Tibro

Chef stängs av efter grisincident i Tibro

Den bisarra historien om chefer i en västsvensk kommun som klädde ut sig till grisar och äldre damer får konsekvenser. En chef i kommunen stängs av i en månad. Fackliga förhandlingar inleds i nästa vecka, skriver kommunen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Tibro.
Tibro kommun i kris – chef skickade anonyma brev till anställda
Flera anställda på Tibro kommun riktar hård kritik mot en högt uppsatt chef. Chefen anklagas för maktmissbruk och för att ha skickat anonyma brev med klagomål till mellanchefer för att kontrollera deras klagomålsrutiner.
Läs mer om Tibro.
Pojke i femårsåldern påkörd – föraren smet
En pojke i femårsåldern har blivit påkörd vid ett övergångsställe i Tibro.Bilföraren har smitit från olycksplatsen.– Det finns bra vittnesuppgifter för oss att utgå i från, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

JUST NU: Väpnat rån mot butik – stor polisinsats

En livsmedelsbutik i Tibro nära Skövde har utsatts för ett väpnat rån, uppger polisen.Butikspersonalen hotades av två rånare med ett pistolliknande föremål som fick med sig en summa kontanter.– Vi har en hel del patruller som är och letar efter rånarna, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Skövde, Tibro, Tommy Nyman och Väst.
Bil och mc kolliderade – mc-föraren skadad
En trafikolycka har inträffat i Tibro.– Det handlar om en personbil och en mc som kolliderat. Mc-föraren uppges vara skadad enligt larmet från SOS Alarm, men jag har ingen uppgift på vad det handlar om för skador ännu, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
Läs mer om Region Väst och Tibro.
Kommuner drabbade av IT-haveri
It-systemen i kommunerna Skövde, Hjo och Tibro gick ner på lördagseftermiddagen. Journalsystemen inom vård och omsorg slutade fungera, liksom e-post, hemsida och telefonväxel.
Läs mer om Hjo, IT-haveri, Skövde och Tibro.
IT-haveri i flera västsvenska kommuner – oklar orsak
IT-systemen i Skövde, Tibro och Hjo kommun är ur funktion sedan lördagseftermiddagen, skriver SLA.Växel, e-post, hemsidor, journalsystem och annan kommunal verksamhet får i stället utföras manuellt.I nuläget finns ingen prognos för när problemen kan vara åtgärdade.
Läs mer om Hjo, Skövde och Tibro.
Joshi Helgesson flyttar hem för att ta OS-plats
Konståkaren Joshi Helgesson har flyttat hem från Kanada efter ett år. Genom tryggheten därhemma hoppas hon kunna ta sig till OS. – Nu har jag allt jag behöver i Tibro, säger hon till Radiosporten.
Läs mer om Kanada, Radiosporten och Tibro.
Larm om brand i villa – räddningspådrag på väg
Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en villa i Tibro efter ett larm om en brand.– Det ska brinna på balkongen, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Tibro och Väst.
Flerfamiljshus totalförstört i storbrand
Ett äldre flerfamiljshus i Tibro har brunnit ner till grunden, rapporterar Skövde Nyheter.Räddningstjänsten kommer under kvällen att arbeta med eftersläckning.Ingen person uppges vara skadad.
Två bilar i krock – stora trafikstörningar
Två bilar har krockat på riksväg 49 mellan Skövde och Tibro.Stora trafikstörningar har uppstått i morgontrafiken.Vägen har stängts av, uppger räddningstjänsten.En person har förts till sjukhus.
Läs mer om Skövde och Tibro.Stora.
Polisjakt efter att man knivrånats på sin bil
En man har knivrånats på sin bil i Skaraborg.Gärningsmannen knivhotade mannen och stal också bilägarens plånbok och mobil.Nu söker polisen efter bilen, en röd Toyota Celica som senast syntes köra iväg på riksväg 49 i närheten av Tibro strax efter klockan 15.
Kvinna fastklämd vid lastbilskrock
En kvinna har förts till sjukhus efter en krock mellan personbil och lastbil mellan Tibro och Värsås, skriver P4 Skaraborg.Kvinnan klämdes fast och räddningstjänsten fick klippa upp bilen för att få ut henne, hon var dock vid medvetande.
Läs mer om Tibro.
Sköt sig själv med spikpistol
En man har skjutit sig själv i foten med spikpistol.Olyckan inträffade på en arbetsplats i Tibro vid lunchtid.
Läs mer om Tibro.
JUST NU: Kraftig brand i villa – stor spridningsrisk
En villa mellan Skövde och Tibro står i kraftig brand.– Den får brinna ner under kontrollerade former. Huset går inte att rädda, säger Göran Sandström, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.Branden riskerar nu att sprida sig till intilliggande byggnader på gården.
Familjen förlorade fritidshuset i lågorna
Familjen Brandt hade en skön vinterlördag tillsammans i stugan i Tibro – bara timmar senare kom chocken.Deras hus hade plötsligt börjat brinna och blivit övertänt. Makarna Sanna och Björn Brandt fick fly elden med sina två små barn.– Det var sjukt, det gick så vansinnigt fort. Röken var fruktansvärd, säger Sanna Brandt.
Läs mer om Björn Brandt, Sanna Brandt och Tibro.
Skolbuss och postbil i krock
En skolbuss och en postbil har kolliderat i Tibro.– Det var ganska många barn i bussen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman.
Läs mer om Stefan Gustafsson och Tibro.
Sommarstuga brann ned till grunden
En sommarstuga i Tibro i Västergötland har brunnit ned till grunden. Flera personer var i huset när branden startade, men de hann ta sig ut.
Läs mer om Tibro och Västergötland.
Träning med mästare ska lyfta Helgesson till toppen
Joshi Helgesson bytte ensamheten i Tibro mot sällskap av världens bästa konståkare. I veckans EM i Tjeckien ska 23-åringen visa att flytten till Toronto har gett resultat. – Jag var bra när jag bodde hemma också, men nu har jag en helt ny teknik, säger hon.
Läs mer om Helgesson, Tibro, Tjeckien och Toronto.
Vargmysteriet är löst: Det var bara Molly
Vargarna som observerades mellan Skövde och Tibro i måndags var inga vargar.Det var två nyfikna jämthundar som lyckats låsa upp dörren till sin hundgård – och ge sig ut på strövtåg.– Jag är säker på att det var Molly och Sindy, säger Thomas Rådmyr, 53.
Läs mer om Molly, Sindy, Skövde och Tibro.
JUST NU: Clown döms för knivhot
Iklädd en clownmask knivhotade ynglingen två personer i Tibro.Nu har den unge mannen dömts i Skaraborg tingsrätt för två fall av olaga hot.Straffet blir 45 timmars ungdomstjänst, enligt SLA.
Läs mer om SLA, Skaraborg och Tibro.Nu.
Clown hotade elever med kniv
På fredagen ryckte polisen ut till en gymnasieskola i Tibro efter att flera vittnen sett hur en clown hotat med kniv. En ung man greps misstänkt för olaga hot. – Han är hörd men vad som sades där är inget vi går ut med i nuläget, säger Joakim Nordlund, stationsbefäl vid polisen i Skövde.
Läs mer om Joakim Nordlund, Skövde och Tibro.
Brand i villa – ska vara helt övertänd
Räddningstjänsten i Östra Skaraborg bekämpar en brand som rasar i en villa i Tibro, skriver Skaraborgs Allehanda.Enligt räddningstjänsten är villan helt övertänd.
Läs mer om Tibro och Östra Skaraborg.