Torsdag

Lastbil välte mitt i stan – blockerar trafik till lunchtid

En lastbil med släp välte under natten mot torsdag efter att ha kört in i en viadukt.

Torsdag 21 september

Torsdag 21 september
Nya Volvo visas upp – men är redan avslöjad
I morgon torsdag är det dags för den stora presentationen av Volvos nya lillsuv - XC40. Men bilderna har redan läckt ut av misstag när Ungerns importör råkade visa hela härligheten.

Anfallarens knä måste opereras

Alhassan Crespo Kamara, 24, hoppades att det skulle räcka att köra rehabträning.Men det gjorde det inte – på torsdag ska hans höjdhopparknä opereras.– Förhoppningsvis är jag tillbaka till den allsvenska premiären nästa år, säger Crespo.
Läs mer om Crespo.
Almebaren återuppstår – nypremiär på torsdag
Almebaren återuppstår. Kvällspostens lokala politikerutfrågning i samarbete med Sydsvenska Handelskammaren kommer med start på torsdag att låta publiken möta framstående politiker i en avslappnad miljö. Först ut är Miljöpartiets partisekreterare Amanda Lind.– Med ett år kvar till valet växlar Kvällsposten upp sin lokala bevakning, säger Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström.
Volvo XC40 avslöjad – officiella bilder har läckt ut på nya suvmodellen
Under natten till fredagen läckte de officiella bilderna ut på nya suvmodellen Volvo XC40. Tydligen var det Volvo i Ungern som klantade sig och nu kan vi se alla detaljer tydligt, både interiör och exteriör. Den officiella premiären blir påå torsdag i nästa vecka, 21 september, då Volvo visar nya XC40 under modeveckan i Milano, Italien. Några officiella fakta om nya Volvo XC40 har vi inte ännu. Återstår väl att se om Volvo accepterar läget och presenterar alla fakta lite tidigare än man tänkt. Men vi vet redan en hel del om tekniken i CMA-plattformen, Compact Modular Architecture. Nya Volvo XC40 ska til
Här avslöjas nya Volvo XC40 – bildspecial!
Världspremiären för Volvo XC40 är torsdag 21 september och just nu är det mycket hysch-hysch. Därför är missen av Volvo Ungern inte helt välkommen.En för lång film har redan publicerats och där visas hela bilen – här är alla bilderna!
Läs mer om Volvo Ungern och Volvo XC40.
Volvo XC40 visar fronten – premiärvisas i Milano 21 september
På torsdag i nästa vecka, 21 september, ska Volvo premiärvisa nya lill-suven XC40 – den första modellen på nya CMA-plattformen. Och Volvo gör visningen med hög svansföring, då man väljer att visa nya XC40 under modeveckan i Milano, Italien. Volvo Cars event i Italien är ytterligare ett exempel på att allt fler biltillverkare väljer bort bilmässor, som pågående Frankfurtsalongen, för att marknadsföra sina nya produkter. I gamla tider vore det självklart för Volvo att premiärvisa XC40 i Frankfurt, men numera vet man att där skulle nyheten drunkna i alla andra budskap som ropas ut
Bo Kaspers redo för första dansstegen i ny krogshow
Bo Kaspers Orkester tar nya steg i karriären – i dubbel bemärkelse. Bo Sundström utlovar ett och annat danssteg när det nästa torsdag är dags för premiär på krogshowen Allt ljus på oss på Rondo i Göteborg.
Läs mer om Allt, Göteborg och Rondo.
Festivalen som vill skapa en bättre framtid
På Gatherfestivalen som börjar på torsdag ska konst, musik, innovation och konferens samspela. Arrangörerna föreställer sig en innovativ mötesplats där yrkesrollen blandas med den privata. Men biljetterna är dyra.
Torsdag 14 september
Torsdag 14 september
Historiska matchen räddad – bråket över
Det stora tv-bråket mellan Com Hem och Discovery är löst.Det innebär att 4,5 miljoner fler svenskar har chansen att se Östersunds historiska Europa League-match i morgon torsdag.– Det är en framgångssaga utan dess like och vi är jätteglada över att våra tittare kan se matchen nu, säger Emir Osmanbegovic på Discovery.
Carragher: Då tror jag inte att Zlatan blir glad
En av Englands mest populära tv-experter blickar norrut.I kväll gör Liverpool-legendaren Jamie Carragher debut som expert för Viasat i svensk tv.– Jag kommer inte att hålla tillbaka, säger han till SportExpressen inför debuten på TV3 i kväll.OBS. En längre intervju med Jamie Carragher publiceras i morgon, torsdag.
Fruktar: Ryska övningen är en täckmantel för invasion
Spänningen stiger inför den stora ryska militärövningen Zapad 17 som börjar på torsdag.Rysslands grannländer fruktar att övningen är en förberedelse – eller täckmantel – för invasion.
Läs mer om Zapad.
Premier League stänger transferfönster före ligastart
Premier League har beslutat att stänga transferfönstret före ligastarten från och med nästa säsong. På torsdag klockan 17.00 före starten av Premier League. Alltså den 9 augusti nästa år.
Läs mer om Premier League.
BMW X7 iPerformance Concept visar radikalt ny design – ny sjusitsig suv
I sedvanlig ordning är det någon som halkat på tangentbordet och läckt ut hemliga bilder. När Frankfurtsalongen öppnar nästa vecka ska BMW visa upp sin nya, sjusitsiga suv X7 som konceptbil: BMW X7 iPerformance Concept. Men de officiella bilderna läckte ut under natten till torsdag och nu kan vi få ett första smakprov på BMW:s största suvmodell. Alla BMW:s stora och mellanstora suvmodeller tillverkas i den jättelika fabriken i Spartanburg, South Carolina, i USA. Och givetvis är det på denna marknad som den sjusitsiga suvmodellen behövs bäst. BMW:s konceptbilar brukar vara ganska nära det vi sedan kan se
Torsdag 7 september
Torsdag 7 september
500 nya hyresrätter i Mariehäll, Stadshagen och Åkeslund
Stockholmshem ska bygga 476 nya hyresrätter. På torsdag fattas beslut om 160 lägenheter i Mariehäll, 220 i Stadshagen och 96 i Åkeslund.
Läs mer om Mariehäll, Stadshagen och Åkeslund.
Tiden ute: Så mycket mynt växlades inte in
1,5 miljarder kronor i utgångna mynt är fortfarande i omlopp – i går torsdag var sista dagen ett lämna in dem till bankerna.– Det innebär att från i dag 1 september så är mynten värdelösa, säger Leif Jacobsson, projektledare för pengaväxlingen.
Läs mer om Leif Jacobsson.
Man gripen – försökte såga ner böjda flaggstången
En man greps på Sergels torg efter att han försökt såga ner konstverket Du gamla, du fria. Händelsen skedde vid fyratiden natten till torsdag, skriver Stockholmspolisen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Stockholmspolisen.
Lasse Åberg sörjer vännen: En bra, naturlig skådis
Skådespelar-Sverige är i sorg.Skådespelaren Janne Loffe Carlsson gick bort under natten till torsdag efter en tids sjukdom.Lasse Åberg sörjer sin kollega från kultfilmen Repmånad.– Han var en bra, naturlig skådis, säger han.
Läs mer om Repmånad.