Tände

Fansen tände bengaler i Malmö efter SM-guldet

Det blev en turbulent och dramatisk avslutning – men nu har tjugonde SM-guldet säkrats!På bortaplan mot IFK Norrköping säkrade Malmö FF guldet och hemma firades det förstås rejält.På Ölcafeet på Möllevångstorget var det bengaler och jubel vid slutsignalen.

Johan Esk: Spelare och supportrar skapade historia tillsammans

Luxemburg var nedsläckt för länge, länge sedan när tusentals mobiltelefoner tände upp läktarna. Det var ett vackert sätt att fira kvällen när Sveriges spelare och supportrar skapade historia tillsammans.
Säkerhetsvakt tände eld på förskola – fem barn dödades
Minst fem barn har avlidit efter att en säkerhetsvakt tänt eld på en förskola i sydöstra Brasilien.Mannen tände även eld på sig själv i samband med branden, rapporterar bland andra CNN.Över 20 barn skadades i dådet som har skakat hela Brasilien.
Läs mer om Brasilien och Brasilien.Mannen.
Man avliden – satte eld på sig själv i Domkyrkan
En man tände eld på sig själv i Domkyrkan i Göteborg under tisdagseftermiddagen.Han har avlidit av sina skador.– Det finns ingen riktig förklaring till varför han gjorde det just där, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Man död efter brand vid domkyrka

Mannen som tände eld på sig själv i Göteborgs domkyrka på tisdagen har avlidit, uppger P4 Göteborg. Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.
Ronnie Peterson tände till och satte sig bakom en gaffeltruck
Filmen Superswede om svenske racinglegendaren Ronnie Petersons liv fascinerar just nu en stor biopublik.Dokumentären skildrar Formel 1-cirkusen fram till Petersons tragiska dödskrasch på Monza-banan i Italien den 10 september 1978. Han blev 34 år.Tre år tidigare hade Ronnie, som gäst hos Kvällsposten, gasat in på Krusegatan i Malmö och showat genom att köra en gaffeltruck i tidningens tryckeri.Här minns Rune Smith, Kvällspostens dåvarande reporter, mötet med Ronnie.
Familjens kamp efter mordet på Anna Feldt
Anna Feldt, 25, mördades av sin expojkvän som tände eld på hennes lägenhetsdörr och lät henne brinna inne.Det har gått drygt två år sedan den ödesdigra kvällen, men för familjen finns sorgen efter att ha förlorat en syster och dotter alltid kvar.– Jag vet att Anna är borta, min hjärna vet det. Men acceptera det? Nej, det gör jag inte. Livet är så jävla orättvist, säger mamma Johanna Hansdotter Feldt.
Jessica: Vem tände eld på min mamma?
Nu vädjar Jessica, dotter till den kvinna som började brinna i Skara, om hjälp från allmänheten:– Min mamma har mycket allvarliga brännskador. Hon är dessutom rädd och förtvivlad.Nu hoppas hon på tips och iakttagelser som kan lösa det grova brott som hennes mamma utsattes för.
Läs mer om Jessica och Skara.
Stämningsfylld stund till minne av Kim Wall
Ett hundratal personer samlades på Östra stranden i Trelleborg på onsdagskvällen för att hedra den mördade Kim Wall.I solnedgången tände de ljus och satt en stund i tystnad och stillhet.
Flera bränder på gata i Stockholm
Någon tände eld på flera ställen längs en längre sträcka på en gata på Kungsholmen i centrala Stockholm tidigt på onsdagsmorgonen.
Läs mer om Kungsholmen och Stockholm.
Han tände eld på gravida flickvännen inför barnen
Paret bråkade om cigaretter.Det slutade med att mannen hällde bensin över sin gravida flickvän och tände eld på henne, skriver New York Post.
Läs mer om New York Post.
Blev arg på föräldrarna – tände eld på ostbågar
En ung pojke blev på torsdagsförmiddagen osams med sina föräldrar på Willys i Gävle – och blev så upprörd att han, i stundens hetta, tände eld på ostbågar i butiken, skriver Gefle Dagblad.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Mördade Victorias pojkvän inte psykiskt sjuk
Pojkvännen misstänks ha knivhuggit Victoria Örnberg, 19, till döds innan han tände eld på lägenheten.Den 21-årige mannen lider inte av någon allvarlig psykisk störning, visar den större rättspsykiatriska undersökning som han nu genomgått.Tingsrättsförhandlingarna mot den mordmisstänkte mannen kommer att återupptas under tisdagen.
Läs mer om Victoria Örnberg.
Blixt tände på träd – två till sjukhus
Strax efter klockan tio på fredagskvällen slog en blixt slog ner i ett träd i Linehäll i Jämtland. Trädet fattade eld och branden spreds till ett närliggande hus, rapporterar P4 Jämtland.
Läs mer om Jämtland och Linehäll.
Evelyn Schreiber: Lugna barn längst bak i bussen
År 1955 arresterades Rosa Parks efter att hon vägrat ge upp sitt säte på bussen för en vit amerikan. Det var gnistan som tände elden mot den systematiska diskrimineringen av svarta i USA.
Läs mer om USA.
Han hade Victorias blod på sina kläder
Pojkvännen misstänks ha knivhuggit Victoria, 19, till döds innan han tände eld på lägenheten.I förhör hävdar mannen att han inte minns vad som hände.Men vid gripandet var hans kläder nedfläckade av blod – från byxorna till kalsongerna och strumporna.
Läs mer om Victoria.
Man stal och tände eld på båt
Polis har larmats till Nockeby hov i Bromma där en man ska ha stulit en båt och tänt eld på den.När polisen ska gripa mannen hotar han dem med kniv.Vid 20-tiden ska polisen ändå ha lyckats gripa mannen, medan räddningstjänsten släckt elden.
Läs mer om Bromma och Nockeby.
Brandattentat mot lägenhet
En lägenhet i Eskilstuna utsattes för ett brandattentat i morse. Någon hällde bensin genom brevinkastet i dörren och tände på, rapporterar lokala medier. Lägenhetsinnehavaren vaknade av smällen då brevinkastet slog igen och upptäckte branden, enligt P4 Sörmland.
Läs mer om Eskilstuna.
Mordbrännare skröt i sms – döms
En man döms till två års fängelse för bland annat en mordbrand i centrala Uppsala i våras. Han tände eld på sitt eget källarförråd och sms:ade sina kompisar om det, skriver Upsala Nya Tidning.
Läs mer om Uppsala och Upsala Nya Tidning.
Brandattentat mot barnfamilj i södra Stockholm
Någon hällde brännbar vätska i en familjs brevinkast i Brandbergen och tände på under tidig fredagmorgon. Mamman fick lindriga brännskador, men de fyra småbarnen klarade sig.
Läs mer om Brandbergen och Stockholm.