Torsdag

TV4-profilen bestulen: Värd mycket pengar

Det var när TV4-experten Sofia Aronsson skulle besöka sitt stall under torsdagen som hon upptäckte att något saknades.Natten mellan onsdag och torsdag hade hon fått besök av en tjuv – som plockat med sig en ägodel värd 60-70-tusen kronor.Nu har hon tagit hjälp av folk från utlandet för att få tillbaka den.– Jag har utnyttjat alla kontakter jag har, säger hon.

Olsson siktar på nytt svenskt VM-guld

Bandylandslagets förbundskapten Svenne Olsson håller Ryssland som favorit men siktar på att Sverige ska försvara VM-guldet. I dag torsdag presenterade han sin VM-trupp.
Torsdag 18 januari
Torsdag 18 januari

Jag tror att formen är hundraprocentig

En snöig tisdagskväll på Solvalla.För Daniel Redn är det näst sista tävlingsdagen i Sverige innan årets första och kanske största äventyr.På torsdag sätter han sig på planet till Paris för att förbereda tre hästar till Prix d Amerique.- Det är kul det här. En av årets roligaste veckor, säger supertränaren.
Läs mer om Amerique, Prix, Solvalla.För och Sverige.
Prisfall för bitcoin – efter tal om förbud
Priset på bitcoin faller.Hittills i dag, torsdag, har värdet rasat med nio procent – efter ett uttalande från Sydkorea.
Läs mer om Sydkorea.
06.45: Skadar förtroendet för rättssystemet
Inför börsens öppning torsdag kommenterar SvD:s Birgitta Forsberg framtiden för Hexagon efter gårdagens insiderdom mot bolagets vd Ola Rolln. Medverkar i dagens Ekonomistudion gör även Fjärde AP-fondens tidigare vd Mats Andersson som för regeringens räkning utrett framtiden för gröna obligationer. Utredningen konstaterar att den här typen av finansieringskälla för att klara klimatomställningen inte har mycket att hämta. Se programmet varje vardag 06.45
Läs mer om Ekonomistudion, Hexagon och Ola Rolln.
Torsdag 11 januari
Torsdag 11 januari
Intel utlovar immunitet mot Meltdown- och Spectre-angrepp
Intels förhoppning är att hela 90 procent av användarna ska vara immuna mot angrepp via buggarna Meltdown och Spectre redan nästa torsdag.
Det är oerhört stort att få spela en semifinal
När det som bäst behövdes klev Isac Lundeström fram. I kvartsfinalen mot Slovakien gjorde han två mål och var bäst i Juniorkronorna. På torsdag spelar 18-åringen för första gången JVM-semifinal. – Det är något som man har dröm om sedan man var liten, säger Isac Lundeström inför semifinalen mot USA.
Ställs nu mot mästarna – som hyllar Sverige: Exceptionellt
BUFFALO. USA besegrade Ryssland i en rysare som avgjorde sent.Nu ställs Juniorkronorna mot hemmanationen i torsdagens semifinal.Och USA står redo att ta sig an ett Sverige de hyser stor respekt för.– Sverige har ett exceptionellt lag med många riktigt bra spelare så det gäller att vi förbereder oss bra och gör vår hemläxa, säger matchhjälten Joey Anderson.Semifinalen spelas på torsdag klockan 22:00 svensk tid
Elms glädjebesked: Tränar på torsdag
Häromdagen förlängde han kontraktet.Nu står det klart att Rasmus Elm efter åtta månaders skadefrånvaro gör träningscomeback med Kalmars FF.– Jag tränar fotboll på torsdag, säger han till Barometern.
Läs mer om Barometern.
Torsdag 28 december
Torsdag 28 december
Supertalangen Dahlin hyllar backpartnern i JVM
I JVM-premiären parades Juniorkronornas supertalang Rasmus Dahlin ihop med Erik Brännström. Därmed var en ny succduo ett faktum. – Vi tänker på samma sätt, och vet var vi har varandra på banan, säger Rasmus Dahlin. På torsdag väntar en tuffare uppgift för duon när Tjeckien står för motståndet.
Läs mer om Erik Brännström, JVM och Tjeckien.
Bankstrejk trolig i Finland
Bankkontoren i Finland håller sannolikt stängt torsdag och fredag till följd av strejk.
Läs mer om Finland.
Här är klädbolagen som kunderna sviker
Kundernas förändrade köpvanor har ställt till det rejält för flera svenska klädkedjor under hösten. Senast i går, torsdag, gjorde Brothers och Polarn och Pyrets ägare RNB sina konkurrenter sällskap i förlorarligan.
Läs mer om Polarn och RNB.
Rekordmånga röstade när mycket står på spel
De två blocken som gick upp mot varandra i det katalanska regionalvalet – separatister och unionister – flåsade varandra i nacken under valkvällen på torsdag, och det var oklart vilken sida som skulle bli störst.
Experten: Hatmöte i Globen – DIF vinner
Djurgården mot Luleå är en av svensk hockeys största hatmöten.I kväll möts de båda lagen när Djurgården bjuder in till hockeyfest i Globen.En match som hemmatränaren Robert Ohlsson ser fram emot.– Det blir en häftig match i Globen på torsdag, sa han till Cmore efter segern mot Karlskrona senast.
Två gripna efter inbrott mot Ica-butik – hittades på tak
Vid klockan 01.17 natten mot torsdag larmas polisen till en affär i skånska Osby.Två personer är i färd med att bryta sig in i matbutiken.Polisen kan gripa förövarna på ett hustak.
Läs mer om Ica-butik och Osby.Två.
Torsdag 21 december
Torsdag 21 december
USA hotar de som röstar emot Trumps Jerusalembeslut
Vad Trump än ville med sitt Jerusalembeslut så har han fått i princip hela världen emot sig. På torsdag samlas FN:s generalförsamling i ett specialinsatt möte för att ta avstånd från beslutet. Inför det har USA:s FN-ambassadör skickat ut ett brev där hon varnar för att Trump tar varje röst emot USA personligt.
Läs mer om Jerusalembeslut, Trump och USA.