Tog

Eliasson: Explosiv cocktail inom Polisen

Före detta rikspolischefen Dan Eliasson har för första gången pratat om turbulensen som till slut innebar hans avgång. – Jag visste att jag inte skulle vinna någon popularitetstävling när jag tog jobbet. Sedan stormade det lite mer än jag trott att det skulle göra, säger han till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Dan Eliasson och Polisen.

Stjärnan om fängelse- domen: En läxa i livet

Aggressiviteten har gett Bajram Ajeti både framgångar och problem. Efter ett succhalvår i Gefle har han nu landat i Brommapojkarna.Men hur tog han sig hit?I en lång intervju med SportExpressen berättar Ajeti om sitt förflutna – med en fängelsedom efter ett krogbråk i Drammen.– Jag fick en läxa i livet, säger han.
Berglund tvåmålsskytt mot Vancouver
Sporttelegram. Patrik Berglund gjorde matchens två första mål när hans St Louis tog hem segern över Vancouver med 4-1 i NHL-ishockeyn.
Läs mer om Vancouver.
Berglund tvåmålsskytt mot Vancouver
Patrik Berglund gjorde matchens två första mål när hans St Louis tog hem segern över Vancouver med 4–1 i NHL-ishockeyn. Lagkamraten Carl Gunnarsson skadade ett knä i matchen och kommer att missa resten av säsongen.
Läs mer om Vancouver.

Berglund tvåmålsskytt mot Vancouver

Patrik Berglund gjorde matchens två första mål när hans St Louis tog hem segern över Vancouver med 4–1 i NHL-ishockeyn. Målen blev hans elfte och tolfte för NHL-säsongen.
Läs mer om Vancouver.
Kanadensiskt VM-guld i konståkning
Sporttelegram. I OS fick hon nöja sig med brons. Men i VM i Italien kunde ingen matcha kanadensiskan Kaetlyn Osmond, som tog guld efter att ha klättrat från fjärde till första plats genom ett närapå perfekt åk i det fria programmet.
Läs mer om Italien och Kaetlyn Osmond.
Revanschen efter OS – Osmond tog VM-guld
I OS fick hon nöja sig med brons. Men i VM i Italien kunde ingen matcha kanadensiskan Kaetlyn Osmond, som tog guld efter att ha klättrat från fjärde till första plats genom ett närapå perfekt åk i det fria programmet.
Läs mer om Italien, Kaetlyn Osmond och VM-guld.
Nya uppgifter: Tog inte Säpo-varningar på allvar
Varken Transportstyrelsen eller regeringen förstod allvaret i Säpos varningar för en it-läcka.Enligt dokument från KU-förhör som Dagens Nyheter tagit del av visar det sig nu att Säpos varningar var tydligare än tidigare framkommit.
Läs mer om KU-förhör och Säpo-varningar.
Försvagat IS tar på sig dåd för att behålla status
IS tog på sig attacken i sydfranska Trèbes efter några timmar. Enligt Michel Krona som forskar om IS mediepropaganda så passar dådet väl in som hämnd mot hur det harmoniska IS-kalifatet förstördes.
Läs mer om IS-kalifatet.
Hammarsten och Fjällgren briljerade i dansen
Gustaf Hammarsten tog Lets dance-juryn med storm. Skådespelaren kammade hem hela 18 jurypoäng för sin samba i premiäravsnittet. – Jag är jättenöjd, sade han i programmet. Men när tittarna hade sagt sitt var det Jon Henrik Fjällgren som fått högst poäng.
Skellefteå tog tredje raka mot Färjestad
Joakim Lindström sänkte på nytt junioren Oskar Steen med en smäll mot huvudet i Löfbergs arena. Och Skellefteå fortsätter att köra över Färjestad i kvartsfinalserien efter 4–1-segern mot Karlstadslaget.
Var förbannad på mina egna spelare
Skellefteå står med ett och ett halvt ben i semifinalen efter en ny kross av Färjestad.Skellefteå vann med 4-1 efter bland annat två försvarsmissar av Färjestad.– Jag tog en timeout för att jag var förbannad på mina spelare, säger Johan Pennerborn till C More.
Ilskan mot SVT-profilen efter orden i sändning
I Paralympics fick alla nationer möjligheten att komplettera sina trupper med en kvinna i sitt parahockeylag.Det norska landslaget tog chansen.Och för det ifrågasätts nivån på sporten av SVT-experten Aron Anderson, som nu kritiseras för sitt utspel.– Man blir förbannad – varför skulle inte tjejer kunna vara lika bra som killar?, säger parahockeyspelande Caroline Persson.
Läs mer om Caroline Persson.
Läkare tog filmer som blev barnporr
Brott och straff. Den 30-årige läkaren har haft kontakt med flera barn i Skellefteå, dokumenterat detta genom filmer och bilder - och sedan förvandlat materialet till grov barnpornografi.
Läs mer om Skellefteå.
Ymer utan chans mot Raonic
Efter en inledande seger mot Jan-Lennard Struff tog det stopp för Mikael Ymer i andra omgången av ATP-tennisen i Miami Open.
Framtiden osäker för Hagundas succétränare
Hagundas kvalresa tog slut mot Djurgården, som återigen visade sig vara för svåra för Uppsala-laget. Tränare Mårten Pedersson är förstås besviken över uttåget, men kan ändå se tillbaka på en väldigt bra säsong i Allsvenskan.
Djupdykningen i Malung-Sälens ekonomi på väg mot ytan - minus stannar på tre miljoner
Det stålbad som inleddes efter att Hans Unander tog över ordförandeskapet i Malung-Sälens kommun börjar ge resultat. Förra årets resultat på minus 14.2 miljoner, har minskat till ett underskott på knappt tre miljoner kronor.
Tilda Johansson från Anundsjö tog SM-brons i singel mixstafett
Anundsjös Tilda Johansson och Viktor Brandt från Karlstadsklubben I2 IF tog brons i singel mixstafett när SM inleddes i Hede. Tilda Johansson och Viktor Brandt sköt fullt i H/D 16-21, 6+7,5 kilometer.
Gundes vädjan – till Petter Northug
Den norske superstjärnan Petter Northug har en bedrövlig säsong bakom sig i skidspåren.Men nu får Northug stöd - från extremt oväntat håll.Nämligen Gunde Svan.– Gunde tog själv kontakt. Vi har pratat flera gånger i vår, säger pappa John Northug.
MTG delas upp i två efter skrotad telekomfusion
Den nya avknoppade nordiska tv-verksamheten väntas börsnoteras senare i år. Aktien tog ett glädjeskutt efter beskedet.
Åsarna tog 18:e SM-stafettguldet
Det började illa men slutade med guld. För 18:e gången vann Åsarna herrarnas SM-stafett på skidor.
Läs mer om SM-stafett och Åsarna.
Åsarna tog 18:e SM-stafettguldet
Sporttelegram. Landslagsåkaren Jens Burman ryckte på sista varvet och gav Åsarna skidstafettsegern i SM i Skellefteå. Det var Åsarnas 18:e stafettguld i SM. Image-text: Jens Burman, här i OS-femmilen, tog Åsarna till SM-guld i stafett.
Åsarna tog 18:e SM-stafettguldet
Landslagsåkaren Jens Burman ryckte på sista varvet och gav Åsarna skidstafettsegern i SM i Skellefteå. Det var Åsarnas 18:e stafettguld i SM.
Läs mer om Skellefteå och Åsarna.
Glömde ta med pengarna
BROTT En kvinna har anmält att hon blivit av med 1 000 kronor i onsdags. Hon var i centrum och tog ut pengarna i en bankautomat. När hon lämnade bankomaten så glömde hon pengarna.