeby hov i Bromma där en man ska ha stulit en båt och tänt eld på den.När polisen ska gripa mannen hotar han dem med kniv.Vid 20-tiden ska polisen ändå ha lyckats gripa mannen, medan räddningstjänsten släckt elden.
Läs mer om Bromma och Nockeby.
Brandattentat mot lägenhet
En lägenhet i Eskilstuna utsattes för ett brandattentat i morse. Någon hällde bensin genom brevinkastet i dörren och tände på, rapporterar lokala medier. Lägenhetsinnehavaren vaknade av smällen då brevinkastet slog igen och upptäckte branden, enligt P4 Sörmland.
Läs mer om Eskilstuna.
Mordbrännare skröt i sms – döms
En man döms till två års fängelse för bland annat en mordbrand i centrala Uppsala i våras. Han tände eld på sitt eget källarförråd och sms:ade sina kompisar om det, skriver Upsala Nya Tidning.
Läs mer om Uppsala och Upsala Nya Tidning.
Brandattentat mot barnfamilj i södra Stockholm
Någon hällde brännbar vätska i en familjs brevinkast i Brandbergen och tände på under tidig fredagmorgon. Mamman fick lindriga brännskador, men de fyra småbarnen klarade sig.
Läs mer om Brandbergen och Stockholm.
Brandattentat mot barnfamilj – kvinna skadades
Någon hällde in brandfarlig vätska genom brevinkastet och tände på hemma hos en barnfamilj i Brandbergen i södra Stockholm under natten mot fredagen.
Läs mer om Brandbergen och Stockholm.
Sågningen tände nykomlingen – lyfter efter andra raka segern
En rejäl sågning.Det var precis vad Limhamn Bunkeflo behövde för att växa in i damallsvenska kostymen.Tre pinnar borta mot Hammarby (1-2), andra raka segern – och ett spel som lovar mer.
Läs mer om Hammarby och Limhamn Bunkeflo.
Ilskna hämnden som tv-tittarna missade
Semifinalsmötet mellan Ryssland och Kanada tände till rejält i slutet av den andra perioden.Efter att Wayne Simmonds slashat en rysk spelare över armarna så hämnades Sergej Plotnikov utanför tv-bilderna.
Läs mer om Kanada, Ryssland och Sergej Plotnikov.
Linna, 26, kan inte köpa mat själv – nu ska hon dömas för mordbrand
Linna, 26, behöver hjälp med det mesta på grund av sitt funktionshinder.Men när hon tände eld på sitt rum stod vårdaren och såg på – och sedan ställdes Linna inför rätta.– Hon har gått från välfungerande till grovt kriminell. Om hon hade haft rätt personal, hade det här aldrig lett till åtal, säger försvarsadvokaten Jenny Fugleberg.
Läs mer om Jenny Fugleberg och Linna.
Ny rekordmatch i slutspelet – drömläge för Kristianstad
IFK Kristianstad har drömläge i kvartsfinalen mot Guif.Efter segern (21-27) i Eskilstuna kan IFK:arna avgöra i sin arena på fredag kväll.– Det är nu det gäller, det är nu man ska vara bra, säger Jerry Tollbring som gjorde fem mål och tände till efter en tung period.
Man tände eld på bilar – och sig själv
Det var natten mellan den 11 och 12 mars som en maskerad man bröt sig in i bilhall norr om Stockholm. Han hade med sig en bensindunk och hällde ut innehållet över flera lyxbilar som stod i hallen. Han tände på, men började själv brinna eftersom kraftiga lågor slog upp där han stod, och han sprang då med lågor i kläderna från platsen, rapporterar Expressens program Brottscentralen.
Läs mer om Brottscentralen och Stockholm.
Mannen tänder eld på lyxbilar – och sig själv
Här går allt fel för mordbrännaren – mitt framför kamerorna. När han tände på en bilhall norr om Stockholm i mars fattade han själv eld och sprang brinnandes från platsen. Nu vill polisen ha hjälp med att identifiera mordbrännaren, som kan vara svårt skadad. – Kanske kan man känna igenom honom på rörelsemönstret eller skadorna, säger kriminalinspektör Björn Lindgren.
Läs mer om Björn Lindgren och Stockholm.
Kvinna i 80-årsåldern vaknade av inbrottstjuv
En kvinna i 80-årsåldern vaknade under natten till torsdagen av att någon slog sönder en ruta till hennes bostad.När kvinnan tände lamporna ska inbrottstjuven, eller tjuvarna, sprungit från platsen.– Vi var där med hund och spårade, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Region Väst och Tommy Nyman.