Tensta

Väpnat rån mot guldbutik – tre maskerade rånare slog till

En guldbutik i Tensta i nordvästra Stockholm utsattes i förmiddags för ett väpnat rån.Tre maskerade och beväpnade rånare slog till mot butiken. Minst en av rånarna ska ha haft en skarpladdad pistol, enligt uppgifter till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Stockholm och Tensta.
Misshandel – gärningsman på flykt
En person blivit misshandlad i en butik i Tensta. Enligt uppgifter till polisen har gärningsmannen lämnat platsen till fots. Ambulans på väg till platsen.
Läs mer om Tensta.

Man hittad död – hade paket med kablar på kroppen

Stockholmspolisen utreder en händelse med en död person i en lägenhet i Tensta.Samtidigt har flera hus utrymts i närområdet – och bombgruppen är på plats.Orsaken: den döde ska ha haft ett paket med kablar fasttejpat kring sig, enligt uppgifter till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Tensta.Samtidigt.
Bombgruppen på plats efter dödsfall i Tensta
En man har hittats död i en lägenhet i Tensat. Enligt uppgifter till Aftonbladet hade mannen ett paket med kablar fastspänt runt kroppen och polisen har utrymt flera bostadshus i området.
Läs mer om Aftonbladet, Tensat och Tensta.
Klartecken för polisens övervakningskameror i Järva
Länsstyrelsen har nu bestämt att polisen får kameraövervaka centrumen i Husby, Rinkeby och Tensta under fem år.
Läs mer om Husby, Järva, Rinkeby och Tensta.
Det här kan vi lära oss av miljonprogrammet
Tensta konsthall visar på bristen av bostäder som folk har råd med.Dan Hallemar påminns om en tid när regeringen byggde sunt och rymligt till folket.
Dödsruna: Graffiti i Stockholm 1967–2017
En av Sveriges historiskt sett mest kontroversiella konstformer har avlidit i Stockholm, 50 år gammal. Tyvärr gick graffitin hastigt bort efter att en miljöpartistisk politiker sprejmålat hashtaggen #SPÅNGATENSTA på en laglig vägg i Tensta. Efter en sådan attack på hela konstformens häftighet är det svårt att se hur den ska kunna komma tillbaka.
Läs mer om Stockholm och Tensta.
Politikerns graffitifilm får kritik
Två graffitiväggar har invigts i Tensta. Initiativet har fått skarp kritik. Klippet där miljöpartisten Sus Andersson inviger väggarna sprids i sociala medier.
Läs mer om Tensta.
M: Satsningen på graffitivägg i Tensta är obegriplig
Den styrande majoritetens satsning på graffitiväggar i Tensta har skapat en infekterad debatt. När nu projektet har invigts sågas det totalt av oppositionen. – Det är fullkomligt obegripligt, säger oppositionsborgarråd Cecilia Brinck (M).
Läs mer om Cecilia Brinck och Tensta.
Taxi beskjuten i Stockholm inatt
En taxi har blivit beskjuten i Stockholmsförorten Tensta under natten mot lördagen.Larmet kom in till polisen strax före klockan halv fem på morgonen.Föraren är chockad, skriver polisen på sin webbplats.
Källare brinner i flerfamiljshus i Tensta
Det brinner i ett flerfamiljshushus i Tensta.– Det brinner i källaren, säger Håkan Gezelius vid Storstockholms brandförsvar.
Läs mer om Tensta.
Konstrecension: Måns Wrange borrar intressant i historien
Bo Madestrand om Magisk byråkrati på Tensta konsthall.
Läs mer om Magisk och Tensta.
Moderaternas förslag: Fler kameror och sänkt skatt
Fler övervakningskameror och ordningsvakter på gatorna i Rinkeby, Tensta och Kista. Samt fler speciallärare i utsatta områden. Det är några satsningar som Moderaterna i Stockholm föreslår i sitt budgetförslag för 2018. Dessutom vill de sänka inkomstskatten med 450 miljoner kronor.
M-sprickan efter förslaget om militärer i förorterna
Riksdagsledamoten Mikael Cederbratt (M) vill sätta stopp på de kriminella gängens framfart i utsatta förorter – med hjälp av militärpoliser.Det har skapat motsättningar inom partiet.– Vi ska inte ha är militärer som patrullerar gatorna i Tensta eller Rinkeby, säger Ole-Jörgen Persson (M), vice ordförande i Spånga–Tensta stadsdelsnämnd, till lokaltidningen Mitt i.
Moderatförslaget: Sätt in militär i förorterna
Här är moderatförslaget för att komma åt de kriminella gängen:Militär i Stockholmsförorterna – typ Rinkeby, Tensta, Husby och Hallunda och Norsborg.– Det är de hederliga människorna i området som råkar illa ut. Vi behöver gå in för att stötta dem, säger riksdagsledamoten Mikael Cederbratt (M) till StockholmDirekt.
Känns som att vi begraver någon vi älskar varje dag
När finansborgarrådet Karin Wanngård, S, på onsdagskvällen mötte medborgare i Tensta under ett öppet möte om den ökade otryggheten gjorden hon en Angela Merkel. – Vi klarar det här, sa hon – i samma tonläge som Merkel sa Wir schaffen das när den stora flyktingkrisen nådde Tyskland hösten 2015.
Vill jag bli en av de tysta? Svaret är nej
Drygt en vecka har gått sedan en i området välkänd koranlärare knivhöggs till döds i Tensta. Mordet skakade den av våld redan hårt drabbade stadsdelen. – Ska jag vara ärlig kommer det ta ett tag innan jag ser på mitt älskade Tensta med samma ögon som tidigare, säger Mohamed Nuur, S, politiker i stadsdelsnämnden.
Läs mer om Mohamed Nuur och Tensta.
Man häktad för mord på koranlärare i Tensta
Den 5 oktober höggs en koranlärare i 35-årsåldern till döds med kniv i Stockholmsförorten Tensta.På tisdagen häktades en en 28-årig man, misstänkt för mord, skriver Dagens Nyheter.Enligt tidningen nekar den misstänkte till brott.
28-årig man häktad för mord på koranlärare i Tensta
En 28-årig man har på sannolika skäl häktats misstänkt för knivmordet på den 40-årige koranläraren i Tensta. Mannen nekar.
Läs mer om Tensta.
Nytt gripande för misstänkt knivmord i Tensta
En ny person har gripits och anhållits misstänkt för ett knivmord på en man i 35-årsåldern i Stockholmsförorten Tensta i förra veckan.
Ny man gripen för knivmord
I torsdags knivhöggs en man i 35-årsåldern i Tensta centrum.Mannen skadades så allvarligt att han dog på platsen.En person greps initialt, men släpptes.Nu har en ny person gripits misstänkt för mordet, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Tensta.