Therese johaug

Stina Nilsson: Tänker inte ta i Johaug-debatten ens med tång

Charlotte Kalla och Anna Haag lider med Therese Johaug och har uttalat sitt stöd för den dopningsavstängda norskan. Stina Nilsson tiger som en mussla när det gäller Johaug och dopning. – Jag kommer inte ens ta i den debatten med tång, säger Nilsson.

Johaug erkänner till sist: Det var mitt ansvar

Therese Johaug har hela tiden sagt att skulden till hennes dopning var landslagsläkarens. Men i en dokumentär säger nu skidstjärnan att hon hade ett ansvar. – Hög tid att ett erkännande kom, säger norsk kommentator.
Det här kan tolkas som ett erkännande
Dopingavstängda Therese Johaug har hela tiden hävdat att hon agerat rätt och riktigt.Nu har skidstjärnan kovänt.
Här bryter Johaug ihop totalt – efter beskedet
Therese Johaugs dopingstraff för att ha använt en otillåten läppsalva utökades från 13 till 18 månaders avstängning.Nu har norska TV2 släppt bilder på när stjärnan får reda på det nya straffet. Therese Johaug bryter ihop totalt i famnen på sin manager.– Är du seriös? Är det sant, säger Therese Johaug innan hon bryter ihop i famnen på Jörn Ernst.

Hårda kritiken mot Johuag–utspelet

Det är den 20 juli 2016.Tårarna rinner på den norske världsettan Martin Johnsrud Sundby när han på en presskonferens berättar att han stängts av för att ha överdoserat astmamedicin.Det är starten på den mörkaste tid norsk skidsport upplevt.I oktober testas Therese Johaug positivt för doping. Skandalrubrikerna avlöser varandra - och Norge förvandlas från att vara ett föredöme till att stämplas som en nation av fuskare. 16 månader senare kliver Martin Johnsrud Sundby högst upp på en prispall i Beitostölen.Men han gör det i en förändrad skidvärld.Det hä
Trodde att var allvarligt sjuk
Ett drygt år har gått sedan Therese Johaug åkte fast för doping.Samma dag som skandalen briserade tog landslagsläkaren Fredrik. S. Bendiksen på sig ansvaret.Nu, i TV2:s Sen kväll med Thomas och Harald, berättar Johaug hur hennes relation med läkaren ser ut i dag.–Det finns värre fel en läkare kan göra, säger Johaug.
Läs mer om Fredrik, Harald, Johaug och Therese Johaug.
Vägrar att ta bort bilden på Johaug
BEITOSTÖLEN. Nej, men är det inte...?Jo, faktiskt.På en av de norska skidförbundets vallatrailers sitter fortfarande en bild av dopingdömda Therese Johaug kvar.– Det finns ingen problematik med det, säger marknadschefen Espen Bjervig.
Kan straffas – efter bilderna
Therese Johaug bröt mot antidopingreglerna.Nu står det också klart att norska stjärnan brutit mot norsk marknadsföringslag – och kan straffas.
Norska ilskan – ställer ett nytt Johaug-krav
När Therese Johaug fick sitt dopingstraff förlängt omgärdades processen av hemlighetsmakeri på nästan alla fronter.Nu har det norska skidförbundet gått samman med USA för att få till en ändring i regelverket.– Som det är nu så öppnar det för spekulationer, säger ordföranden Erik Röste till tidningen Dagbladet.
Tvingas att be om ursäkt efter hånet
På en pressträff med svenska skidförbundet i veckan det ut läppsalva, något som tolkades som ett hån mot Therese Johaug.Nu har det svenska förbundet bett om ursäkt.
Läs mer om Therese Johaug.Nu.
Hemliga detaljen de vägrar avslöja
Therese Johaug fick sitt straff förlängt efter diskussioner bakom stängda dörrar.En detalj kan ha blivit avgörande för hennes öde – men sanningen tystas ner för allmänheten.
Ilskan mot svenska missen: Pinsamt
En gåva som förde tankarna till Therese Johaug delades ut när svenska skidlandslaget hade pressträff.Nu får tilltaget tuff kritik från Norge.
Läs mer om Norge och Therese Johaug.
SVT-profilens ilska mot Björgen: Ska vara tyst
Marit Björgen hävdade att Therese Johaug inte är dopad.Uttalandet har mött reaktioner –och SVT-profilen Hasse Svens är en av kritikerna.–Hon borde vara tyst, säger Svens.
Läs mer om Björgen och Therese Johaug.
Stjärnan jämförs med rattfyllo: Håller med
VAL SENALES. Ett infekterat ordkrig har blossat upp bland några av skidsportens största profiler.Den finska skidikonen Aino-Kaisa Saarinen, 38, beskriver Marit Björgens dopingsyn som märklig, liknar Martin Johnsrud Sundby vid ett rattfyllo – och kräver att Therese Johaug aktivt börjar arbeta mot doping.– Då skulle jag kunna börja gilla henne igen, säger Saarinen.
Tjänar mer – efter dopingskandalen
Therese Johaug åkte fast för doping hösten 2016.Samma år ökade hon sin förmögenhet med hela 30 procent, rapporterar norska Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet.
Efter Haags ord – hyllas nu i Norge
VAL SENALES. Anna Haag har fått uppmärksamhet för sitt öppna stöd till den dopingfällda Therese Johaug.I Norge hyllas nu svenskan av de norska skidstjärnorna.– Det är så fint gjort av Anna, säger Marit Björgen.
Björgen: Therese var INTE dopad
VAL SENALES. Den norska skiddrottningen Marit Björgen, 37, gör sig redo för karriärens sista OS.Men utan dopingavstängde Therese Johaug.I en intervju med SportExpressen berättar nu Marit Björgen om hur dåligt hennes vän mår, kritiserar Mathias Fredriksson - och tar Therese Johaug i försvar.– Hon var inte dopad, säger Marit Björgen.
Ilskan mot profilen: Helt bakom flötet
Mathias Fredriksson gick ut och kritiserade det norska landslaget för hanteringen av Therese Johaug-skandalen.Nu har SVT-profilen fått svar på tal – från det svenska landslaget.
Haag: Vad har vi för rätt att veta allt?
VAL SENALES. Den svenska landslagsåkaren Anna Haag har kontaktat dopingavstängda Therese Johaug med erbjudande om hjälp.Men den norska stjärnan avvaktar med svar.– Det har jag all respekt för. Som läget är nu för Therese... det är som att strö salt i ett öppet sår, säger Anna Haag.
Läs mer om Anna Haag, Therese Johaug och Therese.
Kan inte döljas – det är inte bra
Therese Johaug har slutat träna sedan hon fick besked om att hon missar OS.Nu har beskedet om den norska skidstjärnan väckt oro i hemlandet.
Johaug har tagit träningspaus: Behöver hitta mig själv
Dopningsavstängda skidstjärnan Therese Johaug har tagit en träningspaus efter dopningsdomen i slutet av augusti. – Jag behöver hitta mig själv igen, säger hon till NTB.
Läs mer om NTB och Therese Johaug.
Therese Johaugs nya liv: Står helt ensam
56 dagar har gått sedan Therese Johaug stoppades från OS i Sydkorea.Efter domen har stjärnans liv förändrats drastiskt.–Det jag älskar har tagits ifrån mig, säger Johaug i en intervju med VG.
Nilssons förändring – efter Johaugs dom
Medvetet fusk eller inte, om det är något som fallet Therese Johaug har lärt Stina Nilsson är det detta:–Jag har blivit ännu mer nitisk, säger den svenska skidstjärnan.
Läs mer om Stina Nilsson och Therese Johaug.
Stina Nilsson mer försiktig efter Johaug-domen
Medvetet fusk eller inte, om det är något som fallet Therese Johaug har lärt Stina Nilsson är det detta: – Jag har blivit ännu mer nitisk, säger den svenska skidstjärnan.
Johaugs advokat ska försvara Ola Rolln
Vad har den norska skidstjärnan Therese Johaug och Hexagons koncernchef Ola Rolln gemensamt? De anlitade bägge samma advokat för att bevisa sin oskuld: Christian B. Hjort. I Johaugs fall vet vi hur det gick. Återstår att se hur Ola Rolln klarar sig.
Läs mer om Ola Rolln och Therese Johaug.