Tåg

Tåg ramade bil – stopp i trafiken

Det går inga tåg mellan Sundsvall och Östersund.Här är orsaken: den mystiska kraschen mellan tåg och en bil vid järnvägsövergång i Nedansjö.– Det stämmer. Ett Norrtåg har kört på en bil vid en plankorsning, alltså där en väg går över järnvägen, säger Brita Lundkvist, presskommunikatör vid Trafikverkets pressjour till Östersundsposten.

Stopp för tåg mellan Göteborg och Stockholm

Det är just nu stopp i tågtrafiken på västra stambanan genom Vårgårda.
Läs mer om Göteborg, Stockholm och Vårgårda.
Stopp för tågtrafiken på grund av olyckshändelse
Det är just nu stopp för tågtrafiken på västra stambanan. Det påverkar alla tåg mellan Stockholm och Göteborg och det är oklart hur lång tid det kan ta innan trafiken återupptas.
Läs mer om Göteborg och Stockholm.
Totalstopp i tågtrafiken – fem tåg drabbade
En olycka på Västra stambanan i närheten av Vårgårda har orsakat totalstopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Skövde.Även tågtrafiken till och från Stockholm påverkas, uppger SVT Nyheter Väst.

Skidresenärer fast på tåg – i åtta timmar

Snälltåget mot Duved står stilla i Bräcke har stått stilla i åtta timmar.Och ingen fick lämna tåget.– Det är helt bedrövligt, säger skidresenären Anders Christensen som har suttit på tåget i nästan ett dygn.
Läs mer om Bräcke och Duved.
Man påkörd av tåg i Bollnäs – dog av sina skador
En man i 20-årsåldern, som skulle gena över ett spår vid Bollnäs järnvägsstation, blev påkörd av ett godståg på onsdagskvällen och avled senare på sjukhus av sina skador, rapporterar lokala medier.
Därför vill Japan skaffa skällande tåg
Läs mer om Japan.
Stopp i tågtrafiken vid Sundbyberg
Tågtrafiken förbi Sundbyberg är stoppad på grund av en nedriven kontaktledning.SL evakuerar ett pedeltåg och linje 43 är helt stoppad mellan Stockholm City och Spånga.SJ:s tåg mellan Stockholm och Västerås påverkas av stoppet.
Nya tåg- och t-banelinjer hotas av bostadskrasch
De nya tåg- och t-banelinjer som planeras kring Stockholm hotas om det blir en bostadskrasch. Kommuner har lovat över 100 000 nya bostäder i utbyte mot ny spårtrafik. I nuläget finns osäkerhet om befolkningens köpkraft räcker.
Läs mer om Stockholm.
Stopp för skip-stop på pendeltågslinjerna
Sedan mitten av december har en del av pendeltågstrafiken kört utan att stanna på vissa utvalda stationer, så kallade skip-stops. Men nu backar landstingsalliansen. I sin begäran till Trafikverket har man önskat att alla tåg ska stanna vid alla pendeltågsstationer igen – redan från och med i vår. Det rapporterar Stockholmdirekt.
Läs mer om Stockholmdirekt och Trafikverket.
JUST NU: Spårfel i tunnel osakar tågförseningar
Ett befarat spårfel i citytunneln i Malmö orsakade trafikstörningar för Skånetrafiken under måndagen.Det är framför allt tåg i söder riktning som påverkas
Läs mer om Malmö och Skånetrafiken.
Stoppades med pojke på tåg – döms för våldtäkt mot barn
En man som stoppades tillsammans med ett gråtande barn på ett pågatåg i Skåne i september döms till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn och grovt barnpornografibrott.
Läs mer om Skåne.
Inställda tåg i morgontrafiken: Lär bli förseningar
På grund av ett signalfel mellan Hässleholm och Kristianstad kan tåg på sträckan Malmö-Karlskrona och Helsingborg-Kristianstad bli både försenade och inställda.Klockan 07.20 väntas det komma en prognos för när trafiken ska rulla som vanligt.– Tågen kör till och från Malmö och Karlskrona, om tåget går sent från Kristianstad lär det bli förseningar hela vägen, säger Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket.
Fem gånger dyrare att ta tåget utomlands
Tågresandet i Sverige slår rekord hos SJ. Men att ta tåget utomlands har, trots miljövinsterna, blivit svårare än för tio år sen. Enbart bokningen är ett gissel och det är dessutom fyra till fem gånger dyrare att ta tåg än flyg.
Läs mer om Sverige.
Problem för tågtrafiken norr om Stockholm
Tågtrafiken dras med förseningar och inställda tåg efter en nedriven kontaktledning i Rotebro, norr om Stockholm.
Läs mer om Rotebro och Stockholm.
Stopp i tågtrafiken norrut från Stockholm
Alla Arlanda Express-tåg är på onsdagskvällen inställda på grund av tekniska problem, uppger man på sin hemsida. Även pendeltågstrafiken står tillfälligt still norrut.– Det verkar vara helstopp där just nu. Det är ingen brand och ingen som har skadats, säger Jonas Fröjmark vid Storstockholms räddningscentral.
Läs mer om Stockholm.
Växjö kraftsamlar inför toppmötet
Växjös supportergrupp Lakers Lakejer kraftsamlar inför lördagens toppmöte i Malmö.Ett tåg med nästan 700 fans kommer lastat till bortamatchen.– Det är fantastiskt roligt att det har varit sådant stort intresse för den här resan, säger Johan Eliasson, ordförande i Lakers Lakejer.
Läs mer om Johan Eliasson och Malmö.Ett.
10 trender som förändrar hur vi reser i framtiden
Robotar, hörlurar som tolkar, runda landningsbanor och tåg som går i över 1000 kilometer i timmen.Här är de tio hetaste tekniktrenderna för framtidens resande.
JUST NU: Inställda tåg i rusningstrafiken
Ett omfattande signalfel påverkar tågtrafiken mellan Växjö och Kalmar.Flera tåg är inställda och försenade på sträckan.– Just nu har vi ingen prognos, säger Camilla Hult, presskommunikatör Trafikverket.
Tusentals byxlösa tog över tunnelbanorna
Tunnelbaneresenärer över hela världen höjde på ögonbrynen under söndagen.Tiotusentals exhibitionister strömmade nämligen ombord på tåg i flera städer – utan byxor.
Stopp i tågtrafiken efter olycka
Det är stopp i tågtrafiken förbi Katrineholm i Södermanland. Stoppet berör bland annat tåg mellan Göteborg och Stockholm via Hallsberg.
Tågstopp förbi Katrineholm
Det är stopp i tågtrafiken förbi Katrineholm i Södermanland. Stoppet berör bland annat tåg mellan Göteborg och Stockholm via Hallsberg.
Fast i stormen – familj kommer hem från semestern ett och ett halvt dygn senare
Familjen Palmås-Hamilton från Göteborg skulle åka tåg hem från Storlien via Åre på söndagen men stormen Cora blåste bort de planerna. I stället för att komma hem måndag morgon försenas de nu till tisdag kväll efter en hemresa i etapper. – Vi ser det som en extra mysig semester där vi får se stora delar av Sverige, säger Kerstin Hamilton.
Handbollsmatchen ställs in efter tågkaos
Handbollsmatchen Skuru-Team Eslöv ställs in – efter tågkaos.Bortalaget blev sittande i flera timmar när två olika tåg blev stillastående.– Vi har fått en utflykt, säger Eslövs tränare Tomas Westerlund till SVT.
Läs mer om SVT.