Thailand

Nordqvist till premiär med nya klubbor

Golfstjärnan Anna Nordqvist har bytt klubbmärke till i år. Men uppladdningen inför säsongspremiären i Thailand blev senarelagd eftersom flygbolaget slarvade bort klubborna.
Läs mer om Thailand.

Bokförläggaren Gui Minhais öde har rötter i kulturrevolutionen

Han fördes bort i Thailand och har nu framträtt tre gånger inför kinesiska medier med häpnadsväckande uttalanden. Den svenske förläggaren Gui Minhai hade inte råkat illa ut om han publicerat kritiska böcker i en annan tid, men med president Xi Jinping blåser hårda vindar i Kina. Gui Minhai trodde att han var skyddad av att bära ett svenskt pass, nu står han mitt i en storm mellan länderna och hans öde är okänt.
Läs mer om Gui Minhai, Kina, Thailand och Xi Jinping.
Karin Bojs: Flyg åtminstone med ögonen öppna
Du flyger fram och tillbaka till Thailand, och därmed smälter du ungefär sju kvadratmeter av isen i Arktis. Jorden blir varmare på grund av människors handlingar.
Läs mer om Thailand.
Thailand skapar sitt egna regn
Smogen ligger tung över Bangkok, Thailands huvudstad.Äldre och barn riskerar att utsättas för hälsofaror av de farliga partiklarna i luften.Nu tänker myndigheterna i Thailand framkalla sitt eget regn för att stoppa smogen, skriver The Nation.
Läs mer om Bangkok, Thailand och The Nation.

Resenärer strandade – efter piloternas miss

Piloterna öppnade ett fönster i cockpiten och kunde inte stänga det.Planet som skulle ta 300 svenskar och danskar till Thailand klockan 17.25 på söndagskvällen har därför inte lyft än.– Jag har aldrig hört om om något sånt här för, säger Christian Greandjean, presschef på TUI till Ekstrabladet.
Carolines varning för dödsfällan i Thailand
Caroline Andersson, 22, hade änglavakt när hon råkade ut för en mopedolycka under en resa i Thailand.Nu vill hon sprida sin berättelse för att få människor att använda hjälm.– Livet kan förändras på bara några sekunder, säger Caroline Andersson.
Kvinna dog i jakten på den perfekta selfien
En 24-årig kvinna blev påkörd av ett tåg efter att försökt ta en selfie med sin vän på ett järnvägsspår i Thailand. Kvinnan avled senare på sjukhus och hennes vän vårdas nu för allvarliga skador.
Läs mer om Thailand.
Turister i Thailand straffas hårdare med nya förbudet
Skrivfel – eller den brutala sanningen?Kolla in den här skylten som satts upp i samband med det nya förbudet på Thailands stränder.Snacka om att hålla sig med ett pris för infödda och ett helt annat för turister.
Läs mer om Thailand.
Stor brand på Thailändsk turistö
En brand har de senaste timmarna härjat på huvudgatan på en av de populära turistöarna Ko Phi Phi i Thailand. Ett antal svenskar ska ha evakuerats från sina hotel i närheten, enligt Aftonbladet.
Våldsam brand på populär turistö
En våldsam brand har brutit ut på en bargata, mitt i de centrala delarna av den populära turistön Phi Phi-öarna i Thailand.Enligt svenskar på plats ska branden har börjat i en restaurang och har spridit sig till en byggnad bredvid.
Paradise Hotel-vinnaren mitt i brandkaos i Thailand
En kraftig brand rasar på populära turistön Phi Phi-öarna.Mitt i dramat befinner sig tidigare Paradise Hotel-vinnaren Alexander D'Rosso.Hela ön brinner, kaos här, skriver han till Expressen.
TV: Lär känna Dalkurds japanske dribbler: "Vill vinna SM-guld"
Yuikya Sugita har tidigare spelat hemma i Japan, men även i Spanien och Thailand. Nu håller den offensive mittfältaren till i Dalkurd, där han spelat i en säsong.
Läs mer om Dalkurd, Japan, SM-guld, Spanien och Thailand.
Johannes Brosts önskan med Kjell Bergqvist krossades
Kjell Bergqvist tog farväl av sin nära vän Johannes Brost under gårdagens begravningsceremoni.Skådespelarna har varit vänner i över 40 år och hade planer för framtiden.– Han skulle komma ner till Thailand efter operationen, men nu blev det inte så, säger Kjell Bergqvist.
Läs mer om Kjell Bergqvist och Thailand.
Samir trotsade SVT i natt – efter förbudet
I Melodifestivalens direktsändning höll Samir Badran upp en skylt som innehöll namnet på ett hotell i Thailand.SVT agerade och tejpade över namnet – men på efterfesten var skylten tillbaka igen.– Ja, den är här. Nu är den uppe igen – otejpad, säger Samir Badran.
Läs mer om SVT, Samir Badran och Thailand.SVT.
SVT stoppade Samir – efter kuppen i sändning
Samir Badran reklamkuppade i Melodifestivalen 2018.I direktsändningen från Karlstad höll artisten upp en skylt som innehöll namnet på ett hotell i Thailand.Då tvingades SVT agera.Vi klistrade över hotellnamnet med vit tejp, skriver Jan-Erik Westman, pressansvarig för Melodifestivalen, i ett sms.
Plastikkirurger varnar för trend med penisblekning
Plastikkirurger varnar för att trenden med penisblekning i Thailand kan vara farlig. Männen kan få brännskador och ärr av laserbehandlingarna – eller en penis som i stället mörknar eller blir fläckig.
Läs mer om Thailand.
Varnar för trend med penisblekning
Plastikkirurger varnar för att trenden med penisblekning i Thailand kan vara farlig.
Läs mer om Thailand.
Strandade utan vinterkläder efter snöstormen
Det var inte bara brittiska hertigparet Kate och William som drabbades av flygstrul när snöstormen slog till.Jonas Karlsson och hans familj är strandade i Helsingfors utan några varma kläder. De missade sin anslutning till Thailand på grund av snöovädret.– Vi stoppade våra ytterkläder i resväskorna som nu är försvunna, säger Jonas.
Läs mer om Kate, Thailand och William.
Åtta svenska fans på plats på bandy-VM i Chabarovsk
När de flesta svenskar åker på semester i januari går resan till varmare breddgrader som Thailand eller Kanarieöarna. Men det finns naturligtvis andra resmål också. Vad sägs om en tripp till Chabarovsk i sydöstra Sibirien? – Thailand finns inte på kartan för mig, säger Sonia Hedberg, en av åtta svenska supportrar som finns på plats när bandy-VM spelas på en historisk plats 700 mil från Stockholm.
Nu införs rökförbud på Thailands populäraste stränder
Från 1 februari införs det nya stränga förbudet mot rökning på stränderna i Thailand.Egentligen skulle förbudet börjat gälla redan i november, men sköts upp.När det nu träder i kraft har fler stränder lagts till förbudslistan.
Läs mer om Thailand.Egentligen.
Jag hade inte varit ärlig mot mig själv om jag hade backat
LULEÅ. När OS avgörs åker Emma Eliasson till Thailand i stället för Sydkorea. Sveriges bästa back under många år tappade sugen efter konflikten med Damkronornas förbundskapten Leif Boork och slutade spela. Nu släpps dokumentären Underdogs där konflikten får stor plats. – Det var aldrig ett alternativ för mig att backa, säger Emma Eliasson DN.
Bomb dödade tre i Thailand
Läs mer om Thailand.
Bomb dödade tre i Thailand
Tre personer har dödats och 18 skadats i ett bombdåd på en marknad i Yala-provinsen i södra Thailand.
Läs mer om Thailand och Yala-provinsen.
Tre döda i bombdåd i Thailand
Tre personer har dött och 18 har skadats efter att en bomb exploderat på en marknad i södra Thailand, rapporterar Reuters.
Läs mer om Thailand.
Så luras turister i Thailand av gatuförsäljare
Ett inlägg på Facebook har väckt en storm sedan det tydligt bevisat thailändska gatuförsäljares fula ovana att skilja på folk och folk.Matförsäljerskan tyckte att den thailändska kunden såg kinesisk ut och lurade henne att betala tredubbla priset.
Läs mer om Facebook och Thailand.