Tibro

Lastbil och personbil i krock – uppgifter om brand i bilen

Vid lunchtid på torsdagen har en lastbil och en personbil krockat i Tibro.– Det ska vara en brand i personbilen, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Tibro, Tommy Nyman och Väst.

Chefer slutar efter Greta-skandalen

Chefer vid socialförvaltningen i Tibro skickade anonyma mejl till medarbetarna med en Greta som avsändare.På ett möte klädde de ut sig till en äldre dam och en gris.Den så kallade Greta-skandalen i Tibro leder nu till att ytterligare två chefer får sluta, uppger SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Greta, Greta-skandalen och Tibro.
Anställda upprivna efter nattens brand
Klockan två natten till fredag eldhärjades ett äldreboende i Tibro.Nu berättar de anställda om brandnatten.– När jag väcktes mitt i natten och fick beskedet om branden befarade jag det värsta, säger Tibros kommunalråd Rolf Eriksson.
Läs mer om Rolf Eriksson och Tibro.Nu.
Kraftig brand på äldreboende
En kraftig brand har utbrutit på ett äldreboende i Tibro under torsdagsnatten. Strax efter klockan 01.33 gick automatlarmet på boendet. När räddningstjänsten kom på plats brann det kraftigt i entrn.
Läs mer om Tibro.

Brand på äldreboende – 43 personer evakuerade

En kraftig brand har brutit ut på ett äldreboende i Tibro.43 personer har evakuerats och en person har förts till sjukhus.– Vi håller på för fullt, det är inte under kontroll på något sätt, säger Peter Brandels, inre befäl vid Räddningstjänsten östra Skaraborg till SLA.se
Misstänkt föremål i Tibro – stor polisinsats
Polisen har spärrat av ett område i Tibro i Västergötland sedan ett misstänkt farligt föremål hittats i närheten av en villa.
Läs mer om Tibro och Västergötland.
Misstänkt föremål i Tibro – stor polisinsats
Polisen har spärrat av ett område i Tibro i Västergötland sedan ett misstänkt farligt föremål hittats i närheten av en villa.
Läs mer om Tibro och Västergötland.
Chef stängs av efter grisincident i Tibro
Den bisarra historien om chefer i en västsvensk kommun som klädde ut sig till grisar och äldre damer får konsekvenser. En chef i kommunen stängs av i en månad. Fackliga förhandlingar inleds i nästa vecka, skriver kommunen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Tibro.
Tibro kommun i kris – chef skickade anonyma brev till anställda
Flera anställda på Tibro kommun riktar hård kritik mot en högt uppsatt chef. Chefen anklagas för maktmissbruk och för att ha skickat anonyma brev med klagomål till mellanchefer för att kontrollera deras klagomålsrutiner.
Läs mer om Tibro.
Pojke i femårsåldern påkörd – föraren smet
En pojke i femårsåldern har blivit påkörd vid ett övergångsställe i Tibro.Bilföraren har smitit från olycksplatsen.– Det finns bra vittnesuppgifter för oss att utgå i från, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
JUST NU: Väpnat rån mot butik – stor polisinsats
En livsmedelsbutik i Tibro nära Skövde har utsatts för ett väpnat rån, uppger polisen.Butikspersonalen hotades av två rånare med ett pistolliknande föremål som fick med sig en summa kontanter.– Vi har en hel del patruller som är och letar efter rånarna, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Skövde, Tibro, Tommy Nyman och Väst.
Bil och mc kolliderade – mc-föraren skadad
En trafikolycka har inträffat i Tibro.– Det handlar om en personbil och en mc som kolliderat. Mc-föraren uppges vara skadad enligt larmet från SOS Alarm, men jag har ingen uppgift på vad det handlar om för skador ännu, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
Läs mer om Region Väst och Tibro.
Kommuner drabbade av IT-haveri
It-systemen i kommunerna Skövde, Hjo och Tibro gick ner på lördagseftermiddagen. Journalsystemen inom vård och omsorg slutade fungera, liksom e-post, hemsida och telefonväxel.
Läs mer om Hjo, IT-haveri, Skövde och Tibro.
IT-haveri i flera västsvenska kommuner – oklar orsak
IT-systemen i Skövde, Tibro och Hjo kommun är ur funktion sedan lördagseftermiddagen, skriver SLA.Växel, e-post, hemsidor, journalsystem och annan kommunal verksamhet får i stället utföras manuellt.I nuläget finns ingen prognos för när problemen kan vara åtgärdade.
Läs mer om Hjo, Skövde och Tibro.
Joshi Helgesson flyttar hem för att ta OS-plats
Konståkaren Joshi Helgesson har flyttat hem från Kanada efter ett år. Genom tryggheten därhemma hoppas hon kunna ta sig till OS. – Nu har jag allt jag behöver i Tibro, säger hon till Radiosporten.
Läs mer om Kanada, Radiosporten och Tibro.
Larm om brand i villa – räddningspådrag på väg
Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en villa i Tibro efter ett larm om en brand.– Det ska brinna på balkongen, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Tibro och Väst.
Flerfamiljshus totalförstört i storbrand
Ett äldre flerfamiljshus i Tibro har brunnit ner till grunden, rapporterar Skövde Nyheter.Räddningstjänsten kommer under kvällen att arbeta med eftersläckning.Ingen person uppges vara skadad.
Två bilar i krock – stora trafikstörningar
Två bilar har krockat på riksväg 49 mellan Skövde och Tibro.Stora trafikstörningar har uppstått i morgontrafiken.Vägen har stängts av, uppger räddningstjänsten.En person har förts till sjukhus.
Läs mer om Skövde och Tibro.Stora.
Polisjakt efter att man knivrånats på sin bil
En man har knivrånats på sin bil i Skaraborg.Gärningsmannen knivhotade mannen och stal också bilägarens plånbok och mobil.Nu söker polisen efter bilen, en röd Toyota Celica som senast syntes köra iväg på riksväg 49 i närheten av Tibro strax efter klockan 15.
Kvinna fastklämd vid lastbilskrock
En kvinna har förts till sjukhus efter en krock mellan personbil och lastbil mellan Tibro och Värsås, skriver P4 Skaraborg.Kvinnan klämdes fast och räddningstjänsten fick klippa upp bilen för att få ut henne, hon var dock vid medvetande.
Läs mer om Tibro.
Sköt sig själv med spikpistol
En man har skjutit sig själv i foten med spikpistol.Olyckan inträffade på en arbetsplats i Tibro vid lunchtid.
Läs mer om Tibro.
JUST NU: Kraftig brand i villa – stor spridningsrisk
En villa mellan Skövde och Tibro står i kraftig brand.– Den får brinna ner under kontrollerade former. Huset går inte att rädda, säger Göran Sandström, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.Branden riskerar nu att sprida sig till intilliggande byggnader på gården.