Tensta

Fyra till sjukhus efter busskrock

Fyra personer har förts till sjukhus sedan en personbil och en buss krockat i Tensta i norra Stockholm. Totalt var det elva personer som fick skador i samband med olyckan.
Läs mer om Stockholm och Tensta.

Elva till sjukhus efter busskrock

Totalt elva personer har förts till sjukhus sedan en personbil och en buss krockat i Tensta i norra Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Tensta.
Jag respekterar Åkessons åsikter – demokrati är viktigt
Det behövs bättre skolor, tryggare miljöer för kvinnor, men framför allt: jobb åt ungdomarna för att få ett slut på våldet. Det är budskapen som några boende i Tensta hoppas att landets partiledare tar med sig hem, när politikerveckan i Järva går mot sitt slut.
Läs mer om Järva och Tensta.
Här bor studenterna som vill bygga Sveriges framtid
Hon har börjat känna sig hemmastadd i lägenheten på sjunde våningen.Bäst med den nya studentskrapan är att möta alla nya och intressanta grannar, näst bäst, att fler kan få en ljusare bild av hennes förort.– Tensta har varit ganska svartmålat, nu flyttar nya människor hit från olika delar av Sverige och världen, det tror jag betyder mycket, säger Safia Mahamed Omar, 22, som läser till sjuksköterska.
Läs mer om Safia Mahamed Omar och Sverige.

Partiledarna tar Tensta in i riksdagshuset

Riksdagsårets sista partiledardebatt kretsar mycket kring problem i utsatta förorter. I debatten riktar sig Jimmie Åkesson särskilt till S-väljare för att inte förvärra Moderaternas problem ytterligare.
Kinberg Batra mitt i den politiska klyftan
Kvällen före riksdagens partiledardebatt talar Anna Kinberg Batra på Järvafältet. Fokus för M-politiken ligger just på utsatta områden som Tensta och Rinkeby, men här finns mycket få av partiets väljare.
JUST NU: Rån mot restaurang i Tensta
En restaurang vid Tensta all i Tensta i västra Stockholm rånades i kväll vid halv tio-tiden.Rånaren uppskattas ha varit runt 20 år.– Han kom över några tusen efter att ha hotat en i personalen med ett pistolliknande föremål, säger Sven-Erik Olsson på polisen i Stockholm.
Fridolin lyfter fram skolans kraft
Skolan är vägen ut ur ojämlikhet, säger Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin när det blev hans tur att äntra scenen på Spånga IP, mitt i ett område som just präglas av ojämlikhet. Spånga IP är platsen för den pågående politikerveckan i Järva. Mitt emellan villorna i Spånga och de utsatta bostadsområdena i Rinkeby och Tensta.
Jag är inte trygg med att lämna barnen i skolan här i Tensta
Samtidigt som Gustav Fridolin presenterade sin giv om obligatorisk prao på högstadiet, undrade trebarnsmamman Asha Osman vad utbildningsministern ska göra för att hon ska våga ha sina barn på skola i Tensta igen.– Min dotter som är 15 år började ettan i Tensta men vi fick flytta henne härifrån. Skolan och läroplanen var bra men arbetsmiljön var inte trygg, säger Asha Osman, 38.
Omhändertagandet
Hanna Johansson hämtar livsnödvändig näring på Tensta konsthall
Läs mer om Tensta.
Fi-ledaren inleder i sina hemkvarter
Victoria Kawesa (Fi) är första partiledare att tala på politikerveckan i Järva. Hon är själv uppvuxen i Tensta och tror att veckan kan bli ett lyft för förorterna. – Det är ett väldigt bra initiativ som kan väcka tilltro till politiken, säger hon.
Läs mer om Järva och Tensta.
Det finns en stor framtidstro här
Skola, integration och sjukvård är de viktigaste politiska frågorna för Järvabor visar en ny opinionsundersökning. Järvaborna är också mer optimistiska än svenskar i allmänhet till att utvecklingen i landet går åt rätt håll. – Sverige är bäst, och det blir bara bättre och bättre, säger Pari Jahanbahsh, 78 år, pensionär i Tensta.
Läs mer om Järvabor, Pari Jahanbahsh och Tensta.
Det mångkulturella kräver viss gemenskap
Hur skapas hemkänsla i det mångkulturella samhället? Nalin Pekgul och Somar Al Naher möttes i Expressen TV för ett samtal om den svenska flaggans betydelse i Tensta, medborgarskapsceremonier och Hannah Arendts teorier kring nationalstaten.
Väpnat rån mot salong norr om Stockholm
En salong i Tensta norr om Stockholm blev på torsdagskvällen utsatt för ett rån. Två gärningsmän beväpnade med pistolliknande föremål hotade personalen. Polisen jagar de misstänkta rånarna med bland annat helikopter.
Läs mer om Stockholm och Tensta.
Hiphopkollektivet RMH:s maktprotest – lägger ned
Hiphopkollektivet RMH (Respect my hustle), med artister som Adam Tensta, Silvana Imam, Erik Lundin och Cherrie, lägger ned. Konstellationen ska omformas – men beslutet är samtidigt en protest mot samhällets maktimperier, enligt grundaren Babak Arzami.
Manifestation anklagas för rasism
Artisten Adam Tensta har anklagat evenemanget Reclaim the suburbs för att vara rasistiskt. Nu har manifestationen, som skulle ha anordnats på lördag i Tensta centrum, ställts in.
Läs mer om Reclaim och Tensta.
Kvinna dog efter att ha blivit påkörd av motorcykel
Den kvinna i 50-årsåldern som i måndags blev påkörd av en motorcykel i Tensta har avlidit, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Tensta.
Kvinna död efter mc-påkörning i Tensta
En kvinna i 50-årsåldern som i måndags blev påkörd av en motorcykel i Tensta har avlidit, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Tensta.
Det här förtrycket som sprider sig måste få ett slut
Sores Armanc och barndomsvännen Alexandra Labb ligger bakom Reclaim the suburbs. Senare i april arrangerar de en manifestation i Tensta centrum för ett fritt samhälle och uppmanar deltagarna att bära korta shorts och kjolar.
Läs mer om Alexandra Labb, Reclaim och Tensta.
Vänsterkonst kan visst vara rolig
Hanna Johansson rekommenderar ett besök på Tensta konsthall.
Läs mer om Tensta.
Tenstabor ryckte in när brandbil fastnade
En brandbil körde i torsdags fast i leran vid en brand i Stockholmsförorten Tensta. Då hjälpte lokalborna till.
Brandbil fastnade i Tensta – då ryckte ungdomarna in
Erica Heikenborn, 36, såg hur ungdomarna i Tensta gick samman för att hjälpa brandbilen som fastnade. Nu hyllas deras insats. –Vi ska ta tillbaka det positiva om Tensta, säger hon.
Läs mer om Tensta.
Kraftig brand på vind i Tensta
En kraftig vindsbrand bröt under torsdagen ut i ett flerfamiljshus i Tensta. Boende fick evakueras, men branden var under kontroll på eftermiddagen.
Läs mer om Tensta.