Tensta

Erik Helmerson: Klart fler poliser ger färre brott

Fler poliser gav mindre kriminalitet i Tensta. Att det skulle vara provocerande gäller nog bara om man själv är brottsling.
Läs mer om Tensta.

Stor skillnad i möjlighet att få äldrelägenhet

Chansen att få plats på ett äldreboende hänger på var i Stockholms stad man bor. I Hägersten-Liljeholmen fick 92 procent av dem som ville flytta till ett servicehus avslag. I Spånga-Tensta fick bara 21 procent nej. – Det är ett jättestort problem att det är så stora skillnader mellan stadsdelarna, säger oppositionsborgarrådet Lotta Edholm (L).
Läs mer om Lotta Edholm.
Tre häktade efter skjutningar i Stockholm
Tre personer har häktats, misstänkta för kopplingar till tre skottlossningar i nordvästra Stockholm. En av de tre anklagas för medhjälp till en dödsskjutning i Tensta den 13 december.
Läs mer om Stockholm och Tensta.
Polisen: Felaktig bild av heroinhandel i Järva
Larmet om omfattande heroinhandeln och att nio av tio som grips i Järvaområdet är ensamkommande flyktingungdomar stämmer inte. Polisen nyanserar bilden efter att SvD talat med boende i Tensta som ifrågasätter uppgifterna.
Läs mer om Järva, Järvaområdet, SvD och Tensta.

Hund kastad från fjärde våningen

En hund har kastats mot sin död från ett fönster i Tensta. Polisen har omhändertagit en person efter djurplågeriet.
Läs mer om Tensta.
Kameror behövs för att klara upp fler brott
Det är inte kränkande mot någon att de som begår brott fastnar på bild och därigenom lättare kan lagföras. Kameror i Tensta och Rinkeby kommer att bidra till att fler brott klaras upp, skriver Ole-Jörgen Persson (M) i en replik.
En man häktad misstänkt för mord i Tensta
Solna tingsrätt har häktat en man i 20-årsåldern misstänkt för mordet i Tensta i nordvästra Stockholm den 13 december.
Läs mer om Stockholm och Tensta.
Polisens genombrott i mordutredningen
Mannen sköts med flera skott i ansiktet i Tensta runt lucia – och avled senare av sina skador.Nu har en man i 20-årsåldern begärts häktad, misstänkt för inblandning i mordet.– Han greps i ett annat ärende i helgen, säger polisinspektör Ann-Charlotte Sand vid Citypolisen. Brottsmisstanken är medhjälp till mord.
Polisen vill nu ha övervakning i Spånga
Polisen fick grönt ljus för övervakningskameror i Tensta och Rinkeby.Nu väcks frågan igen om kameror vid Spånga station, skriver Spånga tidning.
Läs mer om Rinkeby.Nu, Spånga och Tensta.
Polisen vill nu ha övervakning i Spånga
Polisen fick grönt ljus för övervakningskameror i Tensta och Rinkeby. Nu väcks frågan igenom kameror vid Spånga station, skriver Spånga tidning.
Läs mer om Rinkeby, Spånga och Tensta.
Ensamkommande ny målgrupp för heroinlangare
Heroinmissbruket i Rinkeby, Tensta och Husby ökar. Enligt polisens bedömning är nio av tio av missbrukarna ensamkommande flyktingar.
Läs mer om Husby, Rinkeby och Tensta.
Ensamkommande grips för heroin
Nio av tio som gripits för heroin i Rinkeby, Tensta och Husby är ensamkommande flyktingungdomar, rapporterar SVT Nyheter Stockholm. – Jag tror att många är papperslösa, som fått avslag från Migrationsverket, säger Mujtaba Attai, 19, från Sveriges ensamkommandes förening.
Bråk i tvättstuga – en slagen med glasflaska
Polisen kallades till en tvättstuga i Tensta efter ett larm om ett bråk mellan två personer. En av dem ska ha slagit en flaska i huvudet på den andra. Enligt polisen rör det sig om ett bråk om tvättider, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Tensta.
SVT: Klartecken för kameraövervakning i Rinkeby och Tensta
Nu är det grönt ljus för övervakningskameror i Stockholmsstadsdelarna Rinkeby och Tensta. Högsta förvaltningsdomstolen tar inte upp ärendet, vilket innebär att Kammarrättens beslut om att ge polisen rätt att sätta upp kameror står fast.
Rinkeby kräver: Stoppa våldet
En 20-åring häktades på fredagen, skäligen misstänkt för inblandning i dödsskjutningen av en 22-årig man i Tensta. Polisen har nu inlett en särskild satsning i hopp om att få slut på våldet och i går manifesterade Rinkebyborna mot detsamma.
Läs mer om Rinkebyborna och Tensta.
En begärd häktad och en släppt efter mord i Tensta
En av de två män som misstänks för delaktighet i mordet på en man i Tensta i nordvästra Stockholm har begärts häktad.
Läs mer om Stockholm och Tensta.
Anhållen för mord i Tensta har släppts
En man som suttit anhållen, misstänkt för mordet på en ung man i Stockholmsförorten Tensta har släppts fri.
Man död efter skjutning i Tensta
Läs mer om Tensta.
Man död efter skjutning i Tensta
Läs mer om Tensta.
Man död efter skjutning i Tensta
Den man som sköts i Tensta i nordvästra Stockholm i tisdags har avlidit, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Stockholm och Tensta.
Mannen som sköts i Tensta har avlidit
Den man som sköts med flera skott i Tensta på tisdagskvällen har nu avlidit. – Jag har fått uppgift om att han avled sent i går kväll, säger Carina Skagerlind på polisen tidigt på torsdagen.
Läs mer om Carina Skagerlind och Tensta.
Uppgifter: Skjutningar en hämnd för skulder
Den 22-årige mannen sköts med ett tiotal skott bakom Tenstakyrkan. Bland förorterna i Järva går ett rykte – motivet till morden och skjutningarna är en påstådd skuld på 250 000 kronor. Och samtidigt som polisen har storsatsat i områdena så verkar läget otryggare än någonsin. – Ungdomarna börjar langa tabletter och haschisch när de är 15-16 år. De gör det öppet och ropar på dig när du går förbi, säger en näringsidkare i Tensta.
Läs mer om Järva, Tensta och Tenstakyrkan.
Släktingen om attacken i Hjulsta
Mannen, i 20-årsåldern, blev skjuten med ett tiotal skott under onsdagskvällen och hans tillstånd är livshotande – två män har gripits efter det senaste mordförsöket i Tensta. Offret ska vara kompis med 20-åringen som mirakulöst överlevde kalasjnikov-attacken i grannförorten Hjulsta under tisdagsmorgonen. – Det är galet, säger en familjemedlemmen till 20-åringen som mirakulöst överlevde kalasjnikov-attacken mot bilen i Hjulsta.
Läs mer om Hjulsta och Tensta.
Två män gripna för Tenstaskott
Polisen har gripit två män misstänkta för inblandning i skottlossningen i Tensta där en man skadades allvarligt på tisdagskvällen.
Läs mer om Tensta och Tenstaskott.