Tova

Kravet från Tovas familj – 450 000 i skadestånd

Tova Mobergs tidigare pojkvän står åtalad för att mördat henne.I samband med mordet har hon fått 20 hammarslag mot huvudet och kroppen samt blivit strypt.Nu kräver Tova Mobergs familj 100 000 kronor var av 22-åringen för psykiskt lidande.– Vi har valt att yrka maxbeloppet, säger Karl-Gösta Myhrberg, målsägandebiträde.

Pojkvännen styrde Tovas liv med våld och dödshot

19-åriga Tova Moberg förbjöds att gå på simträningar – och fick inte arbeta med manliga kolleger i hemtjänsten.Om hon minglade på sin studentdag skulle hon bli sönderslagen samma kväll.Så misstänks pojkvännen ha styrt hennes liv med våld och dödshot.Nu står han åtalad för att ha mördat henne.
Läs mer om Tova Moberg.
Tovas tysta rop på hjälp: Jag fixar inte det här. Nästa gång dödar han mig
Tova Moberg, 19, fruktade för sitt liv. Den flera år långa kärleksrelationen med den tre år äldre pojkvännen kantades av våld och hot. Jag fixar inte det här. Nästa gång dödar han mig, skrev hon själv i sin dagbok.
Expojkvän åtalas för mord på Tova Moberg
19-åriga Tova Moberg 22-åriga expojkvän åtalas för mordet på Tova Moberg. Enligt åklagaren ska han ha utsatt henne för grovt våld innan han sänkte henne i sjön.
Läs mer om Tova Moberg.
22-åringen utsatte Tova Moberg för mycket brutalt våld
Tova Moberg, 19, hittades död i en sjö den 16 maj i år. Nu har hennes före detta pojkvän, en 22-åring, åtalats för mord och grov kvinnofridskränkning. Enligt åklagaren utsattes hon för mycket kraftigt våld innan hon sänktes ner i sjön, fastbunden vid en skottkärra.
Läs mer om Tova Moberg.
Tova Moberg slogs ihjäl med minst 20 slag
Nu väcks åtal efter mordet på Tova Moberg.Hennes tidigare pojkvän åtalas för att ha slagit ihjäl henne med minst 20 kraftiga slag mot huvud och kropp med en hammare eller liknande tillhygge.Det skriver åklagaren i stämningsansökan som nu lämnats in till domstol.
Tova Moberg, 19, hittades mördad – nu åtalas expojkvännen
Nu väcks åtal mot den 22-årige man som misstänks ha mördat Tova Moberg, 19.Enligt tidigare uppgifter till Expressen slogs Tova Moberg flera gånger med hammare i samband med mordet.
Läs mer om Expressen och Tova Moberg.
22-åringen utsatte Tova för mycket brutalt våld
Tova Moberg, 19, hittades död i en sjö den 16 maj i år. Nu har hennes före detta pojkvän, en 22-åring, åtalats för mord och grov kvinnofridskränkning. Enligt åklagaren utsattes hon för mycket kraftigt våld innan hon sänktes ner i sjön, fastbunden vid en skottkärra.
Läs mer om Tova.
En chockvåg gick genom hela samhället
Vardagen är tillbaka i Hudiksvall, ett halvår efter mordet på 19-åriga Tova Moberg. Men kommuninvånarna har inte glömt vad som hände. – Det är klart att man påverkas själv. Annars vore man inte människa, säger Bengt Friberg som är kommunchef i Hudiksvall.
Tova Mobergs kropp hittades nedsänkt i en sjö
Tova Moberg från Njutånger i Hudiksvall hittades död i en sjö intill en gård som tillhör hennes 22-årige före detta pojkvän. Deras förhållande innehöll kränkningar, hot och misshandel. Nu åtalas han misstänkt för att ha mördat henne.
Läs mer om Hudiksvall och Njutånger.
22-årig man åtalas för mordet på Tova Moberg
Den 17 november väcker kammaråklagare Christer Sammens åtal mot den 22-årige man som misstänks för mordet på Tova Moberg utanför Hudiksvall.
Läs mer om Hudiksvall och Tova Moberg.
Tova bands vid skottkärra – och slogs med hammare
19-åriga Tova Moberg slogs flera gånger med hammare i samband med mordet, enligt uppgifter till Expressen.Fastbunden i en skottkärra kördes hon sedan ner mot vattnet vid expojkvännens gård.Inom kort väcks åtal om mord – och troligtvis grov kvinnofridskränkning – mot hennes tidigare pojkvän.
Tovas ett år långa helvete före mordet
I över ett års tid utsatte expojkvännen Tova Moberg för olika former av misshandel. Sedan mördade han henne. Det har utredningen visat, enligt åklagaren Christer Sammens. – Hon har varit utsatt under en längre tid.
Läs mer om Tova Moberg.
Minnesord: Per Bjurström
Professor Per Bjurström, Stockholm, har som tidigare meddelats avlidit 89 år gammal. Närmast anhöriga är hustrun Görel Cavalli-Björkman och hans döttrar Tova och Petra med familjer.
Minnesord: Per Bjurström
Som tidigare meddelats har Per Bjurström, Stockholm, avlidit 89 år gammal. Närmast anhöriga är hustrun Görel Cavalli-Björkman och döttrarna Tova och Petra.
Expojkvännen misstänks ha köpt droger – timmar före mordet på Tova
Trots att han sagt att han ville sluta med droger ska 22-åringen bara timmarna före det att Tova Moberg, 19, bragdes om livet köpt nya piller.I förhör har han, enligt advokaten, själv berättat att han hade narkotika i kroppen den kvällen som blev ex-flickvännens sista i livet – men något drogtest kunde polisen aldrig göra på honom.– Det finns uppgifter om att han köpt tabletter på dagen, så det är förmodligen så att han tagit det, säger åklagaren Christer Sammens.
Läs mer om Tova Moberg och Tova.
Så pressas exet om mordet på Tova, 19
I förhör efter förhör pressar polisen den 22-årige expojkvännen om mordet på Tova Moberg –nu ska han höras ännu en gång.Enligt åklagaren Christer Sammens verkar mannen ha accepterat situationen han befinner sig i.– Han har tagit det hela ... det är inget särskilt med det, om jag uttrycker mig så, säger åklagaren.
Läs mer om Tova och Tova Moberg.
Spänd stämning bland resenärer på Arlanda
Oro, stress och gråt. Stämningen på Arlanda var på fredagsförmiddagen spänd. Flera resenärer som skulle med de tre försenade plan som lyfte mot Kos hoppade av. – Jag orkar inte åka på semester till ett katastrofområde, säger Tova Wikholm från Örebro.
Läs mer om Arlanda, Tova Wikholm och Örebro.
Polisen: Mystisk liftare identifierad
Polisen eftersökte kontakt med en mystisk man på damcykel som kunde ha intressanta upplysningar om mordet på Tova Moberg.Nu är mannen identifierad och förhörd.– Det hade ju begåtts ett mord i området, så vi ville helt enkelt veta varför personen befann sig där, säger åklagare Christer Sammens till SVT Gävleborg.
Läs mer om Tova Moberg.Nu.