Tittade

Kvinna tittade på tv – upptäckte inbrottstjuv

En kvinna satt och tittade på tv i sitt hem när hon hörde konstiga ljud från nedervåningen.Då upptäckte hon en inbrottstjuv, som var snabb med att lämna platsen.– Han hade krafsat med sig lite ringar och halsband, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.
Läs mer om Peter Adlersson.

Kompensation för 102-åring som begick självmord

Han var 102 år. Det var en månad efter haveriet i kärnkraftverket i Japan 2011 och han tittade på tv-nyheterna i sitt hem. När han hörde att samtliga invånare måste evakuera från platsen där han levt hela sitt liv begick han självmord.
Läs mer om Japan.
Melanders hårda kritik mot Melodifestivalen
Sven Melander riktar hård kritik mot SVT och Melodifestivalen efter att ha sett lördagens delfinal i Malmö.I en intervju med Aftonbladet säger komikern:– Nu tittade jag verkligen och jag tycker att det är ett jätteförakt mot tittarna. Med sådana resurser kan man göra ett jättebra program. Men då måste någon jävel ha en id, men det har de inte.
Margrethes leende – efter prins Henriks död
Drottning Margrethe har blivit änka efter att maken prins Henrik har gått ur tiden.Danska folket har visat sin sorg och sitt stöd till kungafamiljen, bland annat genom att lämna blommor vid Fredensborgs slott.När Margrethe tittade på havet av blommor log hon och vinkade – ett beteende som vissa nu kritiserar.
Läs mer om Henrik.

Margrethes leende – efter prins Henriks död

Drottning Margrethe har blivit änka efter att maken prins Henrik har gått ur tiden.Danska folket har visat sin sorg och sitt stöd till kungafamiljen, bland annat genom att lämna blommor vid Fredensborgs slott.När Margrethe tittade på havet av blommor log hon och vinkade – ett beteende som vissa nu kritiserar.
Läs mer om Henrik.
Nio sätt att få en hälsosam relation till din telefon
Ögonblicket när jag insåg att jag behövde göra slut med min telefon kom för två år sedan. Jag hade nyligen fått barn och matade henne i ett mörkt rum. Hon låg i mitt knä. Det var en intim, öm stund – bortsett från en detalj. Hon tittade på mig och jag tittade på eBay, och skrollade igenom annonser för dörrhandtag från den viktorianska eran.
Catarina Lundbäck: Det måste vara en otrolig lättnad
Expressens krimkrönikör Catarina Lundbäck är lättad över att Tova Mobergs mördare Billy Fagerström får livstids fängelse.När hon såg mördaren i rätten tittade han inte på offrets föräldrar, säger Catarina Lundbäck.– Det var fruktansvärt att sitta där. Han var till synes helt oberörd.
Samuelsson nöjd och besviken efter två bommar
Pyeongchang. Sebastian Samuelsson såg både nöjd och besviken ut när han tittade på resultattavlan och såg att han slutade på 14:e plats i sprinten. – Åkningen var riktigt bra. Tyvärr så missade jag två skott i liggande och kollar man listan så är det svårt att inte gräma sig lite.
Kläbo: Jag har inget försvar
PYEONGCHANG. Det är inte lätt att heta Johannes Hösflot Kläbo. Första frågan den 21-årige norska stjärnan får efter sin tiondeplats i skiathlon är hård. – Hur försvarar du det här? Kläbo tittade reporten i ögonen och svarade. – Jag har inget försvar.
Så många tittade på Melodifestivalen
3 293 000 tittare såg den första deltävlingen i årets Melodifestival, enligt preliminära siffror från mätföretaget MMS.
Grannen: Han sa att han slagit ihjäl honom
En granne satt och tittade på tv på tidiga lördagskvällen när det plötsligt ringde på dörren.På andra sidan stod den man i 50-årsåldern som nu misstänks för mord på en man i 40-årsåldern som bodde i det aktuella flerfamiljshuset.– Han sa att han hade slagit ihjäl honom, berättar grannen.Den misstänkte mannen anhölls sent under lördagen.
Läkare tittade i exfruns journaler
En läkare vid en hälsocentral i Norrbotten har gjort 208 intrång i sin före detta frus patientjournal. Nu anmäls han av Region Norrbotten till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, skriver Norrbottens-Kuriren.
Harlauts uppmaning – efter stora succn
Henrik Harlaut tog guld i Big Air i X Games.Efter segern stod svensken för en kupp – när han ställde ett krav på arrangören i sin segerintervju.–Jag gillade det bättre förut, sa Harlaut och tittade in i kameran.
Läs mer om Big Air, Harlaut och X Games.Efter.
Marleen, 40, hittade en död ödla – i maten
En död, torkad ödla – det hittade Marleen Guldstrand från Malmö i marsvinens mat.Det var när hon drog ut en stor tuss med hö som ödlan slank med ut ur förpackningen, till hennes stora förvåning.– Först såg det ut som en pressad jordklump –men när jag tittade på den insåg jag att klumpen hade glansig hud, säger hon.
Läs mer om Malmö och Marleen Guldstrand.
Johan Croneman: Många tittade men ingen brydde sig
Johan Croneman svarar på Ulrika Knutsons replik om Britt-Marie Mattssons tv-serie Den svenska välfärden.
Läs mer om Den.
En sjuk man – hoppas du ruttnar i fängelset
USA skakas av en sexskandal kring en landslagsläkare i gymnastikförbundet.Över 100 kvinnor - bland dem flera olympiska medaljörer - har pekat ut Larry Nassar.Första reaktionen från ansvariga i förbundet var att mörka uppgifterna. Nu möter han sina offer i rätten, som 15-åriga Emma Ann Miller, som tittade på Nasser i rättsalen och sa:– Mitt hat mot dig är utom kontroll...
Markle om Harry: Han är feminist
Prins Harry ses ofta som en rätt grabbig kille.Men efter förlovningen med Meghan Markle har han fått upp ögonen för en ny fråga.– Även han är feminist, sa Meghan Markle under ett officiellt besök och tittade på sin blivande make, skriver The Telegraph.
Markle om Harry: Han är feminist
Prins Harry ses ofta som en rätt grabbig kille.Men efter förlovningen med Meghan Markle har han fått upp ögonen för en ny fråga.– Även han är feminist, sa Meghan Markle under ett officiellt besök och tittade på sin blivande make, skriver The Telegraph.
Erkänner: Tittade på nakenbilderna
Handbollsstjärnan Nora Mörk fick reda på att nakenbilder från hennes telefon läckts till Norges herrlandslag.Nu har lagkaptenen Bjarte Myrhol erkänt att uppgifterna stämmer.– Det hände och det var en dum sak att göra, säger Myrhol till TV2.
Läs mer om Bjarte Myrhol, Myrhol och TV2.
Kyckling tittade ut – från ägg köpt på Ica
Veronica Eriksson och dottern Hanna köpte ekologiska ägg på Ica Maxi.Efter tre veckor kläcktes ett av äggen – och en liten, frisk kyckling tittade ut.– Kycklingen växer, piper och är social. Det är jättemysigt att det kunde bli ett litet liv av ett köpeägg, säger Veronica Eriksson.
Gunde Svans vädjan till Brost – sök läkarvård
Johannes Brost var sjuk i cancer utan att veta om det – och gick till läkaren först efter en uppmaning från Gunde Svan.Brost berättade om ögonblicket i en intervju med sajten Cancerinformation.– Gunde tittade på mig och konstaterade att jag måste till läkare, sade Johannes Brost till sajten.
Sjöbergs förvåning: Jag blev helt ställd
Patrik Sjöberg slog världsrekord i höjdhopp på Stockholms stadion 1987.Men när han tittade upp mot läktaren inför rekordhoppet kunde han inte tro sina ögon.Kungafamiljen lämnade sina platser.– Jag blev helt ställd, berättar Sjöberg i Pådden.
Läs mer om Pådden och Sjöberg.
Vit jul i Kalifornien blev grå – på grund av branden
De hade hoppats på en vit jul – det blev en grå.– Jag trodde det var snö när jag tittade ut. Det var aska, säger 67-årige Ron Tio från kuststaden Carpinteria i Kalifornien till The Independent.Branden i delstaten, den största i modern historia, orsakar väderfenomen som få har upplevt.
Sven-Bertil Taubes svåra operation
I våras genomgick Sven-Bertil Taube en svår hjärtoperation – och artisten tvingades ställa in flera framträdanden.Nu är han tillbaka med både föreställning på Dramaten och sommarkonsert.– Man öppande upp bröstkorgen, plockade ut hjärtat och tittade efter. Jag var tvungen att operera mig, det var en fråga om att dö eller det, så det var inte mycket att fundera på, berättar han för Nöjesbladet.
Tv-spionen såg in i fel lägenhet
Här är bilderna som räddade 75-årige Zoltan Manek i Vellinge från åtalet om fusk med tv-avgiften.Kontrollanten hade gått runt huset och genom fönstret sett en kvinna som satt i en soffa och tittade på tv. Men han hade tittat in i fel lägenhet.– Jag har ingen tv och ingen soffa. Och ingen kvinna heller, säger Zoltan.
Läs mer om Vellinge, Zoltan Manek och Zoltan.