Therese

Johaug nobbade miljonerbjudande

Förkrossad och dopingavstängd.Då hörde ett stort internationellt spelbolag av sig till Therese Johaug.Men den norska skidstjärnan tackade nej till deras miljonerbjudande, skriver VG.– Jag sa det till dem klart och tydligt, säger managern Jörn Ernst till tidningen.

Therese Christiansson: På tio dagar kan mycket hända

ISTANBUL. 13 nya krav på Qatar. De kommer sannolikt inte att accepteras. Istället hårdnar den diplomatiska konflikten och fler länder dras in.
Läs mer om Qatar.
Johaug förlåter: Goda vänner nu
Therese Johaug har hela tiden skyllt dopingskandalen på läkaren Fredrik Bendiksen.Men hon kommer inte att stämma honom.– De är goda vänner nu, säger managern Jörn Ernst till Dagbladet.
Vad vill britterna med brexit?
Nästan ett år efter att Storbritannien röstade för att lämna EU är de formella förhandlingarna till sist igång. Det anmärkningsvärda är att britterna fortfarande inte vet exakt de vill ha ut av samtalen, skriver SvD:s utrikesanalytiker Therese Larsson Hultin.

Märkliga bilden – efter att Ren Idrott lagts ner

Ren Idrott hade en vision: Ett Sverige fritt från doping. Med hjälp av svenska idrottsstjärnor skulle stiftelsen ta kampen mot de ottillåtna preparaten. Resultatet blev något helt annat. SPORT-Expressen har granskat antidopingorganisationen och hittat en rad uppseendeväckande detaljer. Efter kritik från länsstyrelsen och återbetalningskrav från statliga Arvsfonden valde insamlingsstiftelsen att lägga ned sin verksamhet i fjol. Samtidigt har Ren Idrott publicerat en nidbild av Therese Johaug - fyra månader efter att stiftelsen upplöstes.
Har svenskarna blivit rädda för framtiden?
Svenska folkets positiva inställning till förändring har varit någonting som vi länge tagit för givet. Men i en ny studie kan vi konstatera att det har skett ett stort skifte hos svenskarna, skriver Ann-Therese Enarsson och Carl Melin, Futurion.
Jag tror att jag är hemma nu
Konstvärlden i allmänhet och Documenta i synnerhet är platser lätta att känna sig utanför i.Therese Bohman finner ömhet på oväntade ställen och hittar hem via en alldeles utsökt senapsdressing.
Läs mer om Documenta.
Alshammar: Var lite av en chock
Therese Alshammar födde barn och kom tillbaka till världseliten.Nu vill hon se att det pratas mer om livet efter förlossningen och de krav som ställs på nyblivna föräldrar.–Tre månader efter fanns det fortfarande inte en chans för mig att komma i mina jeans, säger Alshammar i en intervju med tidningen Mama.
Läs mer om Alshammar och Mama.
Pampen om Johaug: Det är en tragedi
Therese Johaug väntar på sin dom.Samtidigt riktar Travis Tygart, chef för den amerikanska antidopingbyrån, stark kritik mot det internationella skidförbundet och straffsatserna.– Det är en tragedi, säger han till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och Johaug.
Vad händer nu? Fråga utrikesanalytikern
Theresa May har gjort ett katastrofval. Samtidigt ska Storbritannien lämna EU. Vad händer nu? SvD:s utrikesanalytiker Therese Larsson Hultin svarar på era frågor.
Ett av de sämsta besluten i historien
På fredagsmorgonen stod det klart att inget parti får egen majoritet efter det brittiska nyvalet. Men vad händer nu? SvD:s utrikesanalytiker Therese Larsson svarar på fem frågor om vad som händer nu.
Läs mer om Therese Larsson.
Fem problem vinnaren måste hantera efter valet
Det finns det ett antal surdegar som Storbritanniens regering måste hantera oavsett vem som står som vinnare i brittiska parlamentsvalet. SvD:s Therese Larsson Hultin räknar upp vad som står på den nye – eller nygamla – premiärministerns att-göra-lista.
Johaugs test avslöjat: Har aldrig varit bättre
Hon missade hela förra säsongen på grund av dopingavstängning.Men Therese Johaug är ändå i superform.Enligt NRK har den norska superstjärnan bättre fysiska testvärden än någonsin tidigare.– Ja, jag har haft goda testresultat, säger Therese Johaug till den norska tv-kanalen.
Läs mer om Therese Johaug.
Johaug nöjd efter Cas-förhör
RÅKLIPP: Therese Johaug uttalar sig om förhören i Cas.
Läs mer om Cas-förhör.
Bakvänt om historisk kvinnokamp
Anna Laestadius Larsson har skrivit en roman om Hilma af Klints liv.Therese Bohman blir besviken på att researchen dikterar berättelsen.
Läs mer om Hilma.
Jens Littorin: Johaugs motanmälan en provokation
Therese Johaug kom i sista stund med en motanmälan till Cas där hon kräver att bli frikänd. Det måste låta som en provokation i öronen på alla de idrottare som blivit avstängda efter att ha dopat sig av misstag.
Internationella skidförbundet vill förlänga Johaugs avstängning
Internationella skidförbundet (Fis) vill att Therese Johaug blir avstängd i 16-20 månader, vilket innebär att hon missar OS. – Jag hoppas att förnuftet segrar, sade läkaren Fredrik Bendiksen efter att ha vittnat för den norska skidstjärnans räkning.
Förvirringen när Johaug dök upp
I dag ska Therese Johaug förhöras av Cas angående sitt positiva dopingprov.Idrottens högsta rättsliga instans ska avgöra om och i så fall hur skidstjärnan ska straffas - och enligt TV2:s dopingexpert Mads Kaggestad kan det bli en längre avstängning än 13 månader.–Det är en extremt viktig dag för Johaug. Det är en allvarlig dag för Johaug. Det kan i värsta fall gå väldigt galet för Johaug, säger Kaggestad.
Läs mer om Johaug, Kaggestad och Therese Johaug.
Johaug förhörs i Cas
Den dopningsavstängda norska skidstjärnan Therese Johaug har anlänt till idrottens skiljenämnd Cas. 28-åringen kommer att förhöras i schweiziska Lausanne under förmiddagen. Förhören kommer att ske bakom stängda dörrar.
Läs mer om Lausanne och Therese Johaug.
Therese Johaug kommer att dömas – som dopad
Sista kapitlet ska skrivas.Miljön är ett schweiziskt slott. Huvudpersonen en anklagad norska. Och slutet är fullständigt givet.Therese Johaug kommer att dömas.Och ja, Norge:Då är det bara att acceptera en gång för alla att er skyddsling faktiskt var dopad.
Läs mer om Norge.Då.
Johaug: Kommer gå stärkt ur det här
En sista gång ska Therese Johaug förklara hur hon kunde få den anabola steroiden clostebol i sig. Sedan hoppas den norska skidstjärnan på ett frikännande. – Jag tror att jag kommer att gå stärkt psykiskt ur det här, säger hon till NTB.
Läs mer om NTB och Therese Johaug.
Jacob Hårds dom: Det är chanslöst
Therese Johaug är på plats i Lausanne inför förhöret i idrottens skiljedomstol, Cas.Den norska stjärnan vill bli frikänd från den 13 månader långa dopingdomen.Chanserna till det döms ut av SVT:s Jacob Hård, som i stället tror att Johaug kan missa OS.–Det kan mycket väl bli så, säger Hård i SVT:s Gomorron Sverige.
Läs mer om Cas.Den, Hård, Johaug och Lausanne.
Brittisk stjärnadvokat vid Therese Johaugs sida i Cas
Mike Morgan såg till att Maria Sjarapova fick sitt straff reducerat. Nu hoppas Therese Johaug att den brittiske stjärnadvokaten ska lyckas med samma sak i hennes fall. På tisdagen äger förhandlingarna rum i Cas, idrottens internationella skiljedomstol.