Tensta


Beslut om kameror överklagas

För första gången någonsin skulle delar av Stockholm kameraövervakas dygnet runt. Polisen har fått tillstånd av länsstyrelsen att sätta upp totalt tio kameror vid Rinkeby centrum, Tensta centrum och Spånga station, skriver tidningen Mitt i.

Läs mer om Mitt, Rinkeby, Spånga, Stockholm och Tensta.

Beslut om kameror överklagas

Stockholm För första gången skulle delar av Stockholm kameraövervakas dygnet runt. Polisen har fått tillstånd för totalt tio kameror i Rinkeby Tensta och Spånga, skriver Mitt i.

Kamera dygnet runt i Stockholm

För första gången någonsin ska delar av Stockholm kameraövervakas dygnet runt. Polisen har fått tillstånd av länsstyrelsen att sätta upp fyra kameror vid Rinkeby centrum, fyra i Tensta centrum och två vid Spånga station, skriver tidningen Mitt i.

Läs mer om Mitt, Rinkeby, Spånga, Stockholm och Tensta.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Poliser beskjutna med raketer och smällare

Polisen står inför en av årets stökigaste kvällar - nyårsafton. Flera poliser har beskjutits med raketer och smällare i Stockholmsförorten Tensta. Några timmar tidigare avlossade ungdomar flera fyrverkeripjäser mot bussar i Fittja, vilket ledde till att trafiken fick ställas in under en stund på onsdagskvällen. – Vi väntar oss fler sådana här händelser, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Värdetransportrånare flydde på moped

Strax efter klockan nio i morse blev en värdetransportör rånad på en värdeväska i Tensta centrum i...

Läs mer om Tensta.
Värdetransportrånare flydde på moped

Strax efter klockan nio i morse blev en värdetransportör rånad på en värdeväska i Tensta centrum i västra Stockholm. Enligt polisen ska två unga män ha hotat transportören med kniv. Efter rånet uppges de ha flytt på moped tillsammans med ytterligare en gärningsman. Ingen person skadades vid rånet. Ingen är misstänkt, och gärningsmännen beskrivs som unga män i mörka kläder.

Läs mer om Stockholm och Tensta.
Adam Tensta vill krossa mansnormen

Adam Tensta tar upp kampen mot mäns sexuella våld mot kvinnor. Tillsammans med Erik Rapp, Zacke och Parham har han gjort årets Fatta-låt Det börjar med mig om att våga bryta med manliga normer.

Adam Tensta gör låt om skadlig manlighet

Jämställdhetskampanjen Fatta fortsätter. Nu har artisterna Adam Tensta, Zacke, Parham och Erik Rapp gått samman och gjort låten Fatta man, en uppgörelse med destruktiva mansnormer och ett upprop för en ny manlighet, enligt artisterna själva.

Läs mer om Adam Tensta, Erik Rapp, Fatta, Parham och Zacke.
Adam Tensta gör låt om skadlig manlighet

Jämställdhetskampanjen Fatta fortsätter. Nu har artisterna Adam Tensta, Zacke, Parham och Erik Rapp...

Läs mer om Adam Tensta, Erik Rapp, Parham och Zacke.
Adam Tensta gör låt om skadlig manlighet

Jämställdhetskampanjen Fatta fortsätter. Nu har artisterna Adam Tensta, Zacke, Parham och Erik Rapp gått samman och gjort låten Fatta man, en uppgörelse med destruktiva mansnormer och ett upprop för en ny manlighet, enligt artisterna själva. Fatta är en kampanj mot sexuellt våld och för en ny samtyckeslagstiftning.

Läs mer om Adam Tensta, Erik Rapp, Fatta, Parham och Zacke.
Elisabeth Åsbrink: Kanske ligger Tensta för långt bort från Twitters debatter

Satsningar på att förebygga unga mäns kriminalitet är välbehövliga. Men när satsningarna görs utan analys kan den goda viljan bli katastrofal. Varför debatteras inte utanförskapet i fattiga förorter?

Läs mer om Tensta.
Bränn en bil - få ett jobb

Kriminella jobbade som nattvandrare i Tensta

Läs mer om Tensta.
Vi tittar åt annat håll när bilar brinner

Stadsdelsdirektören i Spånga Tensta är mån om att framhålla att det stora flertalet i den problemomskrivna Stockholmsförorten är lugna, fredliga och skötsamma medborgare. Det är bara en liten grupp yngre män, många kriminella, som sätter eld på bilar och skapar rubriker.

Besvikna fritidsledare bakom bilbränderna

TV-dokumentär lanserar teori om upploppen i Tensta

Läs mer om Tensta.
Ny dokumentär om bilbränder i förorter

Nu visar SVT en dokumentär om bilbränderna i Stockholms förorter. På torsdag kväll sänds Bränn en bil – få ett jobb i SVT2 – där filmaren följt ungdomar i Stockholms förorter under ett år. – När jag började jobba i Tensta var det väldigt många vuxna och ungdomar som sa att I Tensta får man jobb om man bränner upp en bil. Och det visade sig att det var så, säger Johan Sammelin, biträdande enhetschef Blå Huset i Tensta, i dokumentären.

Tidigare toppnyhet hos Metro:
Hörapparat misstogs för polisöronsnäcka – äldre man misshandlades

En äldre man som besökte stadsdelen Tensta ska ha blivit attackerad av ett gäng – för att de trodde...

Läs mer om Tensta.
Vet du hur verkligheten ser ut i Tensta?

Ungdomar på Jobbgaraget i Tensta är besvikna och frustrerade över att verksamheten läggs ner vid årsskiftet. Här är deras frågor till Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg.

Vi ska inte bedriva detta

Jobbgaraget i Tensta läggs ner och frustrationen är stor bland deltagarna. Nu säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg att verksamheten inte fungerat väl. Däremot tittar man på en utbyggnad av projektet Unga in som också syftar till att få bort ungdomar från utanförskapet.

Läs mer om Mikael Sjöberg, Tensta och Unga.
Silvana Imam, Adam Tensta, Nebay Meles, Dida och Eboi gör remixer på Kents La Belle Epoque i #whyihustle

Silvana Imam: ` I taxin på väg till svartklubben / jag är kjolen på han som vill va Askungen / han som fick sin arm bruten / jag är andra sidan myntet.

Läs mer om Adam Tensta, Askungen, Dida och Eboi.
Kändisarna sjunger för Dawit Isaak i ny video

Den svenske journalisten Dawit Isaak har suttit fängslad i 13 år. Nu uppmärksammas fallet av bland andra Sebbe Staxx, Adam Tensta, Elin Lanto, Filip och Fredrik, Edda Magnason och Cleo.

Mutklockor som återlämnas 11:21 vegetarianer och veganer

Liten del av brunchutbudet på Tensta konsthall.

Läs mer om Tensta.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Tenstas ungdomar lyfte flyktingfrågan

Varför är ni rasister? Invandring och integration orsakade het debatt när gymnasieeleverna på Ross Tensta gymnasium mötte ungdomspolitikerna i DN:s skolbuss.

Nya studentbostäder i Tensta

Bild: Belatchew Arkitekter 240 lägenheter byggs Idag togs det första spadtaget för ett 18 våningar högt hus med 240 nya studentbostäder vid tunnelbanan i Tensta Centrum.

Läs mer om Idag, Tensta Centrum och Tensta.
Rån mot växlingskontor i Tensta

Gallerian i Tensta centrum i Stockholm utsattes på lördagsförmiddagen för ett väpnat rån. - Det är troligen en guldbutik som varit målet. De forcerade entrn med hjälp av en hjullastare.

Läs mer om Stockholm och Tensta.
Rån med hjullastare i Tensta centrum

Gallerian i Tensta centrum i Stockholm utsattes på lördagsförmiddagen för ett väpnat rån. - Det är troligen en guldbutik som varit målet. De forcerade entrn med hjälp av en hjullastare.

Läs mer om Stockholm och Tensta.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02