Tff

Allsvensk målvakt redo för comeback

Marko Johansson är nära comeback.TFF-målvakten som haft knäproblem är redo att spela mot Kalmar FF på söndag.– Det känns bra och jag har inte känt av någonting i knäet. Jag har kunnat vara med på allt, det är jag glad för. Jag har velat skynda långsamt, men nu känner jag mig redo för spel, säger Johansson till Trelleborgs Allehanda.
Läs mer om Johansson och Kalmar FF.

TFF fruktar: Premiären måste flyttas till Malmö

Trelleborgs FF känner oro inför den allsvenska hemmapremiären mot IFK Göteborg.Just nu är det risk för att matchen måste flyttas till Malmö.– Tyvärr saknas flera delar, säger klubbdirektören Mattias Kronvall.
Läs mer om Malmö.
Mardrömmen för TFF: Fick värsta beskedet
Vilket mardrömsbesked för Trelleborgs FF inför allsvenska combecaken.Skyttekungen Salif Camara Jönsson, 34, bekräftar att hälsenan är av.Nu jobbar TFF för att ta in en ersättare.– Vi vill vara slagkraftiga, säger tränaren Patrick Winqvist.
Läs mer om Patrick Winqvist och TFF.

Hårdförde mittbacken Nielsens val - guldstrid i Polen eller Trelleborg: "TFF en perfect match"

Frågan är om något annat förmodat bottenlag har gjort en mer meriterad värvning än Trelleborgs 30-årige mittback Lasse Nielsen den här vintern? Nielsens Lech Poznan är inne i en strid om ligaguldet i Polen, där Nielsen fick gott om speltid.
TFF:s sista pusselbit: Förre MFF-anfallaren
Trelleborgs FF har skrivit ett treårskontrakt med Dennis Hümmet.Den förre Malmö FF-talangen är nykomlingens sista pusselbit i lagbygget.
Läs mer om Malmö FF-talangen.
Lasse Nielsen på väg till TFF
Trelleborgs FF uppges vara på jakt efter Lasse Nielsen, enligt BT.dk.Det betyder däremot inte att Malmö FF kommer tappa sin mittback.Den Lasse Nielsen som TFF ställt in sitt sikte på spelar i Lech Poznan.
Jättelöftet lämnar – klar för nykomlingen
Erik Andersson lämnar Malmö FF efter endast en tävlingsmatch.Talangen, som hyllats som en av Europas mest lovande, återvänder till allsvenska nykomlingen Trelleborg.– Han har sina bästa fotbollsår framför sig, säger TFF:s tränare Patrick Winqvist.
Jättelöftet lämnar – klar för nykomlingen
Erik Andersson lämnar Malmö FF efter endast en tävlingsmatch.Det skadedrabbade jättelöftet återvänder till allsvenska nykomlingen Trelleborg.– Han har sina bästa fotbollsår framför sig, säger TFF:s tränare Patrick Winqvist.
Benny Guldfot säker: Trelleborgs FF går upp
Vem skulle vara större tipsexpert inför rysaren i kvalreturen Jönköping-Trelleborg än Benny Guldfot Mårtensson!Benny är Trelleborgs FF:s främste spelare genom tiderna, han har gjort flest matcher och flest mål för föreningen som i dag hoppas säkra en allsvensk comeback.– Jag tippade faktiskt rätt i första matchen, alltså 2-0, och säger nu att Jönköping vinner returen hemma med 1-0. Men det gör ju inget, TFF går upp, säger legendaren Mårtensson som nyligen fyllde 60.
TFF redo för kvalrysaren: Spelar inte som Sverige
90 minuter från allsvenskan.Då jämför TFF-kaptenen Kristian Haynes, 35, med svenska landslagets läge inför avgörandet i Milano.– Vi är inte som Sverige. Vi har inte tränat på att ligga på försvar och spela hem matcher, säger Haynes.
Läs mer om Milano och Sverige.
TFF:s nya kvaltrick: Vi kör med yoga
Här är Trelleborgs annorlunda kvaltrick.TFF spetsar uppladdningen med nya grepp.– Vi kör med yoga, säger tränaren Patrick Winqvist.
Läs mer om Patrick Winqvist.
TFF missade chansen sätta press på Dalkurd
Dalkurd kan lägga champagnen på kylning.Efter Trelleborgs FF:s kryss (2-2) mot Frej är Borlängelaget nära, nära en plats i högsta serien.TFF spelade borta sina chanser på konstgräset i Täby.
Läs mer om Borlängelaget, Dalkurd, Frej och Täby.
TFF mot allsvenskt kval: Drömläge efter storseger
Trelleborgs FF kopplar greppet om kvalplatsen till allsvenskan.Efter 4-0 mot Åtvidaberg hemma på Vångavallen ligger TFF i pole position inför upploppet i superettan.Segern innebär samtidigt att Helsingborgs IF definitivt är avklippt från en kvalchans.
Läs mer om TFF, Vångavallen och Åtvidaberg.
Bara oavgjort för jagande Trelleborg
Dalkurd och Brommapojkarna tog ytterligare ett litet kliv mot nästa års fotbollallsvenska på måndagskvällen. Trelleborg, den jagande tabelltrean i superettan, fick nämligen bara 1–1 mot Varberg hemma på Vångavallen. Marcus Pode gav TFF ledningen på straff i 77:e minuten, men redan två minuter senare fick även gästerna straff och Oliver Silverholt kunde kvittera.
Kvalkramp på Vångavallen – TFF missade drömläget
Trelleborgs FF vacklar när man har drömläge att rycka mot en allsvensk kvalchans.Efter 1-1 mot Varbergs Bois på Vångavallen väntar en nervig höst.– Vi har saker och ting i egna händer, säger tränaren Patrick Winqvist.
Avslöjar drömmen: Ta över Malmö FF
TFF nosar på en plats i allsvenskan.Då väljer succtränaren Patrick Winqvist, 41, att fundera kring framtiden.– Jag vill jobba med A-laget i Malmö FF. Det är min dröm, säger Winqvist.
TFF har en realistisk chans att nå allsvenskan
Helsingborgs IF gjorde vad de var tvungna.Trelleborgs FF det man behövde för att börja drömma på allvar.Efter BP:s oväntade formsvacka kan TFF:s resa faktiskt gå hela vägen till allsvenskan.
MFF-lånets drömträff – TFF närmare allsvenskan
Erik Andersson sänkte Öster med en drömträff.Efter Malmö FF-lånets mål är Trelleborgs FF bara tre poäng bakom BP på allsvensk plats.– Det är klart vi tittar uppåt. Nu har vi nos på den och det är klart att vi vill mer, säger Salif Camara Jönsson.
Läs mer om Salif Camara Jönsson, TFF och Öster.
TFF kopplar kvalgreppet – smyger närmare toppen
Trelleborgs FF fortsätter imponera i superettan.2-0 mot Gais hemma på Vångavallen betyder att TFF kopplat greppet om kvalplatsen till allsvenskan.– Förhoppningsvis räcker det hela vägen, säger Erik Andersson som visade vägen med sitt solomål.
Läs mer om Erik Andersson, TFF och Vångavallen.
Här är TFF:s okända firande i superettan
Här är TFF:s okända firande när de vunnit bortamatcher i superettan.Chaffisen snurrar runt med bussen i första bästa rondell.– En kul grej. Alltid retar det någon, skrattar TFF:s tränare Patrick Winkvist.
Läs mer om Patrick Winkvist.
TFF tog läget i toppen - nosar på allsvenskan
Trelleborgs FF fortsätter visa tyngd i toppstriden i superettan.Segern borta mot Syrianska innebär att TFF är tillbaka på den allsvenska kvalplatsen.– Det funkade inte spelmässigt men vi vinner, det var därför vi kom hit, säger Marcus Pode till C more
Läs mer om Syrianska och TFF.
Inter-dödaren laddar för tuffa Skånederbyt
Glödhett Skånederby med en allsvensk kvalbiljett i potten.Då sitter Inter-dödaren Michael Hansson, 45, på läktaren och hejar – på bägge lagen.– Mitt hjärta finns både i TFF och HIF, säger Hansson.
TFF illa ute i cupen – vidare med nödrop
Seger – men inte mycket mer.Trelleborgs FF hade stora problem i cupen mot division 2-bottenlaget Assyriska IF.– Det här betyder mycket inför nästa år, säger tränaren Patrick Winqvist.
HIF ett vinnarlag igen – bäddat för publikfest
Helsingborgs IF är tillbaka i vinnarspåret.Cupsegern med 3-1 i Oskarshamn bäddar för publikfest – i Skånederbyt i Trelleborg.– Det kan komma lika mycket folk som när vi spelade i allsvenskan, säger TFF:s marknadschef Peter Kronström.