Tensta

Parkeringskaos efter hot mot p-vakterna

Parkeringseländet i Tensta fortsätter – efter alla hot mot p-vakterna. I åtta månader har det nu varit fritt fram att felparkera på Risingeplan och Hyppingeplan. – Situationen för de boende är för jävlig, säger Fredrik Westergård, pressansvarig på Apcoa/Europark.

P-kaos i Tensta tilltar efter hot

Parkeringskaoset i ett område i Tensta i nordvästra Stockholm tilltar. Numera tar sig inte ens...
Läs mer om Stockholm och Tensta.
P-vakterna får inte arbeta i Tensta efter hot
Efter hot mot parkeringsvakter utfärdade Transportförbundet arbetsstopp i Tensta, rapporterar Mitt i. I över åtta månader har det varit fritt fram att parkera var som helst – något som ställt till det för de boende och sophämtare.
Läs mer om Mitt, Tensta och Transportförbundet.
Vuxna måste ta tillbaka makten i Rinkeby
Vuxna vågar inte tillrättavisa unga längre och måste börja ta ansvar för att unga ska sluta skjuta ihjäl varandra. Det säger Mohamed Nuur, boende i Rinkeby och ordförande för Socialdemokraterna i Tensta, efter fredagens dubbelmord. – Man vet inte vem som har vapen, man vågar inte säga till, säger han.
Sus Andersson ny ordförande i Spånga-Tensta
Miljöpartiet har valt Sus Andersson att efterträda Awad Hersi som ordförande i stadsdelsnämnden Spånga-Tensta. Sus Andersson bor i området, och är i dag ledamot i stadsdelsnämnden.
Läs mer om Awad Hersi och Spånga-Tensta.
Efterträdare till Awad Hersi utses
I dag, måndag, avslutas omröstningen om vem som ska efterträda Awad Hersi, MP, som nämndordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. Valet står mellan valberedningskandidat Tamim Alameddine och Sus Andersson, lokalt förankrad utmanare.
Kriminella köar för att få hjälp
En arbetsgrupp i stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta i Stockholm har i tre år arbetat med...
Skrika ska skrämma bort knarklangare
Fastighetsägare i Tensta har satt upp oljud för att skrämma bort unga som vill göra narkotikaaffärer.
Läs mer om Tensta.
Knarkskrämma i Tensta väcker kritik
Fastighetsägare i Tensta har satt upp ljudsirener för att skrämma bort knarklangare. Men efter klagomål från boende i området har skrikan stängts av. Ljudet ska bara höras av unga, men det har varit inställt på fel frekvens, säger Igor Borg, förvaltare på FastPartner, med ansvar för Tensta.
Läs mer om FastPartner, Igor Borg och Tensta.
Tensta pratar drömmar i ny podd
Artisten Adam Tensta, programledaren Kodjo Akolor, youtube-stjärnan Therese Lindgren, journalisten...
Miljöpartiet splittrat i fråga om ny ordförande i Spånga-Tensta
Efter den skandalomsusade Awad Hersi-affären i Spånga-Tensta: Nu presenterar Miljöpartiet en ny kandidat till ordförandeposten: Tamim Alameddine – från Sköndal. Men partiet är redan splittrat. Lokala krafter stöttar Spånga-Tenstabon Sus Andersson, som tidigare meddelat att hon kandiderar till posten.
Man knivskuren i Tensta
En man blev vid 11-tiden på onsdagen misshandlad i Tensta. Han uppger själv att han har blivit knivskuren i ansiktet.
Läs mer om Tensta.
Man knivskuren i ansiktet – till sjukhus
En man i 25-årsåldern ska på onsdagsförmiddagen ha blivit knivskuren i ansiktet i Tensta i Stockholm. Fyra personer har hämtats till förhör men är i nuläget inte misstänkta.
Läs mer om Stockholm och Tensta.
Butik rånad i Tensta – hotade till sig varor
En butik i Tensta, Stockholm, har blivit rånad av två gärningsmän, skriver polisen på sin hemsida. Det finns ingen uppgift att gärningspersonerna var beväpnade och de var inte kvar i butiken när polisen kom till platsen.
Läs mer om Stockholm och Tensta.
Bränslet på elden på Tensta konsthall, Stockholm
Den tysk-iranska konstnären Natascha Sadr Haghighians utställning Bränslet på elden handlar om polisbrutalitet, strukturell rasism och institutionaliserat våld. Tensta konsthall visar denna researchbaserade undersökning, som dessvärre inte lämnar något utrymme åt betraktaren själv att skapa sig en
Läs mer om Bränslet, Stockholm och Tensta.
Nya gavelhus ger bostäder till fler i Tensta
Fönsterlösa gavlar på sexvåningshus och parkeringsgaragens betongväggar utnyttjas för att bygga 190 bostäder i Tensta. Byggnadssättet skulle kunna användas på många bostadshus i många stadsdelar.
Läs mer om Tensta.
Awad Hersi (MP) misshandlad i Tensta
Awad Hersi, omstridd lokalpolitiker för Miljöpartiet i Stockholm, misshandlades av tre till fyra okända män i 20-årsåldern sent på fredagskvällen – samma dag som han avgick från alla sina politiska uppdrag.
Läs mer om Miljöpartiet, Stockholm och Tensta.
Awad Hersi (MP) misshandlad i Tensta
Awad Hersi, omstridd lokalpolitiker för Miljöpartiet i Stockholm misshandlades av tre till fyra okända män i 20-årsåldern sent i går kväll – samma dag som han avgick från alla sina politiska uppdrag.
Läs mer om Miljöpartiet, Stockholm och Tensta.
MP-politiker i Stockholm avgår efter hård kritik
Awad Hersi (MP), ordförande i stadsdelsnämnden Spånga-Tensta i Stockholm, avgår efter omfattande kritik. Vi har varit väldigt tydliga från partiets sida, säger Sara Pettigrew, intern gruppledare för Miljöpartiet.
Nya anklagelser mot Awad Hersi – ska ha försökt påverka vittne
DN kan i dag avslöja att Awad Hersi (MP), ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, anklagas för att ha påverkat ett vittne i en rättegång som skulle ha hållits i måndags. Den åtalade är en före detta enhetschef i stadsdelen som nu varit avstängd från sitt jobb med full lön – i ett års tid.
Läs mer om Awad Hersi och Spånga-Tensta.
Adam Tenstas spellista vecka 40
Det här lyssnar Adam Tensta på just nu!
Läs mer om Adam Tensta.
Tensta: Har ingen kärlek över för skivbolag
Metro Musics krönikör Adam Tensta ser skivbolag som motståndare till en fri kreativitet.
Läs mer om Adam Tensta.
Adam Tenstas spellista vecka 38
Det här lyssnar Adam Tensta på i veckan.
Läs mer om Adam Tensta.