Therese

Johaug är stenrik – borde betala tilbaka

PLANICA. Norges skidförbund tar hela notan för Therese Johaugs rättegångskostnader: 3,5 miljoner kronor.Och ja, jag kan faktiskt förstå varför.Däremot förstår jag inte alls varför inte stenrika Johaug inser att hon faktiskt borde betala tillbaka.
Läs mer om Johaug.

Svensk kritik mot Johaug-beslutet

PLANICA. Uppgifterna om att Norges skidförbund betalat Therese Johaugs juridiska kostnader på 3,5 miljoner får de svenska stjärnorna att reagera.– Det ger ju tokiga vibbar. Det blir fel åt båda håll, säger Calle Halfvarsson.
Nya miljonsmällen – efter jätteskandalen
Therese Johaugs dopingskandal har blivit en dyr historia.Nu har vidden av de förlorade miljonerna avslöjats.
Vernersson staplar klossar för staplandets skull
Obekanta ordsammansättningar och motstridiga begrepp - Therese Eriksson läser en bortvänd debut.
Läs mer om Therese Eriksson.

Johaugs OS-kupp – trots avstängningen

Therese Johaug är avstängd från OS efter sin dopingskandal.Men nu har norskan sett till att hon ändå får vara där – på ett sätt.
Podcast om Premier League – avsnitt 194
Sebastian, Noa & Therese om det senaste från engelska fotbollen!
Läs mer om Noa, Premier League och Therese.
Efter SvD:s artikel: Postnord och Tullverket i krismöte
Tullverkets generaldirektör Therese Mattsson och Postnords koncernchef Håkan Ericsson hade på måndagen ett akut möte efter SvD Näringslivs uppgifter om de miljardbelopp som försvunnit i utebliven moms vid postorderköp i Kina. Postnord och Tullverket är nu öppet oense om hur momsfrågan ska hanteras.
Hans konst förtjänar all världens uppskattning
I Passagen vänder sig Simon Stålenhag mot ett USA som kommit att älska svenskens sci fi-konst.Therese Bohman unnar honom all framgång men saknar ändå de svenska villaområdenas särskilda lyster.
Läs mer om Simon Stålenhag och USA.
Youtubestjärnan: Jag var en egoistisk snorunge
Psykisk ohälsa, smink och veganism. Therese Lindgren har med sin spretiga mix av ämnen blivit en av Sveriges största youtubers och en storsäljande författare på bara fyra år.
Podcast om Premier League – avsnitt 193
Sebastian, Pontus och Therese om det senaste från engelska fotbollen
Läs mer om Premier League och Therese.
Kalla: Fruktansvärt – blev väldigt chockad
Charlotte Kalla är nära vän till Therese Johaug.Nu har hon försvarat den skandalomsusade stjärnan.– Hon har haft något otillåtet i kroppen, men sättet som det hände på var fruktansvärt, säger Kalla till Svenska Dagbladet Junior.
Sista bilden av döende pappan stals – på Ikea
Therese Hökklo, 35, vädjar till den som stal hennes mobiltelefon på Ikea att lämna tillbaka den:– Jag bryr mig inte om telefonen, men där finns bilder från barnens sista dag med sin pappa.Maken Mikael gick bort strax före jul och bilderna är ovärderliga för familjen.Therese ger 5 000 kronor i hittelön om telefonen kommer till rätta.
Läs mer om Ikea.
Marcus, 26, fick en hjärntumör – drömmer om att bli pappa
Marcus Berlin, 26, drabbades av en hjärntumör för snart ett år sedan.Nu vill han dela med sig av sin berättelse för att hjälpa till att samla in mer pengar under TV4:s gala Tillsammans mot cancer.Samtidigt har han börjat drömma om att få barn med sambon Therese.– Jag trodde ju att jag skulle dö varje natt, berättar han.
Läs mer om Therese.
Norska utspelet mot Per Elofsson
VAL DI FIEMME. Svenske skidikonen Per Elofsson säger att det är en gåta att Therese Johaugs förklaring skulle vara fullständigt sann.Det uttalandet upprör känslorna i det norska landslaget.– Det är bara för dumt, säger landslagschefen Vidar Löfshus - och vill att Elofsson nu ska åka till Oslo.
Läs mer om Elofsson, Oslo och Per Elofsson.
Han gör väldigt barnsliga grejer
UMEÅ. Han menar själv att han inte är någon kulspruta som expert i tv.Men när det kommer till Petter Northug så tvekar Per Elofsson, 40, inte.– Jag tycker att han är väldigt barnslig. Frågan är hur långt Northugs personliga utveckling har kommit? I en stor intervju med SportExpressen berättar Elofsson om lyxvillan i Umeå, Therese Johaugs tveksamma förklaring och varför hans barn inte åker skidor.
Den där driften att hålla i det glittrande, sprakande
Therese Bohman skriver en novell om minnen, längtan och den outhärdliga samtiden för Expressens kultursida.
Genomruttet – det gör mig illamående
Therese Johaug fick sitt dopingstraff förlängt till en 18 månader lång avstängning.I Finland har vissa kritiska röster kopplat samman norskan med den systematiska doping som avslöjats i Ryssland – något som gör sportprofilen Christoffer Herberts upprörd.–Skadeglädjen som finns i Finland kring det Johaug råkat ut för gör mig rent illamående, säger han till Yle.
Läs mer om Finland, Johaug, Ryssland och Yle.
Johaugs nya liv efter skandalen
Therese Johaug börjar se ljuset i tunneln.Redan om åtta veckor får hon träna med Norges landslag igen.Och i vår kan 29-åringen göra sin första tävling efter den omdiskuterade dopingskandalen.– Hon kommer att vara minst lika bra som förut, säger journalisten Öyvind Godö som har följt hennes ensamma kamp.
Läs mer om Öyvind Godö.
Sarah Sjöströms kritik mot Therese Johaug
Therese Johaug skyllde på sin läkare Fredrik Bendiksen efter att hon åkt fast för doping.Svenska simstjärnan Sarah Sjöström köper inte resonemanget.– Det är ju mitt eget ansvar, säger hon i SVT:s årskrönika.
Besvikna Adlibris-kunder går miste om julklappar
Problem i logistiken har gjort att nätbokhandeln Adlibris drabbats av stora förseningar. Leveranserna har inte gått ut i tid och hundratals kunder går nu miste om sina julklappar. Therese Åkerström är en av dem. – Det känns piss, skit och åt helvete, säger hon.
Nimis är inte ett brott – utan en skimrande gåva
Therese Bohman tycker att länsstyrelsens markering mot Lars Vilks är småaktig.
Podcast om Premier League – avsnitt 191
Sebastian, Pontus och Therese är tillbaka med ett nytt avsnitt – lyssna!
Läs mer om Premier League och Therese.
Svenska Therese kastade peruken – och blev modell
Therese Hansson från Malmö höll först sitt tillstånd hemligt.Nu visar hon stolt upp sitt kala huvud – och hyllas internationellt för sitt mod.– Jag höll det hemligt, och var superkänslig om någon frågade något om mitt hår. Göm dig inte, det gör det bara värre, säger Therese Hansson till Bored Panda om den svåra tiden.
30-åring erkänner att han dödade Therese Palmkvist
Therese Palmkvist, 31, hittades mördad i sitt hus i Långshyttan.Sedan i april har en 30-årig man suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet.Nu har han erkänt att han bragt henne om livet, enligt polisen.