Therese

Barnen som kom i kläm i 68-vänsterns utopier

Längtan efter något större kan ta sig skilda uttryck.Therese Bohman ser en utställning av revolutionens barnbarn.

Vännen avslöjar: Var livsviktig för Therese

OSLO/STOCKHOLM. Therese Johaug är tillbaka efter sin 18 månader långa avstängning.En stor anledning till det är Karstein Johaug, hennes lillebror.– Karstein har varit livsviktig för Thereses karriär, säger vännen tillika TV2:s expert Petter Skinstad.
Varningen till Kalla: Det blir ett helvete
Therese Johaug är tillbaka efter sin dopingavstängning.Då skickar norska TV2:s längdexpert Ernst Lersveen en varning till hennes konkurrenter.– Ni kommer att få ett helvete, säger han till Nettavisen.
Läs mer om Ernst Lersveen, Kalla och Nettavisen.
Han ska lyfta Therese Johaug till nya höjder
Han är OS-medaljören som blev snickare.Han är längdskidåkaren som tvingades lägga av på grund av ett misstag när han skulle hjälpa sin mamma.Pål Gunnar Mikkelsplass är tränaren som ska ta Therese Johaug till nya höjder efter hennes dopingavstängning.

Kaoset sätter stopp – för Johaugs comeback

Det skulle bli Marit Björgens sista lopp i karriären – och Therese Johaugs första efter dopingskandalen.Men kort inpå start kommer beskedet att Skarverennet ställs in.– Arrangören måste så klart tänka på allas säkerhet, säger experten Torgeir Björn till NRK.
Läs mer om NRK, Skarverennet och Torgeir Björn.
Johan Croneman: Johaugs agent tackade för samarbetet – jag blir illamående
Kanske sammanfattade i veckan Therese Johaugs agent, Jörn Ernst, hela affären Johaug bättre än vi själva förstod, i alla fall när det kommer till media. Vi har varit på en fin tur ihop, allesammen menade en lycklig agent med rätt att sälja.
Läs mer om Johaug och Jörn Ernst.
Berättar om spelet inför Johaugs tårar
OSLO. Skratt, leenden och tårar.Therese Johaugs första pressträff efter dopingavstängningen blev en känslostorm.Och allt gick enligt plan – med hjälp av förberedande samtal och manus.- Therese hade själv skrivit ner vad hon ville säga, säger managern Jörn Ernst.
Läs mer om Jörn Ernst.
Johaug slår tillbaka: De har ingen aning
OSLO. Skidprofilerna Per Elofsson och Mathias Fredriksson har båda varit tveksamma till om hela sanningen kommit fram i dopingfallet med Therese Johaug.Men nu slår den norska skidstjärnan tillbaka.– De har ingen aning vad som har hänt, men jag vet vad jag har gjort, säger Therese Johaug som under gårdagen mötte media för första gången efter dopingavstängningen.
Pojkvännens ord låg bakom comebacken
OSLO/STOCKHOLM. Det var inte självklart att Therese Johaug skulle göra comeback efter sin dopingavstängning.Men pojkvännen Nils Jakob Hoff fick henne på andra tankar.–Jag var ganska säker på att jag inte hade lust med det här, säger Johaug.
Läs mer om Johaug och Therese Johaug.
Det gnager i mig – varför sa hon så?
Therese Johaug är tillbaka och det känns faktiskt helt underbart.Men en sak gnager i mig.Varför tackade hon precis mannen som orsakade hela den här dopingskandalen?
Johaug får tävla igen
Nu har norska skidstjärnan Therese Johaug avtjänat sitt straff för dopning. Hon missade OS på grund av avstängningen men nu får hon tävla igen. Marit Björgen är en av de som stöttat säger Johaug.
Läs mer om Johaug och Therese Johaug.
Johaug tillbaka: Äntligen kan jag le
Therese Johaug grät igen. Men den här gången var det av lycka i stället för förtvivlan.
Johaug tillbaka: "Enorm motivation"
Therese Johaug grät igen. Men den här gången var det av lycka i stället för förtvivlan. Dopningsavstängningen löpte ut i går och den norska skidstjärnan är fri att tävla igen.
Therese Johaugs tårar: Motgång på motgång
OSLO/STOCKHOLM. Therese Johaug är tillbaka efter dopingavstängningen.Den norska stjärnan gjorde i dag sin första presskonferens på länge – och den blev en känslosam historia.– Det har varit många tårar och motgång på motgång, säger Johaug.
Läs mer om Johaug.
Johaug: Jag känner en enorm motivation
Therese Johaug grät igen. Men den här gången var det av lycka i stället för förtvivlan. Dopningsavstängningen löpte ut i går och den norska skidstjärnan är fri att tävla igen. Följ presskonferensen här.
Therese Alshammar dansar för sonen
I veckans "Let's dance" ska deltagarna tillägna sin dans till någon. Therese Alshammar väljer att dedicera valsen till sin yngste son. När simstjärnan Therese Alshammar tackade ja till "Let's dance" räknade hon med att det skulle vara svårt.
Läs mer om Therese Alshammar.
Therese Alshammar dansar för sonen
I veckans Lets dance ska deltagarna tillägna sin dans till någon. Therese Alshammar väljer att dedicera valsen till sin yngste son. – Det är väldigt mycket känslor, säger hon till TT.
Johaug längtar efter comebacken
Therese Johaug, 29, har avtjänat sitt dopningsstraff. Nu får den norska stjärnan tävla igen. - Det har varit 18 långa månader, säger hon till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet.
Johaug gör comeback: Lika bra eller bättre
På onsdagen är Therese Johaug fri att tävla igen efter sin dopningsavstängning. Kanske bättre än någonsin. – Det skulle förvåna mig om hon inte är lika bra eller bättre, säger tränaren Pål Gunnar Mikkelsplass.
Läs mer om Therese Johaug.
Johaug gör comeback: "Lika bra eller bättre"
På onsdagen är Therese Johaug fri att tävla igen efter sin dopningsavstängning. Kanske bättre än någonsin.
Läs mer om Therese Johaug.
Johaug gör comeback: Lika bra eller bättre
På onsdagen är Therese Johaug fri att tävla igen efter sin dopningsavstängning. Kanske bättre än någonsin. – Det skulle förvåna mig om hon inte är lika bra eller bättre, säger tränaren Pål Gunnar Mikkelsplass.
Läs mer om Therese Johaug.
Läckta dokumenten avslöjar stora lögnen
18 månader har passerat.I morgon är Therese Johaug fri att tävla igen efter dopingavstängningen och redan i helgen gör hon comeback.– Det kommer att kännas jättekonstigt, säger Johaug i en intervju med Dagbladet.Tidningen VG rapporterar att det norska skidförbundet har särbehandlat Johaug – och sedan ljugit om det.
Therese testade nya träningstjänsten Är frälst
Therese hade två gymkort men ingen motivation. För att hitta träningsglädjen testade hon appen Swiftr. – Det går alltid att hitta ett roligt pass som passar i mitt tajta schema. I Malmö finns till exempel 70 yoga- och pilatespass att välja på varje vecka, berättar Therese.
Läs mer om Swiftr och Therese.
Att höra de orden om bebisen var vidrigt...
Det har gått ett och ett halvt år sedan hon gjorde sitt sista lopp.En 23 år lång simkarriär var över och Therese Alshammar, 40, skulle börja leva familjeliv fullt ut.Då kastades tillvaron om fullständigt - något var fel på bebisen i hennes mage.– Det var oerhört tufft att få det beskedet av läkarna, säger Therese Alshammar som fick en vecka på sig att bestämma om hon skulle behålla barnet eller inte.
Läs mer om Therese Alshammar.