Tova

Expojkvännen misstänks ha köpt droger – timmar före mordet på Tova

Trots att han sagt att han ville sluta med droger ska 22-åringen bara timmarna före det att Tova Moberg, 19, bragdes om livet köpt nya piller.I förhör har han, enligt advokaten, själv berättat att han hade narkotika i kroppen den kvällen som blev ex-flickvännens sista i livet – men något drogtest kunde polisen aldrig göra på honom.– Det finns uppgifter om att han köpt tabletter på dagen, så det är förmodligen så att han tagit det, säger åklagaren Christer Sammens.
Läs mer om Tova Moberg och Tova.

Så pressas exet om mordet på Tova, 19

I förhör efter förhör pressar polisen den 22-årige expojkvännen om mordet på Tova Moberg –nu ska han höras ännu en gång.Enligt åklagaren Christer Sammens verkar mannen ha accepterat situationen han befinner sig i.– Han har tagit det hela ... det är inget särskilt med det, om jag uttrycker mig så, säger åklagaren.
Läs mer om Tova och Tova Moberg.
Spänd stämning bland resenärer på Arlanda
Oro, stress och gråt. Stämningen på Arlanda var på fredagsförmiddagen spänd. Flera resenärer som skulle med de tre försenade plan som lyfte mot Kos hoppade av. – Jag orkar inte åka på semester till ett katastrofområde, säger Tova Wikholm från Örebro.
Läs mer om Arlanda, Tova Wikholm och Örebro.

Polisen: Mystisk liftare identifierad

Polisen eftersökte kontakt med en mystisk man på damcykel som kunde ha intressanta upplysningar om mordet på Tova Moberg.Nu är mannen identifierad och förhörd.– Det hade ju begåtts ett mord i området, så vi ville helt enkelt veta varför personen befann sig där, säger åklagare Christer Sammens till SVT Gävleborg.
Läs mer om Tova Moberg.Nu.
Polisen söker vittne i utredningen av mordet på Tova
Polisen söker en man som cyklade på en lånad cykel i området under natten då Tova Moberg dog. – Han är inte misstänkt för något brott utan vi vill bara höra om han har sett något, säger Mikael Hedström, presstalesperson för polisen.
Polisen söker liftare i samband med mordet
Polisen söker en liftare som kan ha sett något i samband med mordet på Tova Moberg, 19.
Läs mer om Tova Moberg.
Tova skrev dagbok – förutsåg sin egen död
19-åriga Tova Moberg kände på sig att hon skulle bli mördad.Innan hennes kropp hittades nedsänkt i en sjö utanför Hudiksvall förde hon en personlig dagbok där hon i det närmaste förutsåg sin egen död, enligt åklagaren.Nu utgör skrifterna ett av åklagarens viktigaste bevis mot den 22-årige expojkvännen som sitter häktad misstänkt för mordet.
Läs mer om Hudiksvall och Tova Moberg.
Exet dödshotade Tova före mordet
Tova Moberg, 19, hittades mördad i sjön bredvid expojkvännens gård i Hudiksvall. Två månader innan mordet polisanmäldes den 22-årige mannen för att ha misshandlat och dödshotat henne. Nu gräver åklagarsidan djupt i parets destruktiva historik för att hitta spår som kan användas i en kommande rättegång. – Det är tufft så klart för hela familjen, säger Tovas pappa Roger Moberg.
Läs mer om Hudiksvall, Roger Moberg och Tova.
Tovas expojkvän om missbruket – ville sluta
Tova Mobergs mordmisstänkte expojkvän har riskabla alkoholvanor och drogproblem, enligt en utredning.Själv säger exet att han hade planerat att sluta använda narkotika.I stället misstänks han ha mördat Tova med ett tillhygge - och efter ytterligare beslag har misstankarna mot mannen bara stärkts.
Läs mer om Tova.
Kusinen hedrade Tova på studentdagen
I dag skulle Tova Moberg ha tagit studenten.Hon och hennes kusin, Johan Moberg, 19, skulle ha en gemensam studentmottagning. Men i mitten av maj mördades Tova.För att hedra hennes minne tog Johan med sig hennes studentplakat till skolan. – Jag tyckte att hon kunde få vara med i dag på något sätt, säger han.
Polisens nya framsteg efter mordet på Tova, 19
Misstankarna mot den mordmisstänkte 22-åringen för mordet på Tova Moberg, 19, har stärkts, enligt åklagare Christer Sammens.Enligt honom kommer de två andra misstänkta personer snart avskrivas från utredningen.– Det har gjorts beslag av vissa saker som har betydelse, säger Christer Sammens.
Startade insamling för Tova: Väldigt saknad
Från hela Sverige har folk skänkt pengar till insamlingen som Alva Persson, 21, startat för sin mördade vän Tova Moberg. Pengarna lämnas till hennes familj och kommer att gå till något ändamål som Tova brann för. – Det är väldigt många som har engagerat sig i det och som sörjer med familjen, säger Alva Persson.
Tovas misstänkte mördare kan vara allvarligt psykiskt sjuk
Expojkvännen som misstänks ha mördat Tova Moberg kan lida av en allvarlig psykisk störning. Det anser rättsläkaren som utfört den så kallade paragraf 7-utredningen som nu är klar. Läkaren föreslår att expojkvännen genomgår en större rättspsykiatrisk undersökning.
Läs mer om Tova Moberg.
Expojkvännens advokat: Han vet inte för egen del hur kvällen slutar
Tova Moberg, 19, besökte expojkvännens gård och hittades mördad i den närliggande sjön. I förhör har den misstänkte 22-åringen - som nekar till brott - berättat om en alkoholstinn kväll där han saknar vissa minnesbilder. – Det finns åtskilligt som pekar mot att han har varit gärningsman, säger åklagare Christer Sammens.
De flög från Blekinge – kom inte in på konserten
Tova Persson, 17, och Frida Håkansson, 18, flög från Blekinge för att se Zara Larson på Gröna Lund. Men när de kom fram fick de vända i dörren. Då var parken redan full – och portarna stängda. – De kunde ha förvarnat att det kan bli fullt, tycker jag, säger Tova Persson.
Fortfarande många frågetecken efter mordet på Tova Moberg, 19
För två veckor sedan hittades Tova Moberg, 19, död i en sjö utanför Njutånger i Hälsingland. Sedan den 17 maj sitter hennes 22-årige ex-pojkvän mot sitt nekande häktad misstänkt för mordet. Men något genombrott i utredningen har inte skett, polisen väntar fortfarande på resultat och analys av de tekniska undersökningar som gjorts.
Expojkvännen var inte ensam på mordgården
Det var flera personer på gården utanför Njutånger kvällen då 19-åriga Tova Moberg försvann. Bo Karlsson, som försvarar den mordmisstänkte expojkvännen, vill att de kontrolleras bättre. – Det kan finnas andra av intresse att höra, säger försvararen. Något som åklagare Christer Sammens inte håller med om: – Det är en del folk på gården men sedan vill jag påstå att de personerna som varit där inte är aktuella, enligt min uppfattning.
Läs mer om Njutånger och Tova Moberg.
Tovas misstänkte mördare pressas i timslånga förhör
I timslånga förhör pressas Tova Mobergs 22-årige expojkvän.Enligt åklagaren var det han som mördade Tova och dumpade henne i sjön.I morgon onsdag förhörs han igen – men expojkvännen fortsätter neka.– Han mår naturligtvis inte bra, säger advokaten Bo Karlsson.
Läs mer om Bo Karlsson och Tova.
Alla hoppades på ett lyckligt slut – förgäves
Tova Moberg, 19 år, hade varit försvunnen i två dygn då hon hittades intill strandkanten på botten av en sjö.Polisen tror nu att den misstänkte mördaren, Tovas 22-årige expojkvän, släpade henne längs stranden innan kroppen dumpades i sjön.Mordet på Tova har skakat hela bygden– Men efter att vi hade en ljusmanifestation känns det som att sorgen har lättat lite. Jag bor bredvid platsen och en del ljus brinner fortfarande, berättar Elisabet Ytell som tog initiativ till arrangemanget.– Tovas familj tackade oss. Man ser verkligen hur mycket kärlek det finns - hur många det är som delar
Läs mer om Elisabet Ytell, Men och Tova.
Tovas kropp släpades längs strandkanten
Tova Mobergs misstänkte mördare bar eller släpade hennes kropp längs strandkanten vid fyndplatsen. Hennes kropp placerades på sjöbotten utan att en båt användes, enligt åklagarens misstankar. Polisen ska inom kort åter förhöra mannen som nekar. – Det är möjligt att det blir till veckan, säger åklagare Christer Sammens.
Tovas expojkvän skulle ta tag i sitt liv
Han skrev projektarbete om att lackera epatraktorer och beskrivs som en normal kille som hade lite rackartyg för sig.Efter de struliga år som följde studenten lämnade han Hudiksvall för att ta tag i livet. Han skulle skaffa taxikort och tjäna egna pengar för första gången.På väg till en lektion på bilskolan stoppades han med röda, skakande ögon. Utan taxikort – men med en ny knarkdom – återvände han till Hudiksvall.Där, anser åklagaren, mördade han sin exflickvän Tova Moberg och dumpade henne 20 meter ut i sjön.
Misstänkte expojkvännen tidigare anmäld för misshandel av Tova
Den 22-årige tidigare pojkvännen som misstänks för att ha mördat 19-åriga Tova Moberg anmäldes sås ent som i mars för misshandel av henne. Anmälan gjordes av 19-åringens föräldrar.
Läs mer om Tova Moberg och Tova.