Tittade

Snyggare detaljer ska lyfta designen på XC40

BARCELONA. Jag har haft fullt upp med att försöka analysera köregenskaperna, lyssna till eventuellt vägljud och fundera om växellådan verkligen tar fram motorns kvaliteter på bästa sätt.Då kommer interiördesignern Eric Gunnarsson.– Tittade ni på dekorbelysningen i dörrarna? Ingen annan har gjort så som vi gjort där, säger Eric entusiastiskt.
Läs mer om Eric och Eric Gunnarsson.
Victoria strålade i blått på 100-årsjubileum
Här strålar kronprinsessan Victoria när Knut och Alice Wallenbergs stiftelse firar 100 årsjubileum.Förutom att fira stiftelsen tittade Victoria – tillsammans med kungen och drottningen – in en interaktiv utställning.
Läs mer om Knut och Victoria.
Jag grät när jag såg mig i spegeln
Den ständiga och oförklarliga tröttheten visade sig bero på multipel skleros.Fotbollsstjärnan Emma Lundh fick diagnosen och behandling men berättade inte om sjukdomen ens för sina lagkamrater.– Det värsta var att jag kände sådan skam. Det ska man inte, jag vet. Men jag såg ner på mig själv. Så fort jag tittade på mig själv i spegeln så grät jag. Vem är jag nu? säger Vittsjöspelaren till SVT.
Läs mer om SVT och Vittsjöspelaren.

Stenkastning mot polisbostad

En polismans hus i Örebro län utsattes under måndagskvällen för stenkastning, rapporterar NA. Polismannen och hans sambo tittade på tv vid 22.30-tiden på kvällen när flera stenar plötsligt kastades mot fönstren i huset.
Läs mer om Örebro.
Kihlströms vinnare skrämde spelarna
Passgång, galopp eller trav hela vägen?Ett dramatiskt ögonblick avgjorde hur onsdagens jackpotpengar skulle fördelas.- Vi tittade ett antal gånger och var eniga om att hästen aldrig var över i otillåten gångart, förklarar Solvallas bandomare Göran Andersson sedan kvällens största favorit Nobel Amok trasslat till det för sig på upploppet.
Läs mer om Göran Andersson och Nobel Amok.
Polisernas kärleksfulla ingripande för kollegan
Mannen gav polisen ett slag över ansiktet då hon för en sekund tittade bort.Men det skulle han inte ha gjort – för poliskollegerna slöt upp och kunde gripa mannen.En för alla – alla för en, skriver polisen i nordvästra Skåne om händelsen på sociala medier.
Läs mer om Skåne.
Misstänkt farligt föremål hittat i bil
Ett misstänkt föremål har hittats i en bil i Uddevalla efter en kontroll, uppger polisen.– Han misstänktes för biltillgrepp och sedan tittade man igenom bilen och det misstänktes vara något farligt, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen i region Väst.Bombgruppen har omhändertagit föremålet och flyttat det till en säker plats.
Tittade på yngre kvinna – påkörd av hennes sambo
En 53-årig man tittade lite extra på en yngre kvinna på en bensinmack i Lund. Det gjorde hennes 23-årige sambo så förbannad att han körde på mannen.– Jag varvade bilen, han flyttade inte pa sig, säger pojkvännen som nu döms för misshandel.Bilen körde över mannens fot men han skadades bara lindrigt.
Läs mer om Lund.
Död hund dumpad i säck vid sopstation
Besökarna på återvinningsstationen chockades svårt när de tittade ner i den svarta plastpåsen som låg framför sopbehållarna.Allt tyder på att det var resterna av en hund som någon dumpat på det sättet - troligen för att slippa betala för den vanliga avlivningen hos en veterinär.
93-åring låg på golvet i två dygn
En 93-årig man blev liggande på köksgolvet i sin bostad i två dygn efter att han ramlat, skriver Smålandsposten. Hemtjänsten skulle enligt avtal ha kontinuerlig telefonkontakt med mannen, som bor ensligt några mil utanför Växjö. Men trots att han inte svarade när de ringde åkte ingen och tittade till honom.
Läs mer om Smålandsposten och Växjö.
Bilder: Konstverken du helst vill slippa se
Häromveckan hade Nya Karolinska sjukhuset, NKS, öppet hus i vad som fortfarande till viss del är en byggarbetsplats. SvD var på plats och tittade på nyinstallerade verk i Sveriges största offentliga konstsatsning någonsin.
Läs mer om Nya Karolinska.
Busschaufför skjutsade ungdomar – tittade på porr
En busschaufför tittade på porrfilm samtidigt som han skjutsade 15 ungdomar mellan Östersund och Stockholm.En av ungdomarna fångade händelsen på bild och spred den på Facebook.Nu döms mannen till 18 800 kronor i böter.
Pistolman försökte råna kiosk
En man försökte under torsdagskvällen att råna en kiosk i Borås. Enligt polisen ska mannen ha krossat en ruta och när ägaren tittade ut riktade mannen en pistol mot ägaren.Enligt polisen fick mannen inte med sig något från kiosken, och sprang från platsen.Polisen söker nu med bland annat hund efter mannen.
Hela världen reagerar – efter Mikaelas kyss
Mikaela Laurn testade på något nytt under gårdagens presskonferens med kommande motståndaren Cecilia Braekhus.Världen tittade på – och blev både förbluffade och imponerade.
Stjärnans pinsamma miss – filmade sig själv under sexakten
14 000 människor. Så många tittade på när Instagram-stjärnan Kristin Hancher, 18, av misstag råkade filma sig själv när hon hade sex. – Jag vill be om ursäkt till alla som såg min livesändning, sa hon efteråt enligt sajten Indy100.
Märkliga bilden från omklädningsrummet
Efter en mållös första period dök en märklig bild upp på Djurgårdsspelarna.I omklädningsrummet stod ett antal spelare och tittade på - ja, vadå?Matchen slutade 2-1 till Djurgården.
Mannen föll ihop på gatan – endast Yosef, 11, agerade
Yosef Beyaa, 11, var på väg hem från skolan när en man plötsligt föll ihop framför hans ögon.Trots att han tyckte det var otäckt sprang Yosef fram för att hjälpa mannen – medan vuxna stod en bit bort och tittade på.– Jag ropade till folk att hjälpa mig men ingen brydde sig, säger Yosef.
Läs mer om Yosef.
Inger, 64, undrade vem som åt katternas mat – upptäckte oväntad gäst
Inger Olofsson, 64, undrade varför katternas mat började försvinna.Plötsligt hade hon en oväntad gäst på verandan.–Han satt där och tittade in, jättesöt och liten, säger hon.
Amanda tittade upp i skyn – då såg hon sambons påhitt
Amanda Vendelin Cyrus tjugosjunde födelsedag blev en hon sent ska glömma.Innan den planerade födelsedagsmiddagen överraskades hon med ett frieri – som verkligen står ut från mängden.– Det blev blankt i huvudet, jag tänkte att sånt här händer bara på film.
Silvia om svenska babyprylen i kungafamiljen: Alla har en
BERLIN. Drottning Silvia har sex barnbarn, och ett sjunde på väg.Under en utställning om nordisk design för barn tittade hon på produkter från Babybjörn –och avslöjade att kungafamiljen har gott om babyprylar från det svenska familjeföretaget.– Jag tror att alla nog har en sådan hemma, sa Silvia med ett stort leende.
Läs mer om Babybjörn och Silvia.
Gyllene lista: Här säljs Stockholms dyraste våningar
När bara det bästa är gott nog får man betala lite extra, gärna över 25 miljoner kronor. SvD tittade närmare på vad Hemnet just nu kan erbjuda tjocka plånböcker. Välkommen till Stockholms innerstad.
Läs mer om Hemnet.
Här följer prins Oscar med pappa till jobbet
Prins Oscar, 1, tittade in när pappa Daniel jobbade i helgen.Lillprinsen fick följa med mamma Victoria och storasyster Estelle på promenad i Hagaparken.
Läs mer om Daniel, Estelle, Hagaparken, Oscar och Victoria.
DN gratulerar: Simona Ahrnstedt, författare
För tio år sedan tittade förläggaren skeptiskt på Simona Ahrnstedts inlämnade manuskript. Något liknande hade förlaget aldrig fått in. I dag är hon Sveriges romancedrottning.
Så var Alexanders första möte med nye lillprinsen
Alexander och den nyfödde lillprinsen fann varandra direkt.Nu berättar Carl Philip om syskonens första möte.– Han var jätteglad, lite nyfiken. Sen blev han reserverad. Tittade och funderade. Sen var det kramar och pussar, säger han till TT.
Läs mer om Carl Philip.