Tillerson

Passagerare på flygplan såg Nordkoreas missil

Nordkoreas senaste test av en långdistansrobot sågs av passagerarna på en flygning mellan San Francisco och Hongkong. Det understryker vårdslösheten med vilken Kim Jong-Uns regim verkar, sa USA utrikesminister Rex Tillerson vid ett möte i Vancouver i Kanada.

Flygpassagerare såg Nordkoreas missil

Den robotmissil som Nordkorea avfyrade i november kunde ses av passagerare på ett flygplan på väg mot Hongkong. Det bekräftar nu USA:s utrikesminister Rex Tillerson, som menar att detta bekräftar regimens hänsynslöshet, skriver Bloomberg.– Nordkoreas vilja att skjuta upp missiler när som helst utgör ett hot mot människor av alla nationaliteter i regionens luftrum varje dag, säger han i ett uttalande.
FBI och Tillerson i kontrovers om Kubas ljudvapen
Den amerikanska federala polisen FBI skriver i en ny rapport att man inte hittat några bevis för att Kuba använt ljudvapen mot amerikaner i Havanna. USA:s utrikesminister Rex Tillerson vägrar dock att skicka tillbaka diplomater till landet.
Läs mer om FBI, Havanna, Kuba, Rex Tillerson och Tillerson.
Tillerson försvarar Donald Trumps hotfulla retorik
Donald Trump fortsätter att göra hotfulla utspel mot Nordkorea.USA:s utrikesminister Rex Tillerson försvarar den hårda retoriken med att diplomatin måste backas upp av ett militärt alternativ.– Det är viktigt att Nordkorea såväl som andra regionala aktörer förstår hur höga insatserna är, säger Tillerson till CNN.

Rex Tillerson: USA och Kina i hemliga möten om Nordkorea

Trump-administrationen har försäkrat Kina att om amerikansk militär går in i Nordkorea för att beslagta eller desarmera landets kärnvapen så kommer trupperna att dra sig tillbaka så snart situationen tillåter det.
Läs mer om Kina och Nordkorea.
Tillerson avslöjar USA:s hemliga plan mot Nordkorea
USA ska snabbt ta sig in i Nordkorea och säkra landets kärnvapen – vid minsta tecken på att regim håller på att kollapsa.Det avslöjade USA:s utrikesminister Rex Tillerson överraskande under ett möte på Atlantic Council, skriver New York Times.– Vi har haft samtal med Kina om hur det skulle kunna göras, uppgav Tillerson under mötet.
USA och Japan delar synen på Nordkorea
USA:s utrikesminister, Rex Tillerson, uppmanade har uppmanat Nordkorea att göra ett uppehåll med sina kärnvapentester.Nu får han stöd av sin japanske kollega.Taro Kono vill också öka trycket mot landet.
Läs mer om Japan, Nordkorea och Rex Tillerson.
Tillerson: Påtryckningskampanjen mot Nordkorea kommer fortsätta
Under fredagens möte i FN:s säkerhetsråd skärptes tonen ytterligare mot Nordkorea och landets kärnvapenprogram.
Läs mer om Nordkorea.
Vita huset och Tillerson oense om Nordkorea
USA kan tänka sig att inleda samtal om Nordkoreas kärnvapennedrustning säger utrikesminister Rex Tillerson.– Låt oss bara mötas och låt oss prata om vädret om ni vill prata om vädret. Det blir vid ett fyrkantigt bord eller ett runt bord om det är det ni gillar, sade Tillerson.Men enligt Vita huset är detta inte aktuellt, rapporterar Omni.
USA backar om kraven på Nordkorea
Tidigare krav från USA:s sida för samtal med Nordkorea mildras.USA:s utrikesminister Rex Tillerson säger att kraven är orealistiska och att samtal kan inledas även om Nordkorea inte överger sitt kärnvapenprogram, skriver CNN.På ett vilkor – inga nya raketuppskjutningar.
Läs mer om Nordkorea och Rex Tillerson.
Tillerson: Kreml för ett hybridkrig mot USA
USA:s utrikesminister Rex Tillerson går i ett tal till sina medarbetare hårt ut mot Ryssland och beskriver Kremls påverkanskampanj under amerikanska presidentvalskampanjen som en form av krigföring.
Läs mer om Rex Tillerson, Ryssland och USA.
Lavrov: Nordkorea önskar tala med USA
Nordkorea håller dörren öppen för direkta samtal med USA om landets kärnvapenlåsning. Det uppger Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov, som ska ha vidarebefordrat det nordkoreanska meddelandet till sin USA-kollega Rex Tillerson.
Läs mer om Sergej Lavrov, USA och USA.
Wallström i möte med Tillerson: USA kan vänta sig starka invändningar
Jerusalem blev en ny akut punkt under torsdagens möte i Wien mellan utrikesminister Margot Wallström och USA:s Rex Tillerson. – Jag sa att USA kunde vänta sig starka invändningar. Han beskrev beslutet och sa att USA är inriktat på en fortsatt fredsprocess, sa Wallström efter mötet.
Wallström markerade starkt vid möte med Tillerson
Utrikesminister Margot Wallström har framfört starka invändningar mot president Trumps Jerusalembeslut vid en träff med sin amerikanske kollega. Utrikesminister Rex Tillerson sade att han ska fortsätta att arbeta för fred i Mellanöstern.
Läs mer om Mellanöstern och Tillerson.
Iran och Nordkorea när EU mötte Tillerson
Osäkerheten kvarstår kring framtiden för USA:s utrikesminister Rex Tillerson, som i dag träffar sina EU-kollegor i Bryssel. Nordkorea, Iran och Mellanöstern blev huvudämnen vid besöket.
Tillerson träffar EU-toppar
På måndagskvällen anländer USA:s utrikesminister Rex Tillerson till Bryssel. Europabesöket har föregåtts av intensiva rykten om att han är på väg att petas av president Donald Trump.
USA varnar Sverige om kärnvapenförbud
Om Sverige skriver på FN-förbudet mot kärnvapen skulle det skapa problem i banden med Nato. Det säger USA:s Nato-ambassadör Kay Bailey Hutchison till DN. På tisdagen ska den amerikanske utrikesministern Rex Tillerson möta Margot Wallström i Bryssel.
Uppgifter: Wallström möter USA:s utrikesminister
Utrikesminister Margot Wallström har ett möte med USA:s utrikesminister Rex Tillerson på torsdag, enligt uppgifter till Expressen.Ministrarna träffas i Wien för att diskutera situationen i Nordkorea och Ukraina.
Tillerson: Skaffa bättre källor
USA:s utrikesminister Rex Tillerson säger att det inte finns någon sanning bakom rapporterna om att han är på väg att få sparken. – Folk måste skaffa sig bättre källor, säger han.
Läs mer om Rex Tillerson.
Vita huset: Osanna rykten om Tillerson
USA:s utrikesdepartement dementerar ryktena om att Vita huset planerar att ersätta utrikesminister Rex Tillerson med den nuvarande CIA-chefen Mike Pompeo. En talesperson för Vita huset säger att inga förändringar i regeringen är planerade.
Läs mer om Rex Tillerson, Tillerson och Vita.
Tillerson om avgångsryktena: Skrattretande
USA:s utrikesminister nekar till att han skulle vara på väg att lämna sin post, och kallar ryktena om detta skrattretande, enligt AFP.
Läs mer om AFP.
USA:s utrikesminister om uppgifterna: Skrattretande
USA:s president Donald Trump ska enligt uppgifter planera att sparka utrikesministern Rex Tillerson.Men Tillerson slår tillbaka mot uppgifterna som han kallar för skrattretande, rapporterar AFP.På torsdagen ställdes utrikesministerns planerade besök till Sverige in.
Bildt om Trumps twittrande: Genuint upprörande
WASHINGTON. Donalds Trumps planer på att sparka utrikesministern Rex Tillerson överskuggar just nu alla politiska diskussioner i USA:s huvudstad Washington DC.– Tillerson tillhör de balanserade i denna något obalanserade administration, säger förra utrikesministern Carl Bildt när Expressen möter honom utanför The Washington Posts redaktion.
Trump verkar hata det diplomatiska spelet
PARIS.– Diplomati utan vapen är som musik utan instrument, sa en gång den tyska järnkanslern Otto von Bismarck på 1800-talet.Nu verkar Donald Trump ha tröttnat på sin utrikesminister, Rex Tillerson. Han gillade helt enkelt inte den musik som han hörde från USA:s främste diplomat. Det kan man förstå om det gällde de påstådda, personliga förolämpningarna som Tillerson ska ha fällt om sin chef, privat beskriven som en intelligensbefriad varelse.
Källor: Trump på väg sparka utrikesminister Tillerson
President Donald Trump är på väg att sparka utrikesminister Rex Tillerson och ersätta honom med nuvarande CIA-chefen Mike Pompeo, uppger källor till New York Times på torsdagen. Vita huset har inte bekräftat.
Läs mer om Rex Tillerson och Tillerson.