Therese johaug

Kärleken satte stopp för drastiska beslutet

PYEONGCHANG. Therese Johaug har bara månader kvar av sin dopingavstängning. Efter det siktar hon på nya guld - efter att ha blivit övertalad av pojkvännen Nils Jakob Hoff. – Det var många tårar, säger hon till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet.

Dopad – men erbjuds nu en plats i landslaget

PYEONGCHANG. Hennes dopingavstängning löper ut om två månader.Men tack vare en speciell dispens får Therese Johaug börja träna med landslaget – redan i dag.Trots det så väljer Johaug bestämt att nobba landslaget för resten av säsongen.
Läs mer om Johaug och Therese Johaug.
Kallas oro för Johaug: Fruktansvärt fort
PYEONGCHANG. Guld i lördags - och nu silver.Ingen kvinnlig skidåkare har varit mer framgångsrik i OS än Charlotte Kalla, 30.Men en motståndare saknas:Therese Johaug.– Hon åkte fruktansvärt fort innan avstängningen, säger Kalla.
Läs mer om Charlotte Kalla, Johaug och Kalla.
Stöttas av Johaug – efter Kallas kross
PYEONGCHANG. Marit Björgen var chanslös när Charlotte Kalla ryckte i lördags.Efter krossen fick norskan ett stöttande sms från Therese Johaug.– Therese är väldigt bra på att backa upp mig, säger Björgen.

Björgen: Kalla vann – tack vare Johaug

PYEONGCHANG. Charlotte Kalla har vid flera tillfällen tränat tillsammans med det norska stjärnparet Marit Björgen och Therese Johaug. Björgen tror att deras tid tillsammans har hjälpt Kalla fram till där hon är i dag. – Det har säkert bidragit, att hon har fått några bra tips, säger hon. – Ja, det har betytt jättemycket, säger Kalla.
Jag tycker att det känns väldigt bra
Therese Johaug och Sergej Ustiugov har båda stoppats från OS av dopingrelaterade skäl.Beslutet får tummen upp från svenska skidlegendaren Marie-Helene Billan Östlund.– Jag tycker att det känns väldigt bra att de inte får åka, säger Östlund till Dagens nyheter.
De som dopat sig saknar jag inte alls
ALPENSIA.Tre av de senaste årens allra största stjärnor finns inte med i OS. Hur mycket kommer man sakna Petter Northug, Therese Johaug och Sergej Ustiugov? – De som dopat sig saknar jag inte ett dugg, säger Marie-Helene Billan Östlund.
Förklaringen: Därför lämnar Johaug Norge
Therese Johaug åker inte till Sydkorea.Och hon stannar inte kvar i tv-soffan hemma i Norge.Nu förklarar hennes team varför hon lämnar landet under OS i Pyeongchang.– Det är skönt att komma bort från Norge just då, säger tränaren Pål Gunnar Mikkelsplass till NRK.
Så lever Johaug efter skandalen
78 dagar återstår av Therese Johaugs mardröm.Den 18:e april är 29-åringen fri att tävla igen.Samtidigt som Charlotte Kalla, Marit Björgen och resten av världseliten förbereder sig inför OS tränar sportens kanske klarast lysande stjärna på egen hand inför VM i Österrike 2019.– Hon känner sig i väldigt bra form och allt stämmer väldigt bra, säger Johaugs manager, Jörn Ernst.
Det gäller både Johaug och Kalla
Sven-Åke Lundbäck rörde om i grytan när han sa sitt i frågan Therese Johaug.Nu har ikonen fått försvara sig i Norge.– Ingen utövare ska ha någon fördel, oavsett om man heter Therese Johaug eller Charlotte Kalla. Sådana är reglerna, säger Lundbäck till norska ABC.
Är väl fan inte synd om henne
Therese Johaug fälldes för dopingbrott och stoppades från OS.Men svenske OS-guldmedaljören Sven-Åke Lundbäck vill se ett ännu tuffare straff.– Det är väl fan inte synd om henne, säger Lundbäck till NSD.
Johaug är stenrik – borde betala tilbaka
PLANICA. Norges skidförbund tar hela notan för Therese Johaugs rättegångskostnader: 3,5 miljoner kronor.Och ja, jag kan faktiskt förstå varför.Däremot förstår jag inte alls varför inte stenrika Johaug inser att hon faktiskt borde betala tillbaka.
Läs mer om Johaug.
Svensk kritik mot Johaug-beslutet
PLANICA. Uppgifterna om att Norges skidförbund betalat Therese Johaugs juridiska kostnader på 3,5 miljoner får de svenska stjärnorna att reagera.– Det ger ju tokiga vibbar. Det blir fel åt båda håll, säger Calle Halfvarsson.
Johaugs OS-kupp – trots avstängningen
Therese Johaug är avstängd från OS efter sin dopingskandal.Men nu har norskan sett till att hon ändå får vara där – på ett sätt.
Kalla: Fruktansvärt – blev väldigt chockad
Charlotte Kalla är nära vän till Therese Johaug.Nu har hon försvarat den skandalomsusade stjärnan.– Hon har haft något otillåtet i kroppen, men sättet som det hände på var fruktansvärt, säger Kalla till Svenska Dagbladet Junior.
Genomruttet – det gör mig illamående
Therese Johaug fick sitt dopingstraff förlängt till en 18 månader lång avstängning.I Finland har vissa kritiska röster kopplat samman norskan med den systematiska doping som avslöjats i Ryssland – något som gör sportprofilen Christoffer Herberts upprörd.–Skadeglädjen som finns i Finland kring det Johaug råkat ut för gör mig rent illamående, säger han till Yle.
Läs mer om Finland, Johaug, Ryssland och Yle.
Johaugs nya liv efter skandalen
Therese Johaug börjar se ljuset i tunneln.Redan om åtta veckor får hon träna med Norges landslag igen.Och i vår kan 29-åringen göra sin första tävling efter den omdiskuterade dopingskandalen.– Hon kommer att vara minst lika bra som förut, säger journalisten Öyvind Godö som har följt hennes ensamma kamp.
Läs mer om Öyvind Godö.
Sarah Sjöströms kritik mot Therese Johaug
Therese Johaug skyllde på sin läkare Fredrik Bendiksen efter att hon åkt fast för doping.Svenska simstjärnan Sarah Sjöström köper inte resonemanget.– Det är ju mitt eget ansvar, säger hon i SVT:s årskrönika.
Chockad när jag fick höra om det
Therese Johaug fick sitt dopingstraff skärpt – och missar OS i Pyeongchang.Nu berättar Petter Northug hur han reagerade på den nya domen.– Jag blev chockad, säger Northug i dokumentären Therese Johaugh – chocken.
Ett råd till förbundet: Bara lös det här nu
LILLEHAMMER. Heidi Weng ler lite trött. Säger sedan:– Ja, det är ju typiskt.Norskan har tillbringat flera år med att vara den eviga tvåan bakom Marit Björgen och Therese Johaug.Nu är hon det igen. Men med en distinkt skillnad:I vinter är det en svenska som visar Weng och alla andra ryggen.I vinter regerar Charlotte Kalla.
Feghet – törs inte ta konsekvenserna
Trots dopingavstängningen så ökade Therese Johaug sin förmögenhet med 12 miljoner kronor under 2016.Det får Jacob Lund, tidigare sponsorchef i Norges största finanskoncern DNB, att gå till attack mot företagen som sponsrar Johaug.– Jag tror det är en feghet som gör att man inte törs ta konsekvenserna, säger han till Idrottens affärer.
Läs mer om DNB, Jacob Lund, Johaug och Therese Johaug.
Stina Nilsson: Tänker inte ta i Johaug-debatten ens med tång
Charlotte Kalla och Anna Haag lider med Therese Johaug och har uttalat sitt stöd för den dopningsavstängda norskan. Stina Nilsson tiger som en mussla när det gäller Johaug och dopning. – Jag kommer inte ens ta i den debatten med tång, säger Nilsson.
Johaug erkänner till sist: Det var mitt ansvar
Therese Johaug har hela tiden sagt att skulden till hennes dopning var landslagsläkarens. Men i en dokumentär säger nu skidstjärnan att hon hade ett ansvar. – Hög tid att ett erkännande kom, säger norsk kommentator.
Det här kan tolkas som ett erkännande
Dopingavstängda Therese Johaug har hela tiden hävdat att hon agerat rätt och riktigt.Nu har skidstjärnan kovänt.
Här bryter Johaug ihop totalt – efter beskedet
Therese Johaugs dopingstraff för att ha använt en otillåten läppsalva utökades från 13 till 18 månaders avstängning.Nu har norska TV2 släppt bilder på när stjärnan får reda på det nya straffet. Therese Johaug bryter ihop totalt i famnen på sin manager.– Är du seriös? Är det sant, säger Therese Johaug innan hon bryter ihop i famnen på Jörn Ernst.