Tillerson

USA vägrar kalla mord och jakt på rohingyer etnisk rensning

USA vill inte kalla jakten på rohingyer i Burma för etnisk rensning. Inte än. – Om det som händer lever upp till kriterierna för etnisk rensning är något som vi fortsatt utvärderar på egen hand, säger utrikesminister Rex Tillerson. Mer än 615.000 från den muslimska minoriteten har flytt Burma på tre månader.
Läs mer om Burma och Rex Tillerson.

Trump: Den enda som räknas är jag

Rex Tillersons post som USA:s utrikesminister har varit omdiskuterad ända sedan det framkommit uppgifter om att han och Donald Trump ska ha bråkat med varandra.Nu säger presidenten att det inte är klart att Tillerson får behålla jobbet under resten av mandatperioden.– Vi får se, säger Trump till Fox News, enligt Reuters.
Läs mer om Donald Trump, Tillerson och Trump.
Trump osäker på om Tillerson får stanna
USA:s president Donald Trump är inte säker på om hans utrikesminister Rex Tillerson kommer att få behålla jobbet under resten av hans mandatperiod.
Trump tvekar om Tillersons framtid
USA:s president Donald Trump fortsätter att sprida osäkerhet kring sin utrikesministers framtid. I en intervju säger Trump att det är osäkert om Rex Tillerson kommer att fortsätta som hans utrikesminister under resten av mandatperioden.
Läs mer om Donald Trump, Rex Tillerson och Trump.

Tillerson: Stoppa våldet i Burma

Läs mer om Burma.
Dags för USA att släppa fördomarna om Kina
Kina uppmanar USA att släppa sina fördomar efter det häftiga utfallet från utrikesminister Rex Tillerson om att Peking undergrävde den globala ordningen och saboterar ekonomiska överrenskommelser. I Indien uppfattas Tillersons översvallande hyllning som ett sätt att stärka samarbetet mellan världens största demokratier.
Läs mer om Kina, Peking, Rex Tillerson och USA.
USA:s utrikesminister skärper tonen mot Kina
Kina är en oansvarig internationell aktör och försvagar ordningen både globalt och för sina grannländer. Det sa USA:s utrikesminister Rex Tillerson i ett framträdande på onsdagen, bara tre veckor före Trumps första officiella besök i landet.
Läs mer om Kina och Rex Tillerson.
Senatorn: Trump kastrerar sin egen utrikesminister
När USA:s utrikesminister Rex Tillerson reste till Peking för att förhandla om situationen i Nordkorea, la Donald Trump ut hånfulla inlägg på sitt Twitterkonto:Han kastar bort sin tid på att förhandla med lille Rocket man.Nu kritiserar topprepublikanen Bob Corker president Trump för att sabotera utrikesministerns jobb.– Kastreringen av Tillerson gör mig mest bekymrad, säger Corker till Washington Post.
Trump försöker kastrera Tillerson offentligt
Donald Trump har avfärdat Rex Tillersons försök till diplomatiska förhandlingar med Nordkorea via Kina som slöseri med tid. Den diplomatiska Kinavägen är tvärtom framgångsrik, enligt republikanska senatorn och utrikesutskottsordföranden Bob Corker som anklagar presidenten för att offentligt kastrera sin utrikesminister.
Källor: Trump ville ha tio gånger så många kärnvapen
Donald Trump gillar inte USA:s nedrustning och vill i stället tiofaldiga landets kärnvapenarsenal. Det ska han ha sagt på ett möte i slutet av juli. Det är anledningen till att utrikesministern Rex Tillerson kallade Trump en idiot, enligt källor till NBC.
Läs mer om NBC, Rex Tillerson och Trump.
Efter Trumps skryt: Mensa erbjuder honom ett IQ-test
Donald Trump är övertygad om att han har högre intelligenskvot än sin utrikesminister Rex Tillerson. Upp till bevis, menar organisationen Mensa, och erbjuder USA:s president ett IQ-test.
Läs mer om IQ-test, Mensa och Rex Tillerson.
Mensa erbjuder IQ-test till Donald Trump
Utrikesminister Rex Tillerson ska ha kallat presidenten för idiot.I en intervju med Forbes svarade Donald Trump under gårdagen att de borde jämföra IQ.Nu sträcker organisationen Mensa ut en hjälpande hand.– Vi hjälper gärna till med ett test, säger kommunikationschef Charles Brown till politiksajten The Hill.
Läs mer om Donald Trump, IQ-test, Mensa och The Hill.
Trumps nya angrepp: Vi måste jämföra IQ
NEW YORK. Utrikesminister Rex Tillerson ska ha kallat presidenten för idiot.Nu ger Donald Trump svar på tal i stor intervju med Forbes.– Jag antar att vi måste jämföra IQ, säger presidenten.
Läs mer om Donald Trump.
Trump vill se en tuffare Tillerson
USA:s president Donald Trump förnekar uppgifterna om en spricka mellan honom och utrikesminister Rex Tillerson, men säger samtidigt att han ibland önskar att Tillerson skulle vara tuffare.
Twittrande Trump rasar på nytt mot de falska nyhetsmedierna
En upprörd Donald Trump twittrade på torsdagsmorgonen, lokal tid, om att senatens underrättelseutskott borde granska de falska nyhetsmedierna i USA. En timme senare kom ytterligare en tweet från USA-presidenten där han skriver att utrikesminister Rex Tillerson aldrig hotade med att avgå.
Läs mer om Donald Trump, Rex Tillerson och USA.
Oeniga ministrar försöker påverka en pressad Trump
Bara en dryg vecka innan ett viktig beslut om Iranavtalet är Trump och två av hans ministrar öppet oense. Försvarsminister Mattis och utrikesminister Tillerson går emot presidenten som Tillerson uppges ha kallat idiot.
Läs mer om Iranavtalet, Tillerson och Trump.
Tillerson nekar till splittring med Trump
USA:s utrikesminister kallade till presskonferens för att än en gång betona att han inte planerar att lämna sin post. – Jag har aldrig haft ett möte med vicepresidenten om att jag ska stanna kvar som utrikesminister, eftersom jag aldrig övervägt att lämna den här posten, säger han.
Läs mer om Trump.
Tillerson hyllar Trump
Mediauppgifter säger att han ville säga upp sig och kallat Donald Trump för en idiot. Men på en hastigt tillkallad pressträff dementerar USA:s utrikesminister Rex Tillerson uppgifterna. I stället hyllar han presidenten.
Läs mer om Donald Trump, Rex Tillerson och Trump.
Rex Tillerson slår tillbaka – efter uppgifterna om att han vill sluta
USA:s utrikesminister Rex Tillerson kallade till presskonferens – för att dementera uppgifter om att han velat sluta efter bråk med president Donald Trump.Rex Tillerson hävdar att det är nonsens och säger:– Jag har aldrig övervägt att sluta, säger Rex Tillerson på presskonferensen.
Källor: Tillerson var på väg att lämna Vita huset
USA:s utrikesminister Rex Tillerson sade sånär upp sig i somras efter en rad meningsskiljaktigheter med president Donald Trump, enligt flera källor till NBC News. Idiot, ska Tillerson ha kallat sin statschef och dennes uppmärksammade tal till en skara scouter fick bägaren att rinna över, men vicepresident Mike Pence ska ha fått honom på andra tankar.
Trump: ingen id att förhandla med Nordkorea
Ordkriget mellan USA och Nordkorea är återigen i gång.Utrikesminister Rex Tillerson slösar bort sin tid när han försöker förhandla med den lilla raket-mannen, skriver Donald Trump på Twitter.
Läs mer om Donald Trump, Nordkorea, Twitter och USA.