Tio

Abba-Agnethas lyxliv i det tysta

Det går bra för de forna Abba-medlemmarna, som fortsätter håva in miljoner år efter år.Agnetha Fältskog har tillgångar på 85 miljoner kronor, och har de senaste tio åren dragit in 51 miljoner kronor i sitt bolag - efter skatt.– Vi unnar oss bra bostäder, har Agnetha Fältskog sagt om sitt lyxliv.

Jag skulle ljuga om jag sa det...

MALMÖ. Den 19 oktober hade Elias Pettersson precis gjort sitt första, förlösande SHL-mål.Matchen spelades mot Malmö i Vida Arena, och supertalangen var glad att han äntligen hade fått hänga första kassen.Lite drygt en månad senare gjorde Pettersson mål tio och elva, mot samma motstånd.- Man kan säga att jag har släppt loss mer den här senaste månaden, säger Pettersson.
Läs mer om Malmö, Pettersson och Vida Arena.
Högskolorna tar inte lagen om hållbarhet på allvar
Tre fjärdedelar av svenska universitet och högskolor har grava brister i sitt arbete med hållbar utveckling inom utbildningen. Många lärosäten har helt enkelt inte tagit högskolelagen på allvar. Där står det, sedan tio år tillbaka, att man ska främja en hållbar utveckling. Nu har regeringen all anledning att agera, skriver företrädare för KTH.
Läs mer om KTH.
Tränare utreds för flera fall av sexuellt ofredande
Danmark skakas nu av en sexskandal.En 55-årig handbollstränare från Odense anklagas nu för att ha ofredat 28 flickor mellan sex och tio år gamla.Dessutom ska mannen ha förgripit sig sexuellt på en av flickorna, skriver Jyllands-Posten.
Läs mer om Jyllands-Posten och Odense.
Myndigheter har betalat miljoner till Klubben
Nära åtta miljoner kronor i offentligt stöd har betalats till den anklagade Kulturprofilens verksamhet de senaste tio åren. Flera myndigheter ser nu över sina regelverk. Vi fattar inga beslut kring den här berörda sökanden just nu, säger Staffan Forsell, generaldirektör på Kulturrådet.
Tio tips och råd inför svarta fredagen
Räkna med trängsel i butikerna i morgon när Black Friday infaller. Den amerikanska traditionen har fått fäste i Sverige och väntas slå nya rekord i år. Här är tio punkter med tips, råd och fakta för den som ska ge sig ut i handeln.
Läs mer om Black Friday och Sverige.
Mannen sköt mot nio – döms till tio års fängelse
När skotten haglade på torget fanns det nio personer som alla kunde ha träffats av salvan.Två av dem gjorde det och skadades allvarligt.Nu döms skytten till tio års fängelse för mordförsök.
Nya flyglinjerna från Landvetter
Tio nya flyglinjer har startats under 2017 – i vår blir det ytterligare fem direktdestinationer från Landvetter.Bland annat kommer du att kunna flyga direkt till Malta, Aten och Bukarest.– Resandet till och från Landvetter har ökat enormt, och nu står vi dessutom inför den största utbyggnaden av flygplatsen på 40 år, säger flygplatsdirektören Charlotte Ljunggren.
Elon Musk: 90 procents risk att AI utplånar mänskligheten
I ett peppande tal inför sina anställda säger AI-skeptikern och Teslas grundare att vi bara har fem till tio procents chans att lyckas kontrollera en generell artificiell intelligens.
Läs mer om AI-skeptikern.
Stor ökning av beslag av potensmedel
Polisens beslag av potensmedel har ökat med åttio procent på tio år, enligt siffror från Nationellt forensiskt centrum. Läkemedelsverket säger att det i dag är ett av de vanligaste falska läkemedlen i Sverige. – Samhället har lite kunskap om problemet, säger etnologiprofessor Susanne Lundin.
Blocket-bluffare dömd för bedrägerier – igen
En 25-årig man döms till fyra månaders fängelse efter elva bedrägerier.Med hjälp av Blocket-annonser fick den nu dömde mannen tio personer att föra över pengar för telefoner.Men några mobiler levererades aldrig.
Läs mer om Blocket-annonser.
Vi kommer inte att överleva då
Sex stycken hockeyallsvenska klubbar har markerat hårt mot SHL och svenska hockeyförbundet.Leksands ordförande Åke Norström säger att det handlar om klubbarnas överlevnad. En framtid där anrika klubbar som Leksand kan tvingas lägga ner inom tio år.– Tio år, jag tror inte att det skulle ta så lång tid, säger Leksands ordförande Åke Norström.
Läs mer om Leksand, SHL och Åke Norström.
Fängelse för att ha utnyttjat tiggare
Två män från Bulgarien har dömts till fängelse i fyra år och två månader och utvisning från Sverige i tio år. De hade lurat och utnyttjat ett tiotal landsmän för tiggeri. I framtiden väntas fler mål där tiggeri utreds som människohandel.
Läs mer om Bulgarien och Sverige.
10 startups med blockchain-lösningar för företag
Blockkedjan handlar inte bara om bitcoin. För företagen väller det fram nya lösningar som baseras på tekniken – allt från smarta kontrakt till identifieringssystem och säkerhetstjänster. Här är tio nya tjänster från startupvärlden.
10 startups med blockchain-lösningar för företag
Blockkedjan handlar inte bara om bitcoin. För företagen väller det fram nya lösningar som baseras på tekniken – allt från smarta kontrakt till identifieringssystem och säkerhetstjänster. Här är tio nya tjänster från startupvärlden.
S-topparna till Löfven: Samarbeta högerut
Sex av tio lokala S-toppar vill hellre att Socialdemokraterna samarbetar över blockgränsen än med de rödgröna efter valet. – Även om de rödgröna skulle bli största block så tycker jag att S ska söka sig över blockgränsen, säger Eskilstunas kommunalråd Jimmy Jansson.
Epoken Mugabe slut – här är läget i andra diktaturer
Tiden för Zimbabwes diktator Robert Mugabe är över, efter 37 år vid makten. Kränkningar mot mänskliga rättigheter har varit vanliga under Mugabes välde. Men Zimbabwe är långt ifrån enda landet där demokrati inte är verklighet. Här är läget för de tio mest odemokratiska regimerna i världen, enligt organisationen Freedom House.
Läs mer om Freedom House och Robert Mugabe.
Lotta Brom lämnar Sveriges Radio
Efter tio år lämnar programledarprofilen lämnar P4 Extra. Det tillkännager hon på sin officiella Facebooksida.
Läs mer om Facebooksida.
Lotta Brom slutar på Sveriges Radio
Lotta Brom slutar på Sveriges Radio efter anklagelserna om sexuella trakasserier.Hon meddelar själv via Facebook att hon beslutat sig för att lämna SR – efter tio år som programledare. – Det var inget lätt beslut för mig att fatta, skriver Lotta Brom.
Läs mer om Facebook och Lotta Brom.
Journalist terrordömd för tidningstweet
En redaktör på den turkiska oppositionella tidningen Cumhuriyet döms till fängelse i ett år och tio månader för terroristpropaganda på grund av en formulering på Twitter. Tweeten skrevs med Cumhuriyets Twitterkonto, som redaktören Oguz Güven är ansvarig utgivare för.
Läs mer om Cumhuriyet, Oguz Güven och Twitter.
Två män döms för människohandel i Örebro
Två män, 49 och 42 år, döms till fängelse i fyra år och två månader för människohandel, för att ha hållit tio människor under slavliknande förhållanden och tvingat dem att tigga. De två männen utvisas från Sverige och får inte återvända inom tio år.
Läs mer om Sverige och Örebro.
Experten: Revanschsuget Spurs vinner målrik match
Med tio poäng på fyra matcher har Tottenham fått en perfekt start på gruppspelet i Champions League.I kväll gästar Londonlaget redan avsågade Dortmund, och kan ta ett stort kliv mot gruppsegern.Dessutom är man revanschsugna efter helgens derbyförlust mot Arsenal.– Vi vill få bort den känslan vi har från helgen, säger tränaren Mauricio Pochettino till Tottenhams hemsida.
Minst tio klimatförnekare i riksdagen
Minst tio svenska riksdagsledamöter anser att rapporter om klimatförändringar är överdrivna, avslöjar DN:s riksdagsenkät. En av dem, Josef Fransson (SD), vill att Sverige drar sig ur Parisavtalet. – Det är oroande att se att det finns klimatförnekare i Sveriges riksdag, säger klimatminister Isabella Lövin (MP).
Ny vinnare av Guldbollen
Efter tio år med Zlatan Ibrahimovic blev det en ny vinnare av Guldbollen: Andreas Granqvist. På frågan var han ska förvara trofn svarade han: – Frugan får nog sova i gästrummet några nätter, för den kommer nog ligga bredvid mig i sängen.