Therese

Förbjuden Johaug- bild stoppas i Norge

En bild på Therese Johaug dök upp på det norska skidförbundets Instagram-konto.Nu har förbundet raderat den.

Familjen samlas runt Johaug inför domen

Tillsammans med sina närmaste väljer Therese Johaug att lämna Norge för att bearbeta sin dom från Cas.Närmare bestämt till det italienska skidparadiset Seiser Alm.– De flesta äventyr får ju ett lyckligt slut, säger pappa Thorvall Johaug till Dagbladet.
Domen mot Johaug skjuts upp igen
Therese Johaugs manager Jørn Ernst meddelar nyhetsbyrån NTB att skidstjärnan får sin dom av Idrottens skiljedomstol Cas tidigast på tisdag.
Läs mer om Johaug, Jørn Ernst och NTB.
Domen mot Johaug skjuts upp – igen
Therese Johaugs ödesvecka skjuts upp.Domen väntas nu komma på tisdag nästa vecka, skriver Nettavisen.Det är oklart varför domen har skjutits upp ytterligare.
Läs mer om Johaug och Nettavisen.Det.

Hockeyn kanske inte har varit allt för mig

Oscar Alsenfelt blev i maj prisad som ligans främsta målvakt på SHL Awards efter sin fenomenala säsong, när hans Malmö Redhawks tog sig till semifinal.I somras började ett nytt kapitel i Oscars liv, när han och frun Therese Alsenfelt, blev föräldrar.Inte bara till ett barn, utan två.– Att se sig själv i två små barn är en helt fantastisk känsla, säger målvakten.
Läs mer om Therese Alsenfelt.
Johaug följer norska OS-planen i väntan på domen
Sedan i onsdags befinner sig Therese Johaug till italienska Seiser Alm på höghöjdsläger. Under sin dopningsavstängning får hon inte träna med norska skidlandslaget men följer samma upplägg med skillnaden att hon ligger veckan före.
Therese Lindgren: Jag är riktigt grym på att lösa iq-test
I bokform och på Youtubekanalen berättar Therese Lindgren om sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa. Hela sommaren har hon suttit och skrivit på sin nya bok Vem bryr sig? som släpps i höst. Therese Lindgren är en av DN:s sommarprofiler.
Utspelet: Kalla på Johaug-nivå
Charlotte Kalla har varit i rasande form under försäsongen.I Norge är man mäkta förvånade – och drar paralleller till dopingavstängda Therese Johaug.
Läs mer om Johaug-nivå och Therese Johaug.
Johaug flyr landet innan ödesdomen
Senast på fredag ska domen falla över Therese Johaugs framtid.Domen kommer när som helst - men då lämnar Johaug landet.– Det här har varit planen hela tiden, säger Johaugs manager Jørn Ernst till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet, Johaug och Jørn Ernst.
Managern: Johaug har gett upp frikännande
Senast fredag väntas Therese Johaug få sin dom. Enligt managern Jørn Ernst har hon gett upp hoppet om att bli frikänd.
Läs mer om Jørn Ernst och Therese Johaug.
Ger upp hoppet inför ödesdomen
Senast fredag ska domen falla över Therese Johaugs framtid.Den norska skidstjärnan riskerar att missa OS nästa år och hennes manager Jørn Ernst har gett upp hoppet om en friande dom.– Vi sitter som på nålar nu, säger han till NRK.
Läs mer om Jørn Ernst och NRK.
Intern konflikt skakar Johaug-utredningen
Fortfarande vet vi inte om dopingavstängda Therese Johaug får åka i OS.Enligt idrottsjuristen Gunnar Martin Kjenner har skiljedomstolen CAS stött på interna problem i arbetet med den norska skidstjärnans fall.
Miljonproblem för Johaug efter köpet av nya lyxvillan
Therese Johaug har köpt ett nytt lyxhus för nära 20 miljoner.Men den norska superstjärnan har betydligt svårare att hitta en köpare till sin tidigare lägenhet.Ingen vill lägga ett bud på lägenheten som är ute för 5,5 miljoner.– Det är väldigt dött på marknaden nu, säger mäklaren Axel Pettersen till VG.
Läs mer om Axel Pettersen och Johaug.
Hela Norge känner med Therese
Läs mer om Therese.
Jag tror att hela Norges befolkning känner med Therese
Therese Johaug kommer att få sin dom den här veckan. Norska skidförbundets ordförande Erik Röste ger sitt fulla stöd till stjärnan. – Jag håller tummar och allt för att det här inte ska bli svårare för Therese, säger han till NTB.
Läs mer om Erik Röste, NTB och Therese.
Jens Littorin: Hur hårt ska en idrottare straffas för medel som inte ökar prestationsförmågan?
Domen mot Therese Johaug avgör om norskan kan vara med i OS eller inte. Den väcker också frågan hur hårt en idrottare som dopar sig utan att prestationsförmågan påverkas ska straffas.
Läs mer om Therese Johaug.
Kan vara en bakterie i omklädningsrummet
Diego Costa går en oviss framtid till mötes.Efter ett turbulent transferfönster är 28-åringen fortfarande kvar i Chelsea, samtidigt som Conte tappat mittfältsgiganten Nemanja Mati.– Det är mycket med truppen som inte stämmer, säger Therese Strömberg i säsongspremiären av Målklubben.
Då kommer Therese Johaugs ödesbesked
Therese Johaugs ödesvecka har börjat.När som helst den här veckan kan beskedet komma om hur lång avstängning för doping hon får – och om hon i så fall missar OS.
Johaugs dom kan komma när som helst
Senast på fredag den här veckan kommer Idrottens skiljedomstol med den slutgiltiga domen i Therese Johaugs fall. Beskedet kan komma inom ett par dagar, säger norskans manager Jörn Ernst.
Läs mer om Jörn Ernst.
Inget rekord denna gång för Sjöström
Therese Alshammars världsrekord på 50 meter fjärilsim i kortbana kommer att stå sig ytterligare en tid. Sarah Sjöström gjorde en bra finalsimning i världscupen i Eindhoven men det räckte inte till rekord - eller till seger. Finalen på 50 meter fjärilsim vanns av nederländskan Ranomi Kromowidjojo.
Sjöströms jakt på Alshammars världsrekord fortsätter
Sarah Sjöströms jakt på Therese Alshammars världsrekord på 50 meter fjärilsim fortsätter. I lördagsförmiddagens försök i världscuptävlingarna i Eindhoven var Sjöström 17 hundradelar från Alshammars rekord. I kvällens final får Sarah Sjöström en ny chans att slå det.
Bergkvarabuss polisanmäls efter misstänkt vansinnesfärd
Bussen som kraschade i Härjedalen varpå tre ungdomar miste livet tillhörde bolaget Bergkvarabuss – nu anmäls företaget igen.Detta efter att en av bolagets busschaufförer anklagas för att ha kört synnerligen aggressivt på Vestlandet i Norge.– Familjen var livrädd. Vi tänkte att när bussen kraschar så rammar den oss också. Det var en fruktansvärt obehaglig upplevelse, berättar ögonvittnet Therese Brandal.Delar av bussens vansinnesfärd längs de norska fjällväggarna fångades på film.Bussföraren är polisanmäld, men nekar till att ha kört vårdsl
Därför har mäktiga män framhävt könet
Det ideala manliga könet har i alla tider skiftat i storlek och betydelse.Therese Bohman ser Anders Borgs famösa festkväll genom snoppens konsthistoria.
Därför visar mäktiga män könet
Det ideala manliga könet har i alla tider skiftat i storlek och betydelse.Therese Bohman ser Anders Borgs famösa festkväll genom snoppens konsthistoria.