Tio

Strömmad musik ger störst intäkter

Telegram. Intäkterna för musikindustrin i USA växte med över 16 procent i fjol till den högsta nivån på tio år, enligt det amerikanska branschorganet RIAA.
Läs mer om USA.

Helt sjukt – har aldrig sett något konstigare

VÄXJÖ/STOCKHOLM. David Rautio blev utvisad – och tio sekunder senare hade Växjö gjort 1-0.Nu riktar Brynäsmålvakten skarp kritik mot domslutet.– Jag har aldrig sett något konstigare, säger Rautio.
Läs mer om Brynäsmålvakten, Rautio och Växjö.
Helena skadade sig på jobbet – får ingen ersättning
Sedan fallet i en trappa för över tio år sedan är Helena överens med läkare och Arbetsförmedlingen: hon klarar inte av att jobba.Men enligt Försäkringskassan borde hon kunna arbeta.– Jag har gått igenom massor av olika behandlingar, men ingenting har hjälpt. Det finns verkligen ingenting mer jag kan pröva, säger Helena.
Marcus, 25, gjorde sitt bästa år – så här långt
För drygt fyra år sedan fattade Marcus Melander beslutet att flytta till USA.En flytt som inneburit en miljonsucc för 32-åringen.Förra året tjänade han in drygt tio miljoner kronor – och nu är målet att öka.– Siffrorna har dubblats nästan varje år, så självklart är det målet, berättar han.

Tio sevärda kvinnokampsfilmer – från Flickorna till Thelma

DN:s Helena Lindblad listar tio filmer med kvinnokampen i fokus – och var du kan se dem.
Läs mer om Flickorna och Thelma.
Jansson åker till cupfinalen: Bokat tio resor till grabbarna
Pontus Jansson spelar till vardags i Leeds men Malmö FF verkar han aldrig släppa.När laget tog sig till final i Svenska cupen bokade han snabbt biljett.– Jag bokade tio resor till mig och mina grabbar, säger Pontus Jansson.
Läs mer om Malmö FF och Svenska.
Årets pelargon – alla vinnare genom tiderna
Årets pelargon utses varje år på trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar, och har så gjorts sedan 2007.2018 blev det Picotee Pink. Men det finns ytterligare tio pelargoner som uppmärksammats.Här är alla Årets pelargon någonsin!
Läs mer om Nordiska och Picotee Pink.
Glasvegas firar tio år – i Sverige
Glasvegas självbetitlade debutalbum släpptes för tio år sedan i år, och det firar det skotska bandet på svensk mark.
Läs mer om Sverige.
Glasvegas firar tio år – i Sverige
Läs mer om Sverige.
Gott beröm för Yrkeshögskolans examinerade
Nio av tio arbetsgivare uppger att de är nöjda med den kompetens som yrkeshögskolans examinerade tar med sig ut i arbetslivet, enligt en ny studie från Myndigheten för yrkeshögskolan.
Läs mer om Myndigheten.
Trollkarlen från Oz visas av Kulturskolan i Malung
Till helgen kommer elever från Kulturskolan i Malung att sätta upp föreställningen "Trollkarlen från OZ". Ända sedan i höstas har tio eleverna tränat på sina roller, läst manus och jobbat med föreställningen.
Läs mer om Kulturskolan, Malung och Trollkarlen.
10 oväntade saker att ha i frysen
Trodde du att frysen enbart var till för förvaring av mat? Då har du fel – frysen är fantastisk till så mycket annat. Kläder, borstar och vin – vi har listat tio oväntade användningsområden!
Självförsörjande – en ny grön våg?
Intresset för självförsörjande har ökat under de senaste tio åren. Det menar Emil Sandström, lektor vid avdelningen för landsbygdsutveckling på Sveriges lantbruksuniversitet. – Det är allt från hipsters som odlar på sina balkonger i stan till de som är mer hardcore och tar sitt pick och pack och flyttar, säger han.
Läs mer om Emil Sandström.
Därför är Ryssland ett problem för den europeiska säkerheten
Replik Svar till Susanne Gerstenberg, 7/3. försvar. Helsingfors-avtalet är grundläggande i den europeiska säkerhetsstrukturen. Avtalet har tio ledande principer för relationer mellan de deltagande staterna, varav Ryssland är en.
Läs mer om Ryssland och Susanne Gerstenberg.
Jordanier dömda för terrorplan mot ambassader
Utrikes. Två jordanska män har dömts till tio års straffarbete för att ha planerat attacker mot Rysslands, Irans och Israels ambassader i huvudstaden Amman.
Läs mer om Amman.
Jordanier dömda för terrorplan mot ambassader
Två jordanska män har dömts till tio års straffarbete för att ha planerat attacker mot Rysslands, Irans och Israels ambassader i huvudstaden Amman.
Läs mer om Amman.
Hohultslätt utklassade Kalmar på bortaplan
Hohultslätt fick rejäl utdelning när laget vann på bortaplan mot Kalmar i division 2 södra i handboll med hela 29-21 (17-9). Snackisen var Henrik Ingvarsson - som gjorde hela tio av Hohultslätts mål.
Läs mer om Henrik Ingvarsson och Kalmar.
Musik Direkt har blivit Imagine - nu är det dags för regionfinal i Sollefteå
Nu drar det ihop sig till Musik Direkt igen, eller Imagine som det numera heter. På söndag, den 25 mars, är det regionfinal på Hullsta Gård i Sollefteå där tio tävlande akter deltar.
Tog tio år att rensa bort det engelska motståndet
Det brukar sägas att Vilhelm Erövraren erövrade England i slaget vid Hastings år 1066. Men det kan väl inte stämma? Hastings ligger ju nere vid sydkusten. Gav sig verkligen hela England till en normandisk inkräktare bara för att en av deras armer lidit nederlag på en ort några stenkast från Engelska kanalen?
Då: Mjölkbud – Nu: Landslagsspelare
Nick Pope har gjort succ i Burnley och är nu med i Englands landslagstrupp.Men tidigare har han fått kämpa - Pope har extraknäckt som mjölkbud.– Det var tio personer och en hund. Några platser behövde du en karta för att hitta, säger Pope till BBC Sport.
Läs mer om Burnley och Pope.
Sörenstam hyllas – som en av de mest dominanta genom tiderna
Den svenska golflegendaren Annika Sörenstam, 47 år, har inte spelat professionell golf på tio år. Trots det hamnar hon på plats sex när ESPN listar de 20 mest dominanta idrottarna under de senaste 20 åren.
Läs mer om Annika Sörenstam.
JUST NU - PÅ FD: Årskorten viker för allsvenska storklubbarna - oroande siffrorna
Efter flera år av publiksnitt som ökat så kan nu storklubbarna vara på väg att tappa. Årskortsförsäljningen fram till i dag, med bara tio dagar kvar till allsvenska premiären, dippar för alla allsvenska storklubbar - utom Djurgården.
Läs mer om Djurgården.
Gästens makabra fynd: En mördad man i soffan
En man sköts ihjäl med fem skott i huvudet.Sedan misstänks gärningsmännen ha låtit honom ligga död i en soffa i upp till tio dagar.Då gjorde en oannonserad gäst det makabra fyndet.
Tio år i världstoppen: "Kommer simma många år till"
Bara 14 år gammal slog hon simvärlden med häpnad. Tio år senare gör Sarah Sjöström det fortfarande - och tänker fortsätta med det.
Läs mer om Sarah Sjöström.