Times

Bokhandelskedja såld till hedgefond

Bokhandelskedjan Waterstones har sålts till den brittiska delen av den amerikanska hedgefonden Elliot Advisors. Det skriver Financial Times.

Sonos ansöker om börsnotering – värderas till 25 miljarder

Sonos, som var tidigt ute med trådlösa högtalare, har ansökt om en börsnotering som skulle värdera bolaget till upp till 3 miljarder dollar, motsvarande drygt 25 miljarder kronor. Det rapporterar källor med insyn enligt Financial Times.
Man gripen misstänkt för 12 mord och 45 våldtäkter
Han misstänks för tolv mord och 45 våldtäkter i Kalifornien på 1970- och 80-talet.Efter att ha undkommit rättvisa i över 40 år kan ett av USA:s mest ökända rättsfall nå sin upplösning.LA Times rapporterar att 72-årige ex-polisen Joseph James DeAngelo, 72, har gripits misstänkt för brotten.
Läs mer om Kalifornien.
Fartygsmäklaren sjunker som en sten på vinstvarning
Världens största fartygsmäklare Clarkson rasar på måndagen efter en utfärdad vinstvarning, rapporterar Financial Times.
Läs mer om Clarkson.

Trumps nya attack på New York Times

Här rasar Donald Trump mot New York Times.Han kallar tidningen oärlig – och anklagar den och reportern Maggie Haberman för häxjakt.De använder icke-existerande källor och en full/drogad förlorare, skriver presidenten på Twitter.
MEDIA: UNDERLEVERANTÖR TILL APPLE FÖLL PÅ MINSKAD EFTERFRÅGAN
STOCKHOLM (Direkt) Taiwan Semiconductor Manufacturing, en underleverantör till Apple, föll nästan 7 procent på fredagen efter att ha flaggat för högre kostnader och sämre försäljning under det andra kvartalet. Detta skriver Financial Times.
Läs mer om Apple.
Miljardbot hänger över storbanken Wells Fargo
Storbanken Wells Fargo väntas få en bot på en miljard dollar av federala myndigheter för en rad olika missgärningar, däribland att man tvingat kunder att köpa bilförsäkringar som de inte behövt. Det rapporterar The New York Times med hänvisning till källor.
Chiptillverkaren Qualcomm gör sig av med 1.500 anställda
Chiptillverkaren Qualcomm minskar personalstyrkan med 1.500 anställda i Kalifornien. Det rapporterar Financial Times.
Läs mer om Kalifornien.
Drottning Elizabeths hund är död
Drottning Elizabeths hund Willow har dött fjorton år gammal. Genom årtiondena har drottningens hundar har haft ett stort symboliskt värde för det brittiska kungahuset, skriver The New York Times. Men hundarna har haft en minst sagt brokig historia.
Läs mer om Willow.
Sabrina, 39, vill varna andra från ishockeyn
I helgen tog 39-åriga Sabrina Pattie med sina två små barn på deras första NHL-match någonsin.Det slutade med att hon fick en puck i ansiktet och fick föras till sjukhus.Nu vill hon varna andra från att gå på hockey.– Familjen vet ännu inte hur allvarliga skadorna är, säger hennes advokat Loren Pincus till Tampa Bay Times.
Läs mer om Sabrina Pattie.
Trump har inte mjuknat om japansk handel
USA och Japan fortsätter med sina försök att få Nordkorea med på kärnvapennedrustning, men kämpar för att hitta en gemensam grund för huruvida USA ska återansluta sig till handelsavtalet TPP eller inte. Det skriver Financial Times.
Läs mer om Japan, Nordkorea, TPP och USA.
Tittat på Elitloppet sen jag var ett barn
Sent under måndagskvällen släppte Solvalla bomben att en australisk häst är klar för Elitloppet.Hästen heter Mauri Times, och tränas av Brent Lilley – som är ett stort fan av folkfesten på Solvalla.– Jag har tittat på Elitloppet ända sedan jag var ett litet barn, så det är väldigt stort för mig att nu få vara den del av det, säger han.
Huawei sänker förväntningarna på 5G
Ericssons största konkurrent Huawei tonar ned nyttan med 5G. Det rapporterar Financial Times. Fördelarna för konsumenter kommer inte vara så stor och telekomoperatörer kommer få svårt att tjäna pengar på det, enligt det kinesiska bolaget.
Läs mer om Huawei.
Huawei tonar ner nyttan med 5G
Ericssons största konkurrent Huawei tonar ned nyttan med 5G. Det rapporterar Financial Times.
Läs mer om Huawei.
Toys R Us avvisar bud från miljardär
Amerikanska leksaksbutikskedjan Toys R Us har avvisat ett bud som skulle ha räddat flera butiker från att stänga. Det skriver Financial Times som nämner att Wall Street Journal var först med nyheten.
Läs mer om Wall Street Journal.
Vinner Pulitzer-priset – för avslöjandet om Weinstein
Filmproducenten Harvey Weinstein anklagades för övergrepp.Nu får New York Times och The New Yorker Pultizer-priset för sin rapportering kring den så kallade Weinstein-skandalen.
NY Times prisas för granskning av Weinstein
Allt från hiphop till metoo-rörelsen fanns representerade när det prestigefyllda amerikanska Pulitzerpriset delades ut under måndagen. Inte helt oväntat kammade New York Times och The New Yorker hem årets Pulitzerpris i public service-kategorin för respektive rapportering av Harvey Weinstein-avslöjandet – som resulterade i metoo-rörelsen.
Försvarsaffär med Indien kan ge Saab 100 miljarder
Stridsflygplan och luftvärn för miljarder – försvarskoncernen Saab har stora förhoppningar om storaffärer när Indiens premiärminister Narendra Modi landar i Stockholm på måndagen.Och nu avslöjar indiska Times of India att avtal som kan bli värt 100 miljarder kronor för Saab är klart att undertecknas av Modi och Stefan Löfven.
Just nu: Trump väntas uttala sig om Syrien
USA:s president Donald Trump väntas inom kort att komma med ett uttalande om Syrien, skriver The New York Times, med hänvisning till en talesperson för regeringen.
Läs mer om Donald Trump och Syrien.
New York Times: Ett förbluffande offer
Sara Danius avhopp är en världsnyhet. Nyheten att Svenska Akademiens ständiga sekreterare avgår uppmärksammas stort i franska, skandinaviska, tyska och brittiska medier.
FBI sökte betalningar till Stormy Daniels
FBI-räden i Trumps advokats kontor i måndags gällde uppgifter om betalningar till modellen Karen McDougal och porrstjärnan Stormy Daniels.Det rapporterar The New York Times, som hänvisar till källor nära utredningen.Kvinnorna hävdar att de haft förhållanden med Trump och ska ha fått över en miljon kronor var för att hålla tyst.
PSG kan portas från CL efter stjärnvärvningarna
PSG värvade Neymar och Kylian Mbapp för nästan 4 miljarder kronor. Nu kommer uppgifter att PSG kan förbjudas från spel i Champions League, rapporterar Financial Times.
Läs mer om Kylian Mbapp, Neymar och PSG.
Soul-stjärnan död – blev 80 år gammal
Sångerskan Yvonne Staples från familjegruppen Staples singers har dött.Stjärnan dog i sitt hem 80 år gammal, skriver Chicago Sun Times.Soul- och gospel-gruppen hade stor framgång med hits som Respect yourself och I ll take you there under 60- och 70-talen.
Lyxbolaget LVMH stiger efter oväntat stark rapport
Den franska lyxkoncernen LVMH stiger med 5 procent efter att bolaget redovisat bättre försäljningssiffror än väntat. Det rapporter flera internationella medier, däribland Financial Times.