Thailand

Ny supermalaria sprids i Thailand

Nu sprids en supervariant av sjukdomen malaria i blixthastighet i Sydostasien, rapporterar BBC.Den nya varianten förekommer bland annat i delar av Thailand – landet med dess öar som hundratusentals svenskar besöker varje år.– Det är allvarligt att den här virusstammen sprider sig så fort i regionen, säger forskningsledaren, professor Arjen Dondorp, säger till BBC.

Kjell Bergqvists 12 insidertips i Thailand

THAILAND. Skådespelaren Kjell Bergqvist, 64, med familj flyr sedan flera år vinterrusket och bor under halva året i Thailand. Familjen äger ett hus i fiskebyn Huay Yang norr om Bangkok. Följ med till stränderna på ön Koh Talu, bästa thairestaurangen i Phuket och ett spionmuseum i Bangkok.
16 paradisöar i Sydostasien
Det finns oändligt många fantastiska öar i Sydostasien. Vi har valt ut några favoritöar av dessa. Här blandar vi kända öar som Bali, Singapore och Phu Quoc med än så länge tämligen okända pärlor som Ko Tonsay i Kambodja, Perhentian Islands i Malaysia och Boracay i Filippinerna. Vi har inte tagit med några öar i Thailand. De listar vi i en kommande artikel.
Kycklingen i mackorna kommer från Thailand
Flera snabbmatskedjor väljer importerat kött.Hos Joe the juice och Subway kommer kycklingen hela vägen från Thailand, enligt Svensk fågel – trots Världsnaturfondens varningar.Subway hävdar ändå kvalitet och hög standard.– Vår prioritet är produktsäkerhet, skriver smörgåskedjan i ett mejl.
Läs mer om Subway, Svensk och Thailand.

Lisa har rest till 70 länder – här är hennes 7 bästa

Thailand för människorna, Schweiz för äventyret och Paris för romantiken. Möt tjejen som specialiserat sig på att skriva om soloresor för kvinnor. Efter att ha rest ensam i över 70 länder listar hon sina bästa resmål för ensamresande kvinnor.
Läs mer om Schweiz.
Svensk man köpte sex av 13-åring i Thailand – nu kan han frias
En svensk man som gjorde en 13-årig flicka gravid på sin semester i Koh Samui i Thailand kan frias av Oslos hovrätt, rapporterar norska TV2.
Läs mer om Koh Samui, TV2 och Thailand.
Förrymd best spred skräck bland turister i Thailand
Det har rått skräckstämning bland badare på de populära stränderna på thailändska Phuket de senaste dagarna. Detta sedan en tre meter lång jättebest upptäckts i vattnet vid en av de populäraste stränderna.
Läs mer om Phuket och Thailand.
Vinterns 15 hetaste resmål
Sol och värme saknar många av oss så här års. Varför inte ta en vinterresa till något land utan snö, slask och mörker? Vi ger dig våra 15 bästa tips för en solsäker semester. Cypern är en uppstickare bland vinterresmålen, Gran Canaria är svenskarnas favorit, Thailand håller i sig som en favoritdestination. Varsågod – 15 resmål för alla smaker!
Läs mer om Gran Canaria och Thailand.
Okänd lag i Thailand kan ge turister 10 års fängelse
En okänd lag i Thailand kan ge turister upp till tio års fängelse. Eller tusentals kronor i böter. Bara för en allt vanligare vardagsvana.
Läs mer om Thailand.
Thailand: Tsunamisystem behöver underhåll
Thailands system för tsunamivarningar är i stort behov av underhåll, enligt en företrädare för landets katastrofmyndighet. Omkring 70–80 procent av systemet, eller cirka 2.000 delar, behöver ses över. Bland annat måste batterier bytas ut.
Hyrde ut sin lägenhet – kom hem till misstänkt bordell
En trevlig frisörstudent hyrde Marias lägenhet i Stockholm när hon åkte till Thailand i april. Men tillbaka från resan var frisörstudenten spårlöst försvunnen – och nu misstänker polisen att lägenheten har använts för prostitution. – Det känns så hemskt och det var så smutsigt när jag öppnade lägenheten, säger Maria.
Läs mer om Maria, Stockholm och Thailand.
Thailand: Stränga domar i rekordstor människosmugglarhärva
I ett människosmugglingsmål i Thailand dömdes på onsdagen ett stort antal personer till stränga straff. Målet är det största inom människosmuggling i Thailands historia och 103 personer väntas nu få sina domar.
Läs mer om Thailand.
Flera domar i en av Thailands största traffickinghärvor
Över 100 personer står åtalade i Thailand för smuggling och trafficking av flyktingar och migranter över gränsen mellan Thailand och Malaysia, skriver nyhetssajten Al-Jazira.
Läs mer om Al-Jazira, Malaysia och Thailand.
Rekordökning av plågade elefanter i turisternas Thailand
Elefantridning är en populär aktivitet bland turister i Thailand. Men ofta lever djuren i misär. För två år sedan bestämde sig Sveriges tre största charterarrangörer för att inte längre erbjuda elefantridning på sina resmål. Ändå finns det tusentals elefanter på turistanläggningar i Asien som lever under svåra förhållanden, visar en ny rapport.
Läs mer om Asien och Thailand.
Paniken spreds – då föll Asiens ekonomier i kris
Asienkrisen, som startade i Thailand för nästan exakt 20 år sedan, har kallats krisen som ingen förutsåg. Den drabbade en rad av tigerekonomierna i Asien, men inte Kina, Taiwan eller Singapore. Kanske var det den kris som lättast hade kunnat förhindras – om inte paniken hade tagit överhand.
Läs mer om Asien, Kina, Singapore, Taiwan och Thailand.
Svensk nykomling jagar 14-åring i Thailand
Atthaya Thitikul är 14 år och har chansen att skriva in sig i golfens historieböcker som den yngsta segraren på Europatouren. Inför den sista rundan i hemmatävlingen i Pattaya ligger hon tvåa, ett slag bakom mexikanskan Ana Menndez, som leder på sex under banans par.
Josefins mardröm – efter upptäckten på drömresan
Josefin Simonsson fick problem med talet och känseln under sin och sambons drömsemester i Thailand.Hon trodde en nerv hade kommit i kläm vid thaimassagen.Väl hemma i Sverige gav läkarna beskedet: Du har ms.– Jag kom från himmelriket i Thailand till helvetet på sjukhuset, berättar Josefin Simonsson.
Busch Thor vann tillbaka sin man – på flygplan
Här är Ebba Busch Thors romantiska kupp som hon snärjde sin make med.På ett flyg från New York lät hon flygvärdinnan läsa upp ett kärleksmeddelande till honom:– Det fanns en önskan om att han skulle möta mig på en strand i Thailand och att vi skulle bli ett par igen, säger KD-ledaren.
Läs mer om KD-ledaren, New York och Thailand.
Elise, 30, hittades död – halvt uppäten av ödlor
30-åriga Elise Dallemange hittades död på Koh Tao i Thailand – halvt uppäten av ödlor.Samtidigt har flera turister avlidit och mystiskt försvunnit på paradisön de senaste åren, skriver tidningen Mirror.Flera av familjerna till de döda turisterna är kritiska till polisens utredningar.
Häktad serievåldtäktsman nekar
38-åringen som efterlyst i Thailand häktades på lördagen misstänkt för människorov och fyra grova våldtäkter. Mannen nekar till brott.
Läs mer om Thailand.
Bara förvirrad nu – vilken galen miss
Engelska Ligacupens första omgång lottades under fredagen i Bangkok, Thailand.En salig blandning av klassiska brittiska klubbar – då gick någonting snett.Charlton, som har ett förflutet i Premier League men numera huserar i tredjeligan, drogs nämligen två gånger om enligt BBC:s grafik.
Brunfärgat vatten i Thailand oroar turister
Vattnet på Västkusten vid semesterparadiset Phuket i Thailand är brunfärgat, skriver Daily Star.Turister befarar att det är avloppsvatten som har läckt ut, vilket Wanchai Saetan, ansvarig chef för Karon förnekar.– Det är bara plankton, säger han.
Varningen: Massor av giftiga maneter
Giftiga maneter har setts vid stränderna i Trang och Krabi i Thailand.Nu varnas turister av den lokala havs- och kustmyndigheten, skriver The Nation.
Läs mer om Krabi, Thailand.Nu, The Nation och Trang.