Thailand

Stora bakslaget för Paow – på kärleksresan med kändissonen

Kärlekssemestern i Thailand gick i krasch för Paulina Paow Danielsson och nya pojkvännen Lance Hedman Graaf.Att mysa fanns inte ens på världskartan med tanke på hur varmt och fuktigt det var i rummet. Sen så blev jag halvdålig också, mådde illa och hade ont i magen. skriver Paradise hotel-stjärnan på sin blogg.

Myndighetschefen patrullerade på stranden – för att leta efter fimpar

På tisdagen gick den statsanställda generaldirektören i Thailand längs stränderna i Bangkok. Anledningen? Han skulle inspektera om det nyinförda rökförbudet följs på av turisterna, skriver nyhetssajten Phuket News.
Läs mer om Bangkok och Thailand.
Charterplan från Arlanda till Phuket tvingades vända – fel upptäckt
Ett flygplan med nära 400 svenskar ombord på väg till Thailand vänder hemåt på grund av tekniskt fel, det skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Arlanda, Phuket och Thailand.
Naturmaterialet som kan rädda Thailand från plasten
Thailand slänger plast likt få andra och turistparadiset tillhör världens värsta nedsmutsare av plastskräp. Regeringen vill ha fram ekologiska alternativ – och bambu kan vara lösningen.
Läs mer om Thailand.

Hårdare krav för thailändskt SIM-kort

Från och med nästa månad krävs det fingeravtryck eller ansiktsigenkänning för att få köpa SIM-kort i Thailand. Kravet är en följd av landets försök att minska antalet bedrägerier och uppmuntra användandet av mobila banktjänster.
Läs mer om Thailand.
Fabrikens utsläpp: 200 000 flygresor till Thailand
Cementas fabrik på Gotland står för hela fem procent av Sveriges årliga koldioxidutsläpp. Men ny teknik ska nu få ned den siffran till noll. Det är en minskning som motsvarar 200 000 tur och retur-resor till Thailand. – Här behöver vi stödmedel från politiker och andra system. Vi som bransch kommer inte kunna lösa det själva, säger Cementas miljöchef Kerstin Nyberg.
Läs mer om Gotland, Kerstin Nyberg och Thailand.
Silvia på plats i Thailand för att hedra döde kungen
Thailands framlidne kung Bhumibol Adulyadej hedras i en fem dagar lång ceremoni. Drottning Silvia har rest till Bangkok för att närvara vid kremeringsceremonin – som över 250 000 thailändare hoppas komma i närheten. Samtidigt hedras den avlidne kungen – i Stockholm.
Fem meter lång orm hittad i turistparadiset
En jättelik orm hittades i turistparadiset Phuket i Thailand natten till måndag.Pytonormen uppges vara fem meter lång, och det krävdes tio personer för att fånga in ormen, enligt nyhetssajten Phuket News.– Den är för stor för Phuket, säger Poonsap Sae-eung, chef för den lokala räddningstjänstens ormgrupp.
Läs mer om Phuket, Poonsap Sae-eung och Thailand.
Gui Minhai har släppts fri
Den svenske förläggaren Gui Minhai som har varit frihetsberövad i Kina har släppts fri, uppger kinesiska myndigheter enligt UD. Det var den 17 oktober 2015 som Gui Minhai under oklara omständigheter försvann från sin semesterbostad i Pattaya i Thailand.
Läs mer om Gui Minhai, Kina, Pattaya och Thailand.
Svenska förläggaren Gui Minhai frisläppt
Den svenske förläggaren Gui Minhai försvann från sin semesterbostad i Thailand 2015.Sen 2016 har han suttit i kinesiskt förvar – nu har han släppts, enligt dottern.Men: Anhöriga vet inte var han befinner sig.Jag vet fortfarande inte var min pappa befinner sig, skriver dottern Angela Minhai.
Thailands 10 härligaste öar
Älskade Thailand! Landet som har något för alla, vem man än är och vad man än söker. Allt om Resor guidar dig till 10 härliga öar som tillsammans erbjuder det bästa av det mesta. Här finns tips på öar som Koh Kood, Koh Kho Khao, Koh Phayam och Phuket, Koh Lanta och Phi Phi–öarna.
Silvia till Thailand – ska på begravning
Drottning Silvia kommer att närvara vid kremeringen av Thailands framlidne kung.Kung Bhumibol Adulyadej dog för mer än ett år sedan – och sedan dess har en officiell sorgeperiod varit utlyst.
Läs mer om Thailand.
Färjan-Håkan försvann utomlands – i sju år
Färjan-Håkan, eller varför inte Baren-Håkan.Kärt barn har många namn – ett tag var Håkan Hallin, 48, ett känt ansikte i svensk tv, inte minst efter att han försökte äta världens starkaste korv i Expressen TV.För några år sedan valde dock tv-stjärnan att lämna Sverige.Nu berättar han om hur det går med kärleken och om sitt nya liv i Thailand.– Jag var trött på kalla Sverige, säger han.
Svenskars favoritstränder i Thailand blir rökfria
25.000 kronor i böter, eller till och med ett år i fängelse. Om bara några veckor kan det bli väldigt dyrt att ta sig ett bloss på stränder i Thailand.
Läs mer om Thailand.
Nytt förbud på Thailands stränder i vinter
Planerar du att resa till Thailand i vinter? Då bör du ha koll på det förbudet som införs på 20 populära stränder i landet i november. Turister som inte följer den nya lagen riskerar ett års fängelse och tiotusentals kronor i böter.
Läs mer om Thailand.
Björn af Kleen: När faran är inhemsk biter man ihop
Las Vegas. Julhelgen 2004 råkade jag befinna mig på familjesemester i Thailand. Jag var i Bangkok och skonad från flodvågen som sköljde in över västkusten. Men dagen efter flög jag till Phuket och mötte drabbade svenskar. Jag glömmer aldrig hur kränkta mina landsmän var över svenska myndigheters brist på hjälp, över saktfärdigheten och kylan i bemötandet.
Läs mer om Bangkok, Kleen, Phuket och Thailand.
Ny supermalaria sprids i Thailand
Nu sprids en supervariant av sjukdomen malaria i blixthastighet i Sydostasien, rapporterar BBC.Den nya varianten förekommer bland annat i delar av Thailand – landet med dess öar som hundratusentals svenskar besöker varje år.– Det är allvarligt att den här virusstammen sprider sig så fort i regionen, säger forskningsledaren, professor Arjen Dondorp, säger till BBC.
Kjell Bergqvists 12 insidertips i Thailand
THAILAND. Skådespelaren Kjell Bergqvist, 64, med familj flyr sedan flera år vinterrusket och bor under halva året i Thailand. Familjen äger ett hus i fiskebyn Huay Yang norr om Bangkok. Följ med till stränderna på ön Koh Talu, bästa thairestaurangen i Phuket och ett spionmuseum i Bangkok.
16 paradisöar i Sydostasien
Det finns oändligt många fantastiska öar i Sydostasien. Vi har valt ut några favoritöar av dessa. Här blandar vi kända öar som Bali, Singapore och Phu Quoc med än så länge tämligen okända pärlor som Ko Tonsay i Kambodja, Perhentian Islands i Malaysia och Boracay i Filippinerna. Vi har inte tagit med några öar i Thailand. De listar vi i en kommande artikel.
Kycklingen i mackorna kommer från Thailand
Flera snabbmatskedjor väljer importerat kött.Hos Joe the juice och Subway kommer kycklingen hela vägen från Thailand, enligt Svensk fågel – trots Världsnaturfondens varningar.Subway hävdar ändå kvalitet och hög standard.– Vår prioritet är produktsäkerhet, skriver smörgåskedjan i ett mejl.
Läs mer om Subway, Svensk och Thailand.
Lisa har rest till 70 länder – här är hennes 7 bästa
Thailand för människorna, Schweiz för äventyret och Paris för romantiken. Möt tjejen som specialiserat sig på att skriva om soloresor för kvinnor. Efter att ha rest ensam i över 70 länder listar hon sina bästa resmål för ensamresande kvinnor.
Läs mer om Schweiz.
Svensk man köpte sex av 13-åring i Thailand – nu kan han frias
En svensk man som gjorde en 13-årig flicka gravid på sin semester i Koh Samui i Thailand kan frias av Oslos hovrätt, rapporterar norska TV2.
Läs mer om Koh Samui, TV2 och Thailand.
Förrymd best spred skräck bland turister i Thailand
Det har rått skräckstämning bland badare på de populära stränderna på thailändska Phuket de senaste dagarna. Detta sedan en tre meter lång jättebest upptäckts i vattnet vid en av de populäraste stränderna.
Läs mer om Phuket och Thailand.
Vinterns 15 hetaste resmål
Sol och värme saknar många av oss så här års. Varför inte ta en vinterresa till något land utan snö, slask och mörker? Vi ger dig våra 15 bästa tips för en solsäker semester. Cypern är en uppstickare bland vinterresmålen, Gran Canaria är svenskarnas favorit, Thailand håller i sig som en favoritdestination. Varsågod – 15 resmål för alla smaker!
Läs mer om Gran Canaria och Thailand.