Tesla

Tesla borde backa och byta namn på Autopilot

Det blev förstås fullt pådrag kring Teslas Autopilot efter dödskraschen som inträffade i mars. En Model X-ägare som åkte med Autopiloten aktiverad körde in i en motorvägsbarriär och omkom. Bilen totalförstördes.
Läs mer om Autopilot och Autopiloten.

Tesla öppnar nytt i Stockholm inför Model 3-anstormningen

Ska bygga ytterligare ett servicecenter. Tesla ska öppna ett nytt servicecenter söder om Stockholm, och det blir märkets största i Sverige. Det rapporterar Motor-Magasinet.
Tesla Model 3 toppar 228 km/h - högre hastighet än uppgett
När Tesla Model 3 introducerades fick vi veta att topphastigheten är 225 km/h. Under det här hemgjorda toppfartstestet visar bilen 228 km/h på mätaren - och väldigt kort räckvidd.
Kinesiska självkörande lastbilar utmanar Tesla
De har ingen förarhytt och ingen förare. Kina ger sig in i kampen om marknaden för självkörande fordon på allvar – i en hamn i den jättelika hamnstaden Qingdao syns nu självkörande lastbilar transportera containrar.
Läs mer om Qingdao och Tesla.
Tesla stänger fabriker för att kraftigt öka produktionen
Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla stänger ned sin produktion av Model 3 för att förbereda en kraftig produktionsökning.
Läs mer om Model och Tesla.
Tesla öppnar nytt i södra Stockholm
Tesla Motors blir bland de sista att etablera sig i bilmekkat Smista Allé, mittemot Bilia och alldeles intill E4 vid Kungens Kurva i Stockholms södra infart. I dag driver Tesla verkstäder i Malmö, Göteborg och InfraCity i Stockholm.
Tesla den stora vinnaren i bilkriget mellan USA och Kina
Elon Musk fick som han ville.Kina tar bort den tidigare så heliga regeln om partnerskap och 50-50-ägande med kinesiska partners för de stora bilföretagen.Och när det blir fritt fram för Volkswagen, Mercedes, BMW och General Motors i Kina kommer Geely få tuffare konkurrens.
Läs mer om BMW, Geely, Kina, USA och Volkswagen.
Tesla börjar bygga Model 3 dygnet runt
Läs mer om Model.
Nytt stopp för Teslas folkliga modell Model 3
Tesla har för andra gången i år drabbats av grus i maskineriet. Den amerikanska elbilstillverkaren stoppar temporärt produktionen av Model 3, den folkliga Teslan, tänkt att ge bilmärket större produktionsvolymer. Stoppet är det andra detta år.
Läs mer om Model och Teslan.
Kinas motdrag i handelskriget underlättar för Tesla
Lättnader för tillverkningen av elektriska bilar är Pekings senaste giv i det upptrappade handelskriget med USA.
Läs mer om Tesla och USA.
Tesla stoppar produktionen av Model 3
Elbilstillverkaren Tesla stoppar tillfälligt produktionen av sin mindre modell, Model 3, under flera dagar för att reda ut vissa bekymmer som har bromsat monteringen av bilen.
Läs mer om Model.
Produktionen av Teslas folkbil ligger nere - igen
Tesla har återigen stoppat produktionen av nya Model 3. Elbilstillverkaren själv hävdar att det rör sig om en planerad produktionspaus.
Läs mer om Model.
Tesla Model 3 kör jättefort på Autobahn
Det går visst att kryssa i hög Autobahnfart även i en "elbil för massorna". Här är det Model 3 som når imponerande farter i en video som lämnar en del att önska.
Läs mer om Autobahn, Autobahnfart och Model.
Tesla tar paus för att få fart på Model 3
Tesla har tillfälligt stoppat produktionen av den haussade Model 3. Det blir ett hack i kurvan för USA:s just nu mest sålda elbil. Syftet är att nå målet 5 000 bilar i veckan.
Läs mer om Model.
Tesla pausar Model 3-bandet
Läs mer om Model.
Svensk ekonomi liknar mer en Skoda än ett lyxåk
Det bidde ingen Tesla och inte heller någon Volvo V90. När Magdalena Andersson på måndagen presenterade utsikterna för svensk ekonomi hade hon svårt att hitta några bra superlativ. Det var inte heller läge. Regeringens mål om EU:s lägsta arbetslöshet ter sig alltmer avlägset.
Läs mer om Skoda, Tesla och Volvo V90.
Elon Musk visar produktionen av Tesla Model 3 i Fremont-fabriken - erkänner fel
När CBS besökte fabriken i Fremont var man uppe i en takt på 2.071 Model 3. Det är det amerikanska nyhetsbolaget CBS som fått äran att ta med sig filmkamerorna in i Teslas Fremont-fabrik.
Elon Musk: Teslas autopilot kommer aldrig att bli perfekt
Tesla i blåsväder efter dödsolycka.
Mercedes EQ S ska sätta Tesla Model S på plats
En lyx-elbil som ska få Tesla Model S att se skral ut. Mercedes förbereder ett nytt flaggskepp i ny el-offensiv. Redan om fyra år ska tio nya elektrifierade modeller vara ute.
Elon Musk: Då är Tesla lönsamt
Tesla kommer att vara lönsamt och nå ett positivt kassaflöde i det tredje och fjärde kvartalet i år, skriver vd Elon Musk på Twitter. Han lägger till att det därmed är uppenbart att företaget inte behöver ta in mer kapital. Musk skrev det hela som en kommentar på en artikel från The Economist där Jefferies bedömer att Tesla behöver ta in mellan 2,5 och 3 miljarder dollar i år.
Tesla i ordkrig med myndighet
Biltillverkaren Tesla är på kollisionskurs med USA:s trafiksäkerhetsmyndighet NTSB, som utreder en dödsolycka med en delvis självkörande Tesla Model X.
Läs mer om Tesla Model X.
Tesla i ordkrig med myndighet
Biltillverkaren Tesla är på kollisionskurs med USA:s trafiksäkerhetsmyndighet NTSB, som utreder en dödsolycka med en delvis självkörande Tesla Model X. Tesla säger att företaget drar sig ur ett avtal om samarbete.(TT) Biltillverkaren Tesla
Läs mer om Tesla Model X.
Här visas Volvos nya ellastbil – tyst utmanare till Tesla
Hur börjar elrevolutionen i transportsektorn? Med blå sopbilar i Göteborg. I alla fall om man får tro Volvo, som i dag lanserar sin nya ellastbil FL Electric.Men den är betydligt mindre och har kortare räckvidd än huvudkonkurrenten Tesla.
Läs mer om Göteborg, Tesla och Volvo.