Tidningen Ångermanland


Morot ska locka läkare kvar

Västernorrlands landsting erbjuder läkare som fyllt 66 år att fortsätta jobba. Moroten? Bibehållen lön, men bara 80 procents arbetstid. — Det är sjufalt billigare än hyrläkare, säger landstingsdirektör Anders L Johansson till Tidningen Ångermanland. Några har redan nappat på erbjudandet. — Inte så många, men det finns ett antal. En handfull och de är spridda runtom i länet.

Läs mer om Det, Inte och Tidningen Ångermanland.

Läkarövertid blir fall för åklagare

Ångermanlands läkarförening har larmat att många läkare på Örnsköldsviks och Sollefteå sjukhus har mer än 200 timmar övertid på ett år — vilket är ett lagbrott. Arbetsmiljöverket åtalsanmäler nu landstinget i Västernorrland till Åklagarmyndigheten för misstänkt brott mot arbetstidslagen. Karin Dernebo, jurist på Arbetsmiljöverket i Härnösand, uppger för Tidningen Ångermanland att ärendet är unikt.

Lastfartyg satt i blockad

Fackförbundet Transport har varslat om blockad mot ett lastfartyg som ligger i Härnösand. Fartyget Bernum är flaggat i Antigua och saknar internationellt kollektivavtal. — Vi håller på och förhandla och räknar med att teckna kollektivavtal under dagen, säger Göran Nilsson från Transport till Tidningen Ångermanland.

Vanliga bilägare är köpare till svart diesel

Bilägare, villaägare och bonden på landet köper 70 procent av den stulna dieseln. Det berättar en anonym källa för Tidningen Ångermanland.

Har länsstyrelsen arbetsbrist?

Läste med förvåning en artikel i Tidningen Ångermanland, som visade ett exempel på vår länsstyrelses arbetssätt. Länsstyrelsen verkar ha uppnått höjden av kungafjäsk, när man åker till

23 vanskötta katter avlivade

Länsstyrelsen fick ett anonymt tips om ett par i Kramfors som misskötte sina katter i september. Vid inspektionen hittade man minst 32 katter i dåligt skick. Sju av dem var så illa däran att de avlivades direkt. Senare fick ytterligare 16 av katterna avlivas av kommunens jägare, skriver Tidningen Ångermanland. Enligt Länsstyrelsen var bostaden täckt av avföring.

Telefoner utslagna i över en månad

Mer än en månad har gått sedan stormen Ivar rasade över Ångermanland. Sedan dess har de fasta telefonerna varit utslagna för boende i Salsåker, mellan Ullånger och Nordingrå. Där är situationen särskilt sårbar eftersom mobiltäckningen är dålig. — Tänk om det händer en olycka och vi inte kan kalla på hjälp, säger Sten-Erik Wågström, som bor i trakten, till Tidningen Ångermanland.

Samhällstrygghet i Härnösand?

Tidningen Ångermanland har flera gånger uppmärksammat att brandkåren i Härnösand efterlängtat har fått sjukvårdsutbildning och mer första hjälpenutrustning för att ge stöd till landstingets

Läs mer om Härnösand.
Tysta arbetsplatser kostar pengar

Tidningen Ångermanland kan i dag avslöja stora brister i den psykosociala arbetsmiljön vid Räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen.

Cannabisodlande bröder åtalas

Två bröder, 41 och 39 år gamla, åtalas för grovt narkotikabrott efter att ha odlat stora mängder cannabis i ett hus i Långseletrakten. Det rör sig om över 10 kilo cannabis, skriver Tidningen Ångermanland.

Cannabisodlande bröder åtalas

Två bröder, 41 och 39 år gamla, åtalas för grovt narkotikabrott efter att ha odlat stora mängder cannabis i ett hus i Långseletrakten. Det rör sig om över tio kilo cannabis, både torkad och färdig att skörda, skriver Tidningen Ångermanland. Bröderna bor egentligen i Stockholmsområdet, men den yngre brodern köpte fastigheten i Långsele, väster om Sollefteå, och den äldre brodern har erkänt att han satt igång odlingen.

Kalvfoster hittat vid slakt

När kon skulle slaktas gjordes en obehaglig upptäckt — ett fullgånget kalvfoster föll ut ur djuret. — Lagstiftningen är tydlig. Fyra veckor före förlossningen får man inte transportera djuret. Man kan tycka att ägaren bör känna till om djuren är dräktiga, säger Henrik Björnfot, enhetschef på Livsmedelsverket, till Tidningen Ångermanland. Händelsen inträffade på ett slakteri i Kramfors kommun.

Inbrottsvåg i Västernorrland

Västernorrland har drabbats av en inbrottsvåg - inom loppet av sex dagar har ett 20-tal inbrott anmälts på olika platser i länet, skriver Tidningen Ångermanland.

Inbrottsvåg i Västernorrland

Västernorrland är drabbat av en inbrottsvåg. Sedan i torsdags har ett 20-tal inbrott anmälts — nio i Sundsvall, fyra i Örnsköldsvik, tre i Härnösand, två i Kramfors, ett i Sollefteå samt ett i Timrå. Gärningsmännen har riktat in sig på smycken och pengar. — Vi uppmanar alla att hålla ögon och öron öppna, säger Annica Odelind, tillförordnad informationschef vid polisen i Västernorrland, till Tidningen Ångermanland.

Så blir våra nya prenumerationspaket

Örnsköldsviks Allehanda och Tidningen Ångermanland satsar lokalt - och digitalt. I januari 2014 lanseras fyra nya prenumerationspaket. - Det ger läsarna större valmöjligheter, säger

Ungdomshem kritiseras för mobbning

Fysisk och psykisk mobbning bland flickor på ett ungdomshem i Sollefteå har fått Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att kräva omedelbara åtgärder i verksamheten, skriver Tidningen Ångermanland.

Ungdomshem kritiseras för mobbning

Fysisk och psykisk mobbning bland de boende på ett ungdomshem i Sollefteå har fått Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att skarpt kritisera verksamheten. Hemmet tar emot flickor med svåra psykosociala problem och tre av fyra har sagt att de kände sig rädda och otrygga, skriver Tidningen Ångermanland. En vågade äta bara på sitt rum, en annan hade blivit bestulen. Hemmet har försökt reda ut problemen.

Igelkottarna borta från Ångermanland

Igelkottar har inte synts till i Ångermanland på flera år. Varför – det vet ingen säkert, skriver Tidningen Ångermanland.

Ångermanland tomt på igelkottar

STOCKHOLM. Igelkottar har inte synts till i Ångermanland på flera år. Varför – det vet ingen säkert, skriver Tidningen Ångermanland.

Igelkottarna borta från Ångermanland

Igelkottar har inte synts till i Ångermanland på flera år. Varför — det vet ingen säkert, skriver Tidningen Ångermanland. Naturskyddsföreningen har inventerat igelkottsbeståndet, och i Ångermanland har bara ett par iakttagelser gjorts i närheten av Örnsköldsvik under senare år. Däremot finns det gott om dem längs övriga Norrlandskusten. Fast de kanske har flyttat till storstan.

Kringresande i allmänt polisregister

Polisen har en nationell kategori för kringresande i det allmänna spaningsregistret, uppger Paulina Gabrielsson på rättsenheten vid polisen i Västernorrland för Tidningen Ångermanland.

Skola undervisar hela familjen

På nystartade skolan Lyckan i Kramfors ska både föräldrar och barn få undervisning för nya svenskar. Syftet är att de ska lära sig svenska snabbare och att övergången till skola och förskola ska gå smidigare, skriver Tidningen Ångermanland. Projektet är ett samarbete mellan flera enheter inom kommunen. När barnen bedöms vara redo för vanlig skola slussas de vidare.

Kringresande i allmänt polisregister

Polisen har en nationell kategori för kringresande i det allmänna spaningsregistret, uppger Paulina Gabrielsson på rättsenheten vid polisen i Västernorrland för Tidningen Ångermanland.

Kringresande finns i allmänt polisregister

Polisen har en nationell kategori för kringresande i det allmänna spaningsregistret, uppger Paulina Gabrielsson på rättsenheten vid polisen i Västernorrland för Tidningen Ångermanland.

Kringresande i allmänt polisregister

Polisen har en nationell kategori för kringresande i det allmänna spaningsregistret, uppger Paulina Gabrielsson på rättsenheten vid polisen i Västernorrland för Tidningen Ångermanland.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09