Therese

Svenska kritiken: Mer och mer absurt

Dopinganklagade Therese Johaug saknades från den norska truppen inför nästa skidsäsong.Nu vill Torbjörn Nordvall, före detta presschef för det svenska skidlandslaget, krävt att Johaug ska få återvända till sporten.Saken blir bara mer och mer absurd, skriver Nordvall på sin blogg på Nettavisen.

FI-ledaren polisanmäld – anklagas för plagiat

Victoria Kawesa, nyinvald partiledare för Feministiskt initiativ, har polisanmälts. Hon anklagas för att ha plagierat en annan forskares verk, skriver partipolitiskt obundna Feministiskt perspektiv. – Vi agerade snabbt och hade ett allvarligt samtal med Victoria Kawesa. Hon tog till sig detta och skrev en utförlig ursäkt till Therese Svensson, säger Nina Lykke, professor i genusstudier på Linköpings universitet, till nättidningen.
Johaug till landslaget efter avstängningen
Norge har tagit ut landslagstruppen i skidor till nästa säsong. Och där har Therese Johaug en plats.
Läs mer om Therese Johaug.
Norska landslagets löfte till Johaug
Norge har släppt sin landslagstrupp inför OS-säsongen. Therese Johaug är inte med – men kommer att få plats så fort hon blir tillgänglig. – Johaug kommer att kliva in i laget när avstängningen går ut, säger landslagschefen Vidar Löfhus.
Läs mer om Johaug och OS-säsongen.

Ekströms förslag en fråga för parterna

REPLIK DN DEBATT 24/4. Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström föreslår kortare yrkespaket för att gymnasieungdomar som saknar examen ska komma ut på arbetsmarknaden. Men om förslaget ska få effekt måste parterna få ett mycket större inflytande över utbildningarnas innehåll och genomförande, skriver Therese Guovelin, LO.
Idealiseringen av tjejgänget är kvävande
Från Sex and the City till Skam – det lojala tjejgänget har blivit heligt.Therese Bohman tröttnar när hon läser Sara Danius förord till Gruppen.
Läs mer om City, Gruppen och Skam.
Johaugs team vill ha snabbt svar från Cas
Therese Johaug kan vara tillbaka lagom till OS. Om inte det internationella skidförbundet får igenom sin överklagan till Cas. Nu kräver Johaugs team ett snabbt svar. – Vi hoppas att Cas tar upp ärendet i juni, så det kan vara klart till hösten, säger managern Jörn Ernst.
Läs mer om Jörn Ernst.
Johaug vill få Cas-svar i juni
Dopningsavstängda skidstjärnan Therese Johaug hoppas att Internationella skiljedomstolen Cas tar upp hennes ärende i juni.
Tullen obevakad efter dådet – nu kallas gd:n till JU
Tullen på Arlanda och de stora hamnarna i Stockholm stod helt obevakade efter terrordådet på Drottninggatan. Nu kallas Tullverkets generaldirektör Therese Mattson till förhör i justitieutskottet, skriver Dagens Nyheter.
Tullverkets generaldirektör kallas till justitieutskottet
Arlanda och alla Stockholms hamnar stod obevakade av Tullverket på kvällen efter terrordådet i Stockholm den 7 april, kunde DN avslöja dagarna efter attacken. Nu kallas Tullverkets generaldirektör Therese Mattson till justitieutskottet.
Hon letar ersättare för exmaken till resan
Är du ute efter en härlig semestervecka i Bulgarien och kan tänka dig att åka med Therese Nilsson och hennes två barn? Då kan du vara personen som Therese efterlyser. Och anledningen är något speciell. – Min exmake valde att hoppa av resan och i stället för att låta pengarna gå till spillo, tänkte jag att någon annan skulle få chansen att komma i väg, säger hon.
Letar ersättare för exmaken på semestern
Är du ute efter en härlig semestervecka i Bulgarien och kan tänka dig att åka med Therese Nilsson och hennes två barn? Då kan du vara personen som Therese efterlyser. Och anledningen är något speciell. – Min exmake valde att hoppa av resan och i stället för att låta pengarna gå till spillo, tänkte jag att någon annan skulle få chansen att komma i väg, säger hon.
Elefantunge kämpar för sitt liv: Är oroväckande
En nyfödd elefantunge kämpar nu för sitt liv på Borås djurpark.Ungen – som är dotter till Panzi – har inte klarat av att dia sin mor än.Läget är akut, för ungen som ännu inte fått ett namn.– Kommer inte kalven i gång med att dia finns det små utsikter för den att klara sig på sikt, säger Therese Hård, veterinär på Borås djurpark.
Läs mer om Panzi och Therese Hård.
Som om Stephen King satt på Kerstin Ekmans axel
Stefan Spjut tar läsaren till de norrländska vidderna där väsen hämtade ur myter och folktro antagit människohamn. En väl så spännande story, men Therese Eriksson vill ha mer av en berättelse än enbart dunkel ondska.
Därför vill Theresa May ha nyval
Den 8 juni ska britterna gå till valurnorna efter att landets premiärminister Theresa May oväntat sagt att hon vill ha ett nyval. SvD:s utrikesanalytiker Therese Larsson Hultin ger dig en snabbguide.
Valde ny gren – och krossade stjärnan
Helen Alfredsson spelade högt - men det gav utdelning i Mästarnas mästare I nattduellen utmanade hon Therese Sjögran - som valde armborst. Men väl där krossade Helen Alfredsson motståndet med två välriktade pilar. – Det är tydligt. Helen vinner nattduellen, säger programledaren Micke Leijnegard.
Kollapsar efter smärtan: Är du okej?
I söndagens Mästarnas mästare chockas flera deltagare av stötarna under el-momentet. Fotbollsspelaren Anders Svensson vrålar högt av smärta medan kollegan Therese Sjögran viker sig dubbel. Nu erkänner SVT att det är meningen att det ska göra ont. – De åker på en riktig kyss. Och det är syftet. Det ska vara väldigt obehagligt, säger Anders Wistbacka, projektledare på SVT.
Läs mer om SVT och Therese Sjögran.
Martas avsked: Sågar tränaren
Innan Marta, 31, tar farväl av fansen på Malmö IP riktar hon skarp kritik mot FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen.Brasilianskan är besviken på spelsystemet som danske tränaren planterat in i Malmölaget.– Du ser inte Messi gå ner och jobba i försvar hela tiden, säger Marta i en intervju med Sydsvenskan.– Alla spelare gillar inte tränaren, säger FCR:s sportchef Therese Sjögran till Kvällsposten.
Nattsvarta hemligheter lyfts upp i ljuset
När Tove Folkesson avslutar sin trilogi om känsliga själars liv i glesbygdens hårda jordbrukssamhällen faller allt på plats för Therese Eriksson. Något av det bästa inom den yngre svenska samtidslitteraturen, skriver hon.
Läs mer om Therese Eriksson.
Efter attentatet – L vill kalla Tullverkets generaldirektör till förhör
Efter attentatet i Stockholm i fredags då fyra personer dödades och flera skadades av en lastbil som kördes i hög hastighet genom Drottninggatan, var hamnarna i Stockholm och Arlanda helt obevakade av tullen. Det kunde DN berätta tidigare i dag. Nu vill Liberalerna att Tullverkets generaldirektör Therese Mattson kallas till justitieutskottet.
L-krav: Kalla Tullverkets chef till justitieutskottet
Tullverkets chefer sa nej till att tillåta sin personal bära vapen under terrordådet i fredags, kunde SvD berätta tidigare på onsdagen. Nu kräver Liberalernas rättspolitiska talesperson Roger Haddad att Tullverkets generaldirektör Therese Mattsson kallas på förhör i justitieutskottet.
Therese Alshammar är gravid för andra gången
Simmarlegendaren Therese Alshammar och hennes sambo Johan Wallberg är gravida för andra gången.Det avslöjar tidningen Mama via sitt Instagram-konto.
Therese Johaugs krav inför förhandlingen
Therese Johaug förbereder sig för fullt inför att CAS ska behandla hennes dopingärende. Den senaste i raden av krav från Johaugs läger är att hon ska ha en tolk med sig. – Vi vill säkerställa att Johaug och CAS förstår varandra full ut, säger hennes advokat Christian B. Hjort till VG.
Läs mer om Christian B och Johaug.