Torsdag

Linus Wahlgrens tar en paus – lämnar allt

Efter en lång karriär på scenen har Linus Wahlgren bestämt sig för att ta en paus från scenen.På Instagram berättar artisten och skådespelaren om beslutet.Älskar att stå på scen vilket jag gjort större delen av mitt vuxna liv. Torsdag-söndag varje vecka. Men det kostar på ens privatliv, skriver han.

Här väntas en ny bilfri väg på Södermalm

En gata på Södermalm i Stockholm väntas stängas av för all biltrafik.För att ersättas med endast busstrafik.Orsaken: öka framkomligheten för 4:an, skriver Södermalmsnytt.På torsdag sammanträder Trafiknämnden i frågan.
Misstänkt våldtäkt vid domkyrkan i Lund
En kvinna misstänks ha blivit våldtagen av en ensam gärningsman under natten till torsdag.Våldtäkten ska ha skett vid domkyrkan i centrala Lund.
Läs mer om Lund.
Man till sjukhus efter brand
Natten till torsdag larmas polis, ambulans och räddningstjänst till en brand i Kalmar.En man i 25-årsåldern förs till sjukhus med ambulans för kontroll.Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.
Läs mer om Kalmar.En.

da Vinci-tavla såldes för astronomisk summa

Salvator Mundi, den enda privatägda målningen av Leonardo da Vinci, såldes på auktion under natten mot torsdag.Den förväntades bli såld för 100 miljoner dollar – men den siffran skulle visa sig vara rejält i underkant.Salvator Mundi såldes för hela 450,3 miljoner dollar – motsvarande 3,8 miljarder kronor. Det är den högsta summan ett konstverk någonsin har sålts för på en auktion.
Läs mer om Leonardo, Vinci och Vinci-tavla.
Torsdag 16 november
Torsdag 16 november
Avgörandets vecka för Angela Merkel
Berlin. Hotet om nyval fungerar som en blåslampa i samtalen om ett framtida regeringssamarbete mellan förbundskansler Angela Merkels kristdemokrater och de tilltänkta regeringspartnerna. Senast i morgon, torsdag, ska partierna ha kommit överens.
Läs mer om Angela Merkel.
JUST NU: Trafiken stängs av inför EU-toppmötet
Nu på onsdagsmorgonen startar polisens jätteinsats inför EU-toppmötet.Trafiken stängs av eller blir kraftigt begränsad på flera platser i Göteborg.– Det kommer att vara minskad framkomlighet i stan redan från i dag, men framför allt gäller det torsdag eftermiddag och fredag, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region väst.
NHL-profilen på plats i Göteborg
GÖTEBORG. Mike Weber, 29, är i träning med Frölunda.Backen med 351 NHL-matcher i bagaget ska förstärka SHL-klubben under de närmaste sju veckorna.På torsdag kan Weber debutera.
Läs mer om Frölunda.Backen, Göteborg och Weber.
Torsdag 9 november
Här ålar tjuvarna sig fram i butiken
Under natten till torsdag utsattes Coop Forum i Finspång för ett minst sagt spektakulärt inbrott. På övervakningsfilmen syns tjuvarna åla sig fram för att undvika rörelsesensorerna som utlöser larmet.
Läs mer om Coop Forum och Finspång.
Ny rekordvinst för Facebook
I Ekonomistudion torsdag analyserar SvD:s Mikael Törnwall onsdagskvällens rapportbesked från Facebook. Medverkar gör även Amanda Lundeteg, vd på Allbright stiftelsen om att svenska pensionsjättar inte sätter hållbarhetsarbete högre upp på agendan. Och bostadsminister Peter Eriksson (MP) ger sin syn på läget på bostadsmarknaden. Varje vardag kl 06.46.
Torsdag 2 november
Torsdag 2 november
Så kan Bank of Englands räntebesked påverka pundet
På torsdag ger Bank of England besked om styrräntan. 9 av 10 förväntar sig att centralbanken kommer annonsera en höjning av räntan. Men det finns risk för valutachock.
Läs mer om Bank och England.
Boquist lämnar Ricoh
Ricoh har startat med nio raka förluster i handbollsligan i höst. Därför är det dags för tränaren Martin Boquist att gå. Klubben skriver på sin webbplats att Boquist, efter 2,5 år i klubben, i samråd med styrelsen har valt att lämna Ricoh omedelbart. Det är inte klart med någon ersättare. Nästa match för Ricoh är borta mot Alingsås på torsdag.
Läs mer om Boquist, Martin Boquist och Ricoh.
Bank of England väntas höja räntan
Bank of England, BOE, väntas höja styrräntan då banken lämnar räntebesked på torsdag klockan 13.00, i samband med en ny inflationsrapport.
Läs mer om BOE och England.
Alva, 13, dog i cancer – hedras med egen stjärna
När Herrljunga kommun invigde sin Walk of fame i torsdag var Alva Hägerå en av dem som hedrades.Hon gick bort i cancer som 13-åring, och hade då samlat in stora summor till Barncancerfonden.– Hon är både en stjärna på jorden och uppe i himlen, säger Jonny Hägerå, Alvas pappa.
Spänd väntan på Kennedy-material
Torsdag är dagen K i USA. Över 3.000 sidor tidigare hemligstämplade dokument om mordet på president John F Kennedy 1963 kan bli offentliga. Det vill säga – om president Donald Trump inte agerar.
Just nu: Den skakiga bostadsmarknaden oroar
SE SÄNDNINGEN HÄR | Den svajiga bostadsmarknaden kan ge ringar på vattnet. Kungsledens vd Biljana Pehrsson gästar Ekonomistudion torsdag. Hon ser en oro för att utvecklingen kan smitta av sig på övriga dela av fastighetsmarknaden. Och analys i studion om dagens besked från Riksbanken. Gästar gör också SvD:s Johan Carlström. Varje vardag klockan 06.46.
Torsdag 26 oktober
Torsdag 26 oktober
Risk att företagen gasar rakt in i väggen
Det går bra för Sverige och den svenska ekonomin. Men om lågkonjunkturen skulle komma snabbt är svenska företag dåligt rustade. Det visar en ny rapport från Sveriges ingenjörer som släpps i morgon torsdag som Ekonomistudion tagit del av.
Läs mer om Ekonomistudion och Sverige.