Torbjörn nilsson

Avspark: Med fokus på Stryktipset #33

ESKIL HELLBERG gästas av TORBJÖRN NILSSON
Läs mer om Stryktipset.

Ikonen har tröttnat på Zlatans kupper

Zlatan Ibrahimovic, 36, fortsätter att förvirra fotbollsvärlden med sina upprepade utspel om en VM-comeback.En som däremot ledsnat på stjärnans reklamkupper är legendaren Torbjörn Nilsson, 63.– Jag är sedan länge trött på den typen av varumärkesbyggande, menar Blåvitt-ikonen.
Ny ordförande och ny policy i Rovdjursföreningen
Värmland (JJ) Jan Bergstam blir ny ordförande i Svenska Rovdjursföreningen, som också meddelar nya önskemål om rovdjursstammarnas storlek. Föreningen har haft årsmöte och Torbjörn Nilsson ersätts av Jan Bergstam som ordförande.
Svenska Akademiens stadgar är tydliga: Avgå alla!
Under den pågående krisen hänvisas jämt till Svenska Akademiens stadgar –men vad står det egentligen?Torbjörn Nilsson hittade en gammal ledamots tummade exemplar och insåg att bråkmakarna kastar sten i glashus.

Människan Gunnar Sträng är fortfarande en gåta

En kolerisk evighetspolitiker med mindervärdeskomplex – Gunnar Sträng var en djupt fascinerande politiker. Torbjörn Nilsson konstaterar att berättelsen om finansministern med hängslen och livrem fortfarande återstår att skriva.
Läs mer om Gunnar Sträng.
Ingen har lärt mig så mycket som han
GÖTEBORG. Christen Press, 29, öste in i mål för Göteborg FC för sex år sedan.Nu är hon tillbaka i stan där hennes karriär satte fart på allvar.Hon pratar om Göteborg som en speciell stad och passar på att hylla sin förre tränare Torbjörn Nilsson.– Ingen har lärt mig så mycket som Torbjörn. Jag ska snart kontakta honom och ta en lunch eller fika, säger amerikanskan.
"Vissa tar sig för stora friheter"
Med utgångspunkt från den avbrutna matchen i grekiska ligan mellan AEK Aten och Paok Thessaloniki oroar sig Torbjörn Nilsson för vad pengarna gör med fotbollen. Den tidigare IFK-tränaren ser likheter med Sverige.
Här vinner Glenn Hysn storvinsten
GÖTEBORG. Här vinner Glenn Hysn, 58, 200 000 kronor på Postkodlotteriet.Fotbollsprofilen blev grundlurad av vännen och förre lagkamraten Torbjörn Nilsson, 63.– Det var några omtumlande minuter för Glenn, skrattar Nilsson.
Motviljan mot samtal med SD luckras troligen upp
Debatten om konservatismen borde breddas i tid och rum. När den demokratiska högern i Norden på 1930-talet utmanades av extrema rörelser i sina egna led bekämpades dessa framgångsrikt. I dag är trenden samverkan med populistiska eller högerextrema partier. Vad innebär det för konservatismens utveckling? frågar sig Torbjörn Nilsson, professor i historia vid Södertörns högskola.
Läs mer om Norden och Torbjörn Nilsson.
Torbjörn Nilsson lämnar Blåvitt
GÖTEBORG. Torbjörn Nilsson, 63, lämnar IFK Göteborg.Blåvitt-ikonen väljer att gå vidare i sin yrkeskarriär.
Läs mer om Blåvitt.
Torbjörn Nilsson, 63, tvekar om framtiden
GÖTEBORG. Poya Asbaghi, 32, tar över som huvudtränare i IFK Göteborg.Men för Torbjörn Nilsson, 63, är framtiden osäker.Enligt GT:s uppgifter har Blåvitt-ikonen andra erbjudanden att ta ställning till.– Det är några klubbar har ringt på alla möjliga nivåer, bekräftar Torbjörn Nilsson.
Stockholmarna: Politikerna misslyckas med integration
Få stockholmare vet vilka deras landstings- och kommunpolitiker är – men tycker ändå att de sköter integration och välfärdsfrågor dåligt. Det visar en ny undersökning. Dystert, menar Torbjörn Nilsson vid Samtidshistoriska institutet.
Väljarna gillar inte politiken – ändå röstar de på C
Vem bryr sig om politiken? Annie Lööf har sålt in sig som den store liberalen och får ohemult bra betalt, skriver Expressens Torbjörn Nilsson.
Torbjörn Nilssons nya roll i Blåvitt
GÖTEBORG. Han slet av hälsenan under en träning och tvingades till operation.När Torbjörn Nilsson, 63, återvänder till Kamratgården gör han det i en ny roll.– Jag kommer att sitta ner med spelarna och prata, samtal där vi ska kunna diskutera saker som vi normalt inte hinner med, säger han till GP.
Läs mer om Blåvitt och Kamratgården.
Blåvitt-ikonens krav: 'Jag vill att de lyssnar'
Torbjörn Nilsson, 63, är öppen för att fortsätta jobba för IFK Göteborg.Men innan det blir verklighet vill han vara med och tycka till.– Jag tror att det är viktigt att föreningen lyssnar, säger han i Blåvittpodden.
Läs mer om Blåvittpodden.
Torbjörn Nilsson allvarligt skadad
Blåvitt-ikonen Torbjörn Nilsson, 63, är allvarligt skadad.IFK Göteborgs assisterande tränare har slitit av hälsenan under en träning.– Jag går hemma på kryckor och får vänta in en operation och därefter blir jag väl gipsad, säger Nilsson till GP.
Läs mer om Nilsson.
Ett år före valet: Det är nu som det börjar
Sociala medier kommer att spela en allt större roll – och det kan bli smutsigare än någon gång tidigare.I kvällens tv-sändning Bara Politik special – ett år före valet tittar PR-proffsen, partiledarna och Expressens politikskribent Torbjörn Nilsson i spåkulan.– Jag ser fram emot nästa val, säger statsminister Stefan Löfven i programmet.
Piauger: Har Blåvitt hittat sin mirakelmedicin?
Blåvitt bröt en platsgräsförbannelse – och kan börja titta uppåt i tabellen igen.Sedan tränarbytet har IFK Göteborg tagit tio poäng på fem matcher.Och kanske har Alf Westerberg och Torbjörn Nilsson hittat en mirakelmedicin: att inte ha bollen.
Antalet outredda brott växer dramatiskt i Stockholm
Flera polisregioner hinner inte med att utreda brottsärenden. För lite personal och pengar, och ovanligt många skjutningar är den utpekade orsaken. – Vi är inte nöjda, säger Torbjörn Nilsson, polismästare i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Torbjörn Nilsson.
Håkan Hellström är som Gud
Det finns en första gång för allt och på lördag ska jag göra något som jag aldrig gjort förut.Jag ska se Håkan Hellström live. Jävlar vilken go gubbe det är, helt suverän.Han är som min polare Torbjörn Nilsson, eller Gud som han också kallas i Blåvitt-kretsar – man kan inte berömma den killen tillräckligt mycket.
Klubbikoner går in i Blåvitts tränarstab
Klubblegendaren Torbjörn Nilsson har redan gått in i ledarstaben – nu kommer ytterligare två profiler att adderas.Hjalmar Jonsson och Thomas Olsson kliver in som assisterande tränare i IFK Göteborg.– Det är tryggast så här, säger sportchef Mats Gren.
Blåvittlegendar blir assisterande tränare
Alf Westerberg tar över huvudansvaret för IFK Göteborg efter Jörgen Lennartsson. Nu har klubben även gjort klart med en assisterande tränare: klubbikonen Torbjörn Nilsson återvänder till Kamratgården. Det känns väldigt inspirerande, säger han.
Torbjörn Nilsson klar för Blåvitt-comeback
Jörgen Lennartsson har fått sparken som tränaren för IFK Göteborg.Han ersätts av Alf Westerberg – som kommer att få Torbjörn Nilsson som assisterande.–Det känns väldigt inspirerande och något jag verkligen ser fram emot. Jag har sett ett flertal matcher den här säsongen och har ganska bra koll på laget och truppen, säger Torbjörn Nilsson till klubbens hemsida.