Telia

Nu ger sig Telia in i 5g-rejset – här vill de börja bygga

När Telia i år ska bygga sina första 5g-noder i Sverige är ambitionen att bygga den första på KTH:s campus och nästa i Boliden-gruvan. Inom de här ytorna kan vi börja testa tillsammans med industripartners, säger strategichefen Magnus Leonhardt.
Läs mer om Boliden-gruvan, Sverige och Telia.

Nu ger sig Telia in i 5g-rejset - här vill de börja bygga

När Telia i år ska bygga sina första 5g-noder i Sverige är ambitionen att bygga den första på KTH:s campus och nästa i Boliden-gruvan.
Läs mer om Boliden-gruvan, Sverige och Telia.
Nu ger sig Telia in i 5g-rejset – här vill de börja bygga
När Telia i år ska bygga sina första 5g-noder i Sverige är ambitionen att bygga den första på KTH:s campus och nästa i Boliden-gruvan. Inom de här ytorna kan vi börja testa tillsammans med industripartners, säger strategichefen Magnus Leonhardt.
Läs mer om Boliden-gruvan, Sverige och Telia.
Storsatsning på dynamisk anpassad reklam lanseras
TV4-Gruppen, Discovery, MTG och Telia har tillsammans med TV4-gruppen, Discovery, MTG utvecklat en ny lösning för dynamiskt anpassad tv-reklam, som innebär att reklaminslagen kan anpassas utifrån varje givet tillfälle i operatörens tjänst.
Läs mer om Discovery, MTG och Telia.

Efter försäljningen i Telia: Finska staten köper i Nokia

Finska statens investeringsbolag Solidium har förvärvat 3,3 procent av aktierna i Nokia för cirka 844 miljoner euro. Aktierna har förvärvats på marknaden under början av detta år.
Läs mer om Nokia, Solidium och Telia.
Beskedet: Världsartister kommer till Köpenhamn
Världsartisterna Beyonc och Jay Z kommer till Telia Parken i Köpenhamn till sommaren.Konserten är en del av makarnas gemensamma On The Run 2 turn.Turnn drar i gång och i juni och pågår fram till oktober.
Kronfall, tullbråk och bitcoinras
Trump mjuknar i tullutspel Nordeaflytt splittrar aktieägare Telia imponerar ECB andas optimism Kronan på ny krisnivå...
Läs mer om ECB, Kronan, Nordeaflytt och Telia.
Telia visar potential efter försäljning av Azercell
Ett fortsatt uttåg ur Eurasien kan bädda för extrautdelning på lång sikt. Men än återstår en rad surdegar, inte minst storinnehavet i Turkcell, skriver SvD:s Mikael Törnvall.
Läs mer om Azercell, Eurasien och Turkcell.
Storbankens val i svensk telekomsektor
Exane BNP Paribas höjer Tele2, men sänker Telia.
Läs mer om Tele2 och Telia.
Anders Hägerstrand: Nytt misslyckande för Telias huvudägare
Telia Companys styrelse med ordförande Marie Ehrling i spetsen har inte rosat marknaden de senaste åren. Och ännu värre blir det nu när den enda stora aktieägaren i styrelsen, Spotify-grundaren Martin Lorentzon, lämnar.
De föreslås som nya ledamöter i Telias styrelse
Valberedningen i Telia föreslår att Jimmy Maymann och Martin Tivus väljs till nya ledamöter av styrelsen, enligt kallelsen till årsstämman.
Läs mer om Jimmy Maymann och Telia.
Klarna-chef föreslås till Telias styrelse
Valberedningen i Telia föreslår att Jimmy Maymann och Martin Tivus väljs till nya ledamöter av styrelsen, enligt kallelsen till årsstämman.
Läs mer om Jimmy Maymann och Telia.
Stjärnförvaltaren: Telia är på rätt spår
Carnegie Sverigefond har under februari ökat i Securitas och Telia Company. Nu känns Telia faktiskt på helt rätt spår igen, skriver förvaltaren Simon Blecher i sin månadsrapport.
Richard Bråse: Extrautdelning närmare efter Telias storaffärer
För första gången sedan Johan Dennelind rekryterades till Telia för snart fem år sedan, har han och styrelsen angenäma problem.
Läs mer om Johan Dennelind och Telia.
Litet steg från eländet – men flera surdegar kvar
Telia Company har lyckats bli av med ett av sina krisbolag i Eurasien, när man nu säljer Azercell. Men de flesta surdegarna återstår, inklusive dotterbolaget i Uzbekistan.
Läs mer om Azercell, Eurasien och Uzbekistan.
Pia Gripenberg: Telia säljer sitt azeriska bolag till reapris
Telia har sålt sin verksamhet i Azerbajdzjan och lämnar därmed ytterligare en av sina marknader i Asien. DN:s Pia Gripenberg svarar på tre frågor om affären.
Läs mer om Asien och Azerbajdzjan.
Telia säljer Azercell
Telia har hittat en köpare till sitt dotterbolag i Azerbajdzjan, Acercell. Köpare är Azintelecom, som ägs av den azeriska staten.
Telia miljardsäljer i Azerbajdzjan
Telia har hittat en köpare till sitt dotterbolag i Azerbajdzjan, Azercell. Köpare är Azintelecom, som ägs av den azeriska staten.
Prestigeförlust för Nasdaq när Spotify valde New York
Efter utdragna spekulationer ansöker nu Spotify om att börsnoteras. Det är den största svenska noteringen sedan Telia år 2000, men Stockholmbörsen ratas av musikjätten som siktar på New York.
Svenska Kyrkan: Kommer att ställa frågor till Telia
När Telia vill lyfta fram bevis på hur framgångsrikt bolaget blivit inom hållbarhet, pekar de på Svenska Kyrkans beslut att börja investera i bolaget igen. Men nu får Telia kritik från Svenska Kyrkan, efter SvD:s avslöjanden om bolagets affärer i Azerbajdzjan. – Detta väcker många frågor, säger hållbarhetschefen Sara Nordbrand.
Telia intresserat av norsk kabeloperatör
Telias har en stark position för att genomföra förvärv i Norden och är intresserat av den norska kabeloperatören Get. Det sade Telias ordförande Marie Ehrling till Reuters på måndagen i samband med telekommässan i Barcelona.
Läs mer om Barcelona, Get, Marie Ehrling och Norden.
Telia har kvar underleverantör trots varningar om korruption
Telia har struntat i varningar om sin underleverantör i Azerbajdzjan: Netframe.Det skriver SvD.Samtidigt kommer nya uppgifter om ett dödsfall – som Netframe lämnade utan åtgärder.Och Telia har ännu kvar sin leverantör.
Telias varnades för Azerbajdzjan-affär – gjorde inget
Den interna kritiken mot Telias underleverantör Netframe i Azerbajzjan nådde redan i början av 2016 styrelsens bord, kan SvD avslöja. Trots det har Telia fortfarande kvar Netframe som leverantör. Samtidigt framkommer uppgifter om att ett dödsfall lämnades utan åtgärder av Netframe – ännu ett brott mot Telias leverantörskod.
Finanschefen tankar aktier i Telia
Teleoperatören Telias finanschef Christian Luiga har den 19 februari köpt 15.000 aktier i bolaget.
Läs mer om Christian Luiga och Telia.
Dennelind: Telia ska växa i Norge
Vi vill fortsatt ha det bästa mobilnätet i Norge, säger Telias vd Johan Dennelind. Både förvärv och partnerskap är tänkbara.
Läs mer om Johan Dennelind och Norge.