Therese

SVT-profilen: Hon mörkar sanningen

ÖSTERSUND. Han är inte rädd för att säga vad han tycker som expert i tv-rutan.Men när det kommer till pengar är Mathias Fredriksson, 44, mer fåordig.– Det är väl den svenska avundsjukan som ligger till grund. Man pratar inte om pengar, åtminstone inte om man har en inkomst över medel.I en stor intervju med SportExpressen berättar den förre skidstjärnan om strategin kring aktieaffärerna, tvekan inför Therese Johaugs dopingförklaring och varför han valde bort skidor åt barnen.
Läs mer om SportExpressen.

Kan inte döljas – det är inte bra

Therese Johaug har slutat träna sedan hon fick besked om att hon missar OS.Nu har beskedet om den norska skidstjärnan väckt oro i hemlandet.
Johaug har tagit träningspaus: Behöver hitta mig själv
Dopningsavstängda skidstjärnan Therese Johaug har tagit en träningspaus efter dopningsdomen i slutet av augusti. – Jag behöver hitta mig själv igen, säger hon till NTB.
Läs mer om NTB och Therese Johaug.
Therese Johaugs nya liv: Står helt ensam
56 dagar har gått sedan Therese Johaug stoppades från OS i Sydkorea.Efter domen har stjärnans liv förändrats drastiskt.–Det jag älskar har tagits ifrån mig, säger Johaug i en intervju med VG.

Sjögran: Alla tv-bolagen borde vara intresserade

FC Rosengård får möta svensklaget Chelsea i Champions Leagues åttondelsfinal.Nu hoppas Therese Sjögran att något svenskt tv-bolag ska sända stormötet.– Jag hoppas ju att de tycker det är intressant nog för alla kanalerna egentligen, säger Rosengårds sportchef.
Läs mer om Chelsea och Therese Sjögran.
Therese gick på rutinkoll – hade cancer i ansiktet
Tvåbarnsmamman Therese tänkte inte att fläcken under ögat skulle vara något farligt.Efter en rutinartad kontroll tillsammans med maken år fick hon veta orsaken till hudförändringen: Hon hade cancer.– Det är otäckt att tänka på att jag har gått med det så länge, säger hon.Nu uppmanar hon andra att undersöka sig.
Feministiskt misslyckande att avstå från bra sex
Varför är den unga prosan så osexig?I veckans Kultur-Expressen analyserar Therese Bohman och Jens Liljestrand den posterotiska litteraturen, en debatt som Malte Persson startade på Expressens kultursida.
Äntligen är den erotiska thrillern tillbaka
L S Hiltons erotiska spänningsromaner jämförs ofta med Fifty shades-böckerna.Therese Bohman tänker i stället på Basic instinct och Mr Ripley – och fröjdas över sexigheten.
Läs mer om Basic, Fifty och Mr Ripley.
Sjöströms facit: Fem segrar på två dagar
Sarah Sjöström behåller ett jättegrepp om förstaplatsen i världscupen.Men jakten på Therese Alshammars världsrekord på 50 meter fjärilsim går vidare.
Sjöström får fortsätta jaga världsrekordet
Sarah Sjöström är ute efter Therese Alshammars världsrekord på 50 meter fjärilsim i kortbana. Jakten går vidare ett tag till.
Nilssons förändring – efter Johaugs dom
Medvetet fusk eller inte, om det är något som fallet Therese Johaug har lärt Stina Nilsson är det detta:–Jag har blivit ännu mer nitisk, säger den svenska skidstjärnan.
Läs mer om Stina Nilsson och Therese Johaug.
Stina Nilsson mer försiktig efter Johaug-domen
Medvetet fusk eller inte, om det är något som fallet Therese Johaug har lärt Stina Nilsson är det detta: – Jag har blivit ännu mer nitisk, säger den svenska skidstjärnan.
Sjöström överlägsen i världscupen – nu attackerar hon världsrekordet
Sarah Sjöström fortsätter att övertyga i världscupen i simning. Under onsdagen vann hon sina tre lopp i Doha. Nu laddar hon för en attack mot Therese Alshammars världsrekord på 50 meter fjäril.
Läs mer om Doha.
Lotta Schelin långt från comeback
Lotta Schelin kan missa resten av säsongen. Fotbollslandslagets storstjärna har fortfarande stora problem med smärtor i nacken och huvudet. – Det får ta den tid det tar, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran.
Läs mer om Therese Sjögran.
Mardröm för Schelin: Hade ont hela tiden
Lotta Schelin har missat träningar och matcher i två månader.Nu står det klart att landslags- och FC Rosengårdsstjärnan är sjukskriven med smärtor i nacken och huvud – och kan missa resten av säsongen.– Det får ta den tid det tar, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till GP.
Läs mer om Schelin och Therese Sjögran.
Fel om orsaken till matchningsproblemen
REPLIK DN Debatt 27/9. De moderata kommunpolitikerna hävdar att det vore bättre om kommunerna och privata entreprenörer har huvudansvaret för arbetsmarknadspolitiken. Inget kunde vara mer fel. Förslagen bygger nämligen på en felaktig id om vad som är orsaken till dagens matchningsproblematik, skriver LO:s Therese Guovelin och Adnan Habibija.
Läs mer om Adnan Habibija.
Tränaren får gå – mitt under guldstriden
Den damallsvenska guldstriden är inne i ett kritiskt läge. Trots det väljer FC Rosengård att sparka tränaren Jack Majgaard Jensen. – Det är det bästa beslutet för både honom och oss, säger sportchefen Therese Sjögran.
Johaugs advokat ska försvara Ola Rolln
Vad har den norska skidstjärnan Therese Johaug och Hexagons koncernchef Ola Rolln gemensamt? De anlitade bägge samma advokat för att bevisa sin oskuld: Christian B. Hjort. I Johaugs fall vet vi hur det gick. Återstår att se hur Ola Rolln klarar sig.
Läs mer om Ola Rolln och Therese Johaug.
Marie-Therese: Jag har gått ner 28 kilo
Marie-Therese Larsson, 32, i Mariestad lider av kronisk värk och migrän. För henne blev ketosen en väg till ett piggare, mindre smärtsamt och lättare liv. – Jag har gått ner från 86 kg till 58 kg på 1 1/2 år, säger hon.
Läs mer om Mariestad.
Brevbärare vägrar dela ut post till hundägare
Flera gånger sedan i somras har Therese Hansson i Skarpnäck märkt hur hennes brevlåda öppnats utan att någon post har levererats. På måndagen konfronterade hon brevbäraren. – Han sa att han inte tänkte dela ut min post förrän jag har lärt min hund hyfs, säger Therese Hansson, som har en liten cockerspaniel.
Läs mer om Skarpnäck och Therese Hansson.
Kalla hyllas i Norge: Hon kan slå alla
Ingen Therese Johaug på OS.Då pekas Charlotte Kalla ut som det främsta hotet mot Marit Björgen.– Kalla kan slå alla, säger NRK-experten Fredrik Aukland till VG.
Johaug lämnade intervju - efter fråga om domen
Therese Johaug är inte särskilt pigg på att prata om sin dopingdom.Under en rullskidträning för barn i Oslo fick hon nog efter att ha fått flera frågor om den, varpå hon valde att lämna intervjun.– Jag pratar inte om domen. Jag är färdig med den, säger Johaug innan hon lämnar intervjun.
Läs mer om Johaug och Oslo.
Fotbollsstjärnan dopad – identiskt med Johaug
Serie A-nykomlingen Benevento skakas av en dopingskandal.Lagkaptenen Fabio Lucioni riskerar fyra års avstängning – efter att ha ertappats med Clostebol i systemet, skriver Il Messaggero.Samma ämne som fällde Therese Johaug.
Stora frågan i tyska valet – här är vad som gäller
VIDEO | Hur går tyska valet till – och vem ska Merkel regera med? SvD:s utrikeskommentator Therese Larsson Hultin reder ut begreppen.
Konst som får hjärtat att slå - hårt
Therese Bohman ser en ovanlig och klaustrofobisk utställning i KTH:s reaktorhall.