Tff

Benny Guldfot säker: Trelleborgs FF går upp

Vem skulle vara större tipsexpert inför rysaren i kvalreturen Jönköping-Trelleborg än Benny Guldfot Mårtensson!Benny är Trelleborgs FF:s främste spelare genom tiderna, han har gjort flest matcher och flest mål för föreningen som i dag hoppas säkra en allsvensk comeback.– Jag tippade faktiskt rätt i första matchen, alltså 2-0, och säger nu att Jönköping vinner returen hemma med 1-0. Men det gör ju inget, TFF går upp, säger legendaren Mårtensson som nyligen fyllde 60.

TFF redo för kvalrysaren: Spelar inte som Sverige

90 minuter från allsvenskan.Då jämför TFF-kaptenen Kristian Haynes, 35, med svenska landslagets läge inför avgörandet i Milano.– Vi är inte som Sverige. Vi har inte tränat på att ligga på försvar och spela hem matcher, säger Haynes.
Läs mer om Milano och Sverige.
TFF:s nya kvaltrick: Vi kör med yoga
Här är Trelleborgs annorlunda kvaltrick.TFF spetsar uppladdningen med nya grepp.– Vi kör med yoga, säger tränaren Patrick Winqvist.
Läs mer om Patrick Winqvist.
TFF missade chansen sätta press på Dalkurd
Dalkurd kan lägga champagnen på kylning.Efter Trelleborgs FF:s kryss (2-2) mot Frej är Borlängelaget nära, nära en plats i högsta serien.TFF spelade borta sina chanser på konstgräset i Täby.
Läs mer om Borlängelaget, Dalkurd, Frej och Täby.

TFF mot allsvenskt kval: Drömläge efter storseger

Trelleborgs FF kopplar greppet om kvalplatsen till allsvenskan.Efter 4-0 mot Åtvidaberg hemma på Vångavallen ligger TFF i pole position inför upploppet i superettan.Segern innebär samtidigt att Helsingborgs IF definitivt är avklippt från en kvalchans.
Läs mer om TFF, Vångavallen och Åtvidaberg.
Bara oavgjort för jagande Trelleborg
Dalkurd och Brommapojkarna tog ytterligare ett litet kliv mot nästa års fotbollallsvenska på måndagskvällen. Trelleborg, den jagande tabelltrean i superettan, fick nämligen bara 1–1 mot Varberg hemma på Vångavallen. Marcus Pode gav TFF ledningen på straff i 77:e minuten, men redan två minuter senare fick även gästerna straff och Oliver Silverholt kunde kvittera.
Kvalkramp på Vångavallen – TFF missade drömläget
Trelleborgs FF vacklar när man har drömläge att rycka mot en allsvensk kvalchans.Efter 1-1 mot Varbergs Bois på Vångavallen väntar en nervig höst.– Vi har saker och ting i egna händer, säger tränaren Patrick Winqvist.
Avslöjar drömmen: Ta över Malmö FF
TFF nosar på en plats i allsvenskan.Då väljer succtränaren Patrick Winqvist, 41, att fundera kring framtiden.– Jag vill jobba med A-laget i Malmö FF. Det är min dröm, säger Winqvist.
TFF har en realistisk chans att nå allsvenskan
Helsingborgs IF gjorde vad de var tvungna.Trelleborgs FF det man behövde för att börja drömma på allvar.Efter BP:s oväntade formsvacka kan TFF:s resa faktiskt gå hela vägen till allsvenskan.
MFF-lånets drömträff – TFF närmare allsvenskan
Erik Andersson sänkte Öster med en drömträff.Efter Malmö FF-lånets mål är Trelleborgs FF bara tre poäng bakom BP på allsvensk plats.– Det är klart vi tittar uppåt. Nu har vi nos på den och det är klart att vi vill mer, säger Salif Camara Jönsson.
Läs mer om Salif Camara Jönsson, TFF och Öster.
TFF kopplar kvalgreppet – smyger närmare toppen
Trelleborgs FF fortsätter imponera i superettan.2-0 mot Gais hemma på Vångavallen betyder att TFF kopplat greppet om kvalplatsen till allsvenskan.– Förhoppningsvis räcker det hela vägen, säger Erik Andersson som visade vägen med sitt solomål.
Läs mer om Erik Andersson, TFF och Vångavallen.
Här är TFF:s okända firande i superettan
Här är TFF:s okända firande när de vunnit bortamatcher i superettan.Chaffisen snurrar runt med bussen i första bästa rondell.– En kul grej. Alltid retar det någon, skrattar TFF:s tränare Patrick Winkvist.
Läs mer om Patrick Winkvist.
TFF tog läget i toppen - nosar på allsvenskan
Trelleborgs FF fortsätter visa tyngd i toppstriden i superettan.Segern borta mot Syrianska innebär att TFF är tillbaka på den allsvenska kvalplatsen.– Det funkade inte spelmässigt men vi vinner, det var därför vi kom hit, säger Marcus Pode till C more
Läs mer om Syrianska och TFF.
Inter-dödaren laddar för tuffa Skånederbyt
Glödhett Skånederby med en allsvensk kvalbiljett i potten.Då sitter Inter-dödaren Michael Hansson, 45, på läktaren och hejar – på bägge lagen.– Mitt hjärta finns både i TFF och HIF, säger Hansson.
TFF illa ute i cupen – vidare med nödrop
Seger – men inte mycket mer.Trelleborgs FF hade stora problem i cupen mot division 2-bottenlaget Assyriska IF.– Det här betyder mycket inför nästa år, säger tränaren Patrick Winqvist.
HIF ett vinnarlag igen – bäddat för publikfest
Helsingborgs IF är tillbaka i vinnarspåret.Cupsegern med 3-1 i Oskarshamn bäddar för publikfest – i Skånederbyt i Trelleborg.– Det kan komma lika mycket folk som när vi spelade i allsvenskan, säger TFF:s marknadschef Peter Kronström.
MFF:are skjuter TFF närmare allsvenskan
När skyttekungen haltar ut kliver en MFF:are fram och skjuter Trelleborgs FF ett steg närmare allsvensk comeback.Malmölånet Erik Andersson trycker in två bollar i segermatchen (5-1) mot Norrby och lyfter TFF i superettan.– Skönt att få göra första målen i TFF, säger han till TV4.
Läs mer om Norrby, TFF och TV4.
Succanfallaren om sitt dubbelliv
Han är hetare än Cristiano Ronaldo.Men trots åtta mål på två matcher har det inte funnits mycket tid för Salif Camara Jönsson, 33, att njuta efter måndagens fyrverkeri mot Värnamo.–Jag var hemma vid 01, somnade vid 02. Sedan var det upp vid ungefär sju. Barnen ska vara lämnade på skola och dagis senast kvar över åtta och sedan åkte jag direkt till jobbet efter det, säger TFF-anfallaren.
Salif Camara Jönsson fyramålsskytt - igen
TFF-anfallaren Salif Camara Jönsson galna målform håller i sig.I segern över Värnamo gjorde skytteligaledaren fyra nya mål.– När jag får bollar i straffområdet löser det sig väldigt bra för tillfället, säger han till C More.
Läs mer om C More och Värnamo.
Trelleborgs FF kan byta namn – till Mellby Gård
Superettanklubben Trelleborgs FF och Trelleborgs kommun h. I över 30 år har finansmannen Rune Andersson varit en trogen supporter och en generös huvudsponsor till TFF, men nu hotar han med att byta namn på fotbollsföreningen.
Läs mer om Mellby Gård, Rune Andersson och TFF.
Inget tomt hot – får vara någon måtta
En öppen strid pågår mellan superettaklubben Trelleborgs FF och Trelleborgs kommun.Nu hotar TFF:s huvudsponsor med såväl namnbyte som flytt från Vångavallen.– Det här är inget tomt hot. Någon måtta får det ju vara, säger Johan Andersson, vd på Mellby Gård.
Missade heta drömläget – besvikelse i Trelleborg
Kryss på Vångavallen i Trelleborg – och två missnöjda lag.TFF för att man missade drömläget i slutminuten.Falkenberg för att man inte kunde hålla 2-1-ledningen.
Läs mer om Trelleborg och Vångavallen.
TFF laddar för ny skräll: På spåret mot Europa
På spåret – mot Europa.Trelleborgs FF tar tåget genom Sverige för att möta Östersund i Svenska cupen.– Vi åker inte med skidor i bagaget. Vi har fotbollsskor i väskorna för att vinna matchen, säger TFF-kaptenen Kristian Haynes, 36.
Läs mer om Europa, Svenska, Sverige och Östersund.
Skyttekungen frälste TFF efter stor dramatik
Kalmar FF såg ut att ha gjort jobbet mot Gefle.Då slog Salif Camara Jönsson till för andra gången – och sköt Trelleborgs FF vidare till kvartsfinal i Svenska cupen.
Hotet vid gruppseger – får inte spela hemma
Trelleborgs FF och Landskrona gör upp om en kvartsfinalbiljett.Då är det bara seger som gäller i skrällmötet.– Det är en fördel för oss att spela hemma, säger TFF:s Kristian Haynes.
Läs mer om Landskrona.