Tagit

The Guardian: Cambridge Analytica tar åt sig äran för Trumps valseger

Ledande befattningshavare vid Cambridge Analytica, konsultföretaget som hamnat i hetluften i spåren av det gigantiska dataintrånget hos Facebook, uppges ha skrutit om hur de använt sig av icke spårbar annonsering när de tagit fram material till sina uppdragsgivare.
Läs mer om Cambridge Analytica och Facebook.

Teatertorget - i juni ska det vara klart

Bygget i Teaterparken är i gång. Anläggningen av det nya torget har tagit betydligt längre tid än kommunen planerade, men nu håller kommunen på att gräva upp området och om tre månader ska det stå klart.
Läs mer om Teaterparken.
Låt inte förlusten av Benny Fredriksson bli ett slagträ
Teatervärlden är i chock sedan Kulturhuset Stadsteaterns förre vd, Benny Fredrikssons, tagit sitt liv. Nu ställs krav på självrannsakan hos hans kritiker.Martina Montelius, som deltog i uppropet #tystnadtagning, påminner om vikten av respekt och måttfullhet.
Läs mer om Benny Fredriksson.
De har tagit hockeyn från machokulturen
Slutspelskung ena dagen.Vabbande pappa andra.Malmö ska ha en stor eloge för hur man den här säsongen bidragit till att ta hockeyn ett steg från machokulturen.

Sarkozy kan bli ihågkommen som en simpel brottsling

Fälls Nicolas Sarkozy blir han den andre ex-presidenten på bara några år – efter Jacques Chirac – som får skrivas in i historieböckerna som en simpel brottsling. Här är bakgrunden till gripandet av den förre presidenten, som misstänks ha tagit emot olagliga kampanjbidrag från Libyens förre diktator Muammar Gaddafi och som riskerar fem års fängelse.
Läs mer om Muammar Gaddafi.
Pappan mördade sin son och dotter
De två barn som på måndagen hittades döda i ett hus i danska Kolding tillsammans med sin pappa hade blivit mördade av honom. Sedan hade han tagit sitt eget liv.Det meddelar Sydøstjyllands polis.
Läs mer om Kolding.
Få lärare är redo när programmering blir del av läroplanen
Till hösten står programmering med på schemat i svenska grund- och gymnasieskolor. Men trots att beslutet togs för mer än ett år sedan är långt ifrån alla lärare är redo att undervisa i ämnet. – Huvudmännen har inte tagit tag i det de ska, säger Åsa Fahln, ordförande i lärarnas riksförbund.
Läs mer om Åsa Fahln.
Kvinna stal bankkort från berusad man på krogen - här är bilderna som avslöjar bedrägeriet
Mannen var ute på krogen. När han vaknade dagen efter fattades det pengar från hans konto. Bilder från en övervakningsfilm från en bankomat avslöjade att en kvinna som besökt samma krog tagit ut pengar.
Uppgift: Flera dödade i IS-attack i Damaskus
36 soldater tillhörande den syriska armén och allierade grupper har dödats i samband med att IS tagit kontroll över distriktet Qadam i Syriens huvudstad Damaskus,
Läs mer om IS-attack och Qadam.
Allan och Larzarna hyllade Cornelis på Thuleteatern
LÄSARTEXT Cornelis Vreeswijk tillhör den kader av trubadurer, kompositörer och poeter vi svenskar tagit till våra hjärtan. Han finns där tillsammans med Evert Taube, Povel Ramel, Fred Åkerström, Ted Gärdestad och några till.
IIOX tar affär med aktör inom livsmedelsindustrin
IIOX har i dagarna tagit hem en affär med en aktör inom livsmedelsindustrin. Affären innebär att IIOX levererar en molnlösning som hanterar och övervakar produktion av livsmedel. IIOX mjukvara gör det möjligt att i realtid övervaka tillverkningsprocessen och hitta eventuella avvikelser ,vilket ger hög kvalitet och mindre förluster då färre produkter behöver kasseras. - Det är fantastiskt roligt att vi har fått den här möjligheten, vår produkt möjliggör digital övervakning vilket ger ett mervärde för våra kunder, säger Jan-Åke Lindqvist, vd IIOX.
Läs mer om Jan-Åke Lindqvist.
Nya ägare till fastigheten på Ingvallhögen 3 i Rörbäcksnäs
Mattias Karl-Olof Karlsson, Marit Anna-Lill Dahlström och Anna Karin Veronica Haglund, har tagit över fastigheten på Ingvallhögen 3 i Rörbäcksnäs från Anna Brita Karlsson.
MEDICPEN: DELTAR I UPPHANDLING I NORGE
STOCKHOLM (Direkt) Medicpen, vars aktie handlas på Aktietorget, har tagit sig vidare till slutfasen i en upphandling i Norge som omfattar 29 kommuner. Det framgår av ett pressmeddelande. Upphandlingen består av två faser.
Läs mer om Aktietorget och Norge.
Ungersk politiker anklagas för mutor – efter Sverigebesöken
På bilder poserar Ungerns vice premiärminister Zsolt Semjn med en fälld ren under en resa i norra Sverige.Nu anklagas Semjn för att ha tagit emot mutor i samband med sina lyxiga jaktresor i helikopter – mitt i valrörelsens slutspurt.
Vi behöver en riktig teater - inget flumsnack om en kulturell profil
Angående Plus-artikeln Nordlund (S) har tagit ställning - är för bygge av kulturhus på busstationstomten Enligt Glenn Nordlund behöver vi "stärka upp vår kulturella profil". Vad är det för politiskt flumsnack? Vi behöver en riktig teater.
EU-samarbete viktigt i arbetet mot terrorism
De senaste årens terrordåd visar att terroristerna inte känner några landsgränser. Därför har EU tagit ansvar för att leda arbetet mot terrorism. Det skriver europaparlamentarikern Cecilia Wikström (L). Debatt 20/3.
Läs mer om Cecilia Wikström.
Larsson uttagen till VM-kvalet
FOTBOLL Damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson har tagit ut sin trupp inför VM-kvalmatchen mot Ungern i april. Med i truppen är värmländskan Mimmi Larsson.
Arbetet har tagit prästen Jan till många oväntade delar av världen - men Härnösand är hemma: "Är så vackert här"
Arbetet som präst har tagit dagens jubilar, Jan Sjöberg, till många oväntade delar av världen. Han föddes i Etiopien, växte upp i Tärnaby och Hälledal.
Punkare fick konstföreningens medlemmar att fly från årsmöte
De medelålders punkveteranerna i Eskilstunabandet Bleak Outlook hade bokats för en spelning på konstföreningens årsmöte. Ett par låtar in i konserten hade flera av föreningens medlemmar tagit skydd i ett angränsande rum.
Slipp uppblåst mage med 4 nyttiga frukostar
Lider du av magbesvär gaser, kramper eller bara en känsla av uppblåsthet? Sofia Antonsson, dietist, vet hur du slipper stressmage med rätt kost. Här är fyra goda frukostar som är snälla mot tarmarna. – Jag har tagit fram så enkla recept som möjligt så att de ska funka i vardagen.
Integration handlar om så mycket mer än arbete
Integration är på allas läppar. Det är kanske det ord som har upprepats flest gånger i partiernas utspel inför valet hittills. Några exempel: "Men vi har länge tagit för lätt på integrationsproblemen.
JUST NU: MFF värvar svenske U21-landslagsmannen
Malmö FF har redan tagit in namnstarka nyförvärv på mittfältet, som Arnor Ingvi Traustason och Fouad Bachirou. Nu kommer ett mittfältsförvärv: MFF lånar svenske U21-landslagsmannen Isak Ssewankambo från Molde. - MFF är en stor klubb.
Hemnets utbud i Stockholms innerstad minskar kraftigt
Utbudet av bostadsrätter till salu på Hemnet fortsätter att minska. Särskilt tydligt är det i Stockholms innerstad, där utbudet sjunkit med närmare 40 procent sedan början av februari och förra veckan bara var 14 procent över nivån motsvarande vecka 2017. Det visar statistik från Hemnet från Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.
Läs mer om Hemnet och Nyhetsbyrån Direkt.
Guldkompisar på var sin sida
De spelade bredvid varandra i försvaret när RIK tog sex SM-guld.Och de har också jobbat tillsammans i Aranäs och tagit dubbla guld i Sävehof.Men när Alingsås och Ystad möts i handbollens kvartsfinal är bästa kompisarna Mikael Franzn, 46, och Jerry Hallbäck, 49, tränare i var sitt lag.– Det är en gubbe jag håller högt, men nu är det radiotystnad, säger Franzn.
12 meter hög hexagon har intagit sportparken - nytt skinande konstverk blir synligt landmärke i Avesta
Som en silverfärgad raketramp tornar den över riksväg 68. Det hexagonformade tornet har efter efter en lång process tagit fysisk form vid sportparken i Avesta. Snart ska den också ge ifrån sig spektakulära ljussken.
Läs mer om Avesta.