Therese johaug

Fotbollsstjärnan dopad – identiskt med Johaug

Serie A-nykomlingen Benevento skakas av en dopingskandal.Lagkaptenen Fabio Lucioni riskerar fyra års avstängning – efter att ha ertappats med Clostebol i systemet, skriver Il Messaggero.Samma ämne som fällde Therese Johaug.

Johaug borde ta sitt straff och hålla käft

I somras dömdes den norska skidstjärnan Therese Johaug till 18 månaders avstängning för doping.Och kritiken mot norskan har varit hård – framför allt i Sverige.I Norge har det varit mildare – och många menar att domen var för hård.Nu kommer kritik från oväntat håll.– Hon får acceptera domen, ta sitt straff och hålla käft, säger den norska montstjärnan Malin Berås.
Läs mer om Sverige.I och Therese Johaug.
Svenska erbjudandet – till Therese Johaug
VILLARD DE LANS. Det har gått en knapp månad sedan den superstjärnan Therese Johaug fick sin dom: 18 månaders avstängning.Nu väntar ännu en säsong utan tävlande för norskan.Men här kommer ett erbjudande om hjälp från svenskt håll:– Om Therese frågade om jag ville komma och träna med henne skulle jag göra det, säger Anna Haag, 31.
Läs mer om Anna Haag och Therese Johaug.
Therese Johaugs nya plan under OS
Therese Johaug stängdes av i 18 månader för doping och missar OS i Pyeongchang.Nu står det klart vad den norska skidstjärnan kommer att göra under mästerskapets gång.– Hon kommer att koppla bort allt när det är OS, säger hennes personliga tränare Pål Gunnar Mikkelsplass till VG.
Läs mer om Pyeongchang.Nu.

Vägrar svara – på den nya frågan om Johaug

Therese Johaug-frågan har blivit diskuterad i oändligt många varv.Men en fråga vägrar FIS svara på – och nu har skidförbundet anklagats för mörkläggning.
Läs mer om Johaug.
Ilska mot bilden: Kan inte tro det
Therese Johaug avtjänar en dopingavstängning som innebär att hon missar OS.Men hon figurerar samtidigt på en nytagen bild med superstjärnan Marit Björgen – vilket väcker starka känslor.
Läs mer om Marit Björgen.
Nya teorin – hatet som fällde Johaug
Therese Johaug fick sitt straff förlängt och missar OS i Pyeongchang.Nu har man i Norge kommit fram till en ny teori om varför omvärlden straffade Johaug så hårt.
Läs mer om Johaug, Norge och Pyeongchang.Nu.
Du kom billigt undan, Johaug
Den ryske superstjärnan Alexander Legkovs överklagan avslås och han får fortsätta avtjäna sin långa avstängning.För vad?En misstanke.Låt mig säga så här: Jämfört med denne stackars Legkov kom Therese Johaug faktiskt billigt undan.
Läs mer om Johaug, Legkov och Therese Johaug.
Kritik mot nya beslutet om Johaug: Konstigt
Dopingavstängda Therese Johaug får fortsätta träna på sitt lokala gym Sats.Nu riktar experten Robin Mackenzie-Robinson kritik mot Sats beslut – eftersom gymmet säger sig ha nolltolerans mot doping.–Det känns konstigt, säger han till TV2.
Kan ändra beslutet – på grund av Johaug
Therese Johaug missar OS i Peyongchang 2018.Norskans ödesdom kan nu få landslagskollegan och vännen Marit Björgen att tänka om kring framtiden.
Vändningen: Släpper in Johaug – trots protesten
Therese Johaug är avstängd från OS på grund av sin dopingdom.Men ett privilegium kommer hon att få – vilket lär väcka raseri i hemlandet.
Läs mer om Johaug.
Vägrar att svara landslagsvännen
Therese Johaug blev förkrossad av dopingdomen som innebär att hon missar OS.Nu verkar norskan ha skurit av kontakten med vissa kolleger i norska landslaget.– Jag har skickat SMS, men hon svarar inte, säger Martin Johnsrud Sundby enligt den norska nyhetsbyrån NTB.
Läs mer om Martin Johnsrud Sundby och NTB.
Hemligheten som de vägrar avslöja
En detalj i Therese Johaug-domen är fortfarande högst oklar.Men den internationella skiljedomstolen vägrar avslöja hela sanningen – och refererar till domarnas tystnadsplikt.
Johaug överklagar inte domen
Therese Johaug kommer inte att överklaga sin dopningsavstängning, som skärptes till 18 månader av idrottens skiljedomstol Cas.
Nya beskedet: Johaug överklagar inte domen
Therese Johaug stängdes av i 18 månader – och domen väckte stor uppmärksamhet.Men den kommer inte att överklagas.– Jag tror bara att det är slöseri med resurser, säger hennes manager Jörn Ernst till Nettavisen.
Läs mer om Jörn Ernst och Nettavisen.
Till och med djur vet bättre
Therese Johaug visar sämre omdöme än en apa och beter sig som en bedragare.Det menar förre SVT Debatt-medarbetaren Mats Holm.Till och med djur har mer känsla för rätt, skriver Holm i tidningen Fokus.
Läs mer om Holm.
Björgens uttalande sågas: Är korkat
Marit Björgen har stöttat Therese Johaug under hela dopingskandalen.Nu får Björgen kritik från finske storåkaren Sami Jauhojärvi.– Det är korkat, säger Jauhojärvi till Dagbladet.
Jag tycker att det är förjävligt
TROLLHÄTTAN. Dopingskandalerna skakar norsk längdåkning, två åkare har straffats - ändå sitter de högst ansvariga kvar som inget har hänt.Vad Petter Northug tycker om det?– Om jag ska få åka någon världscup alls i vinter så ska jag nog inte uttala mig om det, säger 31-åringen. SportExpressen träffade den norske superstjärnan en sen kväll i Trollhättan för ett snack om Therese Johaug, framtid, OS, singelliv - och varför Northug kan sluta redan efter den här säsongen.
Slår tillbaka efter stödet till Johaug
Den uppmärksammade domen kring Therese Johaug har fallit.Och den var inte alls orättvis, menar chefen för Antidoping Norge.– Vi kan inte ha ett system som frikänner utövare för att läkaren har gett dem något, säger Anders Solheim till norska VG.
Johan Croneman: Norges Ingvar Oldsberg kräver OS-bojkott – jag skrattade högt i en halvtimme
En av Norges största tv-kändisar, Hallvard Flatland (deras svar på Ingvar Oldsberg, ungefär) driver nu stenhårt på för en norsk OS-bojkott. Therese Johaug är utsatt för ett justitiemord menar Flatland – enligt bedömare har han ungefär halva norska folket med sig. Om jag förstått saken rätt är den andra halvan hjärtligt trött på att Johaugsaken totaldominerat media i snart ett helt år.
Fega som inte lämnar Johaug
Therese Johaug har dömts för doping och kommer att missa OS nästa år.Nu ställs tuffa krav på att hennes samarbetspartners ska ta avstånd från den skandalomsusade stjärnan.
Läs mer om Johaug.
Hur korkad får man bli?
Therese Johaug stängs av i 18 månader och missar OS.Idrottens skiljedomstol menar att norskan brast i sin aktsamhet när hon använde läppsalvan.Elisabet Höglund håller med.Hur korkad får man bli?, skriver hon i ett blogginlägg.
Varför lades stora summor på att fälla Johaug?
Therese Johaugs dopningsfall tog nära ett år innan det kunde avslutas. Bill Bock, chefsjurist på den amerikanska antidopningsbyrån Usada, ifrågasätter resurserna som gått åt. Idrottare förtjänar bättre fokus på de verkliga dopningsproblemen, skriver han.
Läs mer om Johaug och Usada.
Antidopningschef kritisk till resurserna som lades på att fälla Johaug
Therese Johaugs dopningsfall tog nära ett år innan det kunde avslutas. Bill Bock, chefsjurist på den amerikanska antidopningsbyrån Usada, är kritisk till resurserna som gått åt. Idrottare förtjänar bättre fokus på de verkliga dopningsproblemen, skriver han.
Läs mer om Johaug och Usada.
Northugs kritik efter Johaugs dopingdom
Efter månader av spekulationer fick så skidvärldens mest diskuterade namn i går sin dom.Therese Johaug stängs av 18 månader för doping, och missar således OS i Pyeongchang.Nu stöttas hon av landsmannen Petter Northug.– Det kom som en chock. Jag tror att vi alla hade hoppats att Therese skulle få tävla i vinter, säger Northug till norska TV2.