Tova moberg

Tovas expojkvän förvandlades: Blev vansinnig

Drogerna förvandlade Tovas expojkvän till den grad att en närstående fruktade för sin säkerhet.Särskilt tabletter av just den typ som han köpte timmar innan Tova Moberg mördades.– Då blev han vansinnig, säger en anhörig till 22-åringen i polisförhör.
Läs mer om Tova Moberg.

Tipset i sista stund om mordet på Tova

Bara dagar före rättegången om mordet på Tova Moberg hörde en anonym tipsare av sig till utredaren.Tipsaren hävdade att han hade uppgifter som skulle omkullkasta alibit för ett av vittnena i mordutredningen.Polisen har utrett uppgifterna – och åklagaren ser det som utagerat.– Jag tolkar det som att det är en fantasi som grasserat, säger Christer Sammens, åklagare.
Läs mer om Tova Moberg och Tova.
Åklagaren om 22-åringens nya version: Anpassar sig
22-åringen som misstänks för att ha mördat Tova Moberg har ändrat sin version om vad som hände under mordnatten.Åklagaren Christer Sammens menar att 22-åringen anpassar sin version efter åtalet.– Det är en anpassning, som han gör nu, säger Christer Sammens.
Läs mer om Tova Moberg.
Tovas vän träder fram – med bevis mot exet
Mitt under pågående rättegång träder en av Tovas vänner fram och kontaktar polis.Vännen har lämnat över material som hon menar visar på expojkvännens skräckvälde över mördade Tova Moberg, 19.
Läs mer om Tova Moberg.

Exet styrde vännerna att ljuga om Tova

Expojkvännen visste att misstankarna skulle riktas mot honom efter mordet på Tova Moberg.Under mordnatten förbjöd han sina vänner – som också bodde på gården – att återvända efter en festkväll.Dagen efter styrde han dem att ljuga för polisen.– Och vi gjorde ju det, dumma som vi var, säger en av vännerna i rätten.
Läs mer om Tova Moberg.Under och Tova.
Mordet på Tova: 22-åring fortsätter nekar
Den 22-åring som står åtalad för att ha mördat Tova Moberg, 19, fortsätter neka till brott. Åklagaren hävdar att han ljuger när han inför tingsrätten på onsdagen kom med delvis nya uppgifter. Enligt den lilla sinnesundersökning som gjorts av mannen kan man misstänka att han lider av en allvarlig psykisk störning.
Läs mer om Tova Moberg och Tova.
Tovas expojkvän pressas i förhör
Festkvällen slutade med att 19-åriga Tova Moberg blev brutalt mördad och nedsänkt i en sjö.Nu berättar hennes 22-årige expojkvän – som står åtalad för att ha utfört mordet – själv om mordnatten.Han fortsätter neka till brott.– Jag satt vid köksbordet och kollade när hon gick ut mot vägen, säger han och fortsätter:– Sedan ser jag att hon hoppar in i bilen i baksätet och åker i väg.
Läs mer om Tova Moberg.
Pappan kallas in – för att skydda Tovas expojkvän
Han misstänks ha mördat Tova Moberg och sänkt henne i sjön, bunden vid en skottkärra.Nu, under pågående rättegång, kommer 22-åringens nya krav till domstolen:Han kallar in Tovas simtränare liksom sin egen pappa – i syfte att knäcka några av polisens starkaste bevis.
Läs mer om Tova Moberg.
Jag fick julkort av Svartenbrandt
Han leder rättegången i årets mest uppmärksammade fall- mordet på 19-åriga Tova Moberg.Som känd åklagare har Christer Sammens både fått ta emot hot och hyllningar.– Jag har faktiskt fått julkort från Svartenbrandt, säger han.
Expojkvännen försökte styra Tovas föräldrar
Tova Moberg, 19, levde i skräck för sin 22-årige ex-pojkvän.Med våld och psykisk terror manipulerade han henne innan mordet, enligt polisutredningen.Sen försökte han styra Tovas föräldrar med sms, telefonsamtal, lögner och krav på pengar.– Det ville han ha pengar för, säger Tovas pappa i rätten.
Rätten besöker den plats där Tova Moberg mördades
Den 22-årige ex-pojkvännen misstänks ha slagit ihjäl Tova Moberg, 19 och rättegången pågår just nu.Klockan 11 på fredagen kommer rätten att besöka den plats där Tova mördades och den plats där hennes kropp senare hittades.Även ex-pojkvännen kommer att närvara tillsammans med sin försvarare.
Läs mer om Tova och Tova Moberg.
Detta har hänt i Tova Moberg-fallet
19-åriga Tova Moberg mördades i maj i år, nu står hennes 22-årige ex-pojkvän åtalad.
Åklagaren: Han mördade henne besinningslöst
22-åringen misstänks ha mördat sin tidigare flickvän Tova Moberg, 19.På måndagsmorgonen inleddes rättegången mot honom.Den misstänkte mördaren satt till synes oberörd i rättssalen när åklagaren läste upp anklagelserna och började beskriva hur dådet gått till.– Han mördade henne besinningslöst med 20-slag, säger kammaråklagare Christer Sammens.
Läs mer om Tova Moberg.
Åtalad för mordet på Tova Moberg förnekar brott
Rättegången har nu inletts mot den 22-årige man som misstänks för det uppmärksammade mordet på 19-åriga Tova Moberg. Åklagaren yrkar på att mannen döms för mord. Den åtalade förnekar brott.
Läs mer om Tova Moberg.
22-åringen försökte sopa igen spåren efter mordet på Tova
Nu startar rättegången mot expojkvännen som misstänks ha slagit 19-åriga Tova Moberg till döds med hammare.Åklagarens teori:Redan samma natt brände 22-åringen sina kläder och mordhammaren i en eldtunna utanför sin bostad.Samtidigt förmådde han sina vänner att ljuga för polisen om vad som hänt under kvällen.
Läs mer om Tova Moberg och Tova.
Dagböckerna vittnar om mördade Tovas rädsla
Deras relation var präglad av våld och hundratals hotfulla meddelanden, skickade via olika sociala medier. Tova Moberg, 19, förstod hur illa det skulle kunna sluta. Hennes familj och vänner anade. I dag, måndag, börjar rättegången om ett synnerligen brutalt mord på en ung kvinna.
Kyrkan öppnar sina dörrar inför mordrättegången
Tröst och någon att prata med. När rättegången om mordet på Tova Moberg startar i dag erbjuder kommunen och kyrkan stöd till dem som vill och behöver.
Läs mer om Tova Moberg.
Pojkvännen styrde Tovas liv med våld och dödshot
19-åriga Tova Moberg förbjöds att gå på simträningar – och fick inte arbeta med manliga kolleger i hemtjänsten.Om hon minglade på sin studentdag skulle hon bli sönderslagen samma kväll.Så misstänks pojkvännen ha styrt hennes liv med våld och dödshot.Nu står han åtalad för att ha mördat henne.
Läs mer om Tova Moberg.
Tovas tysta rop på hjälp: Jag fixar inte det här. Nästa gång dödar han mig
Tova Moberg, 19, fruktade för sitt liv. Den flera år långa kärleksrelationen med den tre år äldre pojkvännen kantades av våld och hot. Jag fixar inte det här. Nästa gång dödar han mig, skrev hon själv i sin dagbok.
Expojkvän åtalas för mord på Tova Moberg
19-åriga Tova Moberg 22-åriga expojkvän åtalas för mordet på Tova Moberg. Enligt åklagaren ska han ha utsatt henne för grovt våld innan han sänkte henne i sjön.
Läs mer om Tova Moberg.
22-åringen utsatte Tova Moberg för mycket brutalt våld
Tova Moberg, 19, hittades död i en sjö den 16 maj i år. Nu har hennes före detta pojkvän, en 22-åring, åtalats för mord och grov kvinnofridskränkning. Enligt åklagaren utsattes hon för mycket kraftigt våld innan hon sänktes ner i sjön, fastbunden vid en skottkärra.
Läs mer om Tova Moberg.
Tova Moberg slogs ihjäl med minst 20 slag
Nu väcks åtal efter mordet på Tova Moberg.Hennes tidigare pojkvän åtalas för att ha slagit ihjäl henne med minst 20 kraftiga slag mot huvud och kropp med en hammare eller liknande tillhygge.Det skriver åklagaren i stämningsansökan som nu lämnats in till domstol.
Tova Moberg, 19, hittades mördad – nu åtalas expojkvännen
Nu väcks åtal mot den 22-årige man som misstänks ha mördat Tova Moberg, 19.Enligt tidigare uppgifter till Expressen slogs Tova Moberg flera gånger med hammare i samband med mordet.
Läs mer om Expressen och Tova Moberg.