Tensta

Moderatförslaget: Sätt in militär i förorterna

Här är moderatförslaget för att komma åt de kriminella gängen:Militär i Stockholmsförorterna – typ Rinkeby, Tensta, Husby och Hallunda och Norsborg.– Det är de hederliga människorna i området som råkar illa ut. Vi behöver gå in för att stötta dem, säger riksdagsledamoten Mikael Cederbratt (M) till StockholmDirekt.

Känns som att vi begraver någon vi älskar varje dag

När finansborgarrådet Karin Wanngård, S, på onsdagskvällen mötte medborgare i Tensta under ett öppet möte om den ökade otryggheten gjorden hon en Angela Merkel. – Vi klarar det här, sa hon – i samma tonläge som Merkel sa Wir schaffen das när den stora flyktingkrisen nådde Tyskland hösten 2015.
Vill jag bli en av de tysta? Svaret är nej
Drygt en vecka har gått sedan en i området välkänd koranlärare knivhöggs till döds i Tensta. Mordet skakade den av våld redan hårt drabbade stadsdelen. – Ska jag vara ärlig kommer det ta ett tag innan jag ser på mitt älskade Tensta med samma ögon som tidigare, säger Mohamed Nuur, S, politiker i stadsdelsnämnden.
Läs mer om Mohamed Nuur och Tensta.

Man häktad för mord på koranlärare i Tensta

Den 5 oktober höggs en koranlärare i 35-årsåldern till döds med kniv i Stockholmsförorten Tensta.På tisdagen häktades en en 28-årig man, misstänkt för mord, skriver Dagens Nyheter.Enligt tidningen nekar den misstänkte till brott.
28-årig man häktad för mord på koranlärare i Tensta
En 28-årig man har på sannolika skäl häktats misstänkt för knivmordet på den 40-årige koranläraren i Tensta. Mannen nekar.
Läs mer om Tensta.
Nytt gripande för misstänkt knivmord i Tensta
En ny person har gripits och anhållits misstänkt för ett knivmord på en man i 35-årsåldern i Stockholmsförorten Tensta i förra veckan.
Ny man gripen för knivmord
I torsdags knivhöggs en man i 35-årsåldern i Tensta centrum.Mannen skadades så allvarligt att han dog på platsen.En person greps initialt, men släpptes.Nu har en ny person gripits misstänkt för mordet, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Tensta.
Vi ser en ljusning och känner hopp
Gladare, nöjdare och med mer tillförsikt. Så beskriver socialsekreterare, biståndshandläggare och chefer i Stockholm sin arbetssituation i en ny rapport. – Vi ser en ljusning, säger Maria Wendelstig, enhetschef på Spånga-Tensta socialkontor.
En anhållen för knivmord i Tensta – man höggs i halsen
En person har anhållits skäligen misstänkt för mord efter knivdådet i Tensta på torsdagen, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Tensta.
En anhållen för knivmord i Tensta
En person har anhållits, skäligen misstänkt för mordet på den 40-årige koranläraren i Tensta i går.
Läs mer om Tensta.
Sorg i Tensta över knivmördad koranlärare
I går knivmördades en 40-årig, bland muslimer välkänd och respekterad, profil i Tensta centrum. Han var bland koranlärare i moskn. I dag pryder ett arrangemang av röda rosor platsen där mordet skedde. - Det är fruktansvärt tragiskt, säger Abdi-Nur Isse, chef för stadsdelens individ- och familjeomsorg.
Läs mer om Abdi-Nur Isse och Tensta.
Koranlärare knivhuggen till döds i Tensta
Mannen som mördades i Tensta på tisdagsmorgonen var en välkänd, omtyckt och respekterad man i 40-årsåldern som ofta ledde bönerna i en av områdets mosker. Gärningsmannen kan ha fångats av en övervakningskamera.
Läs mer om Tensta.
Man avliden efter knivskärning i Tensta
Läs mer om Tensta.
Man knivskuren i halsen i Tensta
En man är livshotande skadad efter att ha blivit knivskuren i halsen i Tensta. Vittnen ska ha sett en misstänkt gärningsman springa från platsen. Personen är fortfarande på fri fot.
Läs mer om Tensta.
Man svårt knivhuggen i Tensta
En man har knivskurits svårt i halsen i Tensta i västra Stockholm.Gärningsmannen försvann springande från platsen och jagas nu av polis.– Det rör sig om allvarliga skador så vi får se hur det här slutar, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Man knivhuggen i Tensta
Läs mer om Tensta.
Polisen kan tvingas ta bort kameror i förorterna
Polisen anser att den nya kamerabevakningslagen skulle försvåra arbetet i utsatta områden. – De 55 kameror som vi har tillstånd för i Rinkeby, Husby och Tensta skulle inte få sitta kvar, säger Joakim Söderström, vid polisens nationella operativa avdelning (NOA).
Folktandvården stänger kliniker i Tensta och Hallonbergen
Folktandvårdens styrelse har fattat ett beslut om att stänga sina kliniker i Tensta och Hallonbergen. Järvaområdet har den sämsta tandhälsan i länet och Socialdemokraterna kräver nu att landstinget river upp beslutet.
Man gripen misstänkt för skjutning i Tensta
En 28-åring har gripits misstänkt för att ha skottskadad en man i Tensta i söndags, skriver Dagens Nyheter.
Läs mer om Tensta.
28-åring gripen efter skottlossning
I söndagskväll skottskadades en 29-årig i Tensta när han var på väg hem. Nu har en 28-årig man, tidigare känd av polisen, gripits misstänkt för synnerligen grov misshandel.
Läs mer om Tensta.
Man hittad skjuten i Tensta
Läs mer om Tensta.
Man skjuten i Tensta
En man ska ha skjutits i benet i Stockholmsförorten Tensta, skriver Aftonbladet.