Times

Antalet kriminella åldringar ökar i Japan

I Japan, som har en av världens äldsta befolkningar, har antalet kriminella över 65 år fyrdubblats de senaste 20 åren, rapporterar The Financial Times.
Läs mer om Japan.

Margot Wallströms ilska mot toppcheferna: Är ynkryggar

Utrikesminister Margot Wallström porträtteras i The New York Times.Där riktar hon en känga mot svenska toppchefer som kritiserade regeringens politik kring Saudiarabien 2015.– Jag hoppas det blev en läxa för dem, för de var ynkryggar. Jag var upprörd och arg, säger hon till The New York Times.
New York Times: Det här är baren att gå till i Stockholm
New York Times rekommenderar alla som har ett par dygn i Stockholm att tillbringa första kvällen på vinbaren Folii. SvD:s Krogguiden håller med, men möter vissa besvikelser.
Läs mer om Folii och Stockholm.
Varningen: Jag är osäker på formen
Han vann det norska Kriteriet i imponerande stil.Nu är Hard Times den största favoriten i onsdagens jackpotomgång på V86.- Det känns som en bra uppgift, även om jag är lite osäker på formen, säger ägaren och amatörtränaren Ola Åsebö.
Läs mer om Kriteriet, Ola Åsebö och V86.

40 kollegor har tappat tron på May

Den brittiska premiärministern Theresa May står inte högt i kurs i det egna partiet. 40 av partikollegorna i underhuset har inte längre förtroende för henne, rapporterar The Sunday Times.
Läs mer om May och Theresa May.
Nya bilderna på ikonen väcker frågor: Läskigt
Sammy Sosas utseende har länge varit en stor snackis i USA.Och ett par purfärska bilder på basebollikonen i London får nu rubriker i landet.Läskigt, skriver New York Times.
Läs mer om London.
Louis C K erkänner sexuella övergrepp
Den amerikanske komikern Louis C K, som i torsdagens The New York Times anklagades för sexuella övergrepp av fem kvinnor, erkänner att händelserna har ägt rum. Dessa berättelser är sanna, skriver han själv i ett uttalande som publicerats i den amerikanska tidningen Entertainment Weekly.
Louis C K erkänner sexövergrepp
Den amerikanske komikern Louis C K, som i torsdagens The New York Times anklagades för sexuella övergrepp av fem kvinnor, erkänner att händelserna har ägt rum. Dessa berättelser är sanna, skriver han själv i ett uttalande som publicerats i den amerikanska tidningen Entertainment Weekly.
Amerikanske komikern Louis C.K anklagas för sexövergrepp
Fem kvinnor anklagar den kände amerikanske komikern Louis C.K. för sexövergrepp. Nu ställer han in premiären för sin nya film I Love You, Daddy och ställer in sin medverkan i showen The Late Show With Stephen Colbert, rapporterar The New York Times.
Louis CK anklagas för sextrakasserier
Flera kvinnliga komiker anklagar Louis C.K. för sextrakasserier, enligt New York Times.Den hyllade komikern ska ha klätt av sig naken och onanerat framför två kvinnor efter ett gemensamt stand up-framträdande 2002.Louis C.K. har inte kommenterat anklagelserna.
Läs mer om New York Times.Den.
Texasskyttens kallblodiga mördande finns på film
Den lilla kyrkan i Sutherland Springs brukade filma varenda gudstjänst och lägga upp på Youtube.Så även i söndags, när Devin Kelley klev in och metodiskt sköt ihjäl 26 personer ur församlingen.Skottlossningen pågick i sju minuter, skriver The New York Times.Samtidigt släpps identiteten på alla 26 offer – den yngsta var bara ett år.
Källor: Trumpadministrationen kräver att CNN säljs i storaffär
De amerikanska bolagen AT&T och Time Warner måste sälja Turner Broadcasting, där CNN ingår, eller DirecTV, för att sammanslagning av bolagen ska tillåtas av det amerikanska justitiedepartementet, uppger källor till New York Times.
Kritiker hotade med bojkott – Disney backar
Stora amerikanska filmkritiksajter hotade med att sluta recensera och uppmärksamma Disneys filmer. Nu häver filmjätten sin bojkott mot tidningen Los Angeles Times, rapporterar amerikanska medier.
Läs mer om Disney.
Flera amerikanska filmsajter bojkottar Disney efter konflikt
Två populärkultursajter och en kulturjournalist bojkottar Disney. Anledningen är en konflikt mellan filmbolaget och tidningen Los Angeles Times.
Läs mer om Disney.
Sjarapovas ensamma liv – efter dopingfallet
Maria Sjarapova är tillbaka inom tennisen efter sin långa dopingavstängning.Samtidigt menar tennisikonen Chris Evert att ryskan lever ett ensamt liv – utan några vänner på touren. – Hon är inte populär bland spelarna och pratar inte med någon annan i omklädningsrummet, säger Evert till Times of India.
Läs mer om Evert och India.
Bono pekas ut som skattesmitare
U2-sångaren Bono är känd för sitt engagemang för världens fattiga. Samtidigt finns han med bland dem som pekas ut som skattesmitare i den så kallade paradisläckan, skriver The Irish Times.
Misstanken: Stjärnan var med och blåste tustentals
Investerare lockades med löften om lyxvillor och attraktiv tennisakademi.Maria Sjarapova blev ansiktet utåt för bostadsprojektet som fortfarande inte har sett ett spadtag.Nu är ryska tennisstjärnan indragen i en polisutredning mot det misstänkta blufföretaget.Hon är en del av denna kriminella konspiration, står det i anmälan enligt Times of India.
Läs mer om India.
Metoo – Detta har hänt
Det som började med en granskning i New York Times har fått flera svenska mediemän anmälda för sexuella trakasserier. DN reder ut vad som hänt.
Trump kräver dödsstraff för terroristen i New York
Sayfullo Saipov dödade minst åtta och skadade tolv i det misstänkta terrordådet.I sin mobil hade han 90 filmer och 3 800 bilder med IS-propaganda.Samtidigt uppger den beskjutne 29-åringen i förhör på sjukhuset att han hyrde en bil veckan innan för att testköra terrorrutten, rapporterar USA Today.FBI har gripit ytterligare en man från Uzbekistan men är förtegna om hans eventuella inblandning i dådet.Donald Trump skriver på Twitter att Saipov BORDE FÅ DÖDSSTRAFF – vilket kan försvåra åklagarnas arbete att få en fällande dom, enligt New York Times.
Flera personer skjutna i New York – det här vet vi
Enligt uppgift har sex personer dödats på Manhattan i New York Times och femton personer ska ha skadats.Polisen utreder händelsen som terror.Det här vet vi – och det här vet vi inte.
Läs mer om Manhattan och New York.
Powell favorit inför Fed-valet
President Donald Trump väntas nominera nuvarande Fed-guvernören Jerome Powell att ta över efter Janet Yellen som chef för centralbanken när hennes mandatperiod löper ut i februari, enligt bland annat Washington Post, New York Times och Bloomberg News.
Powell favorit i Fed-valet
President Donald Trump väntas nominera nuvarande Fed-guvernören Jerome Powell att ta över efter Janet Yellen som chef för centralbanken när hennes mandatperiod löper ut i februari, enligt bland annat Washington Post, New York Times och Bloomberg News.
Hemska beskedet: Kan tvingas amputera benet
Skräckscenerna i NFL skakade om fotbollsvärlden.Nu uppges Zach Miller ha genomgått en akut, men troligtvis lyckad operation.Förhoppningsvis räddade det hans ben från amputation, skriver tidningen Chicago Sun Times.
Läs mer om NFL och Zach Miller.
NY Times: Trumps tidigare kampanjchef anklagas för brott
Särskilde åklagaren Robert Mueller riktar konkreta brottsmisstankar mot Paul Manafort, Trumps tidigare kampanjchef, rapporterar New York Times.
Läs mer om Paul Manafort och Robert Mueller.
Turister brutalt misshandlade nära Taj Mahal
Ett schweiziskt par utsattes för en brutal attack i närheten av palatset Taj Mahal i Agra i norra Indien. En grupp män närmade sig de två 24-åriga schweizarna och krävde att få ta selfies med kvinnan innan de gick till attack med stenar, skriver The Times of India.
Läs mer om Agra, India, Indien och Taj Mahal.