Tåg

Många SJ-tåg försenade – vinsten minskar

En sträng vinter har tärt på SJ:s kvartalsvinst och många tåg blev försenade. Rörelseresultatet för den statliga tågoperatören föll till 52 miljoner kronor, från 144 miljoner kronor samma period i fjol.

Bister vinter för SJ - vinsten rasade

En sträng vinter har tärt på SJ:s kvartalsvinst och många tåg blev försenade. Rörelseresultatet för den statliga tågoperatören föll till 52 miljoner kronor, från 144 miljoner kronor samma period i fjol.
Debatt: Ökad hastighet kostar så lite
Med upprustad, helsvetsad räls på makadam, med banjustering och viss överhastighet, borde restiderna med tåg från Borås till Varberg och Herrlunga kunna halveras, menar Hans Sternlycke. Göteborg-Borås är Sveriges tredje största pendlingssträcka.
Läs mer om Herrlunga och Varberg.
En vandring mellan berg och hav
Mallorca är perfekt för vandring. Här finns pittoreska byar, hav och dramatiska berg som ger vandrare fantastiska upplevelser. Byn Soller är perfekt som utgångspunkt, hit kan man ta ett antikt tåg och man behöver inte hyra bil för att ta sig runt.

Flera tåg ställs in under FN-mötet

En mängd avgångar med Pågatågen mellan Ystad och Simrishamn ställs in under helgen.Anledningen är FN-mötet i Backåkra.
Åsa, 55, stannade SJ-tåg – så pappa hann se sitt barn födas
Ombord SJ-tåget påbörjades plötsligt en kamp mot klockan när en pappa var pånväg att missa förlossningen av hans första barn.Men då ryckte tågvärden Åsa Holmstedt, 55, in och stannade tåget – bara för hans skull.– Han var överlycklig, och innan han klev av fick jag en kram, säger Åsa.
Läs mer om SJ-tåg, Åsa Holmstedt och Åsa.
Biltema börjar köra tåg till Norge
Biltema satsar stort på järnvägstransporter för att spara miljön. Varje kväll från slutet av maj månad kommer Biltema-tåget att avgå klockan 21.30.
Läs mer om Biltema-tåget och Norge.
Di TV i väntrummet på 450 mottagningar
Di TV och Expressen TV visas redan på bussar, tåg och de flesta av Sveriges flygplatser. Nu får 450 vård- och tandvårdsmottagningar också ta del av innehållet genom ett samarbete med Add Health Media.
Flera tåg inställda efter olyckor
Tågolyckor på den danska sidan gör att tågen på torsdagsmorgonen är försenade och inställda över Öresundsbron.Vid båda tillfällena har personer blivit påkörda av tåg.Tågen började rulla igen strax innan klockan 10.00 på morgonen.
Läs mer om Öresundsbron.Vid.
9/2018: 3 supersuvar i test – stort däcktest
Hur tar man sig snabbast Stockholm & Göteborg t&r? Vi testar 5 olika bränslen – mot tåg och flyg. Vi testar 3 supersuvar – BMW X3 M40i, Audi AQ5 och Mercedes-AMG GLC 43. Test av 9 sportdäck – och mycket mer.
9/2018: 3 supersuvar i test – stort däcktest
Hur tar man sig snabbast Stockholm & Göteborg t&r? Vi testar 5 olika bränslen – mot tåg och flyg. Vi testar 3 supersuvar – BMW X3 M40i, Audi AQ5 och Mercedes-AMG GLC 43. Test av 9 sportdäck – och mycket mer.
Robert Sundberg: Nya snabbtåg och nya järnvägar för dem har nackdelar som ser ut att vara fler än fördelarna
Järnvägar med tåg i över 300 km/timmen Häromdagen kom frågan om snabbtåg upp högt på den politiska dagordningen. Det berodde på att Miljöpartiet vill införa sådana.
Läs mer om Häromdagen och Miljöpartiet.
Är detta landets vackraste resa?
TÅG: Resenärerna avgör Är det tågresan mellan Laxå och Karlstad som är den vackraste som kan göras i Sverige Den biten är i alla fall en av tolv resor som SJ:s personal valt ut som Sveriges vackraste tågresa.
Läs mer om Karlstad, Laxå och Sverige Den.
Liberalerna stänger inte dörren för höghastighetsbanor
Liberalerna har hittills sagt nej till höghastighetsbanor eftersom man anser att de blir för dyra. Ingen har väl något att invända mot att tåg ska gå fort. Haken är hur de ska betalas, säger Liberalernas ledare Jan Björklund.
Läs mer om Jan Björklund.
Regeringen bjuder in andra partier till samtal om tåg
Socialdemokraterna och Miljöpartiet bjuder in Allianspartierna och Vänsterpartiet till samtal om höghastighetsjärnväg.
Satsa på tåg, inte på flyg
Debatt: Kommunikationer Bättre vision än att satsa på flyg vore att förbinda Nordens huvudstäder och Sveriges större städer upp till kanske Sundsvall med höghastighetståg, skriver Hans Sternlycke.
Läs mer om Sundsvall.
Tåg på väg till Fagersta läckte olja - passagerarna strandsatta i timmar: "Det är vansinnigt"
Ett persontåg på väg från Örebro mot Skinnskatteberg och Fagersta evakuerades i morse. Detta efter att loket börjat läcka olja. En av passagerarna var Lena Sundholm, som arbetar i Fagersta.
Nyvaken björn dödad av tåg
En björn som vaknat upp och lämnat sitt ide blev påkörd av ett tåg i natt mellan Örnsköldsvik och Björna, rapporterar SVT Västernorrland. Olyckan inträffade klockan 02. 30.
Läs mer om Björna och Örnsköldsvik.
Nyvaken björn dödad av tåget
En björn som vaknat upp och lämnat sitt ide blev påkörd av ett tåg i natt mellan Örnsköldsvik och Björna, rapporterar SVT Västernorrland.
Läs mer om Björna och Örnsköldsvik.
Elfel i Stockholm – flera inställda tåg
Ett elfel vid Stockholm Södra orsakar stora problem för pendeltågen under fredagseftermiddagen, skriver Stockholm Direkt.På sin hemsida varnar SL för förseningar och oregelbunden trafik på samtliga linjer.
JUST NU: Stora problem i morgonens tågtrafik
Mellan Västra Ingelstad/Östra Grevie och Trelleborg är det stopp för samtlig tågtrafik, även tåg via Hyllie påverkas.Prognosen är att det kommer flyta som vanligt först vid 12-tiden på lördagen.Resenärer hänvisas till busstrafiken, som i begränsad omfattning ersätter de inställda tågen.
Läs mer om Hyllie och Trelleborg.
Stopp i tågtrafiken – passagerare fast på tåget
Just nu är det stopp i tågtrafiken mellan Trelleborg och Östra Grevie – inga tåg kan passera.Skälet är ett fel med en kontaktledning.– Det jobbas på högtryck och vi försöker lösa det så fort vi kan. Men de resandes säkerhet måste gå först, säger Theresia Swanholm, pressinformatör vid Skånetrafiken.
Inställda tåg påverkade flera stationer
Ett omfattande signalfel mellan Lund och Eslöv påverkade tågtrafiken på torsdagsförmiddagen.Trafikverket varnade för att vissa tåg kunde ställas in med kort varsel.Felet åtgärdades vid 10-tiden, med vissa följdförseningar.
Läs mer om Eslöv och Lund.
Sverige har inte råd att säga nej till att fler tåg får plat...
En lärdom av Sveriges industriella framgångar 1870-1970 är att de järnvägar som ...