Tillbaka

Foppa: Vi har talat ut – så det är lugnt

DENVER. Peter Forsberg, 44, gladde publiken i Pepsi Center i Denver i natt, svensk tid, med att vara på plats när hans gamla mästarlag Colorado Avalanche tog emot St. Louis Blues.- Det är kul att vara tillbaka här, det var några år sedan. Och jag tror på en ljus framtid för Avalanche nu när man fått in ett antal unga talanger i laguppställningen.Om de uppmärksammade kommentarerna kring Matt Duchene, säger Foppa till SportExpressen:- Jag har talat ut med Duchene. Vi pratades vid på telefon häromdagen, så det är lugnt.

Lyssna på Lunch med Montelius – avsnitt 119

Martina & Gunilla är tillbaka med ett nytt avsnitt – välkommen att lyssna!
Läs mer om Gunilla och Lunch.
Efter nytt misslyckande – Rosengård stuvar om
Bakslaget i damallsvenskan får konsekvenser i FC Rosengård.Klubbens ordförande Håkan Wifvesson jobbar intensivt för att hitta en väg tillbaka till guldspåret.– Vi behöver se över hela staben kring damlaget, säger han.
Läs mer om Håkan Wifvesson och Rosengård.
Unga i protest mot Putin – nu kan föräldrar straffas
I Ryssland har ungdomar på sistone protesterat mot Putins styre. Nu slår Kreml tillbaka – och hotar att straffa de minderårigas föräldrar – Det är alarmerande att allt yngre personer demonstrerar, säger en regeringsrepresentant.
Läs mer om Det, Kreml och Putin.
South Park: The Fractured but Whole – satir när den är som bäst
Tre år efter The Stick of Truth är grabbarna i South Park tillbaka. Och de är lika fula i munnen, även denna gång.
Läs mer om South Park, The Stick, Truth och Whole.
Steen tillbaka efter den tunga skadan
LOS ANGELES. Alexander Steen, 33, var i natt, svensk tid, tillbaka i St. Louis Blues efter handskadan under försäsongen.Han såg ut att vara helt återställd och gå för fullt när man hemmabesegrade Chicago Blackhawks med 5-2.Men matchens lirare var lagkamraten Jaden Schwartz, som bjöd publiken på ett hattrick.Se målen från matchen i spelaren ovan!
Läs mer om Jaden Schwartz.
Beskedet efter stjärnans svåra sjukdomsbesked
Bollnäs stjärna Patrik Nilsson, som i somras drabbades av giftstruma, kan vara på väg tillbaka.Han tränar både på isen och utanför, men tränaren Jesper Söderbäck kan inte svara på exakt när han är tillbaka.– Det är svårt att säga, säger Söderbäck.
Beskedet: Flyttar på SM-finalen
Bandyfinalen kommer tillbaka till Studenternas IP i Uppsala.I samma stad samlades representanter för landets bästa bandyklubbar för en upptaktsträff inför säsongens elitserie.– Vi har längtat efter finalen och nu har vi äntligen fått tillbaka den, säger finalgeneralen Ola Rosn.
Läs mer om Ola Rosn, SM-finalen och Uppsala.I.
Full pott för Lindelöf och United
270 spelade minuter i Champions League och full pott där med Manchester United. Victor Nilsson Lindelöf reste tillbaka till Lissabon och lämnade sin gamla hemmaarena som vinnare. Marcus Rashford avgjorde mot Benfica.
Salem Yohannes, 27: Rör inte mitt hår
Don't touch my hair.Så heter Salem Yohannes föreläsning som handlar om afrokvinnor, deras hår –och rådande normer.–Jag behöver ducka folks händer, slå tillbaka eller rufsa tillbaka, säger hon till GP.
Förklaringen bakom det plötsliga avhoppet
Den 29 september valde Redhawkstränaren Jesper Mattsson att ta en timeout från ishockeyn, på grund av rådande familjesituationen. Nu kommer förklaringen till den snabba timeouten. Sonen drabbades av en hjärnblödning.Efter elva dagar i respirator pga en hjärnblödning är jag nu tillbaka och på väg mot min stamcells transplantation, skriver Oliver Mattsson på sin Instagramprofil, i kväll.
Slår tillbaka: Jag ska motbevisa dem
Världsmästare med Tre Kronor i våras och fortfarande kallad Kung i New York.Men när ansedda tidningen The Hockey News rankar ligans bästa målvakter, då kommer Henrik Lundqvist först på 14:e plats.– Jag kan bättre än jag visade i fjol. Men jag ska motbevisa alla dem som tjatar om ålder. När jag spelar som bäst är jag fortfarande en av de allra bästa, säger Rangers svenske superstjärna till SportExpressen.
Här står den borgerliga självcensuren tillbaka
Mouth shut, loud shouts på Marabouparken i Sundbyberg fokuserar på globaliseringens baksidor. Valerie Kyeyune Backström ser en brännande utställning om censur och rättigheter.
Läs mer om Marabouparken och Sundbyberg.
JUST NU: Zlatan tillbaka i träning
Zlatan Ibrahimovic närmar sig comeback.The Sun avslöjar i dag att 36-åringen har börjat träna ihop med resten av laget.Han kör på ungefär 90 procent av max, uppger en källa.
Uti bgda tillbaka med en ny säsong
På ett Bed Breakfast någonstans i Västergötland fortsätter humorkollektivet att bjuda på buskis i ny tappning. Nu gör humorserien Uti bgda comeback med en andra säsong på SVT.– Folk tycker att det är jättekul att det blir en fortsättning från bygden och att inte allt är från Stockholm, säger Andreas Magnusson, manusförfattare och skådespelare, till SVT.
Titelförsvarande del Potro: Jag är i bättre form i år
Båda har vunnit Stockholm Open och båda älskar att vara tillbaka i Kungliga hallen. Segern 2013 var Grigor Dimitrovs första titel. För Juan Martin del Potro var fjolårssegern den första efter år av skador. – Jag är i bättre form än i fjol, säger den 29-årige argentinaren.
Läs mer om Kungliga, Potro och Stockholm Open.
Stefan Löfven frågas ut i direktsändning i kväll
Klockan 19.00 frågas Stefan Löfven ut i direktsändning i Expressens politikmagasin Bara Politik.Han svarar då på frågor om skandalbolaget Allra, beslutet att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström –och företrädaren Håkan Juholts utspel om att Sverige är på väg att bli en diktatur.Det handlar också om nätkampanjen #MeToo – och om statsministerns syn på SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Martin Rolinskis kamp för dottern – efter sjukdomen
Martin Rolinskis dotter drabbades av en hjärntumör 2014.Nu berättar han om vägen tillbaka för både henne och familjen.– Hon kommer klara sig och det kommer gå bra, säger han till P4 Extra.
Spelarna vägrar träna – besked dröjer ytterligare
Klockan 10 skulle Danmarks fotbollsförbund (DBU) meddela att det inte blir någon VM-kvalmatch mot Sverige – om inte de danska spelarna lyckats få DBU tillbaka till förhandlingsbordet.Men beskedet tycks dröja, samtidigt som spelarna fortsatt undviker att träna som planerat.
Läs mer om DBU, Sverige och VM-kvalmatch.
Tiden börjar rinna ut för danska landslagsspelarna
Klockan 10.00 ska Danmarks fotbollsförbund (DBU) meddela kollegorna i Sverige att det inte blir någon VM-kvalmatch på fredag – om inte de danska spelarna lyckats få DBU tillbaka till förhandlingsbordet.
Läs mer om DBU, Sverige och VM-kvalmatch.
Stjärnans budskap i vågade bilden
Paris Jackson har tidigare försvarat sitt utseende på Instagram.Nu slår hon tillbaka med en ny bild.Bekväm i mina kurvor, skriver Paris Jackson.
Läs mer om Instagram.Nu.
Kommunalrådets avtal ger fem miljoner till krögaren
Råda Säteri har gått med stora förluster länge. Bolaget som driver verksamheten på den anrika krogen har skatteskulder på 1,3 miljoner kronor.Härryda kommun stämde krögaren i Göteborgs tingsrätt, men drog tillbaka målet i sista stund.Detta sedan kommunalrådet Per Vorberg (M) skrivit under ett förlikningsavtal som rör upp känslor. Avtalet ger krögaren Robert Säll drygt 5,5 miljoner kronor för att flytta ut – men han kan vänta tills årets sista julbord dukats av.– Jag tror det är så långt som man kommer i den här förlikningen, säger kommunalr&#
Läs mer om Per Vorberg och Robert Säll.
Rickard Olsson i bråk med SVT-kollegan
Rickard Olssons dissade sin SVT-kollega i det populära programmet Vem vet mest?.Nu slår Hanna Persson, mer känd som HanaPee, tillbaka.– Jag tror jag man kan anklaga Rickard Olsson för faktafel.