Tar

Plötsliga aktionen – går upp på scenen

Mitt under Guldbaggegalan reste sig ett femtiotal kvinnliga skådespelare upp och intog scenen.Mia Skäringer var den bland kvinnorna som först tog till orda – de möttes av stående ovationer.– Nu tar vi det här steget tillsammans. För våra bröder och för våra systrar. Tystnad tagning, varsågod att börja, sa hon.
Läs mer om Guldbaggegalan.

Beck-grannens kupp – mitt på röda mattan

Ingvar Hirdwall är en prisbelönt skådespelare som spelat på Dramaten och Stockholms stadsteater.Men han är mest känd som grannen i Beck.På Guldbaggegalan kuppar han på röda mattan och tar med sig en miniatyrversion av sin mest kända roll.
Läs mer om Beck.På och Dramaten.
Lisa Magnusson: Med uppkoppling utan tråd till världsväven
Säga vad man vill om fransmännen. De tar åtminstone sitt språk på allvar.
SHL-stjärnan med i Finlands OS-trupp
Lauri Marjamäki har gjort sina val.Under måndagen presenterade den finske förbundskaptenen sin trupp till OS.Där endast en SHL-spelare tar plats.

Ernstberger tar strid om lyxbåt värd 7,6 miljoner

Allras grundare Alexander Ernstberger befinner sig i bråk med Kronofogden.Striden gäller den beslagtagna lyxbåten. Kronofogden vill av kostnadsskäl sälja båten innan fallet är avgjort.– Den är inte min, säger han till Dina Pengar.
Tricia, 70, tar strid mot sminkets ungdomsfixering
Sedan Tricia Cusden, 70, släppte sitt eget sminkmärke för äldre har hennes Youtube-videor med sminktips setts mer än 4,4 miljoner gånger, skriver Daily Mail.Nu kämpar hon mot skönhetsindustrins fördomar mot äldre.– Kvinnor blir förtvivlade vid 50 eftersom de ofta anses vara mindre relevanta, mindre attraktiva och mindre anställningsbara. Vilket nonsens! säger Tricia Cusden till Daily Mail.
Postnord byter Sverigechef
Chefen för Postnord Sverige, Anders Holm, får en ny roll inom postjätten, skriver Postnord i ett pressmeddelande. Vd:n för Postnord Strålfors Group, Annemarie Gardshol, tar över.
Centerns engagemang för miljön klingar falskt
I stället för att ta forskningen på allvar och åtgärda miljö- och klimatproblemen, tar Fredrick Federley skogsindustrins part. Men den som förnekar forskningens resultat får i slutändan stå i skamvrån, skriver David van der Spoel, professor i biologi och talesperson i föreningen Skydda Skogen, i en replik.
Politikernas twitterkrig om kaoset: #TrumpShutdown
Vems fel är det att stora delar av USA:s statsapparat är stängd eftersom det saknas en budget? Demokraternas, Republikanernas, presidentens? Politikerna i Washington tar Twitter till hjälp för att baxa över skulden på motståndaren.
Läs mer om Twitter och Washington.
Slut på cashen – nu fimpar Elgiganten-butiker kontanter
Elgiganten tar idag ett rejält kliv mot det kontantlösa samhället genom att porta sedlar och mynt från 78 butiker.
Läs mer om Elgiganten-butiker.
Slut på cashen – nu fimpar Elgiganten-butiker kontanter
Elgiganten tar idag ett rejält kliv mot det kontantlösa samhället genom att porta sedlar och mynt från 78 butiker.
Läs mer om Elgiganten-butiker.
Det är skamligt och pinsamt för hockeyn
NBA-spelare uppmanar till yttrandefrihet och tar striden mot fördomar och rasism.NHL gör tvärtom.Kid Rock står för underhållningen i samband med NHL:s All Star match.En artist som viftat med sydstatsflaggan, vrålat att idrottsmän som protesterar mot orättvisor ska hålla käften och som stöttar Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump.
Clamps besvikelse – nobbas av SVT
Shirley Clamp skickade in ett bidrag till Melodifestivalen – men kom inte med.Nu ifrågasätter hon varför artister som Edward Blom och Robert Gustafsson får sjunga i tävlingen medan hon fick nobben.– Varför tar man en plats från en fantastisk artist och ger till en kock? säger Shirley Clamp i Kändispodden.
Här tar Chris O'Neill tag i nyårslöftet – och fikar
Chris O'Neill kickade i gång det nya året med träning – som så många andra.Kan det vara så att även prinsessmaken har som nyårslöfte att träna mer?På vägen tillbaka smet han dock in på ett bageri!
Lysekina en liten del i Kinas globala plan
De kinesiska planerna på att bygga och äga en jättehamn med industrizon i Lysekil är en liten pusselbit i ett globalt spel där kommunistpartiet i land efter land tar över vital infrastruktur och handelsleder. Vad säger analytiker i Europa, USA och Australien om planerna som Lysekils kommunledning nu ska besluta om?
Läs mer om Australien, Europa, Lysekil och USA.
Johaug är stenrik – borde betala tilbaka
PLANICA. Norges skidförbund tar hela notan för Therese Johaugs rättegångskostnader: 3,5 miljoner kronor.Och ja, jag kan faktiskt förstå varför.Däremot förstår jag inte alls varför inte stenrika Johaug inser att hon faktiskt borde betala tillbaka.
Läs mer om Johaug.
Piloten avkastad – misstänkt full
En pilot på British Airways blev avkastad från sitt plan och greps av polis på flygplatsen Gatwick i London, skriver CNN.Anledningen: Han misstänktes vara full.– Vi tar det här på extremt stort allvar och hjälper polisen med deras utredning, säger en talesperson för flygbolaget till CNN.
Läs mer om CNN, Gatwick och London.
Magnus tar hand om mat som ska slängas – och delar ut till behövande
I en lastbil med kylskåp åker kocken Magnus Hansson runt i olika delar av Mälardalen och delar ut ratad mat till behövande. Detta för att ta reda på den mat som slängs – samtidigt som han vill hjälpa människor som har det svårt. – Varför slänga i stället för att förädla den och se till att den går till människor som behöver den? säger han.
Läs mer om Mälardalen.
20.30: Följ P3 Guld
Vem gjorde årets låt? Vem är framtidens artist? Och vem tar hem guldmicken? Följ direktrapporteringen från P3 Guld!
Mamma Linettes blöjilska – tar Alfred, 2, ur förskolan
När Linette Schill hämtade sonen Alfred, 2, på förskolan hade han samma blöja på sig som när han lämnades.Det tog nästan en timme för Linette att få bort allt intorkat bajs från sin storgråtande son.Efter svaret från förskolechefen valde Linette att hitta en ny förskola åt sonen.– Jag vill inte att mitt barn går tillbaka dit. De prioriterar inte honom.
Läs mer om Alfred och Linette.
De vinner OS-guld i Pyeongchang – så tippar 22 svenska stjärnor
Den 9 februari invigs OS i Pyeongchang. Vilka tar OS-guld för Sverige? DN ställde frågan till 22 svenska vinterstjärnor.
Läs mer om OS-guld, Pyeongchang och Sverige.
Jonas Mosskin: Flygets olidliga lätthet
2017 var året då psykologen Jonas Mosskin flög mer än någonsin – både på jobbresor och semestrar med familjen. Samtidigt skenar ångesten över flygets stora utsläpp. Nu hoppas han att medelklassen tar täten i en klimatrevolution.
Edwin lever med tre samtidigt: Det är magiskt
Emi, Jonas och Björn är kära i Edwin, och Edwin är kär i alla tre. Alla fyra umgås ofta och förhandlar om regler för det polyamorösa förhållandet. Torra metoder som tar död på kärleken? Nej, extra mycket magi och närhet.
Läs mer om Björn och Edwin.
Det vore pinsamt om vi inte tar oss till slutspel
ANAHEIM. En rysare in i slutsekunderna.Men inga slagsmål den här gången.Anaheim vann derbyt och fyrapoängsmatchen mot LA Kings i natt, svensk tid, och är nu ikapp lokalkonkurrenterna i tabellen.- Det var en måstematch. Vi ska bara till slutspel, allt annat vore pinsamt med det lag vi har, säger Rikard Rakell.
Läs mer om Rikard Rakell.