Tar

Pionjären Musk riskerar att missa tåget

Om aktiemarknaden har rätt är Tesla unikt positionerat att dominera marknaden för elbilar. Men är det gårdagens eller framtidens marknad vd Elon Musk positionerat bolaget för? Tesla löper som andra pionjärer risken att starta en revolution - för att se hur någon annan tar hem spelet.
Läs mer om Elon Musk och Tesla.

Asbaghi tar över IFK Göteborg: Aldrig varit stoltare

IFK Göteborg har gjort klart med en ny tränare. 32-årige Poya Asbaghi, som räddade Gefle kvar i superettan, tar över den klassiska klubben och blir seriens yngste huvudtränare. – En otrolig ära och jag har aldrig varit stoltare än jag är just nu, säger han.
Läs mer om Gefle och Poya Asbaghi.
Asbaghi ny tränare i IFK Göteborg
IFK Göteborg har gjort klart med en ny tränare. 32-årige Poya Asbaghi, som räddade Gefle kvar i superettan, tar över den klassiska klubben.
Läs mer om Gefle och Poya Asbaghi.

Smarta klockor för barn förbjuds i Tyskland – förstör dem

Nu tar Tyskland till storsläggan mot smarta klockor riktade till barn. De föräldrar som redan köpt sådana uppmanas att förstöra dem.
Läs mer om Tyskland.
Kändistränarens hårda kritik – mot Carola
Kändistränaren Nick Söderblom tränar världsstjärnor i Hollywood.Nu vill han ta sig an svenska stjärnor som Tomas Brolin och Carola – och kritiserar kändisar som inte tar hand om sig själva.– Carola vore något att bita i, det hade nog blivit mycket drama, säger Nick Söderblom i podcasten Kändispodden.
Spåkulan: 6 saker vi vill se i nästa års Iphone-modeller
Iphone X har knappt hunnit landa, men varför inte blicka framåt redan nu? Vi tar en titt i spåkulan och drömmer om hur 2018 års Iphone-modeller (Iphone 11? Iphone XI?) kan te sig.
Läs mer om Iphone-modeller.
Spåkulan: 6 saker vi vill se i nästa års Iphone-modeller
Iphone X har knappt hunnit landa, men varför inte blicka framåt redan nu? Vi tar en titt i spåkulan och drömmer om hur 2018 års Iphone-modeller kan te sig.
Läs mer om Iphone-modeller.
Topptipset: Palermo tar en hemmaseger
Topptipset 20 novemberSpelstopp: 18.59Spelexpert: Eskil Hellberg
Rickard Rakell het - nu Anaheims poängkung
ANAHEIM. Det blev ett drama in i slutminuten, men Anaheim lyckads hålla undan och vinna med 3-2 över Florida i natt, svensk tid.Rickard Rakell, 24, gjorde sitt sjunde mål för säsongen och är med sina 16 poäng Ducks poängkung.- En konstig och ryckig match, det har varit så ett tag för oss. Men jag tar målet och segern, säger Rakell i omklädningsrummet efteråt.
Läs mer om Anaheim, Florida och Rakell.
22 år för att spara ihop till en bostad i Stockholm
Vilken utbildning du har avgör hur lång tid det tar att spara ihop till kontantinsatsen. En undersköterska i Stockholm får räkna med att spara i 22 år för att förverkliga drömmen om ett första boende i city. Det visar en ny studie som SvD har tagit del av.
Läs mer om Stockholm och SvD.
Röster från kvällen: Början på något stort och viktigt
I kväll tar skådespelare plats på scener runt om i landet för att läsa upp vittnesmålen från uppropet #tystnadtagning. SvD är på plats på Södra teatern i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Södra.
Malin Fransson: Sjöströms jakt på Alshammars rekord kan gå vägen
Ett mästerskap återstår innan Sarah Sjöström tar semester. I kortbane-EM i Köpenhamn i mitten av december kommer Therese Alshammars världsrekord på 50 meter fjäril att vara i farozonen.
Läs mer om Köpenhamn och Sarah Sjöström.
Linus Wahlgrens tar en paus – lämnar allt
Efter en lång karriär på scenen har Linus Wahlgren bestämt sig för att ta en paus från scenen.På Instagram berättar artisten och skådespelaren om beslutet.Älskar att stå på scen vilket jag gjort större delen av mitt vuxna liv. Torsdag-söndag varje vecka. Men det kostar på ens privatliv, skriver han.
Storlaget tar knapp – men säker seger
Dagens bästaBomben 1.Spelstopp: 14,44.Spelexpert: Eskil Hellberg.
Andraspåret passar som hand i handske
Andy Pandy One kan ha funnit sitt turnummer.Två segrar har det blivit från spår två sedan i somras.Samma utgångsläge väntar på Solvalla på söndag.- Jag tror på hästen och har förhoppningar om att vara med i striden, säger Mats L Andersson som tar ut två hästar när GS75 gästar huvudstadsbanan.
Läs mer om Solvalla.
Bilar klövs och började brinna efter krasch
På lördagseftermiddagen inträffade en trafikolycka med tre inblandade bilar på E18 utanför Karlstad.– Det är till att börja med två bilar, som hamnar långsida mot långsida vid en omkörning. Den bilen som är närmast vajerräcket går emot och sedan kör de så i cirka 70 meter innan räcket tar slut. Då hamnar den bilen i motsatt körfält och krockar med en tredje bil, säger Erik Hiding, vid Värmlandspolisen.
Wolff sålde lägenheten för miljoner – kort före sin död
Rikard Wolff sålde sin älskade lägenhet i Stockholm – två veckor innan han åkte in på sjukhus, och bara månader innan han gick bort.Takvåningen på Södermalm blev för otillgänglig – Rikard Wolffs hälsotillstånd gjorde att han inte ville behöva gå i trappor.Skådespelaren berättade om lägenhetsförsäljningen i ett känslosamt inlägg på Facebook.Efter 35 år tar jag farväl till Lundagatan, min andra hud mitt paradis på jorden, skrev Rikard Wolff i inlägget.Utgångspriset på lägenheten låg på över 11 miljoner kronor.Rikar
Vändningen: Han tar över IFK Göteborg
IFK Göteborgs förhandlingar med Dalkurd om Andreas Brännström har strandat. Nu tar Blåvitts tränarjakt en tvärvändning.Enligt GT:s uppgifter blir Poya Asbaghi klubbens nya tränare.Alla parter är överens och det är bara en tidsfråga innan kontraktet kritas på.
Läs mer om Dalkurd och Poya Asbaghi.
Zlatan på bänken – men VNL startar
Zlatan Ibrahimovic finns sensationellt med i Manchester Uniteds trupp i hemmamatchen mot Newcastle United i dag.Efter den svåra knäskadan som hållit honom borta från spel sedan i april tar han i dag plats på bänken.Glädjebesked dock för den svenske VM-kvalhjälten Victor Nilsson Lindelöf som startar.
Så här tar man poäng av sina konkurrenter
Derby i norra London.Total kontroll Arsenal. Två skott på mål i den första halvleken, båda i mål. Och förmodligen deras bästa match för säsongen.Så här plockar du poäng av dina toppkonkurrenter, Arsène Wenger.
Läs mer om Arsenal och London.Total.
V: Billiga hyresrätter hotas av riskkapitalister
Renoveringar leder till höjda hyror när riskkapitalister tar över bostadsområden. Det sker i strid mot tidigare löften från politiker om att lyssna på hyresgästerna. Ett tydligt exempel på det kan hämtas från min hemkommun Botkyrka, skriver Nooshi Dadgostar (V).
Läs mer om Botkyrka och Nooshi Dadgostar.
Jan Björklund pressas internt om slöjförbud och religiösa friskolor
VÄSTERÅS. Liberalerna ska vara det parti som tar avstånd från Sverigedemokraterna, men samtidigt talar klartext om integrationen. Det var budskapet när partiledaren Jan Björklund på lördagen höll sitt tal på partiets landsmöte. Samtidigt pressas han internt för att införa slöjförbud och stoppa religiösa friskolor.