Tff

TFF har en realistisk chans att nå allsvenskan

Helsingborgs IF gjorde vad de var tvungna.Trelleborgs FF det man behövde för att börja drömma på allvar.Efter BP:s oväntade formsvacka kan TFF:s resa faktiskt gå hela vägen till allsvenskan.

MFF-lånets drömträff – TFF närmare allsvenskan

Erik Andersson sänkte Öster med en drömträff.Efter Malmö FF-lånets mål är Trelleborgs FF bara tre poäng bakom BP på allsvensk plats.– Det är klart vi tittar uppåt. Nu har vi nos på den och det är klart att vi vill mer, säger Salif Camara Jönsson.
Läs mer om Salif Camara Jönsson, TFF och Öster.
TFF kopplar kvalgreppet – smyger närmare toppen
Trelleborgs FF fortsätter imponera i superettan.2-0 mot Gais hemma på Vångavallen betyder att TFF kopplat greppet om kvalplatsen till allsvenskan.– Förhoppningsvis räcker det hela vägen, säger Erik Andersson som visade vägen med sitt solomål.
Läs mer om Erik Andersson, TFF och Vångavallen.
Här är TFF:s okända firande i superettan
Här är TFF:s okända firande när de vunnit bortamatcher i superettan.Chaffisen snurrar runt med bussen i första bästa rondell.– En kul grej. Alltid retar det någon, skrattar TFF:s tränare Patrick Winkvist.
Läs mer om Patrick Winkvist.

TFF tog läget i toppen - nosar på allsvenskan

Trelleborgs FF fortsätter visa tyngd i toppstriden i superettan.Segern borta mot Syrianska innebär att TFF är tillbaka på den allsvenska kvalplatsen.– Det funkade inte spelmässigt men vi vinner, det var därför vi kom hit, säger Marcus Pode till C more
Läs mer om Syrianska och TFF.
Inter-dödaren laddar för tuffa Skånederbyt
Glödhett Skånederby med en allsvensk kvalbiljett i potten.Då sitter Inter-dödaren Michael Hansson, 45, på läktaren och hejar – på bägge lagen.– Mitt hjärta finns både i TFF och HIF, säger Hansson.
TFF illa ute i cupen – vidare med nödrop
Seger – men inte mycket mer.Trelleborgs FF hade stora problem i cupen mot division 2-bottenlaget Assyriska IF.– Det här betyder mycket inför nästa år, säger tränaren Patrick Winqvist.
HIF ett vinnarlag igen – bäddat för publikfest
Helsingborgs IF är tillbaka i vinnarspåret.Cupsegern med 3-1 i Oskarshamn bäddar för publikfest – i Skånederbyt i Trelleborg.– Det kan komma lika mycket folk som när vi spelade i allsvenskan, säger TFF:s marknadschef Peter Kronström.
MFF:are skjuter TFF närmare allsvenskan
När skyttekungen haltar ut kliver en MFF:are fram och skjuter Trelleborgs FF ett steg närmare allsvensk comeback.Malmölånet Erik Andersson trycker in två bollar i segermatchen (5-1) mot Norrby och lyfter TFF i superettan.– Skönt att få göra första målen i TFF, säger han till TV4.
Läs mer om Norrby, TFF och TV4.
Succanfallaren om sitt dubbelliv
Han är hetare än Cristiano Ronaldo.Men trots åtta mål på två matcher har det inte funnits mycket tid för Salif Camara Jönsson, 33, att njuta efter måndagens fyrverkeri mot Värnamo.–Jag var hemma vid 01, somnade vid 02. Sedan var det upp vid ungefär sju. Barnen ska vara lämnade på skola och dagis senast kvar över åtta och sedan åkte jag direkt till jobbet efter det, säger TFF-anfallaren.
Salif Camara Jönsson fyramålsskytt - igen
TFF-anfallaren Salif Camara Jönsson galna målform håller i sig.I segern över Värnamo gjorde skytteligaledaren fyra nya mål.– När jag får bollar i straffområdet löser det sig väldigt bra för tillfället, säger han till C More.
Läs mer om C More och Värnamo.
Trelleborgs FF kan byta namn – till Mellby Gård
Superettanklubben Trelleborgs FF och Trelleborgs kommun h. I över 30 år har finansmannen Rune Andersson varit en trogen supporter och en generös huvudsponsor till TFF, men nu hotar han med att byta namn på fotbollsföreningen.
Läs mer om Mellby Gård, Rune Andersson och TFF.
Inget tomt hot – får vara någon måtta
En öppen strid pågår mellan superettaklubben Trelleborgs FF och Trelleborgs kommun.Nu hotar TFF:s huvudsponsor med såväl namnbyte som flytt från Vångavallen.– Det här är inget tomt hot. Någon måtta får det ju vara, säger Johan Andersson, vd på Mellby Gård.
Missade heta drömläget – besvikelse i Trelleborg
Kryss på Vångavallen i Trelleborg – och två missnöjda lag.TFF för att man missade drömläget i slutminuten.Falkenberg för att man inte kunde hålla 2-1-ledningen.
Läs mer om Trelleborg och Vångavallen.
TFF laddar för ny skräll: På spåret mot Europa
På spåret – mot Europa.Trelleborgs FF tar tåget genom Sverige för att möta Östersund i Svenska cupen.– Vi åker inte med skidor i bagaget. Vi har fotbollsskor i väskorna för att vinna matchen, säger TFF-kaptenen Kristian Haynes, 36.
Läs mer om Europa, Svenska, Sverige och Östersund.
Skyttekungen frälste TFF efter stor dramatik
Kalmar FF såg ut att ha gjort jobbet mot Gefle.Då slog Salif Camara Jönsson till för andra gången – och sköt Trelleborgs FF vidare till kvartsfinal i Svenska cupen.
Hotet vid gruppseger – får inte spela hemma
Trelleborgs FF och Landskrona gör upp om en kvartsfinalbiljett.Då är det bara seger som gäller i skrällmötet.– Det är en fördel för oss att spela hemma, säger TFF:s Kristian Haynes.
Läs mer om Landskrona.
TFF-seger räcker i sista omgången
Trelleborgs FF slog Gefle borta med 2–1.Nu har man, precis som Landskrona, kvartsfinalplatsen i egna händer i den sista omgången när lagen möts – i Trelleborg.– Det är de bästa förutsättningarna, som alla ville ha, men nu är det upp till oss själva att göra jobbet, säger TFF:s tränare Patrick Winqvist.
Cupknall 2: TFF nära seger i Kalmar
Söndagen bjuder på många skrällar i Svenska cupen.Inte nog med att division 1-klubben Landskrona Bois slog Gefle som i fjol spelade i allsvenskan.Även superettanlaget Trelleborgs FF bjöd på en knall när man tog en poäng på bortaplan mot Kalmar.
Läs mer om Gefle, Kalmar och Svenska.
TFF-bossen lämnar: Som en skilsmässa
Per-Anders Abrahamsson slutar i Trelleborgs FF efter femton år som ordförande och sammanlagt hela fyrtio år i föreningen.På måndagkvällen är det årsmöte och TFF-legendaren lämnar över klubban.– Det känns som en skilsmässa. Jag har ju sagt i flera år att jag skulle lämna, men det har varit svårt. Nu känns det som rätt läge, säger Abrahamsson, 67.
Läs mer om Abrahamsson.
Han var talang i MFF – nu klar för Trelleborg
Trelleborgs FF rustar inför 2017.Senaste klippet är tidigare MFF:aren Robin Nilsson, 28.– En etablerad lagspelare med spetskvalitet och stor rutin från både allsvenskan och superettan, påpekar TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall när han hälsar Nilsson välkommen till Vångavallen.
Läs mer om MFF, Nilsson, Trelleborg och Vångavallen.
MFF-talangen flyttar söderut
Johan Brannefalk byter Malmö FF mot Trelleborgs FF.Den 19-årige mittfältaren har varit utlånad till klubben sedan i somras och har nu skrivit på ett permanent kontrakt.– När Malmö tog beslutet att de inte skulle fortsätta med Johan så var vi intresserade direkt, säger TFF:s sportchef Mattias Kronvall.
Läs mer om Johan och Malmö FF.
Tappade ledningar – då rasar TFF-tränaren
Ledning två gånger om. Ändå föll Trelleborgs FF mot bottenlaget Assyriska. – Det är faktiskt uselt. Vi måste ödmjukt titta på vad det är som brister, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.
Läs mer om Assyriska.
TFF fälldes av skador och målvaktstavlor
Skada, avstängning och sjukdom fick Trelleborgs FF på knä. På bortaplan mot Örgryte sprack lagets tio matcher långa förlustfria svit. – Det är inte bara det. Vi blir straffade på grund av mina misstag, säger målvakten Fredrik Fritz Persson.
TFF:s Pode kvitterade i mötet mot Ängelholm
Superettans jumbo Ängelholms FF hade länge bud på säsongens femte seger i lördagens match mot Trelleborgs FF. Men det ville sig inte den här gången heller för ÄFF. Tio minuter från slutet kvitterade Marcus Pode för TFF och det blev ett poäng vardera för lagen.
Läs mer om TFF, ÄFF och Ängelholm.