Tände

Ilskna hämnden som tv-tittarna missade

Semifinalsmötet mellan Ryssland och Kanada tände till rejält i slutet av den andra perioden.Efter att Wayne Simmonds slashat en rysk spelare över armarna så hämnades Sergej Plotnikov utanför tv-bilderna.
Läs mer om Kanada, Ryssland och Sergej Plotnikov.
Linna, 26, kan inte köpa mat själv – nu ska hon dömas för mordbrand
Linna, 26, behöver hjälp med det mesta på grund av sitt funktionshinder.Men när hon tände eld på sitt rum stod vårdaren och såg på – och sedan ställdes Linna inför rätta.– Hon har gått från välfungerande till grovt kriminell. Om hon hade haft rätt personal, hade det här aldrig lett till åtal, säger försvarsadvokaten Jenny Fugleberg.
Läs mer om Jenny Fugleberg och Linna.
Ny rekordmatch i slutspelet – drömläge för Kristianstad
IFK Kristianstad har drömläge i kvartsfinalen mot Guif.Efter segern (21-27) i Eskilstuna kan IFK:arna avgöra i sin arena på fredag kväll.– Det är nu det gäller, det är nu man ska vara bra, säger Jerry Tollbring som gjorde fem mål och tände till efter en tung period.

Man tände eld på bilar – och sig själv

Det var natten mellan den 11 och 12 mars som en maskerad man bröt sig in i bilhall norr om Stockholm. Han hade med sig en bensindunk och hällde ut innehållet över flera lyxbilar som stod i hallen. Han tände på, men började själv brinna eftersom kraftiga lågor slog upp där han stod, och han sprang då med lågor i kläderna från platsen, rapporterar Expressens program Brottscentralen.
Läs mer om Brottscentralen och Stockholm.
Mannen tänder eld på lyxbilar – och sig själv
Här går allt fel för mordbrännaren – mitt framför kamerorna. När han tände på en bilhall norr om Stockholm i mars fattade han själv eld och sprang brinnandes från platsen. Nu vill polisen ha hjälp med att identifiera mordbrännaren, som kan vara svårt skadad. – Kanske kan man känna igenom honom på rörelsemönstret eller skadorna, säger kriminalinspektör Björn Lindgren.
Läs mer om Björn Lindgren och Stockholm.
Kvinna i 80-årsåldern vaknade av inbrottstjuv
En kvinna i 80-årsåldern vaknade under natten till torsdagen av att någon slog sönder en ruta till hennes bostad.När kvinnan tände lamporna ska inbrottstjuven, eller tjuvarna, sprungit från platsen.– Vi var där med hund och spårade, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Region Väst och Tommy Nyman.
Här tänder de eld på kongressbyggnaden
Demonstranter stormade och tände eld på kongressbyggnaden i Paragyaus huvudstad Asuncion under natten mot lördag. Oroligheterna blossade upp efter att en grupp senatorer, bakom stängda dörrar, röstat för ett lagförslag som skulle göra det möjligt för president Horacio Cartes att väljas om. – En kupp har genomförts, säger Desire Masi, senator från oppositionen till al Jazeera.
Läs mer om Asuncion, Desire Masi och Jazeera.
Medvedevs hemliga pengar väcker Rysslands raseri
Ryssland rasar mot sin premiärminister Dmitrij Medvedev, vars hemliga förmögenheter tände gnistan för nya landsomfattande protester. Ryssar kommer kanske inte aktivt att protestera mot president Vladimir Putin, men premiärministern har de inte mycket till övers för.
Toabrand på skola – elever skickas hem
Elev tände eld inne på skolans toalett vilket orsakade rejäl rökutveckling.Vid lunchtid fick högstadieeleverna på Viskaforsskolan skickas hem, skriver Borås Tidning.
Läs mer om Viskaforsskolan.
Pojkar tände eld på kudde – brände ner hel biograf
Pojkarna satte eld på en kudde.Elden spred sig – och den gamla biografen i danska Nakskov brann ner till grunden.– De har erkänt att de lekt med eld på platsen, säger polischef Bo von Würden i ett pressmeddelande.
Läs mer om Nakskov och Würden.
Pojkar tände eld på kudde – brände ner biograf
Pojkarna satte eld på en kudde.Elden spred sig – och den gamla biografen i danska Nakskov brann ner till grunden.– De har erkänt att de lekt med eld på platsen, säger polischef Bo von Würden i ett pressmeddelande.
Läs mer om Nakskov och Würden.
Pojkar tände eld på akvariefisk
De två ungdomarna höll sig kvar på skolan och härjade långt in på natten.Inte förrän efter sju timmar upptäckte någon att de var där.Pojkarna hade då utlöst ett brandlarm – och satt eld på en akvariefisk, enligt danska TV2.
Läs mer om TV2.
Portades från match – dödshotade åklagare
Ett par supportrar till Broberg tände bengaler under SM-kvarten mot Edsbyn. Och portades därför från hela slutspelet. Sen önskade de livet ur åklagaren på sin officiella Facebooksida. Hoppas ni dör en plågsam död i aids, skrev de enligt Hela Hälsingland. Supportergruppen har nu bett åklagaren om ursäkt.
Man svårt brännskadad efter att ha tänt eld på sig själv
En man i 55-årsåldern tände eld på sig själv på Sergels torg i Stockholm. Han har förts till sjukhus med ambulans. Enligt polisen har mannen svåra brännskador.
Läs mer om Stockholm.
Man tände eld på sig själv på Sergels torg
En man tände eld på sig själv på Sergels torg i Stockholm. Han har förts till sjukhus med ambulans.
Läs mer om Stockholm.
Man tände eld på sig själv på Sergels torg
En man på Sergels torg i Stockholm tände under fredagen eld på sig själv.Enligt polisen ska han ha hällt någon sorts tändvätska över sig själv, och sedan tänt på– Han har förts med ambulans till sjukhus, säger Nicklas Mattsson vid Stockholmspolisen.
Läs mer om Han, Stockholm och Stockholmspolisen.
Man tände eld på sig själv vid Sergels torg
En man på Sergels torg i Stockholm ska ha hällt någon sorts vätska över sig själv och tänt eld. Det uppger Aftonbladet. – Mannen har brännskador och har förts till sjukhus i ambulans, säger Nicklas Mattsson på polisens ledningscentral i Stockholm till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet och Stockholm.
Oroligt i Paris efter protester mot polisvåld
Demonstranter kastade föremål mot poliser och tände eld på bilar och skräpkorgar i Parisförorter på lördagen. Spänningarna har ökat efter misstänkt polisbrutalitet när en man i Aulnay-sous-Bois greps för drygt en vecka sedan.
Läs mer om Parisförorter.