Tar

AIK tar in tunga namn – vill stoppa Skånes dominans

AIK plockar in kompetens från fotbollen och ishockeyn för att göra handbollen till ett topplag. – Jag vill att AIK ska vinna sina serier, säger Thomas Edselius som under drygt tre år var vd i AIK Fotboll AB.
Läs mer om AIK.

Lösenordsskyddad: Vilken weekendtyp är du? Här är 4 looks som tar dig hela vägen

Vilken weekendtyp är du? Här är 4 looks som tar dig hela vägen Istanbul, London, Barcelona eller Palma? Möt vårens solsäkra weekends med stil.
Läs mer om Barcelona, Istanbul, London och Palma.
Kungen och Silvia tillbaka på kärleksplatsen – men i Japan
TOKYO. Här tar kungen och drottningen på sig bygghjälmar och stövlar.Dags att inspektera det enorma bygget av OS-arenan 2020 i Japans huvudstad.Onekligen speciellt för kungaparet –som det sa klick för under just OS.
Läs mer om Japan, OS-arenan och Silvia.
Pandox tar sikte mot utlandet
Med nedfällbara sängar i skandinaviska hotellrum har Pandox sett att det kan konkurrera med Airbnb om privatresesällskap. Nu planerar bolaget för liknande investeringar i Tyskland och Storbritannien. Det säger hotellfastighetsbolagets vd Anders Nissen till Nyhetsbyrån Direkt.

Ikea tar nästa steg i e-handeln - här öppnas nya lokala speciallagret

Malmö blir nästa stad att förses med ett av Ikeas speciallager för e-handel.
LBSB önskades mer än Petter - tar 30 000 kronor ur egen ficka till showen på Cityfestivalen: "Bjuda tillbaka"
När Cityfestivalen undersökte vilka artister västeråsarna ville se önskades Petter mest på Instagram - men inte på Facebook. Där krossade Västeråsgruppen LBSB allt motstånd med cirka 100 röster ner till tvåan.
Han tar över klassiskt lag
ISHOCKEY: Karlskogakillen sportchef På tisdagen presenterades Christer Siik, 52 år, från Karlskoga som ny sportchef i Leksands IF. - Det ska bli jättekul, säger han i Leksands tv-kanal.
Läs mer om Christer Siik och Karlskoga.
FÖRLAG Universal Music Publishing störst under första kvartalet
Nyheter Universal Music Publishing petar ner Sony/ATV från tronen och tar platsen som marknadsledande förlag under första kvartalet av 2018. Det visar årets första kvartalsrapport från Musikförläggarna.
Läs mer om Musikförläggarna.
USA:s vänster tar till vapen
Extremhögern har flyttat fram sina positioner i USA efter Donald Trumps valseger. Samtidigt märks en ny våg av väpnade vänstergrupper.
Läs mer om USA.
Ikea tar nästa steg i e-handeln – här öppnas nya lokala speciallager
Malmö blir nästa stad att förses med ett av Ikeas speciallager för e-handel.
Ikea tar nästa steg i e-handeln – här öppnas nya lokala speciallagret
Malmö blir nästa stad att förses med ett av Ikeas speciallager för e-handel.
Leif Carlsson tar ett steg tillbaka - släpper ena rollen i Leksand
Leif Carlsson. Foto: Bildbyrån Han kom till Leksand som tränare, men avslutade säsongen på två stolar då han även blev sportchef. Nästa säsong ska Leif Carlsson enbart fokusera på tränarrollen, meddelar klubben i LIF TV.
Läs mer om Leif Carlsson och Leksand.
Student? Då måste du göra de här sakerna nu!
Passa på att njuta av livet som student, så länge det varar. När det tar slut kommer massor av förmåner att gå förlorade. Här är 10 saker som du måste passa på att göra som student!
JUST NU - PÅ FD: Wesström slår näven i bordet - kräver förändring
AIK:s allvarliga skador tar aldrig slut. På tisdagen meddelade klubben att wingbacken Robert Lundström missar resten av säsongen till följd av en allvarlig knäskada.
Läs mer om Robert Lundström.
Anna-Lena Laurn: Det armeniska civilsamhället sätter press på de nya ledarna
Efter att hundratusentals demonstranter lyckades tvinga den gamla eliten att avgå tar den politiska processen vid i Armenien. Utrikespolitiskt blir det knappast några förändringar – den huvudsakliga uppgiften blir inrikespolitisk.
Läs mer om Armenien.
Han tar över på Konsthallen
ARVIKA: Marcus Modh återvänder till sin gamla hemstad för jobbets skull Före detta Arvikabon Marcus Modh lockades tillbaka till sin gamla hemstad när tjänsten som ansvarig för Konsthallen blev ledig. I maj börjar han på sitt nya jobb.
Läs mer om Före och Konsthallen.
Brädholmen Event arrangerar konserter i Kalmar: "Vi tar med oss Latitud 57-konceptet"
Här, i Kalmar stadspark, till höger om slottet, ska Brädholmen Event arrangera konserter. Kalmar stadspark blir konsertarena för flera tusen åskådare. Först ut är Rolandz.
Krafttag krävs mot antibiotikaresistensen
Utsläppen från läkemedel och den ökande antibiotikaresistensen visar att Sverige behöver ett nytt ledarskap som tar miljön på allvar, skriver Centerpartiet.
Läs mer om Centerpartiet och Sverige.
Här tar Melania emot paret Macron i kappa värd 24 000
Melania Trump har tidigare visat sitt politiska engagemang genom sina kläder.Och under statsbesöket gjorde hon gjort det igen – med en Givenchy-kappa värd 24 000 kronor, skriver Daily Mail.
När småttingarna tar över tekniken
Har en del smått folk i min närhet nuförtiden. Det är fantastiskt kul att se hur deras oförstörda hjärnor tar in all kunskap. Och hur deras upptäckarglädje inte har några begränsningar alls. Vi vuxna har en del att lära där.
DN gratulerar: Isa Tengblad, sångerska
Sångerskan Isa Tengblad har varit med i Melodifestivalen två gånger. Nu tar hon ny sats och siktar högre med en stark tro på sig själv.
Läs mer om Melodifestivalen.
Värnamo tar emot Varberg på Borås Arena på tisdagen
Värnamo tar emot Varberg hemma på Borås Arena i Superettan. Hemmalaget har tre förluster i rad, senaste mot AFC Eskilstuna med 0-4. Det blev seger i den senaste matchen för Varberg, 2-1 mot Jönköping hemma.
Läs mer om Jönköping, Superettan och Varberg.
Så mycket pengar sparar du om du tar med matlåda till jobbet
Är du en av alla som lagar mat hemma och tar med dig en matlåda till jobbet, ja då kan vi berätta att du faktiskt sparar väldigt mycket pengar på det.
Defensiv genomklappning när Kvarnsveden föll mot Djurgården
Kvarnsveden hade en riktigt tung match borta mot Djurgården, och förlorade med hela 0-7 i Svenska spel F 19 norra i fotboll. Kvarnsveden tar sig an Hammarby i nästa match borta söndag 6 maj 15.00.
AIK nära återkomst till handbollsligan
Ricoh blir AIK.Det står klart efter AIK:s extrainsatta medlemsmöte – och nu pekar allt på att klubben tar över Ricohs plats i handbollsligan.– Det här är en historisk händelse, säger AIK Handbolls ordförande Christer Widoff.
Läs mer om Christer Widoff.