Tagit

Trump stryker klimatförändringar från USA:s lista över säkerhetshot

Trump har valt att flytta ner klimatförändringar från listan över nationella säkerhetshot.Anledningen är att han vill prioritera andra typer av hot mot nationen, rapporterar The Federalist.Klimatet får en allt mindre framträdande plats i dokumentet, enligt ett utkast som tidningen tagit del av.

Cyklister hemskickade – använde sömnmedel och snus

Tre cyklister riskerar att bli av med sina kontrakt efter att ha tagit starka sömnmedel utan tillåtelse av lagets läkare. I blandningen som åkarna använde på ett teamläger fanns också snus, skriver El Pas och ad.nl.
Kalla passerade Elofsson – här är svenskarna som tagit flest världscupsegrar
Med lördagens seger på 10 kilometer fri stil i Toblach drygade Charlotte Kalla inte bara ut sin ledning i totala världscupen. Längdstjärnan passerade även Per Elofsson på listan över flest svenska världscupsegrar, och är nu femma i en statistik som toppas av Gunde Svan.
DN gratulerar: Birgitta Alström, journalist
Det är inte många svenskar som har tagit drottning Elizabeth II i handen. Journalisten Birgitta Alström har gjort det – och inte bara en gång.
Läs mer om Elizabeth II.

Misstänkt våldtäkt mitt i Stockholm

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt mot en kvinna utomhus på Södermalm i centrala Stockholm under natten mot lördagen.– Gärningsmannen har också tagit på henne på ett sådant sätt att gärningen bedöms som våldtäkt, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.Det var kvinnan själv som slog larm om övergreppet till en taxichaufför.
Så slog Nina Simone tillbaka mot rasismen
I årets julkalender Hämnden är jul minns Expressens kultursida kvinnor som tagit revansch.Lucka nummer 16: Nina Simone!
Läs mer om Hämnden och Nina Simone.
Silver till Sarah Sjöström
Köpenhamn. Sarah Sjöström har tagit sin första medalj under kortbane-EM i Köpenhamn. På fredagskvällen simmade hon hem en silvermedalj när finalen på 100 meter frisim avgjordes. Vann gjorde nederländskan Ranomi Kromowidjojo.
Lars Ohlys interna brev visar vädjan
I ett brev som Expressen har tagit del vädjar Lars Ohly till styrelsen i Funktionsrätt Sverige om att inte ta några några förhastade beslut att avsätta honom.Jag räknar med att vi tar ansvaret tillsammans skriver han.
Perus president hotas av riksrätt
Oppositionen i Peru kräver att president Pedro Pablo Kuczynski ska lämna sin post eller ställas inför riksrätt för korruption. Presidenten lovar att kämpa mot anklagelserna om att han ska ha tagit emot mutor.
Läs mer om Pedro Pablo Kuczynski och Peru.
Tv-kollegorna i bråk om Ingvar Oldsberg
Ingvar Oldsberg fick sparken på stående fot.Nu försvaras han av den legendariske SVT-kommentatorn Tommy Engstrand, som reagerar starkt på uppgifterna.Samtidigt riktar både han och Arne Weise kritik mot de tv-kolleger som tagit ställning mot Ingvar Oldsberg.– Ingvar kan ju vara lite stökig, det är han ju. Men att han skulle ha gått fram så här har jag oerhört svårt att förstå, säger han.Programledaren själv vill inte utesluta att det här är slutet för karriären.
Läs mer om Arne Weise och Ingvar Oldsberg.
Hämnden är en saga
I årets julkalender Hämnden är jul minns Expressens kultursida kvinnor som tagit revansch. Lucka nummer 14: Journalisten Ester Blenda Nordström.
Läs mer om Hämnden.
Juventus-stjärnan gick till attack mot 12-åring
Juventusstjärnan Stefano Sturaro är i blåsväder.24-åringen hånade en tolvåring på sitt Instagram-konto.Nu ber han om ursäkt.Jag vill be om ursäkt till alla som tagit illa vid sig, skriver Sturaro på Instagram.
Gulldn nyckeln till svenskt VM-guld
På fredagskvällen spelar Sverige semifinal mot Frankrike i handbolls-VM. DN:s Lars Grimlund har tagit pulsen på svenskarna inför nagelbitaren.
Läs mer om Frankrike, Sverige och VM-guld.
Nu är influensan här – på riktigt
Nu har årets influensasäsong tagit fart på allvar. Om du tillhör en riskgrupp är det hög tid att du vaccinerar dig nu.
Nu kan du köpa McLarens superbil – för 25 bitcoins
Värdet för bitcoin har skjutit i höjden – och den digitala valutan har tagit sig in på bilmarkanden.Nu kan du köpa supersportbilen McLaren 720S för 25 mynt av den digitala valutan.På bara några dagar har priset för bilen sjunkit med fem bitcoins.
Läs mer om McLaren.
Åtgärden rimlig – men det finns ett annat problem
Högre höjning av pensionsåldern än väntat och ett kraftigt bantat PPM. Den omvälvande omgörningen av pensionssystemet är mer än väntad. Problemet? Det har tagit för lång tid.
Läs mer om PPM.
En dagdrömmande Sjörövar-Jenny utan nåd
I årets julkalender Hämnden är jul minns Expressens kultursida kvinnor som tagit revansch.Lucka nummer 14: Sjörövar-Jenny!
Läs mer om Hämnden och Sjörövar-Jenny.
Flera unga anser att föräldrar dricker mycket
Var femte tonåring i årskurs nio tycker att deras föräldrar får i sig alldeles för mycket alkohol, visar en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN), som SvD tagit del av.
Läs mer om Centralförbundet och SvD.
Stjärnan försvann – här är hans nya liv
Han har representerat flera SHL-klubbar och Tre Kronor.Men i dag ser Daniel Larssons liv helt annorlunda ut.31-åringen har avslutat sin karriär - för att att satsa på ett helt nytt liv.–Jag ångrar ingenting som jag har gjort eller beslutet som jag har tagit, säger Larsson till NSD.
Läs mer om Larsson, NSD och Tre Kronor.Men.
Svenskt EM-brons – till 19-åriga talangen
Är det här Sveriges nästa stora simstjärna?Sophie Hansson, 19, skrällde stort och vann brons på 50 meter bröstsim på kortbane-EM i Köpenhamn efter en rysarmålgång.–Hon har tagit ett jättekliv in i världseliten, säger SVT:s expert Lars Frölander.
Läs mer om Köpenhamn.
Lisbeth Salander – en modern Pippi Långstrump
I årets julkalender Hämnden är jul minns Expressens kultursida kvinnor som tagit revansch.Lucka nummer 13: Lisbeth Salander.
Läs mer om Hämnden och Pippi Långstrump.
Tobakstjuvar sågade sig genom taket
En livsmedelsbutik i Ösmo i Nynäshamns kommun, söder om Stockholm, utsattes för en så kallad rififi-kupp i natt. När personalen kom till jobbet i morse upptäcktes att tjuvar tagit sig in i lokalerna genom att såga sig igenom taket.
Läs mer om Stockholm och Ösmo.
Elias Pettersson hjälte för Växjö
Växjö Lakers har besegrat Bern och tagit sig till semifinal i CHL.Efter sex mål mot fem över två matcher kunde smålänningarna avancera på tisdagkvällen.Returmatchen slutade 4-2 till Växjö.Elias Pettersson hyllades för sin insats – och jämförs med Peter Forsberg.– I Växjö vill vi vinna varje match, säger Elias Pettersson i Viasats sändning.
Läs mer om Bern, Peter Forsberg och Växjö.
Hjältens tårar: Är fantastiska bilder
Sverige har tagit sig till en historisk semifinal i handbolls-VM.Hanna Blomstrand storspelade och blev belönad som matchens viktigaste spelare.Efter matchen är hon märkbart berörd.– Det är fantastiska bilder, säger Hanna Fogelström i Kanal 5:s studio.
Läs mer om Hanna Fogelström och Kanal.
Succ för Volvo – XC60 tar hem historisk vinst
Volvo XC60 fortsätter att skörda framgångar utomlands.Den svenska modellen har blivit utsedd till Årets bil i Japan – blott den andra icke-japanska bilen som tagit hem priset.
Läs mer om Japan och Volvo XC60.